|
|
#4261 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 3
Cytat:
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem - mówienie w stylu, że mogłabyś odwiedzić 5 pracodawców u których chciałabyś pracować a 'dostaniesz kartkę i będziesz chodziła po pracodawcach' to wielka różnica. Dzieki temu kursowi z Uni - miałam spotkanie z psychologiem i doradcą zawodowym i oni są w szoku, że jeszcze nie mam pracy skoro jestem tak bardzo kontaktową osobą
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawiam się - 4 miesiące dostaję przerwy. Już 3 raz.
Właśnie patrze na karteczkę z 'odwiedzinami'.
|
|
#4264 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wam.
I trzymam kciuki za was, na pewno się uda i wam. |
|
|
|
#4265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 |
|
BAN stały
|
U mnie doradca na kursie z uni mówiła,żebym szła na miesiąc do pracodawcy za darmo robić, tak po kolei po różnych chyba jej chodziło, to może który zlituje się i przyjmie mnie potem, i będzie mi płacił, bo zobaczy,że za darmo chętnie pracuje. Albo przynosiła mi oferty z neta, czy z UP jakbym sama nie umiała ich poszukać na necie. Raz mi przyniosła ofertę, gdzie trzeba było mieć uprawnienia na wózki widłowe, bo co to za problem dla dziewczyny jeździć wózkami widłowymi. W niczym ci doradcy z kursów czy UP nie pomagają, U nas ci z UP tylko umieją oferty na necie szukać i nic więcej. Jedna doradca z UP jak chodziłam to tylko oferty na necie mi szukała i przestałam chodzić bo po co. Sama oferty sobie poszukam, gdzie do mnie jedna czy dwie w miesiącu ostatnio.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2011-11-28 o 16:45 |
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, ze nie każdy ma tak wpływową rodzinke, żeby załatwiła prace jednym telefonem (a jak wiadomo, jak już kogoś zatrudnia po znajomosci to nawet nie spojrza na człowieka z ulicy bo i tak nie będzie wolnego etatu).
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4269 |
|
Rozeznanie
|
kalae gratuluje pracy!!fajnie wiedziec, ze i w budzetowce sie da.
a to masz prace na czas nieokreslony?? w zusie?? z ta praca po znajomosci to nie chodzi tylko o to, ze tatus czy mamusia zalatwiaja prace, ale wiem po swojej firmie jak to wyglada. tzn. jezeli szuka sie kogos do pracy to idzie fama po pracownikach czy ktos kogos nie zna kto chcialby pracowac na danym stanowisku. jak nikt nikogo takiego nie ma to firma daje ogloszenie do internetu. |
|
|
|
#4270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie o to mi chodziło.
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2011-11-28 o 18:25 |
||
|
|
|
#4271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie abstrakcja. Ciągle wierzę, że się zmieszczę w te pozostałe 5%, pomimo, że ostatnio po głowie mi chodzi poproszenie o pomoc koleżanki w jednej z oficjalnych rekrutacji... Tylko jak ją przekonać, że się sprawdzę po takim czasie bez pracy |
|
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Kochani, tak Was podczytuję i trochę mi smutno.. bo tak tu "na Polaka" czyli "nie, nie uda się"
Też mam większe albo mniejsze smutki, że nie mam pracy, choć może to bardziej wizja że jej nie będzie, bo formalnie mam zatrudnienie do 10 grudnia. Mam 30 lat i jeszcze 28 kredytu mieszkaniowego przed sobą. Mieszkam na śląsku, więc może inaczej patrzę, bo tutaj ofert pracy trochę jest, ale kurczę- głowy do góry! Ja wiem, że nie zawsze jest po naszej myśli. Czasem każda rozmowa jest na "nie". Czasem traci się motywację i miłością pała się do własnego szlafroka ( a potem to już tylko nienawiść zostaje )Tak mi się wydaje, że część z Was to jeszcze studenci. Na studiach byłam kelnerką i pracowałam w markecie na kasie. Szału nie było, ale choć się nie wydaje wiele się nauczyłam i dziś korzystam z umiejętności jakie nabyłam przesuwając towary na kasie ![]() Bo z każdego doświadczenia wiele się czerpie. Trzeba tylko dostrzec, że nawet na kasie można: wzbogacać umiejętności z zakresu komunikacji i kontaktów można nauczyć się asertywności a już na pewno pracy w stresie. Trochę optymizmu. Trzymam kciuki- i za Was i za siebie. Każdego dnia odwiedzam pracuj.pl i szukam ofert. Wysyłam i czekam na telefon, wierzę, że będzie dobrze. Pamiętajcie, że każde "nie" zbliża nas do "tak"
Edytowane przez yls Czas edycji: 2011-11-28 o 18:27 Powód: literówki |
|
|
|
#4273 |
|
BAN stały
|
I ja jestem bezrobotna od wakacji,wcześniej pracowałam w Holandii.Teraz jestem w Polsce od miesiąca,chciałam sobie znaleźć jakąś pracę,ale nie przyjmę więcej ofert pracy przedstawiciela handlowego.Miałam robić za darmo,i dopiero jak coś sprzedam dostanę kasę.Wracam chyba z powrotem za granicę jak coś się tam ruszy ...
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
No, nieźle, gratuluję. Ale kurcze, po tym temacie widać, jak wiele jest bezrobotnych dziewczyn w naszym kraju. A będzie chyba gorzej :/
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, mimo, że jestem po studiach i mam kilkuletnie doświadczenie, zdecydowałam się na bezpłatne 3 miesięczne praktyki. Jestem już totalnie zdesperowana, mieszkam na Podkarpaciu gdzie ofert jak na lekarstwo, więc postanowiłam nie czekać na cud tylko wziąć sprawy w swoje ręce i działać, będę dojeżdżać (na miesięczny wydam ponad 100zł) ale jestem pełna nadziei, czasem nachodzi mnie tylko myśl...co będzie jeśli mimo, że się sprawdzę nie zostawią mnie później w pracy? tym bardziej, że nikt mi tego nie obiecuje. Wtedy chyba na poważnie się załamię bo spróbowałam już chyba wszystkiego.
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Khloe, moje gratulacje!
Edytowane przez gwiazdeczka172 Czas edycji: 2011-11-29 o 16:31 |
|
|
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od jakiego czasu koleżanka jest zarejestrowana w UP? Edit - już doczytałam. W takim razie mnie już dawno powinni przegonić po mieście ![]() A nigdy nie dostałam takie propozycji... BTW - ja póki co mam spokój z pośredniakiem. Początkiem września podpisałam umowę z pewną firmą w sprawie inwentaryzacji, przez co musiałam się wyrejestrować z UP, no i teraz mnie nie chcą ponownie zarejestrować, bo na umowie jest data początku umowy, lecz nie ma daty końca
Edytowane przez lalalabamba Czas edycji: 2011-11-29 o 09:37 |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze to też obycie między ludźmi. Nawet jeśli okażą się "burakami", to zawsze doświadczenie w "kontaktach międzyludzkich/ pracy w zespole", poza tym od "buraków" nauczysz się sporo- min na co zwracać uwagę, by nie być takimi jak oni. Naprawdę prawie ze wszystkiego można zrobić w CV coś dobrego, zatem trzymam kciuki za czerpanie wiedzy nawet z parzenia kawy
|
|
#4280 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
No ja od czwartku będę zdobywała doświadczenie w parzeniu kawy
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
i ja Ci tego życzę, ale tak czy inaczej.. bądź czujna i chłoń wiedzę.
Nigdy nie wiesz co Ci się kiedyś przyda ![]() Trzymam kciuki za powodzenie
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdą radę biorę do serca
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, poprzedzonej testem na komputerze i klapa, w sumie to głupot nagadałam, ze pewnie pod nosem się uśmiechali, no cóż czasem i takie wpadki trzeba zaliczyć, choć w sumie i tak nie miałam umiejętności do wykonywania tej pracy, ale wiadomo człowiek zawsze żywi nadzieję, że może jednak się uda
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
a każda rozmowa czegoś uczy
![]() na przyszłość będziesz wiedziała czego nie mówić, albo jak ubrać coś w słowa by wypadło dobrze. Ja na niektóre rozmowy chodziłam "dla sportu", żeby się w tym wprawiać, by się obyć ze stresem by na "TEJ" właściwej wszystko poszło ok.
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
ja już zauważyłam że teraz na coraz mniej ofert mogę wysyłać cv, masakra jakaś
![]() ![]() w ogóle zaczełam szukać w necie informacji onośnie matury, podwyższania wyników, i...... nie wierze jeszzce mogę to zrobić bo podwyższać można cały czas nie patrzac na te 5 lat, a poprwiać tylko 5 lat, co najlepsze dzwoniłam do oke i czas składania deklaracji jest do 7 lutego, wiec mogę jeszcze to rozważać i szukać pracy!! , a ajk się nie uda może próbować, ale jak myśle o kolejnych studiach w moim wieku, to aż mnie coś trafia.....
|
|
|
|
#4287 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4288 |
|
Raczkowanie
|
Przykładowo we wczorajszej (plus dziś) wybiórczej ukazało się trochę mniej niż 300 ogłoszeń w woj. śląskim, z czego ze 20 w moim mieście. Pamiętam jak jeszcze przed kryzysem w poniedziałki było po około 800.
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie może coś o takiej agencji jak Interkadra? Jutro idę do nich na szkolenie na kase
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal cisza
tzn. w czwartek bylam na rozmowie, ale bylam nie do zycia po imprezie. Zadzwonili do mnie ok. 18 dzien wczesniej, wiec juz w czasie jej trwania. W kazdym razie dalam ciala, jakies zaniki pamieci zwiazane z podstawowymi wyliczeniami marzy, przychodu itd., tzn. ustnie kobiecie wyjasnilam dobrze, ale mialam jakas blokade w excelu. Nastepnie mialam sprawdzian z angielskiego - tlumaczenie tekstow z pl na ang i odwrotnie. Tutaj nawet nawet. Praca dosc daleko od domu, musialabym ponad godz. jechac 2 autobusami (zakladajac, ze na drugi nie musialabym czekac), ale szczerze mowiac wolalabym to niz siedzenie w domu. Maja sie odezwac do srody, czyli do jutra. Jak zadzwonia to mnie chca/przechodze dalej?, jesli napisza mail tzn. kiszka. Poza tym ogloszen prawie nie ma, a te, na ktore mozna wyslac, nie ma odzewu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

)
tym bardziej, że nikt mi tego nie obiecuje. Wtedy chyba na poważnie się załamię bo spróbowałam już chyba wszystkiego.
każdą radę biorę do serca
od czwartku wysłałam całe 2 cefałki na średnio interesujące mnie ogłoszenia i tak sobie myślę, że ta zła passa potrwa pewnie gdzieś do lutego, marca