|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cześć dziewczyny
. Uczymy się od Anci i Frania pieluchy na głowie i powiem, że dziś ten sposób wreszcie zadziałałMy po chrzcinach. Jestem dumna ze swojego syna. Przespał ubieranie do chrztu, prawie całą mszę w wózku, nie podobał mu się sam obrządek, zwłaszcza polewanie główki i naznaczenie krzyżem czółka (ksiądz musiał kilka razy trafiać w czoło Leosia, po czym stwierdził: "mnie się udało, teraz Wy próbujcie" ). No i pomylił się w pewnym momencie i powiedział: módlmy się za Leona Krzysztofa![]() . A tak się bałam...Cytat:
![]() Cytat:
.Ja sobie w sobotę wyprałam taką podkładkę z ręcznika papierowego razem z praniem Leośka. Grrr, myślałam że kogoś pogryzę ![]() Cytat:
Ja stosuję Azalię, lateks zawodny ![]() Cytat:
Polecam Ci śpiworek mumię, można zacisnąć jeszcze dookoła główki i w zasadzie sama twarzyczka jest wystawiona na działanie czynników zawnętrznych. |
||||
|
|
|
#2012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ponoc witaminy sa w mleku i juz dodatkowo nie trzeba dawac... ![]() u mnie trudno dostac wode Zywca...a nie zauwazylam zadnej mineralnej dla maluszkow....ja daje jej wlasnie granulowany koperek.... A co do karmienia...to na poczatku mowilam poloznej ze mala zje 40 ml i po 1,5 h znowu jej dalam...a ona powiedziala ze to nie wazne ile , trzeba odczekac 3 h .... a teraz jej daje kiedy chce.... ze tez Ci sie chcialo popedzac do lidla tak wczesnie rano.... ![]() Moja juz w zeszlym tyg odkryla ze ma raczki....fajnie sie na nie patrzyla...a i zaczela trzymac pieluszke i wkladac sobie ja do buzi.....A wczoraj bedac w lezaczku zauwazyla ze ma stopy i fajnie sobie nimi krecila....Zaczela rowniez smiac sie na glos i popiskiwac..... A od 3 dni mam z nia maly problem bo podczas kapieli niby wszystko jest ok a za chwile ryk...i to taki ze az gardlo sobie sciera.....i nie mam za cholere pojecia od czego. Nic nowego nie wprowadzilismy....wczoraj wlozylismy ja do wanienki i dawaj znowu ryk..... ...nie wiem czy za pozno kapiel czy co...I podczas usypiania zaczela poplakiwac i tak sobie mysle ze ma lekkie kolki...tylko myslalam ze jak juz byly to nie wroca.... ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Caltea I Malgos1983 brawa za udane chrzciny
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
heja"_
Małgosia super ze chrzciny sie udały ni i Stefek dzielny chłopak no i kciki za usg bioderek)Caltea u ciebie tez su[er ze chrzciny sie udały"): kurde musze sie spiac i tez zrobic ![]() a my jutro do chirurga i na szczepienie ech strach sie bac
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, jak zastój?
Caltea, Małgosia super, że dzieciaczki grzeczne na chrzcinach Fajnie, że macie już to za sobą |
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a moze spróbuj wykapac w pieluszce?
wiecie co ? moje dziecko jest niezłe , ni espało kreciło si eitd wiec poszłam zrobic herbatke bo chciałam mu troszke dac i mowie zeby ładni epoleżał a ja pójde ja zrobic i co? przychodze a on śpi-spryciarz jak usłyszał o herbacie to wolał zasnac, no i tak wyglada u nas dopajanie hee |
|
|
|
#2020 | ||||
|
Zadomowienie
|
Boszsz, a ja czytam i myślę sobie, że taka zakaźna choroba przy maluszku to niedobrze
Cytat:
![]() Cytat:
A zmienil się tylko kolor, czy zapach i konsystencja też? Bo jak tylko kolor, to ja bym nie panikowala. Ja posądzalam jajka o brzydkie kupki. Za tydzień zjem i zobaczymy. Cassandra, witaj Moje dziecko też wcina rączki i ciągle słyszę, że go nie dokarmilam ![]() Coooo, mój faworyt Ci nie odpowiada . Podziwiam, że taki misiek potrafi ruszać sie z taka gracją.Cytat:
Cytat:
. Popisały sie te nasze chłopaki, nie ma co . Jestem z nich dumnaTakiego cudu to jeszcze u nas nie było, ale bywało, że w nocy pielucha była dużo lżejsza niż w ciągu dnia. |
||||
|
|
|
#2021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz jakiego masz grzecznego aniołka ![]() Cytat:
mówisz synek łobuzuje w dzień? to o której wstaje Cytat:
a jak ma być poprawnie Cytat:
najfajniej kupkę się robi jak jest czysto i sucho ![]() po nocy? tak
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiu dzieki, sprobuje....ale dziwne jest to jej zachowanie..a nigdy nie kapalam z pieluszka... to Cie w konia zrobil
|
|
#2023 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i trzymam za usgja też jutro na szczepienie, a jakie bierzesz Asiu szczepionki?? Caltea rownież dla Leosia, że tak ładnie przetrwał chrzciny![]() A mój synek znowu marudny, od soboty jak pojechaliśmy na te nieszczęsne imieniny do tescia, to coraz częściej mi płacze czasami to nie wiem o co cho, najedzony, przebrany i ryczy, w nocy też mu się pogorszyło, już spal po 6h a tu znowu pobudka co 3godz i oczy jak 5 zł i nie chce spać:/ a matka nie wyspana i już ma dość. Teraz śpi od 10tej Ale już słyszę, że się rusza i sapie. Kurcze męczy go katarek, ciągle ma zapchany nos i ciężko mu się oddycha. Jutro idziemy na szczepienie to zapytam pediatry może coś przepisze. I ciekawe czy go wogóle zaszczepią
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Wasze maluszki tez sie tak slinia?? moja ma masakrycznie mokra bluzke zawsze....
...a piastki tak pcha jakby chciala je zjesc..... ...cz y mozliwe zeby dziasla juz swedzialy??
|
#2025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Thx Cytat:
Bedą kciuki ![]() Cytat:
Chyba jednak będę musiala cos ugotować. Pomidorowa jest najszybsza (bywa u mnie w każdym tygodniu ). No i pranie trzeba by powiesić bo już drugie się pierze. A idziecie dziś z maluszkami na spacer, bo potwornie wieje ten halny. Myślę, że jak budę postawię i zakryję tu od przodu, to chyba nie zaszkodzi. Tylko cyce musze porządnie opatulić, co by nie zafundować sobie kolejnego, tfu, tfu zapalenia. Małgoś za bioderka
|
|||
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Mój się ślini. Tak że mu aż spływa bokiem
![]() Moj właśnie obudził się z suchą, ale zaraz po jedzonku zasikał ją konkretnie + kupa, więc wyluzuję chyba
|
|
|
|
#2027 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mowe umiejetnosci ![]() i kciuki za usg ![]() Cytat:
fajnie ze u ciebie tez leos był grzeczny w tak waznym dniu ![]() a jak sie czujesz po tej azali?? bo własnie tez caly czas nad nia mysle i zastanawiam sie czy nie bede tyła po jak predzej brałam tabletki to zaczelam tyc... w piatek zaczał mnie bolec brzuch jak na @ wieczorem taki skrzep czerwony sie pojawil myslałam ze juz koniec dobroci i ze miesiaczka wrociła ale nic wiecej sie nie pojawiło nie wiem co to bylo![]() z całkowicie sucha nie ale pare razy była prawie sucha Cytat:
![]() Asia ja tez mysle ze szkoda ze chrzciny nie beda predzej jak dzieciaczki po nich takie odmienione ![]() u nas chrzciny dopiero w marcu ![]() danika dziekuje za odp w sprawie kupek
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie wczoraj dalam malej ta uspokajajaca...ale sprobowala i sie skrzywila.... ..m amusia bedzie pic.....a na weekend jej sie przyda uspokojenie....![]() wspolczuje kochana...moze skok...albo faktycznie meczy go katar....daj znak co Ci przepisze lekarz....bo moja ma katar ale w nocy tylko...
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia bierzemy 5 w 1 myslelismy nad 6w1 ale babka w przychodni powiedziała ze lepiej te pierwsze bo taniej hehe no i w sumie ma racje
ja w ogóle chciałam te bezpłatne ale mąż mówi zeby wziąć skojarzone wiec pozwoliłam mu zadecydowac
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zadomowienie
|
Leon Andrzej, po tatusiu
![]() Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje kochana..... U nas wczoraj tak mocno wialo ale i tak wyszlismy na spacer i szybkie zakupy.... ....mala byla tak opatulona ze caly czas spala, az bylam w szoku bo zawsze sie 10 razy wybudzala....i pewnie bylo jej zimno...ach ...czlowiek sie uczy na bledach....
|
|
#2032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie bez efektów, ale zażywam dopiero gdzieś tak od 2 tyg. Ja po tabletkach (przeróżnych, bo trochę ich wypróbowałam) w ogóle nie miałam ochoty na przytulanko, no ale teraz nie mam wyboru. MUSZĘ sie zabezpieczyć .Ja też mialam plamienie, myślalam, że @ ale po kilku dniach przeszło... Co do chrzcin, to moja Julcia płakała przy kapieli przez 3,5 miesiąca, do 21 maja dnia jej chrzcin. Potem jak ręką odjął ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Musimy iść się karmić, pomidorówki na razie nie będzie. Spacer chyba sobie darujemy jak nie ucichnie to wietrzysko. Miłego dnia |
||
|
|
|
#2033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze was nadrobic to jest jakas abstrakcja
ale postaram sie, postaram, a co![]() Celtus i Malgoniu gratuluje udanych chrzcin, az zazdraszczam ze macie to za soba ![]() Cotka u nas nigdy sie nie zdarzylo ze po nocy pielucha byla sucha, ja mam malego reproduktora mega giga smierdzących bomb i mnostwa sik sik, czasami mam wrazenie ze pielucha wazy wiecej niz on ![]() Asik dasz rade z tym szczepieniem, trzymam kciuki za jutro Monia z tym kapaniem w pieluszce to swietny pomysl jest, ja sie smieje ze to Asikowy ajdia ![]() kurcze cos jeszcze mialam dopisac ale mi umknelo, zaraz lookne ![]() A my przezywamy trudne dni, nie wiem czy to skok czy cus ale od 3 dni Mikul jest tak biedny rozdrazniony w ciagu dnia ze koniec, no wiec z nim sobie tancze w rytm muzyki i spiewam do uszka, a kregoslup boli i mowie temu swojemu chomiczkowi ze musimy robic przerwy bo niedlugo mamusia nie bedzie mogla go tak obtancowywac coby sie kregoslup nie zlamal pod wplywem wagi, ale on tylko marszczy brewki i zapomnij czlowieku ze pusci chwycone ramiączko od bluzki albo wbite pazurki w me ramię ehhh uwielbiam go na amen po prostu![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Swietne te zaproszenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przytulam mocno
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Tobie i Małgosi chrzcin zazdraszczam. Fajnie, że macie je już za sobą. My planujemy dopiero na kwiecień, chyba na 15. |
||
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak po cichutku chciałam się pochwalić, że skok szczęśliwie minął
Tak sobie tam leżał przez prawie godzinę i coś mruczał, sapał, gadał Poza tym duużo więcej gaworzy, piszczy, łapie różne rzeczy i usiłuje do buzi włożyć, no i pojawiły się te słynne bąble ze śliny Oraz pierwszy raz zasnął w ciągu dnia, sam w łóżeczku Na czarno tego nie napiszę bo boję się, że mu się coś odmieni![]() Cytat:
![]() Malgosia1983 ![]() dla Stefka, u nas też już po skoku![]() Caltea ![]() dla kolejnego grzecznego chłopczykaAsik ty chyba nie możesz mówić Marcelkowi jakie masz plany Udany jest![]() lullaby_ml ja obstawiam skok |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
obie dziwne mamy co nie dają dzieci innym na rączki i nawet co do Bila mamy ten sam aseksulany stosunek
![]() Natka to tak po cichu i na biało GRATKI
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak wlasnie głaskałam rękami te moje cycory i polewałam okreznymi ruchami prysznicem i cały czas sie zastanawiałam jak ta natka to robi ![]() zaczełam dzis pisac prace magisterska oczywiście z mała na rękach pisałam wiec i tak sukces
|
|
|
#2039 | |||||
|
Rozeznanie
|
my też Cytat:
bo to dobry pomysł ...jedna zakosiła paracetamol w czopku z przychodni i wrzuciła mi do torby po cichu żeby lekarz nie widział jak powiedziałam że nie mam nic w domu na ewentualną gorączkę i co mam kupić w razie czego![]() Cytat:
strasznie się przejął heh aż musiałam go uspokajać że nie jest aż tak źle tylko wszystko się musi samo jakoś naprostować i że trzeba ochłonąć ...eh ciążą się tak nie przejmował jak moim pożyciem ![]() wymioty to takie chlustające pod ciśnieniem wypływa i mleko takie podfermentowane czuć kwaśny zapach no i duże ilości cieszę się ze rana się wygoiła u mnie też wszystko wróciło do normy Cytat:
gdybym nie brała małej do łóżka to wcale bym nie spała a teraz po północy mała ląduje na środku wyrka i do rana mama zmienia tylko strony do karmienia będziemy się odzwyczajać po 3 miesiącu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla dzielnego chłopcaco do pogrubionego wzruszyłam się i cześć głupio tak cytować wpisy z paru dni wstecz ale nie nadrobiłam jeszcze i nie wiem czy mi się uda ...mężol do soboty był w delegacji i zabrał necik no i siostra przyjechała więc jestem ostro do tyłu agnieszka0605 mała mi dziś padła w leżaczku i spała tak słodko bez kwęknięcia jednego 2 h ...może wibracje jej się spodobały ...tylko boję się że takie leżenie obciąża kręgosłup a nie chciałam jej wybudzać i przenosić do łóżka bo pewno by się zaraz darła ![]() zostawiacie maluchy w bujaczkach jak spią ???
|
|
|
#2040 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a może to wina laktatora? ściągasz mleczko w dużej ilości? ja zauważyłam u siebie że zaczyna mi się coś dziać po ściąganiu pokarmu laktatorem właśnie, teraz muszę podawać małej troszkę mleka z butli z tym proszkiem na brzuszek 2 razy dziennie i już mam zgrubienie jakieś i zaczyna mnie kłuć pierś po 3 użyciu laktatora....muszę się temu przyjrzeć ![]() ehhh temat odparzeń też u nas na tapecie...co mi kichnie czy pryknie to coś popuszcza i znów pupcia czerwona ![]() idziemy się wietrzyć papatki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

. Uczymy się od Anci i Frania pieluchy na głowie i powiem, że dziś ten sposób wreszcie zadziałał
). No i pomylił się w pewnym momencie i powiedział: módlmy się za Leona Krzysztofa

, mam nadzieję, że3 niedługo z tego wyrośnie, tego się trzymam
mama oczywiscie cała mokra

za usg
Mam schiza noooooooooo