|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() ahhh pewnie wniebowzięty był i oczki mu świeciły co?? ehh faceci.... Cytat:
DAJ MU WYCISK!!! Cytat:
![]() Mnie pewnie jutro czeka szkrobanie ![]() Cytat:
![]() A łóżeczka- nie rób fot, mnie oprócz coneco apollo to interesuje baby design dream i to wszystko, 2 typy, nic innego mi nie podchodzi, ale dziękuję weź tak niepostrzeżenie wślizgnij mu się pod kołderkę...
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
dziewczyny przyszły do mnie wczoraj te leginsy ciążowe ocieplane wiem że któraś o nie pytała (sorki nie wiem która) więc odpowiadam że są ok. Nie są jakieś mega grubaśne ale są ciepłe
![]() a co myślicie o takim biustonoszu? http://moda.allegro.pl/c89-biustonos...954140114.html
Edytowane przez dph Czas edycji: 2011-11-29 o 23:09 |
|
|
|
#213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie są git ![]() Cytat:
Cytat:
no musi być piękna, sie wie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś nastrój do
czuję się jak mały nieporadny żuczek.... z ledwością podnoszę się z łóżka Jestem zła na samą siebie... Cytat:
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czuję się jak stara ociężała baba
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Łooooooooooo WYPRASOWAŁAM... za ten czas nadrukowałyście praktycznie 3 strony... ale spoko, nadrobiłam... kurde wam powiem, że trojaczki bym w to ubrała.... więc zrobiłam podliczenie:
Ogólnie to ciuszki są tak w rozmiarach 56-68 ale to takie mniejsze 68 więc ja je traktuje jak 62 z zapasem :1. kaftaniki - 15 szt 2. body (krótki rękaw) - 14 szt + 9 szt takich większawych mimo rozmiaru z metki 0-3m 3. body (dł. rękaw) 14 szt 4. pajacyk (cieńsze, bawełniane) 11szt 5. pajacyk (cieplejszy taki z welurku) 5szt 6. pajacyk/kombinezon (taki pajacyk ale z takiego welurku ciepłego z kapturem) 2 szt 7. śpiochy 12szt 8. śpiworek do spania 1szt 9. kombinezon 2szt (56 i 68) 10. spodnie 6 szt (5 dresowe + 1 sztruksy) 11. dresy (bluza + spodnie) 2szt 12. sweterki 6szt (zapinane + przez głowę) 13. bluza z kapturkiem 1szt 14. sukienka 3szt (2 robione na drutach + jeansowa) 15. rajstopki 2szt Także normalnie mam zapas ubranek takich, że chyba będę prać raz na tydzień - ![]() ubranka większe te takie 6-9mies i takie już w granicach roczku - 1,5 to u mamy leżą w pudle bo mi nie potrzebne... po za tym gdzie bym to schowała.. ![]() i praktycznie nic nie kupowałam, zostało mi masę rzeczy od synka i dostałam od szwagierki... kilka może tych rzeczy dziewczęcych typu - dresik, sukienka... to kupiłam.. a tak to nic a i tak się nazbierało tego jak na 3jaczki ![]() kurde coś mi się ostatnio często świruje w głowie no i w piątek to omdlenie... normalnie pokój wiruje, dziś za to miałam jakieś kołatanie serca (puls 122) i wiecznie mi gorąco, a ciśnienie mam dobre, nawet czasem niskie (ale ja zawsze mam niskie - od kiedy pamiętam)... chyba to od krwi mi się zdaje... ale nie wiem, w pt idę do gina to mu powiem ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
chyba od razu zamówię sobie namiot 2osobowy ...albo poszukam stanika w rozmiarze "Z" a jak będę dziecko karmić to nie będę musiała go trzymać... całe wsadzę do stanika i niech sobie je... :P
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie tylko Ty... co ja się na sapię przy zapinaniu kozaków... wstawanie z łóżka...oczywiście o obcinaniu paznokci u bóg i goleniu miejsca wiadomego nie wspomnę...masakra...!! a uciekający autobus z przystanku? - nie do osiągnięcia! Normalnie jakbym miała z 80tke na karku! W ogóle jak idę chodnikiem mam wrażenie, że toczę się jak czołg... przegięta do tyłu, kulam się z boku na bok jak pingwin jakiś... Matko!! a gdzie tam luty ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Idę spać bo mi kręgosłup wyjdzie dupą zaraz.. po tym prasowanku na siedząco z za krótkim kablem od żelazka (przedłużacz mi się zepsuł:P)... Do jutra Miłego i Wygodnego Spanka Dwupaczki
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
jak pingwin&kaczka TO SIĘ TOCZĘ JA!!
![]() Proszę sobie jakieś inne zwierzątko zaadoptować!
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciurka, Elunia, czwartek u mnie wchodzi w rachube TYLKO jezeli nie bede miala obrony w piatek, bo inaczej to dziobanie i modly...
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
dodałam foto do klubiku ale odrazu was mocno przepraszam za rozmiar nie miałam pojęcia ze tak wielkie wejdzie zapodałam foto że hej
to już pewnei ostatnei moje zdjęcia zbrzusiem dobra mykam spać bo już późno jutro czekają mnie małe szybkie zakupy a w czwartek wizyta u lekarza dobranoc mamuśki przesyłam całuski papaski
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Ło matko! 8 stron w nowym wątku. Próbuje Was nadrobić cały wieczór...a wy dalej piszecie i piszecie... Muszę się Wam pochwailć że kupiłam łóżeczko i wózek dzisiaj odebraliśmy
bo oczywiście też jestem posiadaczką tych cudownych stworzonek Ok mykam spać, nie piszcie proszę rano tak dużo bo naprawde nie idzie za Wami nadążyć Już pozapominałam co chciałam Wam napisać bo tyle tego było Edytowane przez magdazzz18 Czas edycji: 2011-11-30 o 00:17 |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza!
![]() Jak mi się nie chce jechać na badania.... ![]() Pearl to mówisz, że fiolecik dziewczeńcy?? A niebiesko- turkusowy niet?? Waham się między zielonym a niebieskim Musiałam się z tym przespać! Ten niebieski, jest za niebieski!
|
#225 | |||||
|
Zadomowienie
|
no ładnie to tak kociaka poić wódą?
słodziak Cytat:
![]() jeżeli nie masz kosmetyków to jak pisałam wczoraj w superpharmie jest promocja na oilatum soft - zerknęłam na cenę i dwie butle 500ml z pompką zamiast 173 zł kosztują 69 więc się super opłata i ludzie to kupują na potęgę koszule do porodu też musze poszukać, jakąś na allegro zamówię laktator kupiłam medeli u rp_77 za 249 zł a tak to widziałam je za 300 a ten akurat polecała mi koleżanka rożki mam już dwa ( takie same, źle mi się kliknęło ), termometr kupiłam w superpharm bezdotykowy w promocji ze 151 na 99 i jak chcesz to mogę Ci wkleić listę jaką miałam wczoraj do apteki i kosmetycznego dla mnie i dla dzidzi.Generalnie brakuje mi octeniseptu ( był duży a po co nam butla 250ml jak wystarczy 50) i wody do noska a tak to zakupy apteczne skończone Kochana jeżeli chodzi o biustonosze to kupiłam jeden wczoraj nie wytrzymałam już mi się cycochy wylewały z moich poprzednich a nie wiem co z naszą wyprawą na KEN? może faktycznie po porodzie, żeby nie przepłacić? no teraz to się zastanawiam a mi babka w sklepie dobrała taki, że mam ciut luzu, nie wiem czy nie za mało, okaże się, ale już nie mogłam chodzić w moich starych stanikach - już się wylewały cycoszki a kupiłam taki: ( małżowi się bardzo spodobał http://www.krisline.com/product,products,189.html i chcę jeszcze ten, mimo, że nie jest do karmienia to babka mówila, że jej szefowa w nim karmi i jest super wygodny i w ogóle śliczny i chce go na mikołajki ![]() http://www.krisline.com/product,products,178,715.html Cytat:
u nas byl szlaban na poczatku przez bliznieta, potem mielismy trochę luzu i korzystalismy a teraz od wrzesnia znowu Cytat:
a my sobie nie możemy dogadzać Cytat:
tz już dni odlicza ojej zawstydziłam się ![]() Cytat:
ja mam same body, kaftaniki i pajace na początek, bez sweterków, spodni itd, to zamierzałam kupować później ale kolekcja - wow !!
|
|||||
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
To była chyba najgorsza noc jaka mi sie mogła przytrafić. Wpierw nie umiałam zasnąć, obracałam się ciągle z boku na bok, zasypiałam i znowu sie budziłam. Obudziłam się około 2 i ze ścian wychodziło jakieś szkrobanie, tak jakby myszy, ale jak one by sie do sciany dostały? Niby są to ściany regipsowe , ale to i tak niemożliwe. Potem nagle słyszałam jakby ktoś coś w domu przesuwał, ale to niemożliwe, siostra spała w drugim pokoju , a mama u siebie na dole w drugim, poza tym mama się mnie coś ostatnio pytała czy coś w nocy słyszałam, własnie jakby ktos przesuwał. Trwało to dobre pół godziny. Juz niezle sie nakręciłam, bo to noc. Wpierw podeszłam do terrarium ,ale tam spokój. Świnka morska też śpi, kota w domu nie ma, jedynie pies w piwnicy, ale to by musiał chyba węgiel przerzucać żeby taki rumor był. I nagle mnie strasznie brzuch rozbolał, podbrzusze strasznie kuło, coś strasznego, potem szyjka mnie zaczęła kłuc i się to utrzymuje aż do teraz. Ani nie mam no spy, dopiero musze kupic, bo sie skonczyła. Dobrze, ze dzis ide na to usg to tez nie chciałam budzić całego domu z mojego powodu. Ta noc była okropna!! Tym bardziej, ze ja sie szyko nakręcam jak coś słyszę. Jedynie co mi przyszło na myśl to duch, którego kiedyś widziałam. Cały dzień już do Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-30 o 08:00 |
|
|
|
#227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Zosia za USG
|
||
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem z uk ale biustonosza jeszcze nie mam... bede musiala cos poszukac i koniecznie musi byc ladny Czubasek... ja na Twoim miejscu bym tesciowej wogole nie sluchala, albo wpuszlala jednym uchem a drugim wypuszczala. Jezeli ginka zalecila Ci lezenie to chyba oczywiste ze do szkoly nie pojdziesz... idz zaszyj sie w kacie z ksiazka a durna tessciowa niech sie miota po domq z tysiacem pytan czemu nic nie robisz Nie no nie da sie Was wogole nadrobic.... przeskoczyc musialam ze strony 4 na 8 bo araz do pracki i sie nie wyrobie ![]() Martu hehe ja tez sapie przy kozakach... i jak zakladam skarpetki ![]() nikotynka ten drugi jest sliczny ![]() eh... czas do pracy... |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
dobry
|
#231 | |
|
BAN stały
|
Dzien dobry.
Glowa jak bolała wczoraj tak z bólem się obudziłam . W końcu u niej już 4. miesiąc leci a u mnie 8. a w ciąży się nie widziałyśmy.Jeszcze muszę się do pracy zbierać . Matko jak te dnie się dłużą. Dziś i jutro a leń totalny mnie dopadł. Do tego Milena rano powiedziała , żebym jej dała spokój bo chce spać i zostało nam pół godziny do wyjścia a my jeszcze w piżamach.Cytat:
ale w poprzednim domu co chwila coś słyszałam Miłego dnia brzucholki P.S. Babcia tż podała przed Kubę kocyk akrylowy więc mogłam wykreślić z listy . A z aptecznych rzeczy tantum rosa i gaziki nasączone spirytusem do pępka.A na co jest octenisept? Potrzebne to?? Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-11-30 o 08:31 |
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
za wizyte.
|
||
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
|
#234 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Powoli się przyzwyczajam do zasypiania 2 godziny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zoskasamoska - współczuje nocy
|
|
#235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie tez było nieciekawie, po południu zepsuł nam się alarm w mieszkaniu a wieczorem jak już mąż spał, poszłam do łazienki, wracam i czuję, że coś się pali !! i szukaliśmy, czy w bloku jest pożar, czy w garażu, czy u nas coś się nie kopci... a było już po północy ![]() okazało się, że to ten alarm, który się zepsuł, zaczął sie fajczyć i śmierdziało w całym mieszkaniu okropnie. Poszliśmy spać przy otwartym oknie, ja cały czas się bałam czy się nie obudzimy z jakąs niespodzianką ( dla bezpieczeństwa wyłączylismy korki) no i dzisiaj czeka mnie szukanie speca od alarmów ehh Cytat:
a octenisept jest to pielęgnacji pępka - zalecają tym psikać zamiast spirytusem czy innymi specyfikami kupujecie pojemnik na zużyte pieluszki? mi się to spodobało tylko nie wiem jakiej firmy czy tt czy angelcare? |
||
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie umiem się otrząsnąć po tej nocy, dziwnie się czuję, nie mam pojęcia co to mogło być.
Dziś przymierzałam staniki do karmienia, które dostałam. Niby pasują, z firmy H&M są, ale tak dziwnie , bo jednak ktoś wcześniej ich używał, ale i pewnie nowych i tak nie kupię. Taka zmęczona jestem, a tu trzeba na te badania i USG jechać:/ Dziękuję, że trzymacie kciuki Do potem Brzuchatki
|
|
|
|
#239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
![]() Agatek Czesio jest z majowego miotu jeszcze młody ale ma 3kg teraz mały terrorysta mój tata uratował go przed schroniskiem jak poszedł po papierosy do Monopolowego a było to 20 lipca w imieniny Czesława i jest Czesio (mojej mamy pomysł |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.

ehh faceci....
buziaki
ale mialam " szkrobania"
tak to jest kompletować wszystko samemu
no ale trudno, mam już prawie wszystko, dzisiaj jestem po zakupach apteczno - kosmetycznych

dla mnie są git
czuję się jak stara ociężała baba

Ten niebieski, jest za niebieski!