Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 08:30   #511
likas
Raczkowanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cześć dziewczyny, doczytałam

znikam dzis ważny dzień dla mojej rodziny i mam stresa jak nie wiem co - mama ma tomografię, która m a potwierdzic czy to co lekarz widział w badaniach to przerzuty, do tego zebranie w przedszkolu, wizyta w Ali przychodni (wrrr skierowanie do specjalisty zawsze ma krótszy termin niż wyznaczona wizyta).

Wrócę dopiero wieczorem
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:30   #512
AgaMili
BAN stały

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Dzien dobry
Mężuś był po świeże pieczywko bo znowu wczoraj zjadłam ostatnią bułkę więc po śniadanku jestem.

Nawojka bo oni chyba mają po 1 rzeczy na stanie i jak ją ktoś kupi to już jej nie ma. Po moim zamówieniu nie ma już tych rzeczy. Rożek mi wcześniej ktoś podkupil niebieski ale zielonkawy też jest super. No i kilka innych rzeczy musiałam wykreślić, ale po kilku dniach pojawiają się ponownie. Czekałam na paczkę 2 dni. Akurat mnie nie było w domu jak przyszła ale zostawili u sąsiadki

Dzięki za odpowiedzi w spr prania. Będę prała rożek i śpiwór (bo używany) do wózka a ochraniacz jest nowiutki więc go tylko wyprasuję żeby zagotować "zarazki" a kocyka niet bo boję że się zmechaci a i tak na początku nie będę go używać tylko te małe.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:33   #513
uska000
Zadomowienie

dzien dobry..
ale byla noc ..
kiedy ja sie wyspie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:44   #514
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Nawojka ja tez kupiłam wózek o ogromnych czterech kołach - taka terenówkę http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184_413
MUTSY urban rider- i jestem super zadowolona z tych kół mieszkam poza miasem przy lesie i mam dużo piaszczystych dróg i leśnych i mam nadzieję że super sie sprawdzi
Bardzo dobry wózeczek! Miałam ten model przy pierwszym dziecku. Koła duże, więc wszystko pokonają. Bardzo dobry wybór Ja teraz kupiłam też Mutsy tylko 4rider.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:54   #515
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

znikam dzis ważny dzień dla mojej rodziny i mam stresa jak nie wiem co - mama ma tomografię, która m a potwierdzic czy to co lekarz widział w badaniach to przerzuty, do tego zebranie w przedszkolu, wizyta w Ali przychodni (wrrr skierowanie do specjalisty zawsze ma krótszy termin niż wyznaczona wizyta).

Wrócę dopiero wieczorem
Likas trzymam kciuki za Mamę, oby wynik był dobry i żeby to nie były przerzuty.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:55   #516
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzień dobry, Was nadrobić na forum to cud. Poszlam tylko spac, a tu juz tyle stron do nadrobienia

Ten proszek Dzidziuś był do białego i 2 kg za 20 zł. Pooglądam jeszcze w innych sklepach co tam mają. Może kupię płyn do prania jakiś zamiast proszku.

A i mi sie jeszcze ze wczorajszej wizyty przypomniało, jak ta moja Pani doktor do mnie z żalem czy mają jej odciągać od wypłaty za te lekarstwa refundowane ? Tak sobie myślę, czy jej nie zmienić na lepszy model, bo już mnie to babsko wkurza. Prywatnie to jest cud nie kobieta, a przez NFZ to szkoda gadać. Chociaż .. może sie dowiem gdzie przyjmuje ten doktorek co mi USG robił

Ja jestem ciekawa jak to będzie u nas jak pójdę do pracy. Moja kasa bedzie moja, a jego nasza :P A tak poważnie to muszę mu wbić do głowy żeby zaczął oszczędzać , bo straszny rozrzutnik z niego jest.

A tak a propos jutro już przyjeżdza Ale znowu w niedziele jedzie..
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:58   #517
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dziewcznki zaraz tap madl

pamiętacie- pisałam Wam o tej koleżance, ktróa jest tez w ciazy i jej niuniuś ma cos na nerce? wiec trafili juz do szpitala, tam im nakłuli "to cos"-tam był płyn, któy na szczęscie na razie nie napływa znów. ale przebadali ten płyn i jest zły-tzn jest opcja, ze nerka nie bedzie funkcjonować...
Mojej znajomej synek miał mieć operację na serduszko od razu po urodzeniu, bo lekarze w ciąży wykryli jakąś wadę serduszka. Było prawdopodobieństwo, że mały nie będzie oddychał samodzielnie... Po porodzie okazało się, że mały oddycha a wada jest dużo mniej poważna niż oczekiwali Na usg nie widać wszystkiego dokładnie. Tak naprawdę dopiero po porodzie wszystko wychodzi lub nie. Trzymam kciuki za koleżankę, żeby i u niej skończyło się tylko na straszeniu.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie.
Myślicie, że lekarze będą krzyczeć?
Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?
Też bym chciało jako tako wyglądać szczególnie jak ktoś przyjdzie w odwiedziny.

Dziewczyny dzięki za rady odnośnie tego co kupić w Ikei Ręczniki już mam, a pościeli nie chcę tam kupować, bo fajniejsze wzory wg mnie są na allegro Za to te pudełka na szpargały znalazły się już na mojej liście. Muszę te pudełka mieć na "skarby" Męża. Wczoraj robiłam porządki i nie myślałam, że z niego taki chomik! Wszystko trzyma! Dzisiaj ciąg dalszy porządków

Agatko kupiłam w końcu tą karuzelę?
Ja swoją (tzn. Wojtusia ) kupiłam za 71 zł z przesyłką A ceny dochodziły do 100 zł. Zrobiłam tak, że jak tylko pojawiały się nowe oferty, to pisałam maila do sprzedającego, czy możliwe jest wcześniejsze zakończenie aukcji (oczywiście, jeśli nie było do tej pory chętnych) i jaka cena go interesuje. Tylko tutaj trzeba być cierpliwym, bo nie każdy odpisuje a jak ktoś odpisze to może podać sporą kwotę. U mnie babka wystawiła karuzelę za 30 zł i napisała, że interesuje ją kwota 65 zł. Odpisałam, że 5 zł mi spuści i kupuję Spuściła a karuzelka jest już moja (tzn. Wojtusia ).
Polecam ten sposób

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-12-01 o 09:03
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:06   #518
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Nosszzzzz, zostawić was na jeden dzień i 8 stron do nadrabiania

nie macie co robić w domu? Możecie przyjść pomóc mi sprzątać

Miałam fatalną noc, prawie nie spałam.

Ktoś urodził? Idę nadrabiać.
Stary 2011-12-01, 09:31   #519
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

Wrócę dopiero wieczorem
Likas oby z Mamą było wszystko dobrze. Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

[QUOTE=AgaMili;30825100]Dzien dobry
Mężuś był po świeże pieczywko bo znowu wczoraj zjadłam ostatnią bułkę więc po śniadanku jestem.

Nawojka bo oni chyba mają po 1 rzeczy na stanie i jak ją ktoś kupi to już jej nie ma. Po moim zamówieniu nie ma już tych rzeczy. Rożek mi wcześniej ktoś podkupil niebieski ale zielonkawy też jest super. No i kilka innych rzeczy musiałam wykreślić, ale po kilku dniach pojawiają się ponownie. Czekałam na paczkę 2 dni. Akurat mnie nie było w domu jak przyszła ale zostawili u sąsiadki
QUOTE]
A mąż dziś rano nie miał bonanzy, że świeżego pieczywka nie ma?
Dzięki za odp. napisałam do nich ciekawe co odpiszą
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:43   #520
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
kupiłam dokładnie te:
http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...924329903.html
są fajne jak na tą cenę ale myślałam że będą grubsze tzn nie jest mi w nich teraz zimno no ale teraz nie ma jeszcze mrozów ale i tak za tą cenę są ok
ja kupiłam takie
http://allegro.pl/ocieplane-zimowe-l...899226111.html

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
To nie znacie tego kawału ???:

Mąż wraca po imprezie w nocy do domu. Cichutko otwiera drzwi, rozbiera się i wślizguje do łóżka, chcąc podlizać się żonie, przytula się do niej czule i pieści... po chwili zaczynają się kochać... och, jak im dobrze... raz tak, raz tak... mąż zdziwiony bo dawno mu tak dobrze z żoną nie było. Po całej akcji, stwierdził, że musi się napić, wstaje idzie do kuchni a tam... żona siedzi przy stole, mąż w szoku:

Mąż: - skoro Ty jesteś tutaj, to kto jest tam?
Żona: - Mamusia do nas przyjechała, a co?

Mąż złapał się za głowę, biegnie do sypialni, zapala śwaiatło i krzyczy:

- Mamusia??!! Dlaczego mamusia nie powiedziała, że to mamusia??!! no jak to??

A Teściowa na to (z zadowoloną miną):
- Mareczku przecież my ze sobą nie rozmawiamy, to jak miałam ci powiedzieć?
ooo fuuuuuu!!!!!!!!!!!!!:torb a:
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Właśnie wszamałam 2 kanapki z serem żółtym, majonezem i pomidorem + pół słoika pieczarek marynowanych, popiłam colą i poprawiłam 3 czekoladkami A teraz zmykam spać dobranoc
ale kolacja-full wypas!!!
Cytat:
Na porodówce oczywiście zero makijażu, wstydu se nie będę robić
Mi chodzi o te trzy dni po porodzie jak się na oddziale leży.

Fajny ten Twój kocórek - imprezowicz. Mój pies objadł się pierników w czekoladzie, ale nie mów nikomu bo psu nie wolno jeść słodkości
kochana nie chce straszyc ale nie wiem czy wiesz - czekolada dziala na psy zabójczo...jakas tam dawka jej moze go zabic- mam kolege na zootechnice i kilku znajomych na weterynarii i mnie uswiadomili niedawo. male dawki niszcza mu organizm
Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Widze że Filip króluje na naszym wątku, fajny z niego gość

Ja na porodówkę biorę podkład i kredkę do oczu, bo bez tego ani rusz, jak się nie przydadzą to też dobrze, gorzej jakbym chciała się doprowadzić do "stanu używalności" to lepiej mieć tej kosmetyk w torbie, bo przeciez mało miejsca zajmuje a czasem może naprawde polepszyć samopoczucie

Powiedzcie mi jak to jest z tą zgagą? Jak się nie ma zgagi to się łysa dzidzia rodzi?
Bo ja sobie tak wymyśliłam że mój dzidziuś będzie miał śliczne czarne włoski.... a zgagi jak nie było tak nie ma i nie wiem czy się cieszyć z tego powodu?? (chyba głupia jestem nie?)
to nieprawda kochana
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Jezu, moj dzieciak zawsze pcha te syrki (przynajmniej tak mysle,ze to syrki) pod prawe zebra. Siedziec nie moge, pollezec nie moge, jedyne co mu odpowiada to stanie lub lezenie, ze wskazaniem na to drugie, bo tak to brzucho twardnieje. Sprobujcie robic notatki non stop w pozycji lezacej
moja dostaje jakiegos swira jak leże wtedy kopie i fika i rozciaga sie na dwa bieguny brzuchaale juz kopneła mnie kilka razy w prawe zebo tak bardzo boleśnie-aż ją okrzyczałam
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

dziewczyny już wyjaśniły, mi się wydaje, że wygodniejsza będzie poduszka niż podkładnie książki. Będziemy testować.

ale masz listę !! wielkie oczy zrobiłam, bo ciuszków to mam polowę z tego co jest na liście i myślałam, że starczy no i też trochę rzeczy mi brakuje i teraz nie wiem czy kupować
to z naszych list wyprawkowych na stronce nr1 plus jakies z neta coby miec wszystko
a ilosc ciuszków tak polecali to tyle wpisywałamza duzo? bo pajace dodawałam-podobaja mi sie
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Weź sobie kosmetyczkę, jak bedziesz miała chęci i siły, to się umalujesz i tyle jak teraz lezałam na ginekologii, to niewiele dziewczyn się malowało.

Hej Hej Mamunie!

Muszę wam napisać o moim zamowieniu z allegro - ciekawa jestem jak ta cała akcja się skończy
Zamówiłam w zeszłą środę parę przedmiotów od rodzyneczki tego samego dnia zrobiłam wpłatę i wysłałąm maila z potwierdzeniem kolorów.
I tak do wtorku ani kuriera, ani maila, kompletnie zero odzewu. Napisałam jeszcze raz i wczoraj pani oddzwoniła, że np. koca już takiego nie ma, przewijak też inny cholera jjasna u innych sprzedających - też zamowienie w srode - w piątek kurier, zamowienie w piątek, poniedziałek rano paczka, a tutaj bałagan i gdybym się nie upomniała to jeszcze by paczki nie wysłali Ciekawe zresztą co bedzie w tej paczce, czy mimo wszystko jeszcze czegoś nie pomieszają
to mialam szczescie z rodzyneczkamiwszystko mi przyszlo od razu i takie jak chce bez zadnych problemów
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Ślicznie za wyprawkową listę dziękuję
Już wczoraj wkleiłam ją do Excela, troszkę obrobiłam i dziś będę kombinować na allegro z zamówieniem
Ze 4 wypłaty pójdą jak nic :/ Ale zaraz sprawdzę z czego mogę póki co zrezygnować
Dziękuję

Ech, przed tym jak lekarz mnie do łóżka położył też tak miałam :/ Ale odkąd leżę to jakoś na szczęście się tak nie dzieje
Dawaj do łóżka i się nikim nie przejmuj!

Długo już leżysz?

nie ma za co
leże juz tak non stop prawie chyba z miesiac wiem ze krótko ale ja z tych nie mogacych usiedziec na dupie

Cytat:

Wrócę dopiero wieczorem
trzymam kciuki za mame

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:46   #521
mala_stopka
Zadomowienie

hej laseczki

no jesteście niemożliwe gaduły znowu mam tyły i nie mam kiedy nadrobić....
zdam relacje po wizycie: szyjka się trochę skrocila, ale nie jest tragicznie ma 29mm, no ale mam dalej duzo lezeć i się oszczędzać
mała wazy już 2350 (34 tc) i jest długa, ale chuda, ale niestety jest cały czas d.upą do świata i mam powoli nastawiac się na cesarke, bo może się obroci, ale szanse marne...
ginka powiedziała, ze w sumie za 2 tygodnie to mogę już rodzić ale lepiej żeby jednak do stycznia mała posiedziała w brzuchu...
i znowu mam infekcje... wiec mi na wymaz nic nie pobierala, ide do niej znowu 13 grudnia

miłego dnia mamuśki i nie skrobcie za duzo, bo ja powoli zaczynam już być nie w temacie i się gubie tak lecicie....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 09:50   #522
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witajcie ! Gratuluję udanych wizyt !

Ja nie mogłam spać w nocy, cały czas myślę o mojej niuni i boję się, że może mi się udusić w brzuszku

Liczycie ruchy płodu? Ja od dziś zaczęłam i rano przez godzinę miałam 23, nie wiem czy to mało czy może być.

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:05   #523
Haniula
Zakorzenienie

bebi nie martw sie 23 ruchy na godzine to dobrze. Jak bylam w szpitalu kazali liczyc i wiem ze jak jest mniej niz 10 to wtedy cos moze byc podejrzanego, ale to jeszcze zalezy jak dziecko jest aktywne. Bo np moja mała jako takich kopniaków prawie mi nie daje, głownie czuje takie wypychanie i rozciąganie.

Wczoraj wyslalalm przed praca tz do superPharm po oilatum i mam dylemat na tym duzym opakowaniu jest napisane od 1.dnia zycia , a na tym kartoniku w srodku napisane jest ze mozna stosować od 1 miesiaca zycia i ja juz nie czaju

W ogole kochane moje pragne powitac grudzien teraz się zaczniemy sypać która pierwsza no która?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:27   #524
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

łoooo, nadrobiłam

I to co zapamiętałam
Oilatum kupiłam ostatnio w superpharmie - 2x500 ml Oilatum Soft za 74zł - podobno się opłaca i warto kąpać malucha co 2-3 kąpiel. http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_192011_3.pdf

fajnie, że pisałyście o pieluszkach tetrowych i flanelowych, ja cały czas się zastanawiam ile kupić

Butelki mam zamiar kupić jedną małą i jedną dużą. Chciałam TT, ale znajoma mówi, że jej córce zaczęły się kolki i kupiła dr. Browns i jest lepiej i teraz zastanawiam się czy od razu nie kupić tych drugich. I mam pytanie, czy do butelek trzeba dokupywać smoczki? Po co? Ile?

O poduszkę się zapytam dziś w SR, bo nie wiem co zrobić. Pod łóżeczko książki nie podłożymy, bo mamy dywan, będzie się całe łóżeczko chwiało, a taki klin wydaje mi się fajny.

Ja rożki, kocyki wszystkie prałam, zastanawiałam się właśnie nad ochraniaczem i pościelą. Ale chyba jak wyłożę i kilka tygodni będzie leżeć to nie trzeba prać

Gdzieś czytałam, że ruchy dziecka trzeba liczyć dokładnie i zapisywać jeśli jest coś nie tak. Mi lekarz mówił, że jeśli w godzinach kiedy mały jest najbardziej aktywny jest 10 ruchów to jest ok.
Ale mój to leniuch jest i całą ciążę mało się rusza. Chociaż syrki mi w żebra czasem wciska, a najbardziej się wkurza jak długo siedzę. To wtedy daje o sobie znać.

neska22 trzymam kciuki za znajomą, mam nadzieję, że z nerką malucha będzie wszystko ok
My też mamy wspólne konto i nikt nikogo nie sprawdza. Często na koniec miesiąca spisujemy na co i ile wydaliśmy, żeby mieć obeznanie na co poszło tyle kasy

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
To ja nie wiem co mam... brzuch cały mi się robi twardy na 1-3 minuty i to strasznie boli, tak ciągnie w dół :/
Ja mam różnie, najczęściej właśnie brzuch robi się twardy, napompowany jak balon i boli schodząc w dół.

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Mąż wraca po imprezie w nocy do domu. Cichutko otwiera drzwi, rozbiera się i wślizguje do łóżka, chcąc podlizać się żonie, przytula się do niej czule i pieści... po chwili zaczynają się kochać... och, jak im dobrze... raz tak, raz tak... mąż zdziwiony bo dawno mu tak dobrze z żoną nie było. Po całej akcji, stwierdził, że musi się napić, wstaje idzie do kuchni a tam... żona siedzi przy stole, mąż w szoku:

Mąż: - skoro Ty jesteś tutaj, to kto jest tam?
Żona: - Mamusia do nas przyjechała, a co?

Mąż złapał się za głowę, biegnie do sypialni, zapala śwaiatło i krzyczy:

- Mamusia??!! Dlaczego mamusia nie powiedziała, że to mamusia??!! no jak to??

A Teściowa na to (z zadowoloną miną):
- Mareczku przecież my ze sobą nie rozmawiamy, to jak miałam ci powiedzieć?
o nieee bleee

Anabellita możesz sobie zrobić hennę rzęs i nie będziesz musiała malować

Cytat:

Wrócę dopiero wieczorem
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kochana nie chce straszyc ale nie wiem czy wiesz - czekolada dziala na psy zabójczo...jakas tam dawka jej moze go zabic- mam kolege na zootechnice i kilku znajomych na weterynarii i mnie uswiadomili niedawo. male dawki niszcza mu organizm
taaak, nasza Pestka nie je wcale ludzkiego jedzenia, ale jak była młoda, to jak wyjechaliśmy dorwała się do galaretki w czekoladzie - zjadła prawie całe pudełko takie jak ptasiego mleczka - całą noc szalała, biegała po całym mieszkaniu... Normalnie masakra. Potem wyczytałam, że czekolada działa bardzo szkodliwie na psy i pobudzająco

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja nie mogłam spać w nocy, cały czas myślę o mojej niuni i boję się, że może mi się udusić w brzuszku

Liczycie ruchy płodu? Ja od dziś zaczęłam i rano przez godzinę miałam 23, nie wiem czy to mało czy może być.
to sporo, nie masz się czym martwić
Stary 2011-12-01, 10:41   #525
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki

no jesteście niemożliwe gaduły znowu mam tyły i nie mam kiedy nadrobić....
zdam relacje po wizycie: szyjka się trochę skrocila, ale nie jest tragicznie ma 29mm, no ale mam dalej duzo lezeć i się oszczędzać
mała wazy już 2350 (34 tc) i jest długa, ale chuda, ale niestety jest cały czas d.upą do świata i mam powoli nastawiac się na cesarke, bo może się obroci, ale szanse marne...
ginka powiedziała, ze w sumie za 2 tygodnie to mogę już rodzić ale lepiej żeby jednak do stycznia mała posiedziała w brzuchu...
i znowu mam infekcje... wiec mi na wymaz nic nie pobierala, ide do niej znowu 13 grudnia

miłego dnia mamuśki i nie skrobcie za duzo, bo ja powoli zaczynam już być nie w temacie i się gubie tak lecicie....
Mala_stopka za wizytę i dla kolejnej "długiej" modelki. Współczuję infekcji.
Stary 2011-12-01, 10:47   #526
uska000
Zadomowienie

na sniadanie jajecznica a na drugie sniadanie? kto zgadnie?/

GOFRY Z DZEMEM I BITA SMIETANA ;D

Dobrze ze mam w brzuchu chlopaka bo corka by mi nie wybaczyla polikow jak rysiu;p

Stary 2011-12-01, 11:02   #527
nawojka8583
Zadomowienie

Ja się odtroliłam delikatnie i lecę na spotkanie z położną. Wrócę za godzinkę. Pa
Stary 2011-12-01, 11:03   #528
pearpearl
Wtajemniczenie

Melduje sie zameldowac, ze dopoki nie uzyskam info od promotora,czy mam jutro obrone czy nie, to nie wchodze na wizaz i dziobie. Musze byc przygotowana w razie, jakby mojemu promotorowi przyszlo do glowy poinformowac mnie np o 22, ze obrona w piatek sie odbedzie.

Buziaki w brzusiaki.

Uska, jestes cholera z tymi goframi

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:06   #529
MissZuzia
Zadomowienie

o jaaaa 5 str od wczoraj od 18ej
obudziłam się z bólem prawego pośladka tu od łączenia z biodrem, masakra

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czytam tak Was i myśle czy my nienormalni z małżem? bo my mamy wspolne konto, wspolna karte (jedna bo tz swoja zgubił i jak juz zastrzegł to nowej nie wyrobilismy ). ostatnio od 2 mniesiecy prowadzimy domową księgowosc
zrobiłam rozpiskę w excelu i tam wpisujemy wszytskie wydatki stałe jakie mamy- czyli raty, wizyty u lekarza, opłaty, żarełko, paliwo i wtedy widzimy ile nam zostaje i dopiero od tego czasu udaje nam sie wreszcie cos odłozyc bo tak to od wypłaty do wypłaty zylismy
my mamy oddzielne, tż płaci wszystkie opłaty, kredyt itp. zawsze płaci za duże weekendowe zakupy, jak coś większego z ubrania kupuję to też zapłaci, dobrze mam z nim ja robie zakupy tygodniowe, mam na swoje rzeczy a reszte odkladam (np. teraz moje oszczednosci byly na wyprawke )
ja chcialam wprowadzic domowa ksiegowosc ale tz nie byl chetny
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a ile opakowań potrzeba tych podpasek bella ?
ja kupialm 2 opak
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Płaczka w finale
no tez nie jestem zadowolona ale obiektywnie patrzac ona jest najbardziej chuda i wymiarowo najlpeiej jako modelka wieszak sie prezentuje.....

Cytat:

Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie.
Myślicie, że lekarze będą krzyczeć?
Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?
ja biore puder w kompakcie, maly zestaw cieni, tusz i roz - malo miesca zajma, i okaza sie czy bede miec okazje do malowania
Cytat:
Filip świętuje Andrzejki!!
dobry jest
Cytat:

Powiedzcie mi jak to jest z tą zgagą? Jak się nie ma zgagi to się łysa dzidzia rodzi?
Bo ja sobie tak wymyśliłam że mój dzidziuś będzie miał śliczne czarne włoski.... a zgagi jak nie było tak nie ma i nie wiem czy się cieszyć z tego powodu?? (chyba głupia jestem nie?)
mi położna mówiła że zgzga nijak się ma do włosów dziecka, że to głupota
Cytat:
Zresztą ja to Miss Zuzię love
ILU2 słit darling

To teraz trójkąt czy czworokąt ( bo się pogubiłam ) Agatku/Pearl

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Muszę wam napisać o moim zamowieniu z allegro - ciekawa jestem jak ta cała akcja się skończy
Zamówiłam w zeszłą środę parę przedmiotów od rodzyneczki tego samego dnia zrobiłam wpłatę i wysłałąm maila z potwierdzeniem kolorów.
I tak do wtorku ani kuriera, ani maila, kompletnie zero odzewu. Napisałam jeszcze raz i wczoraj pani oddzwoniła, że np. koca już takiego nie ma, przewijak też inny cholera jjasna u innych sprzedających - też zamowienie w srode - w piątek kurier, zamowienie w piątek, poniedziałek rano paczka, a tutaj bałagan i gdybym się nie upomniała to jeszcze by paczki nie wysłali Ciekawe zresztą co bedzie w tej paczce, czy mimo wszystko jeszcze czegoś nie pomieszają
kurdę słabo... może ni ebędzie tak źle z tym zamówieniem
ja od nich nie zamawiałam tylko od rp77 i tylko dostałam jedną pakę pieluch wymiarowo inną niż chciałam

Cytat:

Wrócę dopiero wieczorem
trzymam kciuki za wszystkich w twojej rodzince

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:14   #530
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie i ich brzusie

my z Tuptusiem już po usg wszystko w jak najlepszym porządku Mały rośnie a rośnie jest o tydzień starszy niż obliczenia według miesiączki
Jego waga to 1920 +/- 200 na 33 tydzień ciąży. Do porodu osiągnie wagę 3600-4000. Nóżki też ma długie pani doktor od razu to skomentowała i pochwaliła jego dorodne klejnociki Także jesteśmy z Tuptusiem bardzo szczęśliwi że wszystko ok a i mały już obrócony główką w dół dzisiejszej nocy dał mi wyraźnie odczuć swoje nóżki pod żebrami kopał nie miłosiernie. I jaki śliczny ma języczek pokazywał mamusi

a teraz zajadam bułeczkę z serkiem danio i do tego pączuś ze śmietaną plus kawka

co do budżetu domowego to my kaskę z TZ mamy wspólną głownie teraz z jego wypłaty się utrzymujemy bo moje L4 to na takie przysłowiowe waciki czyli dla mnie. Tz wszystko co zarobi od razu daje mi i się z wszystkiego rozlicza sam tak zadecydował i tak praktykujemy

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-12-01 o 11:18
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:14   #531
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
my mamy oddzielne, tż płaci wszystkie opłaty, kredyt itp. zawsze płaci za duże weekendowe zakupy, jak coś większego z ubrania kupuję to też zapłaci, dobrze mam z nim ja robie zakupy tygodniowe, mam na swoje rzeczy a reszte odkladam (np. teraz moje oszczednosci byly na wyprawke )
My mamy dokadnie tak samo . Za wieksze zakupy np. moja kurtka ciazowa, spodnie czy inne drozsze rzeczy placi tz. No ja czasem mu tez cos fundne, np. ostatnio kupilam mu koszulke , ale on tego nie oczekuje i byl bardzo zaskoczony

Boli mnie glowa, mam rumience i chyba cisnienie mi wariuje
Stary 2011-12-01, 11:16   #532
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie, ogłaszam wszem i wobec, że pragnę się zmienić i wykluczyć mój egoizm

Tż przed chwilą przez telefon do mnie: "bo słuchaj jest taka sprawa (od razu wiedziałam, że chodzi o kasiorę)(bo dostaję z urzędu do 10 dnia każdego miesiąca) bo ja dopiero przeleję za tydzień kasę, a muszę wpłacić ratę na xxx a zanim dojdą pieniądze, to będzie po terminie..."i chciał dalej gadać, ale mówię mu, że "spokojnie, zapłacimy, z tego, co dostanę z urzędu, w końcu to nasz wspólny budżet"
Ten chwila ciszy mówię halo halo czy przysnął, a on: "nie no zatkało mnie, i się tak zastanawiam czy się przez przypadek gdzieś w głowę nie uderzyłaś..." mówi, że się cieszy itp itd, a ja mu mówię, no sielanka się skończy pewnie jak zacznę zarabiać swoje i znów będzie moje, twoje hihi, nie no zobaczymy jak to w praktyce podziała Jeśli będą jakieś niedomówienia czy wydawanie na coś, co jest zbędne, to długo nie pociągnę pewnie, ale pogadam z nim o tym jutro i ustalimy szczegóły
ulalla to mężula zatkało jaka wspaniałomyślna byłaś

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewuszki czy to są te podkłady po tyłek na łózko do szpitala? kupujecie to
http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...944235134.html
to są mega podpaski do majtek po porodzie, ja mam Belli takie:
http://allegro.pl/higieniczne-podkla...926162966.html

a podkłady na łóżko, żeby nie poplamić wybrałam takie:
http://allegro.pl/podklady-do-przewi...926162112.html

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
moja wyprawka:
Łóżeczko
kołderka
podusia
poszewki
prześcieradełko 2 na gumkę
przewijak
pledzik z ceratka do przewijania 2
ceratka pod prześcieradło 2
rożek
kocyk polarowy
kocyk grubszy/akrylowy
kocyk bawełniany
pieluchy flanelowe 6
pieluchy tetrowe 30
pampersy
chusteczki wilgotne
sudokrem/linomag/baby cream
wanienka z termometrem
myjka 2
recznik z kapturkiem 2
kaftanik 6 roz 62
kaftanik 6 roz 56
kombinezon 56/62
body z dł.rękawkiem 6 62
body z dł rękawkiem 6 56
kaftaniki 5 62
kaftaniki 5 56
śpiochy 5 62
śpiochy 5 56
pajacyki 5 62
pajacyki 4 56
pajacyk welurowy 56
pajacyk welurowy 62
czapeczka bawełaniana cienkie 2
czapeczka grubsza 1
szaliczek
rękawiczki
buciki
skarpetki grubsze 3
niedrapki 2
sweterek 2 62
sweterek 2 56
butelka lovi medica plus 125ml i 250ml
smoczki na butelki 4
pojemniki na pokarm
szczotka do mycia butelek
smoczek 2/rózne
termometr pokojowy
termometr dla dzieci
wózek
zestaw do paznokci
szczotka do włosów
szampon
gruszka
frida
termoopakowanie na butelki
patyczki do uszu z blokerem
proszek do prania
gaziki do pępuszka
waciki
płatki do przemywania oczu i twarzy
krem do twarzy na mróz
mydełko dla niemowląt ph5,5/ plyn do mycia ciała
balsamik
paracetamol w czopkach
herbatka koperkowa
rumianek
nagietek
maść nagietkowa
sól fizjologiczna
sudokrem/linomag/aby cream/ na odparzenia Ziajka
oliwka
na afty po przemywania buzi wewnętrz-gencjana
pampersy 2opakowania newborn

leżaczek
karuzelka
niania
nawilżacz powietrza

wkładki laktacyjne
laktator
biustonosz do karmienia na noc 1
biustonosz do karmienia 2 na dzień
koszulka do porodu
koszulka do karmienia 3
bluzki do karmienia 4
szlafrok cienki
klapki
ręczniki 2
majtki poporodowe jednorazowe 6
podpaski wielkie lub podkłady poporodowe 20
tantum rosa 5
mydło szare 1
kora dębu 1
podkłady jednorazowe neprzemakalne 5
pas poporodowy
ty to już wszystko masz czy to lista i np. części nie masz bo mało co zawału nie dostałam jeśli już masz wszystko jak bardzo jestem w tyle

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:28   #533
bybella
Wtajemniczenie

hej hej
znowu naskrobałyście tyle od wczoraj, że nie ogarniam tego

Cytat:
bybella może wpadnie Ci to, co mi się podoba: KLIK skrętne kółeczka, gondola + spacerówka, przekładane siedzisko
a faktycznie ogladałam ten wózek jak go kiedyś wklejałaś chyba, wygląda fajnie, ale z tego co pamiętam opinii chyba mało o nim? już nie wiem sama, kręćka dostaje
Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
stąd moje pytanie do mamus lutowych ile ważyły ważą wasze dzieci w ok 28 tygodnia
mój w 27 waży prawie 1kg

wczoraj byłam w tej szkole rodzenia i muszę przyznać, ze jestem zadowolona i co najważniejsze tz tez, bo zobaczył, ze wszyscy obecni tam faceci są kompletnie zieloni w tych sprawach i stwierdził, ze się przynajmniej czegoś nauczy i dowie potem zabrał mnie kochany na niezdrowe żarcie do kfc i jeszcze nam się skapnęło po kawałku darmowego tortu, bo coś tam świętowali

a dziś mnie tak głowa boli i nic mi się nie chce. za to wieczorkiem idziemy w odwiedziny do znajomych, którym się maluszek urodził
Stary 2011-12-01, 11:35   #534
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

ILU2 słit darling

oj widzę, ze mnie jakies wyznania minęły... i trójkącik

Ultradiola za udana wizytę i że wszystko oki

a wiecie co wymyśliła moja teściówka, że skoro mała jest ułozona miednicowo to żebym przypadkiem nie rodziła sn, bo to niebezpieczne dla dziecka (a poprzedni poród miałam dośc szybki i boi się ze zanim dojadę do szpitala to mała wejdzie juz w kanał rodny i wtedy nici z cc) to po świętach mam się zgłosić do szpitala, żeby mnie położyli i czekac na poród chyba zwariowała
ja wiem, że ona jest emerytowaną położną i na wiele się napatrzyła i martwi się o mnie, no ale bez przesady... nie dam się tak poprostu położyć, oj nie...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:36   #535
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
GOFRY Z DZEMEM I BITA SMIETANA ;D
ja też chcę gorfa

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
my z Tuptusiem już po usg wszystko w jak najlepszym porządku Mały rośnie a rośnie jest o tydzień starszy niż obliczenia według miesiączki
Jego waga to 1920 +/- 200 na 33 tydzień ciąży. Do porodu osiągnie wagę 3600-4000. Nóżki też ma długie pani doktor od razu to skomentowała i pochwaliła jego dorodne klejnociki Także jesteśmy z Tuptusiem bardzo szczęśliwi że wszystko ok a i mały już obrócony główką w dół dzisiejszej nocy dał mi wyraźnie odczuć swoje nóżki pod żebrami kopał nie miłosiernie. I jaki śliczny ma języczek pokazywał mamusi
super, że wsio ok
ja nie wiem jak ja tego wielkoluda urodzę w 32tc miał 2300g; waga i ymiary wszystkie jak na 35tc :conf used:

Cytat:
Boli mnie glowa, mam rumience i chyba cisnienie mi wariuje
idź się połóż i odpoczywaj
Stary 2011-12-01, 11:37   #536
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

eliza1984 ten sam kolor?? Ile płaciłaś? Bo ja wszędzie gdzie pytałam to inna cena była
Mam grafit z kółkami różowymi i białymi,zdjęcie dawalam w clubie,tylko ,że ja kupiłam używkę,ale jeszcze na gwarancji jest i nic nie zniszczony
Cytat:
czyli nie po schodkach? ufff bo już bałam się, że orła wywinę bo bedzie tak ślisko

kasik wczoraj genialnie podziałały na mnie blanszowane migdały zjadłam 2 garście i nie dość, że zdrowe to zero zgagi wieczorem

ja biorę podstawowe kosmetyki do szpitala. Jak byłam ostatnio to też troszkę się podmalowałam, żeby nie być taka blada.
Zamierzam wziąć zatem lekki fluid, tusz to rzęs - te dwie rzeczy musowo! i może jeszcze kredkę do oczu wystarczy a zawsze się lepiej będziemy czuć

prędzej nie można mieć pomalowanych paznokci i na rekach i na stopach

wstały
Nie da się nie zauwazyć,nie zgubisz się .Mi migdały też pomagają tylko ja jem takie całe nie blanszowane bo zdrowsze,a z kosmetyków zamierzam zabrać puder na kości policzkowe,tusz chyba wodoodporny i kredkę.
Dziś miałam 1 noc bez nospy wreszcie,mam nadzieję ,że się tak już utrzyma do końca grudnia
Likas trzymam kciuki ,żeby z mamą było ok
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:45   #537
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
idź się połóż i odpoczywaj
Jestem w pracy i jeszcze kawe wypilam rano
Stary 2011-12-01, 11:52   #538
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku, to takie konskie zaloty... Probowalam zwrocic na siebie Twoja uwage

Cytat:
Jezu, moj dzieciak zawsze pcha te syrki (przynajmniej tak mysle,ze to syrki) pod prawe zebra. Siedziec nie moge, pollezec nie moge, jedyne co mu odpowiada to stanie lub lezenie, ze wskazaniem na to drugie, bo tak to brzucho twardnieje. Sprobujcie robic notatki non stop w pozycji lezacej
Masakra właśnie, a to u mnie jeszcze 6 tyg(w niedzielę), ale teoretycznie mogę się rozpakować na początku stycznia
Cytat:

Wrócę dopiero wieczorem
żeby wszystko było oki daj znać wieczorkiem jak się sprawy mają
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry..
ale byla noc ..
kiedy ja sie wyspie
chyba po śmierci...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Agatko kupiłam w końcu tą karuzelę?
Ja swoją (tzn. Wojtusia ) kupiłam za 71 zł z przesyłką A ceny dochodziły do 100 zł. Zrobiłam tak, że jak tylko pojawiały się nowe oferty, to pisałam maila do sprzedającego, czy możliwe jest wcześniejsze zakończenie aukcji (oczywiście, jeśli nie było do tej pory chętnych) i jaka cena go interesuje. Tylko tutaj trzeba być cierpliwym, bo nie każdy odpisuje a jak ktoś odpisze to może podać sporą kwotę. U mnie babka wystawiła karuzelę za 30 zł i napisała, że interesuje ją kwota 65 zł. Odpisałam, że 5 zł mi spuści i kupuję Spuściła a karuzelka jest już moja (tzn. Wojtusia ).
Polecam ten sposób
cały czas licytacja.. też kupowałaś karuzelę tiny love?
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
pięknie!!
No i liczę na to, że się obróci sama, a jak nie to może gin ją przestawi??
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Gratuluję udanych wizyt !

Ej mała, nie smutkaj!!
Dużo ruchów = bardzo dobrze Gorzej jak nie miałabyś 10- wtedy trzeba jechać do szpitala- tak mi gin powiedział... Więc ciesz się, że kopie
Cytat:
ja się wypisuję!!
Cytat:
ulalla to mężula zatkało jaka wspaniałomyślna byłaś
ojj taaaak... tak zatkało, że rozplanował przelew tak, że oddał mamie swojej, na spłaty zadłużeń i nie zamówię teraz łóżeczka i materaca tylko dopiero zrobię to 13 grudnia (bo jutro mi nic nie przeleje bo muszą zapłacić za mieszkanie, a to jest cała pensja tygodniowa i dopiero 9.12 zrobi przelew, ale zanim dojdzie... ) A ja chciałam mieć wszystko już, a tu dupa.. z moich spłacimy jego, zostanie mało, ale nie tyle, ile potrzebne jest ma monitor oddechu :/
Jak ja nie lubię kupowania na ostatnią chwilę....
A jak mówiłam, żeby odkładał kiedy zaszłam, to nie, bo po co?! "wyrobimy się!" a teraz to wszystko w nerwach na ostatnią chwilę no wrrr.... i tu moja pierwsza wątpliwość się pojawia, czy dobrze zrobiłam zgadzając się na spłatę z tego, co dostanę z urzędu... bo przez to nie zamówię monitora oddechu i karuzelki (to sobie zaplanowałam i dobrze o tym wiedział)... a jeszcze nie wiadomo co z tą karuzelą, bo nie ma z czego jej kupić smutno mi

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-01 o 11:55
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:53   #539
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Jestem w pracy i jeszcze kawe wypilam rano
a nie moglabys sie zwolnic z pracy i isc do domku??

Dziewczynki ale ja sie chetnie podziele wpadajcie

Stary 2011-12-01, 12:00   #540
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
a faktycznie ogladałam ten wózek jak go kiedyś wklejałaś chyba, wygląda fajnie, ale z tego co pamiętam opinii chyba mało o nim? już nie wiem sama, kręćka dostaje
CZY KTOŚ MOŻE NASZĄ KOLEŻANKĘ PRZEKONAĆ, ŻE CO POLSKIE, TO DOBRE?? BO MI COŚ NIE WIERZY NA TEMAT TEGO WÓZKA!
Nie ma opinii bo to nowe wózki!

Neska ratuj!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości