Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 12:01   #541
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
bambusiek ta lista to jest połączenie 5list internetowych nie wszystko chyba konieczne
Wiesz co, jak przejrzałam dokładniej, to nie jest tak źle
Ja też połączyłam kilka w jedną i potem eliminowałam

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
To nie znacie tego kawału ???:

Mąż wraca po imprezie w nocy do domu. Cichutko otwiera drzwi, rozbiera się i wślizguje do łóżka, chcąc podlizać się żonie, przytula się do niej czule i pieści... po chwili zaczynają się kochać... och, jak im dobrze... raz tak, raz tak... mąż zdziwiony bo dawno mu tak dobrze z żoną nie było. Po całej akcji, stwierdził, że musi się napić, wstaje idzie do kuchni a tam... żona siedzi przy stole, mąż w szoku:

Mąż: - skoro Ty jesteś tutaj, to kto jest tam?
Żona: - Mamusia do nas przyjechała, a co?

Mąż złapał się za głowę, biegnie do sypialni, zapala śwaiatło i krzyczy:

- Mamusia??!! Dlaczego mamusia nie powiedziała, że to mamusia??!! no jak to??

A Teściowa na to (z zadowoloną miną):
- Mareczku przecież my ze sobą nie rozmawiamy, to jak miałam ci powiedzieć?

A fuuuj....

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Właśnie wszamałam 2 kanapki z serem żółtym, majonezem i pomidorem + pół słoika pieczarek marynowanych, popiłam colą i poprawiłam 3 czekoladkami A teraz zmykam spać dobranoc
Ale połączenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny! Odkryłam coś!!!!!!!! dupa małego styka się z żebrem prawym dlatego tak tam mnie boli!!! jeszcze nigdy nie był tak wysoko!!! Masakra normalnie... muszę go przegonić
Mój ma dupkę pod lewym żebrem a girki wpycha pod prawe albo w prawy bok
Czasem czuję, że jest mega wysoko, bo czuję, że się z żeberkiem nie mogą razem zmieścić na takiej powierzchni
_________________________ ____
Bry

Po wczorajszych 2 spacerkach odpoczęłam i niby było OK.
No i dzisiaj wyszłam o 8 rano do lumpka po ciuszki dla młodego (chodziło mi głównie o jakieś chłopięce) i szybko skończyłam zakupy, bo czułam jakieś bóle i kłucia w podbrzuszu
Jedyne co, to znalazłam chyba z 20 ciuszków każdy po 1 zł wszystkie fajnej jakości i wszystko od 62 wzwyż

Jak wróciłam, to poleżałam trochę i już jest dobrze
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:04   #542
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Mamuśki jak zamówie takie podkłady to chyba bedą ok,nie za małe bo na nich to jakoś się nie znam i są rózne w różnych cenach
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:06   #543
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a nie moglabys sie zwolnic z pracy i isc do domku??
Nie, jestem sama w biurze

Chyba jednak sie z siostra nie spotkam bo tz mi zabronil samej jechac autobusami (2 godziny drogi) no a ona raczej nie przyjedzie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:09   #544
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ah gdyy mi za moją głupotę płacili to bym była bogata

Wyłączyłam touchpada w laptopie i się męczyłam zanim coś wymyśliłam, bo nie mam normalnej myszki , ale jakoś do tego doszłam.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:09   #545
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Już nigdy nie będę się śmiała i lekceważyła zgagi mojego Łukania! Od wczoraj już wiem co to za okropne uczucie ;( Jak ludzie mogą to wytrzymać???
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:09   #546
AgaMili
BAN stały

Jeszcze 3 godziny i tz po mnie przyjedzie zeby nie musiala isc na nogach a potem wolne az do wtorku
Stary 2011-12-01, 12:09   #547
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
CZY KTOŚ MOŻE NASZĄ KOLEŻANKĘ PRZEKONAĆ, ŻE CO POLSKIE, TO DOBRE?? BO MI COŚ NIE WIERZY NA TEMAT TEGO WÓZKA!
Nie ma opinii bo to nowe wózki!

Neska ratuj!
nie mówię, że to co polskie to złe, ale ja lubię rzeczy SPRAWDZONE

a teraz to niech się tz martwi, kazałam mu czytać w necie i samemu wybierać. a nie, że wszystko ja mam wybierać
Stary 2011-12-01, 12:10   #548
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

ojj taaaak... tak zatkało, że rozplanował przelew tak, że oddał mamie swojej, na spłaty zadłużeń i nie zamówię teraz łóżeczka i materaca tylko dopiero zrobię to 13 grudnia (bo jutro mi nic nie przeleje bo muszą zapłacić za mieszkanie, a to jest cała pensja tygodniowa i dopiero 9.12 zrobi przelew, ale zanim dojdzie... ) A ja chciałam mieć wszystko już, a tu dupa.. z moich spłacimy jego, zostanie mało, ale nie tyle, ile potrzebne jest ma monitor oddechu :/
Jak ja nie lubię kupowania na ostatnią chwilę....
A jak mówiłam, żeby odkładał kiedy zaszłam, to nie, bo po co?! "wyrobimy się!" a teraz to wszystko w nerwach na ostatnią chwilę no wrrr.... i tu moja pierwsza wątpliwość się pojawia, czy dobrze zrobiłam zgadzając się na spłatę z tego, co dostanę z urzędu... bo przez to nie zamówię monitora oddechu i karuzelki (to sobie zaplanowałam i dobrze o tym wiedział)... a jeszcze nie wiadomo co z tą karuzelą, bo nie ma z czego jej kupić smutno mi
ja nie wiem czy karuzela będzie ci potrzebna już zaraz teraz może możesz poprosić kogoś o taki prezent z okazji urodzin dziecka, co a monitor oddechu chyba zbędna rzecz skoro macie jeden pokój o ile dobrze kojarzę, taki gadżet przydaje się chyba kiedy dzidzia jest w drugim pokoju, żeby ciągle nie latać i nie sprawdzać

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle mam zdjęcia ze ślubu od fotografa , nawet przyzwoite
to dawaj
Cytat:
MissZuzia ja już wcześniej pisałam, że moja koszula do porodu w ogóle się nie zniszczyła a rodziłam całą noc. Do teraz ją mam i jest ok, nawet plamki na niej po porodzie nie było bo była na ostatniej fazie podwinięta. Teraz też będę w niej rodzić

Pytanko:
Pierzecie ochraniacz na łóżeczko, rożek, śpiwór do wózka, koc akrylowy????
ok to mnie przekonałyście
ochraniacza nie mam więc nie odp
rożek wypiorę
śpiwór do wózka raczej nie
koc akrylowy jeszcze się zastanawie, najwyżej ręcznie bo się obawiam
Cytat:
Aaaaaa mam kłucie w pochwie, skurcze łydek od wczoraj, twarnienie brzucha, mały cały dzien się wierci ale tak że mam łzy w oczach i siedzę jakbym miała "kołek w tyłku" i chce mi sie wyć. Ja chce do łóżka na cały dzień i niech wszyscy mi dadzą spokój
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Organizm coraz bardziej daje mi znać ze to już blisko rozwiązania, skurcze przepowiadające to juz norma, nasilaja mi się bóle w pachwinach i na załamaniu wzgórka łonowego z brzuchem, kłucie w pochwie oraz nogi puchną mi codziennie
kur.de ja też od wczoraj mam kłucia w pochwie, bole w pachwinach itp. rewelacje - boję się

A TERAZ IDE NA SPACER - KTO ZE MNĄ??? Bo zaraz ogłuchnę od piłowania, stukania itp - przez ścianę robią mieszkanie i mnie zaraz wykończą....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-12-01 o 12:14
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:17   #549
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy karuzela będzie ci potrzebna już zaraz teraz może możesz poprosić kogoś o taki prezent z okazji urodzin dziecka, co a monitor oddechu chyba zbędna rzecz skoro macie jeden pokój o ile dobrze kojarzę, taki gadżet przydaje się chyba kiedy dzidzia jest w drugim pokoju, żeby ciągle nie latać i nie sprawdzać
Nie chce się prosić, to nie w moim stylu wystarczy, że babcia nam sponsoruje wózek sama od siebie a na rodziców nie ma co liczyć A monitor chcę czy tak czy siak, bo nie zamierzam nasłuchiwać czy dziecko oddycha i wstawać kilkanaście razy w nocy... Niani nie kupuję, tylko sam monitor oddechu, za dużo się naczytałam o śmierci łóżeczkowej, więc wolę kupić na pierwsze miesiące i być spokojną, nawet gdy będą fałszywe alarmy

Jestem osobą przewidującą, która woli WSZYSTKO SAMA robić i załatwiać, i wolę naprawdę mieć przed niż po... jestem taka i o
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
nie mówię, że to co polskie to złe, ale ja lubię rzeczy SPRAWDZONE

a teraz to niech się tz martwi, kazałam mu czytać w necie i samemu wybierać. a nie, że wszystko ja mam wybierać
Ja myślę, że nie jedna mamusia kupiła taki wózek i jest zadowolona, wiesz? Neski kogoś znajomy pracował w takiej firmie i sam miał taki wózek, który polecał

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-01 o 12:19
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:19   #550
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka mamuśki

Plan na dzisiaj, puścić dwa prania(w tym 1 dzidziusiowe) Ugotować obiad, dwa filety z kurczaka się rozmrażają ale pomysłu brak No i czeka mnie sterta prasowania

Ach.... i zamawiamy w końcu wózek, zaraz zadzwonię do babki czy mają dostępny kolor bo jak tak to piszą że dostawa w ciągu 48h
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie.
Myślicie, że lekarze będą krzyczeć?
Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?
Ja tez biorę kosmetyki, Podkład i kredkę. Mam zamiar za ok 3 tyg zrobić hennę za rzęsy bo jak nie wyjdzie mi malowanie sie to chociaż rzęsy będą jako takie Co bym tylko szybciej nie urodziła hehe
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ale masz listę !! wielkie oczy zrobiłam, bo ciuszków to mam polowę z tego co jest na liście i myślałam, że starczy no i też trochę rzeczy mi brakuje i teraz nie wiem czy kupować
Mi się wydaje ze to taka Renatkowa lista, każdy robi ją pod siebie. Ja kilku rzeczy z tej listy nie mam na swojej bo uważam że nie są potrzebne
Cytat:
kasik wczoraj genialnie podziałały na mnie blanszowane migdały zjadłam 2 garście i nie dość, że zdrowe to zero zgagi wieczorem
Super ze Ci pomogły migdały, mi to mleko nic nie dało i skończyło sie na 2giej reni ale pomogła w końcu
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
W
Muszę wam napisać o moim zamowieniu z allegro - ciekawa jestem jak ta cała akcja się skończy
Zamówiłam w zeszłą środę parę przedmiotów od rodzyneczki tego samego dnia zrobiłam wpłatę i wysłałąm maila z potwierdzeniem kolorów.
I tak do wtorku ani kuriera, ani maila, kompletnie zero odzewu. Napisałam jeszcze raz i wczoraj pani oddzwoniła, że np. koca już takiego nie ma, przewijak też inny cholera jjasna u innych sprzedających - też zamowienie w srode - w piątek kurier, zamowienie w piątek, poniedziałek rano paczka, a tutaj bałagan i gdybym się nie upomniała to jeszcze by paczki nie wysłali Ciekawe zresztą co bedzie w tej paczce, czy mimo wszystko jeszcze czegoś nie pomieszają
Hmm... czyli od nie jest taki super jak myślałam bo sama też mam troszkę pokiełbaszone, nic poważnego wiec odpuściłam.

Zamówiłam w zeszły czwartek 11pozycjii u rodzyneczki na adres teściów. Dostałam w piątek meila ze paczka został wysłana. W sobotę dzwonią teście ze dzwoniłą babka i mówi że ona przeprasza ale gazików co zamawiałam nie mają i da mi inne 1zł. tańsze. Już mnie to zdziwiło bo jedyne gaziki jakie zamawiałam to jałowe i one kosztowały właśnie 1zł . Paczka doszła we wtorek i gazików brak. Olałam to bo za 1zł nie będę sie kłócić bo takie rzeczy sprawdza sie przy kurierze a ja tego osobiście nie odbierałam.
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

Kasik a nie pytałaś położnej o ten Peptac na zgagę?
No widzisz skleroza, już zapisałąm nazwę i teraz na pewno zapytam dzieki
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, doczytałam

znikam dzis ważny dzień dla mojej rodziny i mam stresa jak nie wiem co - mama ma tomografię, która m a potwierdzic czy to co lekarz widział w badaniach to przerzuty, do tego zebranie w przedszkolu, wizyta w Ali przychodni (wrrr skierowanie do specjalisty zawsze ma krótszy termin niż wyznaczona wizyta).

Wrócę dopiero wieczorem
Trzymam kciuki za mamę.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Gratuluję udanych wizyt !

Ja nie mogłam spać w nocy, cały czas myślę o mojej niuni i boję się, że może mi się udusić w brzuszku

Liczycie ruchy płodu? Ja od dziś zaczęłam i rano przez godzinę miałam 23, nie wiem czy to mało czy może być.
Ja nie liczę bo jest dość aktywna cały dzień.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
czy do butelek trzeba dokupywać smoczki? Po co? Ile?
Ja na razie nie kupiłam zapasowych mam tylko po jednym przy butelce. Mi się wydaje ze sie dokupuje jak sie zużyją lub już rozmiar dziurki będzie za mały. I myślę że po jednym na każdą butelkę wystarczy.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:25   #551
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Melduje sie zameldowac, ze dopoki nie uzyskam info od promotora,czy mam jutro obrone czy nie, to nie wchodze na wizaz i dziobie. Musze byc przygotowana w razie, jakby mojemu promotorowi przyszlo do glowy poinformowac mnie np o 22, ze obrona w piatek sie odbedzie.

Buziaki w brzusiaki.

Uska, jestes cholera z tymi goframi
Pearpearl no to dziob Kochana dziob. Jakby co to nas też poinformuj cobyśmy mogły kciuki trzymać!
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:27   #552
AgaMili
BAN stały

Agatek moj znajomy mial ten monitor i po tygodniu go sprzedal . Co chwila sie alarm wlaczal , gdy dziecko sie ruszalo no i przy kazdym podniesieniu go z lozeczka. Mowil ze mial ochote go przez okno wywalic. A smierc lozeczkowa to tylko przy takich czynnikach jak wczesniak, palenie papierosow przez rodzicow albo spanie w lozku z doroslymi , no i np. zapadniecie sie pod kolderke. Ale tak bez powodu u zdrowego dziecka to 1 na milion przypadkow. A karuzele spokojnie mozesz kupic jak dziecko sie urodzic bo przez pierwszy miesiac nie ma co nawet jej zawieszac tak jak i klasc poscieli do lozeczka Takze bez paniki, bo Ty taka panika jestes ze szok
Stary 2011-12-01, 12:28   #553
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAM!! Podczytywałam was dziś rano, ale nie odp. bo jadłam a potem poszliśmy na zakupy z TŻ do Biedronki.

Pisałam wczoraj maila do Pana z Allegro co kurcze czekam na paczkę już tydzień ponad
Okazało się, że nie dostał tej wiadomości od Allegro potwierdzającej wpłatę i nie wysłali jeszcze paczki , ale wysłałam mu potwierdzenie przelewu i sprawdził se, że ma kasę i dziś poszła... więc liczę, że jutro ew. w pon będzie paka bo stoję z praniem bo w paczce będą pieluchy tetrowe i flanelowe

No to ponarzekałam, ogólnie zjadłam przed chwilą wodzionkę z 3ma ząbkami czosnku dobrze, że wizytę u gina mam jutro :P bo chyba by padł na miejscu
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:28   #554
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
to z naszych list wyprawkowych na stronce nr1 plus jakies z neta coby miec wszystko
a ilosc ciuszków tak polecali to tyle wpisywałamza duzo? bo pajace dodawałam-podobaja mi sie
już sobie podopisywałam czego mi brakuje
gdzie kupowałaś bluzki do karmienia? bo o tym nie pomyślałam

no i ciuszków wydaje mi się, że mam mało i dokupię pewnie jeszcze trochę
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
zdam relacje po wizycie: szyjka się trochę skrocila, ale nie jest tragicznie ma 29mm, no ale mam dalej duzo lezeć i się oszczędzać
mała wazy już 2350 (34 tc) i jest długa, ale chuda, ale niestety jest cały czas d.upą do świata i mam powoli nastawiac się na cesarke, bo może się obroci, ale szanse marne...
ginka powiedziała, ze w sumie za 2 tygodnie to mogę już rodzić ale lepiej żeby jednak do stycznia mała posiedziała w brzuchu...
i znowu mam infekcje... wiec mi na wymaz nic nie pobierala, ide do niej znowu 13 grudnia

miłego dnia mamuśki i nie skrobcie za duzo, bo ja powoli zaczynam już być nie w temacie i się gubie tak lecicie....
2 tygodnie? o Jezuuuuu poważnie się robi !! ja się boję
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie ! Gratuluję udanych wizyt !

Ja nie mogłam spać w nocy, cały czas myślę o mojej niuni i boję się, że może mi się udusić w brzuszku

Liczycie ruchy płodu? Ja od dziś zaczęłam i rano przez godzinę miałam 23, nie wiem czy to mało czy może być.
ja liczę - jak jest 10 wieczorami to jest ok i przestaję wtedy gdzieś czytałam, że w godzinach największej aktywnośći powinno być 10 ruchów w 10 min a jak nie to coś zjeść słodkiego i 10 ruchów w godzinę.
Moja mała nie ma z tym problemu i w 2 minuty mam więcej niż 10 ruchów nawet więc luz ale ma też dni lenia
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
na sniadanie jajecznica a na drugie sniadanie? kto zgadnie?/

GOFRY Z DZEMEM I BITA SMIETANA ;D

Dobrze ze mam w brzuchu chlopaka bo corka by mi nie wybaczyla polikow jak rysiu;p
aaaaaaaaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Melduje sie zameldowac, ze dopoki nie uzyskam info od promotora,czy mam jutro obrone czy nie, to nie wchodze na wizaz i dziobie. Musze byc przygotowana w razie, jakby mojemu promotorowi przyszlo do glowy poinformowac mnie np o 22, ze obrona w piatek sie odbedzie.

Buziaki w brzusiaki.

Uska, jestes cholera z tymi goframi
trzymamy kciuki
Cytat:
ja kupialm 2 opak

no tez nie jestem zadowolona ale obiektywnie patrzac ona jest najbardziej chuda i wymiarowo najlpeiej jako modelka wieszak sie prezentuje.....

ja biore puder w kompakcie, maly zestaw cieni, tusz i roz - malo miesca zajma, i okaza sie czy bede miec okazje do malowania

mi położna mówiła że zgzga nijak się ma do włosów dziecka, że to głupota

ILU2 słit darling

To teraz trójkąt czy czworokąt ( bo się pogubiłam ) Agatku/Pearl
też mam 2 opakowania tych nart belli i jedne duże najzwyklejsze podpaski

no i chyba jest pięciokąt bo jeszcze Kamciurka się z Pearl love
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Już nigdy nie będę się śmiała i lekceważyła zgagi mojego Łukania! Od wczoraj już wiem co to za okropne uczucie ;( Jak ludzie mogą to wytrzymać???
ja już się kilka tygodni męczę
Cytat:

A TERAZ IDE NA SPACER - KTO ZE MNĄ??? Bo zaraz ogłuchnę od piłowania, stukania itp - przez ścianę robią mieszkanie i mnie zaraz wykończą....
ja takie rzeczy jak karuzela, leżaczek, niania, kosz na pieluszki czy kołyskę zostawiłam na później i mąż się wczoraj ucieszył bo stwierdził, że kupimy je razem będzie mial w okolicach świat urlop i będziemy kompletować resztę, jezeli do tego czasu nie urodzę

idę dzisiaj do gina - jestem mega ciekawa co powie, czy mała się pcha czy siedzi grzecznie

wam tez jest coraz cięzej? bo u mnie ze wstawaniem z łożka jest coraz gorzej..
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:29   #555
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie i ich brzusie

my z Tuptusiem już po usg wszystko w jak najlepszym porządku Mały rośnie a rośnie jest o tydzień starszy niż obliczenia według miesiączki
Jego waga to 1920 +/- 200 na 33 tydzień ciąży. Do porodu osiągnie wagę 3600-4000. Nóżki też ma długie pani doktor od razu to skomentowała i pochwaliła jego dorodne klejnociki Także jesteśmy z Tuptusiem bardzo szczęśliwi że wszystko ok a i mały już obrócony główką w dół dzisiejszej nocy dał mi wyraźnie odczuć swoje nóżki pod żebrami kopał nie miłosiernie. I jaki śliczny ma języczek pokazywał mamusi
dla Tuptusia.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:30   #556
eliza1984
Zadomowienie

I jeszcze jedno pytanie ,gaziki do przemywania oczek muszą być jałowe czy mogą być zwykłe
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:31   #557
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie i ich brzusie

my z Tuptusiem już po usg wszystko w jak najlepszym porządku Mały rośnie a rośnie jest o tydzień starszy niż obliczenia według miesiączki
Jego waga to 1920 +/- 200 na 33 tydzień ciąży. Do porodu osiągnie wagę 3600-4000. Nóżki też ma długie pani doktor od razu to skomentowała i pochwaliła jego dorodne klejnociki Także jesteśmy z Tuptusiem bardzo szczęśliwi że wszystko ok a i mały już obrócony główką w dół dzisiejszej nocy dał mi wyraźnie odczuć swoje nóżki pod żebrami kopał nie miłosiernie. I jaki śliczny ma języczek pokazywał mamusi

Cytat:
j
kur.de ja też od wczoraj mam kłucia w pochwie, bole w pachwinach itp. rewelacje - boję się
Ja po woli tez zaczynam mieć pietra
Stary 2011-12-01, 12:31   #558
n1kotynka
Zadomowienie

aaa i co moja miłości robi w południe
fotka sprzed chwili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie-6.jpg (98,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-12-01, 12:32   #559
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie ,gaziki do przemywania oczek muszą być jałowe czy mogą być zwykłe
jałowe
Stary 2011-12-01, 12:33   #560
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja na razie nie kupiłam zapasowych mam tylko po jednym przy butelce. Mi się wydaje ze sie dokupuje jak sie zużyją lub już rozmiar dziurki będzie za mały. I myślę że po jednym na każdą butelkę wystarczy.

Też tak uważam, wystarczy ten smoczek, który masz na butelce od nowości, bo:

- nie wiadomo czy w ogóle będziesz tej butelki używać odrazu
- dziecku wystarczy jeden smoczek na początek i tak będzie pić tylko 1 rodzaj mleka (później jak wejdą kaszki to potrzeba inny otwór)
- dopiero jak zaczniesz podawać dziecku butelkę to się okaże czy w ogóle akceptuje właśnie ten smoczek czy przeciwnie
- smoczek to rzecz ogólnie dostępna więc po urodzeniu dziecka spokojnie zdążysz go do kupić w razie potrzeby

Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-12-01, 12:36   #561
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Ja nie mam gazikow tylko zwykle platki kosmetyczne a oczka bede przemywac woda przegotowana jesli wszystko bedzie ok a ja zaczna ropiec to rumiankiem. A gaziki mam do pepka , nasaczone spirytusem

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
fotka sprzed chwili
Stary 2011-12-01, 12:36   #562
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek moj znajomy mial ten monitor i po tygodniu go sprzedal . Co chwila sie alarm wlaczal , gdy dziecko sie ruszalo no i przy kazdym podniesieniu go z lozeczka. Mowil ze mial ochote go przez okno wywalic. A smierc lozeczkowa to tylko przy takich czynnikach jak wczesniak, palenie papierosow przez rodzicow albo spanie w lozku z doroslymi , no i np. zapadniecie sie pod kolderke. Ale tak bez powodu u zdrowego dziecka to 1 na milion przypadkow. A karuzele spokojnie mozesz kupic jak dziecko sie urodzic bo przez pierwszy miesiac nie ma co nawet jej zawieszac tak jak i klasc poscieli do lozeczka Takze bez paniki, bo Ty taka panika jestes ze szok
To monitor był uszkodzony w takim razie, bo nie powinien się włączać jak dziecko się rusza, tylko jak nie rusza-nie oddycha A jak się wyjmuje dziecko z łóżeczka to po prostu to wyłączyć i tyle Ja wolę to posiadać i mieć spokojną głowę, bo gdyby coś się stało to bym sobie nie wybaczyła, że nie kupiłam. A i tak sprzedam po najgorszym okresie niemowlęcym A u mnie jest prawdopodobieństwo, że mogę urodzić przedwcześnie więc wolę mieć, najwyżej sprzedam gdybym była niezadowolona

Stary 2011-12-01, 12:37   #563
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
inę.

idę dzisiaj do gina - jestem mega ciekawa co powie, czy mała się pcha czy siedzi grzecznie

wam tez jest coraz cięzej? bo u mnie ze wstawaniem z łożka jest coraz gorzej..
za wizytę.
Mi też jest coraz cieżej wstawać, dlatego siusianie nocne jest takie męczące
Stary 2011-12-01, 12:38   #564
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
fotka sprzed chwili

: love: jest piękna !!! taaaaaaaki słodziak
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-12-01, 12:38   #565
Mijus
Rozeznanie

Cześć dziewuszki
Znowu nie mogłam zasnąć Jestem nie wyspana, boli mnie głowa i do tego gardło. Jakaś taka jest do . Chyba będzie marny dzień
Stary 2011-12-01, 12:39   #566
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
jaq kupiłam zwykłe płatki kosmetyczne dla dzieci

n1kotynka moja koleżanka ma takiego pieska, uwielbia mnie i piszczy jak mnie widzi, ma pamięć, chociaż widuje go baaaardzo rzadko

Stary 2011-12-01, 12:39   #567
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nikotynka,ale Tyy masz psisko Słodziak

Który TP uznajecie za ten ostateczny? Alo, który sie powinno uważać? Ten co wyliczy USG? Czy ten z miesiączki? U mnie jest roznica 10 dni. Ale u TŻta cała rodzina jest z lutego, może sie na czyjeś urodziny trafi

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-12-01 o 12:40
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:42   #568
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
fotka sprzed chwili

Cytat:
Ja kupiłam takie kosmetyczne podłużne dla dzidziusiów i będę przemywać przegotowaną wodą codziennie lub rumiankiem gdyby zaczęły ropieć.
Stary 2011-12-01, 12:42   #569
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam dziewczyny
stawiam torcika i kawke imieninową
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images[6].jpg (16,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images[8].jpg (11,1 KB, 8 załadowań)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:43   #570
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Też tak uważam, wystarczy ten smoczek, który masz na butelce od nowości, bo:

- nie wiadomo czy w ogóle będziesz tej butelki używać odrazu
- dziecku wystarczy jeden smoczek na początek i tak będzie pić tylko 1 rodzaj mleka (później jak wejdą kaszki to potrzeba inny otwór)
- dopiero jak zaczniesz podawać dziecku butelkę to się okaże czy w ogóle akceptuje właśnie ten smoczek czy przeciwnie
- smoczek to rzecz ogólnie dostępna więc po urodzeniu dziecka spokojnie zdążysz go do kupić w razie potrzeby

Czyli dobrze rozumuję

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
stawiam torcika i kawke imieninową
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości