Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 13:46   #961
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

mnie też wkurza nieziemsko jak mąż się krząta rano a ja chcę pospać a jaka wredna potrafię być jak mnie wybudza bo nie potrafi czegoś znaleźć ahh

ja aż musiałam zmienić wkładki bo miałam to samo

mi się wydawało ostatnio, ze brzuch się obniżył, bo mi się znacznie lepiej oddychało, ale gdy brzuch się obniży to znika też zgaga a pieroństwo mnie męczy dalej więc to chyba jeszcze nie to
no i od wczoraj jestem spokojniejsza ze jeszcze mam ze 2-3 tygodnie do porodu więc luz :P będę się martwić w drugiej połowie września

szczęściara nie pamiętam, kiedy przespałam całą noc bez wstawania. Sukcesem jest wstawanie tylko raz na siku
chyba grudnia

mnie też zgaga męczy czasem, najczęściej wieczorem

a tż zapowiedziałam, że od pon każdego wieczora sobie wyjmuje skarpety/majtki/koszule/garnitur i po obudzeniu się już nie włazi do sypialni - mam przerwę w spaniu od 7 do 8 a potem zależy jak w którym mieszkaniu fachowcy się zejdą tyle mam dosypiania także lipa z porannym spaniem u mnie

wkładek to ja multum zużywam niestety

jejuuuu jak mnie dziś boleśnie kłuje w dole, masakra

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:49   #962
uska000
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

krokiety

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:50   #963
faellivrin
Raczkowanie

Witam Dziewczynki,

mialam napisac w zeszly piatek co tam u mnie na wizycie u gin, a tu juz piatek nastepny mnie zastal tydzien mialam niezwykle pracowity i nawet nie mialam czasu Was podczytywac.

W koncu okna zamontowane, a dom doprowadzony do ladu. Oprocz okien pomalowalismy jeszcze sciany w pokojach, bo doszlismy do wniosku, ze i tak jest juz taki balagan, ze trzeba to wykorzystac Zeby zaoszczedzic na farbach kupilismy barwniki. Niestety ich kolor bardzo rozni sie od tego, ktory pokazany jest na opakowwaniu, wiec nasza sypialnia ma kolor rozowy (maz juz zapowiedzial, ze jego koledzy nie odwiedza nas dlugo, bo sie wstydzi), a maly pokoik wyszedl wsciekle zolty, z czego to ja jestem niezbyt zadowolona. Ale jest przynajmniej odswiezone

U lekarza wszystko w porzadku, wiec ucieszylam sie bardzo, ze bez zadnych przeszkod moge isc na impreze 60-lecia slubu dziadkow TZ, ale moje zadowolenie okazalo sie zludne, gdyz moja szwagierka przyleciala z UK na rocznice dziadkow z polpasccem niestety ja nigdy nie chorowalam na ospe wiec stracha mialam ogromnego, zeby sie z nia spotkac. Bylo to nieuniknione, choc trzymalysmy sie na dystans Ginka polecila mi zrobic testy na przeciwciala ospy, wiec wczoraj poszlam na klucie. Okazalo sie, ze jest to badanie niezbyt popularne, wiec musialam szukac odpowiedniego laboratorium po calym miescie. Na koniec okazalo sie, ze wyniki beda za 10-14 dni, czyli jakby co to akurat sama zdaze sie przekonac naocznie jak mnie zlapie ospa Dzisiaj wiec wybralam sie do lekarza chorob zakaznych i mam wizyte na poniedzialek, wiec zobaczymy co on powie. Atrakcji mam przez to co niemiara

Musze jeszcze napisac, ze dzieki ciazy odzyskalam wiare w ludzi. Naprawde ciagle spotykam sie z okazami zyczliwosci. Ludzie prawie zawsze w tramwaju ustepuja mi miejsca, dzis u lekarza nie bylo problemu zebym weszla bez kolejki, w sklepach czesto tez jest podobnie. Co najsmieszniejsze problemy wieksze mialam tylko wczoraj w aptece, gdzie w glownym miejscu wisi informacja, ze kobiety w ciazy majapierwszenstwo, a ja nawet tego nie zauwazylam i grzecznie czekalam w kolejce, dopoki jakas inna babeczka w ciazy nie poszla na poczatek kolejki, wiec ja tez doszlam do wniosku, ze pojde za nia. Rwetes podniosl sie ogromny. Wszystkie starsze babeczki nie omieszkaly sie oburzyc i podzielic sie wszystkimi swoimi dolegliwosciami na szczescie panie aptekarki staly na strazy prawa i uciszaly oburzone emerytki A najsmieszniejsze jest to, ze te najstarsze i widac, ze najbardziej schorowane nic sie nie odzywaly, a najwiekszy krzyk podniosla pani najbardziej zwawa
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:00   #964
renata:)
Zadomowienie

Lucy te są tańsze troszke od tych moich wczorajszych ale i tak drogo wychodzi(a takie same praktycznie-czcionka inna), myślę czy kupić w ogóle .... tak sobie myślę bo u nas mała bedzie miała swój kącik nie pokój(dopiero jak bedzie większa to- jeśli domek nie zdąrzy stanąć-coś nam nie idzie nic do przodu bo ja musze leżeć i nic zrobić nie mogę a nie chce żeby tż sam wybierał wszystko- to my się wyniesiemy z sypialni i ona sobie tam będzie mieszkała)i chciałam to jakoś zaznaczyć że to jej...mamy korkiem wyłożone ściany całe w sypialni i myślałam o jakiejś takiej tapecie http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...966776919.html
piękna jest ale droga jak cholera ale z drugiej strony by rozjaśniła jej kącik i taki dzieciowy by sie zrobił...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

faellivrin no to masz szczęście ci napiszę- w tramwaju raz mi babeczka ustąpiła miejsca poza tym nikt, raz pamiętam byłam już strasznie zła bo siedzą strasze panie(ale wcale nie takie starsze)a weszli niewidomi do tramwaju i żadna ale to żadna nie ustąpiła miejsca pal licho ciężarne ale niewidomym to już by ustąpiły!- całe życie zwalniałam miejsca rozumiem że ktoś starszy się gorzej czuje itd i myślałam że skoro ona się domagają swoich praw to innych prawa też respektują a tu gdzie tam...phiii

jeszcze ta śliczna http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...966776987.html
albo ta http://allegro.pl/promocja-fototapet...966777298.html no nie moge zakochałam się! pewnie i tak nie kupie bo żal kasy

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:09   #965
MartuNiunia87
Rozeznanie

co do zwiastunów poroodu, ja w pierwszej ciąży nie miałam zadnych skurczyprzepowiadających , ani innych takich, a czop śluzowy mi odszedł jakoś na 10 h przed porodem, po jego odejściu dopiero zaczęły się skurcze i dalej poród

Lecę zjeść i odebrać moje wyniki a potem na wizytę!! napiszę wieczorem co tam gin powiedział !!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:09   #966
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
mi się wydawało ostatnio, ze brzuch się obniżył, bo mi się znacznie lepiej oddychało, ale gdy brzuch się obniży to znika też zgaga a pieroństwo mnie męczy dalej więc to chyba jeszcze nie to
no i od wczoraj jestem spokojniejsza ze jeszcze mam ze 2-3 tygodnie do porodu więc luz :P będę się martwić w drugiej połowie września
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
To Ty planujesz chodzić w ciąży jak słoń?? 2 lata??
Nie, ona planuje urodzić w grudniu, i do września pyknąć sobie następne maleństwo Spryciula

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:11   #967
AgaMili
BAN stały

Zdycham. Pomyłam multum garów, zamopowałam mieszkanie, wstawiłam Marcelkowe pranie a poprzednie ściągnęłam i ogarnęłam chałupę. Obiadu nie robię bo w lodówce tylko światło i jogurty. Zaraz robię listę, budzę tż i do tesco no i może namówię tż na McDonalda bo mam chcice a on nie przepada jeść na mieście bo woli domowy obiadek i szkoda mu kasy.
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ale mnie leb boli

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
HA HA ja jutro idę do teściowej na krokiety z barszczykiem, domowe takie.
Mam nadzieję,że mi nie zaszkodzą, bo to od teściowej. To tak może być "od serca". PHI!!

Za godzinkę idę po synusia do przedszkola. Ciekawe jak tam wycieczka czy się udała.
aaaaaaaaaaa dostałam ślinotoku, ja tu głoduję a one o krokietach
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:15   #968
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jak robisz tego kurczaka? daj przepis
Fileta w kosteczkę i podsmażam na oleju (doprawiam solą i pieprzem albo pod koniec smażenia, albo od razu);
do tego dodaję posiekany szczypiorek (cały pęczek, chyba, że jest baaardzo duży, to wtedy mniej);
do tego na patelnię wlewam 150 ml śmietany i zagotowuję na małym ogniu;
i do tego mąka z wodą do zagęszczenia sosu (tak około łyżki mąki, nawet niecałej - a jak za bardzo zgęstnieje, to trochę wody dolewam).
I mieszam chwilkę aż się ładnie połączy i zagęści

Szybko się robi i pyszne wychodzi zazwyczaj jemy z frytkami, ale dobre jest tez z makaronem

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:

U nas tylko teść pomógł pozałatwiać dużo rzeczy, poszukać sali itp, itd, nikt więcej niestety wtedy to jeszcze nam się rewelacyjnie żyło, a od ślubu wszystko się poplątało
My sami wszystkiego szukaliśmy, zaklepywaliśmy i dzięki temu było tak, jak miało być
Chociaż też parę zaproszonych osób odmówiło (większość z rodziny TZta), ale tego się nie da chyba uniknąć

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Renata, widziałam, że wspominałaś wczoraj coś o tych kolorowych literkach... Ja też akurat wczoraj przeglądałam aukcje. Jest5em nimi oczarowana http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...946868715.html
Ale drogo wychodzą

Mam zamiar zrobić sama
No tanio nie wychodzi, ale ja też chcę te literki
Tylko zamówię je dopiero, jak się dzidzia urodzi

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-12-02 o 14:17
Stary 2011-12-02, 14:17   #969
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie, ona planuje urodzić w grudniu, i do września pyknąć sobie następne maleństwo Spryciula
no chyba, że tak...

Jeju ja bym nie chciała dzieci mieć rok po roku tak serio odstęp czasowy 3-4 lata... (o ile będę chciała, bo jestem na nie, za dużo przykrości, newrów kosztuje mnie ta ciąża, brak tż, przechodzę wszystko sama)A mój mąż całkiem poważnie mówi, że on chce rok po roku mówię, że nigdy w życiu! A on, że mnie upije i nawet nie będę wiedziała kiedy mnie ponownie zapyli ten to ma niespełnione marzenia...

Facetom to się wydaje takie 'hop siup' dla nich to czysta przyjemność, a z dwójką to dopiero musi być jazda

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-02 o 14:21
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:25   #970
AgaMili
BAN stały

Kobieki robie listę zakupów. Poddajcie jakieś pomysły na obiady? Na pewno wyprobuje tego kurczaka a'la Agawo tyle ze mi do tego frytki nie pasują, raczej ziemniaczki albo kopytka

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-02 o 14:27
Stary 2011-12-02, 14:36   #971
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
hehe, no mam mocny, nie powiem
Mój w dodatku rano przed pracą pali w piecu (kaflowym) i hałasuje strasznie, ale ja tylko przewracam się z boku na bok i śpię dalej

czy Was też tak boli kość łonowa? całe łono? wczoraj znowu nie umiałam z bólu wieczorem chodzić :/ (końcówka 28tygodnia) O obracaniu się w łóżku nie wspomnę.

krokiety?? ktoś mówił o krokietach?? ja chce
Witam mamusie ja czuję się jakby czołg po mnie przejechał już od jakiegoś czasu mam takie okropne bóle jak ty Lucy i do tego okropny ból pachwin , przewracanie i wstawanie z łózka jest okropne a i chodze jak kaczuszka jakbym miął cos między nogami tak boli
ja jestem w 29 tygodniu , Mamusie kiedy ten bol przechodzi ile mozna sie rozszerzać
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:39   #972
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Co do ochraniaczy do łóżeczka postanowiłam, że przez pierwsze 3 mc-ce nie będę zakładała, zwłaszcza że dzidzia się nie przekręci, nie uderzy w szczebelki itp. Lepiej dmuchać na zimne
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:39   #973
Haniula
Zakorzenienie

dziewczyny orientujecie sie jaka jest cena laktatora recznego TT w sklepie stacjonarnym? Bo sie caly czas głowie czy kupic przed porodem czy PO I czy ewentualnie duzo przepłace
Z jednej strony mam mega parcie na karmienie piersią, i nawet jak nie bedzie poczatkowo pokarmu to laktator moze pomoc chyba nie?
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:42   #974
AgaMili
BAN stały

Laktator jest szczególnie przydatny przy karmieniu piersią ponieważ przydaje się przy nawałach pokarmu. Ja dzięki niemu uniknęłam zapalenia. Miałam cyce jak dynie, wielkie, twarde, nabrzmiałe, czerwone i gorące i tylko ściaganie pokarmu przyniosło ulgę bo mała nie wyrabiała z jedzeniem, lało się jak z fontanny
Stary 2011-12-02, 14:43   #975
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Kobieki robie listę zakupów. Poddajcie jakieś pomysły na obiady? Na pewno wyprobuje tego kurczaka a'la Agawo tyle ze mi do tego frytki nie pasują, raczej ziemniaczki albo kopytka
Ziemniaczki też mogą być A z kopytkami nie próbowałam, ale że kopytka chodzą za mną już chwilę, to się skuszę któregoś dnia
Ale mój TZ jest maniakiem frytkowym, więc najczęściej frytki

Stary 2011-12-02, 14:44   #976
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

kurka nie piszta tyle bo nadrobic nie idzie

rano byłam na badaniach-krew i mocz wiec troche zeszło bo mama ze mną pojechała (tatko nas zawiózł bo mnienie pozwalaja juz prowadzic auta) bo bidula sie schorowała-całą noc wymiotowała i miała mega biegunke....podrazniła sobie trzyustke... az tata chciał pogotowie wzywac... no ale z rańca do lekarza (oczywiscie nikt jej nie chciał przepuscic mimo ze wygladała jak śmierć na chorągwi) dopiero nasza kuzynka przyszła, ktróa była zapisana i wpusciła mame przed siebie (bo u nas do internisty na godziny sie zapisuje). no i do teraz śpi bidula, zjadła dwa gryzy bułki i tyle... lekarz powiedzial ze dopiero jutro wieczorem moze zjesc suchy ryz....
a ja ugotowałam obiadek...
zrobiłam 3 prania i siedze
ide zajrzec do mamy, moze czegos potrzebuje...

ale powiem Wam, ze sie bardzo wystraszyłam ze to wirus jakis, jelitówka... ale na szczescie nie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:45   #977
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Laktator jest szczególnie przydatny przy karmieniu piersią ponieważ przydaje się przy nawałach pokarmu. Ja dzięki niemu uniknęłam zapalenia. Miałam cyce jak dynie, wielkie, twarde, nabrzmiałe, czerwone i gorące i tylko ściaganie pokarmu przyniosło ulgę bo mała nie wyrabiała z jedzeniem, lało się jak z fontanny

to prawda, z tym, że ja musze mieć ręczny. Te elektryczne mnie ciutke stresują i jak przykładałam przy pierwszej ciązy blokowałam sie bardziej Dlatego bede miała pod ręką Aventa ręczny najzwyklejszy
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:46   #978
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

i ja tez mam sporo śluzu.....

ale wiecie co? ja wcale nie mam zadnych skurczy przepowiadajacych.... albo nie wiem, ze mam ...
i brzucho wysoko bo nadal mi sie ciezko oddycha i mały daje po żebrach az mnie do pionu ustawia...

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

a co do laktatora to ja wczoraj wylicytowałam jakis najzywklejszy nówka sztuka za 10zł+przesyłka
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:47   #979
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
To Ty planujesz chodzić w ciąży jak słoń?? 2 lata??
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
chyba grudnia
oj czepiacie się a mi się pomyliło nie wiem skąd mi się ten wrzesień wziął
już tyle razy mówiłam, że ciąża upośledza

ale nie mam nawet startu do malej stopki i zostawienia auta
Cytat:
mnie też zgaga męczy czasem, najczęściej wieczorem

a tż zapowiedziałam, że od pon każdego wieczora sobie wyjmuje skarpety/majtki/koszule/garnitur i po obudzeniu się już nie włazi do sypialni - mam przerwę w spaniu od 7 do 8 a potem zależy jak w którym mieszkaniu fachowcy się zejdą tyle mam dosypiania także lipa z porannym spaniem u mnie

wkładek to ja multum zużywam niestety

jejuuuu jak mnie dziś boleśnie kłuje w dole, masakra
u mnie takie przygotowywanie rzeczy by nie przeszło i tak ma wszystko w drugim pokoju do pracy, ale jak mąż wstaje to wstaje też pies... i idą na spacer, potem jak wracają to i tak mnie budzą a potem tz chodzi w kołko i ubiera się spacerując po mieszkaniu takie poranne rytuały

a remontów współczuję... u mnie za to na górze wprowadzili się sąsiedzi nowi i mają fortepian i rzępolą zawsze w sobotę rano jak możemy we dwójkę razem pospać
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Lucy te są tańsze troszke od tych moich wczorajszych ale i tak drogo wychodzi(a takie same praktycznie-czcionka inna), myślę czy kupić w ogóle .... tak sobie myślę bo u nas mała bedzie miała swój kącik nie pokój(dopiero jak bedzie większa to- jeśli domek nie zdąrzy stanąć-coś nam nie idzie nic do przodu bo ja musze leżeć i nic zrobić nie mogę a nie chce żeby tż sam wybierał wszystko- to my się wyniesiemy z sypialni i ona sobie tam będzie mieszkała)i chciałam to jakoś zaznaczyć że to jej...mamy korkiem wyłożone ściany całe w sypialni i myślałam o jakiejś takiej tapecie http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...966776919.html
piękna jest ale droga jak cholera ale z drugiej strony by rozjaśniła jej kącik i taki dzieciowy by sie zrobił...

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

faellivrin no to masz szczęście ci napiszę- w tramwaju raz mi babeczka ustąpiła miejsca poza tym nikt, raz pamiętam byłam już strasznie zła bo siedzą strasze panie(ale wcale nie takie starsze)a weszli niewidomi do tramwaju i żadna ale to żadna nie ustąpiła miejsca pal licho ciężarne ale niewidomym to już by ustąpiły!- całe życie zwalniałam miejsca rozumiem że ktoś starszy się gorzej czuje itd i myślałam że skoro ona się domagają swoich praw to innych prawa też respektują a tu gdzie tam...phiii

jeszcze ta śliczna http://allegro.pl/hit-cenowy-fototap...966776987.html
albo ta http://allegro.pl/promocja-fototapet...966777298.html no nie moge zakochałam się! pewnie i tak nie kupie bo żal kasy
ta z misiem w okularach jest genialna! jakby tylko nam pasowała to sama bym taką chętnie dała na ścianę!

Cytat:
oj w życiu! ja do pracy chcę iść !! jeżeli zdecydujemy się na drugie dziecko to najwcześniej za 2 lata
Cytat:
ja w ogóle nie mam pomysłu i nie mam też apetytu ;/ a apetytem to lepiej bo wczoraj ważyłam się u gina i przytyłam już 16 kg masakra... a ja wcale dużo nie jem
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:47   #980
pearpearl
Wtajemniczenie

Chwilke pospalam, wchodze na watek - 3 strony do nadrobienia i mysle "na bank Agatek" no i nie pomylilam sie
Cytat:
Pearl gratulacje!!!!!!! A co do tej sukienki to do niej mi tylko szpilki pasują. Może jakieś kremowe pół butki na małej koturnie?
kurcze, ja nie umiem chodzic na szpilkach tak normlanie, wiec nie wyobrazam sobie siebie na szpilkach w 9 miesiacu ciazy predzej sie tam rozjade, niz wezme slub
Cytat:
Napisane przez Bambusiek
Jakieś kremowe niskie szpileczki/balerinki
balerinki chyba beda najlepsze...
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A teraz po prostu mi się nogi pomyliły ale jakie mam mega siniaki na kolanach
zdolniacha!
moze musisz sobie powtarzac w myslach caly czas - "lewa,prawa,lewa,prawa... "
Cytat:
Napisane przez Bambusiek
Gdybyś się nam od razu przyznała, że to Twój, to byśmy inaczej pisały
wstydzilam sie
Cytat:
Napisane przez Bambusiek
Mój kuzyn brał takowy w lutym i ona miała sukienkę jakąś kolorową + szpileczki w tym samym kolorze ale oni nawet rodzicom nie powiedzieli wcześniej, więc po ceremonii pojechali ze świadkami do domu świętować
ja w sumie na poczatku tez mialam ochote tak zrobic, ale tesciowie sie uparli, wiec jak juz oni tam bardzo chca byc, to moi musza byc obowiazkowo
Cytat:
Pearl, gratulacje
Pisałaś kiedyś, że macie taki plan, ale nie wiedziałam, czy dojdzie do skutku czy nie
Szykuje się mała imprezka w takim razie

ciekawe jak sie bede czula na tej "imprezce"
To bedzie prawie 9ty miesiac!!!
Cytat:
Pear a ja myślałam że idziesz do kogoś na ślub a nie na swój własny

ale gratulejszyn będziesz piękną Panną Młodą

no nie wiem...mozna byc pieknym pletwalem blekitnym-panna mloda?
Cytat:
Pearl bardzo się cieszę, że zamierzacie się hajtnąć
Ja, gdybym wiedziała, że tak a nie inaczej wyjdzie po ślubie kościelnym, to bym go w ogóle nie brała, bo został tylko dług i nawet 50% się nie zwróciło Poza tym ciężko zapanować nad wszystkim na własnym ślubie i dużo pomyłek było nie było to dograne przed, bo 'myślałam', że się świadkowie domyślą
Albo bym zrobiła kościelny na małą ilość osób, rodzice, rodzeństwo, chrześni i dziadkowie A nie, że ja zaprosiłam, a 10 osób nie potwierdziło, albo w ost momencie nie przyjechało

I nie jestes zazdrosna ?
a tak powaznie, to bardziej tz nalegal, zebysmy formlanie byli rodzinka, zebysmy mieli prawo do informacji o sobie i dziecku w awaryjnych sytuacjach i zeby nie musial nigdzie udowadniac, ze malec jest jego dzieckiem...

a od wesela nie uciekniemy
juz nam moi Rodzice i tesciowie to zakomunikowali...
zreszta tz tez chce "prawdziwy" slub i weselicho

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
pearl gratuluję ślubu
i ja też sobie wyobraziłam że w H&M sprzedają karmniki dla ptaków
dziekuje
widac myslimy najprostszymi kategoriami

Cytat:
o to już wybrana bardzo ładna, może takie w zaokrąglony czub na niskim obcasie jak wklejałam wcześniej balerinki to jakoś tak mało elegancko
w sumie nie byla wybrana,ale tyle bylo glosow, ze ladna, to stwierdzilam, ze moze byc
ale ja chyba w nic innego nie wejde w tak zaawansowanej ciazy
musze miec wygodnie
poza tym ja lubie skromne stroje, wiec jakies ladne,delikatne balerinki chyba beda ok...nie wiem, musze jeszcze zobaczyc sukienke na zywo i wtedy przejsc sie po obuwniczych

Agatku
, Ty malo pijesz,wiec raczej nieswiadome zapylonko Ci nie grozne
Moj tez chcialby zaraz trzasnac kolejnego,zeby "zakonczyc produkcje" i moc sie normlanie seksic, bo tak z tymi zakazami, infekcjami, pologami to on podobno zyc nie moze

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:52   #981
Mijus
Rozeznanie

Witam się serdecznie i lecę nadrabiać....jestem na 21 stronie,ale dałyście czadu
Stary 2011-12-02, 14:53   #982
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Renata, fototapeta z misiem genialna. Zburzyłaś teraz moje plany, bo chciałam kupić szablony i pomalować część ściany przy łóżeczku...
chciałam te http://www.szabloneria.pl/p1598,zest...zwierzaki.html

ale coś mi się wydaje, że będzie miś

Cytat:
eee, a mi zgaga przeszła a miałam, szczególnie wieczorami, koszmarną...

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
barszcz i krokiety(z kapucha i grzybkami) robila tesciowa on tylko otoczyl w bułce i jaju i usmażył ale ogólnie ostatnio się nadzwyczaj dobrze sprawuje(tfu tfu odpukac w niemalowane itd)sprzata, gotuje(sam też potrafi i to bardzo dobrze no i to lubi), przynosi ,odnosi wszystko ,pierze, myje gary i masaże też robi nawet mi filmy buforuje i przynosi ciężko się będzie odzwyczaić
mmm, fajnie masz. Ale i tak tych krokietów najbardziej zazdroszczę. U mnie nikt w rodzinie nie robi. Chyba sama spróbuję
macie jakiś sprawdzony przepis?

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczyny orientujecie sie jaka jest cena laktatora recznego TT w sklepie stacjonarnym? Bo sie caly czas głowie czy kupic przed porodem czy PO I czy ewentualnie duzo przepłace
Z jednej strony mam mega parcie na karmienie piersią, i nawet jak nie bedzie poczatkowo pokarmu to laktator moze pomoc chyba nie?
ja patrzyłam bo jak będę kupowała to właśnie TT. W sklepach są za około 100zł . W akpolu widziałam za 95zł a z kartą na produkty TT jest 10% taniej. Więc podobnie jak na allegro. Nawet jest tu, w gazetce http://www.akpolbaby.pl/mikolajkowybaby.pdf
Stary 2011-12-02, 14:58   #983
magda1804
Rozeznanie

czesc laseczki

masakra pare dni a tu tyyyyle stron

Nawet nie probuje cytowac, bo to nierealne

Pearl gratuluje kochana i slubu i tego, ze prace Ci przepuscili!!! hehe to juz nie bedziesz grzesznica jak ja, zyjac bez slubu? zostane sama....? a moze jest jeszcze jakas przyszla mamusia, ktora nie ma slubu z tzem? aaaa!!!!! no tak, na pewno Zosia

za wszystkie wizyty i dzidziusie

Przez ostatnie dni wzielam sie ostro do ostatnich przygotowan przed przyjsciem na swiat małej mialam mase prania i prasowania. Przyszly moje internetowe zakupy: kołyska i posciel, sliczna jest i jakos tez dobra. Jutro jade do mamy (bo u rodzicow trzymam wszystkie akcesoria) po łózeczko i chyba bede juz ustawiac w pokoju.

W srode przezylam chwile grozy i strachu. Od rana nie czulam, zeby dziecko sie ruszalo. Zjadlam wiec, polezalam, nawet oddychalam przepona i nic. O 15h zadzwonilam do swojej poloznej zeby przyjechala z detektorem tetna, ale byla poza miastem. Pojechalam do szpitala, tam chcieli od razu mnie zatrzymac,ale sie nie zgodzilam. Polozna kazala sie polozyc i zrobila ktg. I wtedy moja dzidzia wkoncu sie obudzila i rozbrykala sie, chyba pod wplywem adrenaliny. MASAKRA, jak ja sie wystraszylam.... pozniej juz szalala przez caly wieczor.
Niedobre te moje dziecie, normalnie bym za to ze matke stresuje

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:59   #984
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ah moja mama jest uparta,ja też i nie umiemy sie dogadać. Już dzis doszło do tego, że pokłócilysmy sie o to czy mozna jesc mięso na wigilie czy nie:/

Jak dobrze, że TŻ juz dzisiaj wraca

Magda to jesteśmy teraz dwie Ale chyba jest tutaj więcej dziewczyn bez ślubu.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:01   #985
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Renata, widziałam, że wspominałaś wczoraj coś o tych kolorowych literkach... Ja też akurat wczoraj przeglądałam aukcje. Jest5em nimi oczarowana http://allegro.pl/kolorowe-literki-3...946868715.html
Ale drogo wychodzą

Mam zamiar zrobić sama
o jaaaa ale wypaśne, jeju musze pokazać tż czy zgodzi się wbić tyle gwoździ :rolleyes :

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki,

mialam napisac w zeszly piatek co tam u mnie na wizycie u gin, a tu juz piatek nastepny mnie zastal tydzien mialam niezwykle pracowity i nawet nie mialam czasu Was podczytywac.
to miałaś bardzo owocny tydzień z remontem
super, że z dzidzią wszystko ok i mam nadzieję, że się nie zaraziłaś tym półpaścem....

Cytat:
jak już musi być kurak to ja ostatnio robiłam tak:
posmażyłam pierś z kuraka (2 duże) na oleju, z dodatkiem soli pieprzu i ziół różnych, potem dodałam puszkę pokrojonych pomidorów, poddusiłam je z kurakiem i pietruszką, odstawiłam na pare minut żeby przestygło i dodałam kilka sporych łyżek serka mascarpone
Do tego możesz zrobić ryż bądź makaron
Mniam mnaim
Cytat:
oj czepiacie się a mi się pomyliło nie wiem skąd mi się ten wrzesień wziął
już tyle razy mówiłam, że ciąża upośledza

ale nie mam nawet startu do malej stopki i zostawienia auta

u mnie takie przygotowywanie rzeczy by nie przeszło i tak ma wszystko w drugim pokoju do pracy, ale jak mąż wstaje to wstaje też pies... i idą na spacer, potem jak wracają to i tak mnie budzą a potem tz chodzi w kołko i ubiera się spacerując po mieszkaniu takie poranne rytuały

a remontów współczuję... u mnie za to na górze wprowadzili się sąsiedzi nowi i mają fortepian i rzępolą zawsze w sobotę rano jak możemy we dwójkę razem pospać

ta z misiem w okularach jest genialna! jakby tylko nam pasowała to sama bym taką chętnie dała na ścianę!

oj w życiu! ja do pracy chcę iść !! jeżeli zdecydujemy się na drugie dziecko to najwcześniej za 2 lata

ja w ogóle nie mam pomysłu i nie mam też apetytu ;/ a apetytem to lepiej bo wczoraj ważyłam się u gina i przytyłam już 16 kg masakra... a ja wcale dużo nie jem
ja ostatnio się nie ważyłam ale już na pewno bliżej 20 niż dalej
u mnie tż będzie tak robił bo już tak robił jak latał co poniedziałek i wstawał o 4 rano
a nasi sąsiedzi nad nami uwielbiają tupać i skakać po podłodze, mam ich dość
z kolei przez fachowców z mieszkania przez ścianę mam darmową zimę na balkonie - WSZYSTKO JEST BIAŁE, moje dwie tuje wyglądają jak obsypane śniegiem, utłukę ich pewnie cięli płytki na balkonie
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

w sumie nie byla wybrana,ale tyle bylo glosow, ze ladna, to stwierdzilam, ze moze byc
ale ja chyba w nic innego nie wejde w tak zaawansowanej ciazy
musze miec wygodnie
poza tym ja lubie skromne stroje, wiec jakies ladne,delikatne balerinki chyba beda ok...nie wiem, musze jeszcze zobaczyc sukienke na zywo i wtedy przejsc sie po obuwniczych
jak już kupisz sukienkę to będziesz wiedziala jakie butki pasują

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:11   #986
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

no nie wiem...mozna byc pieknym pletwalem blekitnym-panna mloda?

Moj tez chcialby zaraz trzasnac kolejnego,zeby "zakonczyc produkcje" i moc sie normlanie seksic, bo tak z tymi zakazami, infekcjami, pologami to on podobno zyc nie moze
można można sukienka śliczna i będzie Ci pasować

mam koleżankę, która brała ślub w 8 miesiacu, ale na siłę chciała się wcisnąć w tradycyjną kieckę ślubną ( białą!) z gorsetem... dla mnie to delikatnie mówiąc dziwnie wyglądało a ta super taka zwiewna i na dodatek pewnie ślicznie podkreśli brzuszek
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:11   #987
magda1804
Rozeznanie

no właśnie co do czopu to tak jak pisze Agatek to sluz podbarwiony krwia, lub w kolorze brunatnym, brazowym, ale nie bialy Likas myslisz, ze u Ciebie to czop? To troche wczesnie, jesli by tak bylo. W pierwszej ciazy mi podobnie jak MartuNiuni czop odszedl wlasciwie niedługo przed porodem, bo 2 dni wczesniej, pozniej skurcze, wody i porod.
Ja skurcze przepowiadajace juz mam, ale te bolesne, bardzo krotkie, teraz tylko czekam na jakies inne objawy

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Witam mamusie ja czuję się jakby czołg po mnie przejechał już od jakiegoś czasu mam takie okropne bóle jak ty Lucy i do tego okropny ból pachwin , przewracanie i wstawanie z łózka jest okropne a i chodze jak kaczuszka jakbym miął cos między nogami tak boli
ja jestem w 29 tygodniu , Mamusie kiedy ten bol przechodzi ile mozna sie rozszerzać
Kasiulka ja mysle, ze przejdzie tak za około 10 tygodni

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
to prawda, z tym, że ja musze mieć ręczny. Te elektryczne mnie ciutke stresują i jak przykładałam przy pierwszej ciązy blokowałam sie bardziej Dlatego bede miała pod ręką Aventa ręczny najzwyklejszy
Ja tez mam laktator avent reczny, pomimo,ze tez zamierzam karmic piersia, ale to wlasciwie przez wzglad na wyjazdy na uczelnie.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:19   #988
uska000
Zadomowienie

wezcie sie za robote!!! jutro jade do szkoly to chyba miesiac bede nadrabiac

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:22   #989
Lucy1111
Zakorzenienie

Miss, te literki są na taśmę dwustronną

Kasiulka, ja myślę, że rozchodzi nam się spojenie łonowe. Miednica się poszerza i to stąd ten ból
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:29   #990
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
no chyba, że tak...

Jeju ja bym nie chciała dzieci mieć rok po roku tak serio odstęp czasowy 3-4 lata... (o ile będę chciała, bo jestem na nie, za dużo przykrości, newrów kosztuje mnie ta ciąża, brak tż, przechodzę wszystko sama)A mój mąż całkiem poważnie mówi, że on chce rok po roku mówię, że nigdy w życiu! A on, że mnie upije i nawet nie będę wiedziała kiedy mnie ponownie zapyli ten to ma niespełnione marzenia...

Facetom to się wydaje takie 'hop siup' dla nich to czysta przyjemność, a z dwójką to dopiero musi być jazda
Moj TZ to od razu blizniaki chcial miec,zeby od razu dwojke wychowac,i chce miec szybko drugie dziecko,ja chce przynajmniej 3 lata przerwy...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości