|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Zariah- współczuję.. I też chyba przestane narzekac na naszą służbę zdrowia! DObrze że niedługo będziesz miała USG, na pewno się uspokoisz. Dbaj o sibie Kochana
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Dziewczynki trochę w innym temacie- ile Dzidziuś w 6 miesiącu życia może miec długości (68, 72?) Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-29 o 15:23 |
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
lena tez sie nad tym zastanawialam, a ostatnio moja znajoma urodziła chłopca 61 cm.. wiec ile takie dziecko moze miec w 6 miesiacu...
|
#603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.No i mi Ją zabrali do inkubatora pod te kabelki i zaczęli dawać leki. Na trzeci dzień mi Ją dali do karmienia , szło średnio, bo te brodawy itd.i zabrali do inkubatora znów na dalsze kroplówki.Mówię do położnych ,że może by Jej dawały moje mleko , bo ja ściągam i wylewam , a nie sztuczne, a one do mnie ,że ona nic nie dostała , tylko to co ja Jej dałam.Więc jak Ją znów dostałam to tak się zawzięłam ,że była opita jak bączek.Aż się położne śmiały,że ma brzuch jak żabka i że mam trochę przystopować.Więc wiesz mleka nie dały, ale myślę,że dawały Jej glukozę z wodą, może właśnie po to ,żeby Ją napoić.Cholerka nie wiem jak to pod względem wody będzie.Ale jak sobie tak myślę,że te pierwsze karmienia to i tak czasem średnio wychodzą, tzn. z tego co widziałam u dziewczyn w pokoju to i tak te dzieci za dużo nie piły, więc 4 godziny to chyba jeszcze nie tragedia.W domu też mi się 4-5 godzinne przerwy zdażały i było ok.Podpytam położną moją taką domową jak Ja spotkam na ulicy jak to jest.No to się rozpisałam , a w sumie nic Ci nie pomogłam .
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, a mogłabyś podesłac stronkę do tej tabeli?
|
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
A proszę - wzrost i waga http://dziecko.wieszjak.pl/zdrowie-d...oku-zycia.html
są jeszcze Dane opracowane przez Zakład Rozwoju Dzieci i Mlodzieży Instytutu Matki i Dziecka, ale tamte wyżej jakos lepiej do mnie przemawiają http://www.czarodziej.pl/serwis/d/se...iemowlaka.html
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-11-29 o 15:28 |
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam nadzieję, że mój Dzidek nie będzie za duży... Mam wąskie biodra, a strasznie nie chciałabym cesarki. |
|
|
|
|
#608 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak mu do rozumu to nie uderzy to wtedy jak już dzidzia będzie na świecie i będziecie razem mieszkać a koledzy dalej będą najważniejsi to wtedy go za uszy i do jego rodziców. Niby już jesteście dorośli ale jeśli nie zmądrzeje sam to niech oni go trochę uświadomią. Z tego co pisałaś to Twój TŻ jest w podobnym wieku co mój i jak się Maciek urodził to sam odrzucił kolegów i zajął się ojcostwem jak należy. Szczerze mówiąc nie sądziłam,że aż tak go to odmieni ( był nawet ze mną przy porodzie) Więc życzę Ci z całego serca,żebyście mieli podobnie i wszystko się unormowało Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dwa pudełka chyba Cytat:
![]() ) W sumie nie rozumiałam czemu na nią się tak patrzyli bo mówiła ,że urodziła córkę w 7-mym miesiącu i zwyczajnie martwiła się żeby nie urodzić za wcześnie drugie) Cyt. ''Czy podejrzewasz, że możesz być w ciąży ? ''
9.11.2014 Oleńka Edytowane przez Roksape Czas edycji: 2011-11-29 o 15:31 Powód: złe cytowanie |
||||||||||
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy zawsze jezeli dziecko jest duze zaleca sie cesarskie ciecie?
|
#610 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
wrócę do was wieczorkiem, idę się wygrzewać do łóżka bo przeziębienie mnie wzięło jak już wcześniej pisałam ) Nadrobię was później!Zariah - Nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze.. A jeśli chodzi o lekarzy u nas też się tacy zdarzają |
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do dużych noworodków to mojej mamy brat jak babcia go urodziła SN !! miał 5250!! podziwiam że babcia to zniosła mama moja miała ponad 4 kg ja tak samo
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szwagierka miała wyraźne zalecenie cc, a on stwierdził "spróbujemy sn". W efekcie po kilku godz. bezsensownych męczarni i tak zrobiono cc A kuzynce gdy przyszła rodzić i pokazała, że ma zalecenie cc od lekarza prowadzącego pielęgniarka oddziałowa powiedziała, że "pani doktor to może sobie decydować u siebie w domu, tu od decyzji jestem ja" No i oczywiście mimo dużego dziecka, próbowano by rodziła sn i "pięknie" pękła jej szyjka macicy obustronnie
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2011-11-29 o 15:39 |
|
|
|
|
#613 |
|
Rozeznanie
|
Ponoć nie zawsze... Dopiero jak zauważą że nie dasz rady SN to wtedy decydują się na cesarkę... Moja siostra ważyła 4800 i mama rodziła sama ( a bylo to 4lata temu). Poprawcie jeśli się myle,bo może informacje mam nieaktualne..
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
kulka to jest straszne, oni mimo zalecenia lekarza prowadzacego ciaze wystawiaja kobiete na męki i próbę...
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wogole zapomnialam ze malemu takie nowonarodzonemu bobasowi daje sie do picia wode z glukoza, pamietam jak polozna kazala tym oszukiwac jesli dziecko chcialoby za duzo mleka pic U mnie nie wiem jak to bylo, podejrzewam ze go nakramili ze tak spal ale moze byl po prostu takim duzym spiochem i rzeczywiscie nikt go nie karmil mlekiem. Sama nie wiem juz co myslec.Ale jak spotkasz sie z polozna to zapytaj Ja jeszcze poszukam w necie
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
Jak trafisz do szpitala z bólami do porodu będą badać Twój kanał rodny i biodra czy maluszek przejdzie.
|
|
#617 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cześć kochane! Ja dziś zaliczyłam basen, zaraz biorę się za obiad-zapiekankę z indyka. U nas pogoda paskudna, ale bardziej typowo jesienna niż zimowa-wieje i pada...grad!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zariah, nie martw się na zapas! Może faktycznie jest jak pisze Karolca z tym łożyskiem. Najważniejsze, że wyczuwasz ruchy w ogóle. Zgadzam się z aganat, że gdyby coś się bardzo poważnego działo, na pewno przybiegli by w te pędy, jak słyszeli bicie serduszka, znaczy, że dzidzia ok. Tylko nie rozumię argumentów, nie zrobimy usg, bo za drogo, albo braku konkretnego, fachowego wytłumaczenia, które mogłoby Cię uspokoic, wyjaśnić wątpliwości I w efekcie nie wiesz nic, a nawet masz wrażenie, że oni nie wiedzą tym bardziej, a powinnaś stamtąd wyjść uspokojona, że służba zdrowia potrafi pomóc.... |
||
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Aguska a ta glukoza to ta sama co sie kupuje do testu z glukozy?
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety, szpital nosi tytuł przyjaznego dziecku ale matce to już chyba nie bardzo :/
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- tak ta sama tylko nie pamietam juz jaka ilosc czy ta 50gr chyba tak ale nie jestem pewna ![]() tylko ze dziecku daje sie tej glukozy odrobine hehe ale tez nie pamietam ile
|
|
#621 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze cel dobry i bardzo doceniam, bo lepiej wiedziec co czlowieka czeka . To takie chwilowe ataki paniki, wiec mam czas do marca aby sie z tematem oswoic;], a potem wiadomo i tak na zywiol!A Ty bedziesz miala jeszcze wiecej zajec,wiec tym bardziej mocno trzymam kciuki,aby wszystko szlo gladko! Cytat:
. To niesamowicie budujace jak TZ sie tak angazuje i widac,ze tez tym zyje, mysle,ze trzeba sie z tego tylko cieszyc. Ja tez doceniam to u mojego...bo wiem,ze jest niesamowicie zaangazowany i tez gada do brzucha i juz mowi,ze chcialby przytulic . Cytat:
No wlasnie z tym karmieniem to wiadomo ruletka, ale przeciez musimy sobie poradzic, mysle,ze jak co do czego przyjdzie to ...nie mamy wyjscia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Mi jest latwiej myslac,ze nie tylko ja sie czuje chwilami tak bezradna(zabrzmialo egoistycznie,ale wiecie o co mi chodzi ), bo tzn.ze nie sfiksowaam .Nie chce tez wyjsc na jakas panikare, ale wierze,ze wlasnie Wy zrozumiecie temat...bo pewnie prawie kazda czuje podobnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
lena zmierza Ci przed porodem na pewno taka specjalna miarka biodra
i ocenia czy dasz rade.
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za darmo i zapytam Ją jak to jest , bo Ona była wiele lat pielęgniarką oddziałową w miejscowym szpitalu.
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. mea culpa zapomniałam dodać jeszcze "jak kogoś stać chodzić prywatnie"
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-11-29 o 16:11 |
|
|
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
dodałam na mejla kilka ciekawych fotek
![]() co do tego mierzenia to ciekawe jak tutaj jest... Pewnie jak zwykle żadnego mierzenia nie będzie
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zariah jak dobrze, że się odezwałaś
Trzymaj się i cierpliwości Cytat:
a ja z nawet większą ![]() No i ładnie, poszłam chwilę na drzemkę a spałam jak suseł 3 godziny aż już ciemno się zrobiło!
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ile mam do nadrobienia uuuu wczoraj cały dzień nie miałam internetu i dzisiaj do połowy dnia również ![]() Byłam dziś u lekarza wszystko ok bóle są powodem kręgosłupa (rwa kulszowa)i w razie bólu mam brać nospe a tak to nie ![]() poza tym jutro idę na USG 4d - te które już były proszę powiedzcie jak wygląda całe badanie i czy powinnam zjeść coś słodkiego aby dzidzia się ruszała ??
|
|
|
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do tych które już rodziły (im bliżej porodu tym bardziej mnie nurtuje):
* jak to jest z tym bólem? w którym momencie porodu było najgorzej? a może był mniejszy niż się spodziewałyście? czy bolało tylko podczas skurczy? gorsza jest pierwsza czy druga faza porodu? no i najważniejsze: jak bardzo boli? tzn. do czego można by porównać * a jak miałyscie cc to jak długo bolała rana i czy brałyście jakieś środki przeciwbólowe ?
|
#629 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje dla koleżankiengela super, że z córeczką wszystko w porządku Cytat:
I widzę, że nie tylko u mnie mama TŻ narzeka, że nic nie tyję ![]() Ale dziś wlazłam na wagę i coś się ruszyło, w czwartek zeszły ważyłam 50,4 kg, dziś waga pokazała równo 52 kg. Zariah tragedia z tym szpitalem, współczuję.. A z maleństwem na pewno wszystko dobrze, może leniuszek z niej
|
|||
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

:confuse d:
.No i mi Ją zabrali do inkubatora pod te kabelki i zaczęli dawać leki. Na trzeci dzień mi Ją dali do karmienia , szło średnio, bo te brodawy itd.i zabrali do inkubatora znów na dalsze kroplówki.Mówię do położnych ,że może by Jej dawały moje mleko , bo ja ściągam i wylewam , a nie sztuczne, a one do mnie ,że ona nic nie dostała , tylko to co ja Jej dałam.Więc jak Ją znów dostałam to tak się zawzięłam ,że była opita jak bączek.Aż się położne śmiały,że ma brzuch jak żabka i że mam trochę przystopować.Więc wiesz mleka nie dały, ale myślę,że dawały Jej glukozę z wodą, może właśnie po to ,żeby Ją napoić.Cholerka nie wiem jak to pod względem wody będzie.Ale jak sobie tak myślę,że te pierwsze karmienia to i tak czasem średnio wychodzą, tzn. z tego co widziałam u dziewczyn w pokoju to i tak te dzieci za dużo nie piły, więc 4 godziny to chyba jeszcze nie tragedia.W domu też mi się 4-5 godzinne przerwy zdażały i było ok.Podpytam położną moją taką domową jak Ja spotkam na ulicy jak to jest.No to się rozpisałam , a w sumie nic Ci nie pomogłam
.

ja już nie wiem co z nim zrobić.

Jak ona dała radę
u mnie sie pomylili o 300g... cora miala miec 3700 

), bo tzn.ze nie sfiksowaam
Trzymaj się i cierpliwości