Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 10:11   #2641
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Scio a kupujesz kasze jaglaną zwykłą, bio czy eko Bo tak się właśnie nad nią zastanawiam...
Cookie przejdź się do fizjoterapeuty. Julek średnio lubi leżeć na brzuchu i jeszcze nie umie tak dobrze się przekręcać z plecków na brzuch i odwrotnie. Pediatra co do brzuszka to powiedziała, że ulewające dzieci raczej nie lubia tak leżeć ale ważne że wie co ma zro bić ze swoją głową, tzn, jak ją trzymać.
Zaneta dla Emilie
Kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, ale na opakowaniu nie ma zadnych oznaczen, ze bio i eko

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:12   #2642
kalinkap13
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

staram sie nadrabiac,naprawde ale szalone tyle piszecie ze i tak jestem na tylach

a dzis jeszcze pilnuje corke syna-jak co drugi dzien- i w ogole czasu nie mam. teraz spia oboje, uff,ale zaraz pewnie pobudka i wtedy musze zabrac sie za robienie ciasta, obiadu, ale oczywiscie najpierw trzeba ich nakarmic i przebrac a potem angielski z kuzynka i wieczorem goscie.
chyba dam rade

tak kuislyscie tym oballem ze dzis zamowilam.

jeszcze chce kupic bebenek interaktywny-juz na swieta, ale nie wiem czy na all czy poszukac w sklepach..

brawa za skonczone tygodnie i miesiace

Carmela gdzie/do kogo chodzilas do neurologa? bo z tego co kojarze to na Zaspe, tak?
ja jestem z okolic i musze z Filipkiem sie wybrac..poki co jestesmy umowieni do pani Michalskiej na Polanki..

no to popisalam...budzi sie jedna

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:13   #2643
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z was ma nebulizator?? Jezeli tak to jakiej firmy. Bo ja chodze z zamiarem kupna, moze nie w grudniu ale w styczniu na pewno.
ja mam jakis apteczny, jest ok. dziewczyny na watku polecaja jednak ten http://www.sklepmedyczny.net/towar/1...biedronka.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:15   #2644
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Na początek się przywitam i zmykam, idziemy z młodym myć lodówkę.
MAMY KLUCZE JUŻ !

dla Emilie!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Za to umie coś, czego moż inne dzieciaczki w tym wieku nie potrafią.. potrafi nisprawnie raczkować, że tak powiem.. przemieszcza się na długie odległości, w krótkim czasie..podciąga kolano pod brzuch, ręke wysówa do produ i się odpycha, od razu robi to samo z drugą nogą i tak potrafi cały pokój pokonać meczy się przy tym, ale jest taka dumna, że aż mi serce rośnie
Co Wy o tym myślicie?:confu sed:
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie Nie ma nic złego w tym, że dzieci lubią oglądać twarze i je dotykaćChoć z drugiej strony są te okna rozwojowe, gdzie oczekuje się w danym czasie różnych umiejętności...

Brunetka ja się przyłączam do niewyspanych... Tylko, że ja tak już trzecią noc z rzędu Mały budzi się co chwila, daję mu jeść i on śpi dalej. Nie wiem, czy się nie najada? Zawsze dostaje z dwóch piersi i zwykle z tej drugiej już nie wyciągnie wszystkiego. Przystawiany jest na każde żądanie - więc chyba go nie głodzę. Mleko na pewno mam. Zresztą jak przesadzi, to zawsze tą resztkę uleje przy odbijaniu (lubi jeść pod "korek") A może bardziej chodzi o to, że wolałby spać na moich rękach? Ja już powoli wymiękam Czuję się fatalną matką... W dodatku babcia dzisiaj oznajmiła, że Mały nie może mieć żadnych zabawek z bateryjkami, bo ona wczoraj oglądała program, gdzie było o dzieciach, które połknęły baterie... Jeszcze niech pokażą program, gdzie dzieci dławią się własną sliną - ciekawe co zrobimy?
I w ogóle piąty dzień jestem na diecie bezmlecznej i beznabiałowej. Mały ma na coś uczulenie (na buzi mu się pojawia). Prawdopodobnie z jedzenia i mam wyłapać na co W każdym razie zasugerowano mi, żebym na 2-3 tygodnie właśnie z tym mlekiem spróbowała... Więc się zmobilizowałam... Na razie nie widzę żadnych zmian - wiem, że trzeba czasu na to... Równie dobrze może to być wszystko inne... A mi tak bardzo zależy na karmieniu UU...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:16   #2645
brumek
Zakorzenienie

Szczepienia nie było Zgadnijcie czemu? Otóż dziś wyjątkowo w zastępstwie była ta lekarka, do której chodziliśmy na początku i która nam tak tych szczepień odmawiała. No i mówi, że pownieważ Tymek ma anemię to ona nie wie, co ta druga z tymi szczepieniami ustaliła i nie będzie je wchodzić w paradę (choć przecież byliśmy na dziś specjalnie na szczepienie umówieni). No ok, może i tak się robi, ale z drugiej strony żelaza to mu się nie wahała przepisać innego, jak jej powiedziałam, że tamtego nie toleruje

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
SUper Cieszę się z Wami

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dziś w wanience na siedząco się kąpał i odkrył, że ma nogi, o jaka radość była i slinienie z tego powodu, cały czas za stópki się trzymał Słodko to wyglądało. Teraz śpi z tatusiem
Urocze to musi być

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

EMILIE DZISIAJ KOŃCZY 4 MIESIĄCE
jak ten czas leci !
Brawo Emi

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
I
i w ogóle, to jak patrze na Wasze dzieciaki, to moja wydaj mi się mało rozwinięta.. nie turla się, nie łapie stóp, nie przekłada z rączki do rączki, nie łapie dwiema dłońmi, nie wkłada zabawek do buzi, w ogóle nie lubi zabawek! jak jej daje zabawki, to ona zamiast do przodu wyciągać ręce, to je chowa do tyłu ona woli człowieka:nos, usta, włosy, dłonie, okulary.. zabawki jej nie interesuja
to może dlatgo że długi okres czasu w ogóle na plecach nie przebywała??
Za to umie coś, czego moż inne dzieciaczki w tym wieku nie potrafią.. potrafi nisprawnie raczkować, że tak powiem.. przemieszcza się na długie odległości, w krótkim czasie..podciąga kolano pod brzuch, ręke wysówa do produ i się odpycha, od razu robi to samo z drugą nogą i tak potrafi cały pokój pokonać meczy się przy tym, ale jest taka dumna, że aż mi serce rośnie
Co Wy o tym myślicie?:confu sed:
Nie wiem, ale myślę, że dzieci mają swoje tempo i nie można oczekiwać że będą coś robić wg podręcznika Poza tym mają też swoje gusty i może Zuzia faktycznie jest "niezabawkowa". Skoro chwyta za włosy czy okulary tzn. że ma tę umiejętność

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
odnośnie niedotlenienia Dawidka dzisiaj mamy wizytę u neurologa, dopiero o 18:00 więc oczekiwanie długie przed nami, nie lubie późnych wizyt... wcześniej na 14;00 mamy wizyte szczepienną u pediatry, ale chyba tylko rotawirusy podamy

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Jak karmiłam tylko piersią to też się pilnowałam z jedzeniem i waga jako tako spadała.. teraz jak jesteśmy na MM to moja silna wola poszła w las.. uciekła wręcz ode mnie
A mi karmienie piersią nie przeszkadza w tyciu Jem wszystko i efekty widać
Stary 2011-11-30, 10:16   #2646
kalinkap13
Rozeznanie

aha, co do nawilzacza my mamy o taki: http://allegro.pl/elegancki-nawilzac...953013300.html

jestem w miare zadowolona,pokazuje wilgotnosc w pokoju,mozna ustawic opcje ze ma sie wylaczyc po jakims czasie albo jak osiagnie dana wilgotnosc(mzona ustawic np 60%), ale nasza sypialnia dosc duza,i dlugo musi byc wlaczony zeby nawilzyc caly pokoj

Stary 2011-11-30, 10:19   #2647
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A mi karmienie piersią nie przeszkadza w tyciu Jem wszystko i efekty widać
A z ciekawości zapytam, ile ważysz, bo mamy tyle samo wzrostu, jeśli się nie mylę
A lekarkę to dobrze, że zmieniliście...
Stary 2011-11-30, 10:26   #2648
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
gratulacje!!!

Cytat:

jak ten czas leci !

A kubki niekapki - następny etap po butelce, lub zamiast niej no a ze zwykłym nie poradzisz

Cytat:
ciężki dzień przed nami, z dalekimi podróżami po lekarzach, więc proszę o kciuki

U nas też pogoda cudna! A ja zamiast wyjść na zewnątrz to siedzę przed kompem i przygotowuję projekt na studia :/
A w międzyczasie korzystam z dnia darmowej dostawy i usiłuję jakieś prezenty znaleźć

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:27   #2649
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

jeszcze chce kupic bebenek interaktywny-juz na swieta, ale nie wiem czy na all czy poszukac w sklepach..

Carmela gdzie/do kogo chodzilas do neurologa? bo z tego co kojarze to na Zaspe, tak?
ja jestem z okolic i musze z Filipkiem sie wybrac..poki co jestesmy umowieni do pani Michalskiej na Polanki..
Tak na Zaspe do dr TRZPIS-jestesmy bardzo zadowoleni, dała nam skierowanie do OWI, terminy wizyt też nie są jakos kosmicznie odległe i nigdy jeszcze nie czekalismy w kolejce pod gabinetem. Idziemy na kontrole za tydzień w piątek.

A skad jesteś dokładnie?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:27   #2650
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku a nie możecie się zapisać do jakiejś innej przychodni?
Podziwiam za cierpliwość

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:30   #2651
mamad1
Zadomowienie

Pogoda śliczna jak na ostatni listopada Chodzimy znowu na dłuższe spacery. Na szczęście (odpukać) Patryk znowu spi na nich jak za dawnych czasów Mamy coraz więcej znajomych mam z wózkami, a jedną to już 3 pietra niżej Poza tym spotykam też koleżankę ze studiów, która z kolei ma inną koleżankę A wczoraj podeszłą do nas jeszcze inna samotna mama. Musiało fajnie to wygladać - cztery mamy z wózkami Chyba będą musieli poszerzyć alejki w parku, bo na trzy wózki to jeszcze się mieścimy, ale na więcej już nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 10:39   #2652
Kolina
Zadomowienie

dziekuję Wam za kciuki, powoli będziemy się przygotowywać do wyjścia

a jak jest z ta darmowa wysyłką?
tylko ten sprzedawca który deklaruje ma 0zl czy wszyscy?
Stary 2011-11-30, 10:44   #2653
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

MIAŁAM PYTAĆ, CZEMU SĄ TAK MOCNO PREFEROWANE KUBKI NIEKAPKI?
Eee z tego co ja się orientuje to nie są polecane ze względu na trudność później z piciem z normalnego kubka, oraz coraz częściej można znaleźć opinie o negatywnym wpływie na zgryz. Ja myśle o czymś takim http://allegro.pl/kubek-niekapek-lov...912648883.html, a póki co Filip pije normalnie ze smoczka jak do mleka i ma butelke z uchwytami. Ma przy tym zabawe i uczy się jak pić. Coś tam zawsze mu wyleci na bodziaki, ale to nieistotne

Czy któraś laska używa pieluch Helena Harper i może coś na ten temat powiedzieć ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:47   #2654
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
tak kuislyscie tym oballem ze dzis zamowilam.

ja tez sie zastnawiam :0
ale nie wiem ktory, bo widziałam różne rozmiary i rodzaje

pokazesz?

jakie macie dziewczyny?
Stary 2011-11-30, 10:51   #2655
karolinee1983
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Ja tak wpadam na chwilę z pytaniem.
Możecie polecić jakieś nosidełko ergonomiczne??? Muszę kupić coś takiego, bo mnie córka wykończy ciągle chce na rączkach, a ja nie mam już sił wiem, że chusty niby lepsze, ale to ma być też dla tża (bo nosimy małą na zmianę ), a on stwierdził, że chusty za chiny nie założy czytałam pozytywne opinie o bondolino. Może macie jakieś typy, coś możecie polecić??? Sorki, że nie odnoszę się do Waszych postów, ale po prostu nie mam czasu. Czytam Was tylko w telefonie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:54   #2656
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A z ciekawości zapytam, ile ważysz, bo mamy tyle samo wzrostu, jeśli się nie mylę
A lekarkę to dobrze, że zmieniliście...
Ok. 49kg

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a nie możecie się zapisać do jakiejś innej przychodni?
Podziwiam za cierpliwość
Zmienimy w końcu Ale teraz to taka skomlikowana trochę sytuacja, bo następną dawdę szczepień mamy wyznaczoną na 4 stycznia. No i tu się zapisałąm i mamy termin zaklepany. Jak się pytałam w innej przychodni, to terminy do szczepień są dalekie, a poza tym nie da się zapisać, jeśli dziecko nie jest pacjentem. WIęc musiałabym najpierw tak wypełnić deklarację, potem się zapisać i czekać dłużej niż tu. Ale jak bym tę deklarację złożyła, to stąd by nas automatyczni ewypisali i ten termin by przepadł Skomplikowane logistycznie
Stary 2011-11-30, 10:57   #2657
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję Wam za kciuki, powoli będziemy się przygotowywać do wyjścia

a jak jest z ta darmowa wysyłką?
tylko ten sprzedawca który deklaruje ma 0zl czy wszyscy?

jest lista sklepów które biorą w tym udział http://www.dziendarmowejdostawy.pl/

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:58   #2658
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Ok. 49kg
To przecież chudzinka z Ciebie
Ja mam ok.55 kg i wydaje mi się, że za mało, choć i tak jakieś 3 kg na plusie sprzed ciąży...
Ale rozumiem, że człowiek się przyzwyczaja...
Stary 2011-11-30, 10:59   #2659
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Szczepienia nie było

ja bym na Twoim miejscu po prostu zmieniła przychodnię bo by mi babsko do reszty nerwy zjadło...

Tymek okaz zdrowia a ona ciągle ma jakieś "ale"

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 11:00   #2660
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Bry, właśnie siedzę w salonie i bujam nogą leżak z Zuzą. Tak mi od godziny wyła chyba przez zęby, że skapitulowałam i wzięłam ją na dół. Dentinox nie pomaga, chyba czopek zaczął działać. Nawet na kolki chyba się tak nie darła

I Kuba mnie dzisiaj nastraszył... powiedział mi, że coś w nocy widział...
ja Ci po raz kolejny współczuję darcia na zęby a panadol czy nurofen czy czopek to za bardzo nie można przesadzać żeby codziennie dawać
Kuba już drugi raz ma schizy że coś widzi? moze jest medium

Cytat:
Ja nie oglądałam, całkiem zapomniałam.
Rogi dopiero usnął.
Nie pił dziś WCALE MLEKA...
Tylko Wać pan czekał na słoiczki...no i tak : rano marchewka z jabłkiem, obiad - jarzynowa z kurczakiem, kolacja - zupa jarzynowa...
Nawet ja nie mam takiego menu na co dzień...
Ani 1 ml mleka ( robiłam mu 4- 5 razy w ciągu dnia 150 ml, wszystko poszło do zlewu )

Zuzia, Sarka, Szymuś skarby kochane dużo zdrówka dla Was ( i dla mam cierpliwości )
nie obwiniajcie się kochane za choroby szkrabów, teraz niestety sezon wirusowy w pełni...
Leki pomogą, ja na agumentinie ( tym antybiotyku ) przeleciałam prawie pięć miesięcy pierwszych.

Dziubku i dla Ciebie duuuuuuuuuużżżżżżżżżżżooo oooooo zdrówka!
Kajool i dla Ciebie też!!!!!!!!1

Ciekawe jak tam CookieM.
Marina ale Ty brałaś ten antybiotyk czy Rogi?
Super że masz klucze
Masz zrobić zdjęcia jak się wprowadzicie. Obowiązkowo

Cytat:
Marina a w nocy mleko je?

Jakby ktoś pytał, to Zuzia nie śpi i siedzi mi na kolanach . Pozdrawia ciocie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Młodszego psa musiałam przytrzymać, bo rozsypała się karma senior

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Patczku dicoflor jest też w kropelkach i saszetkach dla niemowląt. Ale ja dawałam Agacie te kapsułki powyżej 3 lat, bo pediatra stwierdziła, ze można
właśnie ona przepisała w saszetkach ale w aptece nie było i tż kupił ten drugi.
Ale dzisiaj już mamy ten właściwy.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jaki masz temat pracy?
Owady zasiedlające wybrane gatunki roślin zielarskich rosnące w zróżnicowanych warunkach siedliskowych:m ur:

już mi się w nocy śniło o tej pracy. Niech mi ktoś napisze.
Albo zbierze literaturę, bo to najgorsze
Serio ponawiam pytanie czy ktoś wie kto mi to może napisać.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dobry a w zasadzie zły

stało się zaraziłam Żbika ma mocny katar suchy kaszel całą noc spędziliśmy razem w fotelu bujanym bo jak go odłożyłam to nosek się zapychał i młody tak żałośnie płakał a ja idiotka z nim, że sam mu zafundowałam coś takiego jedziemy na 12 do znachora niech nas ratuję ojjjj biedny mały, ale nie mogłam nim się nie zajmować jak byłam chora zresztą jeszcze też mam katar ale już lepiej. echhhhh wiecie źle mi....
Shira łączę się z Tobą w bólu. Przetrwamy. Musimy.

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !

Cytat:
odnośnie niedotlenienia Dawidka dzisiaj mamy wizytę u neurologa, dopiero o 18:00 więc oczekiwanie długie przed nami, nie lubie późnych wizyt... wcześniej na 14;00 mamy wizyte szczepienną u pediatry, ale chyba tylko rotawirusy podamy
Dawidek w piątek kończy 16tygodni a jeszcze nie był szczepiony (poza wzw i rotawirusami)

ciężki dzień przed nami, z dalekimi podróżami po lekarzach, więc proszę o kciuki

słoneczko tak ładnie świeci a to zawsze nastraja optymistycznie

trzymam kciuki w takim razie.
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Prawdopodobnie z jedzenia i mam wyłapać na co W każdym razie zasugerowano mi, żebym na 2-3 tygodnie właśnie z tym mlekiem spróbowała... Więc się zmobilizowałam... Na razie nie widzę żadnych zmian - wiem, że trzeba czasu na to... Równie dobrze może to być wszystko inne... A mi tak bardzo zależy na karmieniu UU...
Mamd weź Ty coś jej odpyskuj Ona ma jakąś chorobę psychiczną, manię prześladowczą albo innego diabła w sobie.
To jeść też mu nie trzeba dawać bo przecież jest ryzyko zakrztuszenia

Nie zacytowało mi cookie.
Jak łąpie nos i inne części ciała Twego to chyba posiada umiejętność chwytania, i pewnie dlatego takie ma zdolności jak napisałaś bo dużo była na brzuszku a mało na plecach. Teraz kładziesz ją na plecki? Lubi>
Jak Twoje sprawy z tż? rozumiem że osiedlasz się w Białymstoku? napisz w k jak chcesz

Brumek zmień przychodnię, bezwzględnie.

W nocy oczywiście odciąganie nosa, kaszlanie ,dziki ryk i nie spanie
Do tej pory nie protestowała przed fridą, a teraz nie mogę jej sama odciągnąć, tż musi trzymać głowę i na siłę wszystko.
Teraz go nie ma i muszę sobie sama radzić.
Kiedy to się skoczy?
Taka ładna pogoda ale nie pozwoliła nam na dwór na czas leczenia
Idę skoczyć z okna. Jak skoczę to wrócę.
Nie, a tak na serio nie wiem w co mam łapy wsadzić w domu, Sarę uspałam, pewnie za pół godz wstanie.

Brunetka stresujesz się obroną i wszystko Cię wkur** jak mnie przed chrzcinami. To na mikołaja już będziesz po obronie?

Coś miałam pisać jeszcze, ale zapomniałam.

Idę

O jeszcze pokrzyczę

Aaaaaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaa

Gdzie jest Babonik? Ania jak wysypka Nikosia?
Stary 2011-11-30, 11:01   #2661
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
fajnie by było dobrze żyć z teściową mojej córki

no ja mam tak samo ze śpiworkami
Ty nasza bidulko wątkowa. Jak kończyny wyglądają? Nadal kicasz?

dobry Pani
No to jak z tym kolejnym postem o Tobie i córeczce?

Lamaze - zawieszki są fajne, kolorowe, nie takie małe - maja około 20cm. Wyglądają jak maskotki. Ja polecam motyla emanuela, dziewczyny jeszcze kupowały takiego ptaszka, nie wiem jak się dokładnie nazywa .
Oball - Natka wczoraj podawała sprzedawcę z all, a Wodaqua wklejała linka ze sklepem internetowym. Dziewczyny polecają takie piłki oball co mają 10 cm (z grzechotkami albo bez)
Zyrafka sophie - taki większy (i droższy) gryzak w kształcie żyrafy. Jak wpiszesz na all, to Ci wyskoczy.

Z tych wszystkich rzeczy na razie mam zawieszki Lamaze i polecam.

A ja z lekkim dołkiem dzisiaj, bo Kuba był u "znachora" (Shira ). Wydawało nam się, ze ma krzywy kręgosłup i to się potwierdziło. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy, bo pediatra podejrzewa, że mały ma jedną nogę minimalnie krótszą i mamy to sprawdzić . No i tyle
no damy radę dogadamy się takie teściowe jak my to bajka

no ja jak powiedziałam siostrze, że idę do znachora to dostałam zj...ba gdzie to z dzieckiem chodzę no głupia siostra....
Stary 2011-11-30, 11:01   #2662
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dobrze że to rano przeczytałam....
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Iustyna ja przeczytałam Twój post, o 23 , i w nocy pać nie mogłam, zdawało mi się,że ktoś kuca przy moim łóżku, że tylko komuś głowa wystaje, Boże jaką ja mam wyobraźnie, i jaka jestem bojaźliwa
Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
iustyna1 oczywiście pierwsze co mi przyszło do głowy jak się w nocy obudziłam to pani z rogami brrrr jakoś nieswojo się czułam, mimo, że ona gości u Ciebie w domu
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Kuba
Ja mialam sasiadke, ktora widziala na lampie jak sie facet z kobieta, nadzy bzykaja
Poczatki demencji.
Heh na demencję, to u Kuby trochę za wcześnie. Nie no innej opcji niż sen, to nie może być. Coś mu się pewnie przypomniało, bo od jakiegoś czasu uważam (jeszcze bardziej) co ogląda.

A że wyobraźnię chłopak ma, to mu się uzbierało. Tylko sam fakt jak zaczął opowiadać... Specjalnie napisałam żebyście też się bały, co ja sama nie będę spać .

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Heh tylko to nie chodzi o grzyb w pokoju tylko w tym nawilżaczu
Na to nie wpadłam
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No, ba! Akurat małego karmiłam i przypomniało mi się, że w sobotę idę na urodziny siostry synka i nie mam prezentu...
Jak ja bym przy karmieniu włączyła kompa, to już bym w ogóle mogła wstać. Zuziak by się rozbudziła i piiiiip

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
Cieszę się prawie tak samo jak Ty! Cykniesz nam fotki kiedyś?

Cytat:

jak ten czas leci !
Brawa dla Emilie!
Cytat:
Dawidek w piątek kończy 16tygodni a jeszcze nie był szczepiony (poza wzw i rotawirusami)

Trzymam wielkie kciuki za pozytywny wynik wizyty ->

Kciuki za WSZYSTKIE szczepienia !

U nas noc w miarę, mała zasnęła o 0.30, my po 1.00. O 4.00 obudził mnie taki ryk, że wyskoczyłam z łóżka. Małą chyba dziąsła rozbolały, bo smoczka nie chciała a zawsze się o niego dopomina. Pomógł dopiero nurofen i butelka herbatki. O 6.30 kolejne karmienie i spałyśmy do 9.00.

I tak jestem niewyspana

Ten mój mały Potwór kończy dzisiaj 5 miesięcy !

A ze złych wieści - w sobotę imieniny teściowej (robię za kierowcę Pana i Władcy)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-30 o 11:19
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:01   #2663
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Tak na Zaspe do dr TRZPIS-jestesmy bardzo zadowoleni, dała nam skierowanie do OWI, terminy wizyt też nie są jakos kosmicznie odległe i nigdy jeszcze nie czekalismy w kolejce pod gabinetem. Idziemy na kontrole za tydzień w piątek.

A skad jesteś dokładnie?
no wlasnie..probowalam sie do niej wdostac ale powiedzieli mi ze w tym roku juz nie rejestruja bo musza podpisac najpierw nowa umowe z nfz.kazali dzwonic po swietach to moze wznowia rejestracje..to zarejestrowalam sie tam,gdzie bylo miejsce-czyli do dr michalskiej.
a o trzpis slyszalam rewelacyjne opinie,kuzynka chodzila do niej z blizniakami (a ona chodzi tylko do super lekarzy) i i byla mega zadowolona..

a ja jestem z okolic Kartuz, taka mala wiocha

iustyna brawa za skonczony 5.miesiac!!

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2011-11-30 o 11:03
Stary 2011-11-30, 11:03   #2664
piwnooka77
Raczkowanie

Witam

U nas nocka standardowo - 2 budzenia na jedzonko, o 5.00 się rozbudziła i tylko się chichrała ale udało się ją jeszcze "spacyfikować/" i namówić na spanie

Teraz leży i coś opowiada

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Eh pisze już kolejnego posta, ale póki co każdy trafia do moderatora:/
(może chociaż ten sie ukaże)
wiecie ile takich wiadomości musi przejść przez sito i ile czasu zajmuje moderatorowi przestudiowanie takich moich wpisów?
Prawdę mówiąc nie pamiętam po ilu postach, kolejne zaczęły się ukazywać na bieżąco. Pisz śmiało, im więcej tym szybciej zakończy się kontrola moderatowa Bo niestety przez to niektóre posty mogą umknąć jak się pokazują z opóźnieniem

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
klask i:

Cytat:
czesc

słoneczko tak ładnie świeci a to zawsze nastraja optymistycznie

Cytat:
Szczepienia nie było Zgadnijcie czemu? Otóż dziś wyjątkowo w zastępstwie była ta lekarka, do której chodziliśmy na początku i która nam tak tych szczepień odmawiała. No i mówi, że pownieważ Tymek ma anemię to ona nie wie, co ta druga z tymi szczepieniami ustaliła i nie będzie je wchodzić w paradę (choć przecież byliśmy na dziś specjalnie na szczepienie umówieni). No ok, może i tak się robi, ale z drugiej strony żelaza to mu się nie wahała przepisać innego, jak jej powiedziałam, że tamtego nie toleruje
macie przejścia z ta przychodnią (szczególnie z lekarką)
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:03   #2665
zanetaa88
Zakorzenienie

U mnie beznadziejna pogoda.
Wiecie, że jestem ciemna:
1.Kubek niekapek mogę stosować do mleka, a do kaszki?
2.Ile tych kubków niekapków kupić ?
3.Kiedy wprowadzić w ogóle kaszki ? Emi jest na mieszanym aktualnie. Jest mniej MM bo nie umiem się do końca przełamać, szkoda mi karmienia UU
4.Jak podaje z niekapka to rozumiem, że butelki najlepiej już nie ruszać?
5.Kiedy najlepiej zacząć operować tym niekapkiem?
6.Czy niekapki są takie same? czy jest np do herbatki jakiś i do mleka osobny?
7.I w ogóle napiszcie cokolwiek jeszcze co wiecie na temat niekapka.

Kto wyprasuje mi pieluchy ?!
Nie chce mi się totalnie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:13   #2666
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no damy radę dogadamy się takie teściowe jak my to bajka
no ja jak powiedziałam siostrze, że idę do znachora to dostałam zj...ba gdzie to z dzieckiem chodzę no głupia siostra....
łeeee to u Was specyficznego poczucia humoru w genach nie ma .

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja Ci po raz kolejny współczuję darcia na zęby a panadol czy nurofen czy czopek to za bardzo nie można przesadzać żeby codziennie dawać
Kuba już drugi raz ma schizy że coś widzi? moze jest medium

Coś miałam pisać jeszcze, ale zapomniałam.

Idę

O jeszcze pokrzyczę

Aaaaaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaaa
Aaaaaaaaaaaaa

Patik ja Cie wariacie lubię, wiesz? Ale jak krzyczysz to caps lock włącz, bo efektu nie ma .

No właśnie nie chcę faszerować małej przeciwbólowymi, ale ona nie płacze - > ona się wydziera, zapowietrza, krztusi, wygląda na ból. Po nurofenie czy czopku przechodzi. Staram się jak najrzadziej jej podawać.

Cytat:
Zmienimy w końcu Ale teraz to taka skomlikowana trochę sytuacja, bo następną dawdę szczepień mamy wyznaczoną na 4 stycznia. No i tu się zapisałąm i mamy termin zaklepany. Jak się pytałam w innej przychodni, to terminy do szczepień są dalekie, a poza tym nie da się zapisać, jeśli dziecko nie jest pacjentem. WIęc musiałabym najpierw tak wypełnić deklarację, potem się zapisać i czekać dłużej niż tu. Ale jak bym tę deklarację złożyła, to stąd by nas automatyczni ewypisali i ten termin by przepadł Skomplikowane logistycznie
Dziwnie u Was jest. Ja dzwonię w poniedziałek albo piątek i szczepienie mam w tym samym tygodniu, ewentualnie następnym...

Co do odwlekania szczepienia, to nic nie napiszę, bo szkoda słów....

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Możecie polecić jakieś nosidełko ergonomiczne??? Muszę kupić coś takiego, bo mnie córka wykończy ciągle chce na rączkach, a ja nie mam już sił wiem, że chusty niby lepsze, ale to ma być też dla tża (bo nosimy małą na zmianę ), a on stwierdził, że chusty za chiny nie założy czytałam pozytywne opinie o bondolino.
Carmela polecała bondolino. Ona tu chyba najbardziej obeznana w nosidłach. Meszsares chyba kiedyś też jakieś niemieckie(?) polecała.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-30, 11:14   #2667
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:

jak ten czas leci !

Cytat:
Ten mój mały Potwór kończy dzisiaj 5 miesięcy !
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:14   #2668
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Eee z tego co ja się orientuje to nie są polecane ze względu na trudność później z piciem z normalnego kubka, oraz coraz częściej można znaleźć opinie o negatywnym wpływie na zgryz. Ja myśle o czymś takim http://allegro.pl/kubek-niekapek-lov...912648883.html, a póki co Filip pije normalnie ze smoczka jak do mleka i ma butelke z uchwytami. Ma przy tym zabawe i uczy się jak pić. Coś tam zawsze mu wyleci na bodziaki, ale to nieistotne

Czy któraś laska używa pieluch Helena Harper i może coś na ten temat powiedzieć ?
A to mi dałaś teraz klina.
Widziałam ten Kubek w "Gadżet" piła z niego dziewczynka, która miała 3-4 latka przewracała go do góry nogami i nic się faktycznie nie rozlewało. MOja Emi herbatkę piję z takiego samego smoczka jak MM.Jaką zabawkę ma przy butelce? W ogóle pokaż co ma Filip?
Bo tak szczerze to ten niekapek to dla mnie czarna magia

Nie heleny nie uzywałam,gdzie są takie?

Stary 2011-11-30, 11:26   #2669
zanetaa88
Zakorzenienie

I są jeszcze jakies Kubki z rurką za dużo tego !

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

A doopa jasna.
Najbardziej przekonuje mnie ten Kubek 360 LOVI,
który stosuje się od 9 miesiąca.
Intuicja mi powie, czy przejść na niekapka czy nie,
czytałam opinie to dużo dzieci jeszcze nie umie wykminić w 4 miesiącu jak pić.
Za dużo tego produkują wszystkiego!

Stary 2011-11-30, 11:33   #2670
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam

U nas nocka standardowo - 2 budzenia na jedzonko, o 5.00 się rozbudziła i tylko się chichrała ale udało się ją jeszcze "spacyfikować/" i namówić na spanie
Ja o 4.00 też pomyślałam: "nie ma tak dobrze, spacyfikuję Cię"

Zamówiłam oballa - na Tublu.pl fajna procedura jest, sprawnie się zamawia - 32zł nie moje

A wszystko przez Was

Żaneta kubki z rurką to dużo później, takie maluchy nie umieją pić przez rurkę (słomkę), przynajmniej Kuba nie umiał przez dłuuuższy czas
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-30 o 11:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości