|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Lind , Minka - to Wy dowcipu o kompocie nie znacie
![]()
#3122 |
Zakorzenienie
|
Minka to tak jak u nas , mnie bardziej słucha a tz ni w ząb ,tatuś jest owinięty wokół małego paluszka i niestety niewdzięczna rola żandarma przypada mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zosia nie rzuca, jak wysypie to wszystko musi pozbierać. Picie pije w normalnym kubeczku, rzadko kiedy żeby wylała na podłogę.
![]() |
#3124 |
Zakorzenienie
|
libra, a ja jak wsadziłam małą w tetrę co by jej się odechciało mieć mokro, to dupę odparzoną jak pawian miała i jakoś jej to nie przeszkadzało (w sensie mokra dupa, nie odparzenia). Kupa też nie bardzo jej przeszkadza-czasem mówi że ma, ale ogólnie woli nie przerywać zabawy na jakieś "pierdoły"
![]()
![]() |
#3125 | ||
Wtajemniczenie
|
P0P ja nie znam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
A u nas o dziwo ta Dobra to ja a ten ZŁY to tata
![]() Ale to pewnie dlatego że ja tylko w weekendy z nią jestem <byłam> i mam więcej cierpliwości <albo chcę ja przekupić tą swoją dobrocią ![]() Niemniej jak jestem w domu to mała całe dnie mnie nie odstępuje ![]() PS. Dzisiaj cały wieczór siedzę sama z małą a TZ imprezuje na jakiejś służbowej imprezie. Ciekawe o której wróci. Teraz to prawie codziennie ma jakieś służbowe imprezy, kolacje, wigilie.
#3127 |
Zakorzenienie
|
Libra ja mam jednak nadzieję że do wakacji spanie
![]() ![]()
#3128 |
Zakorzenienie
|
Ania - teoretycznie to powinien spaść bo nie ma uzasadnienia ekonomicznego dla tak słabej złotówki.
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj jak wrócili do domu to mały z wielkim guzem na czole ![]() U mnie Eryk był oduczony sikania jak miał dokładnie 18 mc ale jeszcze z 2 mc mu sie zdażyło gdzies popuścić. Erwin wcześniej oduczony ale mam problem z tym jego sikaniem nocnym, niby od 4 mc bez pieluchy ale na noc musi być ![]() ![]() Ostatnio wykupiłam dla Eryka recepty, i normalnie szok bo za dwa leki na miesiąc czasu zapłaciłam 1,01 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja niecierpię bałaganu,normalnie jak mam nieład w domu to mi psychika kwiczy i płacze,więc modle się o okres kiedy dziecko przestanie rozlewać,gubić okruchy. Tak mi się marzy dywan taki piękny,puchaty na dole w salonie rozłożony ![]() ![]() ![]() Aaa zdechnie mi kiedyś ten zwierzyniec to wtedy se kupie i skórzane meble i dywan taki jaki chcę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wtedy histeria i to co ma pod ręką z hukiem leci na podłoge.Oczywiście od razu zabieram i chowam i wtedy jeszcze większa awantura. Wczoraj kurier przyjechał i jak wszedł to patrzy na gołą lalke,którą Nina zostawiła pod drzwiami.Mówię do niej,żeby lale ubrała,bo jest jej zimno.Gadzina patrzy na mnie i mówi"nie,tak łana lala" ![]() Cytat:
![]() Też nie znałam ![]() Cytat:
![]() Nina terrorystka zamyka mnie podczas mojej kąpieli w łazience i gasi mi światło.Muszę się prosić,żeby raczyła zapalić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dominisia dostała organy - świetne, Kubuś był nimi zachwycony, tańczył, śpiewał do mikrofonu, podskakiwał, grał na klawiszach - dziecka nie było, z rykiem do domu jechaliśmy, nie chciał wyjść ![]() ![]() ![]() aaaaa od mojej mamy dostał farmę z jixin z ciuchcią na batereię - szał jest, ale z duplowymi nie będę tego mieszać - słabo się łączą. Jutro może dojdzie nam ta duplowa farma w wiaderku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiać mi się chciało, jak dostała taką małą laleczkę jakby bobaska od szwagierki i jej głowa odpadała i najpierw miała zabawę-ściągała jej tą głowę i przychodziła żeby naprawić. A potem sie bawiła tym kadłubkiem i chciałam jej przymocować ten łeb. A ona "nie, główka nie" i dalej się tym bezgłowym dziecięciem bawiła I jak dba o nastrój twój-żebyś się we własnej łazience jak w sp czuła, takie masz kochane dziecko ![]() Jeszcze miałam wam napisać coś. Jak mam okulary (bo jednak częściej soczewki) to ona mi sie z bliska czasem przygląda i mówi "bańki masz, bańki masz mama" i ja nie wiedziałam dłuższy czas o co jej chodzi i gdzie ona te bańki widzi. I się okazało że jak widzi noski zza szkieł to to jej jak bańki wygląda. Dziś jej pokazałam soczewki i co z tym robię, ale tak potem szukała soczewek mi z tyłu głowy (nie wiem czemu)"nie masz socewków". "Nie masz okularków. <i zaraz sobie sama odpowiada> W łazience" <bo tak jej często mówię> Podczas drogi do sklepu (bez wózka) jest taki niski murek, otaczający taki niby klomb-jest tam trawa, jakieś krzaczki. Ludzie tam wyprowadzają też psy. Lenka lubi sobie wzdłuż tego murku iść. I mówi „ooo zobacz kupa. O tu też” <i tak parę razy> sara, ty kiedyś pokazywałaś te takie pierwsze puzle- kupiłaś je? bo sie zastanawiałam nad nimi
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-12-04 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
ana jak będziesz u weterynarza to się podpytaj czy ma jakieś sposoby żeby kot mebli nie drapał. Mi się kotek marzył, ale właśnie o meble się boję
![]() ![]() Erwinek dzisiaj był już na takim normalnym rowerku na spacerze. Dumny jak paw. Normalnie chyba będzie z tym rowerem spał ![]() Na pierwszym zdjęciu Eryk z Erwinem, i dla wspominek, Eryk jak był pół roku starszy od Erwinka tez na rowerku ![]()
![]() |
#3134 |
Wtajemniczenie
|
Witam
My dopiero dzisiaj podjechalismy do szpitala z tym paluszkiem bo nie bylo poprawy(i całe szczęście bo jakby krew nie uszła to by zaczeło ropieć),jeeeezu jaki był płacz,do zdjęcia we dwoje go utrzymac nie moglismy ale nic nie wykazało,a później pani dr mu przebijała i wyciskala krew z tego paluszka ![]() teraz ma opatrunek musze mu moczyc rivanolem i po wieczornej kąpieli od nowa opatrunek z rivanolem a paznokieć i tak zejdzie ![]() a teraz śpi bidulek i do tego go gilusy znowu męczą co do gadania to moj tez nadal nie gada tylko po swojemu i zaczyna mówić dopiero pierwsze litery wyrazu którego chce użyć jakos dziwnie co do sprzątania to u mnie tez nie ma klopotu bo staram się też egzekwować od niego porządku jak np zaczynamy grac w piłkę to trzeba najpierw klocki posprzątać lub coś co leży bo nam przeszkadzają,jakos mu to w nawyk wchodzi bo np jak jest w kąpieli i mówię,że juz wychodzimy to sam zabawki zbiera do kubełka co bardzo mnie cieszy co do srogości ![]() Darusia super masz dziewczynki i rzeczywiście widac różnicę pomiędzy nimi na zdjęciach Madzia nie dziwie się,że dumny jeździ ![]() ![]() coś tam o bankach pisałyście ja mam w Alior konto i mialo byc bezplatnie ale jednak oplata za kartę wynosi 5zł i 4 zł jeście nie dokonam nią 4 operacji czyli 9zł to samo z kredytową bezpłatnie ale pod warunkiem i tak to jest a mnie to denerwuje,ze musze pamiętac zeby płacić nawet jak nie potrzebuję ale banki też musza zarabiać Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-04 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pompujesz balonik na wielkosc jaką chcesz miec bombkę.. nitkę ale jakas grubsza.. włóczke albo mulinę.. namaczasz w kleju.. może byc taki robiony z mąki wody itd.. nawijasz.. czekasz aż wyschnie i przebijasz balonik i wyciagasz.. koniec.. Cytat:
i u nas T. mógł iśc od drugiej strony budynku bezpośrednio na oddział noworodków ... stanąc przy drzwiach.. na korytazu i przywozili mu na chwilke Michalinę do pokazania.. był tylko raz.. potem widział a jak nas do domu odbierał. A jak ze mna chciał sie zobaczyc to taki baaardzo malutki korytarzyk z jedną łąwka.. poza oddziałem wiec 10-15 minut i do domu bo ani warunków ani mozliwosci pogadania bo inni tez odwiedzali
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ma z czego być dumny ![]() Cytat:
I jeszcze lenucha była na terapii noworodków i tam we dwójkę u niej siedzieliśmy jak nie spała. Z drugiej strony trochę mnie denerwowało jak na 6 os.sali do niektórych babek po 6 osób przychodziło i siedzieli nie wiadomo ile. Także co szpital to obyczaje i zwyczaje madziwnia, jak ty opisujesz, to normalnie widzę świat PRL z filmów jak dziecko przez okno z daleka pokazywali albo położne przez szybkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia nic nie zrobisz z tym drapaniem ![]() Pózniej nam wet doradził zrobienie z drewna drapaka(bez bajerów,zwykła deska)tż zrobił i też na marne. Najbardziej koty lubią drapać meble.Mojej mamy koty mają tak samo ![]() ![]() Wiem,że jak pies drapie uparcie jakaś rzecz,np.mebel to trzeba to posmarować olejkiem gozdzikowym zdaje się(psy tego smrodu podobno nie lubią i przestają drapać) O Lejdi jeszcze uwielbia drapać dywany ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
tutaj tak nie ma, ja moge mala zostawic nawet na godzine czy dwie, zaden problem ale do niej wejsc nie mozna.
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
u nas tez nie bylo problemu by z nami tezet siedzial... kurcze jak to czytalam to az sie dziwilam ze jeszcze takie szpitale sa.... ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
mloda ale z jednej strony to dobrze, bo np ta laska co lezy ze mna nie czuje sie tak dobrze jak ja, gorzej wszystko znosi i tak dalej i przynajmniej sie krepowac nie musi, a tak jakby tu moja mama stala, tata, maz nie wiem kto jeszcze, badz co chwila ktos przylazil jeszcze gorzej.
3 doby to nie duzo takze idzie wytrzymac ![]()
![]() |
#3141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja robię dokładnie tak jak ty ze sprzątaniem i to ja jestem wredna matka, tż pozwala jej na więcej Cytat:
Do dziewczyny która leżała ze mną też mąż przychodził. Jednak po cesarce dłużej się dochodzi do siebie i leżeć trzeba 12 godzin bez ruchu
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-12-04 o 13:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
sara u nas jest jeden szpital tylko,wiec to tez nie jest na zasadzie wybralam bo....badz chcialam bo....atamtego nie chcialam bo....
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
ale to nie wina oddziału że mają warunki jakie mają.. brak kasy i tyle na remonty..
tylko wyobraźcie sobie że kobiety któe w koszalinie mają porodówke wyremontowana.. no nówka!! od 3 lat..chyba.. przyjeżdzają rodzic do słąwna włąsnie! bo niestety w koszalinie jest bardzo zła opinia jesli chodzi o personel itd.. no włąsnie od czasów jak piszecie prl-u tam sie nic nie zmieniło.. dlatego tak jest... nie można nikogo na sale kobiet z dziecmi wprowadzic bo trzeba by było przejsc obok porodówki i obok sali operacyjnej.. a to by mogło zakłucać przebieg tych włąsnie operacji itd.. Tylko że pomimo takich warunków kobiety sobie bardzo chwalą... dzieci sa zabierane na noc wiec odpoczywamy.. chyba że chcesz to zostawiają.. nic oprócz przebrania pieluszki w dzien nie robisz przy dziecku.. nic!! I własnie kobiety chwalą sobie że po porodzie odpoczywają w ciszy zanim wyjda do domu. Ja nie miałam nawet ochoty i siły wychodzic tam do odwiedzajacych .. ale jak przyszli to już poszłam ![]() pietro niżej jest oddz. ginekologiczny i tam jest wejscie bezposrednio z korytarza.. wiec można wejsc i siedziec na sali z kobietami. Ja sie cieszyłam że odpoczełam.. wyszłam w niedzielę wielkanocna do domku.. gdzie oprócz T. nikt michaliny nie widział.. jak za dawnych czasó wszyscy dziadkowie i rodzina czekali na ans w domku z kwiatami i gratulacjami! Ahhh piekne chwile .. no znów się wzruszyłam.. A propo .... wczoraj jak oglądałam koncert 15 lecia Fundacji Polsat to ciągle płakałam.. prawie noc stop.. słysze reklamę fundacji w tv płacze.. słysze jakaś rekalmę swiateczna płaczę... I wczoraj znów podczas tego koncertu.. myślałam sobie.. po raz kolejny w życiu.. że gdybym miała wiecej kasy lepsza parce stabilną.. to dwoje dzieci swpoich a trzecie marzyłąm adoptowac.. bez względu na jego wiek... często to T. mówię.. a on wie że ja nie żartuję ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
jak by u mnie były takie warunki że tż nie może do mnie przyjść to bym do Łodzi pojechała rodzić albo do Piotrkowa.
ja byłam w szpitalu 6 dób i myślałam że oszaleje mimo, że tz przychodził, gdybym była tam sama jak palec to bym w psychiatryku wylądowała. Moja mama też miała do mnie nie przychodzić, ale ja sama zadzwoniłam do niej żeby przyszła.
#3145 |
Zakorzenienie
|
Ana- nie wszystkie koty niszczą meble. Mój Igor nie drapie. Mamy skurzane. Fakt ze podrapal trochę krzesła ale to wina Oliwki a nie Igora, bo ta jak on tam siedzi to go na sile ściąga i wtedy on aby nie spaść wbij pazury.
Madzia - Erwin to faktycznie strasznie dumny. A Eryk to jak dzewczynka ma taka delikatna urodę. W szpitalu to ja miałam najgorzej. Byłam przez 8 dni sama, bez odwiedzin i bez dziecka.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-12-04 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka u mojego na szczęście krwiaczek tylko pod paznokciem się zrobił.To się mały nacierpiał. Paznokieć że zejdzie to nic strasznego mój nawet nie zauważył
![]() Dzisiaj kupiłam Erwinowi buty zimowe, takie fajne akurat na niego w sam raz, zapasu nie brałam bo przecież to tylko na 3 miesiące. A że już przeceny to tylko 29 zł ![]() U mnie w szpitalu, to na salach było mozna odwiedzać,choc niby tylko jedna osoba na raz. Czasami do tych kobiet przychodziły wycieczki, do mnie w sumie max 2 osoby na raz. Jak mały trafił na intensywną noworodków, to tylko ja mogłam do niego chodzić. Był tam ponad tydzień, więc tz jak go zobaczył to od porodu jak młody prawie 2 tyg miał ![]() Krępujące czasami było jak kobieta w pokoju lakatorem naga do pasa walczy żeby cos odciągnąć, a u mnie mój tata i tz ![]() P0P to nawet Erykowi nie przeczytam że wygląda jak dziewczynka ![]() Rowerek dzisiaj już dwa spacery przeszedł. Młody aż kwiczy jak wjezdza do kałuży ![]() ![]()
![]() |
#3147 |
Zakorzenienie
|
sara i myslisz ze tz mialby czas przyjezdzac do mnie do lodzi albo piotrkowa,jak mala Oliwia jeszcze jest w domu?nie sadze.Co by mi dal wyjazd do innego szpitala jak mama jest w tym gdzie ja i jutro wychodzi, tesciowa ani tata nie maja prawka, szwagierka pracuje a tz jest albo w domu z mala albo u mnie w odwiedzinach i wtedy z mala jest tesciowa.
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- madziwnia wlasnie oto chodzi ze wyboru nie mialam
![]() |
#3148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
he he dobre z tym światrłem mi nie raz szymek wyłacza . Ja miałam piękny puchaty dywam - nadaje sie do kosza Zła jestem . pojeździłam trszokę po tych biurach ale nic mi nie pasi więc już postanowione że jedziemy tam gdzie w tamte wakacje tylko w sierpniu . KUpiłam TZtowi kosztuję z euro w inter sporcie ale radocha ![]() ![]() Normalnie tłum się kłębił po te koszulki ![]() ![]()
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia tu nie sa zabierane dzieciaki, sa przy matkach caly czas.
Ogolnie oddzial i porodowka sa super wyremontowane i tak dalej, tylko zasady jakie sa takie sa i nieraz trzeba sie do nich przystosowac a nie wydziwiac i tyle. Polozne generalnie nie te babki, co z Oliwia lezalam a niby te same ![]() przekochane, przepomocne i wogole, nie jest zle ![]() jakbym lezala gdzies dalej to nawet maz by chwili czasu pewnie nadojazdy nie znalazl
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.