|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
A ja sie witam i zaraz ide sprzatac dalej
Mikul poszedl spac ok 22 wczoraj i obudzil sie dzisiaj po 7, dostal papu i byl spokojny, zaczelam sobie sprzatac lazienke, druga lazienke i pol godz temu zaczal byc niespokojny wiec go ululalam i teraz ladnie sobie drzemie w lozeczku musze korzystac coby zdążyć umyc podlogi
|
|
#2402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wyprzedzamy przyszłość ![]() Cytat:
no za brak kapciochów i skarpet.a serio mam nadzeiję, że lepiej ci już acelinka - Natalcia w tym dresiku super wygląda siedziała sobie w leżaczku, małż jej fotki strzelała, a ona mu takie uśmiechy pokazywała. dopiero odsłonięcie kocyka uwolniło aromat ...
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż kiedyś nagrywał młodego kamerką jak ładnie w łóżeczku z misiami z karuzeli sobie gadał
i nagle zaczął pchać kupalę No więc tż dalej nagrywał jak młody się pręży i wygina![]() No to bedzie pamiątka dla młodego, że hej! Po której odda starych do domu starców bez zastanowienia
|
|
|
|
#2404 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() próbowałam, próbowałam za trudne to dla mnie Cytat:
dzięki za inf o kremie, chyba jednak się skuszę na niveę bo hippa odstawiam właśnie- podejrzewam uczulenie ![]() ciekawe jakie ta moja spacerówka ma możliwości, trzeba będzie sprawdzić.. Natalek w dresikach superancka! moją też tak kiedyś ubrałam w bluzę z kapturem i spodnie - świetnie wyglądała ![]() Cytat:
zjadła i obudziła się koło 8 i domagała się włączenia karuzeli ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziąsełka swędzą- ząbki się szykują ![]() Cytat:
niech Ci szybko przechodzi ból a panienkę wycałuję, dziękuję choć przyznaję, nie narzekam tfu-tfu ![]() ale Ty na Mikiego też nie masz co narzekać
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mojemu dziecku całe spanie się po...pomieszałoCytat:
![]() Cytat:
Hihi jaki mały Natek fajny A te poliki to do wycałowania tylko |
||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogole to tak mysle o prezentach swiatecznych i narazie mam tylko jedna koncepcje jako dodatek do prezentu mamy tżta, chce zrobic etui na komorke z muliny ciekawe czy mi sie to uda
|
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe Ale ma spanie ta Twoja córcia![]() |
|
|
|
|
#2409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry paniom
![]() TZ ma dzis urlop i z tej okazji nasze dziecko pokazuje jakie jest grzeczne - śpi co o tej porze zwykle sie nie zdarza (i to w wózku a nie na mnie )Cytat:
wykąpaliśmy o 19 ale młoda i tak poszła spać o 22...nie ma na nią rady na razie Cytat:
dla spiocha Cytat:
![]() Cytat:
![]() mikrofala tez spoko, ale ja bym musiała po piętrach biegac a mi sie nie chce
|
||||
|
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że brzuszek odpuści Cytat:
chwal się Lulla co tam robisz
|
|
#2411 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja już wszystko ogarnęłam tylko właśnie nieszczęscne podłogi mi zostały a w kuchni to się tak rozpędziłam ze sprzątaniem i nawet chciałam okno umyć, ale się palnęłam w czoło, kto to widział myć okno o 8 rano Cytat:
na szczęście jakoś się udaje ![]() Dzisiaj tez jej to ubrałam bo się nawet ostało czyste o dziwo Cytat:
idealna na wstawke do filmiku ślubnego za jakieś 20 kilka lat Cytat:
![]() dziękujemy lubie fajne dresiki, fajne bo ostatnio dostała w prezencie taki ze ohohoh, w moim ulubionym różowym kolorze Cytat:
biedn brzusio <masujemy masujemy> ![]() Cytat:
i kilka pomysłów, teraz tylko zrealizować
|
|||||||
|
|
|
#2412 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hallo
U nas dziś była calkiem spokojna noc. Karmienie o 1 i 4 ale za to od 4 syn spal juz z nami bo nie pozwolił się odłożyć do łóżeczka. Do 5 sie wiertolił przez sen, tak że mialam po spaniu, a jak wreszcie zasnął, to zaraz musiałam wstawać. Ale ogólnie to sie wyspałam ![]() Wczoraj poszaleliśmy na spacerze do po 16, ale było calkiem przyjemnie, więc szkoda było wracać do domciu. Tylko mialam ochotę obrzezać cwaniaka na Harley'u, który jeździ po mieście, tłucze się tym motorem jak diabli i jeszcze zrobił przy nas przegazówkę . Myślałam, że mi Leoś z wózka wyskoczy, biedaczek.Cytat:
Cytat:
, przynajmniej walka przynosi efektyCytat:
Aha i nie ubliżaj mojej koleżance, dobra? ![]() Cytat:
Główką się nie martw. Mój dziś 5-cio letni chrześnik mial ciągle od urodzenia USG główki. Co trafili na innego lekarza, to ten wysylal na USG, bo wielka główka. Tak ma do tej pory, po prostu taka budowa, a w środku wszystko w porządku I brawa dla malża, cze szatan go opuścił ![]() ![]() Wielkie WOW!!! Lulka a nie masz czasem za dobrze??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas Oilatum soft spisuje się świetnie do codziennej pielęgnacji, a na spacerki mamy Niveę na każdą pogodę i też jestem zadowolona. Ale w domu bym jej nie stosowała, bo ciężkawa. Cytat:
Koniecznie napisz, co lekarz na to. Czy to możliwe, żeby tyyyle forumowych dzieciaczków mialo skazę ![]() Cytat:
Ha, dziecię ma widać swój pomysł na wystrój pokoju ![]() |
|||||||||
|
|
|
#2413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeważnie ręcznik jest zalany ![]() a Natalek super - ja wam potem wstawie mojego "Olka" hehe, tez w portkach i bluzie z kapturem ![]() Cytat:
korzystaj korzystaj. Ciesze sie z pęcherzem lepiej ![]() Cytat:
no i leżaczek nieco podkoopany został i mama miała zajęcie - pranie
|
|||
|
|
|
#2414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale zrezygnowalam, przewietrzylam tylko domek![]() Cytat:
|
|
|
#2415 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i da się to robić jedną ręką...ja wczoraj nawet sałatkę robiłam z małą na sobie bo tylko tak spiCytat:
![]() Cytat:
ja to wolę nie myśleć o zbliżających sie świętach ![]() o miłej atmosferze mogę pomarzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście minute po wzięciu na reke spi jak aniołek ...
|
|
|
#2416 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam z Matherhooda ale nakręcana i jednak nie jestem zadowolona. Co chwilę trzeba latać i naciągać sprężynę. Myślę o sprzedaży i kupnie takiej na baterie, ale czy to ma jeszcze sens? Cytat:
Cytat:
Cytat:
.My też po dzisiejszej nocy cali do przebrania ![]() A Leoś się wystraszył grzechotki. Dałam mu taką, może i za głośną, potrząchnął ją i w szoku . Dałam cichszą, ale nie zapałal do niej entuzjazmem. Jeszcze nie dorósł do takich zabawek![]() Czyżby ząbki się kluły??? Już się boję, bo mój mały znalazł sobie zabawę w imadełko. Ściska moją brodawke tak mocno, że aż mi łzy w oczach staja i jeszcze ją ciągnie z stronę materaca. Ja piszczę, a on się śmieje, łobuz jeden. Wiem już, że teraz to robi specjalnie, bo czeka na moją reakcję. Aż strach pomysleć co to będzie z zębami. Śliczności Cytat:
Cytat:
.Ale też nie chcę wrzucać do netu. Cytat:
![]() Cytat:
Nie caluj chora matko, nu nu nu! |
||||||||
|
|
|
#2417 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niby jutro ma być podwyższone stężenie, ale dziś już trochę wiatru jest i na jutro też zapowiadają więc może nie będzie tak źle ![]() A co dziewczynki będą robić w Krk? dziękujemy za komplementa o rozgarnięciu a rosół tez mam na takiej kurce wiejskiej jak teściowa zabije, pyyyyyyyyyszby jest ![]() Cytat:
![]() Lulla to ja czekam ![]() a moja Gwiazdka ma dziś 2 miesiące
|
|
#2418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Też tak mamy przy zasypianiu wieczornym 3. przechodzilam przez to, dopóki nie odkryłam wózka i omotania głowy dziecka pieluchą . Może spróbujecie w wózku się pousypiać? U nas póki co działa juz cały tydzień, a wcześniej to tak jak uCiebie, albo chusta, albo przy piersi, albo na rękach. I tak przez cały drugi miesiąc...---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
za dwa miesiące. Taka bystra panieneczkaDziękuję za info. Moje dziewczyny jadą wydawać pieniądze of kors . Zabiera je mój brat z bratową na kiermasz świąteczny na Rynku.W związku z tym może jutro uda mi się wyjątkowo do Was zaglądnąć... Oj dobry taki rosołek, dobry |
||
|
|
|
#2419 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- to może dlatego moje dziecko tak daje mi w kość ...tatusia widzi 20 minut gdy mama poleci pod prysznic wieczorem mąż to chyba w firmie zamieszka i już nawet na noc nie będzie wracał ![]() Cytat:
...nic nie działa... tylko wyczuje że nie jest w pionie i jest po spaniu...chyba zamontuje jakieś szelki nad sufitem i ją będę przywieszać w ciągu dnia bo zwariuję poziomicę to moje dziecko ma w głowie czy co....położyłam na brzuszku(kiedyś działało) i już macha łepkiem na boki łaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobijcie mnie ... może jak skończy 2 miesiąc to się naprawi
|
|
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie zachowuje w nocy?Cytat:
Ja musze obczaic jak to mozna zgrac chociaz wydaje mi sie ze nie mozna ![]() Siur sink Monia ![]() i gratuluje 2 mies!![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Dziewczyny a gdzie kasiakuleczka?
|
|
|
#2421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z mężem dalej takie jazdy? nic się nie zmieniło? no i jest jeszcze jedno możliwe rozwiązanie- może przechodzi słynny skok i dlatego jest taka marudna? aha jeszcze jedno mi przyszło do głowy- bo piszesz, że ryczy przy odkładaniu- oglądałam filmik z Zawitkowskim- i on mówił, żeby przy braniu czy odkładaniu dziecka układać je pozycją taką na boczku i podnosić tak właśnie bokiem do podłoża, wtedy dziecko przechodzi mniejszy szok związany z podnoszeniem/odkładaniem. Może to by Wam pomogło? Kurcze strasznie Ci współczuję ![]() Cytat:
ja mam tiny love i teraz sobie myślę, że to najlepszy zakup do tej pory ![]() Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-12-02 o 12:13 |
|||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy to ząbki już ale ja nie chce
jak się kiedyś opiekowałam bratankami , to jeden prawie nie marudził przy ząbkach a drugi to wył jak 100 nieszcześć, także zobaczymy jak to będzie ![]() Rabarbar wspólzuje ci bardzo... mój też wył do pewnego okresu a potem było już dobrze.. a ssie smoka ? ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
mata też nie najgorsza , no i zabawka z biedronki
|
|
|
#2423 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jakby jej zaszkodziło może trzeba rzeczywiście potestować i jakieś inne jej podpasuje![]() Cytat:
nie zmuszałabym jej do spania ale widzę że usypia gdy daje ja do odbicia czy gdy przytuli się do pieluszki tylko gdy ją odłożę niby głeboko spiącą po minucie już nie śpi spróbuje tak ją kłaść jak piszesz, skok jak najbardziej chyba trwa w najlepsze bo to 8 tydzień ![]() też mi tak robiła czasem na rękach... dziki wegorz tylko potem w łóżeczku i tak nie mogła zasnąć i kończyło się krzykiem ![]() ehhh no to zaczynam poszukiwania karuzelki może dzięki niej polubi leżakowanie tylko musi poczekać na mamusi wypłatę ![]() dzięki dziewczyny za pomysły ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
przetestowałam wszystkie wasze pomysły i ostatnio już nic nie działa ![]() smoka nie bardzo lubi wypluwa ...jak złapie i ciągnie porządnie to daje znać że czas na jedzonko więc stosujemy smoka tylko do sprawdzenia czy już dawać cycka
|
|
|
#2424 |
|
Rozeznanie
|
mama tu narzeka na dziecko a moje skarby właśnie pokazało co o tym myśli
(w załączeniu)no to chyba już po spaniu do wieczora... idziemy jeść w takim razie
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to ma być dodatek do prezentu to myślę,że wypada, czemu nie choć zależy to też od osoby, ja bym się ucieszyła z takiego prezentu bo lubię takie hand-made rzeczy ![]() Cytat:
![]() a matę będziemy mieć w przyszłym tygodniu to zobaczymy jak się spodoba ![]() Cytat:
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
cały czas was podczytuje ale jakos nie umie sie wbic
moja maruda tez ostatnio pokazuje swoj charakterek kiedys plakała tylko jak byla głodna, albo jak jej cos bylo a teraz cwaniak placze bo chce zeby mama na raczki wziela i bujała jak sie buja to sie cieszy a jak chce sie ja odłozyc to ryk![]() caltea co do karuzeli to kamila dostanie na swieta polecana przez was FP rainforest. Twoj leos nie jest duzo starszy wiec mysle ze oplaca ci sie jeszcze wymienic karuzele jak z tej nie jestes zadowolona mała dzis zasneła w swoim łózeczku w ogole to nie wiem czemu ale w nocy przy cycku zasypia a jak ja chce połozyc to sie rozbudza i tak zawsze godzine walczymy z zasnieciem wasze dzieci tez tak maja??Natka jaka ty zdolna jestes dzieciaczki wszystkie super Monik gratulacje dzis świetujemy razem bo moja hrabina tez dzis konczy 2 miesiace
|
|
#2428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja historia parę postów wyżej![]() moonik, tusia za dwa miesiące eeee zjadło i znów kimnęła ...no nic próbuje do znudzenia ją położyć bo trzeba jakieś jedzonko zrobić mamusi...trzymajcie kciuki
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to dla Twojej hrabiny ( ale nam rosną panienki, co?
|
|
#2430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Noc do doopy- mały budził sie co 1-1,5h, wstał o 8 i od tej pory go lulam i lulam- zasnął raz na 30min, teraz kimnął 2x, a łapy mnie napieprzają,ze masakra
![]() Cytat:
![]() Piersi - na razie bez zmian- ani lepiej ani gorzej- dalej czuje pieczenie w tej co zastoj byl. Cytat:
ale chyba jakby coś było nie halo to by pediatra zwróciła uwage na szczep. Zaczełam sie martwić noooo , bo moj w wieku 6 tyg juz mial 41 cm (klata tez), a wasze dzieciaczki tyle starsze i mniejsze te głowy mająCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Mikul poszedl spac ok 22 wczoraj i obudzil sie dzisiaj po 7, dostal papu i byl spokojny, zaczelam sobie sprzatac lazienke, druga lazienke i pol godz temu zaczal byc niespokojny wiec go ululalam i teraz ladnie sobie drzemie w lozeczku

wyprzedzamy przyszłość 
jestem ciekawa co takim malenstwom sie sni
no za brak kapciochów i skarpet.a serio mam nadzeiję, że lepiej ci już
siedziała sobie w leżaczku, małż jej fotki strzelała, a ona mu takie uśmiechy pokazywała. dopiero odsłonięcie kocyka uwolniło aromat ... 

ale nie chwalimy, nie chwalimy 
ciągle się nie moge nadziwić jai on do Ciebie podobny jest 

dla spiocha 

ja to wolę nie myśleć o zbliżających sie świętach