Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 16:10   #361
uska000
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Jezeli nie macie co robic w domu to zapraszam do mnie na pranie prasowanie i gotowanie obiadu.. a nie czlowqiek na 4h zszedl z kompa i juz 3 czy 4 strony

ide na pomidrowa

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:15   #362
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
MissZuzia podobno wymaz na GBS pobiera się od 34 do 37 tygodnia,ja jestem właśnie w 34 tyg.
no ale w tygodniu pobrania to wg ostatnich pomiarów będe w 37t a na wynik się trochę czeka, a wtedy to ja już też mogę się szykowac przeciez na porodówkę bo nigdy nie wiadomo kiedy dziecko sobie zechce wyjść stąd też chciałabym wcześniej zrobić ten wymaz, żeby być gotową ze wszystkim

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
wypytam wypytam muszę sobie chyba listę pytań zrobić

też szukam właśnie w tej chwili koszuli do karmienia bo mam 2 a jeszcze z jedna by się przydała min optymalnie pewnie 2 - jakie znalazłaś bo ja myślę nad tymi - są tanie a nic ciekawszego znaleźć nie mogę ;/

http://allegro.pl/najmodniejsza-kosz...948299465.html

http://allegro.pl/koszula-kopertowa-...942649666.html

z tego drugiego linka to już mam 2 - zółtą i różową i dobrze się noszą ale nic lepszego na allegro znaleźć nie mogę

ryżyk z jabłuszkami ja w połowie mieszkania nie mam prądu przez ten alarm siedzę prawie po ciemku, ciężko jest też gotować w ciemnej kuchni przy lampce w okapie czekam na małża aż coś wymyśli

a co do wózka to mój ma być do 10 grudnia i tez jest cisza... mieli w ogóle dac znać co z fotelikiem, bo ja chciałam kolor, który jest już niedostępny - purple blossom i jest cisza a mówiłam, że nam się spieszy... może się odezwą
z drugiej strony jak ja zamawiałam to właścicielka sklepu mówiła, że mają dostawy wózków właśnie 10 grudnia i 10 stycznia później, więc może będziesz mieć wtedy kiedy ja? ja przecież zamawiałam kilka dni dosłownie po Tobie

aaa coś na deser bym zjadła a nie ma co
ja też mam jedną z tego drugiego linka i jestem zadowolona, mam też taką rozpinana pośrodku, która kupiłam kiedyś razem ze szlafrokiem i obie zaliczam do tych do karmienia, a teraz chcę mega tanią (do 20zł) do porodu, którą spisze na straty

ja się sama do nich kiedyś odezwałam bo w zamówieniu zeszytowym wpisali mi torbę a w mailowym jej nie było i nie zauważyłam tego gdy akceptowałam - na szczęście okazało się, że zamówiona i poprawili zamówienie w mailu. I to był z nimi jedyny kontakt, potem cisza. Co do twojego fotelika to ja bym nie wytrzymała i zadzwoniła spytać się co z nim, skoro wtedy nie byli pewni czy uda się zamówić

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:21   #363
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
o matko
czy one (tesciowe) koncza jakies specjalne kursy dla wiedzm? no przeciez az sie w czlowieku cos gotuje!
Kochana, kiedy bedziecie mieli mozliwosc bycia na swoim?
Lez, odpoczywaj, obejrzyj sobie moze jakis filmik, poczytaj ksiazke i sporbuj myslec, ze jej tam po prostu nie ma
Oj chyba kończą
Kiedy? Jak wygramy w lotka a tak serio moglibyśmy podnieść dach u mojej mamy i urządzić sie skromnie na poddaszu ale Tz nie pojdzie na to, bo mam poje*** ojca.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czubasek, o kurde.... jak to plamisz? Leż i odpoczywaj
A ten ból podbrzusza już Ci nie dokucza?

Sandra, super, że mała ma się dobrze Ile musi przybrać, by mogłyście wyjść do domku?
Bol podbrzusza minąl ale mam chyba przepowiadające... brzuch mi się robi twardy na 1-3 minuty i tak jakby rwie koło pępka.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe głodnemu chleb na myśli

a co do okulisty to jakos nie dopuszczam do siebie mysli ze mi napisze ze zabroniony poród sn....;/ cały czas mam w głowie, ze to tylko formalnosc

A jak to jest z tym okulistą. Bo ja rok temu miałam -1.0 i -1.5 a teraz czuje że mi sie pogorszylo...

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja tez mam schizy,ze nie zdaze do szpitala i jak sie zacznie to nie bedzie mogl kto mnie zawiesc do szpitala....Moj tz ma 30 km do pracy za nim przyjedzie i dojedziemy do szpitala to jest dobra godzina(jak nie bedzie korkow),slyszalam,ze jak odejda wody to trzeba szybko jechac...
Ja to chyba jestem z was w najgorszej pozycji bo mam ponad 50 km do szpitala

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ale mi pachnie w domu szarlotką . Ale ten Shreck mi nie schodzi z głowy Gdzie moge znaleźć przepis

A co do zboczuchowania to mój tż był maniak do niedawna , a teraz mu 1x w tygodniu starcza . Ja za to go molestuję cały weekend dzień w dzień Jak wy wytrzymujecie z tymi zakazami od doktorów. Ja bym nie dała rady tygodnia wytrzymać

Pearl śliczna ta pościel
Ja myślałam że dostanę wscieklizny macicy jak mielismy zakaz przez 3 tyg a Tz smiał się że zęby mi tam urosną i mnie pogryza

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie kupiłam biustonosza do karmienia bo caly czas się zastanawiam nad rozmiarem...czy taki jak teraz czy większy??

a co do teściowych to
(tylko lepiej to brzmi jak facet opowiada) wiecie ile teściowa powinna mieć zębów??
odpowiedź- 2- jeden, do otwierania piwa zięciowi a drugi, żeby ją napier....ał

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:23   #364
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no ale w tygodniu pobrania to wg ostatnich pomiarów będe w 37t a na wynik się trochę czeka, a wtedy to ja już też mogę się szykowac przeciez na porodówkę bo nigdy nie wiadomo kiedy dziecko sobie zechce wyjść stąd też chciałabym wcześniej zrobić ten wymaz, żeby być gotową ze wszystkim

ja też mam jedną z tego drugiego linka i jestem zadowolona, mam też taką rozpinana pośrodku, która kupiłam kiedyś razem ze szlafrokiem i obie zaliczam do tych do karmienia, a teraz chcę mega tanią (do 20zł) do porodu, którą spisze na straty

ja się sama do nich kiedyś odezwałam bo w zamówieniu zeszytowym wpisali mi torbę a w mailowym jej nie było i nie zauważyłam tego gdy akceptowałam - na szczęście okazało się, że zamówiona i poprawili zamówienie w mailu. I to był z nimi jedyny kontakt, potem cisza. Co do twojego fotelika to ja bym nie wytrzymała i zadzwoniła spytać się co z nim, skoro wtedy nie byli pewni czy uda się zamówić
no tak ale mega taniej nie zamawiaj bo trafisz na jakąś sztuczną w której się upocisz jak mysz

a co do fotelika to mówili, ze to kwestia 2 dni więc jeszcze jest czas a ten kolor, który chciałam już był wycofywany więc pewnie będę miała inny z nowej kolekcji no trudno aaaaaaa mi też pomylili zamówienie i wyjaśniałam wszystko przez telefon

ale poczekam jeszcze z tydzień i później będę sie z nimi kontaktować

ps. jakby co to pojedziemy tam we dwie i zrobimy ciężarną rozróbę

uska ja mam mnóstwo w domu do zrobienia ale bez prądu to ciężko, pralka nie chodzi, żelazko to samo i czekam na męża aż coś z tym zrobi więc spamujemy
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:30   #365
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, TZ pojechał po teściów
Lecę się przygotować do wizytacji Zajrzę później i nadrobię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:42   #366
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
no tak ale mega taniej nie zamawiaj bo trafisz na jakąś sztuczną w której się upocisz jak mysz

a co do fotelika to mówili, ze to kwestia 2 dni więc jeszcze jest czas a ten kolor, który chciałam już był wycofywany więc pewnie będę miała inny z nowej kolekcji no trudno aaaaaaa mi też pomylili zamówienie i wyjaśniałam wszystko przez telefon

ale poczekam jeszcze z tydzień i później będę sie z nimi kontaktować

ps. jakby co to pojedziemy tam we dwie i zrobimy ciężarną rozróbę

uska ja mam mnóstwo w domu do zrobienia ale bez prądu to ciężko, pralka nie chodzi, żelazko to samo i czekam na męża aż coś z tym zrobi więc spamujemy
chyba masz rację ale tak mi szkoda wydawać więcej na coś co wyrzucę no chyba że będę rodzic ekspresowo i w ogóle się nie zniszczy

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, TZ pojechał po teściów
Lecę się przygotować do wizytacji Zajrzę później i nadrobię
kciuki za wizytę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:49   #367
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
chyba masz rację ale tak mi szkoda wydawać więcej na coś co wyrzucę no chyba że będę rodzic ekspresowo i w ogóle się nie zniszczy
a mi się właśnie nie wydaje żeby taka koszula była do wyrzucenia na sr mówili, że najwięcej krwi jest przy rodzeniu łożyska a poza tym jak rodzisz to podciągasz taka koszulę do góry bo zaraz dzidziuś ląduje na brzuchu... tak mi się wydaje.
Poza tym chyba lepiej dołożyć 10 zł i mieć bawełnę niż jakieś sztuczne nie powiem co

Agatku a taki kolor Ci się nie podoba?

http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...-oliwkowy.html

kurcze znowu mi coś śmierdzi spalenizną w domu a mam wszystko porozłączane :conf used:
Stary 2011-11-30, 16:50   #368
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Czy 20 zł za 2kg proszku do prania Dzidziuś to dużo ? Bo się nie znam, a dziś akurat zauważyłam w chemicznym sklepie taką cenę.

Moja dziecię ułożone jest w pozycji podłóznej główkowej. Czyli to oznacza, ze ma głowke na dole tak ? Dzis sobie tak myślałam.. czy to tak idzie wytrzymać do góry nogami tak długo ..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:53   #369
NataliaM1103
Rozeznanie

MissZuzia za wynikiem czekam 4 dni robocze i płaciłam 18 zł.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:54   #370
pearpearl
Wtajemniczenie

Nikotynka, a co to za psina?

Agawoo, udanych imienin

Uska, daj pomidorowki

Ja tez chce juz kupowac pieluchy, a nie czytac o silach dynamicznych i jeszcze jak by tu je przedstawic w reklamie Stresuje sie

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:55   #371
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość

Czubasek... ja na Twoim miejscu bym tesciowej wogole nie sluchala, albo wpuszlala jednym uchem a drugim wypuszczala. Jezeli ginka zalecila Ci lezenie to chyba oczywiste ze do szkoly nie pojdziesz... idz zaszyj sie w kacie z ksiazka a durna tessciowa niech sie miota po domq z tysiacem pytan czemu nic nie robisz

eh... czas do pracy...
I tak nic nie bede tam robic, przynajmniej do porodu A po porodzie bede sie zajmować moją kruszynka
Tak w ogole to kilka dni temu podsumowałam teściowa paskudnie gadałam ze swoja chrzestna i ciocia sie pyta jak ze szkoła poptem sobie poradze, na to Tz wyrwal sie pierwszy ze tesciowa siedzi w domu to bedzie bawic na to ja ,, Obcemu dziecka nie oddam ''
W ogóle ona (tesciowa) jest pierdyknięta ale to w klubie napisze.
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza. 30 tydzień i 5 dzień.
Moja dzidzia jest ponad przeciętna w rozwoju ma 1811 gram.
Przy porodzie będzie ważyć ok 3700 gram i będzie mieć ok. 56-58 cm.

Ja mimo, ze na diecie, dalej tyje.
20 kilo do przodu. Ale taka moja natura - przemiana materii.

Niestety mojej dziecinki szyja jest owinięta raz pępowiną strasznie mnie to martwi ;(

No i następnym razem ( 27 grudnia) będę mieć badanie na paciorkowca u lekarza.

W sumie to wyszłam od lekarza i się popłakałam.

Człowiek tak stara się nie jeść , a tu tak samo przybiera ;/

Nadrobiłam Was, ale nic nie cytowałam.

Miłego dnia. Od jutra liczę ruchy płodu i jutro pierwsze zajęcia SR.
Moja mała w 24 tyg była owinięta pępowiną ale lekarz mówił że spokojnie sie odkręci i że miał pacjentke której maluch był 3 razy owiniety.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
BebiBebiklaski :dla Twojego małego wiekoluda. Kg się nie przejmuj, ja to nawet na wagę nie staję. Słyszałam, że na USG nie widać czy dzidzuś jest owinięty pępowiną
Widac

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY!

ja se tak tylko przelotem :P byłam dziś na osławionej glukozie iii.... PRZEŻYŁAM TO !!!
Ogólnie nie było źle, tylko nudziło mi się tam, siedziałam 2 godz na tych drewnianych niewygodnych i wbijających się we mnie NFZtoskich siedzonkach... jak już każą ciężarnym hipopotamom tyle czekać to choć kozetki by tam dali co by się walnąć można było :P - mi się strasznie chciało spać, albo choć położyć... a tu dupa, siedziałam jak ten kołek a mała tylko co chwila z innej strony girki wyciągała
Mi pobierali 3 razy (na czczo, po 1h i po 2h) zobaczymy popołudniu jaki wynik z tego wyrośnie

Teraz lecę do mamy i idziemy razem do meblowego zamówić komodę dla malutkiej, potem po Tomeczka do przedszkola, a potem do Orange przełużyć/ zmienić umowę także będę pewnie wieczorkiem!! BUZIA dla was

za glukozę

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wróciłam.

Eliza o tym co mnie spotkało jakoś trudno mi mówić, tym bardziej, że jak kiedyś o tym komuś mówiłam to spotkałam się z wyśmiewaniem mojej osoby.

Psa nie trzymam dosłownie w piwnicy Nie wiedziałam jak to nazwać, no, ale taki schowek to jest z którego przechodzi sie do piwnicy. Na dzien biega po domu.

Odebrałam juz wyniki krwi. Coś dużo czegoś jest poza normą, nie wiem co to.

Byłam na USG. Jednak dziewczynka, wg. obliczeń 30 tydzień, waży 1380g. Wszystko ok, a kręgosłup powiedział doktor, że bardzo dobrze.

Zaczął robić USG, mierzył głowę, mózg itd. , ja nie bardzo wiedziałam co on tam robi i od razu do niego, że jaka płeć, a on ,ale co ? "płec mózgu mam Pani podać " Ja se tak mysle o cholere mu chodzi, ale dobra siedze cicho. Zbadał resztę, wszystko ok. Ja mu zaczynam mówić no,że ostatnio to USG robił mi Pan K. tak mi na odwal zrobił , nawet minuty nie leżałam na leżance , mówię, że jestem bardzo niezadowolona z tego ostatniego USG, że mnie brzydko tu potraktowano. No i leżę sobie dalej, powiedział, że genitalia żeńskie , a ja mówię szkoda, że nie męskie, a ten do mnie, że jeszcze zdąży Pani sobie zrobić chłopca. No i taki żartowniś z niego ogólnie. Dał mi zdjęcia , potem patrze na podpis ,a tam Pan K. , syn tego doktora co ostatnio mi robił USG, myślałam, ze sie pod ziemie zapadne Tak to już jest jak się nie zna lekarzy :P

Byłam jeszcze u mojej lekarki po tą recepte na no spe fote, ona z żalem do mnie, że mogłam sobie kupić zwykłą nospę. Chciała książeczkę ubezpieczeniową, ja jak zwykle zapomniałam, chamsko mi powiedziała, że przepisze mi no spe forte, ale i tak zaplace za nia normalna cene. Poszlam do apteki, a i tak zapłaciłam taniej :P

Powoli mnie wkurza ta moja Pani doktor, momentami potrafi byc taka wredna, ze szok, ale za to doktorek z dziś co robił USG bardzo miły

W sklepie "wszystko za 5zł" wyczaiłam bardzo fajne rajstopki dla małej Jak bede tam za tydzien to może jeszcze będą :P
za udaną wizytę.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Jezeli nie macie co robic w domu to zapraszam do mnie na pranie prasowanie i gotowanie obiadu.. a nie czlowqiek na 4h zszedl z kompa i juz 3 czy 4 strony

ide na pomidrowa
pomidorowa

Stary 2011-11-30, 16:58   #372
kasiulka99
Raczkowanie

Brzuchatki
Mam pytanie dotyczące KLINIKÓW o takich:
http://allegro.pl/fiki-miki-duza-pod...966640730.html

czy któraś z mam kupuje coś takiego , a co na temat mówiły położne ze SR bo ja niestety nie chodzę - polecaja książki pod nożki łóżeczka:confus ed:
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:00   #373
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatku, to jest tez fajne, ale nie znam opinii i nie mam czasu szukac

Stary 2011-11-30, 17:09   #374
elunia25
Raczkowanie

hej Mamuśki jak zwykle nie było mnie od wczoraj i tyle nadrabiania bylo
Kamciurka bylam wczoraj po kocyk i jak dla mnie jest ok, wziełam jeden ale potem jak go w domu zobaczyłam to żalowałam że nie wzielam jeszcze jednego

kurcze mój mały coś dziś leniwy dopiero po połowie czekolady zaczął się łaskawie ruszać, widac że rosnie mi mały leniwiec łasy na slodycze

Dziewczyny czy kazał Wam może Wasz gin liczyc i zapisywać ruchy dziecka?
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:13   #375
*Agatek*
Zakorzenienie

No wiecie co... JAK WAM NIE WSTYD?!!!!!! Człowiek chce się zdrzemnąć, przychodzi a tu 3 strony do nadrobienia Osz Wy

nawojka
Cytat:
a wiesz, jednak mi sie przypomnialo, ze w jednym sklepie widzialam te baby design i nie dosc, ze pani mowila cos o ukrytej wadzie, to jeszcze byly rozne kolory, ale posrod nich wyroznial sie zielony - byl cudowny
niebieski przy zielonym wypadal tak nijak...
ej jaka ukryta wada??????? w baby design jest ukryta? nie załamuj mnie!!!!
Cytat:
no powariowałyście w te kilka godzin z pisaniem
uwielbiam tę emoikonkę!!!!!!!

Cytat:
to z tyłka też? i patykiem tam grzebie? o fuck nie idę jutro do lekarza
noo... umyj dobrze drugą dziurkę, co by nie było niespodzianki
Cytat:
taka upojna noc, że bałam się że zginiemy w pożarze pieprzony alarm

za to obudziłam małża tekstem czy mu wymusztrować jungsa
jaki alarm???????
Ooo a mężulek chętny na tarmoszonko?
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, nie wierzę, że mąż zabrałby Ci 15 zł za GBS-a POza tym jak Ci zabierze, jakgo nie ma?
a kij go tam wie czy mi by zabrał, nie przyznam się, bo jak będę chciała coś więcej $$ to on pewnie by powiedział : "no ale zostało ci z badania" No zabierze w takim sensie, że nie da więcej albo coś, może przesadzam trochę, ale on lubi wyliczać i podliczać dlatego jestem wściekła, że nie mam swojej pracy bo wtedy robiłam co chciałam, nie prosiłam się, i wydawałam ile mi się podoba a moje EGO jest skrzywdzone gdy się pytam czy coś mi da niby powinny być wspólne pieniądze, ale ja tak nie potrafię bałabym się, że z moich zarobionych kupuje coś bez mojej wiedzy/zgody, albo coś mówiłam, jestem egoistką
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
takie dorze przez masaz eeee co to za dobrze?
uwielbiam masaż stóp & pleców dałabym wszystko za to masaże są mega szkoda tylko, że mój mąż szybko się 'męczy' albo zaczyna wymyślać masaż piersi, brzucha.... no i wtedy liczy jeszcze na coś więcej

no co, pchełeczki jesteście takie malunie tyci-tyci

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-30 o 17:14
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:17   #376
uska000
Zadomowienie

no co Wy zta pomidorowka?? wpadajcie bo tzt nie lubi pomidorowej i mial kwasna mine jak jadl;/ ale mam to gdzies bo ja mialam ochotke

Pear Ty sie juz obronisz a ja musze do porodu skonczyc pisac prace a jestem w czarnym tylku a co najgorsze napisalam czesc a teraz weszly nowe ustawy i musze sprawdzac co sie pozmienialo... glupie finanse.. chcialo sie ksiegowa byc;/

czekam na szafe do lazienki zeby dzidziusowe rzczy poukladac i juz bedzie git.. jak bede w szpitalu tzt przeleci okna, kurze podlogi rozlozy lozeczko i bedzie cud malinka

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a ja mam to lozeczko i moge sobie pstrokata posciel dac bo ono normalne

http://allegro.pl/a-lozeczko-kojec-d...831088611.html

dla mnie cudne bezowe Igorowi tez sie podoba

ps. niebieskie jest z barankiem

Stary 2011-11-30, 17:20   #377
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
BebiBebiklaski :dla Twojego małego wiekoluda. Kg się nie przejmuj, ja to nawet na wagę nie staję. Słyszałam, że na USG nie widać czy dzidzuś jest owinięty pępowiną
Widać i to bardzo dobrze. Lekarz pokazuje ją i inne narządy takim migającym obrazem. Nie wiem jak to dokładnie nazwać. Chodzę prywatnie, więc może na nfz tak nie ma - nie mam pojęcia.

Cytat:
i tak ma juz biedna przekichane, bo zjesc normalnie dziewczyna nie moze
Mam gdzieś diety, zjadłam już dzisiaj prawie całą czekoladę krówkę, co by mi było radośniej. Nie będę już się głodzić ani ograniczać. Zmobilizuję się na wiosnę i zrzucę te kg.

Cytat:
tak se palnelas, a Bebi jak to przeczytala, to pewnie jej cisnienie skoczylo na chwile
Nie skoczyło a wiecie, że ja na każdej wizycie mam ciśnienie 140/80, a w domu mam 115/75. Hah sama wizyta mnie ta stresuje, dzisiaj secjalnie rano zmierzyłam tak ok. 7-15 i miałam to 115/75, a u ginekologa o 8-00 miałam już to wyższe.

Dziękuję za wsparcie kochane jesteście
Mimo to dalej się martwię i jest mi smutno, ale wierzę, że będzie wszystko dobrze

Wybrałam już łóżeczko, podoba się Wam ?
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...938466686.html

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:23   #378
pearpearl
Wtajemniczenie

Agatek, nie skumalas zlosliwego zartu. To za te osly

Uska, fajne to lozeczko. Solidne jest?
A pomidorowka to moja ulubiona zupa

A kiedy masz termin obrony?

Stary 2011-11-30, 17:26   #379
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Agatek, nie skumalas zlosliwego zartu. To za te osly

Uska, fajne to lozeczko. Solidne jest?
A pomidorowka to moja ulubiona zupa

A kiedy masz termin obrony?
dla mnie jest mega jak moj 2 letni chrzesniak sie wpsakowal do niego ;p
i zaplacilam mniej bo kupilam u babki w trzebnicy poza aukcja

termin mam pewnoe jakos maj czerwiec.. ale obiecalam sobie i promotorowi ze oddam przed porodem zeby miec spokoj..

Stary 2011-11-30, 17:26   #380
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nikotynka, a co to za psina?

Ja tez chce juz kupowac pieluchy, a nie czytac o silach dynamicznych i jeszcze jak by tu je przedstawic w reklamie Stresuje sie
golden retriever moje smoczysko

oj jeszcze się pieluch nakupujesz
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Brzuchatki

czy któraś z mam kupuje coś takiego , a co na temat mówiły położne ze SR bo ja niestety nie chodzę - polecaja książki pod nożki łóżeczka
ja mam tą poduszkę, kupowałam razem z materacem położne nic nie mówily o niej ale wydaje mi się lepsza niż podkładanie książki

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No wiecie co... JAK WAM NIE WSTYD?!!!!!! Człowiek chce się zdrzemnąć, przychodzi a tu 3 strony do nadrobienia Osz Wy

uwielbiam tę emoikonkę!!!!!!!

noo... umyj dobrze drugą dziurkę, co by nie było niespodzianki

jaki alarm???????
Ooo a mężulek chętny na tarmoszonko?
no co, pchełeczki jesteście takie malunie tyci-tyci
nie śpij bo cie okradną

kurcze no i depilation czeka masakra... a że tak powiem głęboko tam gmera?

mamy alarm w mieszkaniu słonko, taki stary 12 letni i wczoraj się spierdzielił i 2/3 mieszkania mamy bez prądu ;/
mąż ma syndrom kudawy i jest tak przepracowany że coś właśnie nie bardzo na

pchełeczki? mi małż mówi że jestem jego puszkiem hahah ja to siebie waleniem nazywam, jestem tak duża, że na siebie w lustrze nie mogę patrzec w życiu taka wielka nie byłam i już mi się marzy zrzucanie wagi
Cytat:
no co Wy zta pomidorowka?? wpadajcie bo tzt nie lubi pomidorowej i mial kwasna mine jak jadl;/ ale mam to gdzies bo ja mialam ochotke

Pear Ty sie juz obronisz a ja musze do porodu skonczyc pisac prace a jestem w czarnym tylku a co najgorsze napisalam czesc a teraz weszly nowe ustawy i musze sprawdzac co sie pozmienialo... glupie finanse.. chcialo sie ksiegowa byc;/

czekam na szafe do lazienki zeby dzidziusowe rzczy poukladac i juz bedzie git.. jak bede w szpitalu tzt przeleci okna, kurze podlogi rozlozy lozeczko i bedzie cud malinka

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

a ja mam to lozeczko i moge sobie pstrokata posciel dac bo ono normalne

http://allegro.pl/a-lozeczko-kojec-d...831088611.html

dla mnie cudne bezowe Igorowi tez sie podoba

ps. niebieskie jest z barankiem
oj mnie czeka pisanie 3 pracy dyplomowej a nie chce mi się jak.... po nowym roku się za to zabiorę
Stary 2011-11-30, 17:27   #381
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam gdzieś diety, zjadłam już dzisiaj prawie całą czekoladę krówkę, co by mi było radośniej. Nie będę już się głodzić ani ograniczać. Zmobilizuję się na wiosnę i zrzucę te kg.
no i bardzo dobrze !!! zazdraszczam!!!
tez bym zezarla cos slodkiego, ale nie moge nie ze wzgledu na wage, ale infekcje, wiec tutaj juz gorzej :/

Co do cisnienia, to ja tez mam zawsze wyzsze na wizycie I zawsze prosze polozna, zeby najpierw zmierzyla cisnienie, a dopiero pozniej kazala wejsc na wage, bo inaczej wynik moglby byc jeszcze mocniej zawyzony

Stary 2011-11-30, 17:32   #382
*Agatek*
Zakorzenienie

pozycja77 odpoczywaj i dbaj o Was Na pewno będzie wszystko oki

Cytat:
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.
tak długo czeka się na wynik GBS'a??
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
mam takie pytanka:

1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową?
2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie) wystarczy?
3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok?
4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
1. Gąbka nie ponieważ jest źródłem bakterii, pochłania wszystko- lepiej podkładać pieluchę tetrową
2. Moja mama mówiła mi, że 10 tetrowych wystarczy, a ja kupiłam 25...
3. Butelka duża, chyba są mniejsze Nie pamiętam....
4. Ja mam jeden smoczek aventu i chcę używać krótką metę ogólnie

Cytat:

kocham Cie
(tak, Agatku, zdradzam Cie!!! )
Cooooooo?!!!!!!!!!! osz Ty @! To koniec!!!

N1kotynka teraz Ty jesteś dla mnie namber łan <sex>

Stary 2011-11-30, 17:33   #383
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie jest mega jak moj 2 letni chrzesniak sie wpsakowal do niego ;p
i zaplacilam mniej bo kupilam u babki w trzebnicy poza aukcja

termin mam pewnoe jakos maj czerwiec.. ale obiecalam sobie i promotorowi ze oddam przed porodem zeby miec spokoj..
no to gdyby coneco mialo nie byc, to tez wezme je pod uwage
lubie miec sprawdzony towar

o kurka
ja bym pewnie juz sie nie wyrobila

Nikotynka, o matko, przeciez to cuda sa !!! Zzielenialam z zazdrosci
Bedziesz potrojnym magistrem ????
RISPEKT !!!!

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-11-30 o 17:34
Stary 2011-11-30, 17:34   #384
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Która z Was jeszcze leży z powodu skróconej szyjki???
ja niby leze, bo polscy lekarze tak zalecaja jak sa skurcze i szyjka sie skraca, choc tutaj w UK lekarz jak wychodzilam ze szpitala,po zastrzykach na plucka kazal prowadzic normalny tryb zycia i o lezeiu nie wspominal

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Ja jestem w 27 tygodniu teraz i przytyłam 5 kg dopiero. Ja się tym nie martwię jeśli wszystko z dzidzią ok. Moja p.ginekolog powiedziała ,że u mnie może wystarczyć nawet 9-10 kg. to zależy od kobiety każdej z osobna. Nie wiem ile waży moja dzidzia teraz, bo ostatnio na wizycie w 25 tygodniu nie sprawdzała wagi dziecka.
Ja zawsze sobie powtarzam ,że natura wie co robi. Nie chciałabym rodzić dziecka 4 kg bo boję się ,że nie dam rady... mówię do mojego Huberta w brzusiu zawsze, że do 3,5 kg nie więcej
A im mniej teraz ważymy i z dzidzia wszystko ok. tym lepiej. Moi znajomi ze studiów mówią ,że nie mogą uwierzyć ,że już prawie początek 7 miesiąca a ja tak dobrze wyglądam.

Dziewczyny Wy tyle piszecie.... szok. nie było mnie z 3 godziny na wizazu i już 2 strona...
u mnie dzis zaczal sie 35 tydzien i poki co przytyłam tez tylko 8 kg, pewnietaka nasza uroda i juz, nie wiem tylko ile dzidzia wazy bo ostatnie usg mialam w 22 tygodniu no ale w szpitalu lekarze stwierdzili, ze wszytsko ok, wiec trzeba im zaufac
Stary 2011-11-30, 17:34   #385
uska000
Zadomowienie

http://allegro.pl/tommee-tippee-nian...962627316.html moze ktoras ma ochote policytowac ??

tylko ustalcie ktora zebyscie sie nie przebijaly;p

Stary 2011-11-30, 17:37   #386
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

kocham pomidorówkę od maleńkości Jutro cchyba tz na obiad zrobi :d

Stary 2011-11-30, 17:37   #387
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Kobitki mogłybyście jakoś te listy Waszych zakupów przesłać?
Chodzi o ogólną listę co jest potrzebne czy o listę co zamawiam od tego sprzedawcy?

Cytat:

ide na pomidrowa
Też mam sporo roboty, ale weny brak

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy kazał Wam może Wasz gin liczyc i zapisywać ruchy dziecka?
Nie, ale sama mówiłam, że maluch ciągle mega aktywny

Cytat:
Wybrałam już łóżeczko, podoba się Wam ?
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...938466686.html
Super
_________________________ ___
Byłam z czynszem i tak się zmęczyłam drogą dół brzucha cały bolał, więc szłam tempem żółwia
Na poprawę witalności kupiłam czekoladę

Miałam zamówić meble, ale nie ustaliliśmy oststecznie na jaki adres ma przyjść paka... poczekam jeszcze te 2-3 godzinki
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:37   #388
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Cooooooo?!!!!!!!!!! osz Ty @!

N1kotynka teraz Ty jesteś dla mnie namber łan <sex>
achhhh
ja nie powiedzialam, ze jestes dla mnie namber tu
taka niewinna zdardka, a Ty tak z grubej rury
widac jestes niestala w swoich uczuciach i predzej czy pozniej i tak bys sobie mnie wymienila na lepszy model

Stary 2011-11-30, 17:39   #389
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
TO WY JESTEŚCIE RAZEM???
to Ty nie wiedziałaś?? zdradziła mnie na oczach wszystkich Teraz to tylko musi wkroczyć sędzia Artur Lipiński i rozwód jak nic!
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Zaczął robić USG, mierzył głowę, mózg itd. , ja nie bardzo wiedziałam co on tam robi i od razu do niego, że jaka płeć, a on ,ale co ? "płec mózgu mam Pani podać "
No przecież w mózgu kobiecym to 70% zakupy & ból głowy nie?
A męski to wiesz jak wygląda... nie poznał płci po tym??
za wizytę i gratki za dziewuszkę
Cytat:
to tak w żartach miało być już mnie od siedzenia/leżenia w domu boli
mnie też

Możemy sobie pomasować nawzajem... powiedz tylko gdzie i kiedy!
Cytat:
Agatku a taki kolor Ci się nie podoba?

http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...-oliwkowy.html
misiu widziałam je dziś na żywo i znacałam- przewijak to jest porażka... na samym środku jest tylko usztywniony pt 20 cm x 19 reszta to pusty materiał
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Brzuchatki

czy któraś z mam kupuje coś takiego , a co na temat mówiły położne ze SR bo ja niestety nie chodzę - polecaja książki pod nożki łóżeczka:confus ed:
klin- kupuję go razem z materacem książki po nóżki?? raczej pod materac... dlatego nie chcę tego praktykować, tylko kupuję full serwis pokazane przez n1kotynkę: klik

Stary 2011-11-30, 17:41   #390
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Małgosia może Maleństwo jeszcze się obróci, a tą wagą sie nie przejmuj, nie ma dokładnych pomiarów, a odchylenia z tego co czytałam są duże. Skoro lekarz nic nie powiedział to napewno jest wszystko dobrze
No mam nadzieję że dobrze... jeszcze pewnie urośnie, bo mam apetyt że hoho

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
W 32,6 mała ważyła 1577 g więc ładnie nadrabia. Musisz pamiętac, że każdy aparat USG ma tolerancje 10 % - a to bardzo dużo.
Wypoczywaj, nieprzemęczań się, dobrze się odżywiaj o powinno być OK
Oooo, to ważyła podobnie do mojego synka

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość

A wracając do tego ,że mojego męża siostra też teraz będzie rodzić to moja teściowa wszystko by mi po ich dziecku chciała teraz dać.
Dobrze że nie macie się wymieniać jednym mężem

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
gratuluje udanej wizyty kochana!
wiesz z waga to chyba sprawa indywidualna moja mała ważyła 1.5kg w 29tyg ale usłyszałam że jest dorodna, mysle ze jakby cos bylo nie tak to lekarz by ci powiedzial także sie nie martw na zapas

kchana ja w 27 tyg przytyłam 6kg a teraz już 33tydz- mam 10 na plusiea jeszcze 2 miesiace"nie chwal dnia przed zachodem słońca"czego ci nie życzę oczywiście- ale wyobraz sobie moje zdziwko jak weszłam na wage i nagle 3kg wiecej w ciagu miesiaca!!teraz mam tak że w ciągu 4 dni tyje 0.6kg
Dzięki

Z wagą mam tak samo jak Ty... do 28 tyg 5 kilo mi przybyło, a w ciągu ost. miesiąca 4 kg. Jak dalej pójdzie w tym tempie to chyba padnę

Cytat:
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.
Super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Moja w 28 tyg 1021 g

Hej Dziewczyny!!
nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-(
dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu.
trzymam kciuki za wszsytkie Mamunie , Brzusie i wizyty!!
Trzymam kciuki żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
mam takie pytanka:

1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową?
2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie) wystarczy?
3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok?
4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
Ja na spód wanienki będę dawać pieluszkę.
Mam ok 10 tetr i 2 flanelowe. Wystarczy. Ja mam jeszcze kilka malutkich ręczniczków dziecięcych, takich jak do przedszkola.
Butelka ok.
Smoczki proponuję 2. Jakby jeden zaginął w akcji
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości