Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 14:28   #391
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

jestem chora i nie mam sily
a jutro ide na tatuaz eh

wczoraj umieralam bo mialam mega kaca
jeszcze musialam sie zalatwic na dodatek

mam nadzieje, ze u Was wszystko ok
nie mam sily nadrabiac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:13   #392
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
hmm powinna byc dobra ale dalabym makaron typu kokardki albo muszelki
dałam pół na pół ... makaron świderki a do drugiej połówki ryż było

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam do swiata żywych, miałam tak paskudną migrenę, że chciałam już prosić Męża, aby mi odciął głowę

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że doła mam strasznego. Martek non stop chory, nie mamy jej z kim zostawiać i muszę kombinować wolne w pracy, a pracę mam taką, że jak mnie nie ma to nikt za mnie nic nie zrobi, od poniedziałku muszę koniecznie być a Martysia jeszcze osłabiona i powinna z tydzień w domu posiedzieć, inaczej pewnie zaraz znowu coś złapie. Na dodatkową opiekunkę nas nie stać, ze żłobka rezygnować to bez sensu- pójdzie za ok, daw do przedszkola i znowu będzie to samo.... Jak tak dalej pójdzie to mnie zwolnią albo sama to zrobię

mam nadzieję, ze w pracy będą wyrozumiali a Martynka nie będzie więcej chorowała

dzień dobry

Pamietacie jak na Poczekalni pisałam, ze będę robiła rurki z kremem? Dzisiaj je właśnie zrobiłam szybka jestem

Bartek co chwile chodzi i do kremu chce wrzucać te metalowe foremki na rurki ... i mówi?: mama, tu wrzucić mogę? Rurki z kremem zrobie

Wczoraj byliśmy na imprezie Andrzejkowej i dzisiaj ledwo żyje ... jak zwykle byłam kierowcą /dalej biore antybiotyk/ więc kaca nie mam ale się nie wyspałam

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a jutro ide na tatuaz eh

dziewczyny jak Wam sie widzi taka kurtka/płaszczyk ?? ma mega duże zainteresowanie i podoba mi się

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:30   #393
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc

bylysmy z Werka na dworze-troche sie wyszalala , wieje strasznie u nas

Anula trzymam kciuki zeby Martynka juz wiecej nie chorowala

Svi zdrowka

Aniu fajny ten plaszczyk-bierz a jaki kolor chcesz?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:43   #394
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

bylysmy z Werka na dworze-troche sie wyszalala , wieje strasznie u nas

Aniu fajny ten plaszczyk-bierz a jaki kolor chcesz?

u nas też wieje ... i przy tym tak zimno, ze na spacerze nie byliśmy

myślałam nad beżowym ... mam brązowe buty i nie wiem który będzie bardziej pasował

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-11-27, 16:13   #395
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a Zuza tawty nawet nie tknie

przy okazji i ja się podszkolę
w sobotę

Bartoś napije się,ale szału nie ma woli kakao, może się Mu odmieni jeszcze.Ja wcześniej lubiałam kakao,w ciąży nie mogłam,bo przestawiałam się na kawę zbożową i tak już zostało

Też u siebie widziałam gdzieś afisz z takimi naukami dla maluchów,jak się nie mylę,to chyba od 6 miesiąca życia coś baby było w tytule

Cytat:
Wieloowocowy, Martynka pije raczej bez problemów

Pokaż na modelu jak przyjdzie

Pierwsza jestem
Martynka zaraz po 6 zażyczyła sobie śniadania i nie było zmiłuj się

Powiem Wam, że doła mam strasznego. Martek non stop chory, nie mamy jej z kim zostawiać i muszę kombinować wolne w pracy, a pracę mam taką, że jak mnie nie ma to nikt za mnie nic nie zrobi, od poniedziałku muszę koniecznie być a Martysia jeszcze osłabiona i powinna z tydzień w domu posiedzieć, inaczej pewnie zaraz znowu coś złapie. Na dodatkową opiekunkę nas nie stać, ze żłobka rezygnować to bez sensu- pójdzie za ok, daw do przedszkola i znowu będzie to samo.... Jak tak dalej pójdzie to mnie zwolnią albo sama to zrobię

Dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy , przepraszam że tak od samego rana smęcę
Martynka w zeszłym "sezonie" brała Juvit/Cebion Multi, teraz daję jej tran, spróbuje jeszcze zrobić miksturę z cebuli, czosnku i miodu, podobno pomaga... Od maja od września było super, teraz znowu zaczęły się przeziębienia...Myślę, ze te specyfiki coś jej pomagają ale raczej tyle, że choruje "delikatniej", zazwyczaj kończy się na kaszlu i katarze, bez jakiś poważniejszych akcji...
P4w mąż ma taką samą sytuację jak ja - na przemian bierzemy wolne no ale ile można, czasem moja mam weźmie dzień urlopu, tesciów praktycznie nie mam więc zostajemy sami...

Aha ja mam cytrynowy,od 6 mies.życia,a ten wieloowocowy jest od 3 roku życia,tak?

Pokażę

szkoda,że któraś z babć nie może się zająć Martynką ciężko musi być,jak nie ma z kim dziecka zostawić,tym bardziej po chorobie a jakbyś spróbowała,teraz wprowadzić Jej Bioaron C tak na dwa tygodnie,on działa wzmacniająco i uodparniająco może zadziałałby na Martynkę

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, czekamy na relację

Miał przerwę, a teraz znów chce, ja piję swoją przy kompie, on przy swoim stoliku, zanim ja wezmę łyk, to on już przychodzi z pustym kubkiem

Spróbuję

Myślisz?

Już wiem, o czym wczoraj zapomniałam - kupiłam Kubusiowi książkę "Cichutko Mikołaju", fajna, ma ruchome obrazki, myślę, że mu się spodoba
Jak już sama obeznam sytuację,to się podzielę wnioskami

Smakuje Mu

I napisz jak poszło

Ja to wiem

Wydaje się bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wstał ok 3/4, przyszedł do nas, wziął mnie do siebie i po fikołkach i ćwiczeniach gimnastycznych zasnął znowu. Spaliśmy do 8.

No i jedne problem zimowy mniej
Ja teraz szukam szalika
Czapkę kupiła, tą co Ci wysyłałam

Dobrze, ze mi przypomniałaś
Przeczytałam autora i mi się przypomniało
Musze kupić Bartkowi lekturę - Legendy polskie. Nie ma jej w bibliotekach dwoch podstawówek i w w gminnej tez brak...
Mój zapominalski się spóźnił i dla niego już nie starczyło
Musze teraz 40 zł na lekturę wydać
edit:
Wyjatkowo audiobook ściągnę
Choć tyle

Jak nie będzie za duży
Czapka fajna

Ja to taka wkurzona jestem,bo nasza szkolna biblioteka jest zaopatrzona,że lektur nigdy nie ma ,a zazwyczaj w miejskiej wszystko już pożyczone Też przeważnie kupuję

Wróciliśmy od Rodziców,pojechaliśmy na obiadek dzisiaj było super na dworze,10 stopni ciepła na termometrze,ale odczuwalna temperatura mniejsza,bo trochę wiało-ale jak na koncówkę listopada,to i tak super

Jola,zapomniałam wczoraj zapytać,a myślałam o tym dostałam przedwczoraj o 22.19,pustego sms-a od Ciebie,masz coś tym wspólnego?

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:23   #396
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

a jutro ide na tatuaz eh

mam nadzieje, ze u Was wszystko ok
nie mam sily nadrabiac
A trzeba było tyle pić?

Zdrówka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Pamietacie jak na Poczekalni pisałam, ze będę robiła rurki z kremem? Dzisiaj je właśnie zrobiłam szybka jestem

Bartek co chwile chodzi i do kremu chce wrzucać te metalowe foremki na rurki ... i mówi?: mama, tu wrzucić mogę? Rurki z kremem zrobie

Wczoraj byliśmy na imprezie Andrzejkowej i dzisiaj ledwo żyje ... jak zwykle byłam kierowcą /dalej biore antybiotyk/ więc kaca nie mam ale się nie wyspałam

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

dziewczyny jak Wam sie widzi taka kurtka/płaszczyk ?? ma mega duże zainteresowanie i podoba mi się
Ania,czy w ten sposób chcesz nam o czymś powiedzieć?

Fajna,mi się podoba

Stary 2011-11-27, 16:32   #397
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda na fajną

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Bartoś napije się,ale szału nie ma woli kakao, może się Mu odmieni jeszcze.Ja wcześniej lubiałam kakao,w ciąży nie mogłam,bo przestawiałam się na kawę zbożową i tak już zostało
(...)
I napisz jak poszło
(...)
Jola,zapomniałam wczoraj zapytać,a myślałam o tym dostałam przedwczoraj o 22.19,pustego sms-a od Ciebie,masz coś tym wspólnego?
O, przypomniałaś mi , muszę sprawdzić, czy Kubuś nadal nie lubi kakao

Napiszę

Niestety na Kubaska zrzucić nie mogę, bo o tej porze spał, musiała mi się klawiatura nie zablokować i pewnie coś wcisnęłam

Nie nadążę za tym moim Kubą , lub mandarynki, dziś daję mu na podwieczorek, a on, że nie będzie jadł, bo mandarynka ma ubranko (nie, nie dałam mu ze skórką ), zjadłam więc, przybiegł i płacze, że on chciał i mam mu dać drugą

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 16:46   #398
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Napiszę

Niestety na Kubaska zrzucić nie mogę, bo o tej porze spał, musiała mi się klawiatura nie zablokować i pewnie coś wcisnęłam

Nie nadążę za tym moim Kubą , lub mandarynki, dziś daję mu na podwieczorek, a on, że nie będzie jadł, bo mandarynka ma ubranko (nie, nie dałam mu ze skórką ), zjadłam więc, przybiegł i płacze, że on chciał i mam mu dać drugą

Wiem,że Kubuś śpi o tej porze nic się nie stało wczoraj rano sprawdzałam,bo nie wiedziałam,czy mi się śniło,czy jak i w końcu zapomniałam wczoraj zapytać

Ciesz się,że Ci nie kazał wrócić tej co zjadłaś ja raz tak Bartoszowi coś zjadłam,to się tyle opłakał,bo on chciał to,co akurat zjadłam

Stary 2011-11-27, 16:51   #399
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ania,czy w ten sposób chcesz nam o czymś powiedzieć?

Fajna,mi się podoba
nieeeeee
po prostu wtedy przed świętami pisałam ze będę robić rurki, ale jakoś mi nie wyszło ... zrobiłam je dopiero dzisiaj

Cytat:
Wygląda na fajną

Bartek też czasem zmienia zdanie w ciągu 5 sekund

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

a jeszcze jak Ba coś je i daje mi spróbować to mówi "dużo nieeee" albo "całe nieeee"

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-11-27, 17:13   #400
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dzieki dziewczyny

sylka trzeba bylo jak pic to porzadnie

a ja wzielam sie wlasnie za ogorkowa, musze miec cos na jutro gotowego na obiad dla chlpakow bo nie wiem, o ktorej wroce z tatuazu

Marci jest u dziadkow, mam nadzieje, ze zostawia go jeszcze na noc bo zaraz ode mnie sie zarazi i bedzie amba
Stary 2011-11-27, 17:25   #401
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
nieeeeee
po prostu wtedy przed świętami pisałam ze będę robić rurki, ale jakoś mi nie wyszło ... zrobiłam je dopiero dzisiaj
Zrozumiałam,że ich wtedy nie zrobiłaś myślałam tylko,że jak wtedy miałaś fazę na te rurki i teraz masz,to że w ten sposób chcesz nam o czymś powiedzieć

Cytat:
dzieki dziewczyny

sylka trzeba bylo jak pic to porzadnie

a ja wzielam sie wlasnie za ogorkowa, musze miec cos na jutro gotowego na obiad dla chlpakow bo nie wiem, o ktorej wroce z tatuazu

Marci jest u dziadkow, mam nadzieje, ze zostawia go jeszcze na noc bo zaraz ode mnie sie zarazi i bedzie amba
Taaa,jak pić,to na umór

Stary 2011-11-27, 17:54   #402
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Taaa,jak pić,to na umór
tego nie powiedzialam

a trzeba wpasc pod stol zeby na drugi dzien miec kaca?
Stary 2011-11-27, 18:00   #403
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Zrozumiałam,że ich wtedy nie zrobiłaś myślałam tylko,że jak wtedy miałaś fazę na te rurki i teraz masz,to że w ten sposób chcesz nam o czymś powiedzieć
wiem ze zrozumiałaś
no właśnie wtedy ich nie zrobiłam i przez te 3 lata też jakoś nie mogłam się za nie zabrać dopiero dzisiaj

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-11-27, 18:08   #404
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

fajna
Z kolorem nie pomogę, kiepska jestem w te klocki

Cytat:
Aha ja mam cytrynowy,od 6 mies.życia,a ten wieloowocowy jest od 3 roku życia,tak?

Pokażę

szkoda,że któraś z babć nie może się zająć Martynką ciężko musi być,jak nie ma z kim dziecka zostawić,tym bardziej po chorobie a jakbyś spróbowała,teraz wprowadzić Jej Bioaron C tak na dwa tygodnie,on działa wzmacniająco i uodparniająco może zadziałałby na Martynkę

Tak

No szkoda, moja babcia mieszka na dole ale to już raczej nie na jej siły, poza tym to ta od dobrych rad więc

Ten Bioaron to ten? Można dawać go jednocześnie z tranem?

Cytat:

Cytat:
nieeeeee
to mi przypomina że czas na ciasto piernikowe
Chciałam zrobić w weekend ale zamówiłam przez pomyłkę smalec ze skwarkami

Nie uwierzycie- Martynka od 10 minut bawi się sama zrobiła sobie pociąg z krzeseł i misie jadą
Ps. Ponoć do Warszawy

Dziewczyny, jakie wasze dzieci mają nocniki? Szukam jakiegoś stabilnego, teraz mamy taki najzwyklejszy, Martynka sama już chodzi siku ;-) i jak siada to jego boki się odwijają, uginają, obawiam się, ze któregoś dnia się wywróci wylewając zawartość na siebie ;-)

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2011-11-27 o 18:26
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 18:38   #405
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
fajna
Z kolorem nie pomogę, kiepska jestem w te klocki

to mi przypomina że czas na ciasto piernikowe
Chciałam zrobić w weekend ale zamówiłam przez pomyłkę smalec ze skwarkami

Nie uwierzycie- Martynka od 10 minut bawi się sama zrobiła sobie pociąg z krzeseł i misie jadą
Ps. Ponoć do Warszawy

Dziewczyny, jakie wasze dzieci mają nocniki? Szukam jakiegoś stabilnego, teraz mamy taki najzwyklejszy, Martynka sama już chodzi siku ;-) i jak siada to jego boki się odwijają, uginają, obawiam się, ze któregoś dnia się wywróci wylewając zawartość na siebie ;-)
chyba ją wezmę, czekam tylko aż mi odpiszą jaką długość ma rękaw, bo wiecznie mam z tym problem

mogę Ci podesłać słoiczek - wczoraj wyprodukowany

my też mamy taki zwyczajny, z pokrywką "żabą" ale nie zauważyłam, zeby się wyginał ...

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-11-27, 18:58   #406
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba ją wezmę, czekam tylko aż mi odpiszą jaką długość ma rękaw, bo wiecznie mam z tym problem

mogę Ci podesłać słoiczek - wczoraj wyprodukowany

my też mamy taki zwyczajny, z pokrywką "żabą" ale nie zauważyłam, zeby się wyginał ...
za długie czy za krótkie?

poproszę

pokaż jaki?

Stary 2011-11-27, 19:19   #407
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
za długie czy za krótkie?

poproszę

pokaż jaki?
ma długie ręce i prawie wszystkie rękawy są na mnie za krótkie

poproszę adres na priv

o taki

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

idę do dziecia bo kąpie się dzisiaj z tatusiem ... łazienka zalana ... znów nie spał w dzień i już jest masakra mała

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-11-27, 19:34   #408
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesz się,że Ci nie kazał wrócić tej co zjadłaś ja raz tak Bartoszowi coś zjadłam,to się tyle opłakał,bo on chciał to,co akurat zjadłam
On chciał drugą, jak już przestał się wykłócać o tę, którą zjadłam

Cytat:
a jeszcze jak Ba coś je i daje mi spróbować to mówi "dużo nieeee" albo "całe nieeee"
A Kuba mówi "tyci, tyci" albo sam mi odłamuje kawałek - zazwyczaj ten kawałek ma od 3 do 5 mm

Cytat:
Mie uwierzycie- Martynka od 10 minut bawi się sama zrobiła sobie pociąg z krzeseł i misie jadą
Ps. Ponoć do Warszawy
No proszę , a nie kazała Ci chociaż podziwiać?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:03   #409
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ma długie ręce i prawie wszystkie rękawy są na mnie za krótkie

poproszę adres na priv

o taki

hmm, to już lepiej byłoby w odwrotną stronę...

czyli jest taki bardziej twardy? kupiłaś go w sieci czy na miejscu u siebie?

Cytat:

No proszę , a nie kazała Ci chociaż podziwiać?
No co ty,nie patrzałam, nie odzywałam się, ani nie oddychałam myślałam tylko "chwilo trwaj"

Martynce ktoś ostatnio mówił, że jest wykapany tata, dzisiaj siedzę przy stole a Martek do mnie:

- co ty, jakaś taka, wykapana jesteś? chyba się zmęczyłaś

Stary 2011-11-27, 20:06   #410
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
tego nie powiedzialam

a trzeba wpasc pod stol zeby na drugi dzien miec kaca?
Oczywiście,że nie to był żart,nie chciałam Cie urazić

Cytat:
wiem ze zrozumiałaś
no właśnie wtedy ich nie zrobiłam i przez te 3 lata też jakoś nie mogłam się za nie zabrać dopiero dzisiaj

Cytat:
Tak

No szkoda, moja babcia mieszka na dole ale to już raczej nie na jej siły, poza tym to ta od dobrych rad więc

Ten Bioaron to ten? Można dawać go jednocześnie z tranem?

Dalej ma dla Ciebie dobre,złote rady?

Można ,Bartoś tak w tamtym roku brał,zalecone od lekarki

My mamy jeden taki jak wkleiła Ania i drugi taki:http://www.niemowle-sklep.pl/p/151/125/nocnik-z-pozytywka-balbinka-niebieski-nocniki-kapiel-i-toaleta.html#nclid=2e1b83 318660b67493e2a00da76ce97 0 z pozytywką,ale poztywkę Bartoś wyrwał,zanim zaczął na nocnik siadać i obydwa się uginają

Cytat:
idę do dziecia bo kąpie się dzisiaj z tatusiem ... łazienka zalana ... znów nie spał w dzień i już jest masakra mała
Bartosz dzisiaj też nie spał ale był nawet znośny,od pół godziny już śpi

Cytat:

A Kuba mówi "tyci, tyci" albo sam mi odłamuje kawałek - zazwyczaj ten kawałek ma od 3 do 5 mm

O,to jakbym Bartosia widziała,jak mi odłamie,to też lupą musiałabym szukać

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:

Martynce ktoś ostatnio mówił, że jest wykapany tata, dzisiaj siedzę przy stole a Martek do mnie:

Stary 2011-11-27, 20:16   #411
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dalej ma dla Ciebie dobre,złote rady?

Można ,Bartoś tak w tamtym roku brał,zalecone od lekarki

My mamy jeden taki jak wkleiła Ania i drugi taki:http://www.niemowle-sklep.pl/p/151/125/nocnik-z-pozytywka-balbinka-niebieski-nocniki-kapiel-i-toaleta.html#nclid=2e1b83 318660b67493e2a00da76ce97 0 z pozytywką,ale poztywkę Bartoś wyrwał,zanim zaczął na nocnik siadać i obydwa się uginają

Ostatnio jakoś przystopowała, ale to raczej cisza przed burzą
dobrze, że moja sławna prababcia Stefacia (swoją drogą złota kobieta)była położną a nie pediatrą, bo jej porady, przekazywane z pokolenia na pokolenie, ciągnęłyby się za mną do Martkowej osiemnastki

Muszę to przemyśleć, łapię się każdej możliwości... A w jakich ilościach podawałaś?

Może to od wagi zależy , Martynka nie grzeszy wagą piórkową

Stary 2011-11-27, 20:18   #412
Karolinak82
Zakorzenienie

jestem...ale znów mi smutno, bo już po weekendzie a następny za dwa tygodnie
idę nadrobić bo sporo napisałyście jak widzę
Stary 2011-11-27, 20:19   #413
Ania0104
Zakorzenienie

Bartuś śpi od 15 minut ... padł nawet bez swojego ukochanego kocyka

Cytat:

Cytat:
hmm, to już lepiej byłoby w odwrotną stronę...

czyli jest taki bardziej twardy? kupiłaś go w sieci czy na miejscu u siebie?

No co ty,nie patrzałam, nie odzywałam się, ani nie oddychałam myślałam tylko "chwilo trwaj"

też tak mysle

hmmm skoro sylka mówi, ze sie ugina to ja juz nie wiem może to od wagi użytkownika zależy Bartosz waży 13 kg
Kupowałam go na miejscu

... też tak czasem robię jak Ba czyms się zajmie, a przeważnie jest to u teściów jak siedzę z kawą /oczywiscie teściowa zawsze go zagada, coś przeszkodzi i po zabawie

Cytat:

O,to jakbym Bartosia widziała,jak mi odłamie,to też lupą musiałabym szukać
ten drugi też mamy u teściowej /ten faktycznie się ugina / ... pozytywka została "naprawiona" po ok 2 tygodniach od kupna

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2011-11-27, 20:24   #414
Wojtusia
Zakorzenienie

anula My mamy nocnik z Ikei, stabilny wg mnie.

Ania, kurtka wg mnie fajna, ale nie zachwycająca, wg mnie taka zwykła długa z futerkiem

Dzisiaj pol dnia spedzilismy u tesciów, drugie pol mielismy gosci a teraz nic mi sie nie chce, ide pokręcic hula hop i obejrzec rozlewisko.

p4w ktorys sklep biorący udzial w tej darmowej dostawie mial lakiery OPI w niezłych cenach, zdaje sie ze od 19 zł. nie wiem czy potrzebujesz, ale wiem ze uzywasz roznych wiec pisze
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:30   #415
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio jakoś przystopowała, ale to raczej cisza przed burzą
dobrze, że moja sławna prababcia Stefacia (swoją drogą złota kobieta)była położną a nie pediatrą, bo jej porady, przekazywane z pokolenia na pokolenie, ciągnęłyby się za mną do Martkowej osiemnastki

Może to od wagi zależy , Martynka nie grzeszy wagą piórkową
to czekamy na kolejną złotą radę

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

no jesteś tak sie zastanawiałam czy Gość wrócił, czy nie

to tylko 14 dni

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ania, kurtka wg mnie fajna, ale nie zachwycająca, wg mnie taka zwykła długa z futerkiem

Dzisiaj pol dnia spedzilismy u tesciów, drugie pol mielismy gosci a teraz nic mi sie nie chce, ide pokręcic hula hop i obejrzec rozlewisko.

szukałam właśnie takiej zwyklejszej tylko nie wiem czy jest warta swojej ceny ... ludzie się na nią rzucili /32 oferty kupna/ wiec może warto ...
chętnie przyjmę inne propozycje

a my cały dzień w domu bleee nie lubię takich dni

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.

Edytowane przez Ania0104
Czas edycji: 2011-11-27 o 20:32
Stary 2011-11-27, 20:49   #416
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś będzie musiał stawić temu czoło

A omlet robię tak:
1 łyżka jogurtu naturalnego,2 jajka,2 łyżki mąki pszennej,oliwa z oliwek/olej rzepakowy,1 łyżeczka rodzynek,3 suszone morele (może być żurawina lub inne suszone owoce)
Przygotowanie: Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę.Do żółtek dodaję jogurt i mąkę.Mieszam,masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.Łączę masę z pianą z białek.Rodzynki i drobno pokrojone suszone morele zalewam wrzątkiem i pozostawiam na kilka minut,żeby zmiękły.Bakalie wsypuję do ciasta,mieszam.Na patalni rozgrzewam oliwę i smażę omlet z obydwu stron

Jeżeli nie chce pójść z Tobą,to bym nie poszła,no i w końcu,sam jest Twoim gościem Już doczytałam,że nie poszłaś

I wzajemnie

też zapisałam ten przepis

jutro to się dopiero w pracy nasłucham...aż się boję

Cytat:
ja bym nie poszla ale widze ze zostalas

Cytat:
Dotarł?

No tak, wspominałas kiedyś o tym....
taaaaa

i zdania nigdy nie zmienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
mam dylemat
nie wiem czy kupić kurtkę na allegro czy w H&M
tą w H&M mierzyłam, wygląda fajnie, powinna zmieścić mój brzuchol ale kosztuje 199 zł
tą z allegro zamawiały dziewczyny na wątku mamuś wiosennych 2012 i są zadowolone ale ja ciągle nie jestem pewna...
co byście zrobiły??
też bym wzięła z all...zwłaszcza że sprawdzona i porządna

Cytat:
Karo zapomnialam zyczyc Tobie udanego weekendu

udał się

Cytat:
pierwszy

Cytat:
ada:

Zestaw 1

http://allegro.pl/tunika-golf-dwa-ko...932374766.html
http://allegro.pl/czarne-getry-spodn...933096905.html
lub
http://allegro.pl/ocieplane-getry-sp...941367520.html
http://allegro.pl/bluzka-hello-kitty...948437969.html

Zestaw 2
http://allegro.pl/face-teens-sliczny...960013987.html
plus jakieś leginsy/jeansy rurki

Zestaw 3

http://allegro.pl/tunika-cool-club-r...938383636.html
plus leginsy/jeansy rurki

Zestaw 4
http://allegro.pl/tunika-sweter-z-ce...939905996.html
http://allegro.pl/eleganckie-spodnie...958849063.html

Zestaw 5
http://allegro.pl/kolorowa-tunika-sw...941856444.html
http://allegro.pl/tuniczka-sweterkow...941855570.html
http://allegro.pl/your-world-ociepla...941858100.html

Mozna zamiast sukieneczki/tuniczki sweterek
http://allegro.pl/malinowy-sweterek-...941857291.html
lub
http://allegro.pl/szary-sweterek-z-k...941857678.html

Jestem za zestawem 5
mi się podoba 5 i sweterki na końcu
Stary 2011-11-27, 20:50   #417
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Stary 2011-11-27, 20:51   #418
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

anula My mamy nocnik z Ikei, stabilny wg mnie.

p4w ktorys sklep biorący udzial w tej darmowej dostawie mial lakiery OPI w niezłych cenach, zdaje sie ze od 19 zł. nie wiem czy potrzebujesz, ale wiem ze uzywasz roznych wiec pisze
wiem, wiem - dzięki za pamięć

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 20:57   #419
aannuullaa
Wtajemniczenie

http://demotywatory.pl/3574627/Pierw...-macierzynstwa

Stary 2011-11-27, 21:07   #420
morska
Zadomowienie

Cytat:
My na razie pijemy żurawinowy,jeszcze sobie w almie butelke dokupiłam Tak wogóle to u mnie w tej almie,to wyboru żadnego nie było,widziałam tylko ten żurawinowy w dużej butelce i to dwa na krzyż

Edyta a jaką oliwę z oliwek,Ty kupujesz,możesz coś polecić ? w sklepie taki wybór,że oczopląsów można dostać,no i która jest rzeczywiście dobra?
Tymek też żurawinowy cały czas, a teraz w okresie jesienno-zimowym różano-malinowy dodatkowo. U mnie też tylko żurawinowy i malinowy, nawet różanego nie ma ani w Almie, ani w Piotrze i Pawle. Muszę zamawiać

Ja dla Tymka używam Il Chiecino. Wystarcza mi na 3 miesiące, ale ja używam tyle co nic. Na surowo dobra jest po prostu każda extra virgin (z pierwszego tłoczenia, które powinno być "na zimno") i dobrze, żeby na etykiecie było to wyraźnie potwierdzone, że rzeczywiście jest tłoczona na zimno, czy też, co na jedno wychodzi, mechanicznie. No i umówmy się, że 9 zł za litr to nie jest dobra oliwa Dobra to tak koło 20 zł za pół litra - tak umownie się twierdzi.
Edit: Do smażenia natomiast wystarczy oliwa z wytłoczyn, z trzeciego czy czwartego tłoczenia za parę groszy - one mają napis "sansa" lub "pomace", bo zwyczajnie szkoda smażyć na dobrej "extra virgin"

Aha, przyznaję się, że zapisałam Twoje przepisy na omlet i ryż zapiekany

Cytat:
morska podziwiam Twoją wiedzę, naprawdę jestem pod wrażeniem

Dziewczyny miałam właśnie Was pytać, któraś z Was gotuje kaszę jaglaną ? Jak ją przyrządzacie? Ja dzisiaj miałam z nią pierwsze, kompletnie nieudane starcie
Anula, proszę Cię... Toż to tylko wyczytane I nawet nie wiem czy dobrze to wszystko interpretuję

Ja gotuję. Ostatnio wrzucam po prostu do zupy np. zwykłej jarzynowej zamiast innej kaszy czy makaronu. Jaglana jest dobra przeciw przeziębieniom, "rozgrzewa organizm i pomaga zapobiegać infekcjom", bo doczytałam, że chcesz wzmocnić Martynkę.

Aha, nocnik z Ikei jest bardzo stabilny i nie ugina się nawet pode mną

Cytat:
, to jest potwierdzone badaniami? Dobrze, że mało smażę Chyba w ogóle przestanę
Ja o lnianym do spożycia na zimno myślałam, jeszcze nie zgłębiałam rynku , ale na pewno nie kupię butelki oleju za 100 zł, bo mnie zwyczajnie nie stać. Z sojowym dopiero zamierzałam się zapoznać.
A Ty co wybrałaś do smażenia? Bo na zimno rozumiem, że oliwę z oliwek?

A sezam w sezamkach się liczy?
Tak Nie jest tajemnicą, że słonecznikowy ma niską temperaturę spalania i nie powinno się go podgrzewać powyżej 100 st. C, bo wówczas wydziela rakotwórcze substancje, w sieci można znaleźć ich nazwę, nie pamiętam jej. A smażenie to temp. tak 150 - 200 st. Słonecznikowy jest polecany (chyba tylko nie przez producenta) do spożywania na zimno. Ale to z kolei też jest potwierdzone badaniami, że przewaga omega-6 w organizmie powoduje m.in. raka, a przy systematycznym stosowaniu oleju z tak wysoką ich zawartością raczej nie da się ich zrównoważyć jedzeniem, chyba, żeby były to codziennie kilogramy ryb i orzechów.

Nie przestawaj tylko wyrzuć słonecznikowy, naprawdę, albo sama poczytaj, co do niego nie ma zbyt wielu sprzeczności
Lniany też tylko na surowo.
Ja smażę na oliwie teraz, ale planuję kupić kokosowy

Jak najbardziej może być w sezamkach

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-11-27 o 21:11
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości