Scent Bar XXXV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 12:06   #3961
Spoora
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXXV

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Nie kupię, tak se z ciekawości zapytałem tylko

I ch-j bombki strzelił
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 12:17   #3962
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

I ch-j bombki strzelił
Świąt nie będzie?!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 12:47   #3963
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Świąt nie będzie?!
Bedoł!
Nie straszyć mi tu Gryxa

Cze Wam

Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Czas edycji: 2011-11-29 o 12:57
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 12:56   #3964
gryx82
BAN stały

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30792126]Cze Wam ::hi[/QUOTE]

Cze Ci!

---

Spadam, nara, dozo, cześć!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 12:57   #3965
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Cze Ci!

---

Spadam, nara, dozo, cześć!
E no, stój, nie pogryzę Cię
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:20   #3966
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Tia... Ostatnio mieliśmy ostrą kłótnię o gospodarowanie czasem. Ponoć on jest zarobiony a ja się opierniczam.
Otóż wg niego czas, który poświęcam na sprzątanie to mój czas wolny. Oczywiście on nie tknie palcem jeśli chodzi o pomoc, ja zmywam, zbieram jego skarpety, ścielę łóżka, myję kibel, odkurzam, zbieram porozstawiane po pokojach puste butelki, papierki, przygotowuję śmieci do wyrzucenia itp. Mogę tego ofkors nie robić ale i on nie zrobi. Mogę to robić raz na tydzień ale zwariuję.
Natomiast czas, który on spędza przed kompem/tv (czyli cały po pracy oprócz przerw na sporadyczne gotowanie) nie zawsze jest wolny. Bo jeśli ogląda jakiś film a u stóp bawi mu się did to już oficjalnie "zajmuje się dzieckiem". Jeśli zasiadł do kompa a za 10 min go po coś zawołałam to "pomaga mi". Jeśli wstawił kurczaka i poszedł grać to "gotuje". Pawdziwy czas wolny to dopiero kilka godzin nieprzerwanego spokoju.
Ręce mi opadli jak to usłyszałam

taaaa...męska logika

moj do dzic jak chce sobie uciac drzemke po obiedzie to mowi ze teraz ja posprzątam a on popilnuje dziecka ,
na co nawet dziecko rechocze i mówi-to ja ci przyniose kocyk

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
co będzie prostsze w odbiorze przez ludzi Ambre Gris czy Ambre Russe? Podobają mi się oba, ale nie chcę zabić współpracowników

gris

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Khy khy khy ziut

Niestety nie , dziewczę było krótkie i pękate cokolwiek

Ja tak myślę , czy ona przypadkiem nie naumyślnie , taka Mniszkówna perfumowa , przecież normalny człowiek nawet tak mówić nie umie

chyba ze maturzysta
"bohater waha sie jaki ruch wykonac-czy isc w przód, prawo czy w lewo...i tak stojac nieruchomo cofa sie do tyłu "
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:22   #3967
kamena
ʞɐɯǝuɐ

fogle to zapomniałam się pochwalić że dziś o 6.40 rano przy kawie rozwiązywałam skąplikowane zagadnienia matematyki stosowanej a konkretnie: jeżeli kocie chrupki mają 10% wody, ile trzeba dolać wody do 20g tych chrupek żeby po dolaniu było 70% wody? o świcie robię czasem dzifne rzeczy
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Stycznia?
ale to chyba logiczne, przecież nie grudnia
Cytat:
Otóż wg niego czas, który poświęcam na sprzątanie to mój czas wolny. Oczywiście on nie tknie palcem jeśli chodzi o pomoc, ja zmywam, zbieram jego skarpety, ścielę łóżka, myję kibel, odkurzam, zbieram porozstawiane po pokojach puste butelki, papierki, przygotowuję śmieci do wyrzucenia itp. Mogę tego ofkors nie robić ale i on nie zrobi. Mogę to robić raz na tydzień ale zwariuję.
Natomiast czas, który on spędza przed kompem/tv (czyli cały po pracy oprócz przerw na sporadyczne gotowanie) nie zawsze jest wolny. Bo jeśli ogląda jakiś film a u stóp bawi mu się did to już oficjalnie "zajmuje się dzieckiem". Jeśli zasiadł do kompa a za 10 min go po coś zawołałam to "pomaga mi". Jeśli wstawił kurczaka i poszedł grać to "gotuje". Pawdziwy czas wolny to dopiero kilka godzin nieprzerwanego spokoju.
bo on może wychodzi z założenia że sprzątanie to Twoje hobby
Cytat:
1. wiadomo, mało domyślna jesteś
2. ja rozumiem ale za wczesna pora żeby to ładnie ująć w słowa.
3. zawsze, taka moja uroda Dobra, przekonałaś mnie, rozjaśnię się
1. najwyraźniej
2. a teraz? już jest później
3. żeby tylko nie było na mnie jak coś nie wyjdzie
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 13:31   #3968
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Tia... Ostatnio mieliśmy ostrą kłótnię o gospodarowanie czasem. Ponoć on jest zarobiony a ja się opierniczam.

faceci mają dziwne podejścia no niektórych tematów, serio ja z moim też walczę co jakiś czas
Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
jeżu, mam ostatnio same problemy komunikacyjne z ludziamy wczoraj szczególnie, najpierw ekstz po pół dnia moich nerwów w końcu załapał o co mi chodzi i dlaczego nie idę na tego sylwestra a potem się jeszcze dobiłam koleżankami jutro są andrzejki i jedna koleżanka zaprosiła na wieczór. Pytam w sobotę czy coś mam zorganizować / przygotować / przynieść. Nie, nic nie trzeba. Wczoraj dostaję sms od drugiej koleżanki: Pamiętaj o świeczkach. WTF? Mówię, przecież pytałam A. i powiedziała że nic nie przynosić. Odpowiedź: no ja robię sałatkę grzecznościowo, przynoszę własną świeczkę i szukam wróżb. To już nie wiem, odpowiedź "Nic nie trzeba" miała znaczyć "Tak, przynieś żarcie i wymyśl wróżby"

ja bym się nie domyśliła

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:32   #3969
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
moj do dzic jak chce sobie uciac drzemke po obiedzie to mowi ze teraz ja posprzątam a on popilnuje dziecka ,

Cytat:
fogle to zapomniałam się pochwalić że dziś o 6.40 rano przy kawie rozwiązywałam skąplikowane zagadnienia matematyki stosowanej a konkretnie: jeżeli kocie chrupki mają 10% wody, ile trzeba dolać wody do 20g tych chrupek żeby po dolaniu było 70% wody? o świcie robię czasem dzifne rzeczy

bo on może wychodzi z założenia że sprzątanie to Twoje hobby
1. szalona
2. no niestety.

Cytat:
Niestety nie , dziewczę było krótkie i pękate cokolwiek

Ja bym hnę wybrała . Tylko takiej prawdziwej ruskiej z glinką chyba już nigdzie nie uświadczysz
1. cała Kamena

2. ano nie, są różne podróby ale żadne nie rozjaśniają.

Flo, ciuchy i insze rzeczy dla tej pani to aktualne? Będę robić paczkę jeśli tak.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:40   #3970
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Cytat:
chyba ze maturzysta
"bohater waha sie jaki ruch wykonac-czy isc w przód, prawo czy w lewo...i tak stojac nieruchomo cofa sie do tyłu "
Nie śmiejcie się , całkiem poważnie nad tym myślę , bo te wszystkie recenzje są tak jednolite stylistycznie , ze aż rozpoznawalne z daleka , więc to zaczyna mi na celowość wyglądać , jako że naprawdę trudno jest tak myśleć i to tak jednakowo za każdym razem
I do tego nick jako żywo nie pasujący do osoby nie umiejącej posługiwać się językiem pisanym w stopniu podstawowym

Cytat:

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2011-11-29 o 13:42
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 13:41   #3971
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Flo, ciuchy i insze rzeczy dla tej pani to aktualne? Będę robić paczkę jeśli tak.
Florki nie widzeu ale podpowiem ze z pewnością aktualne
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 13:52   #3972
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
2. a teraz? już jest później
Uff, spróbuję
Primo - w nawale podobnych cv wybierałabym albo przystojnych facetów albo chociaż ciekawe hobby. Tzn. najpierw selekcja pod kątem doświadczenia i umiejętności a potem ci, którzy mnie zaintrygują.
Secudno - jeśli szukałabym pracowników ambitnych, dynamicznych, lubiących wyzwania (jak to teraz wszyscy szukają) to nietypowe hobby byłoby bardziej przekonywujące.
Z drugiej strony, nie chciałabym pracowników zbyt ą i ę
Także do nudnej pracy lepiej pasują "nudne" osoby bo ile czasu taki zwolennik skoków ze spadochronem i mongolskiej poezji wytrzyma wklepując dane?

Stary 2011-11-29, 14:06   #3973
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
mi przy kawie popołudniowej wyszło że trzeba dolać 40 ml
Stary 2011-11-29, 14:13   #3974
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, spróbuję
Primo - w nawale podobnych cv wybierałabym albo przystojnych facetów albo chociaż ciekawe hobby. Tzn. najpierw selekcja pod kątem doświadczenia i umiejętności a potem ci, którzy mnie zaintrygują.
Secudno - jeśli szukałabym pracowników ambitnych, dynamicznych, lubiących wyzwania (jak to teraz wszyscy szukają) to nietypowe hobby byłoby bardziej przekonywujące.
Także do nudnej pracy lepiej pasują "nudne" osoby bo ile czasu taki zwolennik skoków ze spadochronem i mongolskiej poezji wytrzyma wklepując dane?
otóż to - samo sedno

postawiłam sie na miejscu rekrutera/pracodawcy - i mając kilka faktycznie identycznych i potencjalnie równie nadających sie kandydatów na short-liście - owe zainteresowania to jedyny strzępek informacji cokolwiek mówiący rekrutującemu o danym kandydacie

pozostaje kwestia interpretacji

takiego co napisał w cv książki/literatura, film, muzyka - można odebrać jako kogoś kto wychodzi z założenia (jakże mylnego jak się okazuje) że do danej pracy nie ma znaczenia czym się prywatnie zajmuje tudzież pasjonuje ( czyli po co w ogóle umieścił)

wiem! nie umieszczać nic ! a to by było "nietypowe" zagranie

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:

1.ale już takie szpice były parę lat temu
2.glany są WIECZNE
ad.1 no też właśnie się obawiam nawrotu, wszak moda czerpie ostatnio tylko z przeszłych inspiracji - nie pamiętam aby wówczas spotkało się to ze sprzeciwem tudzież odrazą?

2.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-11-29 o 14:16
Stary 2011-11-29, 14:17   #3975
Betty83
Zakorzenienie

imho CV powinno być WYSIWYG - what you see is what you get
a nie jakieś gierki psychologiczne, ile można jeszcze wydedukować o kandydacie i jak przechytrzyć rekrutera, by myślał tak jak chcemy....
zwłaszcza na mniej ambitne stanowiska
ale rynek pracy wygląda jak wygląda... smutne to
Stary 2011-11-29, 14:19   #3976
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
taaaa...męska logika

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja bym się nie domyśliła
ufff, czyli ze mną wszystko dobrze

Cytat:
1. szalona
.
Cytat:
i w dodatku znalazłam rozwiązanie zanim wypiłam kawę

Cytat:
Uff, spróbuję
a! w sumie ma to sens

hmm, to może trzeba celować z hobby pod kątem danej pracy wymyślić jednocześnie nietypowe żeby zostać zauważonym i pasujące do stanowiska, np. do wklepywania danych wpisać jako hobby lepienie uszek do barszczu, itp.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 14:28   #3977
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
hmm, to może trzeba celować z hobby pod kątem danej pracy wymyślić jednocześnie nietypowe żeby zostać zauważonym i pasujące do stanowiska, np. do wklepywania danych wpisać jako hobby lepienie uszek do barszczu, itp.
byłoby dobre, gdyby stanowiska nie były szumnie nazywane i enigmatycznie opatrzone obowiązkami

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 14:31   #3978
Betty83
Zakorzenienie

cv jak cv, ale listy motywacyjne...

Cytat:
Cytaty z listów motywacyjnych.
Zachowano oryginalną stylistykę i gramatykę.

- Podejmę każdą prace w godz. 6-14 lub 7-15.

- Moje wykształcenie jest zawodowe.

- Chciałabym bardzo podjąć prace. Najlepiej, żeby to było w Legnicy, ale jeżeli będzie w Lubinie to nieszkodzi.

- Pisze, ponieważ żadnego zaproszenia na rozmowę nie otrzymałam. Gwarantuje, ze na pewno bym się wstawiła, gdyż bardzo zależy mi na pracy.

- Dowiedziałem się, ze jeden z waszych pracowników został zwolniony, a drugi złamał rękę. Proszę, dajcie mi szanse.

- Ofiaruje na budowę kościoła św.. Józefa w Słupsku w miesiącu marcu 2002 r. kwotę ................. (podpis). [dołączone do listu motywacyjnego]

- Jestem dyspozycyjna w stosunku do pracy na zmiany w ilości godzin nieograniczonych.

- W czasie prowadzenia działalności pracowałem w firmie, która zajmowała się przebudową i organizacją targowiska miejskiego w Żarach. W firmie tej zajmowałem się przebudowa targowiska i organizacją handlową.

- Dzięki hipermarketowi ................ mogłabym normalnie żyć, bo wiadomo bez procy to nie życie.

- Mogę Państwa zapewnić, iż chęć podjęcia pracy jest tak silny, że chciałabym dostać odpowiedź.

- Moja konstrukcja psychiczna sprawia, że potrafię z powodzeniem wykonywać powierzone zadania w warunkach stresu i presji.

- Merytoryczne zasoby wiedzy wynikające ze zdywersyfikowanych kierunków wykształcenia oraz praktyczne doświadczenia z ponad dwudziesto letniego stażu pracy na zróżnicowanych stanowiskach upoważniają i predyscynuja mnie do ubiegania się o w/w stanowisko.

- Sądze, że moje doświadczenia zawodowe (...) wynikające z: (...) [zdanie 11-krotnie złożone, zajmujące 17 wierszy] (...) oraz zdobyte na ww. drodze umiejętności dadzą się również przeląc na inny charakter obowiązków służbowych w Waszej firmie.

- Mogę zamieszkać w miejscu pracy.

- Prawo jazdy A i B posiadam od 1969 roku prowadzę od 1969 samochody średnio do 900 cm motocykle i rowery jak przypadnie.

- Moje dodatkowe umiejętności: układanie truskawek na bitej śmietanie.

- Prośbę swą motywuje tym, że nazywam się Joanna Kowalska.

- W rubryce wiek: XX.

- Pan opisuje szereg prowadzonych przez siebie, różnego rodzaju działalności gospodarczych. Po czym list motywacyjny kończy zdaniem: Jak Państwo widzicie mam duże doświadczenie w kręceniu własnym interesem.

- Obiecuje, że będę pracować wydajnie i sumiennie.

- List motywacyjny: Staż pracy 35 lat + mgr daje mi możność dobrej roboty za dobra place.

- (Z rozmowy telefonicznej) "Dzwonie w imieniu syna. Chce podjąć prace, ale nie ma doświadczenia, bo to absolwent. Taki świeży łeb do ukształtowania."

- Preferencje dołączę na życzenie.

- (Z życiorysu, sekcja "Praktyki zawodowe") (...) - praktyka we własnej fikcyjnej firmie zakończona ocena bardzo dobra.

- Uważam, ze jestem osoba interpersonalna.

- Moja osoba skłonna jest zaakceptować każdy przez Państwa proponowany etat.

- Nie będę Państwu opisywał moich osiągnięć (...). Nie będę również pisał Państwu o bzdurach, które znajdują się we wzorach listów motywacyjnych.

- Na chwile obecna posiadam 21 lat.

- Pracowałem w Realu rok czasu, gdzie skusiło Mnie wyjechać do Niemiec do pracy.

- Przedstawiam Państwu swoja kandydaturę nadmieniając, iż posiadam dużą wiedze na temat kosmetyki pielęgnacyjnej i kolorowej ciała.

- Kochani, bardzo was uprzejmie proszę, odpiszcie czy mam szanse.

- Jestem 52 letnim mężczyzną o naprawdę młodym poczuciu i wyglądzie.

- Ukształciłam się i ukończyłam Szkole w (...) Chojnicach.

- (POCZąTEK OFERTY) Mam 38 lat, mieszkam w Słupsku, koło budowy Marketu. Jestem młoda, zdrowa, dyspozycyjna mogę podjąć prace w każdej chwili w karzdym charakterze. Prośże o przyjęcie do pracy jestem zdrowa dyspozycyjna i niezależna. (KONIEC OFERTY)

- Prośbę swa motywuje tym, iż mam już kilkumiesięczne doświadczenie w pracy w handlu spożywczym, które zdobyłem pracując w dyskoncie spożywczym "Biedronka", gdzie aktualnie jestem zatrudniony. Jak już wyżej wspomniałem, aktualnie jestem zatrudniony w dyskoncie spożywczym "Biedronka".

- Uprzejmie proszę o przyjęcie mnie do pracy w Hipermarkecie w Lubinie. Prośbę swa motywuje tym, iż w chwili obecnej jestem zarejestrowana w Rejonowym Urzędzie Pracy jako bezrobotna.

- Moje wady: nie znoszę niechlujstwa, kłamstwa, zbytnia spostrzegawczość.

- Proszę o pozytywne rozpaczenie mojego podania.

- Z życiorysu: "Potem byłam na zasiłku dla bezrobotnych, gdzie pracowałam na umowę zlecenie".

- Z życiorysu zawodowego: "Nazwa zakładu pracy: Zakład Ubezpieczeń Społecznych, stanowisko: rencista".

- W 1991 roku ożeniłem się i założyłem rodzinę, gdzie mam dwie córki.

- Wiem doskonale, ze teraz jest ciężko z praca, a na dobra robotę trzeba mieć dobre wykształcenie.

- Jestem osobom solidnie wykonujacom powierzona prace.

- Podczas wykonywania obowiązków pełnomocnika zdobyłam wiedze z zakresu ekonomii umożliwiającą samodzielne prowadzenie malej księgowości i jazdę samochodem.
Stary 2011-11-29, 14:39   #3979
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
O

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Stary 2011-11-29, 14:46   #3980
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
te cytaciki to tak raczej z ubiegania się o stanowiska, gdzie list motywacyjny do niczego niepotrzebien, powinno wystarczyć CV i ogląd osobisty kandydata

Stary 2011-11-29, 14:48   #3981
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
te cytaciki to tak raczej z ubiegania się o stanowiska, gdzie list motywacyjny do niczego niepotrzebien, powinno wystarczyć CV i ogląd osobisty kandydata
Stary 2011-11-29, 14:51   #3982
justynaneyman
Zakorzenienie

Kochani, nie nadrabialam jeszcze Baru i nie wiem, czy wiecie, że w niedzielę i wczoraj byłam z Guciem w szpitalu, dziś nas wypuścili
Gucio jest po 5ciu kroplówkach, które strasznie Mu się podobały, do tego stopnia, że wyjęty z łóżeczka wołał "dzie moja lufka???" a jak wchodziła pielęgniarka do pokoju, to mowił z przekonaniem "Pani da lufkę".
Najgorsze, że mimo to, ze na oddział mama albo ktoś musi być z dzieckiem, to miejsc do spania nie ma, tak więc pierwsza noc nie przespana, druga już na materacu przywiezionym przez Wojtka.
Gucio niesamowicie dzielny, nigdy tego nie zapomnę...

Miał grypę żołądkową, a do szpitala przyjęla Go pani doktor, którą od okularów po buty obrzygał- co prawda wodą ale efekt i tak spektakularny, pani była pod wrażeniem i wypisując skierowanie mamrotała "niesamowite, niesamowite"

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 14:56   #3983
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a nie jakieś gierki psychologiczne, ile można jeszcze wydedukować o kandydacie i jak przechytrzyć rekrutera, by myślał tak jak chcemy....
Stary 2011-11-29, 14:58   #3984
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
ale to chyba logiczne, przecież nie grudnia
1 stycznia na sylwka?

Cytat:
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 15:01   #3985
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
poza tym dyskusyjna obecność zdjęcia

Stary 2011-11-29, 15:05   #3986
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
to samo przez myśl mi przesżło - i nawet chyba będę to wdrażać - a co !

powiem Wam czy eksperyment się powiódł

Cytat:
byłoby dobre, gdyby stanowiska nie były szumnie nazywane i enigmatycznie opatrzone obowiązkami

kolejny trynd

choć myślałam że to poniekąd w celu wyeliminowania nazw związanych z płcią, żeby uniknąć dyskryminacji - ale nie mam pewności czy to po temu tak się stanęło

np. zamiast sekretarka to "specjalista do spraw obsługi sekretariatu"

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
poza tym dyskusyjna obecność zdjęcia
ehhh, no wiele już duskusji ło tem toczono, na wizji, na łamach prasy - no ale realia rynku, wymogi zwyciężają

choć wysłać takie cv bez zdjęcia - kolejna intrygująca cecha

Justyno - ten Twój Gucio ma charakter po Tobie co nie? choć moze po Was, ale reasumując tfardy gość i super chuopak - dobrze ze już dobrze

ucałuj go od "nieznajomej" rejczelki

Betty - moje ulubione "Mogę zamieszakć w miejscu pracy"

Czas edycji: 2011-11-29 o 15:13
Stary 2011-11-29, 15:09   #3987
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
choć wysłać takie cv bez zdjęcia - kolejna intrygująca cecha
w pewnych kręgach zwyczajna praktyka, aczkolwiek na różnych małych mikich zawsze jest "cv ze zdjęciem i list motywacyjny", nawet na asystenta asystenta asystenta do spraw obsługi szafki na buty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 15:18   #3988
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
w pewnych kręgach zwyczajna praktyka, aczkolwiek na różnych małych mikich zawsze jest "cv ze zdjęciem i list motywacyjny", nawet na asystenta asystenta asystenta do spraw obsługi szafki na buty

pewnie na mocno wyspecjalizowane stanowisko gdzie liczy sie wyłącznie doświadczenie i jest ono bezdyskusyjne, mówi samo za siebie, gdzie potrzebny fachowiec bez względu na aparycję
Stary 2011-11-29, 15:20   #3989
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

pewnie na mocno wyspecjalizowane stanowisko gdzie liczy sie wyłącznie doświadczenie i jest ono bezdyskusyjne, mówi samo za siebie, gdzie potrzebny fachowiec bez względu na aparycję
owszem
aczkolwiek uważam, że aparycja jest ogólnie przeceniana

Stary 2011-11-29, 15:25   #3990
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
owszem
aczkolwiek uważam, że aparycja jest ogólnie przeceniana

mój przyjaciel o mniej niż przeciętnej aparycji jest znakomitym "sprzedawcą marzęń" w branży finansowej, doradca czy juz potem to jakiś wyższy szczebel w ich hierarchii ale zaczynał od "kup pan cegłę " czyli zainwestuj u nas ( fundusze itepe, pełno tego teraz) no i na dzień dobry teoretycznie wybierają "profesjonalnie wyglądających" doradców - natomiast jego osobowość jest tak niesamowita, ze ludzie lgną do niego i oddali by mu własną matkę za fundusz, medżik kolo

wysyłając cv ze zdjęciem nie otrzymał żadnej posady, ba nawet na rozmowę się nie dostał

wszedł do firmy na chama, odezwał sie i już został ( ale mu się nie podobało więc zarobił kasę i odleciał hen hen daleko robić to co kcoha)

Czas edycji: 2011-11-29 o 15:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości