|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Archi ni edo mni epytanie ale tez odpowiem
ja tez spiewam i ni eznam za bardzo kołysanek ale ostatnio wspomagam sie youtube puszczam tam kołysanke i wyłapuje słowa i spiewam, maz ze mni eleje nieźle bo czasem nei wychodzi ale małemu si epodoba mąz co prawda mówi ze mały ni ema wyjscia i ze zasypia zeby juz niby mni enie słuchac |
|
|
|
#2132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odnosnie tego co aa2 napisała - potwierdzam zmyślanki są super. ostatnio "uciekaj myszko do dziury", przerobiłam na "uciekaj baczku z tej dziury"
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-29 o 12:23 |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
dobra pora ubrac małego i spadać
proszę o kciuki dzis chirurg a potem szczepienie wiec dzien pełen wrażeń![]() buziale dla wszystkich dzielnych mamusiek i słodziaków dzieciaków) |
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2135 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Maminki. Dzisiaj ładne słoneczko, mam nadzieję że na spacerek skoczymy. Od rana mój Wyjec daje popalić, teraz w końcu padła w wózku...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja drzwi otworzyć nie mogłam tak mi wiało ![]() Ocho... I po spaniu
|
||||
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ten ochraniacz z wózka osłania małą od wiatru a jeszcze kocyk jest sztywniejszy to ją przykrywa, w razie czego fole bym założyła
|
|
#2138 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
my po spcaerku, młoda dosypia na tarasie bo takie piekne słoneczko ze az szkoda jej brac do domu
![]() Olga dzis swiętuje 8 tygodni Cytat:
![]() Cytat:
współczuje...popatrz a ja tak mało karmie i jeszcze nic Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie wychodziłam bo miała gorączkę...ale pytałam lekarke i powiedziała,ze jak dziecku nic nie jest to spokojnie mozna isc na spacerek ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
a ml0da lubi tez "bo tanga trzeba dwojga"przy czym należy podkreślić, ze spiewam delikatnie mówiąc tragicznie Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wychodziłam i w ten sam dzień ![]() Cytat:
![]() Może po prostu jej przeszkadzało że nic nie widzi, Natalcia tak kręci głową i stęka jak jej się kapturek z ręcznika na oczy się przesunie ![]() Cytat:
za szczepienie ![]() heheh na pewno Marcel to będzie pamiętał ja zobacze jeszcze bo coś tż mówił o x-boxie z kinect czy jak to sie tam nazywa i wtedy chyba musielibyśmy kupić nowy telewizor też, więc będzie jak coś wspólny prezent ![]() aaa, moja bratowa jest w ciązy i podobno będzie Marcel będzie Marcel z chrzestną Marceliną Cytat:
ale u nas mistrza w tym ma tż ![]() Cytat:
Dobrze że babcia na spacerek poczłapała ![]() za 8 tygodni no właśnie zawsze był poszkodowany bo jeden prezent dlatego ja mu kupuje dwa oddzielne
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-29 o 14:03 |
|||||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Czytam Was i czytam, ale weny na odp dziś jakoś szczególnie brak ![]() Cytat:
Wit. K do ukończenia 3 mies, Wit D podaje się dłużej. A w temacie wit. D - ja daję małej tę w kroplach i ona tak się krzywi, pluje jakbym jej kwas dawała. Wasze też tak robią? |
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona ogólnie chętnie łyka wszystko co trafia do paszczy (za wyjątkiem herbatki niesłodzonej...)dzis w nią wlewam herbatke za pomocą łyzeczki bo z butli nie chce. I udało mi sie od rana 20 ml przemycic także nie jest źle
|
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Chciałam wczoraj do Was zajrzec ale jak tylko wziełam odpowiedz to TŻ mnie przegonił z kompa ![]() Dzisiaj od rana mam mase roboty, ogarnac mieszkanie, ugotowac obiad i jeszcze z dziecmi byłam na spacerze. Pogoda super bo ostatni wiatr w nocy wogole nie pozwolił mi pospac. Mieszkamy u rodzicow na piętrze, to takie poddasze uzytkowe i bałam sie ze dach zerwie Poł nocy modliłam sie a jak juz mi sie przysneło to sniły mi sie jakies trąby powietrzne ![]() Cytat:
Wczesniej miałam takie duze kapsułki "Bobik" a teraz mam male Vita-D. Zaraz postaram sie wkleic zdjęcie Blanki.
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moja kruszynka
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2011-11-30 o 22:55 |
|
|
|
#2145 | |||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
, a nie tak na raty.2. Nie wiem, nie dzwoniłam nigdy, nawet nie wiem, czy mam komorkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dopytam jej ![]() Cytat:
to ja nawet nocą nie zawsze mam tak dobrze.![]() Cytat:
.A 500 ml może być mało, no Franek tak na 1 raz może wypić ze 150. MM najwyżej dopije i tyle, nie zamierzam się tym martwić. Cytat:
Cytat:
.A z pieluszką to raczej tlenu by nie zabrakło, przecież to cienkie, ażurkowe .Niunia przdeslodka, prawdziwa księżniczka i dama Cytat:
Może do tej położnej zadzwonić? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas chyba pierwsze oznaki skoku . Rozdarł mi się dzisiaj tak na spacerze, jakby go ze skóry obdzierali i darł się z 15 minut, nic go nie uspokajało, po czym zasnął. Ale jak się darł, to masakra, to nie był płacz, tylko krzyk - wrzask, szok!
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, nie popisalam sie ![]() ![]()
|
|
|
#2147 | ||||
|
Zadomowienie
|
my po spacerku, Agaciorex mój śpi w chłodnym pokoiku, ciekawe jak długo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aga ale słodziak Cytat:
zapomniałam Wam napisać - kupiłam mężowi taki szal ciepły , modny teraz tzw. komin. spodobał mu się, przymierzył i był bardzo zadowolony. wczoraj rano ubrał się do wyjścia i mówi do mnie " a, daj mi jeszcze ten kaftan!". jak kaftan??? pytam. a o mi na to " no ten, co mi wczoraj kupiłaś". "komin, kochanie, komin..." no padłam
|
|
#2148 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
PRZEUROCZA!! Śliczności
A z tą wit. D - słyszałam, że wit D3 nie nalezy mieszać z niczym, tylko podawać bezpośrednio do buźki dziecka z buteleczki lub z łyżeczki. A teraz czytam na necie, że można niby mieszać i zdania są podzielone. I bądź tu matka mądra Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-29 o 16:52 |
|
|
|
#2150 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Długo trwało, zanim załapałam, dlaczego tak odpisałaś .Cytat:
A jak się nazywa ta Twoja wit na receptę i ile kosztuje? ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Spray myślisz, że on jeszcze ma kolki? Ja już później zaczęłam obstawiać, że zgłodniał. Ale spacery zwykle nasze tyle trwają, czasem nawet dłużej. No nie wiem, co mu strzeliło do głowy.
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
podczytuje Was ale leon spi mi na rece wiec ciezko sie piosze
.
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam na receptę - Devikap
|
|
|
|
#2153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przyjechał tatus i chwilowo dzierzy syna to ja tu
ale juz slycze jakies płakusie![]() Cos mnie znow w piersi piecze ![]() Cytat:
no ja jakos nie potrafie zmyslac Cytat:
![]() to może z tej okazji da mamusi w końcu pospać Cytat:
zboczenie zawodowe ![]() słodzinka! Śliczne ma brewki Cytat:
wcześniej położna środowiskowa mnie z tym męczyła, ale olewałam...Jak bedziesz miała jakąś teorię co do zielonych kup to daj znać. Swego czasu Indygo wstawiała art. ,ze kupy zielone u dzieci karmionych piersią jak najbardziej mogą występować. No mam nadzieję,ze Franio to tylko miał jakiś zły sen czy coś- i da mamie sie uczyć, a nie w skoki się facet bawi |
||||
|
|
|
#2154 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Sprawy urzędowe prawie załatwione, Jeszcze tylko doniosę kilka dokumentów i czekamy na decyzję o zasiłku
![]() I przeżyliśmy z moim Kwilonkiem chyba pierwszą kolkę. Płakał jakby go ze skóry obdzierali chyba 30 minut. W końcu padł. Tak mi go szkoda...nie wiedziałam jak mu pomóc. Suszarka, ciepło na brzuszek, kołysanki, rączki ,leżaczek, nic nie działało...biedny mój.... Cytat:
Że z czym zaszalejesz? Nie rozumiem A reszta podarków ekstra. I dla psa też się coś znajdzie pod choinką Cytat:
Dziubek pytanie było w imieniu mojej koleżanki. ![]() Cytat:
Cotka i mnie się wydaje, że to może być skok u Was. Tam w tym artykule o skoku było napisane, że dzieci zapominają umiejętności których się nauczyły..może Filipek zapomniał jak efektywnie ssać? Kurde no nie wiem.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O! I kolejna dama Cytat:
No i oczywiście cytaty poucinało.... Ancia nie wyśmiała tylko rozśmieszyłaś mnie pozytywnie. Jesteś wspaniałą matką, świetnie sobie dajesz radę i zarąbiście brzmią Twoje posty kiedy jesteś czegoś nieświadoma. To jest fajne.
|
|
#2155 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że u niej dawali dziecku do ssania w jakimś gaziku czy pieluszce do buzi, żeby się uspokoiło ![]() fajnie wygląda z tą pieluchą Cytat:
![]() Cytat:
mój mąż śpiewa- "raz, dwa, trzy bekasz Ty" ![]() a ja : "wypuszczamy gaziki, raz, dwa trzy - x2, żeby brzusio wolny był, raz dwa, trzy - x2" na jakąś wymyśloną melodię ![]() Cytat:
są a po co u chirurga byliście?Cytat:
ja daję przed jedzeniem, też mam te wyciskane kapsułki ale kochana niunia Cytat:
ale tak na raty przynajmniej nie jest nudno Cytat:
Cytat:
ale mój wcale nie gorszy - mała dostała kiecunię - bombkę taką. I w którąś niedzielę mąż mówi, żeby jej załozyć tą nową sukienką wazon i pytam jaką? a ten "no ten dzwon" dziewczyny padłam ![]() wiecie co, znowu ten pieroński pył jest nad miastem i znowu nie będziemy wychodzić na spacery
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-29 o 18:27 |
||||||||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że bez cytownia i o sobie.
Oby to był skok bo serio już mam dość ![]() Mały śpi tylko obok mnie. U kogoś na rękach wytrzymuje max 10-20 minut, czasami nawet tyle nie. Odłożony do leżaczka czy oddany do tż, śpi 10 minut - orientuje się że nie jest obok mnie i płacz. Jak jest obok i poje to później łapie pierś, nie possie a już śpi. Żeby zrobić sobie jeść budziłam dzisiaj tatę ![]() Masakra. Myślałam, że może nie najada się z piersi - bo od kilku dni nie je w ogole mm, ale przybrał na wadze, zwalił dzisiaj i wczoraj kupę ( a chyba gdyby nie jadł to by nie miał z czego ?), sika normalnie, rano nawet przeciekł i zalał łóżko ![]() A było tak pięknie |
|
|
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I współczuję zapylenia- często to sie zdarza?? aa2- jak tam szczep i chirurg? ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Mój dziś całą noc mi tak robił
|
|||
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czuje kregoslupa i mam rece jak szympans
|
|
#2159 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a jakie masz Natka te zabawki grające?Cytat:
![]() Cytat:
![]() I Lulla podziwiam z jakim to spokojem wszystko opisujesz, jaka jesteś cierpliwa dla Mikusia, podziel się tą cierpliwością, co? ![]() Cytat:
Cytat:
śliczne imię, prawda?![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tak mi dziś zleciało, a zaraz kąpiel, karmienie, usypianie.Także muszę spadać, bo trzeba wszystko szykować, popiszę jak Adaś uśnie, mam nadzieję, że nie później niż o 21.00
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
heja jestem
![]() melduje ze szczepienei sie nei odbyło bo szlag mni etrafił i wyszłam z przychodni, a wiec człek umawia sie na konkretna godzine ide a tam full ludzi , starsze dzieci z rodzicami , nie dosc ze te dzieci chore to jeszcze rodzice tez i kaszl ajak najęci -noz kurna felek to nie mozna zrobic ze dzieci zdrowe w jeden dzien a chore w inny?????? si eja pytam??a w tym wszystkim ja z miesiecznym dzieckiem któe powoli w☠☠☠☠... dostaje bo raz z emu ciepło a dwa ludzie i trzy ogólnie !!!!!! no i pytam sie kobity w rejestracji kiedy ja z małym wchodze a ona no ja nie wiem bo lekarka sie spóźniła a teraz ktos tam wszedł itd i ona nie wie ile my tam bedziemy czekac(a juz czekałam pół godziny_) no to jej powiedziałam ze rezygnuje i ona do mni eczy mogłabym rano podjechac bo bedzie spokojniej no to powiedzałam ze tak , ale jak jutro bedzie podobnie to dopłace chyba wiecej i tez zaszczepie przez medicover i juz!!!!!!!!!!!!!!!!! w tej p[lacówce tez byłam z medicoveru(to placówka wspołpracujaca) a poszłam tak bo oni dodatkowo nfz obsługuja wiec maja mozliwosc dac ta żółtaczke za darmo-ja miałam brac 5 w 1 plus nfz=towska żółtaczka i dlatego zdecydowałam sie na ta przychodnie i powinni mnei przyjac jako wizyte prywatna-sie wkurzyłam jak nic i wysmaruje maila do centrum medicovera ze ta placówka jako współpracujaca jest daremna(dodam ze sa to przychodni eprywatne które podpisuja umowy własnei z medicowerem no i niestety tez na nfz a babki w rejestracji jakies niekumate chyba i nie wiedza ze przez medicover to inaczej sie ludzi traktuje!!! juz nawet lekarz ginekolok zwracał im na to uwage bo ja korzystałam u nich z gina i byłam traktowana jak pacjentaka prywatna !ech szkoda pisac) no a u chirurga spoko małemu wodniaczek juz prawie cały zszedł tylko pepuszek jest zaklejony bo babka powiedziała ze jakas tam mała przepuklina jest wiec lepiej troche pokeic no i kazała ściągac skórke na pisiorku i pokazała dokładnei jak to robic(z tym tez cyrk jeden lekarz mówi ni eściągac a drugio ze tak i badz tu człeku madry) a wy ściągacie?---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- ale walnęłam elaborat -sorki ale jestem mega wkurzona |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

ja tez spiewam i ni eznam za bardzo kołysanek ale ostatnio wspomagam sie youtube puszczam tam kołysanke i wyłapuje słowa i spiewam, maz ze mni eleje nieźle bo czasem nei wychodzi ale małemu si epodoba 

to nie wiem czy mam bardzo duzo mleka.

, niby chodziła w maseczce cały czas, ale wiedziała, że dopiero co mu katar przeszedł i na drugi dzień mieliśmy szczepienie
i jeszcze poszłam do łazienki, wracam, a ona Adasia trzyma na rękach i kaszle, to jej mówię, że go wezmę, bo kaszle a nona mówi, że odwraca głowę w drugą stronę jak kaszle, no myślałam, że się wścieknę

będzie Marcel z chrzestną Marceliną 
Poł nocy modliłam sie a jak juz mi sie przysneło to sniły mi sie jakies trąby powietrzne 
. Rozdarł mi się dzisiaj tak na spacerze, jakby go ze skóry obdzierali i darł się z 15 minut, nic go nie uspokajało, po czym zasnął. Ale jak się darł, to masakra, to nie był płacz, tylko krzyk - wrzask, szok!