|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
jestem chora i nie mam sily a jutro ide na tatuaz eh wczoraj umieralam bo mialam mega kaca jeszcze musialam sie zalatwic na dodatek mam nadzieje, ze u Was wszystko ok nie mam sily nadrabiac
|
|
#392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, ze w pracy będą wyrozumiali dzień dobry Pamietacie jak na Poczekalni pisałam, ze będę robiła rurki z kremem? Dzisiaj je właśnie zrobiłam szybka jestem Bartek co chwile chodzi i do kremu chce wrzucać te metalowe foremki na rurki ... i mówi?: mama, tu wrzucić mogę? Rurki z kremem zrobie ![]() Wczoraj byliśmy na imprezie Andrzejkowej i dzisiaj ledwo żyje ... jak zwykle byłam kierowcą /dalej biore antybiotyk/ więc kaca nie mam ale się nie wyspałam ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
dziewczyny jak Wam sie widzi taka kurtka/płaszczyk ?? ma mega duże zainteresowanie i podoba mi się
|
||||
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() bylysmy z Werka na dworze-troche sie wyszalala , wieje strasznie u nas ![]() Anula trzymam kciuki zeby Martynka juz wiecej nie chorowala ![]() Svi zdrowka Aniu fajny ten plaszczyk-bierz
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też wieje ... i przy tym tak zimno, ze na spacerze nie byliśmy ![]() myślałam nad beżowym ... mam brązowe buty i nie wiem który będzie bardziej pasował
|
|
|
|
|
#395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bartoś napije się,ale szału nie ma
woli kakao, może się Mu odmieni jeszcze.Ja wcześniej lubiałam kakao,w ciąży nie mogłam,bo przestawiałam się na kawę zbożową i tak już zostało ![]() Też u siebie widziałam gdzieś afisz z takimi naukami dla maluchów,jak się nie mylę,to chyba od 6 miesiąca życia coś baby było w tytule Cytat:
ja mam cytrynowy,od 6 mies.życia,a ten wieloowocowy jest od 3 roku życia,tak?Pokażę szkoda,że któraś z babć nie może się zająć Martynką ciężko musi być,jak nie ma z kim dziecka zostawić,tym bardziej po chorobie a jakbyś spróbowała,teraz wprowadzić Jej Bioaron C tak na dwa tygodnie,on działa wzmacniająco i uodparniająco ![]() Cytat:
![]() Smakuje Mu ![]() I napisz jak poszło ![]() Ja to wiem ![]() Wydaje się bardzo fajna Cytat:
Jak nie będzie za duży ![]() Czapka fajna Ja to taka wkurzona jestem,bo nasza szkolna biblioteka jest zaopatrzona,że lektur nigdy nie ma Też przeważnie kupuję ![]() Wróciliśmy od Rodziców,pojechaliśmy na obiadek dzisiaj było super na dworze,10 stopni ciepła na termometrze,ale odczuwalna temperatura mniejsza,bo trochę wiało-ale jak na koncówkę listopada,to i tak super ![]() Jola,zapomniałam wczoraj zapytać,a myślałam o tym dostałam przedwczoraj o 22.19,pustego sms-a od Ciebie,masz coś tym wspólnego?
|
|||
|
|
|
#396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdrówka Cytat:
![]() Fajna,mi się podoba |
||
|
|
|
#397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, muszę sprawdzić, czy Kubuś nadal nie lubi kakao![]() Napiszę Niestety na Kubaska zrzucić nie mogę, bo o tej porze spał, musiała mi się klawiatura nie zablokować i pewnie coś wcisnęłam ![]() *** Nie nadążę za tym moim Kubą , lub mandarynki, dziś daję mu na podwieczorek, a on, że nie będzie jadł, bo mandarynka ma ubranko (nie, nie dałam mu ze skórką ), zjadłam więc, przybiegł i płacze, że on chciał i mam mu dać drugą
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem,że Kubuś śpi o tej porze nic się nie stało i w końcu zapomniałam wczoraj zapytać ![]() Ciesz się,że Ci nie kazał wrócić tej co zjadłaś ja raz tak Bartoszowi coś zjadłam,to się tyle opłakał,bo on chciał to,co akurat zjadłam
|
|
|
|
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu wtedy przed świętami pisałam ze będę robić rurki, ale jakoś mi nie wyszło ... zrobiłam je dopiero dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Bartek też czasem zmienia zdanie w ciągu 5 sekund ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- a jeszcze jak Ba coś je i daje mi spróbować to mówi "dużo nieeee" albo "całe nieeee"
|
||
|
|
|
#400 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() sylka trzeba bylo a ja wzielam sie wlasnie za ogorkowa, musze miec cos na jutro gotowego na obiad dla chlpakow bo nie wiem, o ktorej wroce z tatuazu Marci jest u dziadkow, mam nadzieje, ze zostawia go jeszcze na noc bo zaraz ode mnie sie zarazi i bedzie amba
|
|
#401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#402 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tego nie powiedzialam
a trzeba wpasc pod stol zeby na drugi dzien miec kaca?
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie wtedy ich nie zrobiłam i przez te 3 lata też jakoś nie mogłam się za nie zabrać dopiero dzisiaj
|
|
|
|
|
#404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z kolorem nie pomogę, kiepska jestem w te klocki ![]() Cytat:
No szkoda, moja babcia mieszka na dole ale to już raczej nie na jej siły, poza tym to ta od dobrych rad więc ![]() Ten Bioaron to ten? Można dawać go jednocześnie z tranem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam zrobić w weekend ale zamówiłam przez pomyłkę smalec ze skwarkami ![]() Nie uwierzycie- Martynka od 10 minut bawi się sama zrobiła sobie pociąg z krzeseł i misie jadą ![]() Ps. Ponoć do Warszawy ![]() Dziewczyny, jakie wasze dzieci mają nocniki? Szukam jakiegoś stabilnego, teraz mamy taki najzwyklejszy, Martynka sama już chodzi siku ;-) i jak siada to jego boki się odwijają, uginają, obawiam się, ze któregoś dnia się wywróci wylewając zawartość na siebie ;-)
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-11-27 o 18:26 |
||||
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogę Ci podesłać słoiczek ![]() my też mamy taki zwyczajny, z pokrywką "żabą" ale nie zauważyłam, zeby się wyginał ...
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poproszę ![]() pokaż jaki?
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
ma długie ręce i prawie wszystkie rękawy są na mnie za krótkie
![]() poproszę adres na priv ![]() o taki ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- idę do dziecia bo kąpie się dzisiaj z tatusiem ... łazienka zalana ... znów nie spał w dzień i już jest masakra mała
|
|
|
|
#408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, a nie kazała Ci chociaż podziwiać?
|
|
|
#409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli jest taki bardziej twardy? kupiłaś go w sieci czy na miejscu u siebie? No co ty,nie patrzałam, nie odzywałam się, ani nie oddychałam ![]() Martynce ktoś ostatnio mówił, że jest wykapany tata, dzisiaj siedzę przy stole a Martek do mnie: - co ty, jakaś taka, wykapana jesteś? chyba się zmęczyłaś
|
|
#410 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to był żart,nie chciałam Cie urazić Cytat:
![]() Cytat:
Dalej ma dla Ciebie dobre,złote rady? ![]() Można ![]() My mamy jeden taki jak wkleiła Ania i drugi taki:http://www.niemowle-sklep.pl/p/151/125/nocnik-z-pozytywka-balbinka-niebieski-nocniki-kapiel-i-toaleta.html#nclid=2e1b83 318660b67493e2a00da76ce97 0 z pozytywką,ale poztywkę Bartoś wyrwał,zanim zaczął na nocnik siadać i obydwa się uginają ![]() Cytat:
ale był nawet znośny,od pół godziny już śpi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, że moja sławna prababcia Stefacia (swoją drogą złota kobieta)była położną a nie pediatrą, bo jej porady, przekazywane z pokolenia na pokolenie, ciągnęłyby się za mną do Martkowej osiemnastki ![]() Muszę to przemyśleć, łapię się każdej możliwości... A w jakich ilościach podawałaś? Może to od wagi zależy , Martynka nie grzeszy wagą piórkową
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jestem...ale znów mi smutno, bo już po weekendzie a następny za dwa tygodnie![]() idę nadrobić bo sporo napisałyście jak widzę
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bartuś śpi od 15 minut ... padł nawet bez swojego ukochanego kocyka
Cytat:
Cytat:
![]() hmmm skoro sylka mówi, ze sie ugina to ja juz nie wiem może to od wagi użytkownika zależy ![]() Bartosz waży 13 kg ![]() Kupowałam go na miejscu ... też tak czasem robię jak Ba czyms się zajmie, a przeważnie jest to u teściów jak siedzę z kawą /oczywiscie teściowa zawsze go zagada, coś przeszkodzi i po zabawie Cytat:
/ ... pozytywka została "naprawiona" po ok 2 tygodniach od kupna ![]() |
|||
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
anula My mamy nocnik z Ikei, stabilny wg mnie. Ania, kurtka wg mnie fajna, ale nie zachwycająca, wg mnie taka zwykła długa z futerkiem ![]() Dzisiaj pol dnia spedzilismy u tesciów, drugie pol mielismy gosci a teraz nic mi sie nie chce, ide pokręcic hula hop i obejrzec rozlewisko. p4w ktorys sklep biorący udzial w tej darmowej dostawie mial lakiery OPI w niezłych cenach, zdaje sie ze od 19 zł. nie wiem czy potrzebujesz, ale wiem ze uzywasz roznych wiec pisze
|
|
|
|
#415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no jesteś to tylko 14 dni ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
szukałam właśnie takiej zwyklejszej tylko nie wiem czy jest warta swojej ceny ... ludzie się na nią rzucili /32 oferty kupna/ wiec może warto ... chętnie przyjmę inne propozycje a my cały dzień w domu bleee nie lubię takich dni
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2011-11-27 o 20:32 |
|||
|
|
|
#416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też zapisałam ten przepis jutro to się dopiero w pracy nasłucham...aż się boję ![]() taaaaa ![]() i zdania nigdy nie zmienie ![]() Cytat:
![]() udał się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#420 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dla Tymka używam Il Chiecino. Wystarcza mi na 3 miesiące, ale ja używam tyle co nic. Na surowo dobra jest po prostu każda extra virgin (z pierwszego tłoczenia, które powinno być "na zimno") i dobrze, żeby na etykiecie było to wyraźnie potwierdzone, że rzeczywiście jest tłoczona na zimno, czy też, co na jedno wychodzi, mechanicznie. No i umówmy się, że 9 zł za litr to nie jest dobra oliwa Dobra to tak koło 20 zł za pół litra - tak umownie się twierdzi.Edit: Do smażenia natomiast wystarczy oliwa z wytłoczyn, z trzeciego czy czwartego tłoczenia za parę groszy - one mają napis "sansa" lub "pomace", bo zwyczajnie szkoda smażyć na dobrej "extra virgin" Aha, przyznaję się, że zapisałam Twoje przepisy na omlet i ryż zapiekany Cytat:
I nawet nie wiem czy dobrze to wszystko interpretuję Ja gotuję. Ostatnio wrzucam po prostu do zupy np. zwykłej jarzynowej zamiast innej kaszy czy makaronu. Jaglana jest dobra przeciw przeziębieniom, "rozgrzewa organizm i pomaga zapobiegać infekcjom", bo doczytałam, że chcesz wzmocnić Martynkę. Aha, nocnik z Ikei jest bardzo stabilny i nie ugina się nawet pode mną ![]() Cytat:
Nie jest tajemnicą, że słonecznikowy ma niską temperaturę spalania i nie powinno się go podgrzewać powyżej 100 st. C, bo wówczas wydziela rakotwórcze substancje, w sieci można znaleźć ich nazwę, nie pamiętam jej. A smażenie to temp. tak 150 - 200 st. Słonecznikowy jest polecany (chyba tylko nie przez producenta) do spożywania na zimno. Ale to z kolei też jest potwierdzone badaniami, że przewaga omega-6 w organizmie powoduje m.in. raka, a przy systematycznym stosowaniu oleju z tak wysoką ich zawartością raczej nie da się ich zrównoważyć jedzeniem, chyba, żeby były to codziennie kilogramy ryb i orzechów. Nie przestawaj tylko wyrzuć słonecznikowy, naprawdę, albo sama poczytaj, co do niego nie ma zbyt wielu sprzeczności Lniany też tylko na surowo. Ja smażę na oliwie teraz, ale planuję kupić kokosowy ![]() Jak najbardziej może być w sezamkach ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-11-27 o 21:11 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

przestawiałam się na kawę zbożową i tak już zostało
coś baby było w tytule 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dostałam przedwczoraj o 22.19,pustego sms-a od Ciebie,masz coś tym wspólnego?

a następny za dwa tygodnie
NIE LUBIĘ TROLLI
może to od wagi użytkownika zależy 
, to jest potwierdzone badaniami? Dobrze, że mało smażę