|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny test juz zakupiony ale szczerze wole jeszcze poczekac bo moze cos sie rotkreci.
Temp w pochwie 37,3 zazwyczaj mam 36,5. Pod pacha mam zawsze 35 teraz 36,1 co u mnie jest malo spotykane. Dotyczczas uwazalam ze pierwsze 5 dni po okresie to dni bezplodne... widac jak na moj wiek za malo sie nauczylam. Miesiaczki mam zawsze jak w zegarku co 28dni obfite 5 dni, dotychczas zadnym plamien nie mialam. No nic zaczekam do jutro i najwyzej sie przetestuje. Rozmawialam z mezem i on z opcji 3 w chwili obecnej nie jest zadowolony... ach bedzie ok. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30816699]Wystarczy, że owulacja przyjdzie ciut wcześniej i wszystkie wyliczenia pójdą na marne
![]() Masz racje. A ja znowu plamie... temp w pochwie 37,3 i plamienia... nie rozumie...
![]() |
#4775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje dziewczyny za rady ![]() Czegos sie nauczylam, sex bez gumki tylko przed okresem ![]() Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
ma zielone pojęcie
|
Mam nadzieję, że mówisz o dniach niepłodności poowulacyjnej określanych np. metodą objawowo-termiczną, a nie o wyliczanie ich metodą kalendarzyka
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4778 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zrobiłam test i mama krecila sie po domu wiec musialam go schowac... Za pół godziny odczytalam wynik i dwie kreski tyle tylko ze druga taka slabo widoczna a poza tym czytalam,że po 10 minutach wynik nie wazny . W piątek powtórzę test . Ale chciałam wiedziec co o tym myslicie? Czekam na odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Musisz powtórzyć test ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że powinnaś zrobić test jeszcze raz po 10 minutach jest nie wiarygodny a co dopiero po 30
![]() Zamknij się w łazience przed mamą i go powtórz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Przyczajenie
|
kocham sie z chlopakiem w prezerwatywie on dochodzi poza mna. mam objawy okresu, wypryski i bolace piersi ale tez kurde taki dziwny bol w okolicy wyrostka robaczkowego i strasznie mnie to strsuje.... moze to opoznienie wynika z tego ze 1,5 tyg temu mialam 3 strasznie stresujace dni takie ze nic nie jadlam i zle sie czulam...
a z chlopakiem kochalam sie w potencjalnie nieplodne bo w 8. i w 23. dniu cyklu... zazwyczaj mam 28/29 dniowe cykle... okres powinnam dostac 28. listopada bo ostatani byl 31 pazdziernika dzisiaj nie boli mnie z bolu ale bola jajniki i jak wsuwam palec do pochwy wyczuwam duza kulke... to chyba nisko ulozona szyjka macicy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej postanowilam napisac jeszcze raz , jako,ze termin mojej wizyty troche sie przeciaga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
Jak dlugo zyje nie mialam tak dziwnego okresu... plamienie, nastepny dzien nic, potem krew ale to w takiej ilosci ze wkladka wystarczy. Myslalam ze cos sie rozkreci a tu lipa w nocy znowu nie lecialo nic...
Dotychczas mialam takie bole ze z lozka wyjsc nie umialam + tygodniowa migrena a jak juz zaczelo leciec to co 2 godziny tampon przeciekal... to wszystko jest takie dziwne bo teraz czuje sie rewelacyjnie pod tym wzgledem... edit: wyjelam tampon od wczoraj wieczora nie poleciala ani kropa... temp w pochwie 37,3 szyjka macicy zaczyna uciekac w gore tak jak w poprzednich dwoch razach. Za tydzien powtorze test. Ja mam wrazenie na 99% ze to ciaza. Chetnie bym sie wybrala do lekarza ale jestem poza granicami kraju wiec poki co ta opcja odpada.
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2011-12-01 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Albo powtórz test z moczu, ale rano, bo chyba robiłaś po południu, jeśli dobrze kojarzę? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Przyczajenie
|
Cześć Wam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Przyczajenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30834327]A minęły już 2 tygodnie od ostatniego niezabezpieczonego stosunku?[/QUOTE]
Tak. Ostatnią miesiączke dostałam 10 Listpada ale ona byla bardzo dziwna...;/ trwala tylko 4 dni , nic mnie nie bolalo i była mało krwista . Zaraz dzien po niej zaczely sie te bolesci. Dlatego podejzewalam ciąze... Robiłam to z chłopakiem bez zabezpieczenia równiez w dni płodne nawet 2 razy dziennie ale ani razu nie konczyl we mnie. Niestety moje wszystkie objawy wskazywały na ciąże wiec zrobilaam test ale odczytalam wynik po 30 minutach bo mama sie krecila i musialam go schowac a tam 2 kreski. Dzis w poludnie test powtorzylam i jedna kreska juz sama nie wiem;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli to dopiero 22. dzień cyklu, a do następnej miesiączki masz jeszcze, jak napisałaś, 8 dni, to na test może być za wcześnie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Przyczajenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30835165]A to też może być niebezpieczne
![]() Jeśli to dopiero 22. dzień cyklu, a do następnej miesiączki masz jeszcze, jak napisałaś, 8 dni, to na test może być za wcześnie.[/QUOTE] Ale przeciez jesli moglabym zajsc w ciaze to przed tamta miesiaczka ...Czyli test juz powinien chyba wyjsc... Tak mnie bolą od 4 dni piersi ze nie moge nawet spac na boku ani na brzuchu ...Sama juz nie wiem co robic. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- mrowinka jestes ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
Jeżeli zrobiłaś test i wyszedł negatywny to już dobry znak
![]() ![]() ![]() ![]() Najważniejsze, żebyś się tak tym wszystkim nie stresowała zawczasu ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zadomowienie
|
A ja sobie z nastepnym testem poczekam okolo tygodnia.
Dodam ze mam mrowienie wpiersiach tak jakby napelnialy sie mlekiem podczas karmienia. Ach ta niepewnosc.
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
hm jeśli chodzi o to mrowienie i "napełnianie mlekiem" to myślę, że już sie trochę nakręcasz"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A w przyszłości - zabezpieczajcie się, żebyś takiego stresu nie przeżywała co miesiąc, nie warto tak ryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie bolały mnie az 1.5 tygodnia przed okresem. Zastanawiają mnie te bóle przez calusienki cykl;/ jakbym miala okres,ale sa chwilowe -takie skurcze... i ta krew w sluzie? No i ta dziwna miesiączka...;> z czego to moze byc w takim razie? Stosunek przerywany stosujemy juz 3 lata... Zawsze wszystko bylo ok... Wiem,że to nie jest forma antykoncepcji ,ale tak jakos wyszło....
To nie wiem powtarzać ten test ? albo isc na te badania ? czy raczej nie ma takiej potrzeby ? Przez te testy to ja zbankrutuję chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
Ja sie nie nakrecam i nie wyszukuje na sile objawow
![]() domis moze najzwyczajniej udaj sie do ginekologa, wg mnie gdyby do zaplodnienia doszlo w poprzednim cyklu to juz dawno test wykazalby pozytywny wynik. Jesli chcesz to mozesz dla wlasnego spokoju zrobic nastepny test ale wybierz ten drozszy bo te tanie sa zawodne. Wg mnie w ciazy nie jestes. Masz moze nadzerke??? Jesli masz to moze od tego byc ta krew w sluzie.
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2011-12-01 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Raczkowanie
|
współżyłam 18.11.2011, okres dostałam 25.11.2011, był taki jak co miesiąc - obfity. mój cykl trwa 28 dni. mam dziwny metaliczny posmak w ustach. robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. czy jest możliwość że doszło do zapłodnienia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zadomowienie
|
U mnie nadal cisza... okresu brak, plamien brak. Podbrzusze boli, pochwa jakos dziwnie ciagnie w dol, nos mam czuly jak pies... dym papierosowy pachnei dla mnie jak otwarta kanalizacja
![]() Za pare dni zrobie drugi test.
![]() |
#4800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim zdaniem na 100% w Twoim brzuszku rośnie maleństwo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.