|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Właśnie czytam w necie o mleku kozim dla dzieci.
Bella chyba coś kiedyś mówiłaś o kozach, kupiliście? |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
i ja Wy o tych kawach piszecie, to i ja idę sobie zrobić, tylko, że zbożową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
No to też macie przewalone. Napisz później co Ci pediatra poradziła z tym odparzeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o oball, to ta co ma piwnooka, też jest z tej samej firmy i serii co sama oball, i o wiele tańsza http://allegro.pl/mzk-flexi-pileczka...923800600.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Raczkowanie
|
Witam się i ja z rana
![]() O matko i córko! Ile napisałyście od wczoraj... pędzicie jak burza U nas nocka ok.. zasnęła po 19, pobudki o 1 i 4.. no i przed 8 koniec spania... Teraz panna dosypia a mi oczy lecą, ale wiem, że za pół godz wstanie więc nawet bym nie zdążyła zasnąć. W ogóle to znowu mamy wysyp krostek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia ![]() No podziwiam Cię ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniał mi się dowcip popularny u mnie w pracy. Pojechał gość na narty. Jedzie, jedzie z góry no i buch w drzewo. Ręce połamane, nogi połamane, głowa rozbita, z nosa krew się leje, narty zniszczone. Leży tak, bo ruszyć się nie może i mówi: A ch*j i tak lepiej niż w pracy! ![]() To trochę jak z tym mieszkaniem. Nie ważne, że nie wykończone, byle u siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Rozeznanie
|
witam sie z rana i znikam,bo rehabilataja na 10.40,milego dniaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |||||
Zakorzenienie
|
Jak zasypia o 7 to o 23 pobudka, później o 3 i nad ranem, 5,30-6.
Dawniej zasypiał po 20stej i dopieroo przed 4 pobudka, druga 7-8. Tak do 14stej to dzień mamy mniej więcej unormowany, popołudniami jest różnie. Jak idziemy na spacer to wtedy śpi, W domu drzemka 15-20 min i finito. Ale codziennie nie da się na spacer wyjść już bo pogoda różna. Cytat:
Z Sarką lepiej? Dzięki za info o oballu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja surogatek nie ogarniam w ogóle. Nie wyobrażam sobie tego.... Jak widzę, jak Radziu uspokaja się nieraz tylko przy mnie, zna mój zapach, głos. Zna tylko to na początku. Ja wierze, że te dzieci trafiają w dobre ręce ( ![]() ale jednak w obce, zostają oderwane od tego co znają, gdzie czują się bezpieczne. Ja to jestem taka miękka ![]() Maluszki są takie bezbronne, nie wyobrażam sobie tego.... to idę się teraz wypłakać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też nie mam nic do audrey ale uważam, że na klub do jeszcze jednak trochę za wcześnie dla niej..... ![]() Cytat:
![]() To Tymek ma dziś studniówkę ![]() ![]() ![]() ![]() Podobno w ciąży zęby się strasznie psują, przy karmieniu piersią jeszcze bardziej. Ja w ciąży też wszystkie wyleczyłam, mimo tego i tak się boję teraz iść.... Ale wolę trochę strachu zjeść, nerwów niż być szczerbatą ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Wtajemniczenie
|
a i jeszcze chciałam napisać, że wieczorem po kąpali jak trzeba ubrać Nati , to ona zaraz jęczy, marudzi, nie lubi się ubierać, i mamusia wpadła na pomysł, że zaśpiewa, i śpiewam dziadek lulka farmę miał, i Mała bardzo wtedy się smieje, nie wiem czy z matki jakie głupoty śpiewa czy z piosenki, i spiewam byle śpiewać i głupoty mi wychodzą, wczoraj to sama z siebie się śmiałam, bo zaśpiewałam, że kurka robi mu, mu
![]() a i jeszcze wieczorami jak Nati spiąca i marudząxca, to włączam eska TV , i sobie tańczymy, oj moje dziołchy bardzo lubia tańczyć a ostatnio cos mi się spodobała ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=EBVYeFLRLoo |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli jednak skaza, to witaj w klubie. Przynajmniej mleko na receptę jest w miarę w dobrej cenie, ale to tylko do końca roku.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja tak na szybko zanim nadrobię. Moje dziewczę budzi się codziennie o 4.45 i rozrabia ![]() Mam pytanie - czy któraś ma jakiś nawilżacz powietrza i jest z niego zadowolona??? I nie chodzi mi o mokry ręcznik, czy zawieszkę na grzejnik, bo u nas nie ma możliwości zastosowania obydwu ![]() W sypialni mamy posuchę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też karuzelkę Radzik lubi, póki co. Ale nie Tiny Love, u nas się nie sprawdziła. Może dlatego, że przez pierwsze dwa miesiące miał taką "zwykłą" i do niej się przyzwyczaił. Tiny Love poszła w kąt. Cytat:
![]() ![]() ![]() CrazyMachine też bym się wkurzyła! U nas na dzieciach zdrowych niby nie ma kolejek. Jak przychodzę to jestem sama, plus czasem dwie osoby. Ale ile jest czekania na lekarkę!!! ![]() Wyobraźcie sobie, że przyjmuje np w piątek od 11 do 13. My zajeżdżamy koło 12 a jej nie ma, okazuje się, że na dzieciach chorych jeszcze. Przyszła o 13,20. Myślałam, że mnie już tak trafi. Radka mi było szkoda, Zaczął marudzić, nie wiedziałam czy nakarmić czy co. Bałam się, że jak zacznę karmić to ta nadejdzie, Albo jam Mały zasnie to trzeba będzie wybudzać. W każdym razie przyszła jak Radek na rękach zasnął, pieronem go wybadała i poszliśmy do szczepienia. Wiecie co jest dla mnie najgorsze? Że ona najpierw jest na chorych gdzie jest BARDZO dużo dzieci, a potem przechodzi na zdrowe (razem z bakteriami ![]() gdzie jest ze 2-3 dzieci. Dla mnie nienormalne. Radek śpi na brzuszku już ponad 40 min ![]() Ide ogarne mieszkanie i siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Rozeznanie
|
witajcie
ja tylko na chwilkę.... wszyscy poza Hanią chorzy ![]() a jak wszyscy w domu to ogólnie mówiąc - sajgon z niecierpliwością czekam, aż Tż pójdzie do pracy, Maja do przedszkola.....a ja odetchnę ![]() ciepło Was pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby jej szybko przeszło i nie męczyła się bidulka... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Raczkowanie
|
Witam się z Dominikiem!!!
Patent z rączkami dzisiaj też zadziałał, Spaliśmy rano od 6:30 do 8:30 ![]() Wodaque Dominik też lubi rączki mieć w górze jak śpi, ale jak juz dobrze zaśnie to go uwalniam z kołderki ![]() Nie doczytałam jeszcze wszystkiego, bo mój słodziak chce jeść a potem na spacerek się wybieramy, bo wiatru już takiego nie ma. Buziaczki!!!
#2449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
![]() Zjadłam śniadanie, wypiłam herbatkę, wstawiłam pranie. Na dzisiaj mam plan ogarnąć szafę,ale już mi się nie chce. Muszę poszukać jakieś kartony na prezenty. Brumek nic nie wypominam ![]() ![]() Patik koniecznie daj znać co u doktorka. Zaraz sprawdzam Klub. Brunetka no to 3mamy kciuki za piątek ! ![]() Agadus cena wyjdzie prawie ta sama z przesyłką,a oball wydaje się lepszy. Jacieee ![]() Ellika temat już był,ale w sumie nie pamiętam żeby ktoś podał oprócz Brunetki linka z nawilżaczem ![]() @ mi się przyszła ![]() Moje dziecko wiecznie "drapie" ucho, ale w nim nic nie ma. Denerwuje się tylko, ale zaraz przestaje. Co to może być ? Raczej zapalenie ucha nie, bo nie płacze, tylko bardzoooo mocno się denerwuje,jakby coś miała w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
Ooo chciałam robić mleko a Dominik zasnął na leżaczku
![]() ![]() A teraz mam czas żeby nadrobić ![]()
#2452 |
Raczkowanie
|
Czy Wasze dzieci też wsadzają sobie rękę do buzi tak głęboko, że aż mają odruch wymiotny? Czy to tylko mi mała bulimiczka rośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tż-twoi jak w pracy idzie? nadal musi tak daleko dojeżdzać rano czy teraz już gdzieś na miejscu bardziej? chyba pisałaś że do Kr***a jeździł, tak?
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Też w necie pogłębiałam temat bo gdyby była to miała by co jeść itd ![]() Zobaczymy na wiosnę. Wiecie co, moja Lila o 3 zjadła 170ml i dopiero o 9 i tylko 50. Wasze pociechy też tak robią?
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty Patik, pisałąś że masz pisać prace mgr, też masz przewidzianą obronę na czerwiec? bo chyba nas więcej będzie "magistrujących" przed wakacjami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A na odparzenia probowalas ten krem F18 albo nanozin?? Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tyle że ja bym okres wtajemniaczania rozszerzyła do dwóch części wątku.. ale to moje skromne zdanie akurat. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- ![]() ups to mi się coś pomyliło bo myślałam że w piątek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- no i zdrówka Dziubku dla Ciebie i żeby Szymuś się nie zaraził ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Skąd ja to znam ![]() ![]() Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Blondynka dla Ciebie dużo dużo zdrówka i ![]() Naataaszkaa witaj ![]() Meszsares ![]() ![]() ![]() Twoja córeczka ma pomysły ![]() ![]() Witam U nas noc jak zwykle pobudka o 4 a potem o 7.30 ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie chodzi głośno, ale ja i tak go na noc wyłączam, bo nie zasnę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.