Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 19:11   #1531
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
no tak o tym nie pomyślałam
A jeszcze ja będę w lato śmigać z maluszkiem nad jezioro, bo wracam na stałe na Mazury, gdzie na plażę mam 20 min spacerkiem i tam na trawce będziemy piknikować sobie przy pięknej pogodzie, więc kocyk + np taki podkład z rożka dla dzidziusia będzie wygodny Ja to mam te plany co przynajmniej w zimę o wakacjach sobie pomarzę troszkę

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:22   #1532
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Najbardziej niesamowite jest dla mnie to jak dzieci szybko kopiuja zachowanie rodzicow. Bo przeciez Filipek raczaj by nie wpadl na to by pranie strzepac po wyjeciu z pralki. Ja o malo nie padlam z wrazenia jak dwulatka mojej kumpeli wyjela nawilzone chusteczki z paczki i zaczela mi nimi wycierac parapet, telewizor, stolik. Ona tak robi bo jej mama tez ciagle w domu wszystko wyciera tymi chustkami
Ja tez ciagle nie moge wyjsc z podziwu jak ten maly brzdac dokladnie co do malenkiego szczegolu wlasnie kopiuje nasze zachowania.
A najlepsze jest to ze my mu tego nie pokazujemy jakos celowo, nie uczymy go, on przez obserwacje nas uczy sie co jak sie robi.
To pranie to taki przyklad, a co jeszcze Ci powiem ciekawego Ja jak wkladam pranie do pralki, to sciagam z kosza miske wkladam do wanny, zdejmuje nakladke wkladam do miski w wannie i dopiero wyciagam z kosza ubrania i wkladam do pralki. Filip robi identycznie
Kiedys tez mnie zaskoczyl, gdzies po paru dniach od momentu kiedy maz mocowal prog miedzy przedpokojem a pokojem i wiercil wtedy i po jakims czasie Filip dokladnie tak samo jak tata udawal ze wierci i mowil przy tym: "wierce prog...jak tata"
To mi czesto daje do myslenia, jak trzeba swoje zachowania przemyslec zanim cos sie zrobi czy powie przy dziecku, dziecko jest swietnym obserwatorem
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-02 o 19:23
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:29   #1533
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Kiedys tez mnie zaskoczyl, gdzies po paru dniach od momentu kiedy maz mocowal prog miedzy przedpokojem a pokojem i wiercil wtedy i po jakims czasie Filip dokladnie tak samo jak tata udawal ze wierci i mowil przy tym: "wierce prog...jak tata"
Slodziak
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:31   #1534
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
bo ja ogólnie duża jestem 87 na wadze wskazuje Big Mama
chciałabyś.... ja ważę 98!!!!! a 87 tuż przed ciążą. za miesiąc mój TŻ będzie o 30 kg lżejszy ode mnie. to dopiero jest odlot wielka gruba baba może tak tragicznie nie wyglądam jak ważę ale kręgosłup ma za swoje i kolana też.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:35   #1535
julliczka
Rozeznanie

Nadrabiam Was od strony 50, bo już nie ogarnę wcześniejszych stron

evvcia strasznie mi przykro z powodu śmierci Twojego małego kuzyna.
Okropne jak ktoś umiera. Do tej pory nie mogę się pogodzić ze śmiercią mojej najbliższej przyjaciółki, to był tak dobry człowiek.... dusza, nie człowiek... ciężko się o tym myśli i mówi...
W niedzielę byliśmy z TŻ u rodziny i w czasie wizyty TŻ miał telefon, że syn znajomego zginął w wypadku. Miał 19 lat i było to jedyne dziecko znajomego. TŻ po tym telefonie miał łzy w oczach..potem się widział ze znajomym, mówił, że straszne widzieć rodzica po śmierci dziecka. Ci rodzice zmarłego już wiekowi (starsi sporo od nas), dziecka kolejnego mieć nie będą. Dziadkowie żyją, a tu jedynego potomka już nie ma... przez kolejne dwa dni nie mogłam przestać o tym myśleć. Ja chyba nie byłabym w stanie tego przeżyć.

Moja mała też kopie wtedy jak jesteśmy same. Wstydzi się tatusia, jak TŻ się przytula do brzuszka to cicho siedzi. A jak ja zaraz potem kładę rękę to zaczyna boksować, no to wołam TŻ - kładź rękę - a ta znowu się uspakaja a najlepsze jak w łóżku leżymy i mała troszkę popuka, ale najbardziej zaczyna świrować jak już TŻ zaśnie

Coś o TŻ-tach było, z moim mam dobrze, zapracowany jest, stara się zarabiać kaskę ale tez się stara spędzać z nami czas, choć ostatnio niestety rzadziej. No ale niebawem święta, to nadrobimy Nie lata z kumplami gdzieś, nie pije, nie pali, pomaga w domu, także nie narzekam. Ale też wcześniej mieliśmy niezłe przeboje, po tym wszystkim TŻ stał się bardzo odpowiedzialny, także na wszystko przychodzi czas...
Dobrze, że TŻ w miarę daje radę i zarabia na życie. Ja niestety nie pracuję, to też dłuuuuga historia, dlatego zakładam własną firmę. Ale teraz bida i liczę każdy grosz, także jak widzę i słyszę, ile ludzie potrafią mieć kasy i co kupują to się czasem za głowę łapię, no ale co zrobić... Mam nadzieję, że w przyszłym roku moja sytuacja finansowa się poprawi, w każdym razie do tego dążę.

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mam dokładnie to samo -mam mrowienie i robią mi sie pajączki, co prawda ledwo widoczne na razie, ale wiem że to może być wstęp do zylaków (u mnie to rodzinne). Do tego jesczze takie ciągnięcie, szczególnie czuję po kąpieli albo jak dużo chodze.
Także tez zastanawiam się nad antykoncepcją po ciąży (gumki podobnie jak u Was - odpadają ) Daj znać jak coś wymyślisz
Ja nie mam jeszcze pajączków - mi to strasznie żyły się zrobiły widoczne na całym ciele, ale to wiem, że normalne w ciąży. A miewam mrowienia i drętwienia rąk i nóg, częściej jak przed ciążą.
A i częściej też atakują mnie bóle w podbrzuszu jakby miesiączkowe, to chyba mi się stawia macica

Jeśli chodzi o antykoncepcję - ja wrócę do tabletek. Mi szkody nie narobiły.

A dzisiaj pochodziłam po Tesco - kupiłam dwa opakowania po 3 śpioszki - jedno za 14 zł, a drugie 20 zł - była promocja 30% na ciuszki dla niemowląt.
Jeszcze wczoraj dostałam paczkę ciuchów ciążowych, które TŻ wylicytował dla mnie. 4 pary spodni ciążowych idealnie pasują, 5 bluzek też fajnie pasują, a dwie bluzki trochę za duże, zostawię najwyżej na później, ale jestem mega zadowolona, do końca ciąży mam w co się ubierać

Aguśka słodki Twój synuś jest

Zariah

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-12-02 o 19:37
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:43   #1536
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
.
Okropne jak ktoś umiera. Do tej pory nie mogę się pogodzić ze śmiercią mojej najbliższej przyjaciółki, to był tak dobry człowiek.... dusza, nie człowiek... ciężko się o tym myśli i mówi...
W niedzielę byliśmy z TŻ u rodziny i w czasie wizyty TŻ miał telefon, że syn znajomego zginął w wypadku. Miał 19 lat i było to jedyne dziecko znajomego. TŻ po tym telefonie miał łzy w oczach..potem się widział ze znajomym, mówił, że straszne widzieć rodzica po śmierci dziecka. Ci rodzice zmarłego już wiekowi (starsi sporo od nas), dziecka kolejnego mieć nie będą. Dziadkowie żyją, a tu jedynego potomka już nie ma... przez kolejne dwa dni nie mogłam przestać o tym myśleć. Ja chyba nie byłabym w stanie tego przeżyć.
Kilka lat temu zmarła ciocia męża. Najpierw wykryto u niej raka szyjki macicy, podczas operacji zakażono gronkowcem. Po kilku latach pojawiły sie przerzuty. Była leczona, ale z racji na gronkowca nie każde leczenie wchodziło rachubę. Po jakimś czasie nastąpila znaczna poprawa, ale choroba nie dawała za wygraną i było coraz więcej przerzutów... Dziadkowie do dziś nie pogodzili się ze śmiercią jedynej córki... po dwóch czy trzech latach zginął mój teść (syn dziadków). Wypadek samochody, kilka kilometrów od domu. Kilkaset metrów od domu swojego brata. Minęły już dwa lata, ale dziadkom ciężko się pogodzic z utratą dwójki dorosłych dzieci. Generalnie w ogóle z utratą kogos bliskiego trudno się pogodzić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:44   #1537
MoniqW
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków !!!

Jestesmy spowrotem ... maleństwo buziaka zakryło rączkami ale tyłek wypieło bezwstydnie i dzięki temu wiemy że będzie synek

Wiec oficjalnie można mnie dopisać do listy jako 32 letnia ciezarna termin 30.04 - na niebiesko

Szybkie badanie wykazalo ze mam troche miekka szyjke o dobrej długości ale musze zrobic wymazy czy się jakas bakteria tudzież cos innego nie przypałętało . Wiec przynajmniej do wynikow basen musze odstawic ... no to sobie popływałam

A 22.12 badanie połówkowe ...
Stary 2011-12-02, 19:50   #1538
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Tez slyszalam ze wytrzymale i niektore super takze na pewno cos kupie ale niektore mi sie zupelnie nie podobaja no i cena

Ale pewnie tez cos zakupie fajnego.

Ja nie lubie jak kawalek plastiku gra, tanczy, spiewa, maluje, ziewa i wykonuje piruety a wszystko najlepiej naraz i za okazyjna cene 200zl Wole jak dziec sie musi sam pomeczyc zeby dzwiek wydobyc. Np taki garnek jest (na zdjeciu ponizej) i zupelnei nie moge sie do niego przekonac. Jest mega drogi a wlasciwie nic z niego nie wynika - ale to tylko moje zdanie.

Mojej kolezanki synek ma w nosie te grajace cudenka i bawi sie chetniej czyms z czym musi sie bardziej nameczyc nic tylko wcisnac przycisk. Tymi interaktywnymi zabawkami na baterie bawi sie z 10 minut a potem laduja w kacie. A ma taki warsztat smieszny (zdjecie podobnego ponizej) i od tego go nie mozna oderwac

zobaczymy jaka moja mala bedzie...
dzięki za świetne pomysły, zawsze mi coś fajnego podeślesz. ten drewniany zestaw majsterkowicza genialny, sama bym się pobawiła . a co do zabawek Lamaze, moja 11sto miesięczna kuzynka ma chyba z tej firmy takiego ślicznego żuczka, którego się pociąga za ogonek, on się naciąga, a jak puścisz to on się skraca i delikatnie wibruje. świetny jest i z tej firmy chyba bo na allegro widziałam podobnego pieska z Lamaze. jak inne dzieci przychodziły w odwiedziny to tylko tym żuczkiem się chciały bawić i ja szczerze mówiąc też.
wybrałaś już kolor wózka? mój "sałata+czarny" już na strychu czeka na Dominika

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:51   #1539
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Jestesmy spowrotem ... maleństwo buziaka zakryło rączkami ale tyłek wypieło bezwstydnie i dzięki temu wiemy że będzie synek

Wiec oficjalnie można mnie dopisać do listy jako 32 letnia ciezarna termin 30.04 - na niebiesko

Szybkie badanie wykazalo ze mam troche miekka szyjke o dobrej długości ale musze zrobic wymazy czy się jakas bakteria tudzież cos innego nie przypałętało . Wiec przynajmniej do wynikow basen musze odstawic ... no to sobie popływałam

Gratuluję chłopaczka Jeszcze nam możesz zostać mamą majową z taką datą graniczną a to pierwsza ciąża?

Zgadzam się z Wami kochane, dla mnie to jest niewyobrażalne jaka to jest pustka jak się kogoś miało przy sobie od narodzin i nagle z dnia na dzień ten ktoś znika, zostają jego rzeczy, wszystko co lubił, skojarzenia z nim...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-02, 19:53   #1540
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

Gratulacje

Gdzieś po drodze był temat grajacych zabawek jak ja sobie przypomnę jak Antek nie lubił tych wszystkich wyjacych zabawek granuszek na klocuszek to teraz sie nim bawił a wtedy był dla niego za głośny. Do dzisiaj lubi proste zabawki np, drewnianą kolejkę z Ikea

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:00   #1541
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Gratulacje

Gdzieś po drodze był temat grajacych zabawek jak ja sobie przypomnę jak Antek nie lubił tych wszystkich wyjacych zabawek granuszek na klocuszek to teraz sie nim bawił a wtedy był dla niego za głośny. Do dzisiaj lubi proste zabawki np, drewnianą kolejkę z Ikea
ja nie wiem czy dzieci to lubią, ale ja nie znoszę tych grających zabawek - pamiętam jak moja teściowa jak jeszcze z nimi mieszkaliśmy chciała swoim wnuczkom kupić bębenki myślałam, że się wyprowadzę w dniu kiedy im to kupi, nie dość że jej wnuczki i tak są masakrycznie głośne to jeszcze kupić im bębenki... już i tak miały taki głupi budzik, który wygrywał jakąś durną melodię, że miałam ochotę zabrać im to i wyrzucić przez okno

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:01   #1542
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny czy kobieta ciężarna ma szansę znaleźć pracę? u Nas w miejscowości szukają dziewczyny do sklepu odzieżowego.. a że czuje się na siłach i wszystko jest dobrze, chciałabym pracować i dlatego jutro idę się zapytać czy byłaby możliwość.. Oby mi się udało, to nie jest przecież nic ciężkiego a dobrze by było mieć pieniądze :/ niektóre kobiety pracują do końca ciąży..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:01   #1543
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jak nasze dziecko wda się we mnie lub tatusia to będzie majstrowało przy sprzęcie i przy samochodach i będzie robiło remonty. Oby jednak nie
Za mamusią idzie
Oj jeśli w mojego to też....zawsze mówi , że nieważne czy chłopiec czy dziewczynka oby tylko z nim w warsztacie lubiło robić

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ostatnio sie TZtem zastanawiamy czy nasze dziecko bedzie sie potrafilo bawic w "stare" zabawy. Np. grac w gume, w kapsle, w klasy ... to byly najlepsze zabawy mojego dziecinstwa.
szkoda by mi bylo gdyby moja cora byla ich pozbawiona i tylko bawila sie zabawkami na baterie i komputerem
Ja na pewno będę swojemu pokazywała zabawy z moich lat młodzieńczych. A od komputera jak najdłużej z daleka.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
To mi czesto daje do myslenia, jak trzeba swoje zachowania przemyslec zanim cos sie zrobi czy powie przy dziecku, dziecko jest swietnym obserwatorem
Filipek slodziak

No trzeba bardzo uważać co się mówi i robi przy dzieciach.

Moniq gratuluje synka
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:01   #1544
Zariah
Rozeznanie

Moniq gratuluję synka : cmok:

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:04   #1545
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy kobieta ciężarna ma szansę znaleźć pracę? u Nas w miejscowości szukają dziewczyny do sklepu odzieżowego.. a że czuje się na siłach i wszystko jest dobrze, chciałabym pracować i dlatego jutro idę się zapytać czy byłaby możliwość.. Oby mi się udało, to nie jest przecież nic ciężkiego a dobrze by było mieć pieniądze :/ niektóre kobiety pracują do końca ciąży..
hm... raczej się nie nastawiaj, że Cię zatrudnią... niestety firmy boją się, że będą mieć kontrolę z zusu czy nie zatrudniają Cię byś mogła wyłudzić zwolnienie i macierzyński

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-02, 20:06   #1546
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
hm... raczej się nie nastawiaj, że Cię zatrudnią... niestety firmy boją się, że będą mieć kontrolę z zusu czy nie zatrudniają Cię byś mogła wyłudzić zwolnienie i macierzyński
Też tak myślę niestety są małe szanse, bo pracodawcy nie chcą zatrudniać ciężarnych, bo często wiąże się to z problemami i nie dasz gwarancji czy niedługo siły Cię nie opuszczą, a w ciąży wszystko jest możliwe...

Ja się zastanawiam co kupić chrześniakowi na gwiazdkę i nie wiem

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-12-02, 20:08   #1547
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Wrr, ludzie dziwnie postępują jak by kobieta w ciąży była jakaś nie dysponowana fizycznie, nie mówię bo są takie przypadki.. Do porodu mam 4 miesiące, szczerze chociażbym się cieszyła gdybym dostała umowę zlecenie albo chociaż na czas określony na te 4 miesiące.. Pracuje tam moja znajoma, może a nóż widelec coś się uda..

Fabianek
Stary 2011-12-02, 20:12   #1548
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dzięki za świetne pomysły, zawsze mi coś fajnego podeślesz. ten drewniany zestaw majsterkowicza genialny, sama bym się pobawiła . a co do zabawek Lamaze, moja 11sto miesięczna kuzynka ma chyba z tej firmy takiego ślicznego żuczka, którego się pociąga za ogonek, on się naciąga, a jak puścisz to on się skraca i delikatnie wibruje. świetny jest i z tej firmy chyba bo na allegro widziałam podobnego pieska z Lamaze. jak inne dzieci przychodziły w odwiedziny to tylko tym żuczkiem się chciały bawić i ja szczerze mówiąc też.
wybrałaś już kolor wózka? mój "sałata+czarny" już na strychu czeka na Dominika
cieszę się że Ci się warsztacik podoba
pewnie mamy podobny gust

koloru jeszcze nie wybrałam ale już się doczekać nie mogę. Pod koniec stycznia jedziemy z TŻtem do siedziby tej firmy w Częstochowie i wtedy na miejscu wybierzemy kolorek

ale podobaja mi się właśnie jakieś zestawy z czarnym bo wydaja mi sie praktyczne.
chociaż jakbym była obrzydliwie bogata i woziłabym się tylko po czystych drogach to miałabym biały albo kremowy wózek

Cytat:
ja nie wiem czy dzieci to lubią, ale ja nie znoszę tych grających zabawek - pamiętam jak moja teściowa jak jeszcze z nimi mieszkaliśmy chciała swoim wnuczkom kupić bębenki myślałam, że się wyprowadzę w dniu kiedy im to kupi, nie dość że jej wnuczki i tak są masakrycznie głośne to jeszcze kupić im bębenki... już i tak miały taki głupi budzik, który wygrywał jakąś durną melodię, że miałam ochotę zabrać im to i wyrzucić przez okno
miałabym takie same odczucia

Cytat:
niby tak... ale moze Ci być ciężko za te 4-6 tygodni to już baaardzo ciężko, a potem zaraz macierzyński. niestety masz małe szanse chyba

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:12   #1549
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Wrr, ludzie dziwnie postępują jak by kobieta w ciąży była jakaś nie dysponowana fizycznie, nie mówię bo są takie przypadki.. Do porodu mam 4 miesiące, szczerze chociażbym się cieszyła gdybym dostała umowę zlecenie albo chociaż na czas określony na te 4 miesiące.. Pracuje tam moja znajoma, może a nóż widelec coś się uda..
no ale jak dostaniesz umowę o pracę na 4 miesiące to należeć Ci się będzie macierzyński, a to się równa kontrola z zusu...
może dostaniesz zlecenie, ale też bym się nie nastawiała - bo to nigdy nie wiadomo kiedy się gorzej poczujesz i np. nie dasz rady przyjść... albo jak zasłabniesz... też nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności

to jest jednak trochę inaczej jak ktoś pracował przed ciążą i to kontynuuje, a inaczej jak Ty chcesz zacząć teraz... w 2 połowie ciąży

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-02, 20:13   #1550
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
powiem tak zabawki typu bębenek, gitara, ograny , trąbka moje dziecko posiada i jak przychodzi znajoma z córką to zawsze robią orkiestrę a ona chce na wszystkim grać natomiast te zabawki na baterie głosne jak diabli wprowadzały go w szał

Stary 2011-12-02, 20:15   #1551
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
no ale jak dostaniesz umowę o pracę na 4 miesiące to należeć Ci się będzie macierzyński, a to się równa kontrola z zusu...
może dostaniesz zlecenie, ale też bym się nie nastawiała - bo to nigdy nie wiadomo kiedy się gorzej poczujesz i np. nie dasz rady przyjść... albo jak zasłabniesz... też nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności

to jest jednak trochę inaczej jak ktoś pracował przed ciążą i to kontynuuje, a inaczej jak Ty chcesz zacząć teraz... w 2 połowie ciąży
Jeśli naślą kontrolę z zusu to mam ponieść jakieś konsekwencje tego ? Czy pracodawca? jeśli tak to jaką

Fabianek
Stary 2011-12-02, 20:16   #1552
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
powiem tak zabawki typu bębenek, gitara, ograny , trąbka moje dziecko posiada i jak przychodzi znajoma z córką to zawsze robią orkiestrę a ona chce na wszystkim grać natomiast te zabawki na baterie głosne jak diabli wprowadzały go w szał
ale Ty masz jedno dziecko, które pewnie bawi się tym od czasu do czasu, a one są 3!! tam orkiestra jest 24h/na dobę

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-02, 20:17   #1553
julliczka
Rozeznanie

karolca oj ciężko jest się godzić ze śmiercią osób, zwłaszcza tych którzy byli nam bliscy.. Ale trzeba iść do przodu..jednak pamięć o zmarłych przypomina nam, że powinniśmy czerpać z życia wszystko co dobre i innych traktować z szacunkiem.

MoniqW super, że już po udanej wizycie, gratuluję SYNKA

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Też tak myślę niestety są małe szanse, bo pracodawcy nie chcą zatrudniać ciężarnych, bo często wiąże się to z problemami i nie dasz gwarancji czy niedługo siły Cię nie opuszczą, a w ciąży wszystko jest możliwe...

Ja się zastanawiam co kupić chrześniakowi na gwiazdkę i nie wiem
Zgadzam się , claudiaale zapytać zawsze możesz, ewentualnie na umowę zlecenie to wtedy zus nie powinien się czepiać, ale na umowę o pracę raczej nie licz.

Może jakąś zabawkę jak to pod choinkę

Stary 2011-12-02, 20:17   #1554
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli naślą kontrolę z zusu to mam ponieść jakieś konsekwencje tego ? Czy pracodawca? jeśli tak to jaką
hm w sumie to nikt z założenia nie ponosi konsekwencji... ale nikt nie lubi sam prosić się o kontrolę z zusu czy z us... a nóż czegoś się doszukają i wlepią jakąś karę...

a ja rosnę i rosnę
Stary 2011-12-02, 20:20   #1555
julliczka
Rozeznanie

A jeszcze a propos sukienek, ja lubię króciutkie Myślałam o takich:
http://allegro.pl/jesien-luzna-tunik...948745233.html
http://allegro.pl/jesien-tunika-na-c...917576865.html

W zasadzie to tuniczki, ale rajstopki czy legginsy mogą pasować - na święta czy Sylwka byłyby w sam raz - jak sądzicie? Nie wygłupię się?

Stary 2011-12-02, 20:24   #1556
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A jeszcze a propos sukienek, ja lubię króciutkie Myślałam o takich:
http://allegro.pl/jesien-luzna-tunik...948745233.html
http://allegro.pl/jesien-tunika-na-c...917576865.html

W zasadzie to tuniczki, ale rajstopki czy legginsy mogą pasować - na święta czy Sylwka byłyby w sam raz - jak sądzicie? Nie wygłupię się?
jak dla mnie za krótkie na ciążę - jednak brzuch powoduje, że przód się trochę skraca jak się zakłada, a zresztą bałabym się, że mnie gdzieś powieje tam gdzie nie powinno, a szkoda załapać jakąś infekcję np. pęcherza
poza tym wydaje mi się, że "mamusi" jakoś tak nie wypada

ale to tylko moje zdanie!

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-12-02 o 20:25
Stary 2011-12-02, 20:31   #1557
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję syna kolejny mężczyzna do listy

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:

szczerze wątpie :/ u Nas raczej nie chcą zatrudniać ciężarnych która zaraz potem może iść na macierzyński. No ale spróbować zawsze możesz
Stary 2011-12-02, 20:37   #1558
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
ale Ty masz jedno dziecko, które pewnie bawi się tym od czasu do czasu, a one są 3!! tam orkiestra jest 24h/na dobę
no to współczuję

Stary 2011-12-02, 20:43   #1559
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
jak dla mnie za krótkie na ciążę - jednak brzuch powoduje, że przód się trochę skraca jak się zakłada, a zresztą bałabym się, że mnie gdzieś powieje tam gdzie nie powinno, a szkoda załapać jakąś infekcję np. pęcherza
poza tym wydaje mi się, że "mamusi" jakoś tak nie wypada

ale to tylko moje zdanie!
No właśnie, i tak kręcę nosem i kręcę, ale jako tunika do legginsów czy cieńszych spodni to może fajne. Ale faktycznie te tuniczki na teraz będą ok, bo nie mam wielkiego brzuszka, ale jak będę chciała za 1,5 miesiąca to już wtedy kiczowato będzie wyglądać. To chyba się skuszę na sukienkę co lena nam pokazywała - taką midi.

Stary 2011-12-02, 20:44   #1560
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Szans dużych pewnie nie ma, ale co Ci szkodzi spróbować! w każdym razie i tak trzymam kciuki
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości