|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
znów znika na noce i nie daje znaku życia? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Ellika ja mam nawilżacz ultradźwiękowy taki z allegro za 150 zł i jestem zadowolona bo u mnie mokre ręczniki się nie sprawdziły, a nawilżacz włączę na 2 lub 3 godzinki wieczorem i możemy spać, bo całą noc jak chodzi to w pokoju jest jak we mgle więc też nie bardzo ..... ja polecam jeśli chodzi o mieszkanie w bloku gdzie temp jest zawsze stała i dość wysoka, ja mam aktualnie w pokoju 23 -24 st
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
i co robie? CO ROBIĘ!!!!? no oglądam aukcje z tymi ptaśkami i motylkami lamaze... mała łapie coraz bardziej za matę i jedyne co mozna jej kupic to jakieś fajne zawieszki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poszłam do przychodni. Do dzieci zdrowych oczywiśce nie ma nr są na jutro (u nas na szczepienia można tydz. wcześniej się umówić, jak chore to tego samego dnia) i problem jest jak coś jest nie tak z dzeckiem (wysypka, odparzenie itp., ale nie jest chore ![]() A propo chorych to ja jestem chora i Agu chyba tez coś bierze. Bolą mnie zatoki i czytam 5/10 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zadomowienie
|
Ellika - bez nawilzacza bysmy chyba nie przezyli zimy! Juz trzeci sezon go uzywamy (mamy Zelmera). Jeszcze chcialam napisac, ze zazdroszcze imprezy - i to gdzie - w moim ukochanym Wrocku (dla mnie to miasto rozrywki z czasow studenckich, ech..
![]() Chorowitkom zdrowka zycze! Witam nowe Mamusie! I zmywam sie do ortopedy bo sie stara matka sypie zdeczko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | ||||||
Zakorzenienie
|
dzięki Beatko
![]() ![]() Przed chwilą wróciłam, mały usnął...mamusia ma czas na kawę i wizaż i zaraz biorę się dalej do pracy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zapamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-29 o 14:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Emi zaczęła mi tak STRASZNIE płakać,
wstała, śmiała się a za chwilę płacz RYK wręcz, aż jej kinole leciały z nosa ![]() płakała i płakała. Nie wiedziałam o co chodzi. Posmarowałam dentinoxem dziąsła, zjadła bo zjadła i zasnęła. Śpi już 1,5h. Myślicie że to zęby? Bo się nie prężyła, ani nic. Tylko zwyczajnie płakała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
Aleeee macie wenę
![]() ale to dobrze bo uwielbiam was czytać moje Kochane mamuśki ![]() brawa dla Domka za poważną miesięcznicę ![]() Beatko te kozy takie jak z bajki ![]() Nataszka co to za cudo ten śmietanowiec? alibany witaj i skrobnij coś wiecej o was ![]() 83 monia u nas też zabawkowa bida, nie kupuję Jasiowi zbyt wiele bo jeszcze nie widzę takiej potrzeby, poki co moje dziecie ma oballa, skromną matę, karuzelkę i kilka grzechotek teraz na mikołaja jeśli ktoś będzie chciał mu coś kupić poproszę o lamaze i tyle a u nas w telikowe znów baaardzo słonecznie wiec zrobiliśmy dłuuugi spacerek pojechałam do takich fajnych Delikatesów(tak się mówi?) po jakies ciekawe słodyczę do paczek mikołajkowych dla dzieci (kupiłam różne owoce w czekoladzie, wymyślne cukierki z niemiec i przedziwne włoskie ciasteczka) oczywiście wydałam fortunę i wyczyściłam kartę ![]() ale radocha dzieci - bezcenna ![]() mam jeszce pytanie do mam karmiących UU jak zmniejszyć laktację w jednej piersi tak sobie cycka nakręciłam że hoho ![]()
#2500 |
Zakorzenienie
|
zaneta - tak, wg mnie zęby skoro spi po dentinoxie. u nas raz tez tak bylo. byla najedzona, lezala i bawila sie i nagle ryk. myslelismy ze sie czegos przestraszyla ale nie dalo sie utulić wcale, ece w buzi, dziasla az czerwone. nurofen i inne dziecko bylo (ale trwalo to z godzine)
telik - mam podobny problem, zwyczajnie daje raz jednego raz drugiego i po kilku boelsnych dniach wraca do normy. jak boli za bardzo to czasem daje 2x pod rząd tego samego zeby wyciągnęła nadamiar i zeby drugi naprodukował i znowu w koło macieju... najgorsze ze caly czas robi mi sie nadprodukcja w cycku, który już w poprzedniej laktacji miał ropnia i był nacięty - wiec powinno być mniej a nie wiecej mleka... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-29 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam nowe mamusie (których jeszcze nie witałam) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Zakorzenienie
|
laski znowu wygrałam karty podarunkowe do Rossmanna
![]()
#2503 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przyznam Wam się ze zarejestrowałam się drugi raz na stronie hipp bo zależało mi na próbce mleka bo chciałabym takim karmić Maksa jak zakończę UU ..... przysłali mi 2 próbki ( przynajmniej sprawdzę czy ten hipp combiotik mu podejdzie bo szkoda kupować całą puszkę i zmarnować )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
nie przeraża, raczej zaskoczyło
te z tamtego miesiąca będą podobno do odebrania w czwartek, bo w środę wieczorem mają przyjść z dostawą
#2506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za chwilę jeszcze kosmetyki wygrasz ![]() SweetAngel co takiego się dzieje, że myslisz o rozwodzie? To bardzo poważny krok... Tym bardziej, że malutkie dziecko macie... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-11-29 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia śpi juz 2h, masowałam jej dziąsła, więc raczej ząbki. CZY SMAROWAĆ DZIĄSŁA ZAPOBIEGAWCZO ? tym dentonixem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |||||||
Rozeznanie
|
najmniejsze śpi (ehhhh.....spało), średnie samo się bawi, największe (czyt Tż) chrapie.... więc nadrabiam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vaniliova11 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to by było na tyle, bo młode jęczy |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka Ty szczęściaro ![]() Gratulacje z okazji wszytskich tygodni i miesięcznic. Ide dalej leżakować w łóżku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Rozeznanie
|
W skrócie o nas
![]() Mam na imię Ola - 23lat, córeczka Alicja urdzona 5.07.11. Dzień po wyznaczonym terminie, także nie kazała na siebie długo czekać. Rośniemy sobie zdrowo, na chwilę obecną waży 7kg ![]() Z natury jest taką większą marudką, która do pierwszej drzemki do południa tryska humorem, a później nasz czas skupia sie na próbie zaśnięcia, co zazwyczaj kończy się histerią i marudzeniem do czasu kąpieli ![]() ![]() Jesteśmy po chrzcinach które oczywiście Ala przepłakała od kościoła po całe przyjęcie ![]() Kocham nad życie tą małą marudkę ![]() Do poniedziałku jestem na macierzyńskim, a póżniej zaległe urlopy wypoczynkowe i wychowawczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez smaruję dentinoxem bo nie wiem czy on płacze bo lubi sobie pomruczeć czy zęby czy co?? Scio ![]() Maksiu mi pokaszluje troszkę, taki suchy kaszel, nie nawilżałam ostatnio powietrza bo mi się nie chciało, mam nadzieję że to jest tego przyczyna ......... jak myślicie? boję się trochę ![]() Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-11-29 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wolałabym jednak na drugiej stronie Wisły ![]() iwona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko aaa to ja zamówiłam własnie z łyżeczką i już mi przyszło. A te mleko ile w ogóle kosztuje w sklepie ?
Emilie spała 3h. Wstała otworzyła oczy i zaraz znowu jej poleciały i tak z 3 razy. Mi się wydaję, że jej będą wychodziły 2 na raz na dole. Masakra jakaś, jak ona cierpiała mnie aż płakać się zachciało w pewnym momencie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo dziekujemy z Antosiem za zyczenia z okazji skonczenia 3 miesiecy!!!
Teliczku dla Jasia takze zalegle zyczenia! Sorki, ze tak krotko, ale piszecie jak szalone, a ja ostatnio nawet czytac nie mam kiedy, bo postanowilam, ze po poludniami jak juz dziewczyny sa w domu, to nie bede otwierac komputera (dzis zrobilam wyjatek, bo mi teskno ![]() Widzialam, ze coraz wiecej Was decyduje sie na oballa, ja tez bym chciala kupic. Czy moze ktos z Was wyczail, ktory sklep oferujacy jutro darmowa wysylke ma w swojej ofercie oballa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wtedy co do Krosna jezdził to chwilowo. A w pracy jako tako, robi cały czas na zewnątrz, a kalesonów nie chce nosić ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I jak masz na imię koleżanko droga ? Natasza ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |||
Wtajemniczenie
|
fajnie by było dobrze żyć z teściową mojej córki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ty nasza bidulko wątkowa. Jak kończyny wyglądają? Nadal kicasz? ![]() Cytat:
![]() No to jak z tym kolejnym postem o Tobie i córeczce? ![]() Cytat:
![]() Oball - Natka wczoraj podawała sprzedawcę z all, a Wodaqua wklejała linka ze sklepem internetowym. Dziewczyny polecają takie piłki oball co mają 10 cm (z grzechotkami albo bez) Zyrafka sophie - taki większy (i droższy) gryzak w kształcie żyrafy. Jak wpiszesz na all, to Ci wyskoczy. Z tych wszystkich rzeczy na razie mam zawieszki Lamaze i polecam. A ja z lekkim dołkiem dzisiaj, bo Kuba był u "znachora" (Shira ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Rozeznanie
|
Witam..
Iwona ja niestety nie pomoge , Bo nie mam nic o co pytasz, choc zastanawiam sie nad oballem ![]() ![]() Gratulacje z okazji kazdego nowego miesiaca/tygodnia Witam nowa mamusie ![]() Telik ja to czasami w nocy daje dwa razy z tego sameg , Bo taka zaspana jestem ![]() Beata , kozy super , a kto doi ? Tak z ciekawosci zapytam ![]() A ja pije kawe , Sophie spi , dzis szaro , Burl za oknem , bylismy na spacerze ,troche ogarnelam rachunki Tz ,obiadu dzis nie robilam Bo zostalo z wczoraj , wiec w domu mozna cos zrobic. Wczoraj jak Tz wrocil z pracy , mala byla zmeczona I marudna oooookropnie, nie chciala lezec no I Tz ja posadzil , podparl posciela , poduszkami , no a ona happy, ale po 5 min polozylam ja , Bo sobie mysle ze za szybko , a ona w bek. Kiedy wy juz sadzacie swoje malenstwa , Sophie konczy 4 miesiace za tydz , no I nie wiem czy moge ja tak troche sadzac. U nas jest jeszcze w miare cieplo , wiec tylko taka kurteczke jej zakladam , a on a sie drze, ace bedzie jak przyjdzie kombinezon zalozyc . |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
Zaneta puszka HIPP mleka 800 g około 40 zł a ta mniejsza chyba 350g około 20 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2520 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kreatwność się liczy ![]() Cytat:
![]() a co tam "stara matko "się stało? jak Ty to robisz? wchodzisz na stronę rossa i się logujesz czy jakiś konkurs jest? zdradź tajemnicę. ![]() Sara ma antybiotyk ![]() ![]() Czerwone gardło, dużo wydzieliny i flegmy zalegającej w tchawicy, w oskrzelach i płucach jeszcze czysto, i dobrze że przyszliśmy w porę póki nie są konieczne zastrzyki tylko antybiotyk w kropelkach- chyba że będzie go ulewać to wtedy zastrzyki.. Byliśmy prywatnie. I rzeczywiście mówiła że już trzeba mieć zaświadczenie od alergologa aby przepisać nutrę, bo zaczynają ścigać i kontrolować lekarzy. Ale jeszcze nam przepisała na 10 puszek i w papierach coś nawypisywała w razie kontroli... Ehhh. Nie myślałam że tak szybko mi dziecko zachoruje Teraz się zastanawiam gdzie ją załatwiłam ![]() Być może w sobotę, bo trochę w samochodzie się spociła, mimo że miała rozpięty kombinezon i ogrzewanie wyłączone a potem na dwór i do marketu... Wogóle czy Wam sie nie pocą na plecach dzieci od tych fotelików maxi cosi? w lecie to samo było.. Teściowa mnie wnerwiła. Tż poszedł ich opierd** że za bardzo palą w piecu, na co ONA:"a bo dziecko na podłodze kładziecie"- tak, na dywanie włochatym i na macie, albo na kocu ![]() ![]() Teraz pewnie gada że ja dziecko załatwiłam bo na podłodze leży i lekko ubieram i na dwór chodzę jak zimno. Tż jej przemówił do słuchu i się zamknęła. Doła mam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.