|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Hej Mamuśki, to ja
![]() Głupio mi tak wpadać od okazji do okazji, nie odpisywać, ale czytam Was co jakiś czas, tylko z cytowaniem jakoś nie mam jak... Najwyżej mnie pogońcie... Przede wszystkim gratuluję wszystkich udanych chrzcin i wizyt ![]() A teraz chwalę się: 1. dzisiaj odpadł nam pępuszek 2. po dopajaniu mm przez 4 dni Kamcia przytyła 100 g ![]() Wczoraj zaszalałam i zjadłam na śniadanie jajecznicę- w nocy było trochę prężenia ale jakoś nie aż tak strasznie. Może też przez to, że już drugą noc z rzędu spała ze mną... Jakoś nie miałam siły jej odkładać, poza tym spokojniejsza była przy mamie. No i nie wiem jak to dzisiaj będzie z tym spaniem w łóżeczku, jakoś tracę motywację Dzisiaj Niunia strasznie marudna, od rana spała aż godzinę |
|
|
|
#2042 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ogladalyscie w piatek ddtvn?? o spaniu maluszka razem z rodzicami....co o tym sadzicie?? Pomijam fakt jaki sposob zostal przeprowadzony wywiad.....pani Pienkowska jak zwykle najmadrzejsza,,,
Madzialena za pepuszek i przybieranie na wadze.....---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Natkatakie cichutkie
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję, że z bioderkami jest poprawa i mamy pieluszkować tylko na noc
Dziękujemy za kciuki A teraz ide nadrabiać, póki Kwilon na butli
|
#2045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Moja gadzina skonsumowała mleczko z dwóch piersi i odpadła spać tak mocno ze do wózka sie dała przełożyć...oj dawno sie tak nie zdarzyło
nafutrowała sie chyba po małe cudne uszka ![]() a ja strasznie kicham i smarkam..ale to chyba nie katar tylko juz alergia na roztocza niestety prawie cały czas w domu siedze wiec niestety sie pogarsza. COs mi sie zdaje ze to przyspieszy koniec karmienia bo bez prochów nie da rady. Nos mam zatkany, spać przez to nie moge....Cytat:
Cytat:
o rany jak ja sie ciesze ze juz nie musze pisać żadnych prac ![]() Cytat:
za szczepienie ja zostawiam w bujaczku, ale ona tam spi krótko, godzina to max Cytat:
![]() nasza spała z nami miesiąc po czym jakos tak bezboleśnie została przeniesiona do kołyski obok łózka teraz tylko nad ranem ją biore bo juz mi sie nie chce jej odkładać
|
||||
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona to powinna sama ze sobą przeprowadzać wywiady bo przeciez wszystko najlepiej wie. Strasznie narzuca zawsze rozmówcom swoje zdanie. My spalismy z nuską tylko miesiąc, ale mysle, ze rodzic dziecku krzywdy nie zrobi. Jak sie nie przykrywa kołdrą, nie kładzie na miekkich poduszkach to moim zdaniem jest bezpiecznie. |
|
|
|
|
#2048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wzrost wagi i za pępuszek of corseCytat:
beznadziejny babol, a te jej rozmowy polityczneCytat:
za bioderka super. a solidnie pieluchowałaś?
|
|
#2049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za bioderka...Tusia gratki za pisanie pracy....podziwiam wszystkie te, ktore sie ucza...ja jestem zbyt leniwa.... ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
My spimy z mala....ale nasze glowy sa nizej niz jej glowka....przykryta jest swoimi kocykami i spi na swojej bardzo cienkiej podusi.... Czasami jest tak ze zasypia u siebie i do pierwszego karmienia spi w swoim lozeczku.... A uwielbiam ogladac Dorote i Prokopa....
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia super, ze z bioderkami ok
a wogole to strasznie mi sie podoba jak nazywasz Stefana Kwilonem ![]() Cytat:
Dorota i Prokop wymiatają te ich teksty - widać ze się lubią |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nadrobiłam, poczytałam, super że chrzciny się dziewczynom udały - u nas 17.12 chrzciny, już wszystko załatwione dla dziewczyn, które walczyły ze skokami i dały im radę.U nas chyba też już po skoku, Zuzia bąble robi, rączkami się bawi, podnosi główkę leżąc na plecach ![]() Dzisiaj byliśmy na usg bioderek i bioderka na "szóstkę" bo u niej z tą wagą trochę kiepskoI muszę się pożalić, ktoś mi buchnął z przed nosa karuzelę rainforest w ostatnich sekundach i nie ma prezentu dla Zuzi
|
|
|
|
#2052 | ||||||||
|
kosmitka
|
Pół wieczoru chciałam przepłakać, ale na wyniki wlączyli
. Ich szczęście noooo.Cytat:
Cytat:
Stefcio tera taki poświęcony, że na pewno zgrzecznieje Właśnie że tak. ![]() Cytat:
Cytat:
, a patent z pieluchą to od mojej mamy, nie ode mnie, ja taka bystra nie jestem , zresztą mniejsza z tym od kogo, najważniejsze że działa.Z wózkiem - coś w tym jest, gdzieś czytałam, że dzieci w łóżeczku często czują się niespokojne, bo to dla nich wielka przestrzeń. A wózeczek jednak mniejszy, bardziej przytulny, może dlatego dzieciątko bardziej uspokaja. Alem się pomądrzyła ![]() Cytat:
Cytat:
A cyce jak opatulasz ? ![]() Cytat:
Tak po cichutku .Co to są bąble z śliny? ![]() Ja nawet po cichutku nic tu nie piszę, tak się boję ![]() Cytat:
Nadrabiam Was chyba z godzinę, synio mi się uaktywnił i musiałam odgadnąć o co mu chodzi. Aktualnie przejął go ojciec i jakoś lepiej mu idzie. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Aha oglądałam w piątek DDTVN, Pieńkowska mnie wnerwiła na maxa, ona nie spała ze swoim synek 25 lat temu i nikt nie powinien spać. To zabijanie dzieci i matki tak robią z lenistwa, więc niech przestaną się lenić i zaczną odkładac dziecko.No myślałam, że ją zatłukę!!!! ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Małgosia zamiast kciuków powinny być gratulacje, ale tak to jest jak się nadrabia na raty .
|
|
|
#2053 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Kamilke do tej pory odkładałam po nakarmieniu, tylko ostatnio jakoś sił mi brak Cytat:
|
||
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,356...nym_synku.html
nóż się w kieszeni otwiera
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
A co do Pieńkowskiej, to też babsztyla nie znoszę
Zachowuje się jakby wszystkie rozumy pozjadała, wszystkich poprawia i nie daje się wypowiedzieć. Szkoda mi tego faceta co z nia prowadzi program- non stop go sztorcuje.
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2057 |
|
kosmitka
|
Takie małe bąbelki?
![]() Bo ja jak was poczytam, to często dopiero odkyrwam, że Franek też to robi dłużej lub krócej. Jakoś mało spostrzegawcza jestem czy co.
|
|
#2058 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak się na lampę zagapi to mu tak słodko bokiem wypływa Cytat:
Może takie zaczątki @ ![]() Cytat:
Cytat:
Łaskawca Cytat:
Biduski dwa Cytat:
Na wiosnę fajnie... Dałyśmy radę Mój też puszcza bańki ze śliny ![]() Cytat:
Dzielna Haniulka Gin to już jak przyjaciel Cytat:
Idę dalej nadrabiać...
|
|
#2059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to pieknie![]() Cytat:
![]() a m oj malec dzis slicznie lezał w łożeczku i mamusia w spokoju sobie posprzatała lezął gapił sie na karuzele i w koncu poszedł nynac-strasznie jestem z niego dumna |
||
|
|
|
#2060 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oklaski za wzrost wagi Zakładalam ta pieluchę http://allegro.pl/pieluchowanie-piel...964091871.html przez pierwsze dwa tygodnie solidnie. W ciągu dnia robilam krótkie przerwy. A potem to już troszkę rzadziej. Stararałam się nosić na żabę i podczas przewijania też ćwiczyliśmy...Ale nie było to jakieś uciażliwe ![]() Cytat:
Ja też lubię ich luz. Najlepsza para prowadzących ddtvn Cytat:
Brawa za bioderka Ja zauważylam, że ludzie muszą czętso korzystać ze 'snajperów' bo czasem aż nie możliwe, że w ostatniej sekundzie jeszcze przelicytują. Szkoda, że Ci się nie udało... Cytat:
![]() Taaaa Stefcio i grzeczny to nie idzie w parze. Chociaż moja mama twierdzi inaczej. Właśnie. Dlaczego przy niej dziecko moje jest aniołem, a przy mnie to maruder wszechczasów? Cytat:
Kpiny! Cytat:
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
dpiero za 3 tyg wyjezdzamy..ale w niedziele mamy ta sesje fot co Wam kiedy pisalam....i mozna bylu zaprosic kogos z rodziny wiec powiedzialam tz ze jak chce to niech wezmie siostre, ot taka jestem dobra a i tak nikt tego nie doceni....
No i ma przyjechac juz w sobote bo tam mamy na 11 wiec zostanie u nas na noc....wiec potrzebuje duzo herbatki uspokajajacej....:brzydal :...zamierzam sie jej zapytac czemu bratanicy nie odwiedza....wiem jedza ze mnie/....Cytat:
jakos tez nie pisalam jak moja zaczela babelki robic ze sliny...myslalam wszystkie juz tak maja maluszki... ....c zasami wypcha sline na zewnatrz a jak na nia spojrze to ja szybko chowa i sie smieje na glos....
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weź olej sprawę. Nie warto Wredotko nasza ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- A. I czekamy na fotki !
|
|
#2063 | ||||
|
Zadomowienie
|
ja zostawiam ale ona max godzine spi w lezaczku
![]() Cytat:
super ze mala przybiera gratulacje i za pepuszek![]() maż nie wie moja słodka tajemnica o kim mysle masujać syski Cytat:
![]() ostatnio jednak staram sie kłasc ja do łózeczk bo brakuje mi spania na drugim boczku a nie bede plecami do niuni spac spi tam jednak do pierwszego nocnego karmienia bo pozniej nie chce mi sie juz jej odkładac![]() Cytat:
Cytat:
za bioderkano i trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie a mała napewno juz wazy ponad 5 kg u was wszystkich skoki sie koncza a u nas chyba sie zaczyna ech i podrapałam mame po policzku pieknie wbiła w niego swoje paznokcie i ja mam teraz piekne dwie czerwone linie
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie matka
Szymek obudził się o 15.30 koło 17.00 zaczął być marudny i śpiący znowu, ale przetrzymałam go do 18.00 do kąpieli, zapodałam cyca i padł jak kawka Ciekawe jaki to da efekt![]() Agnieszka, Monia, Danika Tusia ![]() Madzialena dla Kamci za pępuszek i ładne przybranie na wadze. A co do spania osobno to ja myślę, że przyjdzie na to czasIndygo te piski są najlepsze, piszczy ile może a potem się boi sam siebieMałgosia za bioderka i skokAncia Szymek ma w buzi wiecznie pełno takich małych bąbelków ze śliny, a dzisiaj nawet otworzył usta i jeden taki duży mu się zrobił Asik udany ten twój Marcelek
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko leży rozłożone w huśtawce przed telewizorem oglądając wiadomości i zasysa piąstki jakby tydzień nie jadła
no i niestety skok u nas trwa dalej, spać nie, na rączkach nie, tylko przy cycku co najwyżej także masakra |
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pochwale sie...tylko zastanawiam sie czy dadza mi fotki na CD
|
|
#2067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
u nas dzis walka z kupami - po wczorajszym jej sie chyba spodobało bo juz 2 razy przebierałam ... raz poszło po plecach, a drugi raz wyleciało bokiem nogawki tak, ze wiekszość kupy znalazła sie w spodniach a w pieluszce prawie pusto
własnie tesciowie sobie poszli i juz mała znowu rozdrażniona....wrrrr jak mnie to wkurza, przycodzą wyrywają sobie małą z rąk, gadają do niej jedno przez drugie a potem bidna marudkuje do wieczora Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie sie tez czasem wydaje ze Olga gorąca, a okazuje sie ze temperatury nie ma Cytat:
wogóle masz strasznie grzeczne dzieciątkoCytat:
|
||||
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u nas po mm też wszystko elegancko z sikaniem. Gorzej teraz kiedy jest na samej piersi.
My dzisiaj jakiś gorszy dzień. Mały cały czas na cycku. Prawie w ogóle nie ssie tylko śpi. Tak jakby powrót do początku- załamać się można. Jestem wykończona a dopiero 19. Kiedy już zaczynało mi się podobać karmienie to oczywiście jak na złość. Poza tym dzisiaj tż robił cały dzień prawie komputer, łącznie z czyszczeniem mi klawiatury i niestety dalej szwankuje. Przekazałam małego tż i wnerwiona idę spać. Nadobię porządnie jak wstanę
|
|
|
|
#2069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę siłyNie dziękuję Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

Udany jest
ona to powinna sama ze sobą przeprowadzać wywiady 

bo u niej z tą wagą trochę kiepsko

. Uczymy się od Anci i Frania pieluchy na głowie i powiem, że dziś ten sposób wreszcie zadziałał

...cz y mozliwe zeby dziasla juz swedzialy??
Kpiny!
wogóle masz strasznie grzeczne dzieciątko