|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Zuza dzisiaj zaliczyła mały sukcesik, zasnęła niespodziewanie leżąc sobie na kanapie
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:31 |
|
|
|
|
#2252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz ząbki w tynk i witaminki, ale dziecko wystrojone dla dziadziusia będzie ![]() te krople to nowość, ale droższe były niż te kapsułki i jakoś znowu wzięłam te kapsułki. dawałam to przy problemach z moim poakrmem, ale lekarka powiedziała żeby podawać, bo to normuje prace jelitek. podaje małej te kapsułkę rozpuszczoną w wodzie i jak wypije to max za godzinę jest kupa. Cytat:
. Mikul dalej na bebilonie pepti?Cytat:
|
|
#2253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sliczna jestCytat:
Cytat:
Pare razy przemyslalam to co chce napisac zeby nie wyszla znow jakas dieselowska gafa Anciu moj pierwszy okres po pologu byl tez obfitszy niz sam polog, masakra jakas, z drugim zreszta nie bylo az tak lepiej ale przy trzecim nie bylo juz az tak zle bedzie dobrze![]() Nie jestes matka kretonka! ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
:haha ha: i zawsze mu mowie:"kochanie, taka ladna dzidzia i takie smierdzace bomby"
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
jaka słodziara
![]() Cytat:
za tydzień mam jakiegos tam kolosa to obadamy jak to uczenie mi pójdzie ![]() Cytat:
![]() ja po cichu powiem, że moje dziecie już śpi, ale mówie to naprawde szeptem co mi się nie obudzi mało dziś spała w ciagu dnia i o 19 już ją wykąpałam, jak sie ułożyłyśmy do cyca to pociągnęła dwa razy i zasnęła, nawet się nie obudziła jak ją przenosiłam do łóżeczka. Pewnie jeszcze się obudzi dojeść, ciekawe o której a ja znów z nosem w książkach
|
||
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ancia bo zostało mi zapowiedziane, że jak tylko pomyślę o wychowawczym to baj baj
Ale nie rycze z tego powodu. Praca fajna, ale nie dla matki z małym dzieckiem. Poza tym i tak nie mogę i nie chcę wrócić zaraz po macierzyńskim bo 1. Nie mam z kim zostawić Kwilonka, 2. Nie wyobrażam sobie zostawić go w żłobku takiego malutkiego ![]() A właśnie. Żłobki są od jakiego wieku?
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mży okropnie, a rano taka ślizgawica, że strach autem wyjechać. My dzisiaj byliśmy na zakupach w Silesii i efekt taki, że Szymek ma więcej ubrań niż mama A syncio był z prababcią w domu.I nie wiem co zrobić ale ostatnio mały chce spać ok 18.00 już co prawda budzi się tak ok 7.30 ale chciałabym go chociaż o godzinkę przestawić Próbowała któraś z was przestawić dzieciątko?A teraz nadrabiam ![]() Indygo słodka ta Twoja córcia Cassandra Twoja też słodzninka Minio ja mam słonia z biedronki i żółwika też z melodyjkami i migającymi światełkami - słonik lepszy bo dłużej gra i więcej kolorów świateł ![]() Asik co do "przygody" z przychodnią to pozwól, że pozostawię bez komentarza bo chyba by mi połowę wycenzurowało Masakra jakaś A siurka ściągam bo tam się gromadzi takie białe i od tego może się zrobić jakieś zapalenie.Małgosia Kwilonek jest boski Bruma współczuję przejść brzuszkowych i trzymam kciuki za poprawę wyników ![]() Caltea u nas z piciem jest podobnie - Szymon pije góra 15 minut i jest najedzony na co najmniej 2h, a przedtem mógł jeść co 1h a ciągnął 30min ![]() Madzialena słodzinka mała ![]() Martunia śliczna Zuzinka |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
jejć Wy już o pracy myślicie
Malgosiu to chyba zależy od żłobka, ale skoro macierzyński trwa ile trwa no to chyba od 5 miesiąca na pewno. Ledwo Wam napisałam że Nati śpi to się obudziła ale zjadła znów tylko troszke i znów śpi jakoś to moje dziecie ostatnio mało je ![]() aaa, u nas poznawania smaków ciąg dalszy, obecnie na tapecie soczek jabłkowo-marchewkowy, ale rozcieńczony wodą - smakuje ![]() natka, natka pochwal się zakupami ![]() mówisz rano tak ślisko? To niedobrze bo w sobote do szkoły i ja jade samochodem, co prawda opony już zmienione ale kombikiem jeszcze nie jeździłam na śliskim, co inengo było z czinkusiem opanowany na maksa, a teraz mam troszke stracha Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-30 o 20:21 |
|
|
|
#2258 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mały potrafi pól godziny se śpierwać do karuzeli, potem go na mate przekładam to jeszcze z 15 minut, z 15 minut na brzuszku i już jest godzina a mały śpi tak co 1,5 co 2 godziny ![]() pogugamy sobie trochę, trochę pogotujemy razem mało go nosze na rękach bo nie potrzebuje, ale za to chce siedzieć mi na kolanach i to nie w takiej pozycji pół leżącej ale się podnosi całym ciałkiem do siadu, czy to nie za wcześnie ?![]() Cytat:
Cytat:
![]() a dodatkowo literki "r" nie wymawiam to wogóle tragicznie brzmi spiewanie z moje strony ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wogóle mi się wydaje że mój syn jakiegoś małego nie ma... tylko takiego większego i jajka ogromne ![]() ttaa mój tak ma , w pewnym momencie chciał rzadziej jeść , teraz to już wogóle mii się wydaję że je tyle co nic a tyje mi dalej w szaleńczym tempie. Ssie może z 5 minut, ale cały czas , przerw nie robi tak mój ta ma jak leży na boczku to wtula na siłe buzię w poduszkę, tak mnie to wnerwia, poprawiam go wtedy, a on dalej , nie wiem czemu tak robi ? ![]() Cytat:
Cytat:
alle cciiiiiiiiiiiii
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() okej, ciiiiiiii
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
A mój jak wisiał na cycku tak wisi nadal, doprowadzając mnie do furri. Pociamka i śpi. Gdyby nie to, że sika, robi kupę i śpi to pomyślałabym że w ogóle nic nie je tylko spi z sutkiem w ustach/twarzy- i robi wielkie odchudzanie
![]() Znowu pokupowałam ciuszków , lezy taka kupa - może ktoś by mi poprasował? ![]() |
|
|
|
#2261 | ||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Poczytałam o tych kropelkach to fajna sprawa, naturalna, żałuję, że wcześniej ich nie kupiłam. U nas podawanie zaczynamy od jutra, bo tych kropelek nie ma w naszych wiejskich aptekach, dopiero jutro nam zamówią. Może też te kupy nie będą takie wylewające się. Cytat:
Moja praca jest super, uwielbiam ją i naprawdę nie zamieniłabym na żadną inną. Fajna ekipa, dobrze płatna, trochę stresująca, ale która nie jest stresująca. I robię to co lubię, na czym się znam i w czym jestem dobra . Wady to godziny pracy - ale pracuję tylko 4 dni w tygodniu - i odległość od domu. Jak nie było dziecka, to po prostu mieszkaliśmy oddzielnie, teraz tak się nie da.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Franek nigdy nie usnął przy cycku, no może max jak miał miesiąc. Jak je to kopie, wierzga się, rozgląda . Może lampka daje zbyt jasne światło .Cytat:
Na żłobkach się nie znam. Niestety, takie czasy. Za 2 miesiące koniec dobrego, za szybko czas leci Cytat:
![]() Nooo zazdroszczę. A Stanisław to grzeczny facet .Natka jak Ty to robisz, że Szymek tak śpi? Nasz Franio to góra 6 jest wyspany,a do 8 spal może z 3 razy w życiu . A jak Ci w dzień sypia? Nasz to teraz i w dzień przestał, a było już tak pięknie. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A ja nic nie kupuję, bo mam dół finansowy
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
cotka dawaj to pranie a ja Ci podrzuce to pisanie tych durnych prac
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ogarniesz ogarniesz, na pewno ![]() miło ze strony babci u nas też się oferowały, no zobaczymy, najpeirw to ja musze prace znajśc jakąś.damy rade, damy, musimy
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pokażę bo teraz mam schowane już![]() Noo masakra była, w Katowicach to jeszcze po południu koła się ślizgały - a w Świerklanach było auto w rowie
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, ale Filip się uroczo chichrał
z odgłosami. Widziałam to już w trakcie jego snu i kiedyś jak babcia robila mu samolot, ale tak jak dzisiaj to jeszcze nie widziałam. I pomyśleć, że rozbawiła go tak cieniutka chusteczka higieniczna puszczana na buźkę
|
|
|
|
#2265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam kąpiel, karmienie i usypianie, wstawiłam pranie i pozmywałam w kuchni, a teraz czekam na tapmodl i męża, który pewnie po północy dopiero dotrze
![]() Cytat:
![]() fajniutka i jak się słodko uśmiecha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój 1szy @ po porodzie też był gorszy od połogu i też co trochę latałam na zmianę podpaski mówisz, że hipp taki agresywny? też go mamy... kurde to ma dla dzieci być to powinno łagodne że nawet w razie zalecenia do oczka, żeby nie szczypało właśnie ![]() ale pomysł wykorzystania męża jako testera- pierwsza klasa Cytat:
ja jak jestem w kuchni, a mala w pokoju leży w łóżeczku to co chwile biegam sprawdzać czy wszystko dobrze ![]() Cytat:
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się obudzi i nie chce spać to go biorę do łóżka naszego i często się zdarzy, że jeszcze zaśnie na trochę (ale czasami i pół h walczy ), a jak nie to ja drzemię a on sobie leży. Jeden czas spał nawet do 9.00 ale zasypiał o 21.00A w dzień sypia nie najgorzej (odpukać ), ok 10-11 jest pierwsza drzemka - zazwyczaj 1h, a ok 14.00 druga, to już ze 2h i potem pojawia się problem bo szanowny pan o 17.00 znowu by chciał spać, ale przetrzymuję go do 18.00 do kąpieli a potem już pada sam.Jeszcze się nieśmiało pochwalę na co Szymek pozwala matce w wolnej chwili (to są bombki jakby coś )
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-11-30 o 21:14 |
|
|
|
|
#2267 | |||
|
kosmitka
|
No na spacerze i owszem, ale żeby przy cycu to never
.Cytat:
Cytat:
Przecież ktoś musiał sprawdzić, czemu Franio się darł i nie mogłam być to ja. ![]() Cytat:
A nocki może dlatego są fatalne, bo o 4 dyżur przejmuje ojciec i on go w cholerę zawsze rozbudzi. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Natko, zdolna bestyjka z Ciebie!
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się rozregulował z powodu skoku? A mój tż też by rozbudził małego Bo ja w nocy nawet słówka nie pisnę nawet jak mały ma oczy jak 5 zł, a on to zaraz by gadać do niego zaczął![]() Bardzo lubię takie rzeczy robić W zeszłym roku namiętnie szydełkowałam gwiazdki na choinkę
|
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
mój zasypia i położony na boczku ze smoczkiem w buzi ale musi być zmęczony minimum1,5-2 godziny zabawy
zasypia tylko na godzinkę lub mniej, czasem jak się rozbudza, dam mu trochę cycka i śpi dalej ![]() Cytat:
czasem podchodze do leżaczaka i mu pogugam to się strasznie cieszyCytat:
Natka bombki piękne!
|
|
|
#2270 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten spray bez recepty, coś koło 25złCytat:
Cytat:
Cytat:
ja chce dziewczynkę
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Co do hippa - szamponu 2w 1 czy jakoś tak to u nas nie szczypie Zuzki w oczka, kiedyś jej się dostał i nie płakała
A co do dicofloru w kropelkach, to u nas wydaję mi się że po nim kupy jeszcze bardziej lejące więc podaję co najwyżej parę dni i przerywam i Pani dr kazała podawać po 3 kropelki raz dziennie tylko że Zuzia miała chyba 3 tygodnie jak ona jej to przepisała więc wtedy kazała tylko 3 kropelki podawać |
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne bombeczki a to takie bardziej do postawienia do dekoracji co nie? bo na choinke chyba za ciężkie?(takie wrażenie na zdjęciu przynajmniej sprawiają)nie pracowita, pedantka po prostu i zwykle to męża zadanie ale dziś mu odpuszczę, nie będę bidoka po nocy ganiać żeby mi naczynia umył
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DziękiZmywam się, bo po dzisiejszych zakupach padam na nos. Dobranoc |
|
|
|
|
#2275 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masakra musi być taki przymarznięty deszczyk.czekamy ![]() Cytat:
słodziak ![]() Cytat:
a to sobie na choinke robisz? Natchnęłaś mnie chyba jutro pójde po te kulki bo są obok mnie w kiosku, do pasmanterii po wstążeczki i szpilki i będe robić bąbeczki w ramach luzu ![]() Cytat:
nie wiedziałam ze ten hipp tak szczypie, a nuby takie super kosmetyki Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2276 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
A to rozregulowanie może faktycznie skok. ![]() A na spacerze w dzień Ci nie śpi? Cytat:
Ale na boczku nie zawsze chce się kłaść, muszę mu podusię zmienić i może znów próbować wyregulować rytm dnia. Je póki co już o stałych porach. Wieczorkiem nie staramy się też dopuścić do spania. Cytat:
Ale pocieszam się, że jak Franio będzie mniej absorbujący, to ta czystość się odnajdzie.Zmykam, kolorowychy!
|
|
|
#2277 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko u mnie minusem jest trochę kiepska kasa, ale coś za coś ![]() :brz ydal:No i jak będę wracać do pracy po weekendzie majowym Cytat:
\\\A bombki super, ale masz zdolności ![]()
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spać
![]() dobranoc mamuśki
|
|
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana zdolne i pracowite mamusie!
natka super są te bąbki! Ja zawsze też coś przygotowywałam na święta... a to stroiki, a to piekłam dekoracyjne pierniki i pakowałam każdemu w prezencie... teraz jakoś weny brak!![]() Byliśmy wczoraj z młodym na prywatnej wizycie u pedi... Jakoś nie mam zaufania do tej z nfz... ![]() Mamy ćwiczyć podnoszenie główki mimo, że się wścieka jak leży na brzuchu. Posprawdzała wszystkie odruchy... matko jak ona nim wywijała!!!! Nie mogłam na to patrzeć!!! Co chwilę podrzucała go do góry... z jednej, z drugiej strony Dała nam czas do 4 miesiąca i wtedy ewentualnie włączymy rehabilitację.Bo wszystko ok oprócz główki, młody pogodny, zdrowy... Tylko za chudy!!! Mało przybrał od ostatniego ważenia. Mam kupić wagę i go ważyć w domu...cotka jeszcze raz dzięki za info Potwierdziła skazę (wszystko na to wygląda) więc dalej dieta "chleb z powietrzem".W ogóle zbadała go od czubka głowy po paluszek u nózki, zleciła usg głowki, brzuszka, morfo, mocz... Dokarmiać kazała tylko w momencie gdyby mi mleka zabrakło w cycach.. ale jeszcze mi się tak nie zdarzyło... Jak brakuje w 1 to przekładam do 2, jak 2 pusty a młody chce jeszcze to wracam do 1 bo tam się zdąży już "naprodukować"... Dobra... muszę namierzyć jakąś wagę najlepiej dobrą i tanią... bo muszę ją kupić ze swoich zaskórniaków... dla mojego męża to zbędny wydatek ... na święta dostanie figę z makiem! |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

zaczęła spac na dworze i do tej pory kima 

teraz ząbki w tynk i witaminki, ale dziecko wystrojone dla dziadziusia będzie
Miki nas zagazuje kiedys na amen
a może nowość dla naszego pediatry
mały marudny po tym szczepieniu, w nocy się budził co 1h-2h także mamuśka sobie nie pospała

A siurka ściągam bo tam się gromadzi takie białe i od tego może się zrobić jakieś zapalenie.
i trzymam kciuki za poprawę wyników 

. Rozdarł mi się dzisiaj tak na spacerze, jakby go ze skóry obdzierali i darł się z 15 minut, nic go nie uspokajało, po czym zasnął. Ale jak się darł, to masakra, to nie był płacz, tylko krzyk - wrzask, szok!
dla Bartusia za wagę i podziwiam za cierpliwość
"chleb z powietrzem".