Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 12:42   #1831
gerda
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Gerda a jak tam Twoja Kaja rośnie? Niewiele nam tu o niej piszesz

pisze,pisze tylko ginie to w gąszczu postów 5500 i 63cm, uwielbia mamusine raczki leżaczek średnio ja kreci za to karuzele uwielbia miała podejrzenie skazy, bebilon pepti jej nie służył i je dalej gerbera hmm co tam jeszcze....

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:47   #1832
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Twoja tesciowa tez tak znosi malenstwo w wozku? moja tez to robila i powiedzialam ze no way, wiec jak wychodzila na spacer to bralam Mikiego i jej wkladalam do wozka bo jak widzialam co ona robi to myslalam ze dostane zawalu
A co sie dzieje?
My trzymamy godnolę w domu- i mąż zawsze znosi razem z Piotrusiem- ale on to robi tak stabilnie, a ona obijała o nogę i nie wiem o co jeszcze, masakra.
Z kolei stelaż stoi na dole w komórce. Gondoli tam nie zostawiam bo , wilgoć,zimno i robactwo...bleee
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Archi jak dobrze że już dobrze A ja czytałam ze zielone kupki podobno przy karmieniu piersią nie oznaczają niczego złego
No jeszcze całkiem dobrze nie jest ale juz zdecydowanie lepiej
Też czytałam,ze te koopki niby oki, ale wiesz u nas zbiegły sie poprzednimi razami z wysypką na skórze, odparzeniem tyłeczka (z którym walczyłam i walczę od ponad 2tyg- już prawie jest ok) albo mega marudzeniem i prężeniem. Także coś na rzeczy jest z tymi koopkami u nas
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 12:54   #1833
19natka88
Zakorzenienie

Boszz niech ten skok się skończy

Cytat:
na buzi się jej pojawiają i znikają krosteczki, ale na pewno nie są to potówki, bo takie drobniejsze dużo, a tak ma na klacie, rączkach i nóżkach no i dziś na szyjce co jej wyszło ale tak dość sporo. Nic zobaczymy czy krochmal pomoże i zmiana proszku
to jak nic nowego to pewnie potówki wyszły Szymkowi
dobrej nocy!
I jak tam dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Hmmm nie wiem czy karmiłabym. Jutro przyjeżdzają do mnie koledzy z pracy(pracuję z mężczyznami) i nie będę przy nich karmić .
A Franio nie musi nikogo przerastać, już matka poszła po rozum do głowy .

Ee przy kolegach też bym się nie odważyła

Aha Natko - Twój Szymek tak ostro wgapia się w zabawki? Bo mój tak, ale chwilowo. Nudzą go. Woli tv czy lampy . Wczoraj grzechotką chciał go zainteresować rehabilitant, ale olał sprawę .
Jest zainteresowany, czasami aż dyszy tak się tym emocjonuje, a miny przy tym wali nieziemskie Czasami potrafi i pół godziny się gapić, a czasami po 5 minutach się znudzi. Ale musi mieć na to humor, jak nie ma humoru to nic go nie interesuje.

Cytat:
Taaa, ciekawe czy przezyla orgazm w trakcie porodu bo powiedziala ze ma zamiar go przezyc jak ja jej nie lubie!!!!!!
tego nie napisali

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja też karmię przy innych, no tylko jakiś tam dalszych znajomych się wstydze i wychodze wted gdzieś albo daje butle a to dziwne jak faceci się krępują, brat tż to nie wiedział co się dzieje

hehe nie wiedzą gdzie oczy wsadzić, co?

dla babć
ja dzisiaj uderzam ale dalej nie wiem czy wezme biedronke czy hipcia i pluszowe klocki, koniecznie!

klocki też mi się podobały

o jaaa
jutro pakuje dziecko, puszke mm i laktator i sie u Ciebie zjawiam

zapraszam

Moje dziecie przeszło samo siebie - 12h ! jeszcze jak się obudziła to nawet nie wołała jeść tylko leżała i się cieszyła do zabawek
boszzz jak ja Ci zazdroszczę tego spania Natalki

Cytat:
dziewczyny wbijam bez nadrabiania, ale mam typowo mamowy problem K. poszedł dziś do przedszkola. Na probę. Pracuje tam moja przekochana szwagierka i wiem że jest pod dobrą opieką i to tylko 2-3h, ale on jest taki maleńki jeszcze!Boję się jak inni zareagują na niego, czy sobie poradzi jak mu będa zabierac zabawki bo to dzieci starsze od niego, a on jest taki ufny i kochany wszystkich lubi, wszystkich przytula... Tęsknic nie będzie za mną, bo przyzwyczajony do cioci, ale jednak cała się boję uzbroiłam go w misia i wyc mi się chciało jak wychodził z tatą do samochodu i mi mowił papa
mamusia dasz radę, 3h miną szybko

