|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Też mam rosół
i wczoraj i dzisiaj na na na naaa ![]() Na mnie to nie podziałało ![]() Spałam do 14stej ![]() Pearl ja bym nie szła na basen ![]() Cytat:
![]() Tak, raz dziennie przemywać, najlepiej chyba na wieczór przed snem czy jakoś tak ![]() Cytat:
a jak ja się cieszę, że jedno z głowy mam nadzieje, że moje nie będzie wymagające, bo... ustawię do pionu! Cytat:
no jacha, jeszcze najlepiej sobie korka wsadź! No tak, w sumie w grudniu jak się urodzi to co? Przyjdzie w styczniu do szkoły z cukierkami i "a bo w zeszłym roku miałam urodziny" Lucy- ja już słyszałam dwie wersje 1. brzydniesz w ciąży: będzie dziewczynka, 2. jesteś śliczna: będzie chłopak, albo: 3. ładniejesz w ciąży: będzie dziewczynka- po porodzie zbydniesz, 4. brzydniesz w ciąży: będzie chłopak- po porodzie zładniejesz! Zoska oj ja bym cisnęła tżta żeby się do niego wprowadzić, żebyście odpoczęły od siebie ![]() Co do kupowania bez rejestracji- przeczytaj REGULAMIN!!! ![]() Z tego co ja wiem, trzeba założyć konto, wysyłają list aktywacyjny, potwierdzający to, gdzie mieszkasz- tak było kilka lat temu, więc teraz mogło się zmienić, poczytaj uska fajny tata
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
czesc mamusie i brzusie
![]() dzis imieniny mojej mum wiec na gości czekamy ![]() co do prasowania to ja owszem wyprasowałam wszytskie rzeczy ale bez przesadyzmu... nie zamierzam dziecka wychowywac w jałowych warunkach... ubranka wyprasowane z jednej strony wystarcza... ![]() a bluze z kapturem rozpinana kupiłam w necie za 8zł nówke czerowna (byly tez granatowe)... na pierwszej stronie gdzies chyba link jest do moich zakupów.....i polarowe pajacyki kupowałam po 12 zł... tez na pierwszej str powinien byc link ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- a i moja sąsiadka dzisiaj pojechała na porodówke (poza mną są 3 sąsiadki w ciąży bocian cos krążył nad okolicą owocnie - jedna miala termin na 2.12 - ta co pojechała do szpitala, ja styczeń i dwie na kwiecień )
|
|
|
|
#1353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawno nie robiłam nic w kuchni Ja zawsze robię ze świeżych warzyw: pekinka, pomidor, ogórek, papryka, cebula/czosnek, rzodkiewka- jak jest sezon, oliwki ![]() Cytat:
dobrze gada, polać jej! Miałaś napisać co kupiłaś młodej na mikołaja!! ![]() Agawoo osz to debile I kasa pójdzie na zamówienie nowego wrr
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-04 o 15:34 |
||
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1355 |
|
BAN stały
|
Agatku kupiłam lalke barbie z garderobą na baterie - wkłada się do niej lalke, naciska przycisk i wylatuje brokat
, myślałam że troche inaczej to działa . A poza tym myślałam , że dłuzej się tym będzie bawić ale dziś jej nie mogę na górę wygonić, żeby szła się bawić tylko by bajki oglądała, muszę w końcu tv wyłączyć bo mnie nic nie słucha .A Ty też żeś pospała to pewnie pół nocy nie uśniesz teraz Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-04 o 15:43 |
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
Zakwas na żurek zrobiła kiedyś moja mama i tak sobie stał i kwaśniał. Ale dopiero jak już zrobiłam to się dowiedziałam że przeznaczony był na ok 2.5 l zupy a ja miałam tylko 1.5 l wywaru. Mam kazała dodać mi wody i trochę posłodzić. A ponieważ nadal był kwaśny to dodałam sporo śmietany (nie wiem ja wy, ale u nas normalnie do żuru nie dajemy śmietany) i wyszedł git.
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poka poka Żałujesz mi snu, tak?? ja odsypiam moją bezsenność z 2 i 3 trymestru!!
|
|
#1358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przekonalyscie mnie, na basen nie ide...
Za dlugo sie z tym cholerstwem meczylam. Odczekam kilka dni , kupie moze jeszcze jakies globulki z kwasem mlekowym i wtedy pojde. Cytat:
po obronie zajme sie intensywnie wyprawka tesciowa radzila nam nie kupowac na razie, bo mamy dostac duuuuuuuzo od siostrzenic tesciowej, wiec poczekam na te ubranka, zobacze,ile z tego sie nada i ewentualnie dokupie, a jak juz kupie, to od razu do pralki i pozniej pod zelazko Cytat:
|
|
#1360 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Agatek specialnie dla Ciebie : http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Toys/Dolls/Fashion-Dolls-and-Accessories/Barbie-Fairytale-Glitterizer-Wardrobe(0047645)
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-04 o 16:01 |
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We're sorry, but the page you requested http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/T...rdrobe(0047645 cannot be found We've recently made significant changes to our web site. This means some of the pages you might have bookmarked are now in a different location. To find the page you're looking for, try these methods"
|
|
#1362 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-04 o 16:03 |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Nie działa
|
#1364 |
|
BAN stały
|
miedzy co. a uk jest spacja. Skopiuj i otworz link w nowym oknie i skasuj spację
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-04 o 16:05 |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak ma przestac pic na dwa miechy przed terminem, wiec akurat bedzie mial zajecie, skoro z kumplami nie bedzie sie spotykal (nie dlatego, ze bym mu zabronila - nie stosuje takich trikow, tylko dlatego, ze oni nie potrafia sie spotkac bez chlania)
|
|
#1367 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale próby miewa po pracy albo w sobotę i niedzielę rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _ Dobra, nadrobiłam tyle i już nie mam więcej czasu ![]() Paaa
|
|
#1368 |
|
Rozeznanie
|
cześc mamuski
![]() ja dzisiaj mam ogromniastego lenia,nawet uczesac mi się niechce!! widzę ,że tylko ja mam spakowaną torbę do szpitala...,mam też już całą wyprawkę. jakoś tak się dziwacznie dzisiaj czuję a i Maluszek inaczej się rusza - troszeczkę mniej niż do tej pory.ale myślę ,że to pewnie przez tą ponuracką pogodę! |
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
Hej ,hej
juz nawet nie próbuje wszystkiego nadrabiać ![]() Byliśmy dziś w kinie na tupot małych stóp 2, właśnie zjedliśmy obiadek. A teraz spadam pakować torbę na jutro do szpitala. Nie wiem kiedy wrócę, ale mam nadzieję, że po 3 przymusowych dobach mnie wypuszczą ![]() W każdym bądź razie reszta dnia dla rodziny Jakby coś mam Neski numer to dam znać, ale fajerwerków nie przewiduję. I nie rozpakowywać mi się tu za szybko, czekać grzecznie na swoja porę
|
|
|
|
#1370 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jedno pranie dopiero wstawiłam jakoś się nie mogę zabrać :P Cytat:
Cytat:
mi pomaga na szczęscie mleko i gelatum alumni phosphorici Cytat:
no do 14 to mi się nawet nie zdarza a śpiochem jestem strasznym ![]() myślisz ze korek pomoże? zresztą ja w okolicach świat zamierzam zacząć wykurzanie małej ![]() Cytat:
Cytat:
za szybkie wyjście ze szpitala !Agawoo masakra z tym samochodem.. ale chyba nic nie możecie poradzić
|
||||||
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
ale sie dziwnie czuje... i jeszcze tzt mnie wkurza...
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
uska
mi zaczął dzidek znów wchodzić ostro pod prawe żebro i sapię i sapię... ![]() Cytat:
![]() Pewnie, korek da radę na 100%, najwyżej wystrzeli jak z szampana i się poleje... ![]() taaaaaa... ciekawe kiedy mi przywiezie to tofifi już bym teraz pożarła pół paczki
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ty czekasz na tofifi a ja na tort czekoladowy ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1374 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sukcesem dla mnie jest jak śpię do 9ej ostatnio, oczywiscie pewnie zasypiam koło 24-1 ale tak ostatnio mam problemy z zaśnięciem.. nie uda mi się naspac na zapas zatem ![]() też bym poszła na jakieś imieninki z dobrym żarełkiem Cytat:
zawsze tyle rzeczy dostaje ![]() Cytat:
![]() nie chcę cię straszyć ale czytalam też że jakoś tak na 2 tyg przed porodem maluszki mniej się ruszają Cytat:
trzymaj się ja też chcęęęęęęę
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
tak sie dobrze ten dzien zapowiadal...
ide laski spac moze jutro bedzie lepiej
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
WÓZECZEK klik
Taki właśnie chciałam, ale (oczywista sprawa) jak zwykle się waham i przegapiłam zakończenie licytacji :/ Macie jakieś zdanie na temat tego wózka? |
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
jezu
no szlag mnie trafi napisałam sie napisałam i wszystko walnęło ![]() dzień dobry w ogóle ![]() podczytywałam Was cały weekend ale jakoś tak sił brakowało by się odezwać. Agatek dołączę do Ciebie chyba bo mój TZ po świętach jedzie do Niemiec do pracy na trzy miesiące termin mało komfortowy ale okazja jest mega więc głupio nie skorzystać, zajmować się mną będzie teściowka ale ja sie cieszę, bo wiem jak w takich chwilach ważna jest pomoc babci Zafarbowałam włosy bo już miałam taki sajgon na głowie, można to zobaczyć na fotach ze spotkania Cytat:
![]() Cytat:
![]() co tam się dzieje? ja w środę idę do lekarza, po prawie 5 tygodniowej przerwie, jakoś tak wyszło i też się boję, czy mi się szyjka nie skróciła, czy dzidzia rośnie, ech schizy zbliża się 32 tydzień, który będę na pewno przeżywać, przez to co sie wydarzyło poprzednio...
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-12-04 o 18:22 |
||
|
|
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o już wiem i jestem mądrzejsza o jedno Ej ej skąd masz mieć tort czekoladowy?? i z jakiej paki?? Ja marzę o torcie LODOWYM uwielbiam, od pokojskiego ![]() Cytat:
Ale ja zasypiam ostatnio o 1-2 w nocy muszę się przestawić, bo za długo sobie baluję ![]() Współćzuję tego, że masz problem z zaśnięciem- wiem co to znaczy... potrafiłam całą noc nie spać, a przekręcać się, jak jeszcze byłam w Niemczech u męża... zasypiałam dopiero o 6-7 rano i spałam do 13,14.. Cytat:
czy mam wstać do niego i mu przywalić z wyskoku z pół obrotu piętką w twarz??
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-04 o 18:25 |
|||
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa i zapomniałam najważniejsze, byłam u mojej koleżanki w szpitalu odwiedzić ją i ten mały jest taki słodki, a jaki malusi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

i wczoraj i dzisiaj na na na naaa 

jest bardzo ładna i ma takie soczyste kolorki, a maluszki podobno najszybciej reagują na czerwone, pomarańczowe kolorki, ponoć najbardziej im się podobają 
no jacha, jeszcze najlepiej sobie korka wsadź!

. Chyba dziś nie będę prasować, nie mam na nic siły.
I kasa pójdzie na zamówienie nowego wrr 
poka poka 

zamierzałam sweterki, spodenki i sukieneczki kupowac od rozmiaru 68 

jakoś się nie mogę zabrać :P
za szybkie wyjście ze szpitala !

i jestem mądrzejsza o jedno