Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 15:07   #1201
aaagga
Raczkowanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też tak zawsze myślałam, że jest taki wartościowy i rzadki dlatego taki drogi i zawsze kupowałam spadziowy bo taki dobry,

a tu się okazuje, że po prostu nie każdy pszczelarz go "produkuje" i może zawierać syfki, czy to w postaci zanieczyszczeń czy też w postaci leków

ojej aaagga aż się przestraszyłam dlaczego na mnie krzyczysz...
ja krzyczę? ja sobie cichutko siedzę w sypialni z laptopem na kolanach

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:07   #1202
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Masakra Was nadrobić tak w tym zamieszaniu w pracy ciężko taką ilość nadrobić

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie

Oczywiście dostałam skierowanie do diabetologa ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram
Mała kompletnie nie chciała dać się pomierzyć. Zasłoniła się rączkami i nóżkami. Nie wiem co to za akrobatkę będę miała
USG robione miałam leżąc na boku, doktor próbował rozbudzić małą... udało się zmienić jej pozycję na tyle, aby zmierzyć kość udową.
A tak wszystko jest w normie
no to dobrze że z małą jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wiesz co, raczej z tym przedszkolem to tak nie bedzie. Po pierwsze nie chce Filipa wysylac do przedszkola, zeby braciszkowi polrocznemu nie znosil wszystkich chorob do domu, wydaje mi sie ze bardziej byloby to chorowanie niz pobyt w przedszkolu, wysle go za rok dopiero.
Po drugie u nas bardzo trudno o m-sce w przedszkolu, wiec nawet nie wiem czy by sie dostal, a nawet gdyby sie dostal, to ciezko by bylo tesciowi go zaprowadzac, on juz ma swoje lata, a ogarnac dwojke dzieci i ja ubrac zeby wyjsc z domu i zaprowadzic Filipka do przedszkola w jego wieku to chyba bylby problem. Tym bardziej ze nie wiem jak to by Filip znosil, moglby bardzo plakac itd...tesciu by sobie nie poradzil
A ja do pracy musze wychodzic zaraz po 6 rano zeby byc juz przebrana na oddziale o 7.
Maz wychodzi jeszcze wczesniej bo o 5:30

Ja też wychodzę po 6 z domu bo na 8 muszę dojechać do Poznania więc małego zaprowadzam ja. To że Antek poszedł teraz do przedszkola to ma taki plus że on sie teraz wychoruje i nie będzie tak chorował w przyszłyjm roku.

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Jak sobie posłucham różnych programów to dochodzę do wniosku że wychowanie dziecka w dzisiejszych czasach to nie lada wyzwanie. Czasem aż strach mnie ogarnia
Ja się zastanawiam jak wychować dziecko dobrze tak żeby go nie skrzywdzić bo to jest naprawdę trudne. Ja mówię Antkowi że nie wolno bić wyzywać mówić brzydko a z przedszkola przynosi takie rzeczy że uszy więdną tak więc ja robię swoje a on łapie różne rzeczy z otoczenia . I jak wychować żeby było dobrze?

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja jestem juz!
Troszke zalamana bo usg wykazalo poszerzenie ukladu kielichowo- miedniczkowego u dzidzi i sie martwie
Wprawdzie lekarz powiedzial ze jest to czesta przypadlosc plodow i nalezy to skontrolowac za 2 tygodnie i moze wogole zniknac bez sladu i to samo czytam w internecie.
Ale jakies obawy i tak sa!
Pozatym wszystko pieknie, lozysko na scianie przedniej, waga dzidziusia 350 g.
No i dzidzia nadal pozostaje dziewczynka, na 80%
Może zniknie i nie będzie śladu. Ja pamietam jak z Antkiem byłam na USG 3D i nie chciał się za bardzo ruszać to lekarz powiedział że będę musiała biegać wokół Areny żeby młodego rozruszać

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja się zmobilizowałam i wyprasowałam 15 koszul męża i koszulki
Co Cię tak zmobilizowało?? Bo mnie jakoś nic nie może zmobilizować

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
u nas właśnie bedzie Aleksander jednak,czyli w skrócie Aleks imię mojego ulubionego bohatera z najlepszej książki z dzieciństwa
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mi w sumie Aleksander też się podoba jak nam potencjalna Laura spłata figla to przedstawię tę propozycję TŻtowi ale już widzę komentarze w mojej rodzinie (bardzo polityczni są), że Aleksander to jak Kwaśniewski
U nas chłopiec - ALEKSANDER dziewczynka - ANNA. Mój ojciec tak samo komentuje co do Kwaśniewskiego ale ja argumentuję że Tż dziadek miał tak na imię. Antek ma po moim dziadku imię

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:09   #1203
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Moja malutka w 25w4d miała 851g. Ale z wizją wczesnego porodu to kazdy gram się liczy, także niech rośnie malusia ile może
Ivonka7, przepraszam jesli juz pisalas i przegapilam - ale dlaczego jest u ciebie 'wizja przedwczesnego porodu'? Masz zagrozona ciaze?

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
A tak jeszcze wracając do imion to wydawało mi się zawsze, że moje imię jest już takie zanikające a tu proszę, na naszym wątku są aż cztery Iwony
Faktycznie, z jednek strony chyba malo jest teraz malych Iwonek, ale z drugiej zawsze mi sie to imie bardzo podobalo i wydawalo takie 'nowoczesne'. Jak mysle o Iwonie to widze taka babke zdecydowana ktora wie czego chce

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Wysmarowalam wczoraj takiego pieknego posta z podziekowaniami dla Was wszystkich i mi go wcielo

Ech...
: roza:
W kazdym razie dziekuje wszystkim Wam za troske!
: roza:

Jestescie kochane! Bardzo sie wzruszylam, ze tak sie o mnie i malutka martwilyscie. Jestescie fantastyczne!
Zariah, trzymaj sie cieplutko

Ja juz po obiedzie dzis.
Walcze z katarem wiec zawiesilam basen az sie tego paskudztwa nie pozbede. Bylam dzis u lekarza ogolnego na wizycie ciazowej, ale tu u mnie to cisnienie zmierza, siuski zbadaja paskiem i posluchaja tetna doplerem. Z badania brzucha wynika ze macice mam troche nad pepek, choc moja mala w 90% kopie bardzo nisko, i zazwyczaj po prawej. I ostatnio bardzo duzo kopie, az sie zastanawiam kiedy ona spi , bo zasypiam z kopniakami i z nimi sie budze, w dzien tez nie proznuje. Oczywicie nie musze pisac ze strasznie mnie to cieszy
Wczoraj mnie naszlo na slodkie i nie mialam slodyczy w domu (jak zwykle - tylko to mnie ratuje przed wazeniem 100kg :P) wiec upieklam ciastka owsiane - wyszly takie pastewne i dosc malo slodnie, ale bardzo sycace. Z mlekiem pozarlam
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:11   #1204
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Bo nie czuje malej tak czesto i tak mocno jak powinnam. a jesli czuej to najczesciej bardzo nisko tuz nad wzgrokiem lonowym. A rzadko bardzo gdzie indziej w brzuchu
polzna twierdzi ze czegos takiego jeszcze w swojej karierze nie spotkala - bardzo pocieszajace
Nie przesadzajmy... ja tez mojej nie czuje wybitnie czesto i wybitnie mocno. Sa dni ze czuje ja slabo i nie wyczuwam ruchow pod reka, a sa dni ze brzuch mi skacze jak szalony.... Kazdy ciaza jest inna, moze masz tak ulozone lozysko ze amortyzuje ruchy dziecka? Mialas sprawdzane polozenie lozyska?
Polozna zamiast Cie uspokoic, przebadac to takie rzeczy mowi ... co za baba no
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:13   #1205
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
wygrałam wczoraj aukcje http://allegro.pl/wyprawka-0-3-6-tez...955089973.html nie wiem czy warto czy nie ale cóż myślałam, że ktoś mnie przebije...
Jolkaaa, super ciuszki dla synka!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:17   #1206
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A ja od paru dni czuję bardziej ruchy dziecka wcześniej były takie delikatne, a teraz już coraz mocniej takie to fajne jak tylko kopie to od razu się cieszę jak nie wiem co, a zwłaszcza dzisiaj przy moim humorze

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Jolkaaa, super ciuszki dla synka!
dziękuję mam nadzieje, że warto było wygrać okaże się jak przyjdą

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:22   #1207
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
wygrałam wczoraj aukcje http://allegro.pl/wyprawka-0-3-6-tez...955089973.html nie wiem czy warto czy nie ale cóż myślałam, że ktoś mnie przebije...
jolka ty rozrzutnisio moje skąpstwo aż mi flakami przewraca jak patrze na tą cenę
moja kuzynka pracowała dorywczo na wakacjach w takim bardzo popularnym u nas lumpeksie, gdzie towar nie na wagę, tylko każdy na metkę z ceną i często były rzeczy z firmowymi metkami. Co tydzień przychodziły te same osoby po 5-8 osób w grupie i zgarniały cały towar np. spodnie jeansowe lub kurtki dziecięce itp. do przeglądnięcia, wybierały lepsze i nowe, kupowały i wystawiały różne zestawy na allegro. Dlatego jak widzę takie zestawy a la z anglii (disney+ next+ marks&spencer +H&M) to już wiem o co chodzi, bo oni przeważnie tylko firmówki wybierają

PS zabierzcie mi już komputer bo mam jakiś zadziorny dzień

Stary 2011-12-01, 15:23   #1208
tikki85
Zakorzenienie

Jolka jakie śliczne ciuszki. Szczególnie ten nietoperz .

Moja córunia dziś daje popis...zresztą Ona codziennie tak fika.
Stary 2011-12-01, 15:25   #1209
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
jolka ty rozrzutnisio moje skąpstwo aż mi flakami przewraca jak patrze na tą cenę
moja kuzynka pracowała dorywczo na wakacjach w takim bardzo popularnym u nas lumpeksie, gdzie towar nie na wagę, tylko każdy na metkę z ceną i często były rzeczy z firmowymi metkami. Co tydzień przychodziły te same osoby po 5-8 osób w grupie i zgarniały cały towar np. spodnie jeansowe lub kurtki dziecięce itp. do przeglądnięcia, wybierały lepsze i nowe, kupowały i wystawiały różne zestawy na allegro. Dlatego jak widzę takie zestawy a la z anglii (disney+ next+ marks&spencer +H&M) to już wiem o co chodzi, bo oni przeważnie tylko firmówki wybierają

ja sie nie znam na lumpexach ale wydaje m isie ze 150 zl za 39 sztuk to ok cena...

ide robic obiadek - dzisiaj mielone
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:29   #1210
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

No ja niestety nie mam znajomości w lumpach itp. więc pozostaje mi allegro i lumpy a w lumpach wiadomo nie zawsze się trafi coś fajnego za niską cene czasem trzeba dać więcej, różnie bywa...

póki co wszystko z ciuszków już mam i nic mi więcej nie potrzeba jedynie do kupie coś nowego na wyjście ze szpitala i to będzie wsio.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Jolka jakie śliczne ciuszki. Szczególnie ten nietoperz .

Moja córunia dziś daje popis...zresztą Ona codziennie tak fika.
dziękuję

Mój też daje popis szczególnie z rana

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja sie nie znam na lumpexach ale wydaje m isie ze 150 zl za 39 sztuk to ok cena...

ide robic obiadek - dzisiaj mielone

moim zdaniem też cena jest ok ani za wysoka ani za niska

mielone mniam

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 15:30   #1211
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka super ubranka
Stary 2011-12-01, 15:32   #1212
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Jolka super ubranka
dziękuję

jakoś ciągle głodna dzisiaj jestem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 15:38   #1213
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
No ja niestety nie mam znajomości w lumpach itp. więc pozostaje mi allegro i lumpy a w lumpach wiadomo nie zawsze się trafi coś fajnego za niską cene czasem trzeba dać więcej, różnie bywa...

póki co wszystko z ciuszków już mam i nic mi więcej nie potrzeba jedynie do kupie coś nowego na wyjście ze szpitala i to będzie wsio.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

dziękuję

Mój też daje popis szczególnie z rana
no ja już niestety też nie mam znajomości bo ta kuzynka tam pracowała w wakacje 2009, ale do dziś podobno jest tak samo, bo ona czasem tam zagląda. Nie uwierzycie ale co tydzień na otwarcie przychodzi tam 150 osób! a jak otwierają sklep to ludzie sie tratują na wzajem a potem sobie towar z rąk wyrywają.
teraz mam więcej czasu żeby nawet się wybrać ale boje się że mnie stratują albo zgniotą mi brzuszek, więc siedzę w domu

strasznie wam zazdroszczę że macie już ciuszki! ja nie mam jeszcze dosłownie nic na rozmiar 56 tylko 1xbody 62, bo rodzina obiecuje a ciągle nic nie dostałam, a poza tym u mnie ostatnio same dziewczynki.

Stary 2011-12-01, 15:41   #1214
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no ja już niestety też nie mam znajomości bo ta kuzynka tam pracowała w wakacje 2009, ale do dziś podobno jest tak samo, bo ona czasem tam zagląda. Nie uwierzycie ale co tydzień na otwarcie przychodzi tam 150 osób! a jak otwierają sklep to ludzie sie tratują na wzajem a potem sobie towar z rąk wyrywają.
teraz mam więcej czasu żeby nawet się wybrać ale boje się że mnie stratują albo zgniotą mi brzuszek, więc siedzę w domu

strasznie wam zazdroszczę że macie już ciuszki! ja nie mam jeszcze dosłownie nic na rozmiar 56 tylko 1xbody 62, bo rodzina obiecuje a ciągle nic nie dostałam, a poza tym u mnie ostatnio same dziewczynki.

ja u siebie w lumpku czasem kupiłam siate ciuszków i zapłaciłam mało raz 8,70 raz 17zł ale wtedy cena była 10zł za kg a raz trafiłam na 30zł za kg i zapłaciłam za siate ok 60zł a w dniu dostawy cena za kg jest 65zł

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 15:41   #1215
mag_99
Rozeznanie

Cytat:

o matko to musi być chyba jakiś dobry lump? jak tyle ludzi walczy o te ciuchy
ja też za wiele nie mam... kupię po 3 sztuki bodziaków, pajaców, śpiochów, kaftaników itp. w rozmiarze 56 i 62 bo pewnie jak się dzidziuś urodzi to każdy przyjedzie zobaczyć z jakimś ciuszkiem i narobi się tego cała masa...

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:42   #1216
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

jakoś ciągle głodna dzisiaj jestem
zaraz zjem obiadek dziś rosołek a i tak wieczorem będę cos jadła znając życie
Stary 2011-12-01, 15:44   #1217
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
o matko to musi być chyba jakiś dobry lump? jak tyle ludzi walczy o te ciuchy
ja też za wiele nie mam... kupię po 3 sztuki bodziaków, pajaców, śpiochów, kaftaników itp. w rozmiarze 56 i 62 bo pewnie jak się dzidziuś urodzi to każdy przyjedzie zobaczyć z jakimś ciuszkiem i narobi się tego cała masa...
no każdy przychodzi z prezentami u mnie jest taki zwyczaj, że jak dają ciuszki w prezencie to większe rozmiary

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
no ja dzisiaj jestem tylko na 1bułce słodkiej i 1bananie

idę zaraz coś zjeść, ale sama nie wiem na co mam ochotę...
może zjem obiad mamy, a może nie...

a rosołek chętnie bym zjadła oj...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 15:49   #1218
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
no każdy przychodzi z prezentami u mnie jest taki zwyczaj, że jak dają ciuszki w prezencie to większe rozmiary

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

no ja dzisiaj jestem tylko na 1bułce słodkiej i 1bananie

idę zaraz coś zjeść, ale sama nie wiem na co mam ochotę...
może zjem obiad mamy, a może nie...

no i fajnie, a u mnie taki ciemnogród że się czeka aż sie dziecko urodzi a wcześniej to nie wolno nic absolutnie kupić a jak się urodzi to tatus ma latać po sklepach z jęzorem na wierzchu
olewam to i sie wybiorę niedługo na zakupy dla rozm 56

Stary 2011-12-01, 15:49   #1219
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

zapraszam
Stary 2011-12-01, 15:52   #1220
aaagga
Raczkowanie

a w ogóle to mnie natchnęłyście i zamierzam uszyć mojemu Dominikowi garniturek na rozm 62 lub 68: koszula, marynarka, spodnie i płaszczyk
znalazłam takie wykroje:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (37,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (35,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (90,3 KB, 5 załadowań)

Stary 2011-12-01, 15:53   #1221
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Bo nie czuje malej tak czesto i tak mocno jak powinnam. a jesli czuej to najczesciej bardzo nisko tuz nad wzgrokiem lonowym. A rzadko bardzo gdzie indziej w brzuchu
polzna twierdzi ze czegos takiego jeszcze w swojej karierze nie spotkala - bardzo pocieszajace
Oj kochana nie przejmuj sie tym jej gadaniem. Pewnie Twoja mala jest spokojniejsza jak moj Filipek w brzuszku. Kopal ale byl spokojniejszy duzo bardziej niz dzidzia ktora teraz mam w brzuszku. A ta polozna to wyjatkowo zlosliwa. A Ty nie bierz sobie do serca wszystkiego co Ci mowi. Filipka czulam tez raczej nizej, czesto pod pepkiem a czasem z boku z jednej lub drugiej strony obok pepka. Ale pozniej dzidzia kopie tez w okolicy zeber, a raczej czuc takie wpychanie, rozpieranie, brzuch faluje itd. Ta dzidzie za to czuje czesciej ze skacze mi po narzadach: po pecherzu, jelitach, czasem czuje jak sie przekreci i lezy poziomo to po obu stronach na raz ale tez czuje czesto wyzej tam gdzie zoladek
Kazda ciaza jest inna, kazdy bobasek jest inny i nie przejmuj sie tym gadaniem.
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja też wychodzę po 6 z domu bo na 8 muszę dojechać do Poznania więc małego zaprowadzam ja. To że Antek poszedł teraz do przedszkola to ma taki plus że on sie teraz wychoruje i nie będzie tak chorował w przyszłyjm roku.
No widzisz, moj Filip niestety za maly dopiero skonczyl 2,5 roku, wiec nie mam nawet takiej mozliwosci poslania do przedszkola przed urodzeniem maluszka. A tobardzo dobry pomysl, Antek Ci sie wychoruje i bedziesz miala potem luz.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:58   #1222
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A czytalam dzisiaj ze cialo kobiety podczas ciazy nabiera tluszczyku przede wszystkim w biodrach i udach jakos rezerwe tluszczowa - na czas laktacji. Ciekawe

A zastanawiam sie, czy zawsze jak sie zatrzymuje woda w organizmie to sie puchnie? Bo ja nie czuje sie spuchnieta, czasem stopy czuje ze maja ciasniej w butach ale nie sa widocznie spuchniete, zastanawiam sie czy mozliwe ze to wody tak nabieramy, czy jednak to wszystko to tluszcz? (bo dzieciaczki jeszcze malutko waza )
A to wszystko możliwe z tym tłuszczykiem. Bo ja jak miałam bardzo obfity pokarm to do swojej wagi z przed ciąży (54kg)wróciłam w 2 tyg ( a przy porodzie ważyłam 70). Także nie przejmujcie się bo skoro macie zamiar karmić cycem to naprawdę szybki sposób na zrzucenie wagi i tego sflaczałego brzuszka

No i co do tej wody. To może naprawdę sporo jej się zbierać. Emigra może Ci się wydawać,że nie jesteś opuchnięta a w rzeczywistości możesz już mieć lekką opuchliznę ( stąd też może Twoja waga, którą się martwisz) Pisałaś, że zaraz 27 tydz Ci leci Pamiętam, że ja w tym samym czasie brałam swój ślub. I jak sobie potańczyłam trochę to po weselu miałam opuchnięte kostki. Opuchlizna nie zeszła już do porodu. Myślałam też, że wcale nie jestem tak opuchnięta a jak dobę po porodzie cała woda ze mnie ''zeszła'' to jak spojrzaąłm na swoje nogi to pomyślałam ''Boże, czy ja mam aż takie chude nogi '' Jednak miałam nie tylko opuchnięte kostki jak mi się wydawało , ale też całe nogi i nawet palce u rąk

Ważne jest, żeby kontrolować swoją wage zaraz po zejściu z łóżka i drugi raz przed pójściem spać. Bo jak lekarz zobaczy , że to wcale nie tłuszczyk tylko właśnie za dużo wody w organiźmie to może skierować do szpitala, żeby lepiej się temu przyjrzeć.

Cytat:
A tak jeszcze wracając do imion to wydawało mi się zawsze, że moje imię jest już takie zanikające a tu proszę, na naszym wątku są aż cztery Iwony
Moje imię jednak dalej jest żadkością. Bo jak już się zdarzy, że ktoś do kogoś powie ''Roksana'' to wydaje mi się, że mówi do mnie. Nie znam innej osoby o tym imieniu

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Mój mężuś też Piotrek
Jej coś mnie żołądek boli... zjadłam o on boli jak z głodu
Co do Piotrków to:
1) bardzo ładne imię
2) wszystkich co znam o tym imieniu to bardzo sympatyczne osoby i do tego żartownisie jakich mało.

Cytat:

Może twoja malutka póki co upodobała sobie pozycję w poprzek i dlatego ją tak nisko czujesz
Cytat:
Właśnie spoglądnełam w linka - bardzo ładne rzeczy.

Ale zjadłam sobie obiad. 2 duże udka z kurczaka, 4 gałki ziemniaków polanych tłuszczykiem i pół słoiczka papryki. W końcu czuję się najedzona jak należy

No i muszę powiedzieć, że po tyg ciężkich zmagań z chorobą syna dziś odżył. W końcu dzisiaj miał dobry humor i się bawił. A co najlepsze przestała go buzia boleć i zaczął jeść, a taki ma przy tym apetyt, że byłam w szoku patrząc na ilość jaką pochłonął. Bo nawet jak był zdrowy to nie zjadł tyle co dzisiaj
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:59   #1223
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle to mnie natchnęłyście i zamierzam uszyć mojemu Dominikowi garniturek na rozm 62 lub 68: koszula, marynarka, spodnie i płaszczyk
znalazłam takie wykroje:

Blagam, tylko nie tak malenkiemu dziecku garnitur i koszule.
To meczarnia dla takiego dzidziusia.
Dorosly maly.
Takie dziecko powinno miec wygodne ubranka, z bawelny, welurku, polarku a nie takie sztywne.
Zastanawiam sie czy ubiera sie takie malenkie dzieci w te sztywne ubrania dla swojej przyjemnosci? Dla ucieszenia oka?
masakra
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:00   #1224
cziqua
Zadomowienie

a ja własnie oglądam sobie film dokumentalny o karmieniu

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/8967/...dka_2005_.html

tylko niestety trzeba sie zalogowac i wykupic pakiet na 7 dni za 3,6 ale wtedy można wszystkie filmy do oporu oglądac przez tydzień albo można zobaczyc jednorazowo 72min

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:06   #1225
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja własnie oglądam sobie film dokumentalny o karmieniu

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/8967/...dka_2005_.html

tylko niestety trzeba sie zalogowac i wykupic pakiet na 7 dni za 3,6 ale wtedy można wszystkie filmy do oporu oglądac przez tydzień albo można zobaczyc jednorazowo 72min
A no nie raz oglądałam filmy z tej stronki Również polecam
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:07   #1226
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

ja znowu jak po ogień... głupio mi tak, że się praktycznie nie udzielam a wpadam i wypytuje wybaczcie...

Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa... Gdzie robiłyście usg połówkowe?? tak, żeby mi filmik nagrali i pomierzyli maleństwo...
Dzisiaj zaczynam 20 tc więc tak za 2 tygodnie pasowałoby iść

Będę BARDZO wdzieczna za odpowiedź
ja byłam w Volumed u Pani Agnieszki Nawara- Baran
tu jest ich strona: http://www.volumed.pl
Właśnie przed chwilą moja dzidzia miała pierwszy raz czkawkę chyba po tostach bo jadłam wtedy

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:16   #1227
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Oj pojadłam obiadki mamy są najlepsze i na nie często mam ochotę

A teraz piję gorącą czekoladę

Mama mi opowiadała, że była dzisiaj w banku i spotkała tam dziewczyne w samym sweterku i rajstopach jasnych beżowych bez spódniczki bez niczego i sweterek był krótki masakra hehe

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
no i fajnie, a u mnie taki ciemnogród że się czeka aż sie dziecko urodzi a wcześniej to nie wolno nic absolutnie kupić a jak się urodzi to tatus ma latać po sklepach z jęzorem na wierzchu
olewam to i sie wybiorę niedługo na zakupy dla rozm 56

mi też mama na początku mówiła żeby nie kupować wcześniej, ale bez przesady ja nie mam zamiaru wszystkiego na ostatnią chwile a już tym bardziej żeby TŻ sam latał co to to nie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
zapraszam

za daleko mam

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
znalazłam takie wykroje:

super zazdroszczę Ci talentu szycia

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Właśnie spoglądnełam w linka - bardzo ładne rzeczy.

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 16:17   #1228
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Smacznego U mnie dziś domowa pizza
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:19   #1229
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A co będziecie robić z ciuszkami jak już dziecko się urodzi i z nich będzie wyrastać chowacie je czy może sprzedajecie albo komuś dajecie??

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Smacznego U mnie dziś domowa pizza
Mhmmm domowa pizza pychota osobiście sama nigdy nie robiłam bo nie znam przepisu żadnego fajnego

ale jak mama zrobi to jest mega pyszna

Moja mama to zawsze jak coś robi to wszystko na oko - nie ma ustalonych przepisów zawsze robi tak jak jej się podoba i zawsze wszystko jest takie pyszne szkoda, że ja tak nie potrafie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-01, 16:22   #1230
iw32
Rozeznanie

Cytat:
A co będziecie robić z ciuszkami jak już dziecko się urodzi i z nich będzie wyrastać chowacie je czy może sprzedajecie albo komuś dajecie??

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Mhmmm domowa pizza pychota osobiście sama nigdy nie robiłam bo nie znam przepisu żadnego fajnego

ale jak mama zrobi to jest mega pyszna

Moja mama to zawsze jak coś robi to wszystko na oko - nie ma ustalonych przepisów zawsze robi tak jak jej się podoba i zawsze wszystko jest takie pyszne szkoda, że ja tak nie potrafie
Ja też wcześniej nie przepadałam za tym wygniataniem ciasta do pizzy ale odkąd mam automat do chleba z różnymi funkcjami, np. wyrabianie ciasta to zrobienie pizzy jest czystą przyjemnością Polecam wszystkim to urządzenie
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości