Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 22:45   #481
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
o fuuuuuuuuj ;/ z teściową????????????
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Z teściową O matko, chyba bym celibat wybrała
To nie znacie tego kawału ???:

Mąż wraca po imprezie w nocy do domu. Cichutko otwiera drzwi, rozbiera się i wślizguje do łóżka, chcąc podlizać się żonie, przytula się do niej czule i pieści... po chwili zaczynają się kochać... och, jak im dobrze... raz tak, raz tak... mąż zdziwiony bo dawno mu tak dobrze z żoną nie było. Po całej akcji, stwierdził, że musi się napić, wstaje idzie do kuchni a tam... żona siedzi przy stole, mąż w szoku:

Mąż: - skoro Ty jesteś tutaj, to kto jest tam?
Żona: - Mamusia do nas przyjechała, a co?

Mąż złapał się za głowę, biegnie do sypialni, zapala śwaiatło i krzyczy:

- Mamusia??!! Dlaczego mamusia nie powiedziała, że to mamusia??!! no jak to??

A Teściowa na to (z zadowoloną miną):
- Mareczku przecież my ze sobą nie rozmawiamy, to jak miałam ci powiedzieć?

Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:47   #482
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Olga jest w finale

A twardnienie brzucha = skurcz można mieć takie i takie skurcze, mi nie twardnieje... twardnieje jak za dużo popracuję w domu
Już doczytałam na fb

a ja nic nie robię i mnie tak łapie, jak skurcze porodowe są gorsze to ja sie wypisuje

mężulek właśnie mi przyniósł lody śmietankowe i truskawkowe

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:47   #483
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Mąż wraca po imprezie w nocy do domu. Cichutko otwiera drzwi, rozbiera się i wślizguje do łóżka, chcąc podlizać się żonie, przytula się do niej czule i pieści... po chwili zaczynają się kochać... och, jak im dobrze... raz tak, raz tak... mąż zdziwiony bo dawno mu tak dobrze z żoną nie było. Po całej akcji, stwierdził, że musi się napić, wstaje idzie do kuchni a tam... żona siedzi przy stole, mąż w szoku:

AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:49   #484
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co kupowałyście w IKEI dla dzieci? Jedziemy w niedzielę i muszę być przygotowana
Ja w poprzednim wątku chwaliłam sie zakupami z Ikei, tu masz link KLIK, oprócz tego mamy łóżeczko, przewijak i materacyk z Ikei.
Cytat:
Ej ja nie napisałam, że się na 10000% robi cesarkę jak jest dziecko owinięte pępowiną, tylko, że 'CHYBA' więc odczepta się! Nie jestem lekarzem, ja tylko se tak palnęłam
Dr.Czosnek!!nie wyprzesz się

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ja jestem fanką ręczników dla dzieci, mają zupełnie inne wymiary i łatwo zawinąć dzidzię. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/ (mam inny motyw, był już dawno kupowany) dodatkowo kupiłam komplet pojemników do zawieszania łóżeczko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/
te pojemniczki są super , zamontowałam na przewijak
a ręczniczek mam zielony
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:49   #485
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

padłam
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Już doczytałam na fb

a ja nic nie robię i mnie tak łapie, jak skurcze porodowe są gorsze to ja sie wypisuje

mężulek właśnie mi przyniósł lody śmietankowe i truskawkowe
teraz na wypisanie to troszeczkę za późno!!!
Mężulek kochanieńki

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:50   #486
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

ło matko
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:56   #487
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dziewczyny przyznawać sie bez bicia która ma wózek bebe confort elea?
patrze na niego i jest bardzo ładny strasznie podobny do mury tylko lżejszy(pewnie przez te kola)
Ja się poważnie zastanawiałam nad nim, bo składa się jak parasolka i mieściłam go do auta. Zdecydowałam się jednak na Navington Cadet, bo też mieści się do mojego auta, ale wydawał mi się stabilniejszy no i o połowę tańszy.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:06   #488
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Zmykam do łóżeczka, dobranoc dziewczynki

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-30 o 23:10
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:07   #489
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witam
Jestem po wizycie u lekarza.Wszystko dobrze ,Maluszek rośnie i z szyjką też jest bez zmian no i brak rozwarcia.Miałam pobierany wymaz na GBS tzn paciorkowca w poniedziałek wyniki.Następna wizyta 16 grudnia i wtedy odstawiam wszystkie leki. No i znowu widziałam Bartoszka na usg 3d

Calą noc nie spałam, chyba ze stresu przed lekarzem a do tego maluszek w nocy szalał znowu.

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość

Hej Dziewczyny!!
nie było mnie na forum od soboty i nie jestem w stanie nadrobić - trafiłam do szpitala;-(
dostałam fenoterol w kroplówie, isoptin no i sterydy na płucka dla Malutkiej. Całe szcześcię sytuacja została opanowana, i wczoraj wróciłam już do domu, ale dziś na wizycie u prowadzącej przy ktg tez cyrki- musiałam powtarzać badanie, bo lekarka miała jakieś wątpliwości no ale pusciła mnie do domu.
trzymam kciuki za wszsytkie Mamunie , Brzusie i wizyty!!
Oj biedna Trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
mam takie pytanka:

1) Kupuje do wanienki taką gąbkę antypoślizgową?
2) Pieluch tetrowych 10 szt. i 3 flanelkowych (takie są milusie) wystarczy?
3) butelka na początek TT 260 ml będzie ok?
4) smoczek na początek TT PURE? jeden czy więcej?
1.Nie, te same powody co piszą dziewczyny.
2.Ja mam 10 tetr. 4 flanelowe ale mini i 3 pielucho ceratki
3.Jak do mleka to ok, jak do herbatki to trochę duża ale generalnie może być. Ja mam po jednej antykolkowe.
4.Ja kupiłam dwupak na wszelki wypadek jak by sie zgubił. Wiem ze można kupić ale wole mieć na zapas.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

jutro o 9.15 mam usg Tuptusia już tak strasznie nie mogę się doczekać. Strasznie jestem ciekawa ile teraz waży

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
też mam zgagę... wypijam ponad litr mleka dziennie, zeby ją złagodzić bo nie chcę się non stop lekami faszerować okropne uczucie, już marzę, żeby się skonczyło bo cokolwiek bym zjadła to mnie pali.. najgorzej jest właśnie wieczorami, że aż mnie cofa tak wszystko boli i piecze
No ja tez mam od soboty taką zgagę z której nie umiem zwalczyć. Wzięłąm godzinę temu renię i nic a zawsze pomagała. Teraz piję mleko, zobaczymy....bo już nie wyrabiam
Stary 2011-11-30, 23:11   #490
AgaMili
BAN stały

Właśnie wszamałam 2 kanapki z serem żółtym, majonezem i pomidorem + pół słoika pieczarek marynowanych, popiłam colą i poprawiłam 3 czekoladkami A teraz zmykam spać dobranoc
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:13   #491
Anabellita
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Dopiero co pozbyłam się Andrzejkowych gości ufff... (TŻ to Andrzej) jestem padnięta Rano zakupy, później sprzątanko, w międzyczasie gotowanie zupy na obiad i robienie sałatki dla gości...

Jutro jadę na ostatnie (trzecie) USG, oby wszystko było dobrze, trzymajcie kciuki

Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie.
Myślicie, że lekarze będą krzyczeć?
Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:13   #492
NataliaM1103
Rozeznanie

Maluszek dzisiaj ciagle mi wciska nóżki gdzie z boku i to cholernie boliiii.....
Pozatym wkurzają mnie te kłucia w pochwie,no ale lekarz powiedział ,ze jak nie piecze nie swędzi to wszystko ok,wydaje mi się ,ze to udziela się jak mam pełny pęcherz albo jak mały kopie w ten pęcherz...

Na pocieszenie przyszła paczka z pościelą - bardzo mi się podoba
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:22   #493
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wróciłam.

Byłam na USG. Jednak dziewczynka, wg. obliczeń 30 tydzień, waży 1380g. Wszystko ok, a kręgosłup powiedział doktor, że bardzo dobrze.

Zaczął robić USG, mierzył głowę, mózg itd. , ja nie bardzo wiedziałam co on tam robi i od razu do niego, że jaka płeć, a on ,ale co ? "płec mózgu mam Pani podać " Ja se tak mysle o cholere mu chodzi, ale dobra siedze cicho. Zbadał resztę, wszystko ok. Ja mu zaczynam mówić no,że ostatnio to USG robił mi Pan K. tak mi na odwal zrobił , nawet minuty nie leżałam na leżance , mówię, że jestem bardzo niezadowolona z tego ostatniego USG, że mnie brzydko tu potraktowano. No i leżę sobie dalej, powiedział, że genitalia żeńskie , a ja mówię szkoda, że nie męskie, a ten do mnie, że jeszcze zdąży Pani sobie zrobić chłopca. No i taki żartowniś z niego ogólnie. Dał mi zdjęcia , potem patrze na podpis ,a tam Pan K. , syn tego doktora co ostatnio mi robił USG, myślałam, ze sie pod ziemie zapadne Tak to już jest jak się nie zna lekarzy :P
Czyli oficjalnie gratuluję dziewuszki
Stary 2011-11-30, 23:24   #494
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Maluszek dzisiaj ciagle mi wciska nóżki gdzie z boku i to cholernie boliiii.....
Pozatym wkurzają mnie te kłucia w pochwie,no ale lekarz powiedział ,ze jak nie piecze nie swędzi to wszystko ok,wydaje mi się ,ze to udziela się jak mam pełny pęcherz albo jak mały kopie w ten pęcherz...

Na pocieszenie przyszła paczka z pościelą - bardzo mi się podoba
jaką pościel zamawiałaś i u kogo?
Stary 2011-11-30, 23:26   #495
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziś zjadłam czosnek fioletowy i źle mi było po nim musiałam renię wziąć, bo nie chciał się strawić chyba powoli organizm odrzuca ten pyszny wynalazek

Boże dziewczyny! Odkryłam coś!!!!!!!! dupa małego styka się z żebrem prawym dlatego tak tam mnie boli!!! jeszcze nigdy nie był tak wysoko!!! Masakra normalnie... muszę go przegonić

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie.
Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?

My z Agawo
też mamy Andrzejków w domku

Też się źle czuje bez makijażu... maluję zawsze tylko rzęsy, czasem powieki ale pewnie wszystko się rozmaże, jak zobaczysz malucha
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Właśnie wszamałam 2 kanapki z serem żółtym, majonezem i pomidorem + pół słoika pieczarek marynowanych, popiłam colą i poprawiłam 3 czekoladkami A teraz zmykam spać dobranoc
a wiesz jaki jest dobry czosnek marynowany??????

Filip świętuje Andrzejki!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01618.jpg (46,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01617.jpg (39,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01621.jpg (43,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01623.jpg (44,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01624.jpg (45,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01625.jpg (44,6 KB, 6 załadowań)

Stary 2011-11-30, 23:31   #496
MartuNiunia87
Rozeznanie

Idę nunu

DOBRANOC !! DO JUTRA
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:31   #497
dph
Rozeznanie

Agatek śliczny ten Twój Filip zmykam spać bo padam a rano zaś do szkoły małą zaprowadzić na 8 blee no ale przynajmniej tzn tak mi się wydaje na wizażu będę na bieżąco DOBRANOC
Stary 2011-11-30, 23:35   #498
ultraradiola
Wtajemniczenie

O jacie od 15 mnie nie było i 5 stron do nadrobienia

a ja znowu niet spanie a muszę jutro aż o 8 wstać bo pędzę na usg na 9.15 już tak strasznie jestem ciekawa ile waży Tuptuś

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:36   #499
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Dziś zjadłam czosnek fioletowy i źle mi było po nim musiałam renię wziąć, bo nie chciał się strawić chyba powoli organizm odrzuca ten pyszny wynalazek

Boże dziewczyny! Odkryłam coś!!!!!!!! dupa małego styka się z żebrem prawym dlatego tak tam mnie boli!!! jeszcze nigdy nie był tak wysoko!!! Masakra normalnie... muszę go przegonić

My z Agawo
też mamy Andrzejków w domku

Też się źle czuje bez makijażu... maluję zawsze tylko rzęsy, czasem powieki ale pewnie wszystko się rozmaże, jak zobaczysz malucha

a wiesz jaki jest dobry czosnek marynowany??????

Na porodówce oczywiście zero makijażu, wstydu se nie będę robić
Mi chodzi o te trzy dni po porodzie jak się na oddziale leży.

Fajny ten Twój kocórek - imprezowicz. Mój pies objadł się pierników w czekoladzie, ale nie mów nikomu bo psu nie wolno jeść słodkości

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:43   #500
*Agatek*
Zakorzenienie

cieszę się, że Filips się Wam podoba

Cytat:

Fajny ten Twój kocórek - imprezowicz. Mój pies objadł się pierników w czekoladzie, ale nie mów nikomu bo psu nie wolno jeść słodkości
To od Ciebie zależy, nikt nie ma prawa Ci czegoś zabronić, a tymbardziej makijazu moim zdaniem A po porodzie leży się teraz 2 dni- jak jest wszystko ok, bynajmniej u nas w Toruniu

A pierniki w czekoladzie są mega katarzynki najlepsze, ale drogie jak cholera i teatralne mmmmm

Hehe, wiem wiem, że psu nie wolno mój kot za to lubi bardzo bitą śmietanę, kremy od ciast, spody od ciast, biszkopt...

Stary 2011-12-01, 00:16   #501
magdazzz18
Zadomowienie

Widze że Filip króluje na naszym wątku, fajny z niego gość

Ja na porodówkę biorę podkład i kredkę do oczu, bo bez tego ani rusz, jak się nie przydadzą to też dobrze, gorzej jakbym chciała się doprowadzić do "stanu używalności" to lepiej mieć tej kosmetyk w torbie, bo przeciez mało miejsca zajmuje a czasem może naprawde polepszyć samopoczucie

Powiedzcie mi jak to jest z tą zgagą? Jak się nie ma zgagi to się łysa dzidzia rodzi?
Bo ja sobie tak wymyśliłam że mój dzidziuś będzie miał śliczne czarne włoski.... a zgagi jak nie było tak nie ma i nie wiem czy się cieszyć z tego powodu?? (chyba głupia jestem nie?)

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-12-01 o 00:17
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 00:28   #502
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Brzuchatki
Mam pytanie dotyczące KLINIKÓW o takich:
http://allegro.pl/fiki-miki-duza-pod...966640730.html

czy któraś z mam kupuje coś takiego , a co na temat mówiły położne ze SR bo ja niestety nie chodzę - polecaja książki pod nożki łóżeczka:confus ed:
Ja książki podłożę
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
W supermarkecie mąż z żoną przechodzą obok stoiska z bielizną. Żona do męża widząc "stringi":
- Kochanie, może kupiłbyś mi taką bieliznę?
- Ależ skąd! Dupę masz jak kombajn i nie będzie to ładnie wyglądać!
Wieczorem leżą razem w łóżku i mąż delikatnie sugeruje żonie, o co mu chodzi:
- Może się troszkę popieścimy? No wiesz...?
Żona:
- Dla takiego jednego, małego kłosika nie będę kombajnu uruchamiać!

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewuszki czy to są te podkłady po tyłek na łózko do szpitala? kupujecie to
http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...944235134.html
Już dziewczyny wyjaśniły. Ja zamówiłam takie, i zamierzam użyć dla siebie również.
Cytat:
P.
Pytanko:
Pierzecie ochraniacz na łóżeczko, rożek, śpiwór do wózka, koc akrylowy????
Ochraniacz nie
rożek tak
Śpiwór do wózka nie
koca akrylowego nie mam

Cytat:
powiedzcie mi... skurcze przepowiadające bola ?
To jest ciężkie do opisania, jest to pewnego rodzaju ból ale bardziej takie mocne uczucie napięcia. W momencie jak brzuch mi skamienieje to czasami aż ciężko oddychać. Jest zalecane wtedy zmienienie pozycji. Jak w tym czasie siedzę to wstaję i spaceruję a jak akurat stoje to siadam Pomaga
Cytat:
Aaaaaa mam kłucie w pochwie, skurcze łydek od wczoraj, twarnienie brzucha, mały cały dzien się wierci ale tak że mam łzy w oczach i siedzę jakbym miała "kołek w tyłku" i chce mi sie wyć. Ja chce do łóżka na cały dzień i niech wszyscy mi dadzą spokój
Aga ja mam tak samo, z tym że ja zamiast "kołka" mam pana H

Cytat:

kasikzaki to bolało!
Noooo.... czasami musi

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
a ile opakowań potrzeba tych podpasek bella ?
Ja mam 2xbella 10szt.

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak to jest z tą zgagą? Jak się nie ma zgagi to się łysa dzidzia rodzi?
Bo ja sobie tak wymyśliłam że mój dzidziuś będzie miał śliczne czarne włoski.... a zgagi jak nie było tak nie ma i nie wiem czy się cieszyć z tego powodu?? (chyba głupia jestem nie?)

No może troszeczkę

Mojej to chyba od razu po urodzeniu kucyki bede robić

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-12-01 o 00:31
Stary 2011-12-01, 00:35   #503
*Agatek*
Zakorzenienie

Trochę ponaciskałam dupala i się posunęło dziecie z łaski swojej i od razu mi jest lepiej, uff dzięki Ci Panie Jaka to ulga jest Nie boli i oddycham normalnie uff...
A ja się dziwiłam co mnie tak żebro napier... a jak dotknęłam i poczułam twardą dupkę to myślałam, że se jajca ze mnie robi, jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam! Ja chce już, żeby był styczeń bo nie wytrzymam z tym dzieciorem no

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Dobrze mieć kosmetyk, masz rację

Laska z patologii mi mówiła, że jej położna mówiła, że przy dużym owłosieniu głowy malca niby się ma mega zgagę i ona non stop miała, nic jej nie pomagało Ale ja nie wiem czy w to wierzyć... Ma czy nie ma- i tak 'wypadają' te włoski, a tworzą się nowe... nie przejmuj się tak tym, przecież to nie jest najważniejsze! Inna wymiotowała całą ciążę (niby na dziewczynkę wymioty) a urodziła chłopaka
Ciesz się, że nie masz narazie (odpukać) zgagi, bo to nie jest przyjemne, pali Cię w gardle

Stary 2011-12-01, 01:40   #504
pearpearl
Wtajemniczenie

DarkLady, MartuNiunia, dziekuje za odpowiedz Ja wlasciwie po kazdym akapicie zaznaczalam zrodlo. Chociaz czasem oszukiwalam, ze niby jest z ksiazki, a bralam z netu Jutro,a raczej dzisiaj sie dowiem, czy mnie przepuscili

Neska, ojej, smutna wiadomosc. Trzymam kciuki, zeby jednak z nerka bylo ok
Cytat:
Dzięki
Nawet nie było źle, koło 20:00 ich odwieźliśmy Grzeczni byli
skad masz takich? daj troche
Cytat:
No nie wiem, bo jakby było ciemno, to mogłyby się nam baranki pomylić
ja tam swojego z zamknietymi oczami poznam
albo poznam, ze to nie moj

Agatku, to takie konskie zaloty... Probowalam zwrocic na siebie Twoja uwage

Anabelita, ja tez nie wyobrazam sobie trzech dni bez podkladu. Szczegolnie, ze pewno superekstrarodzinna rodzina tzta bedzie caly czas czatowac w szpitalu

Jezu, moj dzieciak zawsze pcha te syrki (przynajmniej tak mysle,ze to syrki) pod prawe zebra. Siedziec nie moge, pollezec nie moge, jedyne co mu odpowiada to stanie lub lezenie, ze wskazaniem na to drugie, bo tak to brzucho twardnieje. Sprobujcie robic notatki non stop w pozycji lezacej

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-12-01 o 01:43
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:05   #505
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Brzuchale! Wstały już???
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Chyba dziś po raz pierwszy w życiu zgagę miałam Napiłam się troszkę mleka i przeszło. Ale nie wiem czy to faktycznie była zgaga, bo nigdy jej nie miałam. Jakbym się nażarła jabłek tony i by mi podchodziły do gardła
Boroo to zgaga była jak nic. Mnie dziś pół nocy męczyla, ale wstałam, napiłam się syropku i przestało.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
eeeeee pisze do was, synek skakał mi za plecami... nagle cisza... myślę sobie gdzie ten poleciał, obracam się a on śpi... w pozycji... hmmm takiej w jakiej został leżeć po tym jak przewrócił się skacząc po łóżku... :P - FOTO Dzieci to mają sen.. :P
Ale słodziak

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no, towar z odzysku
do tego z defektem ( zionie czosnkiem )
to umowmy sie tak, laska
mozesz brac Agatka, ale w zamian poprosze o pieska
nic nie cofam
dalej szacun za podwojnego licencjata plus zaraz mgra
trele morele
z pessarem to juz akurat go tam dopiescisz

za 3 bede wdzieczna u nas raczej nie bylo piatek na dyplomie albo bylismy tlumokami, albo wykladowcy burakami
widzisz, Lusesita, Maria Antonia juz tak ma, ze nie potrafi byc wierna na dluzej !!!!!!
nalezy Ci sie za te wszystkie zdrady i intrygi !!!
nigdy !!! dobrze, ze pojawila sie w mym zyciu Luz Maria, ktora wypelni pustke w mym sercu po Tobie, okrutna Mario Antonino
jaka naiwna
pffffffffffff
mysli, ze to TYLKO na lofry... muahahahahaha
taaaa, tera to od nowa...a pozniej znowu znajdziesz inna, a ja zostane na lodzie

moja Luz Maria !!!!!!!!!!

wlacha, w realu !!!!!!!!!!!!!!!!
ale poczekaj, nasze dusze tez sie w koncu polacza w rzeczywistym swiecie, w miescie spotkan
dla kolezanki i synka

o nie, Mario Antonino, nie bedziesz juz wiecej dyktowala warunkow !!! Luz Maria gra teraz w naszej druzynie !!!

cos Ty, kazda by sie zajela swoim baranem
:rot fl:

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Dziś mi przyszła paczka z bobasshopu.co.uk i polecam dziewczyny z UK. Śliczny rożek - super wykonany i milusi, pościel tez , jeszcze mam od nich niebieskie rajstopki z pieskiem, grzechotkę na wózek, szczotkę i grzebyk z miękkiego włosia i pieluchy tetrowe. Wszystko ładnie i porządnie zapakowane a ceny przystępne.
AgaMili długo czekałaś na tą paczkę? Ja chciałam wczoraj coś zamówić bo miałam kilka rzeczy upatrzone i du.pa bo wczoraj połowy z tego co chciałam nie było i teraz nie wiem czy się wstrzymać czy brać to co zostało. Chciałam kupić rożek bo mam tylko jeden, ale nie ma już wcale wyboru, a wcześniej było ich bardzo dużo

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Aaaaaa mam kłucie w pochwie, skurcze łydek od wczoraj, twarnienie brzucha, mały cały dzien się wierci ale tak że mam łzy w oczach i siedzę jakbym miała "kołek w tyłku" i chce mi sie wyć. Ja chce do łóżka na cały dzień i niech wszyscy mi dadzą spokój

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Właśnie, ogłaszam wszem i wobec, że pragnę się zmienić i wykluczyć mój egoizm
Zapamiętamy

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
pamiętacie- pisałam Wam o tej koleżance, ktróa jest tez w ciazy i jej niuniuś ma cos na nerce? wiec trafili juz do szpitala, tam im nakłuli "to cos"-tam był płyn, któy na szczęscie na razie nie napływa znów. ale przebadali ten płyn i jest zły-tzn jest opcja, ze nerka nie bedzie funkcjonować...
Neska to niedobrze. Trzymam kciuki za koleżankę i jej dzidziunia żeby jednak było wszystko dobrze. Wystraszyłam się troche. Niby mi doktorka powiedziła, że u nas to dziadostwo nie dotyka żadnych narządów, ale ja już nie ufam tym szkockim lekarzom
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:06   #506
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Nie! Esmeralda! "To nie tak jak myślisz!" "wszystko Ci wytłumaczę! "

serial brazylijski można by nakręcić!!

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A dymem to Ci chyba komputer zalatuje z przesilenia
ooj tam złośliwcu
dzisiaj ludzie przychodzą od alarmu to naprawią
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Nikotynka otwór na cycka przy mojej M-ce to takie rozcięcie na ok 17 cm, czyli jak dla mnie spore, przy moim imponującym rozmiarze biustu to 3cm by wystarczyło. Ogólnie to to rozcięcie jest od pachy do tego momentu gdzie jest ta koszula odcinana pod biustem. Kumasz?
Kumam i zamawiam, dzięki
Cytat:
waleniem
a to można czy nie można dzidzi wyzej głowy dawać?
dziewczyny już wyjaśniły, mi się wydaje, że wygodniejsza będzie poduszka niż podkładnie książki. Będziemy testować.

ale masz listę !! wielkie oczy zrobiłam, bo ciuszków to mam polowę z tego co jest na liście i myślałam, że starczy no i też trochę rzeczy mi brakuje i teraz nie wiem czy kupować
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no, towar z odzysku
do tego z defektem ( zionie czosnkiem )
to umowmy sie tak, laska
mozesz brac Agatka, ale w zamian poprosze o pieska
nic nie cofam
dalej szacun za podwojnego licencjata plus zaraz mgra
trele morele
z pessarem to juz akurat go tam dopiescisz

za 3 bede wdziecznau nas raczej nie bylo piatek na dyplomie albo bylismy tlumokami, albo wykladowcy burakami
widzisz, Lusesita, Maria Antonia juz tak ma, ze nie potrafi byc wierna na dluzej !!!!!!
nalezy Ci sie za te wszystkie zdrady i intrygi !!!
nigdy !!! dobrze, ze pojawila sie w mym zyciu Luz Maria, ktora wypelni pustke w mym sercu po Tobie, okrutna Mario Antonino
jaka naiwna
pffffffffffff
mysli, ze to TYLKO na lofry... muahahahahaha
taaaa, tera to od nowa...a pozniej znowu znajdziesz inna, a ja zostane na lodzie
moja Luz Maria !!!!!!!!!!

wlacha, w realu !!!!!!!!!!!!!!!!
ale poczekaj, nasze dusze tez sie w koncu polacza w rzeczywistym swiecie, w miescie spotkan
dla kolezanki i synka

o nie, Mario Antonino, nie bedziesz juz wiecej dyktowala warunkow !!! Luz Maria gra teraz w naszej druzynie !!!

cos Ty, kazda by sie zajela swoim baranem
smoczura nie oddam, co to to nie
a z obrony masz mieć 5 dasz radę trzymamy wszystkie kciuki

w Lusesito - Luz Mariach się pogubiłam
Zresztą ja to Miss Zuzię love

aaa zapomniałam - już ty się kochana nie martw o dopieszczanie tzta z pessarem zresztą może mi go dzisiaj lekarz zdejmie
Cytat:

Nikotynka mój mąż nazywa mnie dynią a dokładniej mówi do mnie per "dyńko"

Pytanko:
Pierzecie ochraniacz na łóżeczko, rożek, śpiwór do wózka, koc akrylowy????
o mamo....

ja piorę wszystko a co mi tam
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Właśnie na dole się wchodzi obok tych schodów,a koszule mam z tego 1 linku
czyli nie po schodkach? ufff bo już bałam się, że orła wywinę bo bedzie tak ślisko
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No ja tez mam od soboty taką zgagę z której nie umiem zwalczyć. Wzięłąm godzinę temu renię i nic a zawsze pomagała. Teraz piję mleko, zobaczymy....bo już nie wyrabiam
kasik wczoraj genialnie podziałały na mnie blanszowane migdały zjadłam 2 garście i nie dość, że zdrowe to zero zgagi wieczorem
Cytat:
Jutro jadę na ostatnie (trzecie) USG, oby wszystko było dobrze, trzymajcie kciuki

ja biorę podstawowe kosmetyki do szpitala. Jak byłam ostatnio to też troszkę się podmalowałam, żeby nie być taka blada.
Zamierzam wziąć zatem lekki fluid, tusz to rzęs - te dwie rzeczy musowo! i może jeszcze kredkę do oczu wystarczy a zawsze się lepiej będziemy czuć

prędzej nie można mieć pomalowanych paznokci i na rekach i na stopach
Cytat:
wstały
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:07   #507
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
a i jutro lecę na to badanie na paciorkowca ;/
żeby go nie było.
Stary 2011-12-01, 08:15   #508
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Weź sobie kosmetyczkę, jak bedziesz miała chęci i siły, to się umalujesz i tyle jak teraz lezałam na ginekologii, to niewiele dziewczyn się malowało.

Cytat:
Hej Hej Mamunie!

Muszę wam napisać o moim zamowieniu z allegro - ciekawa jestem jak ta cała akcja się skończy
Zamówiłam w zeszłą środę parę przedmiotów od rodzyneczki tego samego dnia zrobiłam wpłatę i wysłałąm maila z potwierdzeniem kolorów.
I tak do wtorku ani kuriera, ani maila, kompletnie zero odzewu. Napisałam jeszcze raz i wczoraj pani oddzwoniła, że np. koca już takiego nie ma, przewijak też inny cholera jjasna u innych sprzedających - też zamowienie w srode - w piątek kurier, zamowienie w piątek, poniedziałek rano paczka, a tutaj bałagan i gdybym się nie upomniała to jeszcze by paczki nie wysłali Ciekawe zresztą co bedzie w tej paczce, czy mimo wszystko jeszcze czegoś nie pomieszają

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 08:27   #509
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Kasik a nie pytałaś położnej o ten Peptac na zgagę?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
To sobie kolację zapodałaś

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Anabellita

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Hehe szalona jesteś

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a ja znowu niet spanie a muszę jutro aż o 8 wstać bo pędzę na usg na 9.15 już tak strasznie jestem ciekawa ile waży Tuptuś
Stary 2011-12-01, 08:28   #510
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
dziwne to twoje badanie...ale lekarz na pewno wie co robi

moja wyprawka:
Łóżeczko
kołderka
(...)
podkłady jednorazowe neprzemakalne 5
pas poporodowy
Ślicznie za wyprawkową listę dziękuję
Już wczoraj wkleiłam ją do Excela, troszkę obrobiłam i dziś będę kombinować na allegro z zamówieniem
Ze 4 wypłaty pójdą jak nic :/ Ale zaraz sprawdzę z czego mogę póki co zrezygnować
Dziękuję

Cytat:
Ech, przed tym jak lekarz mnie do łóżka położył też tak miałam :/ Ale odkąd leżę to jakoś na szczęście się tak nie dzieje
Dawaj do łóżka i się nikim nie przejmuj!

Cytat:
kochana ja bym sie zamienila bo juz w tym łóżku nie wytrzymuje...
Długo już leżysz?

Cytat:
To ja nie wiem co mam... brzuch cały mi się robi twardy na 1-3 minuty i to strasznie boli, tak ciągnie w dół :/
Koleżanka z pracy, która niedawno urodziła mówiła, że jak będę czuła "ciągnięcie brzucha" to że pomaga wtedy odpoczynek - tzn trzeba sobie usiąść albo się chwilkę położyć i ponoć przechodzi. Może Tobie takie cosik pomoże
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości