Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 13:40   #2041
audrey88
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry

ruda w klubie z maluszkiem

ależ moja kochana jestem czerwona jak moje włosy

tak nadrobiłam Was szalone kobiety ufff było co czytać!

Nerola
mam twój niedosyt

ha wiecie jakie słowo rozbawia żbika do łez KAZACHSTAN nie wiem o co kaman ale jak je mówię to młody zanosi się śmiechem

Babonikudobrze, że sytuacje opanowałaś szybko

a Majkę rozśmiesza "Wlazł kotek na płotek"

Mąż mi zadzwonił, że zapisał mnie na kurs francuskiego "Ale przecież mówiłaś że chcesz!"

nasze 6100g radości

Edytowane przez audrey88
Czas edycji: 2011-11-25 o 13:49
audrey88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:14   #2042
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Dotarłam i ja

My dziś rano byliśmy na USG brzuszka, nawet zapomniałam Wam wcześniej napisać. To jeszcze z tych wszystkich badań na które skierowała nas pediatra, zanim w CZD powiedzieli że Tymek jest zdrów jak ryba. No ale poszliśmy, skoro już był zapisany, żeby mieć komplet badań i zamykać usta wszystkim tym pediatrom-nadgorliwcom No i oczywiście brzuszek zdrowy i śliczny A Tymuś się tak rozbawił na badaniu, zaczął do mnie gadać, cmokać, gugać, że jeszcze na korytarzu
się chichotał i nawet zakładanie czapki nie popsuło mu humoru

A teraz powoli szykujemy się na gości, bo koło 18 pół rodziny się zwala, choć nikogo nie zapraszałam Po prostu wszyscy dzwonili po kolei i pytali czy mogą wpaść na chwilkę \

No a przed chwilą dzwonił mój brat cioteczny i powiedział, że nie będzie mógł być chrzestnym Tymusia Wcześniej mój proboszcz się nie zgodził (ale to bym obeszła, bo poszlibyśmy do innego kościoła, w którym nie robią problemów), ale teraz jego ksiądz powiedział, że nie może mu dać tego zaświadczenia, że może być chrzestnym , które jest konieczne. No bo mój brat jest po rozwodzie i ma nową żonę. Od 3,5 roku toczy się co prawda sprawa o stwierdzenia nieważności tamtego małżeństwa, ale to nic nie zmienia dla tych księży. Zmieni, gdy dostanie papierek. Brat mówi, że to powinno być lada miesiąc i żebyśmy poczekali, ale z drugiej strony może się ciągnąć i rok... I nie wiem co robić

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mały szaleje, więc sdzybko.
Lepiej jest, w nocy nie było kupy, teraz tylko 2.
Za to ja chora. Gardło, krtań, tchawica - wszystko boli, piecze.
Lecę, bo wyjec wyje.
No żesz, co Was takie nieszczęścia dopadają JAk nie urok, to sraczka (i to dosłownie ).

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
U nas nadal lekki szpital, Kubaś w domu. Ja mam dzisiaj dermatologa . Mam nadzieję, że pomoże a nie tylko "poleci" po portfelu.

Ps. widziałyście tę reklamę orange z pelikanem, co przez okno zagląda? Prawie jak mój sen z wielką gęsią
To faktycznie wielka ta Twoja gęś byłą

A jak wizyta - co mówił dermatolog?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

W połowie grudnia idziemy do żłobka,
zobaczyć gdzie Emi sobie będzie przebywała
1 grudnia natomiast USG bioderek.
Nie obraź się, ale szkoda mi jej trochę, że idzie do żłoba

Cytat:
Mój kot ma odruch wymiotny na widok szczypawic, naprawdę. Muchy, komary, pająki wciąga a jak zobaczył kiedyś szczypawicę, to
A to wrażliwiec

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
U nas nocka standardowo o 3 pobudka, a następna o 6, ale już nie na jedzonko tylko na powitanie dnia
To hardcore A nocy bez Tymcia to bym chyba nie przeżyła

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam i znikam
A gdzie tak pędzisz?

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Chyba pogubiłam posty...
Nosz kurde, to się często dzieje Cholerne wielocytowanie połowę postów pomija
Stary 2011-11-25, 14:14   #2043
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Nie mam siły na nic, głównie psychicznie. Nawet nie wiecie jak wielkim błędem jest ojciec Zuzi. NAjwiekszym w moim życiu. Ja sobie nigdy życia nie ułoże, trafiam tylko na palantów.Brak słów.
Kochana To może uciekaj póki czas Póki jesteś młoda, masz zapał i energię. Bo potem to już tak przez zasiedzenie zostanie, a Ty całe życie będziesz nieszczęśliwa. A zasługujesz na coś (i kogoś) milion razy lepszego!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ale w telikowie dziś cudna pogoda, tyyyyyyle słońca
właśnie wróciliśmy z dłuuuugiego spacerku
zjadłam zupkę (z garnka jak prawdziwy menelik)
To Telikowo chyba na innej planecie leży Bo u nas dziś paskudnie od rana

Cytat:
Napisane przez jacieeeee
Ech... w dalszym ciągu uprawiam tumiwisizm i wszystkomniewkurzyzm i nicmisieniechcizm
Jednym słowem trójbój marudera

Cytat:
ha wiecie jakie słowo rozbawia żbika do łez KAZACHSTAN nie wiem o co kaman ale jak je mówię to młody zanosi się śmiechem
To się nazywa specyficzne poczucie humoru

youyou - jak dziś noga?

Kajool
- kiedy to świństwo w końcu Ci odpusci?

Cytat:
Napisane przez 83monia
ja już nie pamiętam kiedy w domu (jak nie mam gosci) robiłam cokolwiek w wc z zamkniętymi drzwiami wiec rozumiem... ba, są dni kiedy artur bywa przylepą i podczas siedzenia na kibelku MUSI siedziec mi na kolanach...
A ja sobie nie wyobrażam nie zamknąć się w łazience Może przy drugim dziecko mi się zmienic, ale teraz za żadne skarby

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984
Pytanie czym mozna posmarowac dziecku spierzchniete usteczka??? Witamina A? Mascia witaminowa????
Są takie sztyfty do ust dla maluchów (takie jak pomadki ochronne dla dorosłych). NA pewno Mustela takie robi i Skarb Matki. Coś takiego: http://www.shopmania.pl/pielegnacja/...d-11ml-4207733

I wielkie barwa dla 3-miesięcznego Igorka

Cytat:
Napisane przez aania_20
A on tylko ilościowo niejadek czy jakościowo też?
I to, i to Ilościowo to tak na maxa, a jakościowo to dlatego, że nie lubi nowości i stale je te same rzeczy. Jak taki trzylatek
Stary 2011-11-25, 14:26   #2044
mamad1
Zadomowienie

Wszystkim solenizantkom wszystkiego najlepszego z okazji imienin (Czy jeszcze ktoś oprócz Brumek? - znalazłam: Bartessa i Brunetka)

Zaneta szkoda, że rezygnujesz z UU...

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

za wszystkie miesięcznice!

Brak weny twórczej

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-11-25 o 14:28
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:29   #2045
meszsares
Zadomowienie

Shira - to dziala! Mowie do Mlodej KAZACHSTAN - a ta w smiech!
o co cho???
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:32   #2046
audrey88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
o co cho???
Rzeczywiście ja mówię a ta w rechot

nasze 6100g radości
Stary 2011-11-25, 14:43   #2047
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Moje dziecko na razie bezłaskotkowe, ale za to jak mam ją na rękach i widzi swoje odbicie w lustrze to się wstydzi i "chowa" we mnie, strasznie to rozczulające.
Moja też nie ma łaskotek, bo te miejsca wędrują. Raz jest to brzuszek-pierdziuszek, innym razem stópka, a innym kolanko. Dziś to miejsce było już nieaktualne, powodowało uśmiech, ale bez głośnego chichotu.

Cytat:
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
o jaaaaa Ja też raz musiałam zaprosić do wc małą, bo miała dzień "patrz na mnie mamusiu cały czas bo jak nie bedziesz to będę ryczała wniebogłosy"
Skąd ja to znam.... Co prawda nie zabrałam jej tam jeszcze, ale czasem zabieram ją do wózka do przedpokoju - żebym nie musiała lecieć przez całe mieszkanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brat mówi, że to powinno być lada miesiąc i żebyśmy poczekali, ale z drugiej strony może się ciągnąć i rok... I nie wiem co robić
Też mi się wydaje, że to może potrwać dowolnie długo. Pisałaś jednak, że planujesz więcej dzieci, więc może zostaw sobie brata na kolejne dziecko, a teraz poproś kogoś innego?

Wszystkim Katarzynom składam serdeczne życzenia z okazji imienin .
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:50   #2048
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

przeciez to jakas paranoja zeby prze 3 mc swojego zycie byl tylko TYDZIEŃ zdrowy
rece rozkladam chce mi sie wyc z bezsilnosci...... co ja robie zle

DZIŚ KOŃCZYMY 3 MIESIĄCE
za 3 miesiące
a może to alergia i stąd ten katar i pokasływanie? lekarz wykluczył alergię?

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Po kąpaniu wczoraj zakładam Sarze pampka, rozkładam go - a w nim- szczypawka. Przestraszyłam się, jak ona tam wlazła( dzienna porcja pampków leży na tapczanie gdzie przewijam) i skąd u mnie w domu szczypawy
ja kiedyś jak składałam Juli ciuszki to znalazłam w nich 2 osy . musiałam je z pola przynieść z ciuszkami i dopiero przy składaniu wytrzepałam je. Teraz bardzo dokładnie sprawdzam jej ubranka jak susze na zewnątrz bo aż się boję pomyśleć gdyby ją taka osa uządliła...

Ale to było jakiś miesiąc temu jak suszyłam pranie na suszarce na tarasie, teraz już susze raczej tylko w domu..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 14:53   #2049
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
biedna... ale Cię złapało - brałaś coś na to?
Cytat:

ojoj na czworakato Cie połamało biedaku. Jak dzisiaj sie czujesz?
Dzięki dziewczyny dziś czuję się nieco lepiej.
Nadal mnie boli,
nie mogę dźwigać, schylać się,
Najgorzej mi wstać z pozycji leżącej.
Ale chodzę pionowo

Wszystkiego najlepszego dla Kasiek

za tygodnie i miesiące

Radziu dzisiaj 16 tygodni skończył
Jest cudny.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:16   #2050
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Mój najukochańszy syn kończy dzisiaj 4 miesiące!!!
dla Szymka

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, że nie jestem na bieżąco
Nie mam siły na nic, głównie psychicznie. Nawet nie wiecie jak wielkim błędem jest ojciec Zuzi. NAjwiekszym w moim życiu. Ja sobie nigdy życia nie ułoże, trafiam tylko na palantów.Brak słów.
z pewnością jest Ci ciężko ale pamiętaj że po najgorszej burzy jest słońce - zobaczysz że los Ci to wynagrodzi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mala spi, cycki pełne... obiad zrobiony, dzem i kompot sie pasteryzuje... normalnie za duzo zrobilam w krotkim czasie... wrocilam do starego avatarka, bardziej mi sie pikaczu podoba
o ta - zdecydowanie wolę Cie w wersji Pikachu niż tej muchy

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:

lece oglądać fryzurkę

a Kazachstan Krzysia mnie też rozbawił do łez

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
dołączam się do grona@ Po ciąży mam bardzo regularne miesiączki już 3 raz. Wcześniej spóźniania 2-3tyg było normą. Więc oznajmiłam TŻ, że na pewno nie urodzę w miesiacu, w którym urodził się Dominik (bo ostatnią @miałam dokładnie w tym samym dniu co przed ciąża z Dominikiem
ja też po ciązy mam identycznie jak Ty - wcześniej opóźnienia okresu ok. tydzień -dwa lub dłużej nawet były częste a teraz już 3 okres prawie co do dnia punktualny.

i zdecydowanie mniej bolesny - bez przeciwbólowych się obywa

widzę że intensywnie pracujecie nad rodzeństwem dla Dominika czekamy na wieści w takim razie

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:

Mój kot ma odruch wymiotny na widok szczypawic, naprawdę. Muchy, komary, pająki wciąga a jak zobaczył kiedyś szczypawicę, to
wrażliwego masz kotka -

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja właśnie gotuje Agacie zupki, dostała wczoraj królika. Teściu odzielił mięsko od kości. A ja biore się za porcjowanie i zamrażanie + troche ugotowałam do zupek
Takie prezenty to ja rozumiem
a jak przyrządzasz tego króliczka do zupek? osobno gotujesz i mrozisz i dopiero potem dodajesz po rozmrożeniu zmiksowanego do zupek ? czy po ugotowaniu miksujesz z jarzynkami i wtedy mrozisz? chodzi mi o :kolejność działań"

bo też miałabym możliwość zdobycia więc chce zasięgnąć języka w tej sprawie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Ja daję swojej te w kapsułkach, bo znowuż po Devikapie bolał ją brzuszek, ale nie obserwuję pocenia, więc chyba u nas jest ok.
u nas po Devikapie też ból brzuszka był okropny.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Ps. widziałyście tę reklamę orange z pelikanem, co przez okno zagląda? Prawie jak mój sen z wielką gęsią
jak pierwszy raz zobaczyłam tę reklamę to mi się od razu Twój sen przypomniał - Ty przypadkiem nie sprzedałaś im pomysłu na reklamę?

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Hej!

Mały szaleje, więc sdzybko.
Lepiej jest, w nocy nie było kupy, teraz tylko 2.
Lecę, bo wyjec wyje.
jeszcze i Ciebie dopadło zdrówka

Stary 2011-11-25, 15:16   #2051
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Zaneta szkoda, że rezygnujesz z UU...

Wracam do pracy.
Mała idzie do żłoba.

Cytat:

Nie obraź się, ale szkoda mi jej trochę, że idzie do żłoba
A mi jej w ogóle nie szkoda,
na początku się zastanawiałam czy dobrze robię,
ale jak widzę jak ją ciągnie do dzieci, jak chce poznać wszystko dookoła,
to aż jestem dumna, że tak lgnie do ludzi,widzę że nawet czasem jest tak że nudzi się ze mną, bo marudzi. Zejdę do dziadków się śmieje.

No i po za tym nikt mi nie da na pampersy,
bo będę sobie siedziała w domu.
Nikt mi nie da wypłaty...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radziu dzisiaj 16 tygodni skończył
Jest cudny.

I Jacieee dzizisja Dominik kończy 17 tydzień, nie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 15:26   #2052
Marina1
Zakorzenienie

pisze 1 reka

na ost. wizycie z małym u pediatry chciałam przy okazji zasiegnac jej opinii o złobku.
no i niestety, babka mówiła, ze widzi po swoich pacjentach zlobkowych nagminne chorowanie.
odradzała mi, mówiła, ze warto przeczekac zlobek z doeckiem w domu, ze predszkole to juz cos innego.
No ale zaneto masz racje, nikt nie da na pampersy, nikt nie opłaci rachunków itp.

ja jednak zrezygnowałam ze żłobka. Po ost. rota igora to mam dość.
Oczywiście to moje zdanie, bo sama chciałam dać igiego do złoba. No i wiadome, pewnie nie kazde choruje.
Podziwiam Cie za taka stanowczość.

dziekuje kochane za empatię ! psikam, płukam gardło itp. Nie damy się!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:40   #2053
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

[/B] patrz a Patik się tak z indyka nie cieszyła

i nadal się nie cieszę, bo mi zajmuje dużo miejsca w zamrażarce i muszę wkońcu coś z niego wymyśleć i ugotować.

Cytat:

Patik - tak teraz chyba codziennie będę jej butlę podawała, aż w końcu zaczai że tak też można, bo faktycznie jestem uziemiona
Co do pocenia główki to obstawiałabym niedobór wit D, i to może być spowodowane tym, że akurat tej wit nie przyswaja z tego specyfiku co jej podajesz. Moja koleżanka tak miała - jej synek się pocił przy jedeniu, zrobili badania na poziom wit D i okazał się drastycznie niski, mimo że podawała mu ją codziennie. Co się okazało - dawała mu witD w kapsułkach twist off i on z nich nie przyswajał, dopiero jakieś w tabletkach mu zaczeła dawać, takie na recepte, to sie od razu poprawiło.
Ja daję swojej te w kapsułkach, bo znowuż po Devikapie bolał ją brzuszek, ale nie obserwuję pocenia, więc chyba u nas jest ok.

------
dzięki za info.
Pogadam o tym z pediatrą. Teraz jej daję potrójna dawkę D, ale może rzeczywiście nie przyswaja?
nie wiem..

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, że nie jestem na bieżąco
co si e dzieje Cookie? oby do świąt, bo rozumiem już postanowiłaś się wyprowadzić mam nadzieję? nie siedź przy nim, bo póki co finansowo "cię trzyma", ale niedługo i to się skończy.. jeszcze sobie ułożysz życie, zobaczysz

Cytat:
mala spi, cycki pełne... obiad zrobiony, dzem i kompot sie pasteryzuje... normalnie za duzo zrobilam w krotkim czasie... wrocilam do starego avatarka, bardziej mi sie pikaczu podoba

w końcu stary dobry pika pika
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
no w koncu Monia jakos nie potrafilam sie do tej muchy przyzwyczaic

Dziewczyny od poniedzialku w lidlu fajne rzeczy i zabawki. Mi sie ten spiworek b. podoba
widziałam. Też mam na niego ochotę. I chyba kupię Ta zabawka szmacianka też wydaje się być fajna.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
o co cho???
muszę spróbować.

Przyszła Sophie. Ale to chyba podróba
Na nodze jednej jest troche obdarta ta skóra, i jak Sara będzie gryźć to nadal będzie schodzić
Sara jest nią zachwycona, ale boje się jej dać ze względu na ten feler.
Stary 2011-11-25, 15:42   #2054
audrey88
Raczkowanie

Mała usnęła, a ja znalazłam sobie super zajęcie Czytam wasze poprzednie wątki. Jak na razie tylko ze 20 stron przeczytałam :P Oczywiście zaczęłam od poczekalni

nasze 6100g radości
Stary 2011-11-25, 15:43   #2055
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście to moje zdanie, bo sama chciałam dać igiego do złoba. No i wiadome, pewnie nie kazde choruje.
My narazie też odpuszczamy. Myśle że jak Sara będzie samodzielnie chodziła, to będzie mi jej mniej żal gdzies oddać. Teraz faktycznie jest towarzyska, otwarta, śmieje się do wszystkich, ale tak naprawde wszedzie jest ze mna. To ja ją przemieszczam ze miejsca na miejsce, poprawiam jak coś jest niewygodnie. Napewno panie opiekunki nie beda miały tyle czasu dla każdego dziecka. No i takie spotkanie towarzystkie ktore odbywamy trwa max.2godziny, nie wiem jaka by była reakcja po całym dniu w punkcie opieki.
Mimo wszystko trzymam kciuki żeby Emisi spodobało sie nowe miejsce. Kiedy dokładnie zaczynacie?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 15:53   #2056
audrey88
Raczkowanie

Mój mąż wrócił z pracy i powiada, że jego kolega ma dziecko z czerwca i teraz znów ma ciężarną, i że sam też tak chce, żeby pomiędzy Majką a drugim dzieckiem było mało różnicy I jeszcze ten kurs francuskiego

nasze 6100g radości
Stary 2011-11-25, 15:55   #2057
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez audrey88 Pokaż wiadomość
Mój mąż wrócił z pracy i powiada, że jego kolega ma dziecko z czerwca i teraz znów ma ciężarną, i że sam też tak chce, żeby pomiędzy Majką a drugim dzieckiem było mało różnicy I jeszcze ten kurs francuskiego
No to działajcie aundrey

Mój na szczęście nie ma takich zapędów. Uff.
Ja mam dziecko z czerwca i jakbym miała chodzić w ciąży znów...aaaaaaaaaa
My pozostajemy na jednym dziecku.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-11-25 o 15:57
Stary 2011-11-25, 16:12   #2058
jacieeeee
Wtajemniczenie

Zanetaa właśnie!!! Dzięki za przypomnienie Dominik kończy 17 tygodni

Kaśkom sto lat!

Na Mojego Dziecia Kazachstan nie działa

A moja najlepsza kumpela jest w ciąży I ma termin na 10 lipca Przez pierwsze dwa lata różnica między Naszymi pociechami będzie się wydawała olbrzymia, ale już widzę mojego 3 latka i ich dwuletnią pociechę jak się razem bawią

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:13   #2059
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
pisze 1 reka

na ost. wizycie z małym u pediatry chciałam przy okazji zasiegnac jej opinii o złobku.
no i niestety, babka mówiła, ze widzi po swoich pacjentach zlobkowych nagminne chorowanie.
odradzała mi, mówiła, ze warto przeczekac zlobek z doeckiem w domu, ze predszkole to juz cos innego.
No ale zaneto masz racje, nikt nie da na pampersy, nikt nie opłaci rachunków itp.

dziekuje kochane za empatię ! psikam, płukam gardło itp. Nie damy się!
a moja pediatra polecala zlobki ale prywatne, gdzie jest malo dzieci.

Cytat:

i nadal się nie cieszę, bo mi zajmuje dużo miejsca w zamrażarce i muszę wkońcu coś z niego wymyśleć i ugotować.

dzięki za info.
Pogadam o tym z pediatrą. Teraz jej daję potrójna dawkę D, ale może rzeczywiście nie przyswaja?
nie wiem..

co si e dzieje Cookie? oby do świąt, bo rozumiem już postanowiłaś się wyprowadzić mam nadzieję? nie siedź przy nim, bo póki co finansowo "cię trzyma", ale niedługo i to się skończy.. jeszcze sobie ułożysz życie, zobaczysz

w końcu stary dobry pika pika

widziałam. Też mam na niego ochotę. I chyba kupię Ta zabawka szmacianka też wydaje się być fajna.

muszę spróbować.

Na nodze jednej jest troche obdarta ta skóra, i jak Sara będzie gryźć to nadal będzie schodzić
Sara jest nią zachwycona, ale boje się jej dać ze względu na ten feler.
Patik a gdzie zamawialas??
Stary 2011-11-25, 16:33   #2060
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Raczej nie licz na to, ze dłużej pośpi. U nas przesunęliśmy czas z 19 na 20, czasem nawet 20:30 i tak samo się budzi 0 6 lub 5:30. Już nie pamiętam kiedy się o 7 obudził co prawda nieraz po godzince buszowania jeszcze zaśnie ale to max poł godz.
Chociaż zawsze warto spróbować..

Ulotka tesco z zabawkami : http://www.tesco.pl/promocje/gazetki...hm/gazetka.pdf
Na moją tez nic nie dzała, ani kaszka, ani późniejsze chodzenie spac

Cytat:
Bry

ruda w klubie z maluszkiem

tak nadrobiłam Was szalone kobiety ufff było co czytać!

Nerola
mam twój niedosyt

Babonikudobrze, że sytuacje opanowałaś szybko
Na moją działa Szanghaj

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a jak przyrządzasz tego króliczka do zupek? osobno gotujesz i mrozisz i dopiero potem dodajesz po rozmrożeniu zmiksowanego do zupek ? czy po ugotowaniu miksujesz z jarzynkami i wtedy mrozisz? chodzi mi o :kolejność działań"

bo też miałabym możliwość zdobycia więc chce zasięgnąć języka w tej sprawie
Poporcjowałam króla na małe kawałki - takie na 2 poecje i pomroziłam surowe w woreczkach. Potem bede wyjmować i gotowac osobno królik osobno warzywa.

Przeczytałam piąte przez dziesiąte

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:42   #2061
patik87
Zakorzenienie

Kajool w tym sklepie gdzie Ty.
Stary 2011-11-25, 16:59   #2062
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko, nawet sobie tego nie wyobrażam...

Moja pediatra również odradza żłobek.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:06   #2063
jacieeeee
Wtajemniczenie

Tak sobie myślę... łatwo jest pediatrom odradzać żłobek, bo przeważnie ich pensje starczają na wykwalifikowane opiekunki... a niektórzy po po prostu muszą wrócić do pracy. Fakt, że jest to skupisko wszelkich wirusów i bakterii ale co zrobić. Poza tym może akurat Nasza Emilie będzie odporna Oo
Ja sama nie wiem co zrobię z Domkiem. Pewnie będę musiała go z teściem zostawić, bo do pracy muszę wrócić, żłobka nie mam, babcie pracują. Piszę MUSZĘ bo najchętniej przynajmniej do roczku zostałabym z nim w domu. Ale za co wtedy żyć?
Ja tam nie widzę w żłobkach nic złego. Chyba nawet wolałbym to niż posyłanie do teścia (mimo, że jest złotym człowiekiem i ma podejście do dzieci to boję się, że będzie próbował na spółę z teściową "swoich metod wychowawczych" zamiast trzymać się moich).

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 17:14   #2064
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool w tym sklepie gdzie Ty.
patiku napisz do nich opisz sytuacje, zobaczymy co powiedza.
Stary 2011-11-25, 17:29   #2065
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
patiku napisz do nich opisz sytuacje, zobaczymy co powiedza.

hm..ok zobaczymy.
Stary 2011-11-25, 17:33   #2066
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej

ja dzis kupiłam w rossmanie Nivea Baby za 35zł i do tego dostałam śliczny niecieski kocyk, a Tesco są body na krótki rękaw za 29 zl/5szt a na długi 3 pary za 20,30zł z motywem Disneya
Stary 2011-11-25, 17:34   #2067
aania_20
Zakorzenienie

BRUMEK, najlepszego!!!!

Cytat:
mnie też Przynajmniej Cię rozpoznaję od razu

Cytat:

e tam A Kazachstan spróbuję

Cytat:
No a przed chwilą dzwonił mój brat cioteczny i powiedział, że nie będzie mógł być chrzestnym Tymusia
oj, to szkoda
Cytat:
I to, i to Ilościowo to tak na maxa, a jakościowo to dlatego, że nie lubi nowości i stale je te same rzeczy. Jak taki trzylatek

Cytat:
Mała usnęła, a ja znalazłam sobie super zajęcie Czytam wasze poprzednie wątki. Jak na razie tylko ze 20 stron przeczytałam :P Oczywiście zaczęłam od poczekalni
to Ci chyba zejdzie trochę....
Cytat:
widzę że mąż Ci skutecznie czas planuje

Jaka u mnie mgła....szłam do pracy to prawie nic nie widać, mleko okropne A dziś powinien TŻ wrócić, zastanawiam się jak pojedzie bo to jednak kawał drogi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:24   #2068
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

a indyk - mniam - sama mam w zamrażarce w zasadzie z indyka to każda częśc jest pyszna skrzydło mniam - mięsko z piersi pycha - delikatniejsze niż ze sklepowego kuraka - tylko w udkach jest spporo takich skostniałych ściegien - jakby płaskich kostek - nie wiem jak to opisać - i wyjmowanie tego przy jedzeniu jest wnerwiające - ale ogólnie mięsko z indyka pyszności

pokaz zdjęcie tej Twojej Sophie - ale skoro w tym sklepie co Kajool to raczej powinien być oryginał

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
no to życze cierpliwości może do późnej wiosny przebrniesz przez wszystkie części

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
ja na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie być w ciąży - za kilka lat - tak powiedzmy za 4-5 lat to ok ale teraz nie - organizacyjnie nie dałabym rady z dwójką

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Poporcjowałam króla na małe kawałki - takie na 2 poecje i pomroziłam surowe w woreczkach. Potem bede wyjmować i gotowac osobno królik osobno warzywa.
dziękuje

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Jaka u mnie mgła....szłam do pracy to prawie nic nie widać, mleko okropne A dziś powinien TŻ wrócić, zastanawiam się jak pojedzie bo to jednak kawał drogi
na pewno bezpiecznie dojedzie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
No i oczywiście brzuszek zdrowy i śliczny

No a przed chwilą dzwonił mój brat cioteczny i powiedział, że nie będzie mógł być chrzestnym Tymusia
dla Tymkowego brzuszka

kurcze a z kuzynem cieżka sprawa... ale skoro nie da Ci nikt pewności ile czasu może potrwać unieważnienie to może pomyśl o kimś innym - bo wiem z obserwacji - miałam znajomą która ma unieważniony ślub kościelny - że takie sprawy mimo obietnic ze strony kurii na szybkie wyjaśnienie ciągną się latami... bo ciągle szukają czy nie ma szansy na uratowanie małzeństwa

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Jednym słowem trójbój marudera

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-11-25 o 18:45
Stary 2011-11-25, 18:37   #2069
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę... łatwo jest pediatrom odradzać żłobek, bo przeważnie ich pensje starczają na wykwalifikowane opiekunki... a niektórzy po po prostu muszą wrócić do pracy. Fakt, że jest to skupisko wszelkich wirusów i bakterii ale co zrobić. Poza tym może akurat Nasza Emilie będzie odporna Oo
Ja sama nie wiem co zrobię z Domkiem. Pewnie będę musiała go z teściem zostawić, bo do pracy muszę wrócić, żłobka nie mam, babcie pracują. Piszę MUSZĘ bo najchętniej przynajmniej do roczku zostałabym z nim w domu. Ale za co wtedy żyć?
Ja tam nie widzę w żłobkach nic złego. Chyba nawet wolałbym to niż posyłanie do teścia (mimo, że jest złotym człowiekiem i ma podejście do dzieci to boję się, że będzie próbował na spółę z teściową "swoich metod wychowawczych" zamiast trzymać się moich).
Ale ja się zgadzam z Tobą jacie w 100 %
Stary 2011-11-25, 18:40   #2070
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A mi jej w ogóle nie szkoda,
na początku się zastanawiałam czy dobrze robię,
ale jak widzę jak ją ciągnie do dzieci, jak chce poznać wszystko dookoła,
to aż jestem dumna, że tak lgnie do ludzi,widzę że nawet czasem jest tak że nudzi się ze mną, bo marudzi. Zejdę do dziadków się śmieje.

No i po za tym nikt mi nie da na pampersy,
bo będę sobie siedziała w domu.
Nikt mi nie da wypłaty...
Ja tam Twoją decyzję rozumiem i popieram. Sama byłam zdecydowana na żłobek, ale raz że z miejscami u nas problem, a dwa, że jednak moja mama postanowiła nam pomóc. Mała ciągle czeka na miejsce i pewnie od września pójdzie do żłobka.
Co do chorowania zaś to zazwyczaj tak jest, że przy pierwszym kontakcie z większą grupą (żłobek, przedszkole czy szkoła) dziecko choruje - musi nabyć odporności. Oczywiście, są przypadki że dziecko jest ciągle chore i wówczas trzeba je zabrać z placówki.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości