Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 13:56   #1441
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
aj sadystka
a babcia biedna nie mogla dojsc do tego co z tymi kaczuszkami sie dzialo ... ale jakos mnie wyczaili hehe nie moge uwierzyc ze takie rzeczy robilam
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Córcia może być Antonina
Bedzie Julka - maz sie uparl i koniec
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:56   #1442
MoniqW
Raczkowanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Wczorajszy basen był zbawienny żałuję, że dopiero teraz wpadłam na ten pomysł - jak długo można chodzić na basen ?
Kupiłam baterie do wagi i w 19 tygodniu mam +3,5 kg ...

Zaraz sie pakuje i jade do lekarza - trzymajcie kciuki bo mam pietra no i zeby pokazał co sie tam miedzy nózkami chowa
Zaczynam dość intensywnie odczuwać gilgotanie w środku i ciagle sie usmiecham

Aaa i jestem w lepszyn nastroju bo w koncu mam wyniki moczu do ktorych sie nie mozna przyczepić, ale woda wychodzi mi uszami
Stary 2011-12-02, 13:56   #1443
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny wspolczuje problemow z tz'ami - masakra. Moj to chyba uosobienie spokoju i bezpieczenstwa normalnie siedzi w domku, chodzi do pracy, nie szlaja mi sie z kumplami, nie pije, nie pali, dba o nas czuje sie z nim pewnie i bezpiecznie, mysle ze inaczej nie bylibysmy po prostu razem oboje jestesmy typami domownika, oboje spokojni i poukladani, jako dzieci bylismy tez dosyc grzeczni - nie liczac experymentalnej natury mojego meza w wieku kilku lat, ktory to np obalil teorie ze koty zawsze spadaja na 4 lapy (przywiazal kokardke do ogonka i puscil z okna, mial moze z 4 lata) i mojej fascynacji malusimi kaczuszkami ktorym ukrecalam glowki (jako 2latka)

zazdroszczę
moj TŻ tez jest typem domownika ciężko go z domu wyciągnąć nic to, koniec od dzis z obiadkami i prasowaniem koszul niech on teraz zadba o żonę w ciąży o!!

MoniqW

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-12-02 o 13:59
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:01   #1444
Madziara 26
Rozeznanie

emigra hahaha no was to do animalsów trzeba podać

cziqua on nigdy niewie co gada jak wypije tyle piw a na drugi dzień przeprasza na kolanach.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:02   #1445
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Moniq trzymam kciuki
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:02   #1446
joanaros
Zakorzenienie

Aguśka widzę, że wszystkie Filipy są charakterne Mój siostrzeniec też Filip a niezły aparatek z niego
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:02   #1447
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zazdroszczę
moj TŻ tez jest typem domownika ciężko go z domu wyciągnąć nic to, koniec od dzis z obiadkami i prasowaniem koszul niech on teraz zadba o żonę w ciąży o!!

MoniqW
Mój codziennie wraca około 21 - 22 do domu bo pracuje na dwóch etatach więc nieraz mu się nie dziwię ze chce posiedziec w domu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:03   #1448
Madziara 26
Rozeznanie

Pozatym nie mam co narzekac na Tżta bo też siedzi w domu a nie wychodzi z kumplami i obrotny jest to trzeba przyznac

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:09   #1449
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój codziennie wraca około 21 - 22 do domu bo pracuje na dwóch etatach więc nieraz mu się nie dziwię ze chce posiedziec w domu
moj wraca 16-17 i caly wieczor siedzi i gra
Stary 2011-12-02, 14:17   #1450
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Mój jakby siedział i grał to dostał by musiałby połowę obowiązków przejąć. Ale powiem Ci że jak siedzi popołudniami w domu bo tak się nie raz zdaża to ma zadanie bawić się z Antkiem i go wykąpać przeczytać bajkę i go uśpić tak zostało ustalone po ostatnich burzliwych rozmowach ja nie jestem w stanie wszystkiego sama zrobić i powiem Ci przejął się

Stary 2011-12-02, 14:24   #1451
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny wspolczuje problemow z tz'ami - masakra. Moj to chyba uosobienie spokoju i bezpieczenstwa normalnie siedzi w domku, chodzi do pracy, nie szlaja mi sie z kumplami, nie pije, nie pali, dba o nas czuje sie z nim pewnie i bezpiecznie, mysle ze inaczej nie bylibysmy po prostu razem oboje jestesmy typami domownika, oboje spokojni i poukladani, jako dzieci bylismy tez dosyc grzeczni - nie liczac experymentalnej natury mojego meza w wieku kilku lat, ktory to np obalil teorie ze koty zawsze spadaja na 4 lapy (przywiazal kokardke do ogonka i puscil z okna, mial moze z 4 lata) i mojej fascynacji malusimi kaczuszkami ktorym ukrecalam glowki (jako 2latka)
Ja mam tak samo też nie mogę narzekać na mojego męża.
Hehe też byłam zawsze grzeczną dziewczynką, ale jak miałam 3 latka to nabroiłam podobnie jak Ty...tylko moją zabawką została rybka, która pływała w akwarium... weszłam na stołek żeby dosięgnąć i aż strach się przyznać, ale urwałam jej ogonek...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:25   #1452
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Zaraz sie pakuje i jade do lekarza - trzymajcie kciuki bo mam pietra no i zeby pokazał co sie tam miedzy nózkami chowa
Zaczynam dość intensywnie odczuwać gilgotanie w środku i ciagle sie usmiecham
Daj znac jak sie dowiesz!

Nowaken, tez przegapilam ze to twoj pierwszy ruch. Super! Bardziej jak kopniaczek czy takie wiercenie? Sprawdzajac twoja date porodu na 1 stronie dopiero zauwazylam ile z Was ma termin na 13 marca! Juz sobie wyobrazam ten armagedon na naszym watku wtedy. Ja akurat zaczne wtedy macierzynski, pewnie bede siedziala calymi dniami i odswiezala watek
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:26   #1453
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hehe też byłam zawsze grzeczną dziewczynką, ale jak miałam 3 latka to nabroiłam podobnie jak Ty...tylko moją zabawką została rybka, która pływała w akwarium... weszłam na stołek żeby dosięgnąć i aż strach się przyznać, ale urwałam jej ogonek...

Stary 2011-12-02, 14:27   #1454
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Ale najważniejsze ze nie musze siedziec do 18 tylko mogę wyjść o 16.

Najlepsze jest to ze ta kumpela siedzi na l4 bo jest w ciąży a przedtem siedziała 3 lata na macierzyńskim a jeszcze przedtem 9 miesięcy na l4
To rzeczywiście zmęczona i przepracowana ta Twoja kumpela

Gratuluję pierwszych ruchów.

Ja delikatnie czuję od 2 tygodni, ale wczoraj był jakiś słabszy dzień i nie czułam prawie wogóle i schizuję, czy wszystko jest ok. W następny wtorek wizyta-mam nadzieję, ze wszystko jest dobrze.

Dzis byłam na badaniach i położna zaproponowała mi, że jeśli nie wybrałam jeszcze szkoły rodzenia to przed każdą wizytą u gina będę przychodziła na pół godziny do niej na taka szkołę rodzenia face to face Szczerze mówiąc bardzo i to na rękę.

Moniq trzymam kciuki za wizytę co by wszytsko bylo ok i żeby dzidziolek pokazał kim jest

My z TŻ tez domatorzy i najcześciej wieczór to seans filmowy + my przytuleni na kanapie 7 lat razem i jeszcze dość nie mamy...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:28   #1455
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Daj znac jak sie dowiesz!

Nowaken, tez przegapilam ze to twoj pierwszy ruch. Super! Bardziej jak kopniaczek czy takie wiercenie? Sprawdzajac twoja date porodu na 1 stronie dopiero zauwazylam ile z Was ma termin na 13 marca! Juz sobie wyobrazam ten armagedon na naszym watku wtedy. Ja akurat zaczne wtedy macierzynski, pewnie bede siedziala calymi dniami i odswiezala watek
Raczej takie wiercenie no ja już 13 marca prawdopodonie będę na l4 ale kto to wie

Stary 2011-12-02, 14:39   #1456
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Aguśka widzę, że wszystkie Filipy są charakterne Mój siostrzeniec też Filip a niezły aparatek z niego
no to chyba cos w tym jest
Cytat:
skonczy mu sie to granie jak sie maluszek urodzi.
Nie wyobrazam sobie zeby moj gral przy tylu obowiazkach.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-02 o 14:40
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:40   #1457
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez tak wraca i siedzi pozniej przy kompie ale on pracuje wtedy dalej rzadko gra.
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
o prosze czyli nie tylko ja taka sadystka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:50   #1458
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no to chyba cos w tym jest

skonczy mu sie to granie jak sie maluszek urodzi.
Nie wyobrazam sobie zeby moj gral przy tylu obowiazkach.
oj skonczy sie skończy
Stary 2011-12-02, 14:51   #1459
tynka88
Zadomowienie

cziqa super i jaki duzy brzucholek w ogole teraz to juz chyba nikt nie powie nam ze nic nie widac, choc mnie sie wydaje ze u mnie w plaszczu ten kto nie wie jak wygladalam wczesniej to nadal nic nie wie, ale i tak najwieksza furore w rodzinie i wsrod znajomych robia moje piersi ostatnio nałozyłam bluzke z duzym dekoltem to szwagier nie mogl wyjsc z podziwu

co do podobienstw dziecka do rodziców, to siostrzeniec mojego męża jest tak do niego podobny ze szok ma teraz 4 latka jak na niego patyrze to sie zastanawiam czy nasz syn tez bezdzie podobny a i charakterek tez jak mój mąż , juz teraz jeden drugiemu dokucza, ale mały sie nie daje

mój TZ ma nieregulowane godziny pracy i wolnym czasie idzie na siłownie, na basen, grzebie cos przy aucie , tnie drzewo piła , do komputera nie siada i dobrze ,bo by była w domu walka, albo trzeba by kupic drugi.
A co do jego zajęc które mi sie nie do konca podobaja to juz sie w tej chwili nic nie odzywam ,bo tearz najwazniejszy dla mnie jest swiety spokoj, ale tak jak mowicie dzidzius sie urodzi i wszystko sie zredukuje

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-02 o 14:53
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:54   #1460
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez tak wraca i siedzi pozniej przy kompie ale on pracuje wtedy dalej rzadko gra.
Mój niestety jak wraca z pracy tj 18-19 to po obiadku też dalej pracuje nawet nie wiecie jak mi to na nerwy działa bo siedze w domu sama a on wraca i mam mu nie przeszkadzać bo się musi skupić i popracować jeszcze ciekawa jestem jak to będzie jak mały już bedzie na świecie
Stary 2011-12-02, 15:03   #1461
cziqua
Zadomowienie

a ja polecam kolejny rewelacyjny dokument
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/zalukaj-film/10965...tki_2005_.html

a na obiad kapuśniak

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:07   #1462
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny, jakiej firmy kosmetyki dla niemowlaka sa wdg was najlepsze, albo jakie zamierzacie kupic chodzi mi głównie o chusteczki, srodek do kąpieli, krem?

Stary 2011-12-02, 15:15   #1463
Flowerbombka
Zadomowienie

cziqua super brzycholek

i u mnie tez dziś kapuśniak a jak narazie zjadlam michę spaghetti i kisielek, do którego dorzuciłam mrożonych owocków.

Tynka ja zamierzam używać kremów ziaji dla dzieci a do kąpieli babydream z rossmana. A jak to nie podejdzie to się zobaczy.
Mokre chusteczki z Biedronki bo są naprawdę bardzo fajne i ładnie pachną.

Wiecie co dopadł mnie szał na motyw sowy dla dziecka
I tak myślę o tej pościeli, rożku i tym rogalu do karmienia tylko ciekawe jak z jakością. Jak dziewczynka to motyw F80, a jak chłopczyk F81.
http://allegro.pl/komplet-poscieli-3...959500575.html
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:16   #1464
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje ze drugie bedzie grzeczne

Oj wiesz co, ciezko tak zyc z ta swiadomoscia, ze w sumie w kazdej chwili moze miec napad.;/ Samochodem pewnie jezdzic nie bedzie mogl, w sumie ograniczone jest zycie takiego chorego. Prac tez wszystkich nie moze sie podjac. Dlatego wkurza mnie strasznie, ze jeszcze ciecia robia na tych biednych ludziach przewlekle chorych, ktorzy nie maja wyjscia i musza pewne leki kupowac...
A powiedz mi jak jezdzi gdzies, to zabiera ta wlewke ze soba? Ma wogole jakas informacje przy sobie ze choruje?
Z racji, że jest niewidomy to i tak sam nigdzie nie jeździ. Tak więc prawo jazdy czy jakakolwiek inna samodzielność odpada. Jest od kogoś zależny, w tym wypadku od mamy. Wlewka zawsze jedna jest w zapasie, bo atak może przyjść i w ciągu dnia, wystarczy krótka drzemka. I jest strasznym meteopatą. Pogoda i ciśnienie mają dla niego ogromne znaczenie (wysokie ciśnienie i ładna pogoda to nie dla niego).

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
aj a to ja 19tc+6dni i +6kg
I tak ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jakiej firmy kosmetyki dla niemowlaka sa wdg was najlepsze, albo jakie zamierzacie kupic chodzi mi głównie o chusteczki, srodek do kąpieli, krem?
Z racji, że sama używam kosmetyków do mycia Emolium, to dziecko również będzie używało ich razem ze mną.
Na pewno nie będę kupowała kosmetyków Johnsona. Mnie uczuliły więc dziecku oszczędzę tego uczucia.
Chusteczki chyba Dady z Biedronki. Są bardzo dobre (sama używałam jako środek do higieny intymnej i w czasie dłuższych podróży). Krem jeszcze nie wiem do końca, ale chyba znajdę coś z Nivea Baby lub Babydream

Pochwalę się wam co znalazłam za całe 2 zł rozmiar nieznany ale wydaje mi się że 62
sukieneczka.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:24   #1465
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Z racji, że jest niewidomy to i tak sam nigdzie nie jeździ. Tak więc prawo jazdy czy jakakolwiek inna samodzielność odpada. Jest od kogoś zależny, w tym wypadku od mamy. Wlewka zawsze jedna jest w zapasie, bo atak może przyjść i w ciągu dnia, wystarczy krótka drzemka. I jest strasznym meteopatą. Pogoda i ciśnienie mają dla niego ogromne znaczenie (wysokie ciśnienie i ładna pogoda to nie dla niego).

I tak ładnie wyglądasz

Z racji, że sama używam kosmetyków do mycia Emolium, to dziecko również będzie używało ich razem ze mną.
Na pewno nie będę kupowała kosmetyków Johnsona. Mnie uczuliły więc dziecku oszczędzę tego uczucia.
Chusteczki chyba Dady z Biedronki. Są bardzo dobre (sama używałam jako środek do higieny intymnej i w czasie dłuższych podróży). Krem jeszcze nie wiem do końca, ale chyba znajdę coś z Nivea Baby lub Babydream

Pochwalę się wam co znalazłam za całe 2 zł rozmiar nieznany ale wydaje mi się że 62
Załącznik 4370783

dziękuję

uważam że czas na odchudzanie i dietę będzie po porodzie ( tak wiem tak se to tłumacz ten apetyt na 3bity )

a znalezisko super"

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:25   #1466
tikki85
Zakorzenienie

Karolca jaka słodka bluzeczka albo sukieneczka
Stary 2011-12-02, 15:25   #1467
tynka88
Zadomowienie

Flower piekna posciel znalazlas, mnie tez sie podoba motyw sówki i mam nawet bluzeczke z sówka dla dzidzi

co do kosmetyków to Emolium sa chyba troche drozsze, wyprobuje na razie zwykłe, a jakby sie cos działo to kupie te co uzywa Karolca, wiem ze w szpitalu w którym mam rodzic kąpia dzieckow łasnie w tym Emolium.

Sukienusia przesłodka ja sie przyznam ze mam troche ciuszków dla dziewczynki, ale musza poczekac na lepsze czasy.

Lece ogarniac łazienke

Stary 2011-12-02, 15:28   #1468
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ona bardzo dobrz zna moja sytuację ale ona z siebie robi męczennicę a ja to widzisz pracuję i to według niej jest dla mnie relaks. Ona przychodzi do mnie o 21 bo ona nie ma czasu np o 18 a ja dopiero koło tej godziny wracam do domu. No ale niech jej będzie że ja mam looz bluz a ona cierpi
Niezła kobita. Zawsze te co mało robiły albo są leniwe to narzekają, że muszą cokolwiek zrobić Moja mama miała mnie, mojego brata i była w ciąży z bliźniaczkami jeszcze i choć było jej ciężko to jakoś sobie z nami dawała radę ( a my jeszcze do szkoły nie chodziliśmy) i wszystko w domu zrobione było. O taka to może ponarzekać hehe

Cytat:
Mam dosć mojego psa
Kładąc się spać czułam smrodek wymiocin. Ale chodziłam, szukałam, nie znalazłam. Rano wstałam aby zrobić kanapki dla męża, a tam pół kuchni w rzygowinkach (sama żółć), poduszka-legowisko psa również. I pies na tym. Więc zamiast robić jedzenie najpierw musiałam posprzątać :/ Smród okropny.
Jeszcze muszę wykąpać tego małego czarnego śmierdziela
Powiedziałam jej, żeby w ogóle przestała jeść, to wtedy na pewno nie będzie wymiotowała z głodu. Niestety, takie akcje mam często. Bo mój głupi kundel potrafi nie ruszyć jedzenia przez 3 dni, nawet jak słyszę przez pół mieszkania jej kiszki. Powącha i zostawi.
Świeżym mięsem gardzi, gotowanym gardzi, karmą gardzi... na siłę futrować jej nie będę
Weterynarze twierdzą, że może tak być, że zwierzę przez kilka dni nie chce jeść :/

Wiesz, tak piszesz, że przypominam sobie o mojej dawnej psince, która była pudelkiem. Nie tknęła niczego chodźby nie wiem jak to pachniało i dobre było. Ale ona cwana była bo owszem zjadła by to- pod warunkiem, że dasz jej z ręki. Bo z miski czy z podłogi to nie tknęła. A jak była na podwórku ( jestem przecież ze wsi) to wszystkie kupy wyjadała i smród był straszny. Wredna była nie ma co

Cytat:
Wczoraj oglądałam "przemówienie" prezesa PZPN, bo ktoś puścił plotkę, że zarabia 170 tysięcy miesięcznie a to nie jest prawdą, bo on wcale dużo nie zarabia. Bo on ma 50 tysięcy i jest to pensja brutto, brutto proszę państwa a nie na rękę!
Jakbym była na tej konferencji to bym mu powiedziała, że ja mam tysiąc na rękę, tak, tak, dobrze słyszy jeden tysiąc złotych na rękę i żyję.
Już nawet mi się nie chce oglądać faktów i tych paranoi, które się w sejmie dzieją. Oni tam się zachowują jak w przedszkolu. To fakt nie dość, że pracuje się za tysiaka to jeszcze wszystko drożeje.
A ja jako mieszkająca na wsi widzę tylko jak jedno za drugim gospodarstwo upada.
Ropa drożeje, mleko za grosze, pasze i wszystko co potrzeba to straszna drożyzna teraz, podatki idą w górę, a cena zboża jest taka tania,że nie opłaca się mieć już cokolwiek. Z człowieka dziada robią aż strach pomyśleć czym to się skończy

Cytat:
Hej
Moje dziecko dzis przeszlo samego siebie ale ja tez.
Nie moglam sie dobudzic, poszlam wczoraj pozno spac, ale ze maly budzi sie i wychodzi na mieszkanie "broic", tak dzis poprosilam meza, zeby mnie z nim zamknal w pokoju jak bedzie szedl do pracy, oczywiscie klucz mialam swoj wysoko zeby wyjsc
Nabralam wieczorem do pokoju zabawek zeby rano mu sie nie nudzilo, a ten zamiast zabaweczek, wybral zabawe w taplanie ubran w nawilzaczu. Zdjal pojemnik z gory i tam co na dole jest woda, w tym moczyl jakas bluzeczke ktora znalazl, przy okazji powylewal tyle wody ze jak zobaczylam to myslalam ze wyjde z siebie. Caly byl mokry, podloga kaluza
Pokrzyczalam na niego, potem sie nie odzywalam a on ciagle: "kochana mamusiu kochana mamusiu" Bo jak cos nabroi to robi sie potulny i tak mowi.
Potem jak emocje ze mnie zeszly to rozmawialismy. Mysle ze zrozumial bo mowi: "Pamietam!" A ja "Co pamietasz?" A on: "Nie wolno ruszac nawilzacza"
Zobaczymy.
"Trafil" mi sie wyjatkowy charakterek. Mam nadzieje ze drugi syn bedzie grzeczniejszy, bo ten to mi juz dal popalic, oj dal....
Ohhh mój syn to takie samo ziółko. Przeważnie wychowanie synka jest trudniejsze, bo żadko, który jest grzeczny ( choć się zdarza, że są tacy )

Cytat:
Pierwsze slysze o takich extremalnych przypadkach.... Wiadomo, ze zanim zacznie sie antykoncepcje hormonalna to powinno sie najpierw zbadac hormony, watrobe. A jesli ktos ma sklonnosc do zylakow, zakrzepow to powinien znalezc inna metode. Mi po hormonach nic nie bylo, bralam najpierw jakos 17-18 latka Cilest, pozniej plastry, ringi, Yaz. Tylko na Yaz czulam sie zle, bo gorzej jak w ciazy Ale sa kobiety, ktore po kazdych hormonach i zle sie beda czuly i beda mialy skutki uboczne.

Ja na ringach czulam sie super i nie zaszlam w ciaze, u mnie maja plusa ale najlepiej pojsc do lekarza i powiedziec ze chcialoby sie cos bezpiecznego, zrobic badania i zeby dobral odpowiednio antyki, albo nie wiem spirale jak ktos chce
Hmm ja jeszcze nie mam żylaków, ale już mam pajączki na łydkach i nawet kucanie sprawia, że nogi mi ''mrowią'' także jaka kolwiek antykoncepcja hormonami u mnie odpada. Przynajmniej z tego co czytam. Niestety.
Nie lubię gumek, bo nie raz jak je używaliśmy to albo zostawały we mnie, albo się zsuwały. No i weź tu człowieku bądź mądrym jak ja już nie chce więcej dzieciaczków ( przynajmniej nie prędko)

Mąż mi niespodziankę zrobił. Przyjeżdża dzisiaj w nocy i jedzie w niedzielę na noc. Ma sobotę wolną i korzystając z okazji, że kolega jedzie na widzenie do dziecka- przyjedzie z nim

A u mnie dziś był obiad na słodko. Ryż zapiekany z jabłkami
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:30   #1469
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Karolca jaka słodka bluzeczka albo sukieneczka
Sukieneczka... sama wpadła mi w ręce. Dosłownie
Już widzę taką małą Ewelinkę w wózeczku i tej sukieneczce

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Flower piekna posciel znalazlas, mnie tez sie podoba motyw sówki i mam nawet bluzeczke z sówka dla dzidzi

co do kosmetyków to Emolium sa chyba troche drozsze, wyprobuje na razie zwykłe, a jakby sie cos działo to kupie te co uzywa Karolca, wiem ze w szpitalu w którym mam rodzic kąpia dzieckow łasnie w tym Emolium.

Sukienusia przesłodka ja sie przyznam ze mam troche ciuszków dla dziewczynki, ale musza poczekac na lepsze czasy.

Lece ogarniac łazienke
Fakt, Emolium jest z tych droższych kosmetyków, ale jak porónuję z innymi aptecznymi to i tak wychodzi taniej niż np. Balneum, Mustela czy Oilatum. A z racji, że Emolium stosuję od ponad roku już i wiem jak to wydaje jest, nie zamierzam za bardzo na sobie eksperymentować ze zmianami Najwyżej taniego Babydreama kupię do domowych testów i jak sprawdzi się na mnie, to na dziecku również.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:30   #1470
tikki85
Zakorzenienie

Wrzuciłam na maila zdjęcie z przed chwila. Po spacerku .

Mój mąż jak wraca z pracy to siada z jedzeniem przed TV (TVN24) i mnie nie zauważa . Wygarnęłam mu wczoraj co o tym myślę to powiedział, że wcale tak nie jest, że przesadzam...yhymmm...Ale dziś już dzwoni z pracy co chwilę i pyta co u mnie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości