Targowiskowe ploteczki part II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 20:51   #1201
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Targowiskowe ploteczki part II

Cytat:
Napisane przez sensualistka Pokaż wiadomość
Post w wątku plotkowy i wiadomość do Misianki wysłałam mniej więcej w tym samym czasie-więc proszę o nie oskarżanie mnie"że nie wystarcza",próbowałam znaleźć odpowiedzi na swoje pytania,gdzie się dało. Kłamstwo nie ma krótkich nóg-od początku nie ukrywałam,że wiedziałam o tym,że powinnam wpisać inną nazwę-i rozumiem ostrzeżenie,będące konsekwencją mojego błędu. Nie zrozumiałam jedynie faktu skasowania wątku-bo o tym w regulaminie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240047 nie ma wzmianki. Jeśli istnieje jeszcze jakiś,bardziej szczegółowy spis reguł,proszę o link,a nie obrażanie mnie. Nie wiem,też co jest z mojej strony nadużyciem. Napisałam o tym,co zaobserwowałam. Patrząc teraz na podgląd nowych wątków,widzę przynajmniej jeden z "nie znam regulaminu" w tytule,który sobie spokojnie funkcjonuje-godz. 21:11. Chciałam jedynie poznać różnicę,dlaczego jedne zasługują na natychmiastową likwidację,a inne nie. Nikogo nie oszukuję i nie mam takich intencji. Nie jest błędem nie wiedzieć,a nie chcieć wiedzieć-ja,zadając pytania,zostałam potraktowana przynajmniej nieelegancko. Przepraszam, jeśli szukanie wyjaśnień i zadawanie pytań nie jest tu mile widziane, ale spotkania z wrogością z tego tytułu się nie spodziewałam
Twoje kłamstewko było widoczne dla wszystkich, a ja Cię nie obraziłam, tylko stwierdziłam fakt rozmijania się z prawdą - piszesz że nie doczytałaś Regulaminu w sprawie nazwy, a co innego pisałaś w wątku (stary też by z miesiacem).
PW do mnie pisałaś o 16, a posty tutaj później.
Daruj sobie zatem postawę pokrzywdzonej, bo tu wszyscy czytać umieją.
Na temat innych wątków i ostrzeżeń nie zamierzam dyskutować, bo za co kto otrzymuje ostrzeżenia i/lub karne punkty to sprawa między moderatorem a nim i nikomu nic do tego. A Twoje wnioski bez tej wiedzy i dalsze sugestie są właśnie nadużyciem.
I tyle - nie zamierzam wdawać się w bezcelowe dyskusje i powtarzać to samo po raz trzeci.

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:56   #1202
Olka954
Zadomowienie

Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Twoje kłamstewko było widoczne dla wszystkich, a ja Cię nie obraziłam, tylko stwierdziłam fakt rozmijania się z prawdą - piszesz że nie doczytałaś Regulaminu w sprawie nazwy, a co innego pisałaś w wątku (stary też by z miesiacem).
PW do mnie pisałaś o 16, a posty tutaj później.
Daruj sobie zatem postawę pokrzywdzonej, bo tu wszyscy czytać umieją.
Na temat innych wątków i ostrzeżeń nie zamierzam dyskutować, bo za co kto otrzymuje ostrzeżenia i/lub karne punkty to sprawa między moderatorem a nim i nikomu nic do tego. A Twoje wnioski bez tej wiedzy i dalsze sugestie są właśnie nadużyciem.
I tyle - nie zamierzam wdawać się w bezcelowe dyskusje i powtarzać to samo po raz trzeci.
O Misianko chwała Ci, że uprzedziłaś mnie w odpowiedzi Strasznie nie lubię wdawac się w takie dyskusje. Szczególnie jeśli raz za razem powtarza ktoś to samo...

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
niejeden już przeżyłyśmy!
Bedziemy się naszym wnukom chwalić ile to końców świata przeżyłyśmy

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Olka954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:58   #1203
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez sensualistka Pokaż wiadomość
Zakładaj styczniowy,nawet lutowy,jak dla mnie. Mam kolejny wątek i nie w tym rzecz,że skasowano stary-przeżyję I nie w tym rzecz,że mam ostrzeżenie-rozumiem. Ale w tym,że NIGDZIE nie jest napisane,że oficjalnie z takiego powodu wątki się kasuje. Ja nie znalazłam takiego zapisu. A ponoć mamy się trzymać regulaminu-chcę się go trzymać,chcę znać inne zasady,o których mogę nie wiedzieć-pokażcie mi,gdzie jest ten zapis o kasowaniu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=240047 Tylko tyle. Mam już nowy wątek, nic mi nie będzie,biorę to na klatę. Ale jeśli jedyny argument,jaki mają niektórzy,to "trzeba było czytać regulamin", to nie jest to dla mnie argument,bo ja takiego zapisu znaleźć nie mogłam:/ A chciałam. Dlatego napisałam tutaj,szukając odpowiedzi. W zamian dowiedziałam się,że lepiej czasem nie pytać...? Dziękuję za wyrozumiałość i dobranoc.

A skoro jedyne,co mogę zrobić w przypadku oszustwa,to wystawienie negatywa-zrobię to... tyle,że zwykła kradzież to nie wysłanie poplamionej bluzeczki. Ja straciłam rzeczy za 200zł,a nie dostałam w zamian nic. No trudno, średnio zaczęły się te moje wymiany,mam nadzieję,że później będzie lepiej...
Jedyne co powinnaś zrobić w przypadku oszustwa to skierować swe kroki na komendę. Jeśli ktoś zostanie okradziony to nie narzeka że nie może nic z tym zrobić tylko działa. Płacimy podatki, mamy prawo czuć się bezpiecznie. Takie sprawy są coraz bardziej popularne i policja nie robi już wielkich oczu i nie odsyła z kwitkiem. Nie rozumiem takiego nastawienia. Tym bardziej jeśli chodzi o dużą kwotę Takim działaniem zachęcamy oszustów, czują się bezkarnie.
Dodam że wymiany na wizażu są umową pisemną, pełnoprawną. Redakcja udostępnia organom ścigania wszystkie informacje.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:05   #1204
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Olka954 Pokaż wiadomość
O Misianko chwała Ci, że uprzedziłaś mnie w odpowiedzi Strasznie nie lubię wdawac się w takie dyskusje. Szczególnie jeśli raz za razem powtarza ktoś to samo...

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Bedziemy się naszym wnukom chwalić ile to końców świata przeżyłyśmy

zawsze do usług - Wasza zołza

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Jedyne co powinnaś zrobić w przypadku oszustwa to skierować swe kroki na komendę. Jeśli ktoś zostanie okradziony to nie narzeka że nie może nic z tym zrobić tylko działa. Płacimy podatki, mamy prawo czuć się bezpiecznie. Takie sprawy są coraz bardziej popularne i policja nie robi już wielkich oczu i nie odsyła z kwitkiem. Nie rozumiem takiego nastawienia. Tym bardziej jeśli chodzi o dużą kwotę Takim działaniem zachęcamy oszustów, czują się bezkarnie.
Dodam że wymiany na wizażu są umową pisemną, pełnoprawną. Redakcja udostępnia organom ścigania wszystkie informacje.

a zanim to jeszcze nastąpi, można pisać do moda, nie zawsze, ale często interwencja moda pomaga

Stary 2011-11-29, 21:38   #1205
DontSaySorry
Zakorzenienie

Przekupka: 53 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Przybywam by wyjaśnić sprawę z LikeTheChocolate.
Wizażanka ma 3 negatywy i neutrale. Sprawa została zauważona wcześniej i sprowadzona do instancji wyższej. Normalnie dostała by bana od razu. Ma jednak masę przekupek, konkretnie, ponad 100. Są wizażanki które zbliżają się z tą liczbą do 300. Wyszła inicjatywa by banować za 4 negatywną przekupkę (przy >100), lub procentowo. Dyskusja trwa, niestety nie jest to takie proste. Jeśli coś zostanie ustalone zostanie wpisane do regulaminu. Postaramy się zrobić to jak najszybciej.
Dlaczego nie banujemy od razu za negatywy? Mamy świadomość ile wizażanek wystawia odwetowe przekupki, nie wszystkie zgłaszają się z prośbą o usunięcie. Nie wszystkie są takie oczywiste do stwierdzenia kto zawinił. Powiedzmy że to taki magrines błedu.

Ale LTC ma 3 negatywy tylko dlatego, że kilka dziewczyn jej odpuściło. A te 3, gdyby były wystawione niesłusznie, już dawno zgłosiłaby modowi z prośbą o ich skasowanie. Poza tym, oprócz 3 negatywów, ma kilka neutrali. Wszystkie dobrze wiemy, że na negatywa tutaj trzeba sobie nieźle zasłużyć, na neutrala tak samo. Inne dziewczyny z wymiankowego po 3 negatywach były od razu banowane. Dlaczego ona jest jakimś odstępstwem od reguły?
Czyli co... Jeśli dobiję do 100 pozytywów to wtedy też będę mogła sobie pozwolić na oszukanie 3 wizażanek i nic mi za to nie będzie groziło?

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2011-11-29 o 21:44 Powód: dla uscislenia
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:45   #1206
Olka954
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Ale LTC ma 3 negatywy tylko dlatego, że kilka dziewczyn jej odpuściło. A te 3, gdyby były wystawione niesłusznie, już dawno zgłosiłaby modowi z prośbą o ich skasowanie. Poza tym, oprócz 3 negatywów, ma kilka neutrali. Wszystkie dobrze wiemy, że na negatywa tutaj trzeba sobie nieźle zasłużyć, na neutrala tak samo. Inne dziewczyny z wymiankowego po 3 negatywach były od razu banowane. Dlaczego ona jest jakimś odstępstwem od reguły?
Czyli co... Jeśli dobiję do 100 pozytywów to wtedy też będę mogła sobie pozwolić na oszukanie 3 wizażanek i nic mi za to nie będzie groziło?
Ja myślę, że to jest jakaś nauczka na przyszłość: jeśli należy się neutral albo negatyw to wystawiać - nie odpuszczać

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Stary 2011-11-29, 21:50   #1207
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.

jeśli ktoś jest mądry to nie wymieni się z osobą, która ma negatywy albo przynajmniej nie wyśle swoich rzeczy pierwszy.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 21:53   #1208
Olka954
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
jeśli ktoś jest mądry to nie wymieni się z osobą, która ma negatywy albo przynajmniej nie wyśle swoich rzeczy pierwszy.
Myślę, że każdy sam sobie w głowie układa listę wizażanek, z którymi się nie wymieni. I zapewne są w niej też osoby biorące udział w sporach/konfliktach na forum publicznym, czyli tutaj na plotkowym

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Stary 2011-11-29, 22:10   #1209
awunia
Zakorzenienie

Przekupka: 99 pkt / 100% pozyt.
GG do awunia

ja mam zaznaczone w regulaminie że jeśli ktoś ma mniej przekupek ode mnie(standard ) lub jeśli ma negatywa to wysyła pierwszy
i tego się mocno trzymam
a jeśli ktoś nie idzie na taki układ...

póki co wszystko dobrze przebiega i działa więc nie narzekam
Stary 2011-11-29, 22:32   #1210
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Przekupka: 148 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość

Dokładnie, zgadzam się. Zupełnie tego nie rozumiem - ma 3 negatywy, neutrale. Gdyby były w odwecie dawno by je zgłosiła. Nie pojmuję odejścia od zasady przy przekroczeniu 100 przekupek, niestety.

Moim zdaniem nie w porządku jest takie postępowanie. To po prostu "nie fair". Ban się należy tak, jak innym zbanowanym wizażanką, które miały 3 negatywy.

Edytowane przez CzerwonaKokarda
Czas edycji: 2011-11-29 o 22:34
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 23:17   #1211
Olka954
Zadomowienie

Pytanie mam takie, poza wszelkimi tematami. Dawno, dawno temu, jeszcze za czasów gimnazjum byłam członkiem średniowiecznego zespołu tanecznego (ot takie upośledzenie - rajcowałam się historią i tak jakoś wyszło ) i została mi do tej pory sukienka stylizowana na średniowieczną. Jak myślicie, w jaki sposób mogę się jej pozbyć? Sprzedać, oddać chociażby... Szkoda naprawdę wyrzucić, bo szyta była na miarę według mojego własnego pomysłu i kosztowała wtedy prawie 400 zł. No i problem jest jeszcze w tym, że to sukienka na dziecko w wieku gimnazjalnym, na dodatek dość niskie i chude dziecko
Poratujcie, ktoś ma jakiś pomysł?

Szukam:
życzeniowy
ciuchowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 09:05   #1212
TwojaKokaina
Zakorzenienie

może na all wystaw, albo jakiś teatr coś. najlepiej daj ogłoszenie do gazety
Stary 2011-11-30, 10:00   #1213
redroses
Zakorzenienie

Przekupka: 140 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Dokładnie, zgadzam się. Zupełnie tego nie rozumiem - ma 3 negatywy, neutrale. Gdyby były w odwecie dawno by je zgłosiła. Nie pojmuję odejścia od zasady przy przekroczeniu 100 przekupek, niestety.

Moim zdaniem nie w porządku jest takie postępowanie. To po prostu "nie fair". Ban się należy tak, jak innym zbanowanym wizażanką, które miały 3 negatywy.

Tak też tak myślę, 3 negatywy i dokładając do tego kilka neutrali to naprawdę sporo...
LTC chiała abym cofnęła swoją przekupkę, pisała kilka wiadomości do mnie + dodatkowo sugerowała ze nie potraafię jej zrozumieć, kiedy ona wogóle nie zwracała uwagi na moje zdanie...
Dla mnie akceptując regulamin i wchodząc w wymiany bierze się pod uwagę ze za niewywiązanie się z umowy dosataje się komentarz, i faktycznie trzeba zapracować zeby tego negatywa czy neutrala dostać, co innego przekupki odwetowe czy nezgodne z regulaminem
(Ja miałam czasem taką sytuację ze wysyłka mi się opóźniła nawet te 5 dni,. ale stawałam na głowie żeby chociaż o tym poinformować i dla mnie) negatyw w tej sytuacji był jasny, nie mogłam się doprosić odpowiedzi, adres na paczce mojej był napisany bardzo wyraźnie (pisała go mam dlatego jestem pewna, jezeli ja pisze swoj wypełniam szybko i brzydko) a mimo to czekałam, czekałam i czekałam... zdążyłam kupić spodnie, wisior więc jej paczka nie była mi potrzebna po takim czasie... Wczesniej gdzieś juz opisywałam dokładnie tą sytuację i jestem teraz pewna tego ze słusznie wystawiłam jej ten komentarz, gdybym miała watpliwosci nie zrobiłabym tego lub później żałowała..

A swoja drogą myślę ze te 3 negatywy i kilka neutrali nawet pomimo tych 100 przekupek to dużo... szkoda że dziewczyny nie wystawiały negatywnych komentarzy tylko odpuszczały tak już to kiedyś pisały, bo wtedy ban byłby i to już dawno!
redroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:08   #1214
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redroses Pokaż wiadomość

A swoja drogą myślę ze te 3 negatywy i kilka neutrali nawet pomimo tych 100 przekupek to dużo... szkoda że dziewczyny nie wystawiały negatywnych komentarzy tylko odpuszczały tak już to kiedyś pisały, bo wtedy ban byłby i to już dawno![/FONT]
tym bardziej, że zebrała je w ostatnim czasie...i co przekupka to że nie wysłała paczki, albo czeka się miesiącami.
Stary 2011-11-30, 10:20   #1215
lotta_983
Zakorzenienie

Przekupka: 43 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Ja myślę, że to jest jakaś nauczka na przyszłość: jeśli należy się neutral albo negatyw to wystawiać - nie odpuszczać
Nauczka to będzie, ale chyba bardziej dla początkujących osób, które zdecydują się wysłać paczki jako pierwsze.

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość

Mam takie samo zdanie. Uważam, że zasady panujące na targowisku, powinny być takie same dla każdego, niezależnie od ilości przekupek. Jest dużo osób, które maja 100 przekupek i mają same pozytywy. Odstępstwo od bana za 3 negatywy, to trochę na zasadzie są równi i równiejsi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 10:29   #1216
redroses
Zakorzenienie

Przekupka: 140 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez lotta_983 Pokaż wiadomość
Nauczka to będzie, ale chyba bardziej dla początkujących osób, które zdecydują się wysłać paczki jako pierwsze.

Mam takie samo zdanie. Uważam, że zasady panujące na targowisku, powinny być takie same dla każdego, niezależnie od ilości przekupek. Jest dużo osób, które maja 100 przekupek i mają same pozytywy. Odstępstwo od bana za 3 negatywy, to trochę na zasadzie są równi i równiejsi.
No tak wiec osoby ktorte mają ponad 100 pozytywów mogą pomyśleć ze skoro ona może opóźniać wysyłki itd to ja także.
A osoby majace 0 przekupek lub mniej niż załóżmy 10 (chociąz będą uczciwe) będą musiały wysłać pierwsze (tzn nie będą musiały ale pomyślą ze mają mniej i muszą)i co jezeli wtedy sytuacja się powtórzy?
Zresztą to nie ważne ile przekupek i kto pierwszy wyśle, według mnie zasady to zasady i trzeba się ich trzymać sztywno, bo jeżeli wizaznka miałaby 3 negatywy i kilka neutrali i miałaby 70-80 przekupek to konto miałaby zbanowane...? dla mnie to bardzo nie fair to odpuszczanie, bo ma 100 przekupek...

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2011-11-30 o 10:30
redroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:37   #1217
miss kitsch
Zakorzenienie

Przekupka: 122 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Myślę, że każdy sam sobie w głowie układa listę wizażanek, z którymi się nie wymieni. I zapewne są w niej też osoby biorące udział w sporach/konfliktach na forum publicznym, czyli tutaj na plotkowym
Ja mam taką listę osobistą

Olka954 -nie będę pisać już na PW bo widzę, że i tak tu przesiadujesz to przeczytasz: wysłałam Ci paczuszkę.

Ale tak na marginesie; prześledziłam całą dyskusję na temat "pretensji" sensualistki i (wybaczcie!) nie rozumiem dlaczego jej w końcu skasowano ten wątek.

Rozumiem, że dostała ostrzeżenie ponieważ wpisała złą nazwę miesiąca (też byłam taki sprytny zbyś co sobie wpisał "styczeń, luty ... listopad, grudzień - wątek całoroczny" - chciałam sprawdzić czy ktoś zauważy ), nazwa wątku została poprawiona - OK. Na tym powinno się skończyć.

Więc dlaczego wątek został skasowany? Bo w końcu wyszło na to, że nie wiadomo a do regulaminu nie ma co odsyłać, bo tam są tylko informacje o punktach karnych, łączeniu wątków i ewentualnym BANie.

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2011-11-30 o 11:45
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 13:41   #1218
zuken
Zakorzenienie

Przekupka: 37 pkt / 100% pozyt.
GG do zuken

Niestety ale albo to ze mną coś jest nie tak albo regulamin równie dobrze można wykasować bo z tego wynika, że jest niepotrzebny

Jak my mamy się stosować do regulaminu, skoro nawet moderatorzy się do niego nie stosują?
Nie wiem czy trzeba być bardziej lubianym czy może znać się prywatnie, żeby mieć jakieś względy? Każda osoba, która miała/ma 3 negatywy dostaję bana. Ile jeszcze osób musi oszukać LikeTheChocolate? Rozumiem, jeśli są jakieś niewyjaśnione sprawy ale przecież po komentarzach widać, że to jest oszustka... Może przywróćmy wszystkie zbanowane konta, wkońcu tamte wizażanki też mogły wkońcu dobić do 100 przekupek, niektóre już nawet miały, mając tylko 3 a nie 4 negatywy Nie rozumiem tej decyzji i nie zrozumiem chyba... Cały czas na wizażu moderatorzy wypominają nam regulamin! Więc chyba jest niejasny, skoro postępujecie tak a nie inaczej:/
Tak samo jak poprzedniczka nie rozumiem dlaczego tylko Sensualistce usunięto wątek? Albo traktujemy wszystkich równo albo zróbmy listę osób z przywilejami/marginesem na łamanie przepisów i tymi mniej lubianymi, bez względów moderatorów...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 14:30   #1219
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Ja mam taką listę osobistą

Olka954 -nie będę pisać już na PW bo widzę, że i tak tu przesiadujesz to przeczytasz: wysłałam Ci paczuszkę.

Ale tak na marginesie; prześledziłam całą dyskusję na temat "pretensji" sensualistki i (wybaczcie!) nie rozumiem dlaczego jej w końcu skasowano ten wątek.

Rozumiem, że dostała ostrzeżenie ponieważ wpisała złą nazwę miesiąca (też byłam taki sprytny zbyś co sobie wpisał "styczeń, luty ... listopad, grudzień - wątek całoroczny" - chciałam sprawdzić czy ktoś zauważy ), nazwa wątku została poprawiona - OK. Na tym powinno się skończyć.

Więc dlaczego wątek został skasowany? Bo w końcu wyszło na to, że nie wiadomo a do regulaminu nie ma co odsyłać, bo tam są tylko informacje o punktach karnych, łączeniu wątków i ewentualnym BANie.
Wątki się zamyka, z różnych powodów, m. in. takie które nie powinny zaistnieć, a wątek grudniowy w listopadzie nie ma prawa istnieć - jest niezgodny z Regulaminem czyli nielegalny.
I tyle - to logicznie wynika z Regulaminu, więc nie musi być w Regulaminie osobno zaznaczane.
I aargumenty o włożonej w to pracy do mnie nie przemawiają.
Było trzeba wkładać pracę zgodnie z Regulaminem.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Niestety ale albo to ze mną coś jest nie tak albo regulamin równie dobrze można wykasować bo z tego wynika, że jest niepotrzebny

Jak my mamy się stosować do regulaminu, skoro nawet moderatorzy się do niego nie stosują?
Nie wiem czy trzeba być bardziej lubianym czy może znać się prywatnie, żeby mieć jakieś względy? Każda osoba, która miała/ma 3 negatywy dostaję bana. Ile jeszcze osób musi oszukać LikeTheChocolate? Rozumiem, jeśli są jakieś niewyjaśnione sprawy ale przecież po komentarzach widać, że to jest oszustka... Może przywróćmy wszystkie zbanowane konta, wkońcu tamte wizażanki też mogły wkońcu dobić do 100 przekupek, niektóre już nawet miały, mając tylko 3 a nie 4 negatywy Nie rozumiem tej decyzji i nie zrozumiem chyba... Cały czas na wizażu moderatorzy wypominają nam regulamin! Więc chyba jest niejasny, skoro postępujecie tak a nie inaczej:/
Tak samo jak poprzedniczka nie rozumiem dlaczego tylko Sensualistce usunięto wątek? Albo traktujemy wszystkich równo albo zróbmy listę osób z przywilejami/marginesem na łamanie przepisów i tymi mniej lubianymi, bez względów moderatorów...

Proponuję nie zagalopowywać się z tego typu uwagami jak ta o rzekomym "zaprzyjaźnieniu", a także czytać ze zrozumieniem - virtual napisała wyraźnie że trwa dyskusja, a nie że jest decyzja.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 14:35   #1220
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Niestety nie tylko ja mam takie spostrzeżenia...
I w takim razie nie rozumiem rozpatrywania takiej decyzji
Przecież czarno na białym widać, że akurat ta użytkowniczka oszukuje, więc co tu jest do rozpatrywania?
Wkurza mnie to, że my na każdym kroku mamy się trzymać regulaminu a nagle okazuje się, że można go naciągnąć bez żadnych konsekwencji:/

Mam nadzieję, że wkońcu dojdziecie do porozumienia w Waszych dyskusjach i usuniecie tą osobę z targowiska Zresztą po wielu postach na plotkowym widać, że większość dziewczyn ma jednak takie same zdanie
Stary 2011-11-30, 14:50   #1221
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Niestety nie tylko ja mam takie spostrzeżenia...
I w takim razie nie rozumiem rozpatrywania takiej decyzji
Przecież czarno na białym widać, że akurat ta użytkowniczka oszukuje, więc co tu jest do rozpatrywania?
Wkurza mnie to, że my na każdym kroku mamy się trzymać regulaminu a nagle okazuje się, że można go naciągnąć bez żadnych konsekwencji:/

Mam nadzieję, że wkońcu dojdziecie do porozumienia w Waszych dyskusjach i usuniecie tą osobę z targowiska Zresztą po wielu postach na plotkowym widać, że większość dziewczyn ma jednak takie same zdanie
Wolność dyskusji na forum i wyrazanie niezadowolenia przez wizażanki to jedno, a sugestie sympatii/antypatii w decyzjach modów to co innego - to jest obraźliwe i to mocno. Dla Twojej informacji (choć w sumie pewnie i tak wiesz swoje) - dawałam karniaki także osobom z listy przyjaciół, które naprawdę bardzo lubię.
A sprawa banowania/przekupek jest właśnie na tyle poważna, że trzeba ją na spokojnie przedyskutować. Podejmowanie takich decyzji, które mają konsekwencje dla wszystkich wizażanek, to trochę poważniejsza sprawa i to co piszecie o akurat LTC nie jest jedyną zmienną którą należy brać pod uwagę, a podkreślam jeszcze raz - modami są osoby które tu moderują społecznie, poza tym mają pracęi normalne życie i nie mogą swego całego czasu poświęcać wizażowi, który zresztą też tylko z Targowisk się nie składa.
I więcej nic do powiedzenia Ci nie mam w tej kwestii przynajmniej.

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:51
Stary 2011-11-30, 15:07   #1222
DontSaySorry
Zakorzenienie

Przekupka: 53 pkt / 100% pozyt.

W każdym bądź razie - serdecznie prosimy, by przy podejmowaniu decyzji dotyczącej LTC wzięto pod uwagę naszą opinię.
Dziękuję, do widzenia.
Stary 2011-11-30, 16:45   #1223
miss kitsch
Zakorzenienie

Przekupka: 122 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Wątki się zamyka, z różnych powodów, m. in. takie które nie powinny zaistnieć, a wątek grudniowy w listopadzie nie ma prawa istnieć - jest niezgodny z Regulaminem czyli nielegalny.
I tyle - to logicznie wynika z Regulaminu, więc nie musi być w Regulaminie osobno zaznaczane.
I aargumenty o włożonej w to pracy do mnie nie przemawiają.
Było trzeba wkładać pracę zgodnie z Regulaminem.
OK. Teraz rozumiem
Dzięki za "jak krowie na rowie"
Stary 2011-11-30, 16:53   #1224
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Wolność dyskusji na forum i wyrazanie niezadowolenia przez wizażanki to jedno, a sugestie sympatii/antypatii w decyzjach modów to co innego - to jest obraźliwe i to mocno. Dla Twojej informacji (choć w sumie pewnie i tak wiesz swoje) - dawałam karniaki także osobom z listy przyjaciół, które naprawdę bardzo lubię.
A sprawa banowania/przekupek jest właśnie na tyle poważna, że trzeba ją na spokojnie przedyskutować. Podejmowanie takich decyzji, które mają konsekwencje dla wszystkich wizażanek, to trochę poważniejsza sprawa i to co piszecie o akurat LTC nie jest jedyną zmienną którą należy brać pod uwagę, a podkreślam jeszcze raz - modami są osoby które tu moderują społecznie, poza tym mają pracęi normalne życie i nie mogą swego całego czasu poświęcać wizażowi, który zresztą też tylko z Targowisk się nie składa.
Nie będę tego podważać i nie wątpię, że takie karniaki w stronę osób lubianych były Po prostu po kilku wiadomościach pisanych tutaj, jak i prywatnie do moderatorów nie dostałam żadnej odpowiedzi co było dla mnie conajmniej dziwne... Dziewczyny też zauważyły, że pisałam do Was i dostałam kilka pw z pytaniem o sprawę na którą sama nie mogłam otrzymać odpowiedzi Mówię tylko jak to zaczęło wyglądać z "naszej strony". Zauważyłyśmy, że jednak nie każdy jest tutaj równo traktowany i takie wnioski same się wysunęły. Tyle. Nie chciałam tym obrazić moderatorów, nie uważam też, że Wasze życie jest związane tylko z wizażem Po prostu dla nas sprawa jest jasna, taką osobę powinno się usunąć z targowiska ale niestety to nie my tutaj decydujemy
Stary 2011-11-30, 17:30   #1225
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Nie będę tego podważać i nie wątpię, że takie karniaki w stronę osób lubianych były Po prostu po kilku wiadomościach pisanych tutaj, jak i prywatnie do moderatorów nie dostałam żadnej odpowiedzi co było dla mnie conajmniej dziwne... Dziewczyny też zauważyły, że pisałam do Was i dostałam kilka pw z pytaniem o sprawę na którą sama nie mogłam otrzymać odpowiedzi Mówię tylko jak to zaczęło wyglądać z "naszej strony". Zauważyłyśmy, że jednak nie każdy jest tutaj równo traktowany i takie wnioski same się wysunęły. Tyle. Nie chciałam tym obrazić moderatorów, nie uważam też, że Wasze życie jest związane tylko z wizażem Po prostu dla nas sprawa jest jasna, taką osobę powinno się usunąć z targowiska ale niestety to nie my tutaj decydujemy
No cóż - jeszcze jedna nadinterpretacja - w Regulaminie Ogólnym forum jest napisane, że moderator nie jest maszynką do odpowiedzi i ma też życie pozawizażowe.
Powtórzyłam to też tu, w nieco innej formie.

A Ty nadal swoje, o nierównym traktowaniu

Stary 2011-11-30, 18:01   #1226
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
No cóż - jeszcze jedna nadinterpretacja - w Regulaminie Ogólnym forum jest napisane, że moderator nie jest maszynką do odpowiedzi i ma też życie pozawizażowe.
Powtórzyłam to też tu, w nieco innej formie.

A Ty nadal swoje, o nierównym traktowaniu
Tak jak napisałam wcześniej powtórzę jeszcze raz, żeby nie było niedomówień Takie wnioski same bez premedytacji nasunęły się zarówno mi jak i innym wizażankom.

Pisałam na forum, jednak moje posty zostały pominięte (przynajmniej ja tak to odczułam) zresztą cała rozmowa o LTC została niezauważona i właśnie stąd te wnioski
Stary 2011-11-30, 18:08   #1227
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Tak jak napisałam wcześniej powtórzę jeszcze raz, żeby nie było niedomówień Takie wnioski same bez premedytacji nasunęły się zarówno mi jak i innym wizażankom.

Pisałam na forum, jednak moje posty zostały pominięte (przynajmniej ja tak to odczułam) zresztą cała rozmowa o LTC została niezauważona i właśnie stąd te wnioski
a ja już mam dość gadania do obrazu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 20:32   #1228
magda s.
Zakorzenienie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Idea piękna, ale w chwili obecnej nie ma u nas kto się tym zająć. De facto musielibyśmy delegować jedną osobę na czas ok. 2 miesięcy do takiego projektu...
dzieki Złosiu za tak szybka odpowiedz

Cytat:

a ja mam takie ogolne pytanie a propos tego bana za 3 przekupki...to jest ban na caly wizaz, czy tylko na targowisko?
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:35   #1229
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
dzieki Złosiu za tak szybka odpowiedz

a ja mam takie ogolne pytanie a propos tego bana za 3 przekupki...to jest ban na caly wizaz, czy tylko na targowisko?
ban to ban - zbanowane jest konto, a ewentualny klon dziedziczy ban, więc jest to całościowe "pa,pa!"

Stary 2011-11-30, 20:40   #1230
magda s.
Zakorzenienie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
ban to ban - zbanowane jest konto, a ewentualny klon dziedziczy ban, więc jest to całościowe "pa,pa!"
dzieki misianko
tak mnie sie wydawalo, ale pewnosci nie mialam, teraz juz mam
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości