Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 11:14   #2011
Caltea
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cześć dziewczyny, witamy się poniedziałkowo ja i mój Leon, który śpi obok mnie w wózku. Uczymy się od Anci i Frania pieluchy na głowie i powiem, że dziś ten sposób wreszcie zadziałał. Wydaje mi się, że mój syn boi się otwartych przestrzeni. Super mu się śpi obok mnie ale już sam w łóżku nie pośpi. Może przytulny wózek okaże się alternatywą?

My po chrzcinach. Jestem dumna ze swojego syna. Przespał ubieranie do chrztu, prawie całą mszę w wózku, nie podobał mu się sam obrządek, zwłaszcza polewanie główki i naznaczenie krzyżem czółka (ksiądz musiał kilka razy trafiać w czoło Leosia, po czym stwierdził: "mnie się udało, teraz Wy próbujcie"). No i pomylił się w pewnym momencie i powiedział: módlmy się za Leona Krzysztofa. Ale ochrzcił poprawnie. W restauracji synuś pojadł, po czym zasnął już w windzie w lokalu. Więc goście pojechali do domu na dalszą część imprezy a ja z chrzestną, moją psiapsiółką wróciłyśmy sobie spacerkiem. Ponieważ Leoś spał, mój brat z bratową zabrali go dalej na spacer. Jak wrócili to nadal śpiącego Leośka zanieśliśmy z wózkiem do najchłodniejszego pokoju i tak przespał aż do 17:00. Potem wstał, pojadł i bawił sie świetnie aż do 20:00. Myślałam że noc będzie ciężka, ale nie, mój syn nadal w świetnym humorze momentalnie zasnął przy piersi. Normalnie jak ten chrzest robi dziecku dobrze. A tak się bałam...

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

a jak tego brata odreagowuje? Sorki że tak dopytuje ale interesuje mnie to z zawodowego pubktu widzenia, no i tak na przyszłość ogólnie
A są zołzy niedobre, zwłaszcza Masia (8 lat) no i wykorzystują to, że mama powie raz a potem zajmie się Leosiem i zapomni. Ale Julcia po urodzeniu się Masi też świrowala. Dostawala małpiego rozumu, po prostu ją roznosilo po calym domu, zwłaszcza przy gościach. Ale też zabawią brata jak trzeba

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Witaj Caltea

Caltea wiem co czujesz, bo mój Adaś też z tych "wymagających", sam nie poleży nigdzie, ani w bujaczku, ani w macie , no czasami w wózku pare min jak go bujam i włączam melodyjki albo suszarę z yt, tylko na rączach mu pasuje i to w jednej pozycji i trzeba chodzić, bo na siedząco też źle, mam nadzieję, że3 niedługo z tego wyrośnie, tego się trzymam
I też dużo ulewa, ciągle muszsę mu zmieniać ubranka, a jak mi się już naprawde nie chce i mało ulał, to robię mu podkładkę pod ubranko i jest git
No to mamy maminsynków.
Ja sobie w sobotę wyprałam taką podkładkę z ręcznika papierowego razem z praniem Leośka. Grrr, myślałam że kogoś pogryzę

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
jak poznajecie czy dziecko ulało czy zwymiotowało??

mała sobie drzemała i nagle taki ryk wiec ja wziełam i chciałam ululac bo myslałam ze moze jej sie cos złego przysniło a z niej nagle jak z fontanny wyleciała taka jakby woda mama oczywiscie cała mokra

a ja juz po wizycie u ginka i wszystko dobrze rana ładnie sie wygoiła ginek proponował tabletki te dla karmiacych piersia i mam sie zastanowic
i własnie nie wiem bo mi sie tyło zawsze przy hormonach i nie wiem czy ryzykowac czy na lateksach ciagnąc
Ktoś Ci już Tusiu odpowiedział, ale wymioty to właśnie taka fontanna pod ciśnieniem.
Ja stosuję Azalię, lateks zawodny

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
.

Byliśmy dzisiaj na spacerku, mimo że u nas ziąb okropny. Chyba w okolicy 0 max 1 stopień i wiatr, Franek wrócił taki zaróżowiony od mrozu, że szok. Myślę o zakupie tego śpiworka do wózka, bo w większe mrozy może mu ciagnąć. Co prawda wkładam do wózka jeszcze kocyk, ale cieniutki.
Ancia fajne te Twoje rady-ćwiczenia, dzięki.
Polecam Ci śpiworek mumię, można zacisnąć jeszcze dookoła główki i w zasadzie sama twarzyczka jest wystawiona na działanie czynników zawnętrznych.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:17   #2012
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Najlepiej uczyc dziecko od samego poczatku pic wodę ale taka lekka herbatka np. Hippa napewno nie zaszkodzi. Ja robie Blance taka lekką, zeby było odrobine smaku bo samej wody nie chciała pic.
Dopajac trzeba bo mleko modyfikowane to pokarm płynny a herbatka, woda to dodatkowa porcja wody porzebna maluszkowi.
Na piersi jest inaczej, bo na samym poczatku wypływa "picie" a pozniej bardziej syte mleko.

A Olivka, slicznosci
no to chyba zaczne jej dawac tylko wode....

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
obczajcie matkę-wariatkę, poleciałam o 7ej do lidla po zabawki edukacyjne dla dziecka

Jezu ci lekarze u was, gorsi niżu nas.... moja Agatka dopiero, ze 2-3 tyg. je z zachowanie przerw 3godzinnych, ale zjadła 90-130 i stąd ta przerwa. wczesniej jadła po 40-50 to co 1,5 godziny chciała. wyrosła z tego. a co do dopajania - przeciez nie trzeba kupować herbatek granulowanych. koperek mam dla małej, taki do zaparzania, a nie granulowany. a nie dopajanie grozi zatwardzeniem u maluszka.

Olivka słodziutka na zdjęciu a dziwne że witamin u was się nie daje tzn d3

dziekuje za mile slowa...
ponoc witaminy sa w mleku i juz dodatkowo nie trzeba dawac...
u mnie trudno dostac wode Zywca...a nie zauwazylam zadnej mineralnej dla maluszkow....ja daje jej wlasnie granulowany koperek....

A co do karmienia...to na poczatku mowilam poloznej ze mala zje 40 ml i po 1,5 h znowu jej dalam...a ona powiedziala ze to nie wazne ile , trzeba odczekac 3 h .... a teraz jej daje kiedy chce....

ze tez Ci sie chcialo popedzac do lidla tak wczesnie rano....

Moja juz w zeszlym tyg odkryla ze ma raczki....fajnie sie na nie patrzyla...a i zaczela trzymac pieluszke i wkladac sobie ja do buzi.....A wczoraj bedac w lezaczku zauwazyla ze ma stopy i fajnie sobie nimi krecila....Zaczela rowniez smiac sie na glos i popiskiwac.....

A od 3 dni mam z nia maly problem bo podczas kapieli niby wszystko jest ok a za chwile ryk...i to taki ze az gardlo sobie sciera.....i nie mam za cholere pojecia od czego. Nic nowego nie wprowadzilismy....wczoraj wlozylismy ja do wanienki i dawaj znowu ryk........nie wiem czy za pozno kapiel czy co...
I podczas usypiania zaczela poplakiwac i tak sobie mysle ze ma lekkie kolki...tylko myslalam ze jak juz byly to nie wroca....

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Caltea I Malgos1983 brawa za udane chrzciny
Stary 2011-11-28, 11:17   #2013
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Dziewczyny, czy wasze dzieci obudziły się kiedyś z suchą pieluchą?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:20   #2014
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
po nocy nieeeeeeeeeeee

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:23   #2015
aa2
Zakorzenienie

heja"_
Małgosia super ze chrzciny sie udały ni i Stefek dzielny chłopak no i kciki za usg bioderek)
Caltea u ciebie tez su[er ze chrzciny sie udały"): kurde musze sie spiac i tez zrobic

a my jutro do chirurga i na szczepienie ech strach sie bac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:23   #2016
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
tak... chyba z 2 razy
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:24   #2017
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

nie.....
Stary 2011-11-28, 11:27   #2018
cotynato
Zakorzenienie

Archi, jak zastój?

Caltea, Małgosia super, że dzieciaczki grzeczne na chrzcinach Fajnie, że macie już to za sobą

Wymianka.
Stary 2011-11-28, 11:33   #2019
aa2
Zakorzenienie

Monia a moze spróbuj wykapac w pieluszce?

wiecie co ? moje dziecko jest niezłe , ni espało kreciło si eitd wiec poszłam zrobic herbatke bo chciałam mu troszke dac i mowie zeby ładni epoleżał a ja pójde ja zrobic i co? przychodze a on śpi-spryciarz jak usłyszał o herbacie to wolał zasnac, no i tak wyglada u nas dopajanie hee
Stary 2011-11-28, 11:36   #2020
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
A mój dzisiaj przyniósł różyczkę. Skromnie, ale zawsze coś
Boszsz, a ja czytam i myślę sobie, że taka zakaźna choroba przy maluszku to niedobrze

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Jak to jest możliwe, że mała jest na cycu, przybiera, śpi ładnie (odpukać w niemalowane), a laktatorem jak chce ściągnąć mleko to poleci kilka kropel i susza???

Edit. odciągnęłam całe 50 ml
Ja też nie umiem odciągać. Nawet już nie próbuję, tylko wszędzie wlekę za sobą ten mój żywy laktator

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jakby się komuś wydawało, że ostatnio jestem monotematyczna to napiszę tak:
znów zastój
Archi, zalamujesz mnie. Ponoć Zinnat najlepszy przy zapaleniu piersi, więc przy Twoich problemach powinien być O.K. Inne ant. za słabe. Ponawiam pytanie: może masz za dużo pokarmu i Piotruś nie zjada wszystkiego? No i co z serem, masłem, majonezem? Jesz czy odstawilaś? Dobrze chociaż, że USG wyszło w porządku.
Cytat:
Franek ma zieloną kupkę, od czego??? już 2 dzień
A zmienil się tylko kolor, czy zapach i konsystencja też? Bo jak tylko kolor, to ja bym nie panikowala.
Ja posądzalam jajka o brzydkie kupki. Za tydzień zjem i zobaczymy.

Cassandra, witaj
Moje dziecko też wcina rączki i ciągle słyszę, że go nie dokarmilam

Cytat:
mi Bil się wogóle nie podobał
Coooo, mój faworyt Ci nie odpowiada. Podziwiam, że taki misiek potrafi ruszać sie z taka gracją.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ciekaw jak tam Małgosia i Caltea po chrzcinach? czy chłopaki bardzo rozrabiali

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ha! Chyba się w nocy soboty na niedzielę odblokował albo wody święconej przestraszył bo mieliśmy tylko jedną pobudkę i spal spokojnie!
Podczas mszy Stefek był baaardzo grzeczny. Spał w wózku.
Potem podczas udzielania sakramentu ani nie pisnąl tylko patrzyl zaspany z miną "o co kaman, gdzie ja jestem i co mi robi ten wielki pingwin"
Potem go spowrotem do wózka i w restauracji dosypiał jeszcze przez godzinę. Potem mama czyli ja wzięła go na ręce i sprytnie oprowadziła do okoła stołu zapoznając ze wszystkimi co by go nie brali
Tak więc na ręce wzieli tylko rodzice chrześni i moja mama
Po powrocie koło 20 zjadł i spał do 3

Już chyba po skoku. Zauważyłam nowe umiejętności: otwiera rączki, łapie kocyk podciąga go do buzi i cycka No i nowe głoski wymawia

Tż wyjechał, a my dzisiaj sami na usg bioderek i do skarbowego
Prosze trzymajcie kciuki żeby już nie miał tej dysplazji
Ha! Widzę, że wczoraj był dobry dzień na chrzciny. Popisały sie te nasze chłopaki, nie ma co. Jestem z nich dumna

Cytat:
Takiego cudu to jeszcze u nas nie było, ale bywało, że w nocy pielucha była dużo lżejsza niż w ciągu dnia.
Stary 2011-11-28, 11:37   #2021
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! Chyba się w nocy soboty na niedzielę odblokował albo wody święconej przestraszył bo mieliśmy tylko jedną pobudkę i spal spokojnie!
no to super widzisz jakiego masz grzecznego aniołka

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
DziękujeU nas w miare OK, Marcel w ciągu dnia mało śpi, więc mam mniej czasu dla siebie, dlatego jestem tu w doskoku i tylko czytam.

Moonik-jak ja bym chciała wstawać o 7-ej
to fajnie, ze w miarę ok u Was mówisz synek łobuzuje w dzień? to o której wstaje

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
No i pomylił się w pewnym momencie i powiedział: módlmy się za Leona Krzysztofa. Ale ochrzcił poprawnie..
no następny aniołek
a jak ma być poprawnie

Cytat:
Napisane przez danika
mój paskudnik wczoraj tez wciągnął 150 na kolacje po czym wyprodukowała kupe po pachy, przewinęłam, wziełam na ręce a ta następe takie samo wielkie kupsko zrobila takze w 10 minut poszły 3 pieluchy i dwa komplety ciuchów zaznaczam iz dziecko było po kąpieli
najfajniej kupkę się robi jak jest czysto i sucho

Cytat:
po nocy? tak za to zaraz po karmieniu pielucha ważyła chyba z 2kg

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:38   #2022
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

wiecie co ? moje dziecko jest niezłe , ni espało kreciło si eitd wiec poszłam zrobic herbatke bo chciałam mu troszke dac i mowie zeby ładni epoleżał a ja pójde ja zrobic i co? przychodze a on śpi-spryciarz jak usłyszał o herbacie to wolał zasnac, no i tak wyglada u nas dopajanie hee

Asiu dzieki, sprobuje....ale dziwne jest to jej zachowanie..a nigdy nie kapalam z pieluszka...

to Cie w konia zrobil ......
Stary 2011-11-28, 11:39   #2023
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka
Cytat:
mamusie co karmia mm i dopajają herbatka ile wasze dzieci tak w ciagu dnia tej herbatki pija? bo ten mój nicpon ewidentnie ni echce jej po prostu pic dzis udało mu sie niecałe 20 ml dac i na razie nei chce
mój różnie czasem wypije 100ml, a czasem 20ml, zależy jaką mu podaje, najlepiej mu podchodzi rumiankowa lub uspokajająca
Cytat:
znów zastój
współczuję kochana, a jak tam dzisiaj??
Cytat:
Potem podczas udzielania sakramentu ani nie pisnąl tylko patrzyl zaspany z miną "o co kaman, gdzie ja jestem i co mi robi ten wielki pingwin"
Potem go spowrotem do wózka i w restauracji dosypiał jeszcze przez godzinę. Potem mama czyli ja wzięła go na ręce i sprytnie oprowadziła do okoła stołu zapoznając ze wszystkimi co by go nie brali

Już chyba po skoku. Zauważyłam nowe umiejętności: otwiera rączki, łapie kocyk podciąga go do buzi i cycka No i nowe głoski wymawia

Małgosiu super, że Stefek taki grzeczniutki był i trzymam za usg
Cytat:

ja też jutro na szczepienie, a jakie bierzesz Asiu szczepionki??

Caltea rownież dla Leosia, że tak ładnie przetrwał chrzciny

A mój synek znowu marudny, od soboty jak pojechaliśmy na te nieszczęsne imieniny do tescia, to coraz częściej mi płaczeczasami to nie wiem o co cho, najedzony, przebrany i ryczy, w nocy też mu się pogorszyło, już spal po 6h a tu znowu pobudka co 3godz i oczy jak 5 zł i nie chce spać:/ a matka nie wyspana i już ma dość. Teraz śpi od 10tej Ale już słyszę, że się rusza i sapie. Kurcze męczy go katarek, ciągle ma zapchany nos i ciężko mu się oddycha. Jutro idziemy na szczepienie to zapytam pediatry może coś przepisze. I ciekawe czy go wogóle zaszczepią

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:41   #2024
MoniaZ82
Wtajemniczenie

czy Wasze maluszki tez sie tak slinia?? moja ma masakrycznie mokra bluzke zawsze.......a piastki tak pcha jakby chciala je zjesc........cz y mozliwe zeby dziasla juz swedzialy??
Stary 2011-11-28, 11:44   #2025
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A od 3 dni mam z nia maly problem bo podczas kapieli niby wszystko jest ok a za chwile ryk...i to taki ze az gardlo sobie sciera.....i nie mam za cholere pojecia od czego. Nic nowego nie wprowadzilismy....wczoraj wlozylismy ja do wanienki i dawaj znowu ryk........nie wiem czy za pozno kapiel czy co...
I podczas usypiania zaczela poplakiwac i tak sobie mysle ze ma lekkie kolki...tylko myslalam ze jak juz byly to nie wroca....

Caltea I Malgos1983 brawa za udane chrzciny
Monia, a nie masz ostatnio chłodniej w domu podczas kąpania? U nas byla taka reakcja. A może po prostu wieczorem córcia jest już zmęczona i dlatego płacze. Leoś jak nie spi w ciągu dnia, to tez nam daje popalić po kąpieli. Nawet pierś go nie uspokaja.
Thx

Cytat:
heja"_
Małgosia super ze chrzciny sie udały ni i Stefek dzielny chłopak no i kciki za usg bioderek)
Caltea u ciebie tez su[er ze chrzciny sie udały"): kurde musze sie spiac i tez zrobic

Bedą kciuki

Cytat:

Robi mamę w balona już od początku

Chyba jednak będę musiala cos ugotować. Pomidorowa jest najszybsza (bywa u mnie w każdym tygodniu). No i pranie trzeba by powiesić bo już drugie się pierze.

A idziecie dziś z maluszkami na spacer, bo potwornie wieje ten halny. Myślę, że jak budę postawię i zakryję tu od przodu, to chyba nie zaszkodzi. Tylko cyce musze porządnie opatulić, co by nie zafundować sobie kolejnego, tfu, tfu zapalenia.

Małgoś za bioderka
Stary 2011-11-28, 11:44   #2026
cotynato
Zakorzenienie

Mój się ślini. Tak że mu aż spływa bokiem

Moj właśnie obudził się z suchą, ale zaraz po jedzonku zasikał ją konkretnie + kupa, więc wyluzuję chyba

Wymianka.
Stary 2011-11-28, 11:46   #2027
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

super ze się chrzciny udały i ze Stefek taki grzeczny byl
za mowe umiejetnosci
i kciuki za usg
Cytat:
My po chrzcinach. Jestem dumna ze swojego syna. Przespał ubieranie do chrztu, prawie całą mszę w wózku, nie podobał mu się sam obrządek, zwłaszcza polewanie główki i naznaczenie krzyżem czółka (ksiądz musiał kilka razy trafiać w czoło Leosia, po czym stwierdził: "mnie się udało, teraz Wy próbujcie"). No i pomylił się w pewnym momencie i powiedział: módlmy się za Leona Krzysztofa. Ale ochrzcił poprawnie. W restauracji synuś pojadł, po czym zasnął już w windzie w lokalu. Więc goście pojechali do domu na dalszą część imprezy a ja z chrzestną, moją psiapsiółką wróciłyśmy sobie spacerkiem. Ponieważ Leoś spał, mój brat z bratową zabrali go dalej na spacer. Jak wrócili to nadal śpiącego Leośka zanieśliśmy z wózkiem do najchłodniejszego pokoju i tak przespał aż do 17:00. Potem wstał, pojadł i bawił sie świetnie aż do 20:00. Myślałam że noc będzie ciężka, ale nie, mój syn nadal w świetnym humorze momentalnie zasnął przy piersi. Normalnie jak ten chrzest robi dziecku dobrze. A tak się bałam...

Ktoś Ci już Tusiu odpowiedział, ale wymioty to właśnie taka fontanna pod ciśnieniem.
Ja stosuję Azalię, lateks zawodny
jak miło cie widziec
fajnie ze u ciebie tez leos był grzeczny w tak waznym dniu gratulacje

a jak sie czujesz po tej azali?? bo własnie tez caly czas nad nia mysle i zastanawiam sie czy nie bede tyła po jak predzej brałam tabletki to zaczelam tyc...

w piatek zaczał mnie bolec brzuch jak na @ wieczorem taki skrzep czerwony sie pojawil myslałam ze juz koniec dobroci i ze miesiaczka wrociła ale nic wiecej sie nie pojawiło nie wiem co to bylo
Cytat:
z całkowicie sucha nie ale pare razy była prawie sucha
Cytat:
heja"_

trzymam kciuki za chirurga i szczepienie

Asia ja tez mysle ze szkoda ze chrzciny nie beda predzej jak dzieciaczki po nich takie odmienione
u nas chrzciny dopiero w marcu

danika dziekuje za odp w sprawie kupek

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:47   #2028
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka

mój różnie czasem wypije 100ml, a czasem 20ml, zależy jaką mu podaje, najlepiej mu podchodzi rumiankowa lub uspokajająca

A mój synek znowu marudny, od soboty jak pojechaliśmy na te nieszczęsne imieniny do tescia, to coraz częściej mi płaczeczasami to nie wiem o co cho, najedzony, przebrany i ryczy, w nocy też mu się pogorszyło, już spal po 6h a tu znowu pobudka co 3godz i oczy jak 5 zł i nie chce spać:/ a matka nie wyspana i już ma dość. Teraz śpi od 10tej Ale już słyszę, że się rusza i sapie. Kurcze męczy go katarek, ciągle ma zapchany nos i ciężko mu się oddycha. Jutro idziemy na szczepienie to zapytam pediatry może coś przepisze. I ciekawe czy go wogóle zaszczepią

wlasnie wczoraj dalam malej ta uspokajajaca...ale sprobowala i sie skrzywila......m amusia bedzie pic.....a na weekend jej sie przyda uspokojenie....

wspolczuje kochana...moze skok...albo faktycznie meczy go katar....daj znak co Ci przepisze lekarz....bo moja ma katar ale w nocy tylko...
Stary 2011-11-28, 11:48   #2029
aa2
Zakorzenienie

Martusia bierzemy 5 w 1 myslelismy nad 6w1 ale babka w przychodni powiedziała ze lepiej te pierwsze bo taniej hehe no i w sumie ma racje ja w ogóle chciałam te bezpłatne ale mąż mówi zeby wziąć skojarzone wiec pozwoliłam mu zadecydowac
Stary 2011-11-28, 11:49   #2030
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
a jak ma być poprawnie
Leon Andrzej, po tatusiu

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
No tak już jest, raz lepiej a raz wyć się chce. Ja zuważyła, że Leoś ostatnio woli w wózku niz na rękach. Więc targam ten wózek po domu, nawet do ubikacji i wszystko robimy razem. Może spróbujesz? A w nocy??? Może to osławiony skok?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
czy Wasze maluszki tez sie tak slinia?? moja ma masakrycznie mokra bluzke zawsze.......a piastki tak pcha jakby chciala je zjesc........cz y mozliwe zeby dziasla juz swedzialy??
Oj tak, ja wdrożyłam śliniaczki, ale tylko te podgumowane dają radę.
Stary 2011-11-28, 11:52   #2031
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia, a nie masz ostatnio chłodniej w domu podczas kąpania? U nas byla taka reakcja. A może po prostu wieczorem córcia jest już zmęczona i dlatego płacze. Leoś jak nie spi w ciągu dnia, to tez nam daje popalić po kąpieli. Nawet pierś go nie uspokaja.
Thx

A idziecie dziś z maluszkami na spacer, bo potwornie wieje ten halny. Myślę, że jak budę postawię i zakryję tu od przodu, to chyba nie zaszkodzi. Tylko cyce musze porządnie opatulić, co by nie zafundować sobie kolejnego, tfu, tfu zapalenia.

Małgoś za bioderka

dziekuje kochana........wlas nie od jakiegos czasy wylaczamy ogrzewanie przed kapiela bo jest potem zbyt goraco w sypialni... ....wiec byc moze jest jej zbyt chlodno....sprobuje dzisiaj nagrzac mocno...i kapiel zrobimy wczesniej.....

U nas wczoraj tak mocno wialo ale i tak wyszlismy na spacer i szybkie zakupy........mala byla tak opatulona ze caly czas spala, az bylam w szoku bo zawsze sie 10 razy wybudzala....i pewnie bylo jej zimno...ach ...czlowiek sie uczy na bledach....
Stary 2011-11-28, 11:57   #2032
Caltea
Zadomowienie

Cytat:

Moj właśnie obudził się z suchą, ale zaraz po jedzonku zasikał ją konkretnie + kupa, więc wyluzuję chyba
Weź wyluzuj

Cytat:

jak miło cie widziec
fajnie ze u ciebie tez leos był grzeczny w tak waznym dniu gratulacje

a jak sie czujesz po tej azali?? bo własnie tez caly czas nad nia mysle i zastanawiam sie czy nie bede tyła po jak predzej brałam tabletki to zaczelam tyc...

w piatek zaczał mnie bolec brzuch jak na @ wieczorem taki skrzep czerwony sie pojawil myslałam ze juz koniec dobroci i ze miesiaczka wrociła ale nic wiecej sie nie pojawiło nie wiem co to bylo

Asia ja tez mysle ze szkoda ze chrzciny nie beda predzej jak dzieciaczki po nich takie odmienione

Na razie bez efektów, ale zażywam dopiero gdzieś tak od 2 tyg.
Ja po tabletkach (przeróżnych, bo trochę ich wypróbowałam) w ogóle nie miałam ochoty na przytulanko, no ale teraz nie mam wyboru. MUSZĘ sie zabezpieczyć.

Ja też mialam plamienie, myślalam, że @ ale po kilku dniach przeszło...

Co do chrzcin, to moja Julcia płakała przy kapieli przez 3,5 miesiąca, do 21 maja dnia jej chrzcin. Potem jak ręką odjął

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Musimy iść się karmić, pomidorówki na razie nie będzie. Spacer chyba sobie darujemy jak nie ucichnie to wietrzysko.
Miłego dnia
Stary 2011-11-28, 12:18   #2033
lullaby_ml
Zakorzenienie

Kurcze was nadrobic to jest jakas abstrakcja ale postaram sie, postaram, a co
Celtus i Malgoniu gratuluje udanych chrzcin, az zazdraszczam ze macie to za soba
Cotka u nas nigdy sie nie zdarzylo ze po nocy pielucha byla sucha, ja mam malego reproduktora mega giga smierdzących bomb i mnostwa sik sik, czasami mam wrazenie ze pielucha wazy wiecej niz on
Asik dasz rade z tym szczepieniem, trzymam kciuki za jutro
Monia z tym kapaniem w pieluszce to swietny pomysl jest, ja sie smieje ze to Asikowy ajdia
kurcze cos jeszcze mialam dopisac ale mi umknelo, zaraz lookne

A my przezywamy trudne dni, nie wiem czy to skok czy cus ale od 3 dni Mikul jest tak biedny rozdrazniony w ciagu dnia ze koniec, no wiec z nim sobie tancze w rytm muzyki i spiewam do uszka, a kregoslup boli i mowie temu swojemu chomiczkowi ze musimy robic przerwy bo niedlugo mamusia nie bedzie mogla go tak obtancowywac coby sie kregoslup nie zlamal pod wplywem wagi, ale on tylko marszczy brewki i zapomnij czlowieku ze pusci chwycone ramiączko od bluzki albo wbite pazurki w me ramię ehhh uwielbiam go na amen po prostu

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:

Ślina, o tak, czasami zastanawiam sie czy Miki tego nie magazynuje bo tego jest tyle ze koniec

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Mąż zabrał małego na spacer to ja szybko obiadek na jutro bo będą goście, sprztanko i takie tam. Ale tu tez musiałam zajrzeć- mam nadzieję,ze zdąże poodpisywac poki wroca

Sisku- a TO dla Ciebie
kochana

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
o takie o
Swietne te zaproszenia

Cytat:
hello

Acelinko nasza zabawka też nie reaguje na każdy płacz Julika- dopiero jak się dobrze rozkręci - czyli jak chodzi o jedzenie a takie lekkie skrzeki to nie ruszają hipcia

Asia
mina Marcela wymiata

Acelinko, Aga, Asik dzięki za Wasze wypowiedzi o ubieraniu na zakupy widać reszta nie jeździ
Kurcze my jeszcze z lulkiem nie bylismy na zakupach

Cytat:
Hejka

Moge do Was dołączyc?
Kiedys juz napisałam kilka postów ale było to na poczatku ciążyPewnie nie pamietacie.
Jestem mama wrześniową. Moja córeczka Blanka urodziła sie 15 wrzesnia przez CC.
Elllo

Cytat:
Rozbroiłaś mnie
Na golaska offffffff kors

Miałam już tu nie wchodzić- trzeba iść spać. Jutro goście- psióła przyjeżdża syncia zobaczyć Obiadek to tylko dlatego dziś machałam

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

A to właśnie jest początek odparzenia- zaczerwieniona skórka.
Nam się nawet robiła taka malinowa i małe nadżerki- widać wtedy zmacerowaną skórę.

Stokrotka
- super, ze podróż sie udała

Cześć Cassandra- to teraz wbijaj do nas częściej!!!

Kurde- coś ciągle mnie kuje w tej piersi Mam schiza noooooooooo
Biedactwo przytulam mocno
Stary 2011-11-28, 13:12   #2034
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
a moja niunia teraz robi kupke co 2 dzien karmie w wiekszosci piersia dokarmiam max 90ml mm na cały dzien wiec mam sie martwic czy to normalne??
normalne

Cytat:
Coooo, mój faworyt Ci nie odpowiada. Podziwiam, że taki misiek potrafi ruszać sie z taka gracją.
jak któraś z dziewczyn napisała on jest taki aseksulany jak dla mnie

A Tobie i Małgosi chrzcin zazdraszczam. Fajnie, że macie je już za sobą. My planujemy dopiero na kwiecień, chyba na 15.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:18   #2035
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
normalne

jak któraś z dziewczyn napisała on jest taki aseksulany jak dla mnie

A Tobie i Małgosi chrzcin zazdraszczam. Fajnie, że macie je już za sobą. My planujemy dopiero na kwiecień, chyba na 15.
to pisałam ja

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:38   #2036
19natka88
Zakorzenienie

Tak po cichutku chciałam się pochwalić, że skok szczęśliwie minął Szymon obudził się o 7.00 ale nie płakał, głodny też nie był (bo jadł o 6.00), więc go nawet nie ruszałam z łóżeczka Tak sobie tam leżał przez prawie godzinę i coś mruczał, sapał, gadał Poza tym duużo więcej gaworzy, piszczy, łapie różne rzeczy i usiłuje do buzi włożyć, no i pojawiły się te słynne bąble ze śliny Oraz pierwszy raz zasnął w ciągu dnia, sam w łóżeczku Z pieluchą na głowie Na czarno tego nie napiszę bo boję się, że mu się coś odmieni

Cytat:
mam nadzieje ze dzis juz bedzie dobrze i ze skok wreszcie sie zakonczył

Dziękujemy wygląda na to, że już mamy to z głowy

dziekuje wczoraj pod prysznicem sie zastanawiałam jak je masujesz
I co, próbowałaś?

Malgosia1983
dla Stefka, u nas też już po skoku

Caltea dla kolejnego grzecznego chłopczyka

Asik ty chyba nie możesz mówić Marcelkowi jakie masz plany Na brzuszku miał ćwiczyć - zasnął, herbatki miał sie napić - zasnął Udany jest

lullaby_ml
ja obstawiam skok Ile ma tygodni Miki?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:01   #2037
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
to pisałam ja
obie dziwne mamy co nie dają dzieci innym na rączki i nawet co do Bila mamy ten sam aseksulany stosunek

Natka to tak po cichu i na biało GRATKI

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:26   #2038
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Weź wyluzuj

Na razie bez efektów, ale zażywam dopiero gdzieś tak od 2 tyg.
Ja po tabletkach (przeróżnych, bo trochę ich wypróbowałam) w ogóle nie miałam ochoty na przytulanko, no ale teraz nie mam wyboru. MUSZĘ sie zabezpieczyć.

Ja też mialam plamienie, myślalam, że @ ale po kilku dniach przeszło...

Co do chrzcin, to moja Julcia płakała przy kapieli przez 3,5 miesiąca, do 21 maja dnia jej chrzcin. Potem jak ręką odjął

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Musimy iść się karmić, pomidorówki na razie nie będzie. Spacer chyba sobie darujemy jak nie ucichnie to wietrzysko.
Miłego dnia
dziekuje za odpowiedz moze sie skusze na te tabletki zobaczymy
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Tak po cichutku chciałam się pochwalić, że skok szczęśliwie minął Szymon obudził się o 7.00 ale nie płakał, głodny też nie był (bo jadł o 6.00), więc go nawet nie ruszałam z łóżeczka Tak sobie tam leżał przez prawie godzinę i coś mruczał, sapał, gadał Poza tym duużo więcej gaworzy, piszczy, łapie różne rzeczy i usiłuje do buzi włożyć, no i pojawiły się te słynne bąble ze śliny Oraz pierwszy raz zasnął w ciągu dnia, sam w łóżeczku Z pieluchą na głowie Na czarno tego nie napiszę bo boję się, że mu się coś odmieni

I co, próbowałaś?

Malgosia1983
dla Stefka, u nas też już po skoku

Caltea dla kolejnego grzecznego chłopczyka

Asik ty chyba nie możesz mówić Marcelkowi jakie masz plany Na brzuszku miał ćwiczyć - zasnął, herbatki miał sie napić - zasnął Udany jest

lullaby_ml ja obstawiam skok Ile ma tygodni Miki?
to ja tez tak po cichutku pogratuluje

no tak wlasnie głaskałam rękami te moje cycory i polewałam okreznymi ruchami prysznicem i cały czas sie zastanawiałam jak ta natka to robi

zaczełam dzis pisac prace magisterska juz mam jeden punkt pierwszego rozdziału oczywiście z mała na rękach pisałam wiec i tak sukces

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 15:46   #2039
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
dz

W ogóle to tęskniłam za Wami
my też

Cytat:

Szczepionku Hania przyjmie bardzo dobrze. Zobaczysz

Już się nie nakręcajmy na tą służbę zdrowia bo jeszcze wpadniemy na pomysł zbiorowego pozwu

bo to dobry pomysł

udało się wszystko ładnie ze szczepieniem ...Hania ma chody u pielęgniarek...jedna zakosiła paracetamol w czopku z przychodni i wrzuciła mi do torby po cichu żeby lekarz nie widział jak powiedziałam że nie mam nic w domu na ewentualną gorączkę i co mam kupić w razie czego

Cytat:
jak poznajecie czy dziecko ulało czy zwymiotowało??

a ja juz po wizycie u ginka i wszystko dobrze rana ładnie sie wygoiła ginek proponował tabletki te dla karmiacych piersia i mam sie zastanowic
heh mi też proponował gin tabletki a ja do niego że bliżej mi do rozwodu niż obcowania z mężem to nie będę się truła ... strasznie się przejął heh aż musiałam go uspokajać że nie jest aż tak źle tylko wszystko się musi samo jakoś naprostować i że trzeba ochłonąć ...eh ciążą się tak nie przejmował jak moim pożyciem

wymioty to takie chlustające pod ciśnieniem wypływa i mleko takie podfermentowane czuć kwaśny zapach no i duże ilości

cieszę się ze rana się wygoiła u mnie też wszystko wróciło do normy

Cytat:
Archi bardzo mi się podoba podejście Twojej ginki do spania, u nas w szpitalu była jedna położna, która też tak fajnie tłumaczyła. I o płaczu, i o przytulaniu .
gdybym nie brała małej do łóżka to wcale bym nie spała a teraz po północy mała ląduje na środku wyrka i do rana mama zmienia tylko strony do karmienia
będziemy się odzwyczajać po 3 miesiącu

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny kochane za wszystkie pocieszenia, bardzo dużo to dla mnie znaczy Dzisiaj normalnie w takiej rozsypce psychicznej jestem, ze non stop ryczę Już się zaczęłam zastanawiać czy mnie depresja poporodowa nie dopadła.
przetrwasz to ...pamiętaj że tylko spokój może nas uratować

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dziewczyny wbijam bez nadrabiania, ale mam typowo mamowy problem K. poszedł dziś do przedszkola. Na probę. Pracuje tam moja przekochana szwagierka i wiem że jest pod dobrą opieką i to tylko 2-3h, ale on jest taki maleńki jeszcze!Boję się jak inni zareagują na niego, czy sobie poradzi jak mu będa zabierac zabawki bo to dzieci starsze od niego, a on jest taki ufny i kochany wszystkich lubi, wszystkich przytula... Tęsknic nie będzie za mną, bo przyzwyczajony do cioci, ale jednak cała się boję uzbroiłam go w misia i wyc mi się chciało jak wychodził z tatą do samochodu i mi mowił papa
dla dzielnego chłopca
co do pogrubionego wzruszyłam się

i cześć
głupio tak cytować wpisy z paru dni wstecz ale nie nadrobiłam jeszcze i nie wiem czy mi się uda...mężol do soboty był w delegacji i zabrał necik no i siostra przyjechała więc jestem ostro do tyłu

agnieszka0605 mała mi dziś padła w leżaczku i spała tak słodko bez kwęknięcia jednego 2 h ...może wibracje jej się spodobały ...tylko boję się że takie leżenie obciąża kręgosłup a nie chciałam jej wybudzać i przenosić do łóżka bo pewno by się zaraz darła

zostawiacie maluchy w bujaczkach jak spią ???
Stary 2011-11-28, 16:11   #2040
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

Mam na imie Beata i pochodze z małego miasteczka w lubelskim.
Wiecej info jest w moim profilu, jak ktos bedzie zainteresowany to zapraszam
witamy

Cytat:
Mnie też te mądrości wkurzają bo czasem wychodzi tak jakbym nie troszczyła się o własne dziecko. Tak np. jak byliśmy u teściowej i Kwilonek dostał czkawki, to teściowa odrazu 'dajcie mu herbatki' na co ja, że herbatka mu nie pomaga i nawet jak ma czkawkę to nie bedzie chcial pić...poprostu musi mu przejść..to lamentowała 5 minut nad nim z tekstami "ale cię męczą, herbatki nie dadzą, biedne dziecko" w końcu nie wytrzymałam i mówie do Tż, że ma mu dać tej herbaty bo mnie szlag trafi. No i podał mu. Stefek zgrabnie wypluwał smoczka i odwracał głowę...na co teściowa 'a P. (tż) zawsze przechodziło'
Brak słów...I my też max na 2h tam jeździmy
heh moja teściowa bała się brać na ręce przez tydzień jak była miała małą 2 razy na rękach ale nie omieszkała gadać ze my to chyba źle ją nosimy tak w pionie bo za jej czasów to nosiło się inaczej... ciekawe jak nosili do odbicia

Cytat:
znów zastój
oj boziu bidulku
a może to wina laktatora? ściągasz mleczko w dużej ilości?
ja zauważyłam u siebie że zaczyna mi się coś dziać po ściąganiu pokarmu laktatorem właśnie, teraz muszę podawać małej troszkę mleka z butli z tym proszkiem na brzuszek 2 razy dziennie i już mam zgrubienie jakieś i zaczyna mnie kłuć pierś po 3 użyciu laktatora....muszę się temu przyjrzeć

ehhh temat odparzeń też u nas na tapecie...co mi kichnie czy pryknie to coś popuszcza i znów pupcia czerwona
idziemy się wietrzyć papatki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości