Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-03, 00:42   #1111
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Pearl a co myślisz o takich sukienkach na ślub:

Sukienka ciążowa 1
Sukienka ciążowa 2 ta jest mega piękna ale cena -
A na torta takie coś albo to
albo mam coś lepszego! KLIK
KLIK
to też jest mega
oo i jest figurka ciążowa

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 00:56   #1112
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Bylam na ryneczku swiatecznym i nie wytrzymalam - zezarlam nalesnika z twarozkiem i wisniami i popilam to goraca czekolada

i kupilam sobie takie papucie z owczej welny i teraz tak fajnie grzeja mi girki

Agatek, kurcze, mam podobne doznania z moim Nietoperkiem... Caly czas wbija mi sie w zebra, a nawet jak go tam nie ma, to i tak mnie bola...Masakra... A moj jest 4 tygodnie mlodszy od Twojego, wiec ja nie wiem, jak to zniose, jak jeszcze bardziej urosnie

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Agatek, sukienki nawet, nawet - ale to juz takie typowe na slub koscielny, a do urzedu wole cos skromniejszego

a figurki ...
do nas najbardziej pasowalaby ta przedostatnia
chociaz jakby sie zastanaowic, to te wczesniejsze tez

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 01:05   #1113
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Bylam na ryneczku swiatecznym i nie wytrzymalam - zezarlam nalesnika z twarozkiem i wisniami i popilam to goraca czekolada

i kupilam sobie takie papucie z owczej welny i teraz tak fajnie grzeja mi girki

Agatek, kurcze, mam podobne doznania z moim Nietoperkiem... Caly czas wbija mi sie w zebra, a nawet jak go tam nie ma, to i tak mnie bola...Masakra... A moj jest 4 tygodnie mlodszy od Twojego, wiec ja nie wiem, jak to zniose, jak jeszcze bardziej urosnie

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Agatek, sukienki nawet, nawet - ale to juz takie typowe na slub koscielny, a do urzedu wole cos skromniejszego

a figurki ...
do nas najbardziej pasowalaby ta przedostatnia
chociaz jakby sie zastanaowic, to te wczesniejsze tez
No jak zaczyna Cię teraz Nietoper drażnić z żebrami, to co będzie później.. choć te żebra bolą mnie już od ponad 3 tyg, więc męczę się długo, a od dwóch dni wbija mi tyłek prosto pod prawe żebro albo pod mostek

Co do sukienek- ta taka zwiewna, to moja 'kuzynka' wzięła taką na ślub KOŚCIELNY! a zawsze wyobrażałam sobie, że takie to na ślub cywilny się bierze, bo są skromniejsze od tych, do których wkłada się koło no i są długie aż do ziemi

A figurki to mi te zboczone się podobają najbardziej...

Syrka w 33 tygodniu

Stary 2011-12-03, 01:26   #1114
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No jak zaczyna Cię teraz Nietoper drażnić z żebrami, to co będzie później.. choć te żebra bolą mnie już od ponad 3 tyg, więc męczę się długo, a od dwóch dni wbija mi tyłek prosto pod prawe żebro albo pod mostek
a skad wiesz,ze to tylek ?

ja tez juz od jakiegos czasu czuje, jak mi sie pcha pod zebra, ale ostatnio to przechodzi samego siebie - serio
dzisiaj w nocy tak mnie skopal, ze az mialam lzy w oczach
cos jeszcze jakby mi "pociagnal", mialam takie wrazenie, nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam... az sie cala przestraszylam
jak on teraz takie rzeczy wyprawia, to co bedzie pozniej...
Cytat:
Napisane przez Agatek
Co do sukienek- ta taka zwiewna, to moja 'kuzynka' wzięła taką na ślub KOŚCIELNY! a zawsze wyobrażałam sobie, że takie to na ślub cywilny się bierze, bo są skromniejsze od tych, do których wkłada się koło no i są długie aż do ziemi
a ja takich strojnych z kolami nie lubie...nazywam je bezami na kolach
moim zdaniem najczesciej im skromniejsza, tym ladniejsza, tym bardziej dodajaca uroku
w tych strojnych nie zwraca sie tak naprawde uwagi na panne mloda, tylko mysli sie o sukni

Stary 2011-12-03, 01:50   #1115
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a skad wiesz,ze to tylek ?
bo od dwóch miesięcy jest skierowany dzidek główką w dół, po prawej pod żebrem tyłek, a po lewej stronie brzucha giry mi jeżdżą dotknę, to czuję małą kulkę, a tydzień temu tak samo ułożone było czuję coś twardego na środku brzucha i po prawej stronie od dawien dawna i się pytałam w szpitalu czy to nie przypadadkiem pośladki i faktycznie tak było mam nadzieję, że już się nie obróci główką do góry, tylko zostanie tak jak było do tej pory

Co do sukienek- cokolwiek nie ubierzesz to ładnemu we wszystkim ładnie pasują Ci sukienki do kolan, kiedyś pokazywałaś foto i masz zgrabne nóżki, jest czym się pochwalić

Zmykam spać

Stary 2011-12-03, 08:06   #1116
nawojka8583
Zadomowienie

Dzień dooobbbbrrryyyy! Wstawać śpiochy!!!!
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A mi się ostatnio (nie codziennie niestety) zdarza przespać całą noc bez wstawania

Idę do sklepu, bo wymyśliłam na obiad kurczaka w śmietanie z frytkami, ale nie popatrzyłam na olej - i mam za mało do frytek
Niom ja też wczoraj krokietów nie dosmażyłam do końca bo też nie widziałam, że mi się olej kończy
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:42   #1117
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienka ciążowa 1
KLIK
to też jest mega

figurki boskie
Cytat:

Oo proszę, szybko się 'godzicie' dobrze jak jest oczyszczona atmosfera w domku, cieszę się bardzo a z archiwum x to ja już nie wiem czy to był film czy serial? pamiętam za czasów dzieciaka, że był serial i leciał od czasu do czasu, a ten dzisiejszy to co to było, bo w sumie trwało 2 h- i tak nie oglądałam

Powiem Ci, że ja mam takie parcie na śledzie w śmietanie w ciąży, że szok uwielbiam ryby teściówka, nie powiem, robi pyszne- dodaje jeszcze skrojone jabłuszko w kosteczkę i ciapkę octu, są mega wtedy i jem i jem i jem aż nieprzyzwoicie normalnie A jak odstoją jeszcze z 2-3 h to w ogóle rewelka

bardzo dobrze, bo ja mam tak że jak się z kimś pokłóce to chodzę tak struta i załamana że szok a wczoraj było milusio nawet mi potem kanapeczki pryniósł i jabłuszka do łóżka bo zgłodniałam

mam to samo, od początku bym jadła tylko śledzie no i ogórki tylko że teraz zauważyłam że mam po śledziach straszną zgagę.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:57   #1118
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Zwariowały - gaduły - dzień mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia !

Idę zrobić śniadanie i nadrabiać

Miłego dnia

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 09:10   #1119
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jeszcze dowiedzialam się że mój brat od tygodnia leży w szpitalu i nie jest z nim dobrze. Bo ma zapalenie jamy ustnej, anginę i zapalenie płuc a od środy kaszle krwią :/ Dzis zemdlał bo od 8 dni leci na kroplówkach i nic nie jest w stanie zjeść. Brat jak brat, kłócimy się ale boje się o niego .

I jeszcze teściowa która stwierdziła że ubranko na chrzest mamy po córkach szwagierki Nieważne że dziewczynki miały każda nowe kupowane. Dobra, ubranko niezniszczone ale nie jest jeszcze z nami tak nędznie żeby małej czegoś nie kupic. Nie jestem rozrzutna ale akurat ubranko od chrztu mała będzie miała własne i basta.
Czubasek mam nadzieję, że brat szybko wróci do zdrowia. Eh masz Ty z tą swoją teściową, współczuje
Stary 2011-12-03, 09:14   #1120
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czubasek mam nadzieję, że brat szybko wróci do zdrowia. Eh masz Ty z tą swoją teściową, współczuje
Tez mam taką nadzieje, bo na razie to cienko z nim. Gdyby nie bobas to bym go odwiedziła. Mam, mam ale jakoś dam radę.

Dziś puszczam lotka, pula 15 mln

muszę iść sprzątać a mam strasznego lenia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 09:32   #1121
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
a co do grudnia...
pamietacie,jak tydzien temu wyladowalam u chrzestnej na noc i nawet nie mialam sily opisywac, dlaczego sie tak pozarlam z tztem???
oczywiscie cholerni tesciowie sie wpier****w nasz slub
zalatwilam termin na 30 grudnia w usc na targowku, to im tam niby za daleko bylo i koniecznie chcieli w swojej dzielnicy... moim Rodzicom pasowalo dojechac z Mazur, a oni nie mogli dojechac do drugiej dzielnicy w Wawie...
no i tesc zalatwil, na 23 grudnia - porabalo go totalnie... moja Mama zadzwonili, ze maja do przygotowania Wigilie na kilkanascie osob i nie bedzie mogla wszystkiego zostawic i jechac 250 km w jedna i druga strone
na to tesc, ze moze w takim razie tylko Tato przyjechac no co za skurczybyk!! ja powiedzialam, ze ta data odpada, a on stwierdzil, ze musi byc ta data, bo on specjalnie zalatwial to z burmistrzem i jak on teraz w oczach tego burmistrza bedzie wygladal
myslalam, ze mnie cos strzeli
kazalam powiedziec tztowi, ze 23 grudnia slubu nie chcemy i tyle i wtedy tesciowie sie wielce oburzyli i obrazili, a tz przy okazji wyladowal sie na mnie za to... jednak pozniej przyznal, ze powiedzial kilka slow za duzo ze zlosci na tesciow i na drugi dzien poszedl z nimi gadac i powiedzial, co o tym wszystkim mysli - ze sie niepotrzebnie wtracili, narobili problemow, ze sie im dziwi, ze tak beznadziejnie sie zachowali i ze mi bylo bardzo przykro,kiedy powiedzieli, ze moze nie byc moich rodzicow,ale slub musi sie odbyc...
no i podobno sie zamkneli wtedy i nawet nie skomentowali, czyli doszlo chyba do nich, jak beznadziejnie sie zachowali, ale nie mieli na tyle odwagi cywilnej, zeby sie przyznac do bledu

no czy co ludzie sa normalni????
od tego momentu ich nie widzialam i w ogole nie chce mi sie do nich isc i patrzec na te geby
ja nie wiem, jak rozwiazemy sprawe swiat...

hehe
dziekuje kochana, ale mowie Ci,ze dla mnie to zadne przezycie...
ciesze sie, ze bede z Rodzicami i Siostrami, wkurzam sie, ze tesciowie i rodzenstwo tzta tam beda, no i dobrze, ze omina nas nieprzyjemnosci biurokracyjne...
to wszystko
slub, taki prawdziwy,ktory bedzie sie dla mnie liczyl,to bedzie slub koscielny
c o za ludzie, ale rozumiem, że stanęło na Waszym i ślub będzie 30 grudnia?
Stary 2011-12-03, 09:38   #1122
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

Bebi, a macie raz czy dwa razy w tygodniu zajecia?
Mamy dwa razy w tygodniu. Warunkiem uczestnictwa męża w porodzie rodzinnym jest uczestnictwo w szkole rodzenia. A już go na następnych zajęciach nie będzie, bo będzie w pracy ;/

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Odmeldowuję się na dziś, bo zaraz małżon wraca
Muszę być dobry żon, bo w nocy przez sen walnęłam mu w twarz

Paps
O matko! Dobry żon teraz musisz być i wynagrodzić mu te nocne męki otrzymane z Twojej ręki jak sie zrymowało

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane

CZy WAS tez meczy bezzsenosc ??
BO ja wstaje o 4-5 rano musze sie napic mleka posiedziec chwile na necie i dopiero po pol godziny wracam do łozka ((((
Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło mam czas was nadrabiac hihi
i od teraz moja rutyna moze stac sie pisanie o 5 rano
Mnie też męczy, lekarz zalecił pić melisę.
Ale ja mam na to inny sposób Jak nie mogę zasnąć długo, to budzę "niechcący" męża i troszkę brykamy i wtedy bez problemy zasypiam polecam taki lek !

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
pearl gratuluję wybrałam taką samą sukienkę jak ty ale musiałam zredukować koszty i kupiłam:
http://allegro.pl/odziez-ciazowa-i1930577144.html
http://allegro.pl/bebej-bolerko-jola...913786375.html kolor ecru
jako dodatki wybrałam ażurowe rajstopki ecru, kremowe szpilki- takie mam
a biżuterie zrobię sobie sama
aaaa i bukiet malutki jakiś chyba z frezji
piękna ta sukienka !

Cytat:
Ja też właśnie robię krokiety tylko, że moje będą z pieczarkami parówką i serkiem
A ja wczoraj przyjechałam do teściów i na wejściu teściowa mówi do mnie, że mam robotę I tak robiłam naleśniki z farszem ( pieczarki, cebula, ser żółty, kukurydza, ogórek, parówka) i zapiekłam mniam mniam mniam

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
No właśnie to jest najgorsze jak ktoś prawie że z obrzydzeniem zareaguje na pomysł jakiegoś imienia...

Dziewczyny czym macie zamiar przemywać pępuszek?
Ja kupiłam gaziki Leko, ale jak będę miała zajęcia ze szkoły rodzenia to zapytam tej położnej co o tym sądzi to napiszę

A teraz wstaję, idę kawę zrobić, ubieram się i sprzątam!

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 09:41   #1123
AgaMili
BAN stały

Czesc gaduły
Byliśmy wczoraj w zabawkowym i Mikołajową lalkę Barbi z brokatową przymierzalnią dla młodej kupiliśmy. Potem Mc Donald i tesco. Dziś jedziemy po mój fotel do karmienia. Tz wstał dzis o 5.00 bo spania nie miał a ja zostałam zbudzona przed 8.00. Mili dostała prezent od Mikołaja w nocy bo nie chciało nam się do wtorku czekac i rano był krzyk z łóżka żebyśmy przyszli zobaczyć co dostała
Cytat:
Poważna, poważna. Jeszcze trochę a sędzia Lipiński wkroczy
Wkurza mnie jak mnie o coś prosi, ja siedzę, robię a potem jest kurka źle bo ''połowa rzeczy już jest'' i nie dociera że mówię że nie ma bo sprawdziłam. No to jak mu powiedziałam że jedzie kupować rzeczy z listy które uważa za potrzebne sam to usłyszałem '' dziekuje Ci zono za wsparcie'' ale powiedział to z takim wyrzutem ze wyłam 2 godziny.

W ogóle to dziś do południa było ok, miałam świetny humor a potem wsyztsko się posypało.
Jeszcze dowiedzialam się że mój brat od tygodnia leży w szpitalu i nie jest z nim dobrze. Bo ma zapalenie jamy ustnej, anginę i zapalenie płuc a od środy kaszle krwią :/ Dzis zemdlał bo od 8 dni leci na kroplówkach i nic nie jest w stanie zjeść. Brat jak brat, kłócimy się ale boje się o niego .

I jeszcze teściowa która stwierdziła że ubranko na chrzest mamy po córkach szwagierki Nieważne że dziewczynki miały każda nowe kupowane. Dobra, ubranko niezniszczone ale nie jest jeszcze z nami tak nędznie żeby małej czegoś nie kupic. Nie jestem rozrzutna ale akurat ubranko od chrztu mała będzie miała własne i basta.
Oby szybko brat wyzdrowiał
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ide laseczki spac bo jutro szkola;( i kolo ;(

banoc

Cytat:
No właśnie to jest najgorsze jak ktoś prawie że z obrzydzeniem zareaguje na pomysł jakiegoś imienia...

gazikami nasączonymi spirytusem
Cytat:
Informuje że Tz wrócił do łask i mogę sie zastanawiać nad zrezygnowaniem z pasa cnoty
nawet się pogodziliśmy ''seksownie''

idę na archiwum x a potem lulać jeśli kruszynka pozwoli bo się rozbrykała i cały brzuch mam falujący i gdzie nie gdzie wystawia swoje syrki

dobranoc

Cytat:

Sukienka ciążowa 1
KLIK
to też jest mega
Fajne te figurki

Pearl i na czym stanęło ze ślubem? Ale masz teściów
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 09:51   #1124
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
W dziale ciążowym tez mnie kusił ten pudrowy, ale stwierdzilam ze jak bede miala pokarm to kupie sobie ten - http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...933220438.html
Piękny jest, boski no... Nie taki "zwykły" jak większość do karmienia. Ale zdecyduję się po porodzie, bo chyba nie bardzo wiadomo jaka miska wtedy

Cytat:
Po córkach szwagierki.
Ja pierdziele mam dzień zrypany już do końca przez to wszystko, nawet jeść mi się odechciewa.
Jak się tak Was wszystkich tu oczytam o teściach to przestaję żałować, że moją przegnałam na cztery wiatry. A jest taką wiedźmą straszną (BYŁA ), że wszystkie historie mrożące krew w żyłach tutaj to jakby któraś o niej pisała dosłownie... A i tak pewnie to byłoby mało :/
Na ostatnim spotkaniu właściwie to jest powiedziałam, żeby spier....*ła (w sumie chwilę potem jak test ciążowy okazał się pozytywny) i jestem z tego baaardzo dumna

Więc wszystkim mającym tpodobne wiedźmy ogromne wyrazy współczucia
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a mi teściowa mówi: tego imienia nie możesz, bo mam koleżankę taką i jej nie lubię, tego nie możesz bo syn znajomej ma córkę o takim imieniu kolejne jak powiem to sie krzywi i mówi, że brzydkie.. na inne, że sąsiadka ma tak na imię i jej nie lubi i daj tu propozycje imienia

Kochana pisałam o tych stanikach, że w ogóle nie trzymają biustu i nie polecam. Mam tez koszulkę nocną z tej serii co chcesz - lovly i jest na mega mały biust
Ech, czyli zostaje zwykły bawełniany

Cytat:

Zakupiłam wczoraj gaziki nasączane alkoholem, ale spytam położnej jak tylko będę się z nią widziała. Może w czwartek pójdę do szkoły rodzenia. Muszę leżeć co prawda, no ale jakbym tak pojechała tam tylko posłuchać

Zamówiłam wczoraj sporo rzeczy na allegro od r_p77 póki co, ale jeszcze się zastanawiam nad proszkiem. Dziewczyny w jakie proszki się zaopatrzyłyście? Widziała, że jest tam Lovela, dzidziuś, Biały Jeleń, poza tym są jakieś płyny do prania i nie wiem co lepsze...

Taką pościel kupiłam wczoraj

Edytowane przez boroo50
Czas edycji: 2011-12-03 o 09:54
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 09:56   #1125
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agacia, Ty tez bierzesz slub??? Cywilny czy koscielny? I kiedy?
Jeju...bukiet tez trzeba miec? My nawet nie chcemy obraczek

Agawoo, dziekuje kochana

a co do grudnia...
pamietacie,jak tydzien temu wyladowalam u chrzestnej na noc i nawet nie mialam sily opisywac, dlaczego sie tak pozarlam z tztem???
zalatwilam termin na 30 grudnia w usc na targowku, to im tam niby za daleko bylo i koniecznie chcieli w swojej dzielnicy... moim Rodzicom pasowalo dojechac z Mazur, a oni nie mogli dojechac do drugiej dzielnicy w Wawie...
no i tesc zalatwil, na 23 grudnia - porabalo go totalnie... moja Mama zadzwonili, ze maja do przygotowania Wigilie na kilkanascie osob i nie bedzie mogla wszystkiego zostawic i jechac 250 km w jedna i druga strone
na to tesc, ze moze w takim razie tylko Tato przyjechac no co za skurczybyk!! ja powiedzialam, ze ta data odpada, a on stwierdzil, ze musi byc ta data, bo on specjalnie zalatwial to z burmistrzem i jak on teraz w oczach tego burmistrza bedzie wygladal
kazalam powiedziec tztowi, ze 23 grudnia slubu nie chcemy i tyle i wtedy tesciowie sie wielce oburzyli i obrazili, a tz przy okazji wyladowal sie na mnie za to... jednak pozniej przyznal, ze powiedzial kilka slow za duzo ze zlosci na tesciow i na drugi dzien poszedl z nimi gadac i powiedzial, co o tym wszystkim mysli - ze sie niepotrzebnie wtracili, narobili problemow, ze sie im dziwi, ze tak beznadziejnie sie zachowali i ze mi bylo bardzo przykro,kiedy powiedzieli, ze moze nie byc moich rodzicow,ale slub musi sie odbyc...
no i podobno sie zamkneli wtedy i nawet nie skomentowali, czyli doszlo chyba do nich, jak beznadziejnie sie zachowali, ale nie mieli na tyle odwagi cywilnej, zeby sie przyznac do bledu

od tego momentu ich nie widzialam i w ogole nie chce mi sie do nich isc i patrzec na te geby

hehe
ciesze sie, ze bede z Rodzicami i Siostrami, wkurzam sie, ze tesciowie i rodzenstwo tzta tam beda, no i dobrze, ze omina nas nieprzyjemnosci biurokracyjne...
to wszystko
Bukiet niekoniecznie, ale obrączki to chyba trzeba
Pearl, już chyba kiedyś pytałam, czy nie wchodziłby w grę wyjazd na mazury w święta?
Teściowie chyba wspięli się na wyżyny bezczelności Ślub bez Twoich rodziców? To bym jeszcze dodała malutki szczegół - że bez Panny Młodej tez
Albo załatw ich tak samo - 23 grudnia załatw ślub na Mazurach i każ im przyjechać - już widzę jak lecą

Jakaś zmęczona dziś jestem i nie mam pomysłu na obiad

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:16   #1126
MissZuzia
Zadomowienie

cześć lasencje
witam sie z pysznym drożdzowym z dżemikiem i kakao

Czubasku współczuje tej baby co ją zwiesz teściową, takie to tylko zasługuja na kopa w dupę i do widzenia

Haniula mega seksowny ten cyckonosz, bardzo mi się podoba

Wszystkim dziewczynom w szkołach
życzę szybkiego minięcia zajęć, 5 na kolokwiach i dobrego samopoczucia w takich momentach to się cieszę, że mam studia za sobą ale zaraz myślę o swoich latkach i już micha się nie cieszy

Cytat:
są też fortepiany mniejsze niż koncertowe...
obyśmy się przeprowadzili

a mi teściowa mówi: tego imienia nie możesz, bo mam koleżankę taką i jej nie lubię, tego nie możesz bo syn znajomej ma córkę o takim imieniu kolejne jak powiem to sie krzywi i mówi, że brzydkie.. na inne, że sąsiadka ma tak na imię i jej nie lubi i daj tu propozycje imienia

Kochana pisałam o tych stanikach, że w ogóle nie trzymają biustu i nie polecam. Mam tez koszulkę nocną z tej serii co chcesz - lovly i jest na mega mały biust

a ja mam nowe rzeczy ale za to prawie puste konto

aa kupiłam malutkiej kombinezon w smyku dzisiaj i dwa pajacyki polarkowe
a Alicja polecam, tak może jak się trafi będzie nazywała się kiedyś nasza córeczka
kiedy będziesz wiedziała od tż co z mieszkaniem
poka poka rzeczy ze Smyka ja wczoraj byłam ale nic mnie nie zainteresiło, dla dziewuch tyyyyyle a dla chłopców nic co by mi wpadło w oko, kupiłam tylko rajstopki dla córki koleżanki bo były mega i nową szczoteczkę do włosów bo ta z TT jest twarda dla dzidziola

Cytat:
mam gaziki Leko
także jałowe gaziki + octanisept
i będe się modlić żeby szybko odpadł

Cytat:

a co do grudnia...

hehe
to wszystko
o ja co za tępaki z nich, jeju strasznie ci współczuje takich ludzi, a tż widzę że raz tak raz śmak, nie oderwał się jeszcze od nich całkowicie i od ich wpływu ale widzę postępy
czyli świętujemy razem z tobą 30.12????
daj znać o której godzince jest wasz ślub to będziemy myślami chociaż

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Zamówiłam wczoraj sporo rzeczy na allegro od r_p77 póki co, ale jeszcze się zastanawiam nad proszkiem. Dziewczyny w jakie proszki się zaopatrzyłyście? Widziała, że jest tam Lovela, dzidziuś, Biały Jeleń, poza tym są jakieś płyny do prania i nie wiem co lepsze...

ja kupiłam Lovelle i jestem zadowolona

śliczna pościel a jaka cena

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:17   #1127
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha wariatki, piszecie jak zwariowane

TŻ przyjechał, akurat pojechał po panele i chce już dziś kłaść. Kuchnie i łazienke bedziemy mieli dopiero tak na lato, bo uparł się ten mój chłop żeby powiększyć te dwa pomieszczenia , więc póki co to będziemy korzystać z łazienki i kuchni u teścia, dobrze, że rzadko w domu bywa

Teściowa przekazała ubranka, kocyk i kosmetyki Penaten. Ubranka pierwsza klasa, cudne są , widać, że nietanie i kocyk też śliczny. Jeszcze brat TŻta przywiózł pełno pluszaków i zabawki, którymi nie bawi sie jego córa już.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:22   #1128
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
To ja
jaki w smyku bawełniany bo nie widziam tam takich?
Cytat:
ja już nie mam pomysłu na imię

z listy na szczęście właśnie patrzyłam zostało mi już mało rzeczy ale ubranek mam mało i nie mam w ogóle w rozmiarze 68 kupionych, tylko 56 i 62
68 to sie jeszcze pokupuje na wiosne
Cytat:
Fajny ten stanik

Jeszcze raz dziękuję

Nikotynka my ustaliliśmy imię dla Synka sami. Jak rodzice albo rodzeństwo pytali, jakie imię chcemy (a jeszcze nie mieliśmy wybranego), to nie mówiliśmy naszych propozycji. Mamie to wręcz powiedziałam, że to nasze dziecko i sami wybierzemy imię. Musieli to zaakceptować Teraz jest Wojtuś i nikomu nic do tego. To nam jako rodzicom ma pasować imię, a nie całemu światu, bo zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie będzie pasowało.
N1kotynka kropeczka dobrze mówi tak jak reszta dziewczyn, wasz dzidzius wasz wybóra w ógóle to Karina ładnie
Cytat:

mi na SR ta "świetna babka" mówiła że przegotowana woda na poczatku, jesli sie nie bedzie goił to wtedy dopiero cos używać...tak samo pisza wszedze-kiedys sie używało jakis specyfików teraz juz wiadomo ze nie trzeba (podrażniaja skóre i ponoc dłużej sie goi)- tak piszą i tak mówiła położna
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a ja siedze i myśle co by tu wykombinować by za długo w tym szpitalu nie leżeć i nie czekać Bóg wie na co??
dzis trochę posprzątałam ale dosłownie udało mi sie pozamiatać tylko podłogi i je umyć bo tak sie rozleniwiłam od tego leżenia ze sie szybko męcze
może jakis szybki numerek z tż w niedziele jeszcze przed wyjazdem poniedziałkowym do szpitala?? hmmm
nie mam odwagi myć okien
chciałabym żeby to było expresowo jadę w poniedziałek za 2-3 dni odchodzą mi wody -rodzę - leże 2 max 3 dni i wychodzę do domu fajnie by było ale znając moje szczęście będe leżeć pewnie znowu tydzień i nic kolejny tydzień -nadal nic i pewnie z 3 tyg jeszcze poleże
skoro Michaś juz może to niech szybko wychodzi
właśnie soie uświadomiłam że jeśli Lilka nie bedzie chciala wyjsc to nas bzykanko czeka w styczniuale fantastycznie!! po takim celibacie
Cytat:
jak dobrze że nam sie nikt nie wtrąca w wybór imienia
moja mama kilka imion proponowała ale ja mówie że nie, niepodoba mi sie ona tylko zapyta dlaczego - takie ładne fajne imię- ale nie narzuca sie tylko rzuca luźne propozycje i za to kocham moich rodziców są bardzo chętni do pomocy czy to teraz podczas naszego remontu mamy mówić śmiało jak byśmy na coś potrzebowali jak by była potrzebna jakaś pomoc itp
wiem że po porodzie mama też mi będzie pomagac bo pewnei kilka dni będe musiała u nich pomieszkać dopoki remont nie zostanie tu skonczony więc wiem ze będzie obok będzie pomagac ale nie będzie sie wtrącać dlaczego tak a nie tak?
u nas to samo na szczescie i ze strony rodziców i teściówi nawet moich dziadków(bo tż ma tylko babcie i jakis marny kontakt z nia)
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dobry wieczór

znowu miałam dużo nadrabiania

Pearl gratulacje ślubu

jak mi się strasznie te literki podobają nad łóżeczkiem chyba się skuszę. Chłopak na 100% siedzi w brzuszku a Wiktorek pozostanie już raczej Wiktorkiem choć po głowie ostatnio zaczął mi chodzić Pawełek

kolejny wieczór z zgagą i bezsennością
kochana poczekaj moze z zamówieniem wiesz ile jest przypadków 1000% chłopców a rodzą się 100% dzewczynki
Cytat:
Ja już głupieję, bo w końcu nie wiem czego używać :/
na poczatek woda przegotowana później jeśli coś bedzie nie tak to tak jak dziewczyny pisza leko alo ocinesept
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

Ech, czyli zostaje zwykły bawełniany

Zakupiłam wczoraj gaziki nasączane alkoholem, ale spytam położnej jak tylko będę się z nią widziała. Może w czwartek pójdę do szkoły rodzenia. Muszę leżeć co prawda, no ale jakbym tak pojechała tam tylko posłuchać

jedz kochana jesli mozesz siedziec i za dlugo to nie trwa
ja mam Lovele- proszek i płyn ale chyba na jelpa sie przerzuce

monter do nas zadzwonil o7rano ze bedzie o 9 i dopiero przylazłco za facet

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:40   #1129
likas
Raczkowanie

Cześć !
w życiu nie będę na bieżąco

Tyle stron , masakra

No napisałam co pomyślałam , znikam i czytam
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:47   #1130
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

heloł

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
kurde korci mnie przelozyc cesarke na styczen 2
a jeśli zacznie się wcześniej?

czubasek20
trzymam kciuki z brata a teściowa i rzeczy od niej, nie możesz powiedzieć żeby dała wszystko co ma i sama zdecydujesz co potrzebujesz jeszcze, co się nada a co nie

masakra

Cytat:
Nikotynka, to nie składajcie teściwoej propozycji, tylko ją powiadomcie o imieniu, jak już zarejestrujecie dzidziolka
dokłądnie
Cytat:

no i zauważyłam ze chyba zaczynam mieć syndrom wicia gniazda bo najchętniej całą chate bym wysprzątała wszysciutenko bym pomyła przetarła itp itd
bo to tuż tuż

Cytat:
zbieram szczękę z podłogi
brak słów, wysłać takich na drzewo...

Jak czytam o waszych przebojach z teściami, wtryniają się we wszystko, zakupy, imiona i inne takie to mam ochotę moich uściskać normalnie.
Stary 2011-12-03, 10:57   #1131
NataliaM1103
Rozeznanie

witam dziewczynki
Podziwiam te z Was które mają jeszcze tyle siły,że chodzą do szkoły, ciągle zakupy itp.Ja wczoraj wyszłam tylko do 2 sklepów i wróciłam upocona i wykończona - niemiałam juz siły....
Poszłam po kombinezon dla Batroszka bo mam tylko takiego miśka a chcę też taki zwykły gruby kurtkowy no ale niestety nie było,kupiłam tylko skarpeteczki i butelkę ale to dlatego ,ze w promocji było z Avent mała za 5,99,mam 2 inne ale 260 ml,więc i ta mniejsza sie przyda zpewnością.

Dobrze,że mieszkam z rodzicami bo wczoraj mamuśka pomogła mi poprasowac ciuszki dla Małego,zostało jeszcze 1 pranie na suszarce do poprasowania.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:01   #1132
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien doberek, Brzuchacze - zarlacze
Cytat:
bo od dwóch miesięcy jest skierowany dzidek główką w dół, po prawej pod żebrem tyłek, a po lewej stronie brzucha giry mi jeżdżą dotknę, to czuję małą kulkę, a tydzień temu tak samo ułożone było czuję coś twardego na środku brzucha i po prawej stronie od dawien dawna i się pytałam w szpitalu czy to nie przypadadkiem pośladki i faktycznie tak było
ale ekstra, ze wiesz, jak lezy dzidzia
ja na razie moge sie tylko domyslac, bo ten lekarz na NFZ nic mi nie opowiada, ale juz dzwonilam do swojego "ukochanego" i pomimo, ze ma kolejki do lutego, przyjmie mnie miedzy pacjentkami, jak bede w Gizycku na swieta
i mysle, ze moje dziecie pupala ma po lewej stronie, bo tam najczesiej widze taka wielka gule, a nogami wbija sie pod prawe zebra... Musze sie zapytac lekarza
Cytat:
Napisane przez Agatek
Co do sukienek- cokolwiek nie ubierzesz to ładnemu we wszystkim ładnie pasują Ci sukienki do kolan, kiedyś pokazywałaś foto i masz zgrabne nóżki, jest czym się pochwalić
aaalez milo tak z rana przyjac komplementa
co do sukienki, to w sumie jakos za bardzo mnie nie rusza, czy bedzie ladnie czy nie
ale za to na koscielnym ma byc bosko
Cytat:
Dziś puszczam lotka, pula 15 mln
ooooo, to ja pisze do tzta, zeby tez puszczal
jak wygrasz, odpalisz cos?
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Pearl i na czym stanęło ze ślubem? Ale masz teściów
Cytat:
co za ludzie, ale rozumiem, że stanęło na Waszym i ślub będzie 30 grudnia?
no wlasnie nie...
oni powiedzieli, ze zalatwia cos wczesniej
na to ja, ze ten 30 grudnia to po znajomosci mi chrzestna zalatwila i musze go potwierdzic w przeciagu dwoch godzin
no i tesciowa stwierdzila, ze spokojnie moge odmowic, bo tesciulo na bank cos zalatwi wczesniej
no, to zalatwil...
tak sie wkur.... pozniej, ze doszlam do wniosku, iz zadnego slubu nie bedzie
to teraz, dwa dni temu podobno skruszeni dzwonili, ze faktycznie 23 grudnia to zla data i czy ewentualnie pasowalby nam 5 stycznia...
powiem Wam, ze olalabym ten slub, ale moi Rodzice i tz beda spokojniejsi,wiec robie to dla nich tak naprawde...
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mamy dwa razy w tygodniu. Warunkiem uczestnictwa męża w porodzie rodzinnym jest uczestnictwo w szkole rodzenia. A już go na następnych zajęciach nie będzie, bo będzie w pracy
a to jest refundowana czy komercyjna? Kurcze...mam nadzieje, ze u mnie zajecia sie raz w tygodniu - nie chcialabym od razu dwoch przegapic
Cytat:
Bukiet niekoniecznie, ale obrączki to chyba trzeba
a wlasnie ze nie trzeba pytalismy sie babki w urzedzie i powiedziala, ze nikt nas zmuszac nie bedzie i jak nie chcemy, to nie musimy miec i zostaje po prostu pominieta ta formulka
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Pearl, już chyba kiedyś pytałam, czy nie wchodziłby w grę wyjazd na mazury w święta?
oczywiscie, ze wchodzi w gre...jednak chcialabym tam dluzej pobyc, a tz ma 22 grudnia egzamin na prawko (za punkty karne) i moglibysmy wtedy tylko 2-3 dni pobyc u mnie,bo na I-szy czy II-gi swiat musielibysmy byc u tesciow
poza tym chce im zrobic pod gorke... umowilismy sie,ze wigilia co roku bedzie na zmiane...
im najbardziej zalezy na Nietoperku, a tego jeszcze na swiecie nie ma
jak juz bedzie, to swieta wedlug tej zasady beda wypadaly na Mazurach i to moi Rodzice beda mieli wnusia/wnusie u siebie
tak wiec przemecze ta wigilie,udam,ze sie bardzo zle czuje i szybko zmyje, a pozniej namowie tzta, zebysmy nawet w nocy z 24na25 pojechali do mnie i tam juz chcialabym posiedziec do stycznia
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Teściowie chyba wspięli się na wyżyny bezczelności Ślub bez Twoich rodziców? To bym jeszcze dodała malutki szczegół - że bez Panny Młodej tez
Albo załatw ich tak samo - 23 grudnia załatw ślub na Mazurach i każ im przyjechać - już widzę jak lecą
no nienormlani sa czasami i tyle
jak mozna w ogole wpasc na taki pomysl? dlatego od razu zakomunikowalam, ze bez Rodzicow slubu nie chce
chyba ze tesciowie tez by zostali w domu i tylko we dwojke bysmy sobie ta sprawe z tztem zalatwili
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Jakaś zmęczona dziś jestem i nie mam pomysłu na obiad
schabowe, puree, kapusta kiszona
malo pracy,szybko i pozywnie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o ja co za tępaki z nich, jeju strasznie ci współczuje takich ludzi, a tż widzę że raz tak raz śmak, nie oderwał się jeszcze od nich całkowicie i od ich wpływu ale widzę postępy
czyli świętujemy razem z tobą 30.12????
daj znać o której godzince jest wasz ślub to będziemy myślami chociaż
wiesz, tz ma wobec nich ogromny dlug wdziecznosci (zaadoptowali go) i dlatego rozumiem,ze nie moze sie tak wypiac... ale juz zakomunikowal, ze jak tylko staniemy na wlasne nogi finansowo, to ich udzial w naszym zyciu przykroci sie baaardzo
mam nadzieje, ze nie zapomni o tym

co do slubu, to "swietujemy" 5g-o stycznia

Nikotynko
, Wojtus bardzo mi sie podoba
Dla dziewczynki sama nie mam, wiec doskonale Cie rozumiem

Inutil
, lec i ich usciskaj, bo masz powody...

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-12-03 o 11:03
Stary 2011-12-03, 11:09   #1133
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Inutil ja też się cieszę, że mam takich fajnych teściów

Jak ja czytam co to u niektórych dziewczyn się dzieje, że mi się to w głowie nie mieści. Gdybym kiedyś się rozstała z TZtem, bo wiadomo jak u nas sprawy się mają to najbardziej by mi żal było tego ,że nie miałabym już kontaktu z jego mamą.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:10   #1134
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny co polecacie dla niemowlaczka na:
-pleśniawki
-wysypkę,potówki
-odparzenia

Czy do szpitala zabieracie pieluszki z miejscem na pępuszek?bo pampersy chyba takich nie mają.
Położna też mi powiedziała ,żeby najlepiej zabrac pieluszki i chusteczki nawilżające tez samej firmy,ja kupiłam pieluchy pampersy a chusteczki z nivei i bambino

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2011-12-03 o 11:17
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:11   #1135
klaurencja
Raczkowanie

Hej.

Nie mam siły nadrabiać

ale jestem, jakby ktoś coś ode mnie chciał
Stary 2011-12-03, 11:15   #1136
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Gdybym kiedyś się rozstała z TZtem, bo wiadomo jak u nas sprawy się mają to najbardziej by mi żal było tego ,że nie miałabym już kontaktu z jego mamą.
ja wlasnie bardzo tesknie za mama mojego bylego
uwielbialysmy sie z ta kobieta...
wspolne kolacje, winkowania, wypady do rodzinki, na zakupy, do kina
czasem dzwonilysmy do siebie "tylko" z tesknoty
az mi sie lezka w oku kreci,jak sobie o niej pomysle...

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hej.

Nie mam siły nadrabiać

ja np chcialabym kanapki z salata, zoltym serem, wedlina, pomidorem, papryka

Stary 2011-12-03, 11:18   #1137
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Pearl Teściowie chyba wspięli się na wyżyny bezczelności Ślub bez Twoich rodziców? To bym jeszcze dodała malutki szczegół - że bez Panny Młodej tez
I to jest bardzo dobry pomysł
Stary 2011-12-03, 11:22   #1138
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
no to masz, przesyłam
Stary 2011-12-03, 11:26   #1139
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja kupiłam Lovelle i jestem zadowolona

śliczna pościel a jaka cena
Dziękuję, trafiło się ślepej kurze ziarno

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kochana poczekaj moze z zamówieniem wiesz ile jest przypadków 1000% chłopców a rodzą się 100% dzewczynki

jedz kochana jesli mozesz siedziec i za dlugo to nie trwa
ja mam Lovele- proszek i płyn ale chyba na jelpa sie przerzuce
Kurcze, jak się tak zastanowić... faktycznie często się zdarza, ze tu niby dorodny samiec, a wyciągają babeczkę hmmm.... A ja pod chłopca wszystko biorę
Aż mi się przypomniało z moim królikiem. Bo królika miniaturę mam. Trusia się zwie - zwała, zwał - mniejsza o to. W każdym razie ciągle był samiczką. Ja tam nie umiem sprawdzać płci u królików. No ale jak wszyscy mówili, że samiczka to samiczka. Nawet czasem tak się działo jakby okresu dostawała
Tak więc po jakimś roku czasu bycia z nami królik się rozwalił w klatce wszystkim do góry - a tam dwa wielkie podłużne jajca wyszły. A to na wiosnę było tego roku jak sierści troszku zgubił. I przestał być moją Trusią :/ Zaczął być Truśkiem Łukaszowym
Widziałam wcześniej te niby jajca, ale myślałam sobie, że to tylko może spuchnięta psiteczka" jest. Tak wyglądało przynajmniej

No i na pewno juz wezmę Lovellę. Dzięki
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:28   #1140
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny co polecacie dla niemowlaczka na:
-pleśniawki
-wysypkę,potówki
-odparzenia

Czy do szpitala zabieracie pieluszki z miejscem na pępuszek?bo pampersy chyba takich nie mają.
Położna też mi powiedziała ,żeby najlepiej zabrac pieluszki i chusteczki nawilżające tez samej firmy,ja kupiłam pieluchy pampersy a chusteczki z nivei i bambino
ja na odparzenia kupię Sudokrem, mam tez krem Penaten. Jeśli chodzi o pleśniawki, wysypkę... nie mam pojęcia.
A pieluszki można zwykłe, wtedy górę się podwija tak, żeby pod pępkiem było. Nie trzeba specjalnych na początek kupować

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Cytat:
to ja krokiety z kapustą i grzybami a do tego barszczyk -> tak mi smaka narobiły wczoraj, że ciągle o nich myślę.

:brzyda l:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości