|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
kosmitka
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
U nas jest nadal cała zielona, do tego szorstkość na buzi i nie wiem, iść do lekarza czy nie. A to już 4 dzień i nie mija.
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuję dziękuję za pomoc. edit: i daje Nana więc dziekuję tym bardziej bo to chyba będzie to ![]() :8
|
|
#2103 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby już się całkowicie pierś wygoiła i żeby już to cholerstwo nie powróciło ![]() A widzę, że do mamy pojechałaś i dobrze, to sobie odpoczniesz troszkę szkoda,że moja dużo pracuje, wpadnie nie raz na pół godz i leci, i nie ma za bardzo kiedy wnusia pobawić![]() Cytat:
ale nie jestem pewnaCytat:
|
|
#2104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby to był "tylko" skokCytat:
Szkoda, że nie da się go trochę bardziej złożyć![]() Cytat:
Na macie to Szymon średnio lubi
|
||||
|
|
|
#2105 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Nie, dawaliśmy do 3 miesiąca. Teraz tylko D, podobno nawet do 2 lat.
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcialalm zdac relacje z wczoraj-Miki przechodzil sam siebie, moja kochana marudka, ehh ciekawe kiedy mu to przejdzie, zal mi tego brzdąca malutkiego, tyle nowych rzeczy zaczal sie uczyc, tyle nowych twarzy, zapachow, wyostrzone zmysly smakowe, biedny nie wie co sie z nim dzieje; ostatnio wyczail ze ma dwie raczki i sobie teraz je sklada jak taki chomiczek, wyglada to rozkosznie
no wiec wczoraj kiedy mial to apogeum przyszla akurat sasiadka z moim oriflame'em, tak czekalam na kremy do rak bo przez to powietrze i zawsze co roku w zimie pekaja mi dlonie i nie moge ich doprowadzic do jakiegokolwiek wygladu zwlaszcza teraz jak co chwile myje rece zanim wezme maluszka to juz w ogole i wymienilysmy chyba 3 zdania bo Miki nie dal
|
|
#2107 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Co do Bila, to macie rację, on jest mega aseksualny Natko, cichutkie i biale brawka dla Szymka. Cytat:
![]() Tusiu, będzie dobrze. Czasem maluchy bardziej grymaszą, dobrze to zwalić na skok, bo wiadomo, że za jakiś czas inie. Mnie pomaga taka świadomość. Cytat:
dla Hani za szczepienie.U mnie też libido zerowe, ale może jak się popracuje, to wróci, więc wolę być gotowa ![]() ![]() Pogrubione: u mnie sie tak jeszcze nie zdarzyło Cytat:
. Wpadaj kiedy możesz dla córeczki i dużo cierpliwości w tych marudnych chwilachCytat:
Chętnie spalibyśmy z Leonkiem, ale nasza wersalka 118cm szerokości troche nam to utrudnia. Chociaż jak zasnę przy karmieniu, to Leoś śpi z nami a mąż wtula się w ścianę. Ale po mikołajkach kupujemy wreszcie narożnik o jak największej powierzchni spania ![]() Daniczko, zdrówka życzę Cytat:
, a karuzelę jeszcze upolujeszCytat:
Jednak wczoraj wiatr ustał, więc byliśmy na spacerze ponad 1,5 godz. Wróciliśmy już po nocy o 16:30. Piersi opatuliłam dodatkowo pieluchą, którą sobie wpakowałam do biustonosza. A dzisiaj Leos ma ją na głowie ![]() Archi, bałaś się, że nie pospacerujesz z Piotrusiem, a tegoroczna pogoda, to dla nas wszystkich prawdziwy dar Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2108 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
wiecie jaki miałam sen- padłam jak mi się przypomniał- byłam na jakiejś kontroli chyba u gina- tyle,że zamiast mojego lek był T.Zubilewicz z pogody tvn, a że nie miałam z kim małej zostawić to była ze mną i czekała sama w wózku przed gabinetem jak wyszlismy po moim badaniu to jeszcze się chciałam pochwalić córką i odkrywam kocyk a tam moje dziecko uśmiech od ucha do ucha i pełne uzębienie normalnie miała wszystkie ząbki od 1 po 7 ale, żeby było fajniej te zęby wyglądały jak z reklamy Pedigree -tej ze sztucznymi szczękami super Cytat:
![]() Cytat:
a czasem się dziwię, że moja jakoś wcześniej niektóre czynności robi, bo np te bańki ze śliny to u niej już od jakiś 2tyg są otwieranie rączek i teraz doszło łapanie pieluchy i tarmoszenie jej ![]() jak tam Franiowe kupki? Cytat:
![]() i brawo za uśmieszki- wspaniałe, co nie? Cytat:
a na przewijaku jak ćwiczyliście?? Cytat:
a widzę reszta rytuału taka jak i u nas ![]() Cytat:
jeszcze może w wózkowni słodko spać jak ją wyciągam, ale starczy że przekroczę próg już oczy otwarte- nie wiem radar jaki czy co ![]() Martusiu za szczepienie hipcio reaguje na kichanie mojego męża ząbki?! ![]() ![]() Cytat:
a jak się znudzi karuzelą to jej zmieniam pozycję i wtedy patrzy na miśki i z nimi rozmawia a jak już całkiem się jej znudzi leżenie to biorę ją na łóżko koło mnie i tu się znowu zagapia na wzór na narzucie i zazwyczaj się zbliża pora jedzenia.innych atrakcji na razie Julik nie ma, musi się zadowolić tylko tym dopóki nie dostanie maty i leżaczka ![]() Cytat:
jakoś się nigdy nie zastanawiałam, że to może być źle??i chyba mi poucinało cytaty
|
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekarka kazała już teraz dawać tylko wit. D3 ![]() a różnie karmie, ale mało kiedy natalka pije z jednego i drugiego, tak na codzień staram sie karmić na zmiane, ale dzisiaj sobie wymyśliłam to zbieranie pokarmu w lewej piersi bo z takich miękkich źle się odciąga ![]() na raz wypija różnie zazwyczaj 100-120 ml ![]() ![]() Cytat:
już mam laktacje w miare unormowaną i po takiej nocce nie jetem cała mokra i wszystko dookoła fajnie bo i w szkole nie musze tak często odciągać. Na początku to każda przerwa w łazience, nawet zjeść kiedy nie miałam.Mama jest kochana i zajmuje się wnusią kiedy tylko może nawet powiedziała, że jak będe szła do pracy to ona się chyba już zwolni z pracy i będzie z natalką ale to jej zwolnienie to badziej złożony proces bo bardzo malo zarabia, właściwie nie ma urlopu, i nawet jak będzie pracować przez kolejne 11 lat do wieku emerytalnego to niewiele jej emerytura wzrośnie itd. itp. mogłabym jeszcze dłuuuugo wymieniać teściówka też się nawet spisuje w roli babci, zostaje z Natalką jak jade do szkoły w soboty a tż nie może, ale i tak jestem do niej troche uprzedzona ![]() to racja mógłby się bardziej składać, ale tak też daje rade Dziewczyny myślicie już o prezentach świątecznych? Ja jak zwykle mam największy problem z prezentem dla tż, a właściwie z prezentami bo ma urodziny w Wigilie wiec mu kupuje dwa a jakbym jeszcze bardziej się miała rozdrabniać to bym musiała kupić trzy bo i imieniny ma
|
||
|
|
|
#2110 |
|
KWC
|
Malgosia1983 - Eryk taką koope moro robi od miesiąca. Podobno to od żelaza w mm.
Tusia zapomniałam Ci podziekować za link do strony ze zdjęciami i opisami tych ćwiczeń. Przy każdej zmianie pieluchy trenujemy ![]() Archi - ja Cię naprawdę podziwiam z tym karmieniem. rabarbar83 - zostawiam synka śpiącego w mechanicznej kołysce, bo bujaka nie mam. Tylko go przypinam mocno. |
|
|
|
#2111 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dławi się, dławi, aż ma odruch wymiotny Cytat:
Cytat:
Ja się czuję jak mama na kilka etatów, zwłaszcza, jak Leoś wisi na cycu, Masi tłumaczę jakieś zadanie, a jeszcze Julcia przyleci i opowiada coś o szkole. Szaleństwo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
. A dla chrześnika ciastolinę.
|
||||||||
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ginko tylko pozazdrościć, bardzo mądra kobieta Cytat:
raz tak dostałam w wargę, że mi krew poszła Spray nie wkurzaj się na cytaty tylko pisz bez Caltea Ty niecna wykorzystywaczko
|
|
#2113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
....ja wczoraj jej kupilam gryzaczek....tylko plissss nie mow ze to zeby bo sie zastrzele....Cytat:
Lula wejdz na ich stronke...maja archiwum... ![]() Mnie tez moje dziecko bije.....wczoraj tak sie nachylalam nad nia ze z liscia dostalam ![]() Cytat:
moja tak robila po mleku comfort....caly czas....lekarz stwierdzil ze ok ( jak zwykle zreszta ) ....ale nic sie nie dzialo.... a wy na jakim mleku jestescie...?? i czy smierdzi ta koopka bardzo ??
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierw ładna musztardowa, później rzadsza na koniec jeszcze w drugiej turze wypływa . Kurde,zgłupiałam- jak byłam na szczepieniu 7,11 to teraz idę 28.11 czy 5,12. ![]() EDIT:: nieważne ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-29 o 10:49 |
|
|
|
|
#2115 | |||||
|
kosmitka
|
U mnie dzisiaj już drugi okres po porodzie
, liczyłam na więcej luzu.Cytat:
Mi się on wcale z tymi sprawami nie kojarzy, więc aseksualny to aż za duże określenie .Cytat:
U nas dizisaj pogoda piękna, więc jak Franek się wyśpi to mykamy na spacer. Wczoraj nie byliśmy, ale moje dziecię pospało ładnie w dzień i dało się mamie pouczyć. Cytat:
![]() Cytat:
. A tak serio to ja po dużym opóźnieniu załapuję, że Franek coś robi i generalnie wydaje mi się, że on nabywa tych umiejętności później niż wątkowe dzieciaczki. Jakiś spowolniony czy leniwy , wiadomo, urodzony w niedzielę.Cytat:
Ty masz laktator ręczny tt czy avent, jeśli dobrze pamiętam? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Moonik o kupkach pisałam wyżej.
|
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tez byla na buzi i dodatkowo na raczkach i nozkach....oczywiscie pognalam do lekarza i stwierdzila ze to poczatki wysypki...ale jakiej to chyba sama nie wiedziala.... .. ..i po kremach zniknelo...wiec moze Anciu idz lepiej bo nie wiadomo co to moze byc....I ponawiam pytanie bo zadna mi nie odpowiedziala...... ![]() Mamuski karmiace mm jakie dajecie witaminy??? Ja sie martwie ze moja jest baz zadnych witamin i nie wiem czy nie podawac jej samej od siebie ???
|
|
#2117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dziś w nocy bolał brzuch jak na owu Cytat:
ja mam nadzieję że to nie znaczy szybkiego ząbkowania ![]() no własnie zjadło mi cytat wcześniej a nie możesz zadzwonić do pediatry i zapytać jak Cię to niepokoi?Cytat:
|
|
#2118 |
|
KWC
|
Monia ja daję D w kroplach. Takie miałam zalecienie na karcie wypisowej ze szpitala, a pediatra potwierdził, że trzeba.
|
|
|
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic a nic luzu![]() Cytat:
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez bym nie chciala niedoborow..Temat byl walkowany jakis czas na forum rzeczywiscie, ale racja, tez to omowie z pediatra
|
|
|
#2123 | |||||||
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
no padłam jak mi to powiedziała[QUOTE=Martusiaaa21;307849 59]hejka udało mi sie nadrobić ale zaraz zmykam spać, mam nadzieje że dziś nocka będzie lepsza, mały niby śpi, ale ciężko mu się oddycha przez te glutki w nosku, Muszę jutro doktora popytać co mu może pomóc na skok to chyba za wczesnie, ma takie fazy w ciagu dnia, że strasznie marudny,, dzis to wogóle mało spał a wieczorem dał popalić tatusiowi jak go usypiał i dam znać co mi tam lekarz powie, mam nadzieje że zaszczepi małegoA wiesz co dobry pomysł, jutro sprobuję jak nie będzie chciał spać, Wogóle zawsze po spacerku spał jeszcze z 2 godziny a dziś nie, weszliśmy do domu i oczy jak 5 złoty. Dziewczyny a jak wrócicie ze spaceru i dziecię sobie śpi to je przekladacie do łózeczka czy zostawiacie w wózku? bo ja przekładam bo się boję że się mały przegrzeje przekładam z wózka [QUOTE] Cytat:
nie moge z tych ludzi.... Cytat:
elaborat, ale dobrze się czyta żeby cie zastój więcej nie łapał. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przepraszaj kochana, nie męczysz ![]() mnie się wydaje że natalka 500 ml na 12 h to ma dosyć zawsze można dać jeszcze troche herbatki, albo jedną porcje mm, przynajmniej jak dla mnie to luz blues ![]() Cytat:
jesteś turbo mama ![]() ooo, super prezenty ![]() chrześniaczka tż ma jazde na tego chi chi love, ale on drogi (i brzydki ) ale chyba kupimy jej pod choinke ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobra uciekam coś napisac bo juz po 11 a ja co? Ani zdania nie napisałam |
||||
|
|
|
#2125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
lecę zaraz na szczepienie, wiec trzymajcie kciuki dziewczyny co by ten mój marudnik za mocno nie płakał ale chyba już czuje co się święci, bo od rana jest marudny![]() [QUOTE=acelinka;30786811 dzisiaj wstałam skoro świt, bo mam mnóóóóóstwoooo roboty do szkoły i chce zrobić jak najwięcej póki natalka śpi, a potem oddelegowuje ją do babci, bo babcia ostatnio chora była i się stęskniła za wnusią w ogóle dzisiaj rano mnie olśniło że przecież jade w sobote i niedziele na zajęcia i musze mleko zbiorowac w zamrażalniku, dobrze że dziś sobie przypomniałam a nie np. w czwartek a tak w ogóle to jestem chora zdrówka życzę ![]() Cytat:
dobrze, że jest taka dobra duszyczka co Ci duzo podpowie i pomoże i fajnie, że znów u mamy trochę sobie odpocznieszdziś lepiej, spał od 22ej do 3ej, później godzinka przerwy i od 4ej do 7mej ![]() Cytat:
Dziewczyny a po szczepieniu wychodziłyście od razu na spacerek? tzn na następny dzień?? czy trzeba odczekać jakiś czas??
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Ancia, ja ciebie podziwiam za naukę przy dziecku - i wszytskie mamy uczące się jesteście wielkie
![]() a tak w ogóle moje dziecię też zasypia z pieluszką na głowie, wczoraj ją po kąpanku tak ułożyła, smoczek, pieluszka i poszłam po kapieli poograniać, ale słyszę dziwne odgłosy. wracam, a tam co??? moje dziecko przykryło się [pieluszką na twarz i tak machała główką, chyba tlenu zaczynało brakować od dziś zamiana pieluszki na króliczka.kilka fotek mojej małej z pieluszką, z pieskiem ( zaczynają się zauważać, no i z zalotnie wystawioną nózią spod kocyka
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam tego samego dnia co szczepienie na spacerku
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() byłam juz tu o 5 ale nikogo nie było to nie pisałam ![]() mój synu oczywiscie zasnoł po 22 z zegarkiem w reku to nic ze liczyłam ze zasnie po 20 no ale i tak ładnei pospał do 4:30 i wstał akurat tak zeby tatusia obudzic do pracy moje kochanie zjadło strzeliło na spiaco do mamuni pare usmieszków Acelinko ja tez nei wiem co kupic tz na swieta zawsze robilisy sobie jakis prezent wiekszy wspólny ale w tym roku mąż zarzadziłz e ja robi ejemu i małemu i na odwrót bo małego pierwsze świeta i ma byc dużżżżżżżżżo prezentów itd![]() Indygo śliczne zdjecia a pieluszke mam taka sama z żyrafka hehe no i pościel do zmiany mam identyczna jak Ty
|
|
|
|
#2130 | |||
|
Zakorzenienie
|
No myslalam ze popcztam, ponadrabiam- mały kimnal 30 min i czesc. Teraz babcia chwilowo go lula to ja chyc tu.
Sexi mamuski- jeszcze raz dzięki za dobre słowa- naprawdę sa jak lekarstwo Cytat:
![]() Wcześniej zanim odstawiłam nabiały to tez jakies 2 tyg była zielona- co nawet tak pupa sie odparzala i wlasnie buzia wysypana byla. Mówiłam poloznej srodowiskowej, pediatrze- nikt sie nie wzruszył. Pewnie jakby byly jakies objawy ogolne to by cos gadali. Ktorac pisala ze podaje probiotyk na te koopska. Ja teraz malemu tez daje- ale przez to ze antybiotyk jednak tez w mleku jest, niestety. Cytat:
to nie wiem czy mam bardzo duzo mleka.No ale moja gin tez mowila ze laktacja bedzie sie normowala i bedzie juz tylko lepieej- oby ![]() Cytat:
A co spiewasz? Bo ja nie znam żadnych kołysanek
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

a po 2. jak Natalka zasypia ok. 20 a ja ide spać później to też jeszcze coś tam odciągne, ale to zależy ile wypije przed snem 

szkoda,że moja dużo pracuje, wpadnie nie raz na pół godz i leci, i nie ma za bardzo kiedy wnusia pobawić

ale nie jestem pewna

klask i:

ale chyba już czuje co się święci, bo od rana jest marudny