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Pierś zdecydowanie lepiej- jest miękka i nie latam już całą noc jak zombie z okładami Ale jeszcze boli to miejsce gdzie był zastój. Ogólnie taka tkliwa jest- jak się nachylam np to ciągnie. Ech - mam nadzieje,ze wypędzimy te dziadostwo antybiotykiem.

superancko

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:23   #1834
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hej

my dziś na usg bioderek byliśmy, wszystko ok jedno bioderko 1a, drugie 1b, mamy kłaść jak najwięcej na żabkę, na brzuszku i za 6 tyg do kontroli

to teraz idę Was nadrabiać, na tyle na ile synek pozwoli, bo już się zaczyna wiercić

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 13:39   #1835
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
No jeszcze całkiem dobrze nie jest ale juz zdecydowanie lepiej
Też czytałam,ze te koopki niby oki, ale wiesz u nas zbiegły sie poprzednimi razami z wysypką na skórze, odparzeniem tyłeczka (z którym walczyłam i walczę od ponad 2tyg- już prawie jest ok) albo mega marudzeniem i prężeniem. Także coś na rzeczy jest z tymi koopkami u nas
Bliźniaczko na odparzenia przepisała mi pediatra rewelacyjną maść - robiona na receptę w aptece, ma kolor brązowy, brudzi i jest gęsta. Musi byc trzymana w lodówce. Nie ma nazwy więc nie wiem jak Ci mogę ją jeszcze opisać, ale może zapytaj nastepnym razem swojego pediatry. K. miewa potworne odparzenia, krostki, ranki i ta maśc goi mu skórę w jeden dzien
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:05   #1836
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Moje dziecko też przeszło samą siebie ale w drugą stronę
Zjadła o 21.00 210ml mleka mm i spała do 2.30 po czym zjadła 80ml mojego odciągniętego i poprawiła cyckiem i spała do 7.15. Pierwszy raz od 2 miesięcy były z nią takie cyrki że nie przespała całej nocki - nie wiem co to było i jak to tłumaczyć
ja tak na szybko martunia - nasze male w tym samym wieku, to chyba skok w 12 tyg, u nas to samo mmloda na rekach tylko spi

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Moje dziecko też przeszło samą siebie ale w drugą stronę
Zjadła o 21.00 210ml mleka mm i spała do 2.30 po czym zjadła 80ml mojego odciągniętego i poprawiła cyckiem i spała do 7.15. Pierwszy raz od 2 miesięcy były z nią takie cyrki że nie przespała całej nocki - nie wiem co to było i jak to tłumaczyć
kurcze ja najpierw przeczytalam, ze od 3 nie spala

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

skok 12 tyg....u nas to samo od przedwczoraj......

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:21   #1837
SONIA004
Zadomowienie

...u nas dziś wszystko wróciło do "normy"... czyli właśnie uśpiłam młodego pod okapem, bo nie byłabym w stanie obiadu zrobić, taki marudny ze zmęczenia.
Rano zasnął na 40 minut tylko i do tej pory nie śpi...

Archi... u nas na diecie buźka też lepsza, ale na ciałku nie widzę większych zmian na lepsze niestety, a na zielone kupki (bo u nas ciągnęły się ponad 2 tyg. ) dostaliśmy dicoflor w kropelkach i jest lepiej
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:21   #1838
lausanne
Wtajemniczenie

Konradek już jest ze mną - ciałem a nie duchem, bo śpi w najlepsze. Raz się tylko przestraszył jak dzieci chórem odpowiedziały na jakies pytanie "taaaaaaaaak", rozpłakał się i pobiegł do męża, który miał tam w jednej grupie "wykład" o fotografii. A tak podobno dzieci mu "nie przeszkadzały" - olał je totalnie na widok masy nowych zabawek
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:22   #1839
tusia872
Zadomowienie

ale wam zazdroszcze ze wasze dzieciaczki tyle spia je tez tak chce

mała wczoraj 2 razy zwymiotywała i ogolnie jakas taka zmierzła jest dzis caly dzien głodna juz nie wytrzymałam i dałam butle... ech moze u nas znowu skok jakis albo mi produkcja mleka siada bo jak dokarmiałam to tylko wieczorem a w dzien nigdy mleka nie brakowało

czytałan na biezaco ale dzis dzien raczkowy i nie mam zabardzo jak pisac

trzymam kciuki za wszystkie uczące sie mamusie ja sie nie umie zabrac za nauke i pisanie pracy ale mam nadzieje ze wam to lepiej pojdzie

aaa i mała odparzyła sobie przy pipce posmarowalam sudokremem i mam nadzieje ze jej to szybko przejdzie wszystko moja wina bo wczoraj nic nie miała a w nocy po karmieniu miala pręzyła sie i jak padła przy sysku to ja nie mialam sily jej rozbudzac i przebierac pieluchy i rano takie cos

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:47   #1840
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej

my dziś na usg bioderek byliśmy, wszystko ok jedno bioderko 1a, drugie 1b, mamy kłaść jak najwięcej na żabkę, na brzuszku i za 6 tyg do kontroli

to teraz idę Was nadrabiać, na tyle na ile synek pozwoli, bo już się zaczyna wiercić

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja tak na szybko martunia - nasze male w tym samym wieku, to chyba skok w 12 tyg, u nas to samo mmloda na rekach tylko spi

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

kurcze ja najpierw przeczytalam, ze od 3 nie spala

Nie mogą te skoki jakieś kurde łagodniejsze być? Szymon od rana koncertuje Teraz niby usnął, ale co chwilę zaczyna płakać przez sen.

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-25, 15:10   #1841
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się obudziła to była jakaś marudna, musiałaś ją długo usypiać albo coś? Bo natalce też się zdarza że się obudzi w środku nocy ale zje i śpi dalej, to normalne u takich dzieci. Nie uważam żeby jedną pobudka była jakimś problemem, nie jedna mama tutaj by tak chciała
Sama zasnęła w łóżeczku wiem że nie mam co dramatyzować ale to takie dziwne było

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
zwariowałyście z tym "ćwiczeniem Agi"

taaa orgazm pewnie ze dwa!

to chyba trzeba się cieszyć, że tak ładnie śpi czy nie?

złote dziecko masz mama w domu

problem w stylu jestem matka-wariatka
Zapewne mama bardziej tęskni niż synek. Aguś - K. jest z ciocią, którą zna i b. kocha, więc czuje się tam bezpiecznie. A i ona na pewno zadba, żeby mu się nic nie stało. Początki może będą trudne, ale wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie

Martunia - zgadzam się z Acelinką, że nie jedna mama chciałaby takie nocki codziennie ... Niektóre dzieci dużo śpią i chwała im za to, ale wg mnie nie można wymagać, żeby takie maluszki zasnęły po dobranocce i obudziły się rano. Amelia budziła się dziś 2 razy w nocy i trzeci ok 5/6. I od 6 nie śpi... A standardowa nocka to 2 pobudki 1-3, 4-6 i ogromnie się cieszę, jak przy drugiej pobudce od razu zaśnie, bo był okres kiedy sobie zwiedzała świat, a trwało to od 1-2 h
Więc tak "strasznej nocki" zazdroszczę
Wiem, wiem ale jak się już człowiek przyzwyczai to potem tak jest że marudzi

Cytat:
dzień dobry!

dziś w końcu wyjdziemy na spacer ruszył się halny i od razu powietrze się przeczyściłoniech się tylko mgła podniesie i wychodzimy po jedzonku

jaka pora ja się przewracałam na drugi bok

hahahah bieronkowe zabawki robią u nas furorę bez dwoch zdań ale ja też polecam, zwłaszcza tę funkcję reagowania na płacz- tylko ja musiałam podciągnąć głośność do góry, żeby Julik usłyszała że coś jej gra koło ucha

nie, od początku piorę w loveli więc nie wiem na pewno czy to od proszku... ale nie podoba mi się to, dziś jeszcze ma taką buzię suchą że szok -nie wiem czy od krochmalu czy co
Ty przynajmniej możesz podejrzewać, że od jedzenia się coś robi...

Mówisz, ze Franio nie daje mamie się pouczyć? Maly terrorysta hehe

Sonia cieszymy się, nie martwimy - chce spać niech śpi ja też na początku się martwiłam jak mi tak długo spała, teraz już troszkę spokojniej

samowystarczalne dziecię

zobaczysz mamuśka, że K da sobie radę lepiej niż Ci się wydaje, nie martw się tylko odpoczywaj

no ale co w tym złego? wstała bo zgłodniała -zjadła i poszła spać nie widzę problemu
przecież od takiego malucha nie można wymagać, że jak przez miesiąc czy dwa spała całą noc, to na pewno jej tak zostanie do końca zycia jeszcze się milion razy odmieni i nie ma się czym martwić
święte słowa lanie mi się należy za marudzenie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:35   #1842
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzis moje dziecie w kapieli i po kapieli było cudna-nie darło sie huraaaaaaaaaa dodam ze kąpałam sama bo maż w pracy jestem z niego dumna
dzielna mamuśka
Cytat:
No mówię Ci, ze nie ma za co karmienie piersią nie jest dla mnie jakieś mega super extra doznaniem- no może poza chwilą gdy Piotruś obejmuje łapkami pierś i widać jak oczka mu odjeżdżją w krainę snów
A tak normalnie to się czuję jak z pijawką jakąś

No moja teściowa też złota kobieta ale ona potrafi czasem z czymś wyskoczyć jak z tą kostką.
Przed wczo. jak mi zabrała Piotrulka na spacer, co położna jej kazała, to tez byłam mega niespokojna. A jak widziałam jak go znosi w gondolce ze schodów to już w ogóle myslalam, ze padne- a ja z bolącą piersia - nie mogłam sama

Chciałabym bardzo Was odwiedzić ale teraz mega zawirowania- nie wiem czy mój nie bedzie bezrobotny od next m-ca, także ech ... wiesz jak jest.
Archi ja też Cię mega podziwiami mam nadzieje, że już to nie powróci i bedziesz się tylko cieszyć z karmienia piersią
A co się dzieje z Tz?
Cytat:
Konradek już jest ze mną - ciałem a nie duchem, bo śpi w najlepsze. Raz się tylko przestraszył jak dzieci chórem odpowiedziały na jakies pytanie "taaaaaaaaak", rozpłakał się i pobiegł do męża, który miał tam w jednej grupie "wykład" o fotografii. A tak podobno dzieci mu "nie przeszkadzały" - olał je totalnie na widok masy nowych zabawek
to super, że tak fajnie mu minęło te kilka godzin
Cytat:

Nie mogą te skoki jakieś kurde łagodniejsze być? Szymon od rana koncertuje Teraz niby usnął, ale co chwilę zaczyna płakać przez sen.
współczuję, jedynym pocieszeniem jest to że kiedyś minie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-25, 15:40   #1843
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj kochanie jest za co podziwiac, jest nic mi nie mow o wyczynach tesciowej, ja swoja uwielbiam ale tez ma swoje madrosci, dzisiaj przyjezdza do nas zeby posiedziec z Mikim bo chcemy z Ł wyjechac na zakupy i az sie boje zeby przypadkiem nie robila mu za czesto papu, czy przypadkiem nie dosypie wiecej miareczek itd bo jak Mikul placze i jest glodny to ona za kazdym razem mi mowi"no daj mu jesc, przeciez on jest glodny" i nie pomaga tlumaczenie ze musi byc 3 godzinny odstep; ehh ja chyba zwariuje na tych zakupach

Jestesmy bardzo tolerancyjni wiec wiesz mam swietnego kumpla geja ale przypomnial mi sie taki glupi dowcip..jeden kolega mowi do drugiego:"fajnych masz rodzicow. Fajni faceci"
Pochowaj mleko Chyba, że jedziecie na dłużej niż 3h...
Mam nadzieję, że ja nie będę taka jak moja teściowa...
Powiem Ci, że tez bym nie miała nic przeciwko

Cytat:
dz

Tak "normalnie" to moja dieta mi nie sprawiała żadnego problemu. Jadłam dosyć zwyczajnie tylko bez mięsa. Jak czytam czasem fora vege to aż się dziwię co niektórzy jedzą- ja bladego pojęcia nie mam jak większość z tych rzeczy wygląda Mój organizm dobrze znosił moją dietę- wyniki zawsze extra- a miecha nie jem juz16 lat. Ale teraz to fakt problem. Veganką nie umiałabym być bo ja leń jestem i do kuchni się nie garnę, a tam to już właśnie trzeba kombinować. No ale jak mus to mus- na ten pół roku i ja tak będę robiła.
Swego czasu na diecie wegetariańskiej też miałam lepsze wyniki krwi...Pamiętam jak mnie matka na nie ścigala i jaka była jej mina
Fakt, weganie mają ciężej - prawie jak Ty teraz

Cytat:
Chciałabym bardzo Was odwiedzić ale teraz mega zawirowania- nie wiem czy mój nie bedzie bezrobotny od next m-ca, także ech ... wiesz jak jest.
Miejmy nadzieję, że jednak nie będzie. Trzymam kciuki.

Cytat:
hej

Brawa za bioderka!

Cytat:
Noooo i super
Napewno mu dobrze zrobia takie wizyty

Cytat:
Mogłyby mogły. Damy radę!
Stary 2011-11-25, 15:45   #1844
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

A to mój synek
1. zadowolony u mamusi na kolankach
2. w nowej zabawce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC18249.jpg (59,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18259.jpg (61,5 KB, 50 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-25, 15:52   #1845
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
A to mój synek
2. w nowej zabawce
Słodziak Ale mamy przystojnych facetów na forum
Stary 2011-11-25, 16:30   #1846
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Ancia bo przeoczyłam, czemu Franek ma rehabilitację? Jak bylismy w srode na szcepieniu to pani dr właśnie mówiła o piąstkach Kai że za bardzo zaciska i mam jej wkładać zabawki do raczek, zeby tak nie zaciskała a jak lezy na brzuszku to ma piąstki i za nic nie chce ich rozłozyć
Dostał ze względu na słabe trzymanie główki. A okazało się, ze z główką ok tylko inne rzeczy do poprawki.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ogląda może z 15 minut
za każdym razem jak jest aktywny coś koło 2 godzin pomiędzy drzemkami, to z pół godzinki lezy pod karuzelą, troszkę na brzuszku, trochę się ponosimy, poleżymy w lezaczku w kuchni, mama zabawi zabawkami, pogrucha, odwiedzimy łazienkę w celu przewinięcia i czas zleci
Nasz w sumie nie ogląda, ale czasem się zainteresuje.
Fajnie spędzacie razem czas. U nas Franek w łóżeczku leży mało, więcej w dzień na kanapie czy przewijaku, trochę na rączkach.
Cytat:
nie, od początku piorę w loveli więc nie wiem na pewno czy to od proszku... ale nie podoba mi się to, dziś jeszcze ma taką buzię suchą że szok -nie wiem czy od krochmalu czy co
Ty przynajmniej możesz podejrzewać, że od jedzenia się coś robi...
A smarujesz czymś?
Cytat:
15 dni..

Cytat:
Tez zawsze myślę o Cotce, ze znów mojego posta nie czyta
A Cotkę dzisiaj wcięło?
Z piersią współczuję, serio. Mówisz, że na brzuchu nie można spać? Bo ja uwielbiam i pierwszy raz od ciąży wreszcie mogę, bo już mnie brzuch i cycory nie bolą. Ale teraz to mnie nastraszyłaś.
Cytat:
oby jednak nie.
Cytat:
Jest zainteresowany, czasami aż dyszy tak się tym emocjonuje, a miny przy tym wali nieziemskie Czasami potrafi i pół godziny się gapić, a czasami po 5 minutach się znudzi. Ale musi mieć na to humor, jak nie ma humoru to nic go nie interesuje.
A skok jeszcze u Was trwa??
Poproszę fotkę tych minek , musi to niesamowicie wyglądać. Mój jakoś zabawki ma w nosie, czasem się zainteresuje, ale na dosłownie chwilkę.
zobaczymy jaki efekt na nim wywoła słynna zabawka z biedronki.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
współczuję...
Cytat:
A to mój synek
2. w nowej zabawce
Woooow, ale przystojniak!!! Cudo!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:59   #1847
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
A to mój synek
2. w nowej zabawce
ale z niego okruszynka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:09   #1848
19natka88
Zakorzenienie

Kurde aż mnie rana ciągnie od noszenia tej małej okropnej marudy

Cytat:
współczuję, jedynym pocieszeniem jest to że kiedyś minie
Oj tak to mi trzyma nerwy na wodzy A do końca 12 tyg nie daleko

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Mogłyby mogły. Damy radę!
trzeba

Cytat:
A to mój synek
2. w nowej zabawce
Słodziak

Cytat:
A skok jeszcze u Was trwa??
Poproszę fotkę tych minek , musi to niesamowicie wyglądać. Mój jakoś zabawki ma w nosie, czasem się zainteresuje, ale na dosłownie chwilkę.
zobaczymy jaki efekt na nim wywoła słynna zabawka z biedronki.
Wygląda na to, że dzisiaj mamy apogeum Jak jutro da tak popalić babci to już nie będzie chciała z nim być
Jak go uchwycę to zapodam Teraz leży i się gapi na rybki chwila spokoju

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-25, 17:10   #1849
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ale z niego okruszynka
No jest i Cotka

Mały się obudził- potem ponadrabiam czyt. w nocy
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:13   #1850
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mnie nie denerwuj . Mój 8-9 z 4 przerwami.
już nie będe
Cytat:

Ja sobie nie wyobrażam żebym z Piotrkiem gdzieś dała rady pojechać się uczyć

No powiem Ci,że umiecie z mężem dzieci robić- wyjątkowo udany egzemplarz ta Twoja Natalka
dziękujemy za komplement

tyle napisałyśm choćby wcale, Natalcia miała tam istny fanclub poczynając oczywiście od przyjaciółki, potem jej mama, siostra i trzy siostrzenice ależ było ohów i achów

Cytat:

mam nadzieję ze z pracą będzie ok
Cytat:

tak, nie się w końcu skończy
Cytat:
o to suuuper taki mały przedszkolaczek!
Cytat:
Sama zasnęła w łóżeczku wiem że nie mam co dramatyzować ale to takie dziwne było
heheh, a tak napisałaś jakby koncert urządziła my się też ostatnio zdziwiliśmy jak Natalke zrobiła sobie pobudke o 2
Cytat:
A to mój synek
2. w nowej zabawce
przystojniak

Melduję ze kupiłam żyrafke tylko kurcze została w aucie bo wziełam "tylko" natalcie w foteliku, torbe i to co potrzebne mi było do zrobienia pseudo obiadu na pójście po żyrafke musze poczekać aż natalcia zaśnie znowu albo aż wroci tż z pracy
Tak w ogóle to stałam z 15 minut przed tymi zabawkami i się zastanawiałam którą wziąć wszstkim tak dobrze z oczu patrzało

Moja corcia to szantażysta mały i wymuszacz, jak ją troche wezme na rączki a potem położe to krzyczy w niebogłosy choćby ją ze skóry obdzierali, ale jak nie zwracam na to uwagi to się uspokaja i cieszy sama do siebie, mała cwaniara

Mieliśmy dziś iśc na parapetówke tą przeniesioną sprzed 2 tygodni, ale nic z tego bo moja mama chora i nie ma z kim Natalcia zostać a też nie wiadomo o której tż z pracy wróci taki klops w sumie to nawet mi się nie chce już dzisiaj nigdzie iść

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:14
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:35   #1851
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Melduję ze kupiłam żyrafke tylko kurcze została w aucie bo wziełam "tylko" natalcie w foteliku, torbe i to co potrzebne mi było do zrobienia pseudo obiadu na pójście po żyrafke musze poczekać aż natalcia zaśnie znowu albo aż wroci tż z pracy
Tak w ogóle to stałam z 15 minut przed tymi zabawkami i się zastanawiałam którą wziąć wszstkim tak dobrze z oczu patrzało
gratulacje zakupu
ja tez dzis byłam w biedronce i patrze a tu tylko jeden słoń został i sie zasmuciłam ale okazalo sie że ktos go tylko przełożył a te zabawki interaktywne byly na osobnym stoisku jaka radość jak je zobaczyłam tez wybierałam długo i padło na hipcia - jest juz z nami w domu

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-11-25, 17:47   #1852
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry najlepsze i najfajniejsze mamuski pod słońcem

melduje sie dzis moze bede miałą troche wiecej czasu i to przed 22 bo mezus w domku-wzioł sobie utrlopik na dzis zeby z nami posiedziec oczywiscie poszlajalismy sie troszkę bylismy w ikei zakupilismy ramki a wieczorem jak malutek pójdzie spac to wydrukujemy sobie jego foty bo jeszcze zadnej nie druklismy

Cytat:
of korsssss
w trakcie karmienia to najlepsze zajecie

Ciekawe czy ktos jeszcze jest
dokładnei o tej samej porze karmiłam małego

Cytat:
hej

gratuluje udanej wizyty

Cytat:
a widzisz jaki dzielny chłopak brawo dla K
Cytat:
A to mój synek
2. w nowej zabawce
słodziak niesamowity

Ancia pytałas o misia mis grzecznie śpi z małym w łożeczku, na razie tylko koło niego siedzi bo mały jeszcze nie trybi ze cos z nim mozna porobic hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:52   #1853
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratulacje zakupu
ja tez dzis byłam w biedronce i patrze a tu tylko jeden słoń został i sie zasmuciłam ale okazalo sie że ktos go tylko przełożył a te zabawki interaktywne byly na osobnym stoisku jaka radość jak je zobaczyłam tez wybierałam długo i padło na hipcia - jest juz z nami w domu
a nasza żyrafka nie świeci!

będe musiała jechać wymienić
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:55   #1854
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
a nasza żyrafka nie świeci!

będe musiała jechać wymienić
ja tez myslałam ze nie swieci u mnie na tym przycisku co niby ma swiecic gra melodia ale jak tak za nim nacisłam paluchem to zaczeło świecic wiec moze u ciebie tez to jest przesuniete??

Stary 2011-11-25, 18:39   #1855
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Tak "normalnie" to moja dieta mi nie sprawiała żadnego problemu. Jadłam dosyć zwyczajnie tylko bez mięsa.
Archi a czemu nie jesz mięsa? Tak ogólnie- jakieś przekonania czy może ze wzg na smak?jak nie masz ochoty nie odpowiadaj
Cieszę się, że pierś troszkę puszcza, oby się unormowało. Co do spania na wznak- to ja po porodzie byłam zachwycona, że znowu mogę leżeć na plecach bez ograniczeń, ale domyślam się że na dłuższą metę moze być to męczące dlatego mam nadzieję, że te Twoje piersiuśki w końcu się "naprawią" żebyś mogła spokojnie pospać na boczku

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
pisze,pisze tylko ginie to w gąszczu postów 5500 i 63cm, uwielbia mamusine raczki leżaczek średnio ja kreci za to karuzele uwielbia miała podejrzenie skazy, bebilon pepti jej nie służył i je dalej gerbera hmm co tam jeszcze....
karuzele są fajne
to ładnie waży malutka a co ze skazą? przeszło podejrzenie czy jak? rozumiem,że ten gerber to zwykły, tak?

Cytat:

już niedługo

I jak tam dzisiaj?
tak sobie, pod brodą dalej krosteczki, na ciele również do tego sucha buzia ehhh a ta gupia ped na cały tydzień na urlop poszła

Cytat:
Jest zainteresowany, czasami aż dyszy tak się tym emocjonuje, a miny przy tym wali nieziemskie
ale to o karuzeli mówisz? bo moja tak się własnie zachowuje pod nią przebiera nogami, dyszy, śmieje się, gada do zwierzaków- czasem to stoję i się przyglądam jak ona śmiesznie wygląda taka zaaferowana tą karuzelą

Cytat:
super!!!
Martuś, nasza mała ma takie same te stopnie i my mamy do ortopedy iść a u Ciebie tylko kontrola, ciekawe dlaczego tak?

a syncio super - taki malutki okruszek
a co do Twojego pytania pod zdjęciem- to Twój jest w takim "wieku" właśnie do takich zdjęć teraz bo pewnie jeszcze sporo śpi w ciągu dnia? Bier aparat, jak on śpi i cykaj, mówię Ci
ja się już mogę pożegnać z takimi słodkimi zdjęciami na śpiocha bo moja panna to już tylko drzemie w ciągu dnia

Cytat:
no widzisz jak mu dobrze poszło

Cytat:
święte słowa lanie mi się należy za marudzenie
to sama się zlejesz czy Ci pomóc

Cytat:
A smarujesz czymś?
tą suchość na buźce? mam próbkę jakiegoś kremiku dla dzieci, do skóry atopowej suchej i wrażliwej i dziś jej posmarowałam dwa razy, wygląda lepiej troszkę..

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
też mamy hipcia

Cytat:
melduje sie dzis moze bede miałą troche wiecej czasu i to przed 22 bo mezus w domku-wzioł sobie utrlopik na dzis zeby z nami posiedziec oczywiscie poszlajalismy sie troszkę bylismy w ikei zakupilismy ramki a wieczorem jak malutek pójdzie spac to wydrukujemy sobie jego foty bo jeszcze zadnej nie druklismy
jakie ramki kupiliscie? poka poka

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:07   #1856
aa2
Zakorzenienie

Monik takie zwykłe ramki pakowane po 2 sztuki szukalismy czerwonych i tylko takie znaleźlismy hehe no ale na oku jeszcze mamy takie wieksze ale ich na razie nei bralismy bo najpierw musimy ustalic gdzie by staneły te co kupiłam ida na sciane jak juz je powiesimy to cykne fote pokazac

moje dziecko to chyba leń, połozyłam go na brzuszku zeby troche poleżał z nadzieja ze moze spróbuje podnieśc głowe i wiecie co? postanowił sobie zasnac hehe i miec mnie gdzies, ciekawe czemu jak jets na rekach to slicznie głowe stawia a jak lezy to nie chce-moze za mały jeszcze
Stary 2011-11-25, 19:20   #1857
19natka88
Zakorzenienie

Moje dziecko ma już chrypkę od płaczu

Cytat:
tak, nie się w końcu skończy
oj tak

Cytat:
tak sobie, pod brodą dalej krosteczki, na ciele również do tego sucha buzia ehhh a ta gupia ped na cały tydzień na urlop poszła

U nas też bez zmian

ale to o karuzeli mówisz? bo moja tak się własnie zachowuje pod nią przebiera nogami, dyszy, śmieje się, gada do zwierzaków- czasem to stoję i się przyglądam jak ona śmiesznie wygląda taka zaaferowana tą karuzelą
Przy karuzeli to już czyste szaleństwo czasami jest

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-25, 19:37   #1858
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Monik takie zwykłe ramki pakowane po 2 sztuki szukalismy czerwonych i tylko takie znaleźlismy hehe no ale na oku jeszcze mamy takie wieksze ale ich na razie nei bralismy bo najpierw musimy ustalic gdzie by staneły te co kupiłam ida na sciane jak juz je powiesimy to cykne fote pokazac

moje dziecko to chyba leń, połozyłam go na brzuszku zeby troche poleżał z nadzieja ze moze spróbuje podnieśc głowe i wiecie co? postanowił sobie zasnac hehe i miec mnie gdzies, ciekawe czemu jak jets na rekach to slicznie głowe stawia a jak lezy to nie chce-moze za mały jeszcze
a to takie pojedyncze? jak czerwone to na pewno fajne

ja chcę taką kupić ramka żeby dać 3 zdjęcia- nasze z brzuchem, Julika samej, i nas we trójkę i powiesić nad łóżeczkiem. Tylko kiedy ja się wybiorę do Ikei heh

oj tam leniuszek od razu, pospać sobie chciał po prostu a próbowałaś z tym ręcznikiem pod paszkami?
moja dziś się buntowała i w ogóle nie chciała leżeć na brzuchu już nie wspominając o podnoszeniu głowy... ehh szkoda mi jej było i zaraz ją podnosiłam bo przecież nie będę patrzeć jak się męczy..

Cytat:
no coś Ty, aż tak płacze?! współczuję

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:44   #1859
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
No jest i Cotka

Mały się obudził- potem ponadrabiam czyt. w nocy
Szukano mnie ;D?

Cytat:

oj tak

Przy karuzeli to już czyste szaleństwo czasami jest
Bidulek. Oby kryzys poszedł precz

Ej! I zgłaszam sprzeciw przeciwko docinkom że cotka nie doczyta do końca jak długie ( ancia ) bo czytam
A tamto będę zwalała na ociężałość ciążową i lenistwo z tym związane

Ostatnio oglądałam jakiś program o pawianach i rozpacz mnie ogarnęła bo moje sutki po maltretacji Filipucha są identyczne jak ich

A to dzisiejsze czułostki Fiśka z Miśkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja i miś.jpg (38,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja i mis2.jpg (38,1 KB, 57 załadowań)

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 19:46   #1860
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
a to takie pojedyncze? jak czerwone to na pewno fajne

ja chcę taką kupić ramka żeby dać 3 zdjęcia- nasze z brzuchem, Julika samej, i nas we trójkę i powiesić nad łóżeczkiem. Tylko kiedy ja się wybiorę do Ikei heh

oj tam leniuszek od razu, pospać sobie chciał po prostu a próbowałaś z tym ręcznikiem pod paszkami?
moja dziś się buntowała i w ogóle nie chciała leżeć na brzuchu już nie wspominając o podnoszeniu głowy... ehh szkoda mi jej było i zaraz ją podnosiłam bo przecież nie będę patrzeć jak się męczy..

no coś Ty, aż tak płacze?! współczuję

my na razie ramki z tej seri
ramki
ta co pokazałas ogladalismy i jak nic innego nie wymyslimy to zakupimy takowa na słup który mamy w kuchni
jeszcze patrzylismy na cos takiego:
ramka
ramka2

no a ten recznik chciałam mu dzis podłozyc ale jak po niego poszłam i zwinełam, wracam patrze a on spi dodam ze dopóki mi nie zasypiał na klacie i tak go kładłam do spania na brzuchu to jak nie spi i go kłade to tylko sie wkurza a dzis połozyłam i poszedł spac dlatego sie z niego nabijam ze len wolał zasnac niz ćwiczyc

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Szukano mnie ;D?

Bidulek. Oby kryzys poszedł precz

Ej! I zgłaszam sprzeciw przeciwko docinkom że cotka nie doczyta do końca jak długie ( ancia ) bo czytam
A tamto będę zwalała na ociężałość ciążową i lenistwo z tym związane

Ostatnio oglądałam jakiś program o pawianach i rozpacz mnie ogarnęła bo moje sutki po maltretacji Filipucha są identyczne jak ich

A to dzisiejsze czułostki Fiśka z Miśkiem
aaaaa słodkości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości