Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-26, 22:56   #871
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
pewna ciocia tez stwierdzila, ze dzieci to sie chrzci w ich miekscowosci maksymalnie do 1-go miesiaca zycia...i nie wyobraza sobie inaczej
:conf used:

stwierdziła że nie chce biegającego - tylko takie co mozna jeszcze trzymać na rękach i żeby chrzest był w trakcie macierzyńskiego bo ona nie ma czasu - rodzi 5 grudnia - więc jak wiadomo ja nie dotrę do Polski w styczniu czy w lutym, a potem sama rodzę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 07:37   #872
lijuana
Raczkowanie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Dzień dobry
Ja mam takie pytanie troszke niezwiązane z naszymi brzuszkami a mianowicie wczoraj byłam z moim narzeczonym w realu i spytał co sobie kupujemy na mikołaja ....ja nigdy nie robiłam tgakich prezentów z facetem swoim więc zdębiałam ...macie może jakieś pomysły?? bo ja kompletnie nie wiem.....
Aha i czy mogłabym prosić o dane do wglądu na maila?? piszecie tyle o brzuszkach sukienkach a ja nie w temacie
Stary 2011-11-27, 08:00   #873
Tacca
Zakorzenienie

Hej!
Ja to chyba ciemna jestem jakaś, bo mi się często fotki w mailu nie otwierają...

Spróbuję trochę podczytać i lecę.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

O, nie straszcie porodem... Ja nie chcę jeszcze o tym myśleć... Tak się zastanawiam, dlaczego nikt pozytywnych rzeczy o tym nie mówi, tylko same "atrakcje" się wspomina... Wczoraj mi znajoma powiedziała straszne rzeczy i aż na nią nakrzyczałam, żeby mnie nie straszyła... A to zdziwiona do mnie, że przecież to norma. Wcale mi się nie wydaje, żeby TO co mówiła było normą... Nawet mi to pod klawiaturą się nie wystuka, więc się z Wami takimi rewelacjami nie podzielę... I nie będę słuchać głupot, bo to więcej szkody niż korzyści... Zawsze się taka "mądra" co to już najgorsze przeżyła znajdzie... Chyba normalnie nie będę się z nią więcej spotykać... Dla spokoju ducha.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja mam takie pytanie troszke niezwiązane z naszymi brzuszkami a mianowicie wczoraj byłam z moim narzeczonym w realu i spytał co sobie kupujemy na mikołaja ....ja nigdy nie robiłam tgakich prezentów z facetem swoim więc zdębiałam ...macie może jakieś pomysły?? bo ja kompletnie nie wiem.....
Aha i czy mogłabym prosić o dane do wglądu na maila?? piszecie tyle o brzuszkach sukienkach a ja nie w temacie
Ja w tym roku wyjątkowo bez pomysłów... Mąż pytał czy chciałabym pierścionek z szafirem (bardzo lubię złoto i szafiry - prawie można powiedzieć: kolekcjonersko już...) i nie wiedziałam czy chcę... Może te pieniążki na co innego by się przydały... Jakoś ostatnio wszystko mnie martwi...
Stary 2011-11-27, 08:14   #874
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Hej!
Ja to chyba ciemna jestem jakaś, bo mi się często fotki w mailu nie otwierają...

Spróbuję trochę podczytać i lecę.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

O, nie straszcie porodem... Ja nie chcę jeszcze o tym myśleć... Tak się zastanawiam, dlaczego nikt pozytywnych rzeczy o tym nie mówi, tylko same "atrakcje" się wspomina... Wczoraj mi znajoma powiedziała straszne rzeczy i aż na nią nakrzyczałam, żeby mnie nie straszyła... A to zdziwiona do mnie, że przecież to norma. Wcale mi się nie wydaje, żeby TO co mówiła było normą... Nawet mi to pod klawiaturą się nie wystuka, więc się z Wami takimi rewelacjami nie podzielę... I nie będę słuchać głupot, bo to więcej szkody niż korzyści... Zawsze się taka "mądra" co to już najgorsze przeżyła znajdzie... Chyba normalnie nie będę się z nią więcej spotykać... Dla spokoju ducha.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja w tym roku wyjątkowo bez pomysłów... Mąż pytał czy chciałabym pierścionek z szafirem (bardzo lubię złoto i szafiry - prawie można powiedzieć: kolekcjonersko już...) i nie wiedziałam czy chcę... Może te pieniążki na co innego by się przydały... Jakoś ostatnio wszystko mnie martwi...
Ja nie czytam nie ogladam ani nie słucham o porodach nie chce się marwtić dodatkowo i mieć spokuj bo takie czarne scenariusze nic nie dadzą a będziemy miały tylko dodatkowe zmartwienia.
I nie przejmuj się wahaniami nastrojów ja ostatnio jak tylko ktoś powie coś nie tak (nawet jakąś pierdołe) to zaraz płacze i jest mi przykro a nigdy taka nie byłam..ehh przejdzie nam trzeba być dobrej myśli i sprawiać sobie małe przyjemności na poprawe humoru
Stary 2011-11-27, 09:32   #875
Kika_13
Przyczajenie

witam przyszłe mamy,

ja mam termin na 02 maja 2012.

no i wiemy od wczoraj ze bedzie córka)

pozdrawiam.
Stary 2011-11-27, 11:02   #876
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

na mikołaja kupuje się zazwyczaj jakieś drobnostki plus słodycze - jakiś fajny album, jeśli ktoś jest zapaleńcem, maskotkę, ramkę ze zdięciem - bo to przeciez nie prezent gwiazdkowy
Stary 2011-11-27, 12:02   #877
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w domu przy kominku - wertepowała strony i postanowiłam co następuje - jeśli nic mi sie nie uda znaleźć dobrego to zamierzam skorzystać ze strony bobo wózki i kupić tam http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=1012&<osCsid> ten o to wózek i wysłać go sobie do Irlandii bo jest tam taka możliwość z dopłatą 25 euro.... no to tyle wymyśliłam przez cały dzień
a tak w ogóle czy ktoś z was słyszał o tym wózku? http://www.ebay.ie/itm/Baby-Pram-FRE...item4aae358093 Kamil...przeszukałam wszystko co mogłam, ale nie znalazłam ani jednej opini o nim...dziwne
Ten pierwszy, Jedo, całkiem przyzwoity. Nie ma co prawda skrętnych kół, ale nie jest cholernie ciężki, ma spacerówkę montowaną przodem lub tyłem do kierunku jazdy, dużą gondolę i jest całkiem nieźle wykonany.
O tym drugim nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę
prosić o dane na maile to wrzucę też moje foty Dzięki
Wysłałam

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Wysłałam

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:24   #878
kapukat
Zakorzenienie

dzięki Agata - gdyby ktoś miał okazję go dotknąć i mi opisać to byłoby fajnie - bo ja takowej okazji mieć nie będę, cena mnie nie zabija - wózek mi się podoba, z opini na necie czytałam że jest bardzo dobrze zrobion, lekko się prowadzi a na kołach skrętnych mi nie zależy - za to na pompowanych na te chodniki i do autobusu bardzo
Stary 2011-11-27, 14:22   #879
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Halo, halo! Przecież wszystko, co piszę o porodach, jest pozytywne. Wczoraj tyle było mowy o nacinaniu, a mój post jakoś bez echa przeszedł...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja szłam do porodu z Maksem bojowo nastawiona, że nie chcę żadnego nacinania, a jak w trakcie porodu położna rzuciła "Trzeba naciąć!", to mi wtedy już było wszystko jedno i naprawdę, naprawdę nie wiem, w którym momencie mnie nacięła! Tak jak piszą na mądrych stronach powinno robić się to w szczycie skurczu i wtedy tego nie czuć. Przy Maksie ważącym ponad 4 kg nie chcę nawet zastanawiać się, który stopień pęknięcia mogłabym mieć gdyby mnie nie nacięli
A niespotykanie się z tą koleżanką do czasu porodu to całkiem dobry pomysł

A co tu dziś tak strasznie cichutko, jeszcze chyba tego nie było Wszystkie odpoczywają po Andrzejkach?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:48   #880
Ewunia_1984
Zadomowienie

Faktycznie cos tu dzisiaj cicho

Mam pytanie do dziewczyn, które czuły już swojego dzidziusia. Czy to jest tak, że faktycznie czuje się takie delikatne kopanie z jednej strony (w moim przypadku z prawej)? Czułam to z jakąś minute i zastanawiam się czy to była już moja kruszynka

A ja ćwiczę, pływam, spaceruję i kolejny kg mam do przodu z tym, że to wina mojego męża. Wczoraj przyniósł mi napoleonkę, karpatkę i torcik z białej czekolady. Oczywiście już wszystko zjedzone. Ja tu się tak staram, a on w jednej chwili psuje mój tygodniowy wysiłek, a jak już takie pyszności zobaczę to nie odpuszczę i muszę zjeść. I tak mam co weekend.

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2011-11-27 o 16:01
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:09   #881
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie czytam nie ogladam ani nie słucham o porodach nie chce się marwtić dodatkowo i mieć spokuj bo takie czarne scenariusze nic nie dadzą a będziemy miały tylko dodatkowe zmartwienia.
I nie przejmuj się wahaniami nastrojów ja ostatnio jak tylko ktoś powie coś nie tak (nawet jakąś pierdołe) to zaraz płacze i jest mi przykro a nigdy taka nie byłam..ehh przejdzie nam trzeba być dobrej myśli i sprawiać sobie małe przyjemności na poprawe humoru
Pewnie, że minie... Mam nadzieję, że szybko...
Cytat:
dzięki Agata - gdyby ktoś miał okazję go dotknąć i mi opisać to byłoby fajnie - bo ja takowej okazji mieć nie będę, cena mnie nie zabija - wózek mi się podoba, z opini na necie czytałam że jest bardzo dobrze zrobion, lekko się prowadzi a na kołach skrętnych mi nie zależy - za to na pompowanych na te chodniki i do autobusu bardzo
No właśnie - pompowane koła dobra rzecz...
Cytat:
Halo, halo! Przecież wszystko, co piszę o porodach, jest pozytywne. Wczoraj tyle było mowy o nacinaniu, a mój post jakoś bez echa przeszedł...

A niespotykanie się z tą koleżanką do czasu porodu to całkiem dobry pomysł

A co tu dziś tak strasznie cichutko, jeszcze chyba tego nie było Wszystkie odpoczywają po Andrzejkach?
No cichutko...

Właśnie wszelkie pozytywne wspomnienia z porodów tłamszą te okropności, które niektórzy z taką lubością opowiadają... Przecież kobiety rodzą od zawsze, nie może być aż tak źle...

Pożeram winogrona właśnie i strasznie mnie suszy... Nie mam już pomysłu czego się napić. Od wody z cytryną robi mi się bleeee...
Stary 2011-11-27, 17:20   #882
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
No ja dotykałam.

IMO plusem jest to, że spacerówka ma wyższe boczki, a nasze dzieciaki zimą akurat będą tą spacerówką jeździły. Zawsze to łatwiej opatulić dokładnie. Na lato 2013 i tak pewnie będziemy już inną jeździły.
Wózek jest bardzo dobrze amortyzowany, to dzięki pasom. Dla mnie aż nadto, ale wiem, że są mamy, które tak lubią. No lata cały na boki.
Podbijanie ma świetne, IMO jest bardzo dobrze wyważony. Dobrze będzie się nim podjeżdżać na krawężniki i inne podniesienia.
Rączka ma regulowaną wysokość, więc nie tylko Ty, ale i ktoś wyższy będzie mógł go prowadzić.
Pasy w spacerówce są pięciopunktowe, więc dzieciak nie wydostanie się z nich. Dla mnie to bardzo ważne.

Co do jakości wykonania... ja za tę cenę nie spodziewam się cudów. Materiały są dobrej jakości, trudno się do czegoś przyczepić, chociaż widziałam lepsze.
Dno gondoli wykonane jest z... hmm... to jakaś taka dykta, ale dość gruba i bardzo sztywna, więc myślę, że nie jest źle. Oparcie ma podnoszone.
Siedzisko spacerówki jest wykonane z plastiku i jest wentylowane, w takim sensie, że nie jest to jeden kawał plastiku, tylko ma nacięcia.

Samo składanie i rozkładanie, czy wszelkie zmiany pozycji wózka.... nie idzie to bardzo gładko, ale też nie nastręcza jakichś większych trudności. Oparcie spacerówki ma z tyłu taką przesuwaną dźwignię, więc jest ok. Myślę, że tego używa się najczęściej.
Podnóżek spacerówki, tutaj miałam lekki problem, bo coś się blokowało. Być może to taki feler w tym konkretnym egzemplarzu był. Na pewno jeszcze nie raz będę oglądać, więc zwrócę na to większą uwagę.
Oparcie gondoli ma taki system podnoszenia jak w desce do prasowania... chyba wiesz o co chodzi? Podnosisz i musisz taki wygięty drut oprzeć o kawałek metalu.

Gdyby coś jeszcze Cię interesowało to pytaj
Tutaj na stronie producenta wszystko jest ładnie opisane i są zdjęcia: http://www.jedo.pl/2009/

o
Stary 2011-11-27, 17:20   #883
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja jestem w 15 tyg i też mam spory brzuszek podobny do Twojego ale nie należę do najszczuplejszych i nie wiem czy wracam do wagi sprzed odchudzania czy to brzuszek ciążowy.. obawiam się jednak że to to pierwsze w każdym razie zazdroszczę dziewczynom które nie przybrały na wadze... ja mam już na plusie +5 kg... ale myślę że dam radę się drugi raz tego pozbyć
w ogóle mam w poniedziałęk obronę i ślęczę nad pytaniami, mam ich 150 i nic mi do głowy nie wchodzi po prostu nie mam do tego głowy i jeszcze mnie mdli
powodzenia na obronie! bedziemy trzymac kciuki
brzuszki zgubimy, bedzie duzo zajec przy maluszku...

Cytat:

ja mam dokladnie tak samo, impreza urodzinowa a ja dalej nie sprawilam sobie prezentu na okragla 30tke. sama nie wiem na co lepiej przeznaczyc kase

Cytat:
mnie podtrzymal na duchu wiec tak trzymaj
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 17:39   #884
_agata
Zakorzenienie

Ja jakoś wybiórczo czytam, wszystkie posty o porodach ominęłam.
Co ma być to będzie
Wolę poczytać jakąś fachową literaturę i przygotować się porządnie. Wierzę w to, że jeśli się dobrze nastawię, to wszystko pójdzie gładko

o
Stary 2011-11-27, 18:07   #885
Tacca
Zakorzenienie

Ja u siebie zaczęłam obserwować coraz większe zmęczenie i jakąś trochę depresyjną nutkę... Nie wiem czemu...
Tak patrzę po Waszych suwaczkach i widzę 16 tydzień, 15 tydzień i jakoś mi się tak daleko wszystko wydaje...

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Ale przecież też niedawno był dopiero 5 tydzień... I jakoś zleciało...

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Taka jestem teraz senna i rozlazła, chyba Harrego sobie włączę, będzie się lepiej spało...
Stary 2011-11-27, 18:13   #886
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Ale przecież też niedawno był dopiero 5 tydzień... I jakoś zleciało...

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------
No pewnie ze szybko zleci ja niedawno bylam w 6tc a to juz 13tc i nie mam pojecia kiedy ten czas minal!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 18:19   #887
_agata
Zakorzenienie

Czas leci szybko. Ja niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a za chwilę półmetek będzie.

o
Stary 2011-11-27, 18:23   #888
ribeiro7
Raczkowanie

Wlazłam na filmiki z porodów i szybko zwiałam na szczęście szykuje mi się cc i tu wiem czego się spodziewać. Mam już 2 kg na plus i ciągle jem. Piszecie o murzynkach i właśnie za mną chodzi.
Stary 2011-11-27, 18:58   #889
kism
Wtajemniczenie

Nooo, w końcu coś pod wieczór się odzywacie. Gdzie byłyście, jak Was nie było?
Ja praktczynie przez większość dnia wczoraj i dziś odpoczywam, poleguję sobie w łożku (na szczęście Maksiu mimo choroby ma dobre samopoczucie, więc nie muszę dużo się nim zajmować), a dziś zaczynaa mnie brać przeziębienie, już czuję to charakterystyczne uczucie na zatokach Skandal! A nie wspominałam Wam, że oprócz Maksa od 4 dni tż też na antybiotyku, ma anginę i zapalenie ucha ale chodzi do pracy. Więc tak we dwóch w domu na mnie chuchają tymi bakteriami i widocznie mnie też coś złapało To ja też uciekam się czym prędzej do porad Dasti.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które czuły już swojego dzidziusia. Czy to jest tak, że faktycznie czuje się takie delikatne kopanie z jednej strony (w moim przypadku z prawej)? Czułam to z jakąś minute i zastanawiam się czy to była już moja kruszynka
Może być z jednej strony chwilowo Natomiast poza tym ile kobiet, tyle opisów tego uczucia Z tym, że raczej nie jest to ciągłe uczucie, a takie... puk, puk... puk... puk, puk... jeśli wiesz co mam na myśli

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Cytat:
Ja u siebie zaczęłam obserwować coraz większe zmęczenie i jakąś trochę depresyjną nutkę... Nie wiem czemu...
Tak patrzę po Waszych suwaczkach i widzę 16 tydzień, 15 tydzień i jakoś mi się tak daleko wszystko wydaje...
Tacca, u Ciebie 11 tc, to powiem Ci, że jak ja skończyłam 11, to do teraz do 17 mi jakoś strasznie już leci, już się boję, że nie zdążę się nacieszyć tą ciążą A tyle mam planów na jej okres...

Cytat:
Napisane przez ribeiro7 Pokaż wiadomość
Mam już 2 kg na plus i ciągle jem. Piszecie o murzynkach i właśnie za mną chodzi.
A tam 2 kg Ja ostatnio weszłam na wagę i mignęło mi 4 kg na plusie, ale zaraz potem wyczerpała się bateria, więc przez najbliższy czas oszczędzę sobie tych rewelacji
Stary 2011-11-27, 19:11   #890
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
szukam ze względów praktycznych - nikt inny za mnie tego nie zrobi, więc przeszłam się po sklepach z ciekawości a ponieważ tutaj albo cena - co do standardu okropnie wysoka, albo jakość mnie zabija więc przeszukałam internet i fora - trudno, jak nie pojadę do Polski to muszę jakoś ten wózek zdobyć, tym bardziej jak pisałam wam wcześniej w Irlandii modne stało sie worzenie dziecka w foteliku samochodowym wmontowanym do wózka, nie sposób trafić na gondole - a jak już jest to wózek kosztuje 700 euro - za tą cenę to ja w Polsce mam tak wypasiony wózek że nawet nie mrugnę, a i tak nie chcę wydawać fortuny - bo mnie na to nie stać więc muszę znaleźć coś z dobrymi opiniami, w miare rozsądnej cenie - i wysłać sobie do Irlandii
to będzie najlepsze wyjście

Cytat:
Nie bój nic Wtedy to dopiero będą strona za stroną produkowane. Wszystkie w domu na zwolnieniach, oj będzie się działo

A masz, a masz To oczywiście do bólu gardła A Ty marsz na pierwszą stronę i listę od Dasti proszę punkt po punkcie realizować

To już masz kolejny krok do przodu Swoją drogą ja też korzystam z tej strony bobowozki jak oglądam wózki Mają bardzo dużą bazę produktów i wszystko porządnie opisane.
serwer wizażu się zapcha tylko postów na raz będzie produkowane

Cytat:
pewna ciocia tez stwierdzila, ze dzieci to sie chrzci w ich miekscowosci maksymalnie do 1-go miesiaca zycia...i nie wyobraza sobie inaczej

u mnie też po miesiącu się chrzci u taty w stronach to na jakieś święta typu I dzień świąt Bożego Narodzenia lub Wielkanoc

Cytat:
Co ma być to będzie
Wolę poczytać jakąś fachową literaturę i przygotować się porządnie. Wierzę w to, że jeśli się dobrze nastawię, to wszystko pójdzie gładko

też tak sądzę

Cytat:
Czas leci szybko. Ja niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a za chwilę półmetek będzie.
ja już w 19t a niedawno test zrobiłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:32   #891
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ribeiro7 Pokaż wiadomość
Wlazłam na filmiki z porodów i szybko zwiałam na szczęście szykuje mi się cc i tu wiem czego się spodziewać. Mam już 2 kg na plus i ciągle jem. Piszecie o murzynkach i właśnie za mną chodzi.
na razie nie staram sie ogladac takich filmikow ...
boję się

ja juz okolo 5kg na plusie :/
nie jem duzo, ale dzis mam wyjątkowy apetyt

no i czuje dzidzię jak sobie hopsia w brrzuszku

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2011-11-27 o 19:34
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:53   #892
śliweńka
Zakorzenienie

to super moja też mi wierci teraz dziurę w brzuchu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-27, 20:35   #893
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
No ja dotykałam.

IMO plusem jest to, że spacerówka ma wyższe boczki, a nasze dzieciaki zimą akurat będą tą spacerówką jeździły. Zawsze to łatwiej opatulić dokładnie. Na lato 2013 i tak pewnie będziemy już inną jeździły.
Wózek jest bardzo dobrze amortyzowany, to dzięki pasom. Dla mnie aż nadto, ale wiem, że są mamy, które tak lubią. No lata cały na boki.
Podbijanie ma świetne, IMO jest bardzo dobrze wyważony. Dobrze będzie się nim podjeżdżać na krawężniki i inne podniesienia.
Rączka ma regulowaną wysokość, więc nie tylko Ty, ale i ktoś wyższy będzie mógł go prowadzić.
Pasy w spacerówce są pięciopunktowe, więc dzieciak nie wydostanie się z nich. Dla mnie to bardzo ważne.

Co do jakości wykonania... ja za tę cenę nie spodziewam się cudów. Materiały są dobrej jakości, trudno się do czegoś przyczepić, chociaż widziałam lepsze.
Dno gondoli wykonane jest z... hmm... to jakaś taka dykta, ale dość gruba i bardzo sztywna, więc myślę, że nie jest źle. Oparcie ma podnoszone.
Siedzisko spacerówki jest wykonane z plastiku i jest wentylowane, w takim sensie, że nie jest to jeden kawał plastiku, tylko ma nacięcia.

Samo składanie i rozkładanie, czy wszelkie zmiany pozycji wózka.... nie idzie to bardzo gładko, ale też nie nastręcza jakichś większych trudności. Oparcie spacerówki ma z tyłu taką przesuwaną dźwignię, więc jest ok. Myślę, że tego używa się najczęściej.
Podnóżek spacerówki, tutaj miałam lekki problem, bo coś się blokowało. Być może to taki feler w tym konkretnym egzemplarzu był. Na pewno jeszcze nie raz będę oglądać, więc zwrócę na to większą uwagę.
Oparcie gondoli ma taki system podnoszenia jak w desce do prasowania... chyba wiesz o co chodzi? Podnosisz i musisz taki wygięty drut oprzeć o kawałek metalu.

Gdyby coś jeszcze Cię interesowało to pytaj
Tutaj na stronie producenta wszystko jest ładnie opisane i są zdjęcia: http://www.jedo.pl/2009/

Bardzo bardzo bardzo Ci dziękuę - będę pytać na pewno - jak tylko coś mi wpadnie w oko

Cytat:
no i brzuchy rosną - mój jest już okrągły i tak fajnie ciążowy

Cytat:
na razie nie staram sie ogladac takich filmikow ...
boję się

ja juz okolo 5kg na plusie :/
nie jem duzo, ale dzis mam wyjątkowy apetyt

no i czuje dzidzię jak sobie hopsia w brrzuszku
a mój nie;( albo leniwy albo się obraził...
za to jaki obiad dzisiaj miałam, jutro na pewno nie wchodzę na wagę - rybka, brukselka, grzybki, ziemniaczki malutkie i sałatka.... ach obrzarłam się za troje....
Stary 2011-11-27, 20:35   #894
_agata
Zakorzenienie

Ależ mnie mdli...
Nie wiem czy to dlatego, że właściwie cały weekend przesiedzieliśmy w domu, co nam się nie zdarza... zazwyczaj spędzamy aktywnie, teraz w ciąży zawsze chociaż kilka godzin spaceru. Ale przez ten ból gardła nie chciałam wychodzić w domu, bo nie wiadomo co za cholerstwo się czai w powietrzu...
I siedzę taka przymulona, sama nie wiem co mi jest. Niby byłam głodna, zjadłam kanapkę, ale nadal mnie mdli... Czyżby dopadały mnie dolegliwości, których właściwie porządnie nie zaznałam w pierwszym trymestrze...

Najchętniej wzięłabym ciepłą kąpiel i poszła spać, ale chleb jeszcze wyrasta i dopiero za jakąś godzinę mogę piec włączać, więc do 23 nie mam szans na spanie...

o
Stary 2011-11-27, 21:11   #895
śliweńka
Zakorzenienie

ja nie kąpię się (bez skojarzeń) ja gorąco lubna więc biorę prysznic ale brakuje mi gorących kąpieli ;(

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-11-27 o 21:15
Stary 2011-11-27, 21:13   #896
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas się chrzci jak dziecko ma co najmniej miesiąc (raczej się nie chrzci jak jest mniejsze), ale spokojnie można też ochrzcić dziecko i półroczne. U nas, jak wszystko wypadnie zgodnie z planem to chrzest będzie w okolicy drugiej rocznicy naszego ślubu, dzidziuś będzie miał wtedy 1,5 miesiąca

Cytat:
Dzień dobry
Sama mam problem co kupić mojemu na Mikołaja i pod choinkę Może jeszcze wymyślę coś związanego z tym, że zostanie tatą, ale nie wiem jeszcze konkretnie co. Książka? Koszulka z jakimś napisem, że jest tatą?

Cytat:
Właśnie wszelkie pozytywne wspomnienia z porodów tłamszą te okropności, które niektórzy z taką lubością opowiadają... Przecież kobiety rodzą od zawsze, nie może być aż tak źle...
A ja pamiętam jeszcze na studiach jak gadałam z jedną koleżanką, która już miała dziecko i ona mówiła, że poród wcale nie jest taki straszny jak wszyscy opowiadają. Tak mi to utkwiło i jestem dobrej myśli Poza tym moja kuzynka ostatnio też mi mówiła, że w sumie nie jest tak źle i że ona by mogła jeszcze rodzić, bo nawet jej się to podoba No wiadomo, że jak już jest się po wszystkim to można tak mówić, ale myślę, że same tak będziemy mówić za parę miesięcy Ja się samego porodu nie boję (na razie), ból mnie nie przeraża, te nacinania itd - wszystko się zagoi. Boję się tylko, żeby dziecko się dobrze urodziło, żeby nie było z tym jakichś komplikacji, które mogłyby wpłynąć potem na jego zdrowie.

Cytat:
Nooo, w końcu coś pod wieczór się odzywacie. Gdzie byłyście, jak Was nie było?
(...)
A tam 2 kg Ja ostatnio weszłam na wagę i mignęło mi 4 kg na plusie, ale zaraz potem wyczerpała się bateria, więc przez najbliższy czas oszczędzę sobie tych rewelacji
Ja byłam u teściowej na obiedzie

A mi jakoś waga stoi w miejscu - dziwne. Może się zepsuła Tzn. poszło mi w górę, ale o jakieś pół kilograma/niecały kilogram. A jestem na końcówce 14 tygodnia. Mam nadzieję, że to o niczym złym nie świadczy...

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
to super moja też mi wierci teraz dziurę w brzuchu
To w którym tygodniu można zacząć czuć ruchy? Bo już się pogubiłam...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 21:17   #897
kism
Wtajemniczenie

a

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2011-11-27 o 21:25 Powód: Usuwam post, bo następny jest jego kopią. Coś mi się długo ładował, a potem okazało się, że się dwa razy załączył
Stary 2011-11-27, 21:17   #898
śliweńka
Zakorzenienie

zależy która ciąża ja zaczęłam czuć w 17t

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-27, 21:17   #899
kism
Wtajemniczenie

Dziewczynki, ogłaszam uroczyście że cisza na wizażu i mój wolny czas zaowocowały pierwszymi typami na wózek dla Okruszka, nawet na wózki...

Wiele z Was chętnie czytało moje opinie, więc pozwólcie, że objaśnię dokładnie co i dlaczego wybrałam. Dla znudzonych długimi opiniami zalecam pominięcie tego postu
Zaznaczam, że są to takie pierwsze typy po przeglądzie w internecie. Nie wiem zupełnie, co wymyślę, jak pójdę do sklepu
Przystępując do poszukiwań, byłam pewna jednego - jakkolwiek fantastyczne combo bym wybrała, to nie spełni ono moich czasem sprzecznych oczekiwań na czas od 0 do 3 lat. Zacznę od tego, co miałam przy Maksie, bo właściwie byłam z tego rozwiązania zadowolona i zamierzam do tego tylko kilka zmian wprowadzić :
1. Wózek głęboko-spacerowy Deltim Voyager 005 - zdjęcia poniżej,
W założeniu miał nam służyć przez 3 lata, design może nie najbardziej nowoczesny, ale akceptowalny. Był fantastyczny w użytkowaniu pomimo kilku minusów, które zaczęły być uciążliwe przy roczniaku ważącym 10 kg - brak skrętnych kół, raczej ciężki 14-15 kg, dość duży po złożeniu.
Plusów miał za to moc: wszystkie śniegi i wertepy były mu niestraszne. Dobrze amortyzowane pompowane koła (co niestety zawsze ma negatywny wpływ na wagę wózka). Miał przekładaną rączkę, więc nawet w wersji głębokiej, jak Maksiu sobie spał na spacerze i np. świeciło mu słońce na buzię mogłam sobie odwrócić wózek i parzeć na niego przez okienko w buce. Budka ma dużo sprytnych kieszonek i część odpinaną, zostaje tam siateczka, więc w lecie jest dobra wentylacja w wózku. Spacerówka jest obszerna - na zdjęciu gdzie Maks siedzi i ma nóżki przykryte kocykiem jest jeszcze założona przedłużona barierka, z której korzystało się przy wersji głębokiej, tzn. takim usztywnionym nosidle włożonym do środka. Na zimę dla niemowlęcia takie wykorzystanie wersji spacerowej ma taki plus, że dziecko jest osłonięte i wszystkie kocyki i śpiworki się tam zmieszczą Normalna spacerówka też jako tako się prezentuje, nie mam swoich dobrych zdjęć, więc posłyżyłam się zdj producenta.
2. Spacerówka Eurobaby Orinoko - posłużę się aukcją http://allegro.pl/super-wozek-spacer...937043281.html
Super niedroga i dobrze wyposażona zwykła parasolka.
Plusy: Lekka (nie wiem, czemu pisze, że 9 kg waży. Jak ja ją kupowałam to producent podawał 7 i faktycznie była leciutka. Niezła amortyzacja (choć oczywiście nie ma porównania do pompowanych kół), skrętne przednie koła z możliwością blokady, rozkładane niemal na płasko siedzisko i podnóżek, na wyposażeniu osłona nóżek, folia przeciwdeszczowa, uchwyt na kubek.
Minusy: brak obracania siedziska czy rączki (co przy dziecku ponad rocznym nie było już dla mnie tak istotne), po 1,5 roku był już trochę rozklekotany.

Auto nie mieliśmy wtedy własnego, więc fotelik mieliśmy jakiś niemarkowy używany sporadycznie, kiedy ktoś nas wiózł.
Wszystkie powyższe sprzęty sprzedałam lub dałam, więc teraz zaczynam zakupy od nowa
Stary 2011-11-27, 21:19   #900
kism
Wtajemniczenie

Co bym zmieniła w powyższym zestawie?
Na pewno więcej pieniędzy chcę wydać na solidną spacerówkę (niż na wersję głęboką), która ma długo posłużyć, a przy tym być lekka, fajnie żeby chociaż siedzisko można było wpinać przodem i tyłem. Dobrze, żeby w stelaż dało wpinać się też fotelik do auta (którym teraz namiętnie się poruszam), żeby móc jednak czasem na szybkie zakupy do spożywczaka z auta wyskoczyć. Na pewno na pierwsze miesiące potrzebna jest też wygodna, duża (Maks przypomnę 4 kg ważył po urodzeniu ), dobrze amortyzowana gondola. Spędzała mi sen z powiek piersza zima, gdzie niemowlę pasuje jeszcze dobrze opatulić w dużej spacerówce i znalazłam rozwiązanie, które spełnia wszystkie te wymagania Może nieco dziwne, ale jak obiecałam to się nim podzielę Kupię od razu dwa wózki, których będę używać zamiennie w zależności od sytuacji...
1. Wózki Deltim, co prawda nie są już dawno produkowane (połączyła się firma z x-landerem), ale znalazłam na allegro wyprzedaż jeszcze jakichś stanów magazynowych - aukcję z następcą mojego Deltima, wszystko to samo tylko lżejszy 11 kg: Delitm Voyager Ligero. Będzie nam służył na spacery i ta pierwsza zima nie będzie nam straszna. Cena 300 zł jest powalająca i normalnie bałabym się go kupić, ale mam tą markę sprawdzoną, no i jest gwarancja jakby co
2. Spacerówkę Graco Fusio z fotelikiem Graco (ocena 4 wg Adac ). Aukcję oczywiście podałam przypadkową, ja kupię spacerówkę (z folią, śpiworem, torbą to około 1000 zł) i fotelik (300 zł). Małe to, zwrotne, można spacerówkę wpiąć przodem i tyłem, malutki też jest po złożeniu, niewiele miejsca zajmie w aucie. Będzie służyć na szybki wypad do lekarza, na zakupy i pewnie na spacery od 1 roku do 3 lat.
Czyli koszt całej "imprezy" wyniesie mnie około 1600.

To tak jak wspomiałam takie pierwsze typy. W oko wpadły mi jeszcze:
Coletto Matteo - byłabym w stanie kupić go jako combo, przystępna cena i rewelacyjny patent z jakby przekładaną rączką/przekręcanym siedziskiem, gdzie po zmianie kierunku dalej duże pompowane koła są z tyłu, a skrętne z przodu, ALE... czy fotelik będzie dość dobry? Poza tym na necie wózek ma kiepskie opinie odnośnie awaryjności.
Hauck Malibu i Hauck Capri - dwa niemieckie wózki, które oprócz Graco Fusio biorę pod uwagę jako spacerówkę z fotelikiem, właściwie podobne do niego. Foteliki też mają ocenę 4, ale przy ewentualnym kupnie na alllegro trzeba zwrócić dokładnie uwagę co z polską gwarancją, bo widziałam, że są pośrednicy z Niemiec i gwarancja też niemiecka...

To by było na tyle Na pewno przed jakąkolwiek decyzją muszę każdy z tych wózków (oprócz Voyagera siłą rzeczy) dokładnie sobie pomacać, pojeździć w sklepie, porozkładać na części pierwsze i poskładać, itp.

Mam nadzieję, że cokolwiek pomogą komuś moje wypociny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości