|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cześć!
wczoraj już nie pisałam bo mnie wkurzał wizaż... ale dziś widzę,że nadrobiłyście wczorajsze milczenie... jak w takim tempie będziemy zapełniac wątki to w końcu mod nam jakieś limity wprowadzi na liczbę postów ![]() Macie takie śliczne te brzuszki! A juliczka masz za☠☠☠istą figure! Bo ja juz zaczynam wyglądać jak klocek (+10kg) a mój brzuch nie przypomina ciążowego,bo ma przedziałek w poprzek i wyglądam jakbym miała mega nadwagę ![]() ![]() ![]() Emigra i jak Cię potraktowali w szpitalu? Ja po zmianie polożnej będę się teraz starać o dodatkowe USG. a co do ruchów dzidziusia to moje małe jakieś narwane się zrobiło... Ja wstaje-ono też i od razu CZADUUUUUUU bach mamuśce po pęcherzu... i już do wieczora się tłucze. I musze stwierdzić,że czasem to aż boli...
#392 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() Z reguły przy wzroście 163 startowałam przed ciążą z 45 kg.. Teraz jestem w szoku skąd wzięła mi się skóra żeby brzuch mi się tak rozrósł.. A jeszcze urośnie pewnie raz tak.. Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-28 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie otworzyłam wielką pakę M&M's...i Małemu chyba bardzo smakują
![]() ![]() ![]()
#395 |
Zakorzenienie
|
fajny program na discovery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ten drugi myślę lepszy,ale to chyba nie 3w1,bo bez fotelika. O pamiętam to wnoszenie na 4 piętro,najpierw dziecko w gondoli,potem stelaż.
![]() |
#397 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja też fotki wrzuciłam na mail, tylko chyba nie ma ich w odebranych tylko w mojej etykietce. Nie bardzo umiem się w tym gmailu poruszać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a co myślicie o tym wózku???
http://allegro.pl/nowosc-zestaw-baby...897428750.html
#399 | |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() balbinka to Zariah miala jechac do szpitala dzisiaj a nie Emigra. gosia, ja bym radzila przejsc sie do kina, nawet jak napisalas ze za dobrze angielskiego nie znacie, bo w koncu praktyka czyni mistrza, my tez na poczatku wszystkiego nie rozumielismy (mimo ze przyjechalismy z dosc dobrym angielskim) ale zaczelismy ogladac sporo tv (nie mamy polskiej tv, wiec wszystko ogladamy po angielsku, na poczatku swoich seriali to naprawde w wiekszosci ich nie rozumialam (Coronation Street albo Emmerdale...wiem wiem....ale lubie i nic na to nie poradze ![]() ![]() nie wiem jak Dziewczyny ktore mieszkaja w UK ale dla mnie latwiejszy jest brytyjski angielski, amerykanskiego nie lubie i trudniej mi zrozumiec. evvcia pytalas jak dlugo mieszkalam przy rondzie ONZ, mieszkalam tam rok, ogolnie w ciagu 4 lat mieszkalam w 6 mieszkaniach ![]() ![]() Zariah trzymam kciuki - oby wszystko bylo dobrze!! Dziewczynki ktore maja dzien paszteta albo dola ogolnie - aby wszystko wrocilo do normy i aby dobre humorki wrocily jak najszybciej. zdjecia ma mailu superanckie, dodam tez swoj nr telefonu. wiecie co wiem ze chyba jesienia - musze to sprawdzic jest najbardziej dolujacy dzien w roku (ale musze to sprawdzic) ....moze to jakos na dniach, skoro nam tak humory nie dopisuja? ja mam takie wzdecia dzisiaj ze brzuch wyglada jakby zaraz mial wybuchnac, twardawy jest,boli mnie podbrzusze, ale ja mam tak prawie od poczatku ciazy. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() pytanie do dziewczyn ktore juz maja dzieciaczki: czy wiecie cos o laktatorze elektrycznym avent? moze ktoras uzywala? moze ktos znajomy uzywal, a moze sa jakies laktatory elektryczne (nie reczne - bo chce tylko eletryczny) sa warte polecenia ( z Waszego lub Waszych znajomych doswiadczenia). bede wdzieczna za wszelkie info bo chce w koncu kupic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Edit: Zariah. Dzięki za poprawkę! Bo mnie się zawsze one mylą, a poza tym mówiłam że mi się pamięć pogorszyła...
a na mejlu moje wczorajsze zdjęcie. Patrzcie i się śmiejcie z klocka ![]() a jak mam dodac nr telefonu na poczcie??
#401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nr tel dodasz w kontaktach
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co z Zariah , mam nadzieję,że wszystko u Niej dobrze ![]() Agabi wozek całkiem fajny, nie wiem czy kupiłabym taki fotelik w komplecie , ale ja na punkcie fotelika mam hopla ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
balbinka wygladasz promiennie...bardzo ladnie!!
sprawdzilam ten najbardziej dolujacy dzien w roku...jest w styczniu. tez mysle co u Zariah Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-28 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() ![]()
#405 |
Zakorzenienie
|
właśnie chciałam to napisać, pamiętam ,że to blisko po nowym roku,bo pamiętam ,że czytałam dlaczego niby to ten dzień tzn. że niby ludzie zdają sobie wtedy sprawę,że te wszystkie noworoczne obietnice, postanowienia nie wypaliły , że nowy rok , z którym się wiązało nadzieję na jakieś zmiany w sumie nic nie zmienił itd.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja cały dzień myślę o Zariah i właśnie szkoda, że nie mamy numeru tel. ![]()
![]() |
#407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#408 |
Rozeznanie
|
#409 |
Wtajemniczenie
|
dzis zrobilam troszke zakupy on-line; kupilam komode na amazonie bo byla przecena spora, termometr dla dzidzi (do czola i uszka), termometr do sprawdzania temperatury pokojowej i wody i 3 koszule do karmienia. wyszukuje laktatora i szukam korzystnej ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Gang Iren
|
MoniaHan może faktycznie spróbuję.Ostatnio wcale nie mam motywacji do nauki,chyba że muszę iść coś załatwić,to wtedy zaczynam się uczyć.Wcześniej pracowałam w firmie gdzie trzeba było język znać,więc też się uczyłam.A w tej pracy nie jest wymagany,więc sobie to olałam.
Co do laktatorów elektrycznych mogę polecić tommee tippee.Sama używałam ręcznego,ale długi czas pracowałam w dużym sklepie dziecięcym i klientki były bardzo zadowolone.
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Melduję się w końcu na nowym wątku. Cały czas Was podczytywałam ale jakoś nie miałam weny do pisania. Dziewczyny super macie brzuszki. Ciekawe co tam u Zariah oby szybko dała nam znać że wszystko w porządku.
MoniaHan pozwolisz że zapiszę sobie Twój numer i w razie czego dam Ci znać? W piątek przyszedł wózek, trochę się z nim pomęczyłam składając go ale się udało i jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
tylko go złożyłam, przewietrzyłam, pokazałam rodzinie i złożyłam
prowadzi się łatwo i łatwo składa i rozkłada (np. mam porównanie z wózkiem bebetto vulcano i x-landerem spacerówką XS a szybkie składanie jest dla mnie bardzo ważne) nie wiem czy wygodny, bo się nie mieszczę ![]() raczej jestem zadowolona, tylko ten fotelik ma mocowania pasów trochę słabe, za to spacerówka wygląda na super wytrzymałą i można ja rozłożyć praktycznie na płasko i gondolka też jest w porzadku ten wózek kupuje też Zariah i podejrzałam że 3 mamusie z wątku listopad-grudzień też takie wózki kupiły. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
no i dodam jeszcze że jest on całkiem spory, te tylne koła maja koło 40 cm średnicy. ja sie spodziewałam troche mniejszego, coś a la mała spacerówka
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#416 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Gadulki
![]() Ja ostatnio mniej rozmowna, a to dlatego, ze urzadzamy pokoik Filipowi. Niestety pokoj jest dosc maly i ciezko zrobic to tak, zeby jeszcze bylo zachowane jakies m-sce do zabawy procz mebelkow. Lozko maz zamontowal, ale pietrowka (gora) na razie zafoliowana bo po pierwsze: Filipek juz z checia by sie wspinal po drabince (a to jeszcze dla niego zbyt niebezpieczne) a po drugie: to jest straszny kolos i w tym malym pokoiczku tak zastawil okno ze zrobila sie ciemnica i mialam wrazenie jakbym wchodzila do klatki. Pozniej jak za 2 lata bede chciala zeby chlopcy razem spali na tej pietrowce to bedziemy robic przenosiny, nasza sypialnie przeniesiemy do tego malego pokoiczku (a wlasciwie samo lozko i dwie szafki bo nic tam wiecej nie wejdzie) a chlopaki dostana wiekszy pokoj z nasza wielka szafa ![]() Maz zrobil regal na zabawki(sam, nerwow bylo duzo, syfu tez) ale ogolnie jestem z niego dumna. ![]() Ogolnie stwierdzilam wogole ze strasznie duzo mam duzych zabawek i mnie to bardzo irtytuje, jak tylko male to co sie urodzi sie wybawi, to idzie na sprzedaz to co sie da, bo naprawde przesadnie duzo tego mam. A to rowerek od kolezanek z pracy a to motorek co sam jezdzi (dostal od szwagra) i inne wielkie grajace itd... no i to wszystko tyle m-sca zajmuje ze nie ma gdzi etego trzymac. ![]() Do tego wozek spacerowy Filipa, sanki a teraz jeszcze dojdzie wozek gleboki, itd.. Gdzie mamuski trzymacie sanki ( te mamuski co juz maja bobasy), bo ja za cholere nie mam gdzie tego dac. Wczesniej sobie lezalo luzem w pokoiku ale teraz jak go urzadzamy tak nie ma gdzie ich dac. Dzis zamowilam tez posciel (jakie to wszystko drogie) ![]() ![]() Teraz trzeba jakies powloczki kupic na koldre i podusie, mam upatrzone na all takie z kubusiem puchatkiem, ale cholerka drozyzna jak nie wiem. Zeby kupic komplet fajnej poscieli dzieciecej trzeba miec kolejne 100 zl ![]() Dzis kupilismy w leroy dywanik nie jakis duzy, ale taki zeby mogl usiasc u siebie jak sie bedzie bawil i zeby pupa nie marzla mimo iz sa panele ale jednak i zaplacilismy 80zl Ja nie mam pojecia skad takie ceny ![]() Juz nie mowie o zyrandolu jak bym mu chciala kupic jakis ladny dzieciecy do pokoiku: 200 zl (nie kupuje na razie bo nie mam z czego), lampki nocne tez od 50 zl wzwyz. Masakra jakas. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kiddy Komfort Pro sie nazywa ![]() A stronka: http://www.ceneo.pl/1856068 Tylko Karolinka jedna rzecz: ten fotelik cechuje sie tym, ze ma to dodatkowe zabezpieczenie (ta blokade na tulow) uzywa sie jej do 18 kg. Ale nie wszystkie dzieci z tego co czytalam chca jezdzic w tym, niektore sie denerwuja, dlatego zalecane jest pojechac z dzidzia i przymierzyc do fotelika i zapiac w sklepie razem z tym zabezpieczeniem zeby zobaczyc czy nie bedzie plakac i zloscic sie ze ma dodatkowa blokade. My z mezem i z Filipem specjalnie pojechalismy kawalek drogi zeby przymierzyc Filipa do tego fotelika i zobaczyc jego reakcje. Nasz na szczescie dobrze an to reagowal, nie denerwowal sie i tak jak niektorzy pisza, sluzy mu jako stoliczek, moze sobie nawet na tym rysowac w dluzszej podrozy. Ale niektorym dzieciom moze to przeszkadzac. Takze musisz to wziac pod uwage. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o fotelik, ten od 0 do 9 kg mialam od brata ten zwykly fotelik kolyske, a potem zakupilam ten co wyzej w poscie karolci pisalam. Oplaca sie mimo iz kosztuje 1000 zl, ale to jest wydatek na lata: do 18kg zapina sie dzieciaczka w dodatkowa blokade tulowia (fotelik ma super oceny jesli chodzi o bezpieczenstwo jedne z lepszych) no i starczy na lata. Moj Filip ma 2,5 roku i wazy 16 kg (a wazy duzo w porwnaniu do innych dzieci) wiec mozesz sobie wyobrazic na ile lat ten fotelik posluzy ![]() Przewijak na lozeczko super sprawa dla mnie najfajniejsza jak nie ma sie miejsca na komode z przewijakiem. Wanienka na stelazu od urodzenia jak najbardziej ale trzeba miec potem miejsce gdzie ten stelaz dac jak juz dziecko bedziesz w wannie kapala. A szybko sie do wanny przeniesiecie moze ok 3-4 m-ca bo dzidzia wtedy baaardzo mocno zaczyna kopac nozkami i bardzo moczy wszystko poza wanna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest rewelacyjny, juz dziewczynom pisalam o nim. Ma malo czesci skladowych do mycia, jest troche glosny ale to wszystkie chyba eletryczne chodza glosniej niz reczne, ale jest niezawodny. Nic mi sie w nim nie zepsulo a w recznym z aventu zlamal mi sie plastik. Ja mam taki: http://www.ceneo.pl/4573059 Drogi, ale jak ja odciagalam sie co 3 godziny dzien i noc przez ponad miesiac to nie wyobrazam sobie zycia bez niego ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-28 o 21:25 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak tam Wasze piersi? Moje się już powiększyły z rozmiaru A do C.. Mój tż bardzo zadowolony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie z B na C ale wydaje mi sie ze D sobie niedlugo zakupie...Tz tez zadowolony mimo ze tylko patrzenie musi mu wystarczyc ![]() Aguska dzieki za link o laktatorze - sprawdzam sobie wlasnie ceny, opinie itd i w takim razie medele tez bede brala pod uwage. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Wczoraj dostaliśmy od znajomej podgrzewacz do butelek: http://www.boots.com/en/Tommee-Tippe...warmer_928045/
i sterylizator: http://www.boots.com/en/Philips-AVEN...liser_1143940/ Tylko butelki musimy dokupić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.