|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() mnie też zgaga męczy czasem, najczęściej wieczorem a tż zapowiedziałam, że od pon każdego wieczora sobie wyjmuje skarpety/majtki/koszule/garnitur i po obudzeniu się już nie włazi do sypialni - mam przerwę w spaniu od 7 do 8 a potem zależy jak w którym mieszkaniu fachowcy się zejdą tyle mam dosypiania także lipa z porannym spaniem u mnie wkładek to ja multum zużywam niestety jejuuuu jak mnie dziś boleśnie kłuje w dole, masakra
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
krokiety
![]()
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki,
mialam napisac w zeszly piatek co tam u mnie na wizycie u gin, a tu juz piatek nastepny mnie zastal tydzien mialam niezwykle pracowity i nawet nie mialam czasu Was podczytywac.W koncu okna zamontowane, a dom doprowadzony do ladu. Oprocz okien pomalowalismy jeszcze sciany w pokojach, bo doszlismy do wniosku, ze i tak jest juz taki balagan, ze trzeba to wykorzystac Zeby zaoszczedzic na farbach kupilismy barwniki. Niestety ich kolor bardzo rozni sie od tego, ktory pokazany jest na opakowwaniu, wiec nasza sypialnia ma kolor rozowy (maz juz zapowiedzial, ze jego koledzy nie odwiedza nas dlugo, bo sie wstydzi ), a maly pokoik wyszedl wsciekle zolty, z czego to ja jestem niezbyt zadowolona. Ale jest przynajmniej odswiezoneU lekarza wszystko w porzadku, wiec ucieszylam sie bardzo, ze bez zadnych przeszkod moge isc na impreze 60-lecia slubu dziadkow TZ, ale moje zadowolenie okazalo sie zludne, gdyz moja szwagierka przyleciala z UK na rocznice dziadkow z polpasccem Ginka polecila mi zrobic testy na przeciwciala ospy, wiec wczoraj poszlam na klucie. Okazalo sie, ze jest to badanie niezbyt popularne, wiec musialam szukac odpowiedniego laboratorium po calym miescie. Na koniec okazalo sie, ze wyniki beda za 10-14 dni, czyli jakby co to akurat sama zdaze sie przekonac naocznie jak mnie zlapie ospa Atrakcji mam przez to co niemiara Musze jeszcze napisac, ze dzieki ciazy odzyskalam wiare w ludzi. Naprawde ciagle spotykam sie z okazami zyczliwosci. Ludzie prawie zawsze w tramwaju ustepuja mi miejsca, dzis u lekarza nie bylo problemu zebym weszla bez kolejki, w sklepach czesto tez jest podobnie. Co najsmieszniejsze problemy wieksze mialam tylko wczoraj w aptece, gdzie w glownym miejscu wisi informacja, ze kobiety w ciazy majapierwszenstwo, a ja nawet tego nie zauwazylam i grzecznie czekalam w kolejce, dopoki jakas inna babeczka w ciazy nie poszla na poczatek kolejki, wiec ja tez doszlam do wniosku, ze pojde za nia. Rwetes podniosl sie ogromny. Wszystkie starsze babeczki nie omieszkaly sie oburzyc i podzielic sie wszystkimi swoimi dolegliwosciami na szczescie panie aptekarki staly na strazy prawa i uciszaly oburzone emerytki A najsmieszniejsze jest to, ze te najstarsze i widac, ze najbardziej schorowane nic sie nie odzywaly, a najwiekszy krzyk podniosla pani najbardziej zwawa
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
Lucy te są tańsze troszke od tych moich wczorajszych ale i tak drogo wychodzi(a takie same praktycznie-czcionka inna), myślę czy kupić w ogóle .... tak sobie myślę bo u nas mała bedzie miała swój kącik nie pokój(dopiero jak bedzie większa to- jeśli domek nie zdąrzy stanąć-coś nam nie idzie nic do przodu bo ja musze leżeć i nic zrobić nie mogę a nie chce żeby tż sam wybierał wszystko- to my się wyniesiemy z sypialni i ona sobie tam będzie mieszkała)i chciałam to jakoś zaznaczyć że to jej...mamy korkiem wyłożone ściany całe w sypialni i myślałam o jakiejś takiej tapecie http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...966776919.html
piękna jest ale droga jak cholera ale z drugiej strony by rozjaśniła jej kącik i taki dzieciowy by sie zrobił... ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- faellivrin no to masz szczęście ci napiszę- w tramwaju raz mi babeczka ustąpiła miejsca poza tym nikt, raz pamiętam byłam już strasznie zła bo siedzą strasze panie(ale wcale nie takie starsze)a weszli niewidomi do tramwaju i żadna ale to żadna nie ustąpiła miejsca pal licho ciężarne ale niewidomym to już by ustąpiły!- całe życie zwalniałam miejsca rozumiem że ktoś starszy się gorzej czuje itd i myślałam że skoro ona się domagają swoich praw to innych prawa też respektują a tu gdzie tam...phiii jeszcze ta śliczna http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...966776987.html albo ta http://allegro.pl/promocja-fototapet...966777298.html no nie moge zakochałam się! pewnie i tak nie kupie bo żal kasy
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
co do zwiastunów poroodu, ja w pierwszej ciąży nie miałam zadnych skurczyprzepowiadających , ani innych takich, a czop śluzowy mi odszedł jakoś na 10 h przed porodem, po jego odejściu dopiero zaczęły się skurcze i dalej poród
![]() Lecę zjeść i odebrać moje wyniki a potem na wizytę!! napiszę wieczorem co tam gin powiedział !!
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spryciula
|
|
|
#967 | |
|
BAN stały
|
Zdycham
. Pomyłam multum garów, zamopowałam mieszkanie, wstawiłam Marcelkowe pranie a poprzednie ściągnęłam i ogarnęłam chałupę. Obiadu nie robię bo w lodówce tylko światło i jogurty no i może namówię tż na McDonalda bo mam chcice a on nie przepada jeść na mieście bo woli domowy obiadek i szkoda mu kasyCytat:
![]() dostałam ślinotoku, ja tu głoduję a one o krokietach
|
|
|
|
|
#968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fileta w kosteczkę i podsmażam na oleju (doprawiam solą i pieprzem albo pod koniec smażenia, albo od razu);
do tego dodaję posiekany szczypiorek (cały pęczek, chyba, że jest baaardzo duży, to wtedy mniej); do tego na patelnię wlewam 150 ml śmietany i zagotowuję na małym ogniu; i do tego mąka z wodą do zagęszczenia sosu (tak około łyżki mąki, nawet niecałej - a jak za bardzo zgęstnieje, to trochę wody dolewam). I mieszam chwilkę aż się ładnie połączy i zagęści Szybko się robi i pyszne wychodzi zazwyczaj jemy z frytkami, ale dobre jest tez z makaronem ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Chociaż też parę zaproszonych osób odmówiło (większość z rodziny TZta), ale tego się nie da chyba uniknąć Cytat:
Tylko zamówię je dopiero, jak się dzidzia urodzi
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-12-02 o 14:17 |
||
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju ja bym nie chciała dzieci mieć rok po roku tak serio odstęp czasowy 3-4 lata... (o ile będę chciała, bo jestem na nie, za dużo przykrości, newrów kosztuje mnie ta ciąża, brak tż, przechodzę wszystko sama )A mój mąż całkiem poważnie mówi, że on chce rok po roku ten to ma niespełnione marzenia... Facetom to się wydaje takie 'hop siup' dla nich to czysta przyjemność, a z dwójką to dopiero musi być jazda
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-02 o 14:21 |
|
|
|
|
#970 |
|
BAN stały
|
Kobieki robie listę zakupów. Poddajcie jakieś pomysły na obiady
? Na pewno wyprobuje tego kurczaka a'la Agawo tyle ze mi do tego frytki nie pasują, raczej ziemniaczki albo kopytka
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-02 o 14:27 |
|
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i chodze jak kaczuszka jakbym miął cos między nogami tak bolija jestem w 29 tygodniu , Mamusie kiedy ten bol przechodzi ile mozna sie rozszerzać ![]()
|
|
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Co do ochraniaczy do łóżeczka postanowiłam, że przez pierwsze 3 mc-ce nie będę zakładała, zwłaszcza że dzidzia się nie przekręci, nie uderzy w szczebelki itp. Lepiej dmuchać na zimne
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny orientujecie sie jaka jest cena laktatora recznego TT w sklepie stacjonarnym? Bo sie caly czas głowie czy kupic przed porodem czy PO
I czy ewentualnie duzo przepłaceZ jednej strony mam mega parcie na karmienie piersią, i nawet jak nie bedzie poczatkowo pokarmu to laktator moze pomoc chyba nie?
|
|
|
|
#974 |
|
BAN stały
|
Laktator jest szczególnie przydatny przy karmieniu piersią ponieważ przydaje się przy nawałach pokarmu. Ja dzięki niemu uniknęłam zapalenia. Miałam cyce jak dynie, wielkie, twarde, nabrzmiałe, czerwone i gorące i tylko ściaganie pokarmu przyniosło ulgę bo mała nie wyrabiała z jedzeniem, lało się jak z fontanny
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kopytkami nie próbowałam, ale że kopytka chodzą za mną już chwilę, to się skuszę któregoś dnia Ale mój TZ jest maniakiem frytkowym, więc najczęściej frytki
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() kurka nie piszta tyle bo nadrobic nie idzie ![]() rano byłam na badaniach-krew i mocz wiec troche zeszło bo mama ze mną pojechała (tatko nas zawiózł bo mnienie pozwalaja juz prowadzic auta) bo bidula sie schorowała-całą noc wymiotowała i miała mega biegunke....podrazniła sobie trzyustke... az tata chciał pogotowie wzywac... no ale z rańca do lekarza (oczywiscie nikt jej nie chciał przepuscic mimo ze wygladała jak śmierć na chorągwi) dopiero nasza kuzynka przyszła, ktróa była zapisana i wpusciła mame przed siebie (bo u nas do internisty na godziny sie zapisuje). no i do teraz śpi bidula, zjadła dwa gryzy bułki i tyle... lekarz powiedzial ze dopiero jutro wieczorem moze zjesc suchy ryz.... a ja ugotowałam obiadek... zrobiłam 3 prania i siedze ![]() ide zajrzec do mamy, moze czegos potrzebuje... ale powiem Wam, ze sie bardzo wystraszyłam ze to wirus jakis, jelitówka... ale na szczescie nie... |
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to prawda, z tym, że ja musze mieć ręczny. Te elektryczne mnie ciutke stresują i jak przykładałam przy pierwszej ciązy blokowałam sie bardziej Dlatego bede miała pod ręką Aventa ręczny najzwyklejszy
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
i ja tez mam sporo śluzu.....
ale wiecie co? ja wcale nie mam zadnych skurczy przepowiadajacych.... albo nie wiem, ze mam ... i brzucho wysoko bo nadal mi sie ciezko oddycha i mały daje po żebrach az mnie do pionu ustawia... ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- a co do laktatora to ja wczoraj wylicytowałam jakis najzywklejszy nówka sztuka za 10zł+przesyłka
|
|
|
|
#979 | ||||
|
Zadomowienie
|
oj czepiacie się a mi się pomyliło
![]() już tyle razy mówiłam, że ciąża upośledza ![]() ale nie mam nawet startu do malej stopki i zostawienia auta ![]() ![]() Cytat:
i tak ma wszystko w drugim pokoju do pracy, ale jak mąż wstaje to wstaje też pies... i idą na spacer, potem jak wracają to i tak mnie budzą a potem tz chodzi w kołko i ubiera się spacerując po mieszkaniu takie poranne rytuały ![]() a remontów współczuję... i rzępolą zawsze w sobotę rano jak możemy we dwójkę razem pospać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
masakra... a ja wcale dużo nie jem |
||||
|
|
|
#980 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Chwilke pospalam, wchodze na watek - 3 strony do nadrobienia i mysle "na bank Agatek" no i nie pomylilam sie
![]() Cytat:
predzej sie tam rozjade, niz wezme slub ![]() Cytat:
Cytat:
moze musisz sobie powtarzac w myslach caly czas - "lewa,prawa,lewa,prawa... " Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe jak sie bede czula na tej "imprezce" To bedzie prawie 9ty miesiac!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() no nie wiem...mozna byc pieknym pletwalem blekitnym-panna mloda? ![]() Cytat:
I nie jestes zazdrosna ? a tak powaznie, to bardziej tz nalegal, zebysmy formlanie byli rodzinka, zebysmy mieli prawo do informacji o sobie i dziecku w awaryjnych sytuacjach i zeby nie musial nigdzie udowadniac, ze malec jest jego dzieckiem... a od wesela nie uciekniemy juz nam moi Rodzice i tesciowie to zakomunikowali... zreszta tz tez chce "prawdziwy" slub i weselicho Cytat:
widac myslimy najprostszymi kategoriami ![]() Cytat:
![]() ale ja chyba w nic innego nie wejde w tak zaawansowanej ciazy musze miec wygodnie poza tym ja lubie skromne stroje, wiec jakies ladne,delikatne balerinki chyba beda ok...nie wiem, musze jeszcze zobaczyc sukienke na zywo i wtedy przejsc sie po obuwniczych Agatku, Ty malo pijesz,wiec raczej nieswiadome zapylonko Ci nie grozne ![]() Moj tez chcialby zaraz trzasnac kolejnego,zeby "zakonczyc produkcje" i moc sie normlanie seksic, bo tak z tymi zakazami, infekcjami, pologami to on podobno zyc nie moze
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Witam się serdecznie
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Renata, fototapeta z misiem genialna. Zburzyłaś teraz moje plany, bo chciałam kupić szablony i pomalować część ściany przy łóżeczku...
chciałam te http://www.szabloneria.pl/p1598,zest...zwierzaki.html ale coś mi się wydaje, że będzie miś Cytat:
a miałam, szczególnie wieczorami, koszmarną...Cytat:
![]() macie jakiś sprawdzony przepis? Cytat:
|
|||
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
czesc laseczki
masakra pare dni a tu tyyyyle stron ![]() Nawet nie probuje cytowac, bo to nierealne ![]() Pearl gratuluje kochana i slubu i tego, ze prace Ci przepuscili!!! zostane sama....? a moze jest jeszcze jakas przyszla mamusia, ktora nie ma slubu z tzem? aaaa!!!!! no tak, na pewno Zosia![]() za wszystkie wizyty i dzidziusiePrzez ostatnie dni wzielam sie ostro do ostatnich przygotowan przed przyjsciem na swiat małej mialam mase prania i prasowania. Przyszly moje internetowe zakupy: kołyska i posciel, sliczna jest i jakos tez dobra. Jutro jade do mamy (bo u rodzicow trzymam wszystkie akcesoria) po łózeczko i chyba bede juz ustawiac w pokoju. W srode przezylam chwile grozy i strachu. Od rana nie czulam, zeby dziecko sie ruszalo. Zjadlam wiec, polezalam, nawet oddychalam przepona i nic. O 15h zadzwonilam do swojej poloznej zeby przyjechala z detektorem tetna, ale byla poza miastem. Pojechalam do szpitala, tam chcieli od razu mnie zatrzymac,ale sie nie zgodzilam. Polozna kazala sie polozyc i zrobila ktg. I wtedy moja dzidzia wkoncu sie obudzila i rozbrykala sie, chyba pod wplywem adrenaliny. MASAKRA, jak ja sie wystraszylam.... pozniej juz szalala przez caly wieczor. Niedobre te moje dziecie, normalnie bym za to ze matke stresuje
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah moja mama jest uparta,ja też i nie umiemy sie dogadać. Już dzis doszło do tego, że pokłócilysmy sie o to czy mozna jesc mięso na wigilie czy nie:/
Jak dobrze, że TŻ juz dzisiaj wraca Magda to jesteśmy teraz dwie Ale chyba jest tutaj więcej dziewczyn bez ślubu.
|
|
|
|
#985 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :rolleyes :Cytat:
super, że z dzidzią wszystko ok i mam nadzieję, że się nie zaraziłaś tym półpaścem.... Cytat:
posmażyłam pierś z kuraka (2 duże) na oleju, z dodatkiem soli pieprzu i ziół różnych, potem dodałam puszkę pokrojonych pomidorów, poddusiłam je z kurakiem i pietruszką, odstawiłam na pare minut żeby przestygło i dodałam kilka sporych łyżek serka mascarpone Do tego możesz zrobić ryż bądź makaron Mniam mnaim Cytat:
![]() u mnie tż będzie tak robił bo już tak robił jak latał co poniedziałek i wstawał o 4 rano ![]() a nasi sąsiedzi nad nami uwielbiają tupać i skakać po podłodze, mam ich dość ![]() z kolei przez fachowców z mieszkania przez ścianę mam darmową zimę na balkonie - WSZYSTKO JEST BIAŁE, ![]() Cytat:
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sukienka śliczna i będzie Ci pasować mam koleżankę, która brała ślub w 8 miesiacu, ale na siłę chciała się wcisnąć w tradycyjną kieckę ślubną ( białą!) z gorsetem... dla mnie to delikatnie mówiąc dziwnie wyglądało a ta super taka zwiewna i na dodatek pewnie ślicznie podkreśli brzuszek
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
no właśnie co do czopu to tak jak pisze Agatek to sluz podbarwiony krwia, lub w kolorze brunatnym, brazowym, ale nie bialy
Ja skurcze przepowiadajace juz mam, ale te bolesne, bardzo krotkie, teraz tylko czekam na jakies inne objawy ![]() Cytat:
![]() Ja tez mam laktator avent reczny, pomimo,ze tez zamierzam karmic piersia, ale to wlasciwie przez wzglad na wyjazdy na uczelnie.
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
wezcie sie za robote!!! jutro jade do szkoly to chyba miesiac bede nadrabiac
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Miss, te literki są na taśmę dwustronną
![]() Kasiulka, ja myślę, że rozchodzi nam się spojenie łonowe. Miednica się poszerza i to stąd ten ból
|
|
|
|
#990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

a jaka wredna potrafię być jak mnie wybudza bo nie potrafi czegoś znaleźć ahh 

nie pamiętam, kiedy przespałam całą noc bez wstawania. Sukcesem jest wstawanie tylko raz na siku 

wtedy to jeszcze nam się rewelacyjnie żyło, a od ślubu wszystko się poplątało
dla nich to czysta przyjemność, a z dwójką to dopiero musi być jazda
ja chce 

masakra... a ja wcale dużo nie jem 

Gabrysia - 09.02.2012
a miałam, szczególnie wieczorami, koszmarną...
za wszystkie wizyty i dzidziusie
za to ze matke stresuje