Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 11:38   #2611
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Seona gratulacje

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:45   #2612
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze tteraz te smocczki są naprawdę przystosowane i nie ma się co bać o zgryz itp - piszę o tych porządniejszych smoczkach, te z aventu według mnie są extra
też mam smoczki z aventa i jestem nimi zachwycona mała nie ma problemów ze ssaniem, a dodam,że karmię małą tylko butelką, bo nie mam juz prawie pokarmu w piersiach.

agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:54   #2613
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

wczoraj pechowy dzien mialam.

Dzis udalo mi sie zalatwic jedna sprawe pozytywnie , tak mi zalezalo i sie udalo!!! po prostu sie udalo!!! az sama nie wierze, tylko zawsze jest to drugie dno i musze jeszcze kombinowac dalej....
1. biedactwo, dobrze że nic poważnego sie nie stało
2.
3. za ktg i usg

Princesska- co do smoka, ja pomimo założenia ze nie bede dawac smoka czasem daje małej ale ona nie chce. tak chciałabym zeby nauczyła sie sama uspokajac i zasypiac bez wiszenia. Helen ma spora potrzebę ssania.

Smoczki na pewno są lepsze niż palce/kciuk. Od smoka łatwiej odzwyczić a raczki zawsze sa w zasięgu
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:58   #2614
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
a dodam,że karmię małą tylko butelką, bo nie mam juz prawie pokarmu w piersiach.
u mnie dokładnie ten sam powód - dwie wydmuszki - rozm. A, mam piersi w tym momencie chyba mniejsze jeszcze niż przed ciążą

u mnie to chyba dziedziczne - babcia karmiła swoje dzieci po 2 tygodnie, mama mnie karmiła 3 tygodnie, ja Szymka 2 tygodnie - i pokarmu zero......

najgorsze było przezyc to w szpitalu.... tysiące plakatów - NIE MA NIC LEPSZEGO OD MLEKA MATKI !, PRAWDZIWA MATKA KARMI SWOJE DZIECKO PIERSIĄ ! itd + położne które zrobiły mi 2 mega krwiaki na lewej piersi od ściskania.... ( lewą pierś miałam przez to jak balon przez tydzień), , aaaa szkoda gadać, przepłakałam 2 noce z wyrzutów sumienia, france doprowadziłyby mnie do jakiejś depresji po porodowej, bo jak rozrabiam NAN to niby nie kocham swojego dziecka.... - masakra

dziś mam kiepskawy dzień.... coś mnie wzięło na wspominki

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:58   #2615
dygotka8
Zakorzenienie

niestety nie mam czasu na czytanie czy pisanie.
mam pytanie-jak nazywa się maśc na brodawki której nie trzeba zmywać przed karmieniem?????czy moze to Maltan?

co do wolnego to po zgłoszeniu dziecka do zuzu tez jest na dany rok 2 dni opieki na dziecko do wykorzystania przez jednego rodzica w danym roku.tak przynajmnije było-mam nadzieje,że tak jest nadal.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 12:05   #2616
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

truscafka do mnie tez przylazly jak Oliwie urodzilam, "niech Pani pokaze piersi"pokazalam...a ta z lapami!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja Halooooooo co Pani robi?swoich Pani nie ma?prosze siebie tlamsic a nam butelke przyniesc...tak mnie wkurzyla!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 12:07   #2617
szpilmalzon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Kciuki za seone
Szpilo z malzonem- ja twierdze ze ta ksiazka to samo zlo , nabawilam sie przez nia depresji jak sonia miala okoLo miesiaca a ja ja przezytalam
Bo wyszlo mi ze ma wszystkie mozliwe zle nawyki- isypianie przy cycu, spanie na rekach itd
Jak chcialam ja odzwyczaic to byl ryk ze dwa dni- serce sie krajalo ale wg zalecen itd
W koncu z placzem zadzwwonilam do mamy a ona mi powoedziala ze gluia jestem bo takie dziecko jest za male i poyrzebuje bliskosci mamy i bezpieczenstwa
A na samodzielne usypiane przyjdzie jeszcze czas. I faktycznie jak miala kilka
Mcy to sie tego nauczyla- bez dramatow lez jej i moich i innych histerii

Wiadomo regularny tryb zycia jaki polecaja q tej ksiaCe jest wazny- ale ten prosty plan to mi sie z komunostycZnymi planami piexioletnimi kojarzy a kazde dziecko jest inne
(...)
Moznaby zwariowac, traktujac jak wykladnie tak niekonkretny material jak ten latwy plan. Bardziej liczymy na informacje o odczytywaniu sygnalow dziecka.

Generalnie harmonogram dnia to jakies wytyczne, nie sztywna sekwencja. Z drugiej strony nie chcemy, aby dziecko przy cycu spalo. Milosc, czulosc-jasne, ale Szpilka tez musi funkcjonowac. Przede wszystkim liczymy na to, ze Mala zechce jesc w jednej racie, bez spania.
szpilmalzon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 12:07   #2618
sozaa
Rozeznanie

Agnus - witamy ponownie!!!! zagladaj do nas! Twoja mala dama wyglada uroczo, ten spioszek

Princesssko, ostatnio nawet nam nasza kobieta na psychologii rozwoju dziecka mowila, ze nie wie skad sie wzielo takie przekonanie, ze smoczek to samo zlo?! Ona stwierdzila, ze to jeden z lepszych wynalazkow dla dzidziusia. Dziecko ma naturalna, biologiczna potrzebe ssania, tak sie uspokaja. Masz wybor, albo smoczek i dziecko uczy sie samo uspokajac ze smoczkiem i kontrolowac swoje emocje, albo cycek i twoja pomoc co moze rodzic pozniejsze konswekwencje w takiej postaci, ze w przyszlosci tylko Ty bedziesz w stanie pomoc dziecku w uspokojeniu sie i regulowaniu emocji. No i zostaje jeszcze kciuk, od ktorego baaaardzo trudno odzwyczaic. Od smoczka trzeba bedzie dziecko pozniej odzwyczaic, ale nie zawsze jest to trudne, tak samo bedziesz musiala odzyczaic od pieluch.
Tak jak Truskafka pisala, w dzisiejszych czasach sa takie smoczki, ze krzywdy nie wyrzadzaja, a zgryz to wada w duzej mierze genetyczna. Ja i moje rodzenstwo mielismy identyczna wade zgryzu, cala trojka, ja ze smoczkiem przechodzilam do 5 r.z a moja siostra tylko 3 miesiace uzywala.
Ja sama kupilam Aventu i juz jeden spakowalam do torby szpitalnej

Ale malutka Seonki sliczniutka!!!!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 12:09   #2619
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

nie wiem, czy pisałyście: po ilu dniach werandowałyście, a po ilu już spacer?
starszy jest majowy, inne były temperatury
Werandowałam w 7 dobie, 8 doba= spacerek do godzinki, 9 doba już dłuższy ciut. To przy takich temperaturach na plusie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
macierzyński jest płatny 100% i chyba wynosi tyle co średnia pensji z ostatnich 6 miesięcy czy jakoś tak....czyli tyle co na wypłate brałaś chyba
Z 12 miesięcy :/ Dla mnie niestety...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 12:13   #2620
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
najgorsze było przezyc to w szpitalu.... tysiące plakatów - NIE MA NIC LEPSZEGO OD MLEKA MATKI !, PRAWDZIWA MATKA KARMI SWOJE DZIECKO PIERSIĄ ! itd + położne które zrobiły mi 2 mega krwiaki na lewej piersi od ściskania.... ( lewą pierś miałam przez to jak balon przez tydzień), , aaaa szkoda gadać, przepłakałam 2 noce z wyrzutów sumienia, france doprowadziłyby mnie do jakiejś depresji po porodowej, bo jak rozrabiam NAN to niby nie kocham swojego dziecka.... - masakra

Ech, nie lubie takich akcji, bo czasami, tak jak w Twoim przypadku, bardziej szkodza niz pomagaja.

Tak samo akcje pt. "zrezygnuj z pracy i zostan w domu z dzieckiem"!!! Kiedys uczesniczylam w jakims spotkaniu kobiet, ktore przekonywaly ze to najlepsze rozwiazanie.... nie wiem dla kogo? Dla mnie raczej nie? No bo co? Bede miala czarna dziure w CV, niech sie stanie cos mojemu TZ i zostane sama z dzieckiem i gdzie ja znajde szybko prace i to taka zeby utrzymac rodzine? Nie wspominajac juz o tym, ze dziecko z dnia na dzien zostanie mnie pozbawione.

No i jest jeszcze cos takiego, ze pracujaca matka, to szczesliwa matka, wraca z pracy i cieszy sie, z kazdej chwili spedzonej z dzieckiem i spedza tan czas wolny poza praca z dzieckiem bardzo owocnie. A niestety w wielu przypadkach nie udaje sie to kobietom, ktore siedza z dzieckiem caly czas w domu i czasami maja juz dosc takiego zycia z dzieckiem przy boku non stop i nie potrafia docenic tego kontaktu jaki maja z dzieckiem. ech.... skomplikowane to!
Stary 2011-11-30, 12:24   #2621
glamourous
Zakorzenienie

Seona gratulacje

Jesli chodzi o smoczki to 2 pediatrow mi powiedzialo ze z dwojga zlego jak dziecko ma potrzebe ssania to lepsze jest dac smoka niz by maluch mial ssac kciuka bo latwiej odzwyczaic no i mniejsze zlo dla zebow

Przy czym lepsze sa anatomiczne niz te plaskie lub wisienki
Stary 2011-11-30, 12:25   #2622
agnesuk
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie dokładnie ten sam powód - dwie wydmuszki - rozm. A, mam piersi w tym momencie chyba mniejsze jeszcze niż przed ciążą

u mnie to chyba dziedziczne - babcia karmiła swoje dzieci po 2 tygodnie, mama mnie karmiła 3 tygodnie, ja Szymka 2 tygodnie - i pokarmu zero......

dziś mam kiepskawy dzień.... coś mnie wzięło na wspominki
u mnie to samo. piersi mniejsze niż przed ciążą... do tego czasami sączy mi się odrobinę pokarmu. chciałabym żeby całkiem zniknął,bo ani nie mogę karmić małej, a denerwuje mnie to,że ciągle musze nosić wkładki laktacyjne
moja mama nie karmiła piersią, bo miała rope w mleku i do tego zapalenie piersi.
ja miałam zastój pokarmu i płakałam jak musiałam odciągać. po tygodniu pokarm zaczął znikać.
w szpitalu też mi było ciężko. mała mnie pogryzła, a one na siłę przystawiały mi Oliwkę do piersi. podczas karmienia łzy podchodziły mi do oczu, a położne nie potrafiły tego zrozumieć...
te plakaty też mnie zdołowały... wiem co czujesz. też miałam coś takiego,że jak rozrabiałam nan1, to czułam się złą matką.
rozchmurz się

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mam pytanie-jak nazywa się maśc na brodawki której nie trzeba zmywać przed karmieniem?????czy moze to Maltan?.
ja używałam w szpitalu Maltan

Cytat:
truscafka do mnie tez przylazly jak Oliwie urodzilam, "niech Pani pokaze piersi"pokazalam...a ta z lapami!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja Halooooooo co Pani robi?swoich Pani nie ma?prosze siebie tlamsic a nam butelke przyniesc...tak mnie wkurzyla!
też się nadenerwowałam w szpitalu na położne Jedne na siłe ściskały i chciały przystawiać do piersi, a inne rozumiały i przynosiły butelkę.

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Agnus - witamy ponownie!!!! zagladaj do nas! Twoja mala dama wyglada uroczo, ten spioszek
pewnie,że będe zaglądać
dziękuje

Stary 2011-11-30, 12:26   #2623
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Ech, nie lubie takich akcji, bo czasami, tak jak w Twoim przypadku, bardziej szkodza niz pomagaja.

Tak samo akcje pt. "zrezygnuj z pracy i zostan w domu z dzieckiem"!!! Kiedys uczesniczylam w jakims spotkaniu kobiet, ktore przekonywaly ze to najlepsze rozwiazanie.... nie wiem dla kogo? Dla mnie raczej nie? No bo co? Bede miala czarna dziure w CV, niech sie stanie cos mojemu TZ i zostane sama z dzieckiem i gdzie ja znajde szybko prace i to taka zeby utrzymac rodzine? Nie wspominajac juz o tym, ze dziecko z dnia na dzien zostanie mnie pozbawione.

No i jest jeszcze cos takiego, ze pracujaca matka, to szczesliwa matka, wraca z pracy i cieszy sie, z kazdej chwili spedzonej z dzieckiem i spedza tan czas wolny poza praca z dzieckiem bardzo owocnie. A niestety w wielu przypadkach nie udaje sie to kobietom, ktore siedza z dzieckiem caly czas w domu i czasami maja juz dosc takiego zycia z dzieckiem przy boku non stop i nie potrafia docenic tego kontaktu jaki maja z dzieckiem. ech.... skomplikowane to!
Ja jak to wszystko słyszę to jestem matczyny NERGAL. W piersiach sucho - więc muszę karmić sztucznie ( sorry 2 tygodnie mialam pokarm więc coś próbowało mnie nawrócić) no i po 3 tygodniach od porodu zaczęłam pracę. To wszystko według przekonań równoznaczne jest z tym jakbym dziecko zostawiła w śmietniku, a o jakimkolwiek uczuciu to nawet nie ma mowy.....

To straszne ........

Nie podążam za stereotypami, a mimo to Szymek jest całym moim życiem, i kocham go tak mocno, że tego nie da się wyrazić żadnymi słowami - wprost nie do pomyślenia.....!

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2011-11-30 o 12:29
Stary 2011-11-30, 12:30   #2624
glamourous
Zakorzenienie

Truskadko zgadzam sieze propaganda karmienia piersia to rzecz straszna. Sama karmie ale uwazam ze na sile zmuszanie do tego jest karygodne... I to traktowanie matek ktore z. Roznyxh powodow nie moga lub nie chca karmic jak wyrodne- normalnie noz w kieszeni sie otwiera
Stary 2011-11-30, 12:33   #2625
agnesuk
Wtajemniczenie

po moich doświadczeniach z karmieniem piersi, kojarzy mi się to z okropnym bólem i Oliwką która się złości, bo nie może złapać brodawki...

też mnie wkurza takie podejście ludzi

Stary 2011-11-30, 12:40   #2626
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

jeszcze mi się przypomniało jak oprócz ściskania z całej siły piersi do krwiaków i siniaków, jedna położna pociągnęła mnie za brodawke (bo miałam i mam strasznie płaskie) tak jakby chwycić kogoś za ucho i potarmosić to tylko łzy po policzkach się polały i z bólu zrobiło mi się gorąco od stóp do głów....
i jeszcze to jak latały za mną z kartką, że mam podpisać dokument że będę karmić sztucznie i że mam się natychmiast zdecydować jak karmie

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-11-30, 12:51   #2627
agnesuk
Wtajemniczenie

też mi tak ściskały.

jak poszłam do butelkę, położna do mnie " ja zaraz przyjdę i sprawdzę czy ma pani pokarm w piersiach i dlaczego pani nie karmi" jak zobaczyła moje pogryzione i zakrwawione brodawki dała sobie spokój.
Jedna dziewczyna miała ten sam problem, a inna połozna mimo to przystawiła jej dziecko do piersi. dziewczyna płakała z bólu a mimo to musiała karmić, bo co chwilę do niej przychodziła i sprawdzała

ja nie musiałam nic takiego podpisywać

Stary 2011-11-30, 12:56   #2628
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
A ile Twój maluszek miał jak dostał smoka pierwszy raz?
Mój mały dostał smoczek już w szpitalu, jak był pod tlenem czyli ok 4 doby, bo był niespokojny i wyrywał sobie wenflony. Smoczek był więc alternatywą dla wiązania.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 12:58   #2629
sozaa
Rozeznanie

Kurcze, dziewczyny, to o czym piszecie to jakis horror!!! Strach sie bac!

Na wszelki wypadej spakowalam do torby nakladki silikonowe na piersi, chcialabym karmic piersia, ale nie wiem, czy cos w nich bedzie?
Stary 2011-11-30, 13:03   #2630
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o strój to spódniczka i żakiet w fiolecie, niestety gości się nie dało po obcinać u Matiego było 42 osoby i też robiłam w domu ale wtedy mieszkałam jeszcze z rodzicami. teraz sobie nie wyobrażam przy 2 dzieci tego latania a tak to luzik wszystko gotowe. W lokalu płacimy 80 zł od osoby dorosłej, za dzieci nic. Obiad zupa + drugie 4 rodzaje mięsa do wyboru + surówki, ciasta, owoce, napoje, sałatki 3 rodzaje, wędliny, galaretki, lody zamiast torta i później barszczyk czerwony z krokietem.
Wszystko w cenie oprócz alkoholu czas nieograniczony chrzest w kościele o 11 więc obiad pewnie 12:30, myślę że goście posiedzą tak do 19 może 20. Wszytsko co zostanie dostajemy do domu.
.
słuchaj to bardzo dobra cena jak na tyle wypasionego jedzenia i przychodzisz na gotowe, żadnego gorączkowego sprzątania czy gotowania (zobaczymy jak u nas, ale babcia i mama dobrze gotują moze by one przygotowały coś... no ale się zobaczy, bo nie chcę ich obarczaĆ- chyba ze same zaproponują )
a komplet brzmi super
udanej imprezy w takim razie i pamiętaj "no stres"

Sozuś

dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie
już teraz skumałam

szkoda tylko, ze ten cholerny szpital robi takie problemy

p.s. apropos wód... to mi bez mojej wiedzy te upławy wylewają się/wypadaja moze bardziej, takie mleczne i to dośĆ sporo... ale ja czekam na takie odejście wód jak to powiedział gin: ciepło pani poczuje na udach moze do apteki leĆ kupiĆ te paski do pH, bo lepiej nie mieĆ wątpliwości i się nei stresowaĆ (mi nimi w szpitalu robili i wyszło brązowe- że wody nie odchodzą a prof. powiedziała ze jak by był kolor granatowy to znaczy że to wody

fatal21

udanej wizyty u fryzjera
no i fajnie, ze masz kogoś kto was przygarnie na te parę dni- ale z moich znajomych fenoterol spowodował przenoszenie ciąży- czego oczywiscie ci nie życzę

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Hej Wam
pamiętacie mnie jeszcze? jestem na liście mam zaginionych

daaaaaawno mnie tu nie było. Przeniosłam się na inny wątek. Chciałam wrócić, ale nie miałam czasu żeby codziennie do Was zaglądać, a postów było tysiące i ciężko by mi było nadrobić wszystko

Urodziłam 7.11 piękną dziewczynkę Oliwkę porodu nie chcę pamiętać, bo był straszny! Byłam podłączona pod kroplówkę i w końcu po 5 godzinach urodziłam,ufff.

3450g. i 59cm - długaśna, prawda?
prawda
witaj
zaglądaj do nas kiedy tylko chcesz albo bardziej- kiedy tylko będziesz mogła
tja u nas zastój, bo dużo mamusiek się rozpakowało a niedobitki(sorki dziewczyny) zostały
jeszcze parę listopadowych zostało no i grudniowe zaczniemy się wreszcie rozpakowywaĆ a wtedy do odchowalni się przejdzie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A to Lili
śliczną ma Seonka córuchnę

Cytat:
Udalo mi sie splacic wszystkie kredyty zostajac tylko z jednym na 100 zl miesiecznie TERAZ OFICJALNIE MOGE POWIEDZIEC ZE TAK UDALO SIE!
A moj glupi maz kiedys 2 wzial i nic niepowiedzial i sie z nimi bujalismy!

dzisiaj jade na ktg i poprosze ja o usg z racji upadku wczorajszego.
3mam kciuki za ktg i usg
no i brawa sie należą za spłate kredytu- no to teraz z jednym takim nie wielkim mozecie zbieraĆ na wypasione wakacje z dziewczynkami
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mam pytanie-jak nazywa się maśc na brodawki której nie trzeba zmywać przed karmieniem?????czy moze to Maltan?

co do wolnego to po zgłoszeniu dziecka do zuzu tez jest na dany rok 2 dni opieki na dziecko do wykorzystania przez jednego rodzica w danym roku.tak przynajmnije było-mam nadzieje,że tak jest nadal.
thx
Maltan
Lansinoh
Bepanthen

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

Z 12 miesięcy :/ Dla mnie niestety...
niestety to też dla mnie nie korzystne jest

Dzisiaj mam wpaśĆ do gina i podejrzeĆ czy mały okręcony pępowiną jest- bo do porodu się nie odkręci, a jak nie jest okręcony to się ejszcze może zakręciĆ ale on ma dobry sprzęt, to za darmo powiedział żebym wpadła na kilka minut to zobaczy co i jak
poprosze go o oszacowanie wagi- bo jestem ciekawa czy ta hipotrofia poszła sobie

p.s. smoczka mam z TT od 0+ -> był w zestawie gratis, mam nadzieję, że jest anatomiczny
i nawet go zabieram do szpitala ze swoją butelką TT- a jak wyglądało w spzitalu? oddawałyście po każdym karmieniu mm położnym do mycia te butelki, czy już zostawiano wam je i same je myłyści ei wyparzałyście?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:04   #2631
Paula__22
Raczkowanie

Ja Matiego karmiłam 3 miesiące i straciłam pokarm, teraz strasznie chciałam karmić ale cóż wyszło inaczej, na razie udaje mi się ściągać tyle że mały się najada, jak długo nie wiem.

Ja miałam to szczęście że w szpitalu była doradca laktacyjny, super babka, anioł nie kobieta. A połozne też musza zrozumieć że to nasze piersi i nasza decyzja i nic im do tego, a sposób karmienia nie jest absolutnie wyznacznikiem miłości.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:05   #2632
agnesuk
Wtajemniczenie

nakładki na piersi uratowały mi życie po wyjściu ze szpitala.
wyleczyłam brodawki i karmiłam małą przez kilka dni, bo miałam nawał pokarmu.

dobrze,że masz je już spakowane

nikka - u mnie w szpitalu połozne czasem same przychodziły i zabierały butelki, a czasem ja odnosiłam sama
połozne myły butelki i za każdym razem miały nowe smoczki do nałożenia na butelkę.

jak tylko Oliwka będzie spać, a ja będę mieć chwile, to bede pisać jak najwięcej
daj znać po wizycie

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-11-30 o 13:09
Stary 2011-11-30, 13:08   #2633
glamourous
Zakorzenienie

WsYcscy powtarzaja ze karmieenie piersia zaczyna sie w glowie i jego sukces zalezy od nastawienia matki i wsparcia otoczenia

Ale to co piszecie ten przymus to faktycznie koszmar i zaprzeczenie idei karmienia z radoscia i w spokoju
Mi to polozne niemal dypolom i order zaslugi daly za to ze chce dwojle karmic- pozytywne wsparcie, i tak byc powinno

Przyszla moja chusta kolkowa z bebelulu, jest sliczna ale z trojeczki poki co tylko soni sie spodobala
Stary 2011-11-30, 13:15   #2634
truscafka
Zadomowienie

u mnie z nakładkami tez nie wychodziło - te z aventu silikonowe miały te wypustki 3 razy większe niz moje prodawki i mały nie potrafił pociągnąć, potem próbowalam przystawiac do brodawki smoczek dla wczesniaków - troche lepiej, ale pokarm nie wypływał.... zosatał mi laktator - niestety mimo systematycznemu odciaganiu pokarmu bylo coraz mniej i mniej, skonczyłam chyba kiedy było 10 ml z obu piersi... mały zjada 110 ml

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-11-30, 13:15   #2635
goldika
Zakorzenienie

hello

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ale to dziwnie wyglada, jak przeglada watek 7 osob, a nie ponad 30 jak kiedys... chyba nie umrze nam watek smiercia naturalna co?
mysle, ze nie umrze. Tylko mamuski musza ogarnac nowa sytuacje widze to po sobie... albo zajmuje sie malym albo regeneruje sily.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ciekawe jak tam Myszeczka, Dalia i Plusia...

mlody sie przebudza, nakarmie go i sprobuje jakos sie wyturlac z nim i wozkiem z tego posranego 4 pietra
\ wspolczuje, ja martwie sie co zrobie mieszkajac na 2gim pietrze.

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Mamy przerwę w spaniu, czyt karmienie, więc piszę że po 22giej pisała do mnie Seona że odchodzą jej wody od 20tej ale skurcze małe i nieregularne.

Przed 23 kolejny sms że dziecko duże ok 3900g, rozwarcie na 2.5 palca. Dziecko wysoko, skurcze nie zwiększają się. Jak się nie rozkręci to cc.

Trzymajmy kciuki.
spory dzieciaczek. Ale i takie duze mozna urodzic
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:15   #2636
agnesuk
Wtajemniczenie

ja całą ciąże nastawiałam się,że chcę karmić piersią i miałam pokarmu sporo. szkoda tylko,że położne tak potrafiły mnie zniechęcić tym przystawianiem na siłę.
ani nie było to przyjemne dla mnie, ani dla Oliwki.

Stary 2011-11-30, 13:15   #2637
muffinka90
Zakorzenienie

ja niby karmie, ale tez szalu nie ma, moja mama miala malo pokarmu i ja tez, jakbym nie dokarmiala, to mlody by sie darl bez przerwy jak w szpitalu, szczescie w nieszczesciu ze spadl tyle, ze kazali dokarmiac. Mi piersi nie sciskali, ale dziewczynie z sali jak noworodkowa zlapala, to sie blada laska z bolu zrobila

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:17   #2638
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
1. biedactwo, dobrze że nic poważnego sie nie stało
2.
3. za ktg i usg

Princesska- co do smoka, ja pomimo założenia ze nie bede dawac smoka czasem daje małej ale ona nie chce. tak chciałabym zeby nauczyła sie sama uspokajac i zasypiac bez wiszenia. Helen ma spora potrzebę ssania.

Smoczki na pewno są lepsze niż palce/kciuk. Od smoka łatwiej odzwyczić a raczki zawsze sa w zasięgu
hejo. moja też ma taką wielka potrzebe ssania ;/ i nie lubi smoczka. Dziś mamy miesiąc tak bym chciała zeby polubiła smoczka... bo sie budzi i płacze i pierś do buzi i zasypia... a tak to smoczek by miała i by spała bez pobudki bo by possała. ona taka przewrażliwiona jak jej pierś wyciągam, aż nerwy ma

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:19   #2639
muffinka90
Zakorzenienie

u mnie w szpitalu byly jednorazowe butelki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:21   #2640
nikaa2
Wtajemniczenie

agnesuk
dam znaĆ na pewno

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Przyszla moja chusta kolkowa z bebelulu, jest sliczna ale z trojeczki poki co tylko soni sie spodobala
o! pokaż pokaż

z tym karmieniem to fakt- masakra jakaś jak o tym piszecie...
ja będę walczyła o laktację ale czy się uda to nie wiem coś słyszałam, ze jest u mnie w mieście przy szpitalu którymś(ale wiem że nie przy moim ) doradca laktacyjny
zobaczymy, wyjdzie w praniu

idę napisaĆ do Dalii
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości