|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Matko, czemu?
Co z Twoją pupą jest nie tak? ![]() Marinko, chodźmy spać, bo mi odbija
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Pstryk!
Dzisiaj ja zapalam światło ![]() Cześć Telik! Johny już wstał? Moja gwiazda chyba ma katar, do tego poranna kupa, ale mam nadzieję, że jeszcze zaśnie, w czym pomaga karuzelka ![]() Idę lookne jak wczoraj dżampra Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-12-02 o 06:40 |
|
|
|
#3064 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój siedmioletni bratanek wraca na początku listopada z kościoła do babci do domu. a moja mama (jego babcia) zdziwiona pyta: a ty co tu robisz? a on: ksiądz odwołał różaniec. biedaczek - nikt mu nie powiedział że różaniec jest tylko w październiku![]() Cytat:
![]() ![]() : pala:. mam nadzieję że go znajdzie i jeszcze dostanie ten człowiek karę za to że uciekł z miejsca przestępstwa(hmmm... brzmi tak poważnie).20 min wpada do salonu mój T. co o 5:40 rano w jego wypadku nie zdarza się. zdziwiona i przerażona pytam :coś się stało z Emilem? A on : tak, zrobił wielką i śmierdzącą kupę. ![]() i co to ja chciałam powiedziec... słuchac laski własnej intuicji!!!! jednak jest coś takiego jak matczyny instynkt. acha... i co tu za rozmowy wieczorową porą? ![]() ![]() drapanie, banany...Brunetka - trzymam wielkie kciuki idę dalej dekorowac mieszkanie świątecznie. miłego dnia i do zobaczenia |
||||
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Meszares Klara jest the best
- ubieranie choinki wymiata Brunetka ![]() A ja tradycyjnie niewyspana ...choć powoli przyzwyczajam się do tego stanu 3 pobudki na karmienie + 2 na utulenie no i 7:00 dzień dobry.Także dzień dobry dziewczynki i zmykam pod prysznic, bo kawa nie pomaga
|
|
|
|
#3066 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam. Dziecię siedzi mi na kolanach i domaga się zabawy. Chyba nie popiszę.
|
|
#3067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No, ale trzeba jakoś zebrać siły, bo przede mną cały długi dzień... Na 12.30 wizyta w poradni. Dzień dobry nie powiedziałam, wstyd.
|
|
#3068 | ||||||
|
Rozeznanie
|
I ja sie witam przy kanapeczkach i zbożówce
![]() Cytat:
Doczytałam, że ślubujesz w kwietniu! Super, zazdroszczę bo z chęcią przeżyłabym to jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Był poruszony temat banana i od razu przypomniała mi sie reklama, która tż pokazywał mi na necie http://www.youtube.com/watch?v=aOHLHgZ5-rc U nas kolejna nocka ze standardowymi pobudkami o 3 i o 5 na ciumkanie UU i spanie do 7. Teraz pyzunia szaleje na brzuszku na macie i niczym wskazówka zegara obraca się o 360stopni
|
||||||
|
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj chcial mi usiaść na golasowe kolana (gołe...) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-02 o 08:20 |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Moje dziecie wstało dziś o 7 zjadło i dosypia dalej
wczoraj padła o 19.30 12 godzin snu ale musze ja zaraz budzic i odstawić do mamy, bo dzis jade do szkoły. Troche sie denerwuje i jestem podekscytowana. dla wszystkich potrzebujących |
|
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Muszę po kawałku nadrobić, bo widzę że znów się rozkręciła impreza wieczorem ![]() a znając wizaż, pół postów nie zacytuje... Napisałabym wcześniej, ale siatkę oglądam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cholerka...mam nadzieję że znajdzie drania!
|
|
|
#3072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trochę Ci zazdroszczę. Sama bym się wybrała tylko ja na trenera rozwoju osobistego Ciekawe jak Nasz Brunetka ?
|
|
#3073 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kurka...siatkówka mnie nerwowo wykończy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agni, coś się dziewczyny rozmarzyły, nie?:P Myślałby kto że takie wygłodzone :P A to pierwsze - rewelacja ![]() taaaa...ja tak swojemu kiedyś powiedziałam, to tylko podejrzanie zadowolony skomentował "mmmmmm..."
|
|
|
#3074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurka wodna coś tam u Was się zaczarowało na złe ![]() Macie nr rejestracyjne? może nie ma tego złego, czasami z ubezpieczenia można niezłą kaskę ściągnąć za drobną stłuczkę i po wyklepaniu extra kaska zostaje w kieszeni. Oby tym razem tak było. Cytat:
podeślij ją do mnie na ten czwartek i piątek jak nie chce do żłobka. Cytat:
![]() Cytat:
Ja się nigdy nie załapię na impresssskę ![]() O 21-22 padam na pysk, tak mi się spać chce. o 1 z oczami na zapałki karmiłam młodą. Nadal flegma jej się odrywa i nie widzę żeby było lepiej. Drze się i nie mogę dobrze nosa oczyszczać z tego. Kiedy to się skończy? Idę jeść BANANA na śniadanie ( z lodówki, nie z majtasów męskich)
|
|
#3075 |
|
BAN stały
|
Wróciłam Pipki
Przede wszystkim zdrówka dla wątkowych maluszków!!! Po drugie gratulacja za zabki,udane wizyty. Zapałeczko-neurolog prywatnie,chjoć każde dziecko rozwija sie inaczej. Moi nie byli ksiazkowi a nowe umiejętnosci nabyli np. 3 w ciagu jednego dnia. Pieleszko kamień z serca ![]() You już niedługo koniec roku i koniec problemów Brunetko kopniaka dostałaś i czekamy na Ciebie ![]() Zmalowana uruchamiam wielkie kciuki 14-go ![]() Moja Pitu Pitu nie ma zębuli. Turla sie się wszędzie. Dziś się popłakała bo nie weszły Jej 2 gryzaki TT i smoczek do buzi A tak sie starała.Nie chce jesć MM tylko cyca. W weekend miałam przeboje-kolezanki zorganizowały babski wieczór-wyjechałam koło 18-tej. Siedziałyśmy so 24 a mi się akumulator rozładował jakieś 45 km. od domu,w srodku nocy,koleżanka poszła do remizy prosić o pomoc,i tak sie ciągalismy autami aż koleżance zabrakło paliwa.Chłopaki zamienili akumulatory i o 4 rano piojechałam na cpn po paliwo do bańki,po drodze złapała mnie policja a mam nieprzerejestowane auto.Tak szybko gadałam,ze nie zabrali ani dowodu,ani na lawetę mnie nie wzięli a puścili. Dojechałam z paliwem i się okazało,ze wentle koleżance poszły i akumulator. Zawiozłam ja do domu a my z koleżanką pojechałysmy. Jej mąż jej do domu nie wpuścił,obudziłyśmy syna. I tym sposobem o 5:30 rano zlądowałam w domu. W domu T,. siedzi z Izą i ja buja bo przez ten czas nie spała,nie jadła.Dopiero jak jej cyca zaaplikowałam usnęła. Oczywiście nasi mężowie nie wierzyli na poczatku w całą tę historię. Kupiłam wszystkim już prezenty.Jak nigdy o tej porze. Ufff... Dzień dobry
|
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Nerola o jacie nie moge, co za przygody! Brunetka trzymam kciuki! U nas nocka jako taka: mlodemu zachcialo sie zrobic po 23 kupe i potem budzenie mu sie poprzestawialo, jedynie tyle dobrego, ze spalismy do po 8. Teraz juz znowu spi. A mnie gardlo dalej nawala. aaa i Wiki znowu w nocy zygala, mam dosc |
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka, bój się Boga, nareszcie jesteś
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie w ddtvn Zawitkowski instruował jak prawidłowo zakładac pampersa niemowlaczkowi. Szkoda, że nie pokazał jak radzic sobie z dzieciem, które robi mostki, fika nóżkami, obraca sie
Te wszystkie chwyty na lalce może i się sprawdzają
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
coś mi się z postem pokiełbasiło
cześć wszystkim ![]() uspiłam M<ajkę ![]() meszsares Twoja Klara jest boska! i to imię! jak będę miałą kolejną córkę tak właśnie bedzie się nazywać. a tak na marginesie jest święta Klara? idę nadrabiać iwona |
|
|
|
#3080 | |||||
|
Zadomowienie
|
A mam Was tu kuny macie gniazdo!!!
(tak moja babcia mówiła jak nas przyłapała na piciu kawy z siostrami i mamą )tak ja Wam tu z serduszka się zwierzam, a te se tu polewkę urządzają! ustawiać się w kolejkę zaraz Was no brąclik to klinek kiełbasy (klinek= kawałek, pętko)[QUOTE=Naataaszkaa;3083908 2 fajnie to zabrzmiało [/QUOTE] znaczy smyrgnoł mi cały tż nie tylko banan ![]() Cytat:
my mieliśmy trzy i koniec więcej nie trzeba tak mówiła pani orto jego zas...ny obowiązek niech się wywiązuje w końcu przysięgał ![]() ![]() Cytat:
ja ci dam ciąża ![]() myślisz że byłby z niego dobry i odpowiedzialny ojciec ![]() ![]() Cytat:
trzymam ręce za Was daj znać jak poszło!Cytat:
Cytat:
strzelam foch i idę wypić kawę
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
nie wygrałam 11 milionów
![]() ![]() dzień dobry po baaaaaaaaaaaardzo ciężkiej nocy ![]() |
|
|
|
#3082 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przypomina mi to trąbe słonia![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wstałyśmy więc dzień dobry ![]() Noc w porządku, standardowo o 5 totalne rozbudzenie, śmiechy, piski... na koniec potężna kupa.. aż w końcu obie padłyśmy i tym sposobem obudziłyśmy się przed 9 ![]() Nade mną też coś wisi niestety Co ja rano przeżyłam to masakra!!!!! Leży sobie moja Hania w łóżeczku pod karuzelką i się bawi.. ja w łazience pranie ładuje do pralki i nagle słyszę trzask! Lecę do pokoju a tu żarówka (mamy żyrandol z 3 długimi żarówkami wiszącymi w dół) się musiała przepalić i strzeliła, spadła na ziemię i się roztrzaskała matko boska tak się wystraszyłam czy czasem Hania jakimś szkłem nie dostała że aż mi serce stanęło.. na szczęście nic do niej nie doleciało... do tej pory mi się ręce trzęsą Tż powiedział że sprawdzi dzisiaj instalacje bo to nie jest normalne... siedzę teraz i boję się światło gdziekolwiek zapalić.. a taka szarówa na dworze |
||||
|
|
|
#3083 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedynie oliwek nie cierpie ![]() Cytat:
![]() Ja już chyba rok nie jadłam bigosu i tak za nim tęsknie ![]() Zdrówka dla Sary Cytat:
![]() Witam U nas nocka standardowa pobudka o 6 a potem spanie do 9 oczywiście pare pobudek na smoczka ale to już pikuś ![]() Krystkowi przebrała pielucha , cały leżaczek mokry . Najgorsze jest to że nie potrafie zdjąć tego pokrowca do prania |
|||||
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Dziewuszki za kciuki, ja już odliczam dnia.. ![]() Co do odciągania siusiaka. To ja zaufam swojej pediatrze. Nie wzięła sobie tego z kosmosu w sumie, ze tak sie robi. Ale chyba się nie zrozumialyśmy Laski..bo ja mu nie naciągam tak aby tam wylazło TO, tylko tak do tej dziurki żeby się pokazala i na tym polega własnie to powięszkanie. ;> marzena_s ja od Małego jadła tatara co się większości ludzi w głowie nie mieści do tej pory. Uwielbiam to danie. Ale np. nie cierpiałam rosołu, a teraz lubię, oliwki w ciąży sobie zbrzydziłam, generalnie też byłam niejadek, a teraz wszystko zjem
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-02 o 10:45 |
|
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
witam slonecznie
![]() idę dzisiaj do rossa, bo od dzisiaj nowa gazetka, muszę kupić chusteczki, słoiczki, i wybrać te kody z hippa+ ta paczka z hippa, miała któraś??co w niej jest?? |
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
alibany ślubuję ślubuję
|
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Na górze jest reklama Pantene i jest rudy kolor włosów. Taki sobie zrobię !
|
#3088 |
|
BAN stały
|
Agaduś ja wybrałam paczkę w Rossie-była łyzeczka,słoik dynia z indykiem i sok marchwiowy. A najfajniejsze jest to,ze chwilę przed tym kupiłam identyczne słoiki i sok-to sie nazywa urozmaicona dieta mojego dziecka ![]() Co do pitusiów-ja moim nigdy nic nie naciagałam,nie wyciagałam,myłam tam gdzie pod wpływem ruchu samo się usunęło. |
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Tak miałam nadrobić, że zasnęłam, na szczęscie, bo teraz kumata przynajmniej jestem
Pospałyśmy z przerwami do 10 ![]() Ale katar chyba nadal jest... Youyou, mam nadzieję, że znajdziecie sprawcę! Meszares dawaj więcej tych tekstów, ja chcę żeby moja już mówiła ![]() Monia, "to nie moja wina" świetny jest!!! Mnie chyhba z tym samym co i Tobie ![]() Agadus, ja odebrałam - jakiś słoiczek, soczek i łyżeczka - chyba że mi się pochrzaniło
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Chyba nie możliwe jest Was nadrobić bo moje córki śpią po 20 minut ![]() Zresztą wczoraj dostaliśmy mnóstwo ciuchów na 68 i 74 ![]() I chciałam pospać dziś bez przerwy i wczoraj o 21.30 dałam im po 150 ml... i pospałam do... 4... Moje panny ani myślały po jedzeniu spać tylko się bawić... Cwaniary mi rosną
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

Co z Twoją pupą jest nie tak? 

Trzymaj się 
)
)

Będę się kulać