|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
A jeszcze ja będę w lato śmigać z maluszkiem nad jezioro, bo wracam na stałe na Mazury, gdzie na plażę mam 20 min spacerkiem i tam na trawce będziemy piknikować sobie przy pięknej pogodzie, więc kocyk + np taki podkład z rożka dla dzidziusia będzie wygodny
Ja to mam te plany co
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
A najlepsze jest to ze my mu tego nie pokazujemy jakos celowo, nie uczymy go, on przez obserwacje nas uczy sie co jak sie robi. To pranie to taki przyklad, a co jeszcze Ci powiem ciekawego Ja jak wkladam pranie do pralki, to sciagam z kosza miske wkladam do wanny, zdejmuje nakladke wkladam do miski w wannie i dopiero wyciagam z kosza ubrania i wkladam do pralki. Filip robi identycznie![]() Kiedys tez mnie zaskoczyl, gdzies po paru dniach od momentu kiedy maz mocowal prog miedzy przedpokojem a pokojem i wiercil wtedy i po jakims czasie Filip dokladnie tak samo jak tata udawal ze wierci i mowil przy tym: "wierce prog...jak tata" To mi czesto daje do myslenia, jak trzeba swoje zachowania przemyslec zanim cos sie zrobi czy powie przy dziecku, dziecko jest swietnym obserwatorem
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-02 o 19:23 |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
|
#1535 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam Was od strony 50, bo już nie ogarnę wcześniejszych stron
![]() evvcia strasznie mi przykro z powodu śmierci Twojego małego kuzyna. Okropne jak ktoś umiera. Do tej pory nie mogę się pogodzić ze śmiercią mojej najbliższej przyjaciółki, to był tak dobry człowiek.... dusza, nie człowiek... ciężko się o tym myśli i mówi...W niedzielę byliśmy z TŻ u rodziny i w czasie wizyty TŻ miał telefon, że syn znajomego zginął w wypadku. Miał 19 lat i było to jedyne dziecko znajomego. TŻ po tym telefonie miał łzy w oczach..potem się widział ze znajomym, mówił, że straszne widzieć rodzica po śmierci dziecka. Ci rodzice zmarłego już wiekowi (starsi sporo od nas), dziecka kolejnego mieć nie będą. Dziadkowie żyją, a tu jedynego potomka już nie ma... przez kolejne dwa dni nie mogłam przestać o tym myśleć. Ja chyba nie byłabym w stanie tego przeżyć. Moja mała też kopie wtedy jak jesteśmy same. Wstydzi się tatusia, jak TŻ się przytula do brzuszka to cicho siedzi. A jak ja zaraz potem kładę rękę to zaczyna boksować, no to wołam TŻ - kładź rękę - a ta znowu się uspakaja Coś o TŻ-tach było, z moim mam dobrze, zapracowany jest, stara się zarabiać kaskę ale tez się stara spędzać z nami czas, choć ostatnio niestety rzadziej. No ale niebawem święta, to nadrobimy Nie lata z kumplami gdzieś, nie pije, nie pali, pomaga w domu, także nie narzekam. Ale też wcześniej mieliśmy niezłe przeboje, po tym wszystkim TŻ stał się bardzo odpowiedzialny, także na wszystko przychodzi czas...Dobrze, że TŻ w miarę daje radę i zarabia na życie. Ja niestety nie pracuję, to też dłuuuuga historia, dlatego zakładam własną firmę. Ale teraz bida i liczę każdy grosz, także jak widzę i słyszę, ile ludzie potrafią mieć kasy i co kupują to się czasem za głowę łapię, no ale co zrobić... Mam nadzieję, że w przyszłym roku moja sytuacja finansowa się poprawi, w każdym razie do tego dążę. Cytat:
A i częściej też atakują mnie bóle w podbrzuszu jakby miesiączkowe, to chyba mi się stawia macica ![]() Jeśli chodzi o antykoncepcję - ja wrócę do tabletek. Mi szkody nie narobiły. A dzisiaj pochodziłam po Tesco - kupiłam dwa opakowania po 3 śpioszki - jedno za 14 zł, a drugie 20 zł - była promocja 30% na ciuszki dla niemowląt. Jeszcze wczoraj dostałam paczkę ciuchów ciążowych, które TŻ wylicytował dla mnie. 4 pary spodni ciążowych idealnie pasują, 5 bluzek też fajnie pasują, a dwie bluzki trochę za duże, zostawię najwyżej na później, ale jestem mega zadowolona, do końca ciąży mam w co się ubierać ![]() Aguśka słodki Twój synuś jest Zariah Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-12-02 o 19:37 |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków !!!
Jestesmy spowrotem ... maleństwo buziaka zakryło rączkami ale tyłek wypieło bezwstydnie i dzięki temu wiemy że będzie synek Wiec oficjalnie można mnie dopisać do listy jako 32 letnia ciezarna termin 30.04 - na niebiesko ![]() Szybkie badanie wykazalo ze mam troche miekka szyjke o dobrej długości ale musze zrobic wymazy czy się jakas bakteria tudzież cos innego nie przypałętało . Wiec przynajmniej do wynikow basen musze odstawic ... no to sobie popływałam A 22.12 badanie połówkowe ... |
|
|
|
#1538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. a co do zabawek Lamaze, moja 11sto miesięczna kuzynka ma chyba z tej firmy takiego ślicznego żuczka, którego się pociąga za ogonek, on się naciąga, a jak puścisz to on się skraca i delikatnie wibruje. świetny jest i z tej firmy chyba bo na allegro widziałam podobnego pieska z Lamaze. jak inne dzieci przychodziły w odwiedziny to tylko tym żuczkiem się chciały bawić i ja szczerze mówiąc też.wybrałaś już kolor wózka? mój "sałata+czarny" już na strychu czeka na Dominika
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nam możesz zostać mamą majową z taką datą graniczną Zgadzam się z Wami kochane, dla mnie to jest niewyobrażalne jaka to jest pustka jak się kogoś miało przy sobie od narodzin i nagle z dnia na dzień ten ktoś znika, zostają jego rzeczy, wszystko co lubił, skojarzenia z nim...
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś po drodze był temat grajacych zabawek jak ja sobie przypomnę jak Antek nie lubił tych wszystkich wyjacych zabawek granuszek na klocuszek to teraz sie nim bawił a wtedy był dla niego za głośny. Do dzisiaj lubi proste zabawki np, drewnianą kolejkę z Ikea
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy kobieta ciężarna ma szansę znaleźć pracę? u Nas w miejscowości szukają dziewczyny do sklepu odzieżowego.. a że czuje się na siłach i wszystko jest dobrze, chciałabym pracować i dlatego jutro idę się zapytać czy byłaby możliwość.. Oby mi się udało, to nie jest przecież nic ciężkiego a dobrze by było mieć pieniądze :/ niektóre kobiety pracują do końca ciąży..
|
|
|
|
#1543 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No trzeba bardzo uważać co się mówi i robi przy dzieciach. Moniq gratuluje synka |
|||
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
Moniq gratuluję synka
|
|
|
|
#1545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety są małe szanse, bo pracodawcy nie chcą zatrudniać ciężarnych, bo często wiąże się to z problemami i nie dasz gwarancji czy niedługo siły Cię nie opuszczą, a w ciąży wszystko jest możliwe... Ja się zastanawiam co kupić chrześniakowi na gwiazdkę i nie wiem
|
|
#1547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1548 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie mamy podobny gust koloru jeszcze nie wybrałam ale już się doczekać nie mogę. Pod koniec stycznia jedziemy z TŻtem do siedziby tej firmy w Częstochowie i wtedy na miejscu wybierzemy kolorek ![]() ale podobaja mi się właśnie jakieś zestawy z czarnym bo wydaja mi sie praktyczne. chociaż jakbym była obrzydliwie bogata i woziłabym się tylko po czystych drogach to miałabym biały albo kremowy wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może dostaniesz zlecenie, ale też bym się nie nastawiała - bo to nigdy nie wiadomo kiedy się gorzej poczujesz i np. nie dasz rady przyjść... albo jak zasłabniesz... też nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności to jest jednak trochę inaczej jak ktoś pracował przed ciążą i to kontynuuje, a inaczej jak Ty chcesz zacząć teraz... w 2 połowie ciąży |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
karolca oj ciężko jest się godzić ze śmiercią osób, zwłaszcza tych którzy byli nam bliscy.. Ale trzeba iść do przodu..jednak pamięć o zmarłych przypomina nam, że powinniśmy czerpać z życia wszystko co dobre i innych traktować z szacunkiem.
MoniqW super, że już po udanej wizycie, gratuluję SYNKA ![]() Cytat:
, claudiaale zapytać zawsze możesz, ewentualnie na umowę zlecenie to wtedy zus nie powinien się czepiać, ale na umowę o pracę raczej nie licz.Może jakąś zabawkę jak to pod choinkę
|
|
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
hm w sumie to nikt z założenia nie ponosi konsekwencji... ale nikt nie lubi sam prosić się o kontrolę z zusu czy z us... a nóż czegoś się doszukają i wlepią jakąś karę...
|
|
|
|
#1555 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze a propos sukienek, ja lubię króciutkie
Myślałam o takich: http://allegro.pl/jesien-luzna-tunik...948745233.html http://allegro.pl/jesien-tunika-na-c...917576865.html W zasadzie to tuniczki, ale rajstopki czy legginsy mogą pasować - na święta czy Sylwka byłyby w sam raz - jak sądzicie? Nie wygłupię się?
|
|
|
|
#1556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym wydaje mi się, że "mamusi" jakoś tak nie wypada ![]() ale to tylko moje zdanie! Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-12-02 o 20:25 |
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję syna kolejny mężczyzna do listy ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
szczerze wątpie :/ u Nas raczej nie chcą zatrudniać ciężarnych która zaraz potem może iść na macierzyński. No ale spróbować zawsze możesz |
||
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Ja to mam te plany co 

Ja jak wkladam pranie do pralki, to sciagam z kosza miske wkladam do wanny, zdejmuje nakladke wkladam do miski w wannie i dopiero wyciagam z kosza ubrania i wkladam do pralki. Filip robi identycznie

. Wiec przynajmniej do wynikow basen musze odstawic ... no to sobie popływałam 

. a co do zabawek Lamaze, moja 11sto miesięczna kuzynka ma chyba z tej firmy takiego ślicznego żuczka, którego się pociąga za ogonek, on się naciąga, a jak puścisz to on się skraca i delikatnie wibruje. świetny jest i z tej firmy chyba bo na allegro widziałam podobnego pieska z Lamaze. jak inne dzieci przychodziły w odwiedziny to tylko tym żuczkiem się chciały bawić i ja szczerze mówiąc też.