25 dni nie wyciskamy, buzie czyste mamy! Cz. II wątku niewyciskania - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-03, 12:57   #1831
Shadii
Wtajemniczenie

Dot.: 25 dni nie wyciskamy, buzie czyste mamy! Cz. II wątku niewyciskania

Hej! Złamałam się wczoraj. Zła byłam i się sama na sobie zemściłam
0/25
Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Pokaż wiadomość
(...)

Co do tej maści nagietkowej, koniecznie kupię, skoro tak fajnie goi jak piszesz
Ja polecam bardzo, parę dni temu dopadła mnie opryszczka. Po majstrowaniu przy niej, posmarowałam maścią nagietkową, następnego dnia była o połowę mniejsza, nie było rany, ani twardego strupka, tak jakby się "redukuje" i mogę normalnie otworzyć usta, nie boli, jak przy wysuszaniu na maksa np. pastą cynkową, jak to dawniej zawsze robiłam. Na pryszcze jeszcze nie stosowałam.
Cytat:
Napisane przez losbimbos Pokaż wiadomość
Dezynfekcję wszelkich ran (tych po pryszczach też) najlepiej przeprowadzać Octeniseptem. Jest to środek bezalkoholowy, nie przesusza skóry i nie działa tak agresywnie jak woda utleniona czy spirytus salicylowy, a działa bakteriobójczo i grzybobójczo. Spirytus może drażnić i bardzo przesuszać naskórek, poza tym ma domieszki substancji mogących uczulać (lepszy już jest czysty etanol), natomiast woda utleniona nie ma żadnych właściwości bakteriobójczych i może opóźniać gojenie się ran.

A ja mam znowu 0/25, ale dzisiaj wyjeżdżam i nie ruszę :P
Dobrze, że mówisz, kupię sobie.
Cytat:
losbombos, dziękuję na pewno zakupię, jak tylko dostanę wypłatę
Konwalia11 heh dzięki, ale te zaskórniki, wągry na nosie przede wszystkim.. no nie mogę przestać
używam kwasów, obecnie trianceal, co prawda 2 tydziń, ale nic ich kompletnie nie rusza. Moje wągry na nosie są takie, że same prawie wychodzą jak je potre ręcznikiem, nawet nie muszę mocno ciskać, wystarczy, że przegnę nos w jakąś stronę to już wychodzą.. ehh
Ja też mam takie... wyciskam te, które łatwo wyłażą, reszty nie wyduszam na siłę.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Po prostu mycie mieszanką olejową jest gdzieś tu wątek o tym, no i przydatne filmiki na YT znajdziesz O, na przykład ten, KLIK! jest też druga część, już z łazienki
Dzięki, ja również skorzystam
Cytat:
(...)

nie wyciskam oczywiście, nie wiem który już to dzień, ale daję radę
od wczoraj dwa nowe przybysze ze stresu (dziś egzamin na prawko, ale zdany, więc warto było)
zakupiłam maść nagetkową bo tania była, więc wypróbuję
Gartulacje

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 13:28   #1832
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

2
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 14:21   #1833
Marrlen
Przyczajenie

Konwalia11 pytam się, bo właśnie dla mnie też nie było żadnej różnicy.. Jedyne co robiłam, to po wyciśnięciu rogu obfitości traktowałam strupek po nim spirytusem żeby szybciej odpadł, no i rzeczywiście odpadał szybciej
Wiem, że to nie ten wątek, ale domyślam się, że macie duży staż w zwalczaniu niedoskonałości i chciałam zapytać, jaką pielęgnacje stosujecie na codzień
Marrlen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 18:31   #1834
Konwalia11
Zadomowienie

1/25
Marrlen - tak, staz niestety jest duzy Co do pielegnacji to powiem Ci jedna prawde, ktore chyba wszystkie dziewczyny tu potwierdza "im mniej na buzi, tym lepiej". Czego ja kiedys nie stosowalam: kremy, masci, toniki, mleczka, maseczki, parowki... I bylo tylko gorzej, bo skora zaczela szalec.
Teraz ograniczam sie do kremu dla dzieci no i stosuje ten acne derm. Od kilku dni stosuje sposob polecony przez DMke, czyli OMC. Jak tylko moge pomykam bez pudru. No i to tyle. Wazniejsze od tej calej pielegnacji na zewnatrz jest higiena psychiczna: brak stresu, sen, sport, zdrowe zywienie
Konwalia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 19:05   #1835
Marrlen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Konwalia11 Pokaż wiadomość
1/25
Marrlen - tak, staz niestety jest duzy Co do pielegnacji to powiem Ci jedna prawde, ktore chyba wszystkie dziewczyny tu potwierdza "im mniej na buzi, tym lepiej". Czego ja kiedys nie stosowalam: kremy, masci, toniki, mleczka, maseczki, parowki... I bylo tylko gorzej, bo skora zaczela szalec.
Teraz ograniczam sie do kremu dla dzieci no i stosuje ten acne derm. Od kilku dni stosuje sposob polecony przez DMke, czyli OMC. Jak tylko moge pomykam bez pudru. No i to tyle. Wazniejsze od tej calej pielegnacji na zewnatrz jest higiena psychiczna: brak stresu, sen, sport, zdrowe zywienie
Pamiętam, jak byłam młodsza (teraz mam 17 lat ), od zawsze miałam problem z pryszczami, robiłam masakryczny błąd, mianowicie wysuszałam skórę jak tylko się dało, używałam najbardziej wysuszających żeli oczyszczających, nie dawałam na to żadnego kremu.
Ale na szczęście wyrosłam z tego, nawilżenie to podstawa!
Kiedyś używałam maści cynkowej punktowo i z tego co pamiętam to chyba pomagało, może wróciłabym do tego.
A co do dobrego stanu psychicznego, staram się nie stresować, gram regularnie w siatkówkę (teraz mam niestety przerwę, zerwałam więzadło), a odżywianie, cóż... jestem chyba stworzona do jedzenia słodyczy
Stary 2011-12-03, 19:31   #1836
cytrynkkaaa
Zakorzenienie

0/25

czytałam taki jeden wątek na kafetrii, tam jedna dziewczyna pisała, że za karę jeśli coś wycisnęła zjadała zawartość tego pryszcza

Edytowane przez cytrynkkaaa
Czas edycji: 2011-12-03 o 20:49
cytrynkkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 20:00   #1837
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynkkaaa Pokaż wiadomość
0/25

czytałam taki jeden wątek na kafetrii, tam jedna dziewczyna pisała, że za karę jeśli coś wycisnęłam zjadała zawartość tego pryszcza

2/25

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 22:28   #1838
NoisyGhost
Zadomowienie

6/25
NoisyGhost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 22:43   #1839
Marrlen
Przyczajenie

Cytat:
0/25

czytałam taki jeden wątek na kafetrii, tam jedna dziewczyna pisała, że za karę jeśli coś wycisnęła zjadała zawartość tego pryszcza
OOOOO NIEEEE hahahah! Tzn., nad tym trzeba płakać, ale śmiech sam ciśnie się na usta Jacy ludzie są czasem dziwni
Stary 2011-12-04, 00:44   #1840
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marrlen Pokaż wiadomość
Konwalia11 pytam się, bo właśnie dla mnie też nie było żadnej różnicy.. Jedyne co robiłam, to po wyciśnięciu rogu obfitości traktowałam strupek po nim spirytusem żeby szybciej odpadł, no i rzeczywiście odpadał szybciej
Wiem, że to nie ten wątek, ale domyślam się, że macie duży staż w zwalczaniu niedoskonałości i chciałam zapytać, jaką pielęgnacje stosujecie na codzień
Wieczorem : żel, czasem peeling, krem nawilżający/na trądzik lub żel aloesowy, później (zależy na co) : Acnefan/pasta cynkowa/Tribiotic/Tormentiol/maść nagietkowa/maść ichtiolowa. Rano : krem. Nie myję twarzy rano, czy to źle? No i nie maluję się wcale, nawet nie mam podkładu, pudru... mam tylko korektor, zielony i beżowy z Essence.
Cytat:
1/25
W sumie racja, im mniej tym lepiej... chociaż sama nie wiem, moja cera szaleje jak chce a jaki masz krem dla dzieci? Szukam takiego z dobrym składem, może coś mi polecisz akurat, czego nie znalazłam A nadmiar pogrubionego to chyba działa na mnie potrójnie, bo ja straszny nerwus jestem i nie umiem inaczej
Cytat:
Napisane przez Marrlen Pokaż wiadomość
Pamiętam, jak byłam młodsza (teraz mam 17 lat ), od zawsze miałam problem z pryszczami, robiłam masakryczny błąd, mianowicie wysuszałam skórę jak tylko się dało, używałam najbardziej wysuszających żeli oczyszczających, nie dawałam na to żadnego kremu.
Ale na szczęście wyrosłam z tego, nawilżenie to podstawa!
Kiedyś używałam maści cynkowej punktowo i z tego co pamiętam to chyba pomagało, może wróciłabym do tego.
A co do dobrego stanu psychicznego, staram się nie stresować, gram regularnie w siatkówkę (teraz mam niestety przerwę, zerwałam więzadło), a odżywianie, cóż... jestem chyba stworzona do jedzenia słodyczy
Pastę cynkową kup lepiej, nie maść maść słabsza. Ja też kocham słodycze! I nie zauważyłam przez nie pryszczy
Cytat:
0/25

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:53 ----------

1/25.

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2011-12-03 o 22:54
Stary 2011-12-04, 11:50   #1841
vanilia1985
Rozeznanie

Witajcie,
mi już chyba 5 dzień leci jak nie dotykam buzi,a kusi, że szok. Narobiło się tego, że hohoho
piszecie o tej maści cynkowej i paście, fakt pasta mocniejsza bo zawiera kwas salicylowy, a maść jej nie ma. Ja kupiłam maść, bo Pani farmaceutka odradziła mi mieszanie kwasów (obecnie używam trianceal), smaruję maścią drugi dzień i niestety bez zmian.
Z tego co kojarzę, to ascefan mi chyba szybciej wysuszał, a najlepsze cudo jakie miała to clindacin t bądź davercin, takie żele na antybiotyku, jak posmarowałam we wczesnym wykwicie, to po nocy śladu nie było, wchłaniał się oba oczywiście na receptę, ale może przepisać lekarz ogólny
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 13:20   #1842
Konwalia11
Zadomowienie

2/25

Cytat:
0/25

Ekhem...
Przeczytalam przy sniadaniu i musialam odstawic jedzenie...
Ciekawe czy tej dziewczynie pomoglo to w jakikolwiek sposob, ale juz nie chce tego roztrzasac. Przypomniala mi sie jednak taka ksiazka, w ktorej byla opisana metoda "nagrod i kar" gdzie jakas osoba zobowiazala sie do zjedzenia puszki zarcia dla kotow, jezeli zlamie swoje przyszeczenie...

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość

W sumie racja, im mniej tym lepiej... chociaż sama nie wiem, moja cera szaleje jak chce a jaki masz krem dla dzieci? Szukam takiego z dobrym składem, może coś mi polecisz akurat, czego nie znalazłam A nadmiar pogrubionego to chyba działa na mnie potrójnie, bo ja straszny nerwus jestem i nie umiem inaczej
Kremik dla dzieci nazywa sie babylove, tylko niestety chyba na polskim rynku go nie ma. Ale moze rozejrzyj sie po drogeriach, na przyklad rossmanowska seria babydream jest chwalona, np. ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 Ale nie dam Ci gwarancji, bo smam go nie stosowalam. Na stres polecam... medytacje

Cytat:
Witajcie,
mi już chyba 5 dzień leci jak nie dotykam buzi,a kusi, że szok. Narobiło się tego, że hohoho
Gratuluje!

Edytowane przez Konwalia11
Czas edycji: 2011-12-04 o 13:32
Stary 2011-12-04, 16:17   #1843
windbag
Wtajemniczenie

0! :/
windbag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:18   #1844
vanilia1985
Rozeznanie

Jeśli chodzi o kremy dla dzieci z rosmana z serii BD, to ja polecam lotion do ciała, chodzi dokładnie o balsamik dla dzieci z tej serii. Poczytaj opinie na kwc. Kremy testowałam wszystkie i niestety.. dziwnie się sprawdzają na twarzy, pozostawiają nieprzyjemną warstwę i są ciężkie
Stary 2011-12-04, 20:01   #1845
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
2/25
(...)

Kremik dla dzieci nazywa sie babylove, tylko niestety chyba na polskim rynku go nie ma. Ale moze rozejrzyj sie po drogeriach, na przyklad rossmanowska seria babydream jest chwalona, np. ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ja.html&next=1 Ale nie dam Ci gwarancji, bo smam go nie stosowalam. Na stres polecam... medytacje

Gratuluje!
A jest gdzieś w internecie? Znalazłam tu w sklepie : http://www.sklepzniemiec.pl/deline/d...iemowlat..html taki? Szkoda, że nie napisali składu. A ten który podałaś jest fajny, jak widzę, ale faktycznie drugi składnik na liście jest niezbyt bezpieczny, tak jak piszą dziewczyny

Cytat:
Jeśli chodzi o kremy dla dzieci z rosmana z serii BD, to ja polecam lotion do ciała, chodzi dokładnie o balsamik dla dzieci z tej serii. Poczytaj opinie na kwc. Kremy testowałam wszystkie i niestety.. dziwnie się sprawdzają na twarzy, pozostawiają nieprzyjemną warstwę i są ciężkie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html taki o? tylko znowu ten składnik...

Stary 2011-12-04, 20:21   #1846
Muffka_
Zakorzenienie

Nie wiem co sie dzieje z moja cera... 1/25

Muffka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 21:33   #1847
vanilia1985
Rozeznanie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ace-skore.html
taki

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

a ja teraz myślę nad takim nawilżaczem

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...beeco-bio.html
Stary 2011-12-04, 22:23   #1848
aniabaniaa
Zakorzenienie

3/25 :d

Stary 2011-12-05, 08:31   #1849
Aszka10
Raczkowanie

1/25 nie wiem czemu nagly wysp..
*mysle pozytywnie
Aszka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 10:41   #1850
selah123
Przyczajenie

11/25
selah123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 11:50   #1851
inka_02
Przyczajenie

niestety znów zaczynam od nowa(

0/25
inka_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 14:58   #1852
Konwalia11
Zadomowienie

3/25 hurra,magiczna bariera 3 dni przekroczona, dalej to juz jakos idzie, mnie jest ciezko zaczynac od zera.

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
A jest gdzieś w internecie? Znalazłam tu w sklepie : http://www.sklepzniemiec.pl/deline/d...iemowlat..html taki? Szkoda, że nie napisali składu. A ten który podałaś jest fajny, jak widzę, ale faktycznie drugi składnik na liście jest niezbyt bezpieczny, tak jak piszą dziewczyny
Wiesz co, niby ten Twoj kremik z linku sie tak samo nazywa, ale opakowanie ma jakies inne Moj jest zolty i mozesz go teoretycznie zamowic tutaj, ale cena przesylki jest kilkakrotnie wyzsza od ceny kremu, wiec sie nie oplaca. Ten skladnik z babydream, czyli trojglicerydy - nie jest niebezpieczny , za to istnieje prawdopodobienstwo, ze moze zapychac (ale nie musi).
A sklad moj babylove ma taki: Aqua, Glycine Soja Oil, Cera Alba, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Sorbitan Oleate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Sorbitol, Parfum, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Magnesium Sulfate, Sodium Hydroxide, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate

Cytat:
Napisane przez Muffka_ Pokaż wiadomość
Nie wiem co sie dzieje z moja cera... 1/25
A konkretniej co sie dzieje?
Stary 2011-12-05, 16:05   #1853
Muffka_
Zakorzenienie

Cytat:
A konkretniej co sie dzieje?
Przechodzi jakis wysyp wszechczasow Podejrzewam o to krem z kwasem salicylowym, ale bede stosowac do konca
0/25

Stary 2011-12-05, 16:37   #1854
Aria93
Zakorzenienie

Dziewczyny, miałam już ponad tydzień! Ale niestety, po niespodziance na środku czoła... musiałam to usunąć, bo to jeden z tych pryszczy, który jeśli się go odpowiednio wcześnie nie usunie, to będzie rósł i rósł, a potem schodził i schodził kilka tygodni .
Wszystko przez to, że jadłam się badziewi .
Także 0! Ale cera ogólnie jest ładniejsza
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-05, 16:57   #1855
windbag
Wtajemniczenie

1/25. Tym razem się nie dam. Chcę wszystko zaleczyć. Nie ma opcji, że się poddam i pogorszę sprawę. Przez moje ciągłe wyciskanie mam paskudną twarz, nic się nie goi, wszystko psuję! Koniec!!

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Muffka_ Pokaż wiadomość
Przechodzi jakis wysyp wszechczasow Podejrzewam o to krem z kwasem salicylowym, ale bede stosowac do konca
0/25
Ja też mam wysyp- z własnej woli ale też chyba tak moja cera reaguje na przesuszenie. A przesuszona jest podkładem. A podkład stosuję żeby poprawić wygląd cery i swoje samopoczucie. Błędne koło. Koniec wyciskania
windbag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 01:06   #1856
GochaRozkocha
Raczkowanie

0/25 zaczynam od dziiiisiaj ! koniec z masakrowaniem swojej buzki..
GochaRozkocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 08:14   #1857
vanilia1985
Rozeznanie

witajcie
nie wyciskam już sporo czasu, na pewno ponad tydzień i co..mam wrażenie, że jest coraz gorzej, cała jestem w czarnych kropkach wągier na wągrze wągra pogania
jak usuwałam je mechanicznie, to przynajmniej kilka dni miałam spokoju, a teraz wyglądam jak snieżący telewizor
Stary 2011-12-06, 09:31   #1858
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
witajcie
nie wyciskam już sporo czasu, na pewno ponad tydzień i co..mam wrażenie, że jest coraz gorzej, cała jestem w czarnych kropkach wągier na wągrze wągra pogania
jak usuwałam je mechanicznie, to przynajmniej kilka dni miałam spokoju, a teraz wyglądam jak snieżący telewizor
Spróbuj OCM, naprawdę...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:33   #1859
aniabaniaa
Zakorzenienie

Ja znowu 1/25, wczoraj wieczorem mialam kryzys i dorwałam się do buzi ekstra

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Spróbuj OCM, naprawdę...
Dmko! Weszłam na kanał youtube tej dziewczyny, która opisuje OCM. Jestem nią zachwycona, baaardzo fajnie mówi o czymś , co jest dla mnie zupełną abstrakcją, bo o ile chętnie stosuję wszelkie oleje na włosy, to na buzi jeszcze nic takiego nie praktykowałam

Napisz mi proszę, jaki Ty masz olej? Hm, bo ja aktualnie nie mam niczego w swojej łazience, chcialabym coś w miarę taniego na próbę, a rycyna dla mnie okropnie śmierdzi O_O masz jakąś alternatywę?

Stary 2011-12-06, 11:17   #1860
Muffka_
Zakorzenienie

1/25

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości