Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-04, 15:23   #1351
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Też mam rosół i wczoraj i dzisiaj na na na naaa

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
WSTAWAC SMOKI !!!
Na mnie to nie podziałało

Spałam do 14stej daaaaawno tak nie zabalowałam Zawsze 11-12 a dziś ooo

Pearl ja bym nie szła na basen
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Agatek
super, że tż licytował dalej

aa, a te pleśniawki, to trzeba buzię przemywać codziennie? Konkretnie jakoś? Od samego początku czy jak? Bo ja nie mam pojęcia

Tak, raz dziennie przemywać, najlepiej chyba na wieczór przed snem czy jakoś tak Ja tam od samego początku zamierzam o to dbać... ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
super jest bardzo ładna i ma takie soczyste kolorki, a maluszki podobno najszybciej reagują na czerwone, pomarańczowe kolorki, ponoć najbardziej im się podobają
a jak ja się cieszę, że jedno z głowy chociaż czytałam na necie, że niektóre dzieci nie lubią tiny love a fisher price i odwrotnie mam nadzieje, że moje nie będzie wymagające, bo... ustawię do pionu!
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
dzwonią dzwonią a już najbardziej się wkurzam jak słyszę, ze mam sciskac nogi bo lepiej jak się mała urodzi w nowym roku i będzie najstarsza w klasie a nie najmłodsza
no jacha, jeszcze najlepiej sobie korka wsadź!

No tak, w sumie w grudniu jak się urodzi to co? Przyjdzie w styczniu do szkoły z cukierkami i "a bo w zeszłym roku miałam urodziny"

Lucy- ja już słyszałam dwie wersje

1. brzydniesz w ciąży: będzie dziewczynka,
2. jesteś śliczna: będzie chłopak, albo:
3. ładniejesz w ciąży: będzie dziewczynka- po porodzie zbydniesz,
4. brzydniesz w ciąży: będzie chłopak- po porodzie zładniejesz!

także

Zoska oj ja bym cisnęła tżta żeby się do niego wprowadzić, żebyście odpoczęły od siebie
Co do kupowania bez rejestracji- przeczytaj REGULAMIN!!!
Z tego co ja wiem, trzeba założyć konto, wysyłają list aktywacyjny, potwierdzający to, gdzie mieszkasz- tak było kilka lat temu, więc teraz mogło się zmienić, poczytaj

uska fajny tata

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:30   #1352
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

czesc mamusie i brzusie

dzis imieniny mojej mum wiec na gości czekamy

co do prasowania to ja owszem wyprasowałam wszytskie rzeczy ale bez przesadyzmu... nie zamierzam dziecka wychowywac w jałowych warunkach... ubranka wyprasowane z jednej strony wystarcza...

a bluze z kapturem rozpinana kupiłam w necie za 8zł nówke czerowna (byly tez granatowe)... na pierwszej stronie gdzies chyba link jest do moich zakupów.....i polarowe pajacyki kupowałam po 12 zł... tez na pierwszej str powinien byc link

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

a i moja sąsiadka dzisiaj pojechała na porodówke (poza mną są 3 sąsiadki w ciąży bocian cos krążył nad okolicą owocnie - jedna miala termin na 2.12 - ta co pojechała do szpitala, ja styczeń i dwie na kwiecień )
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:32   #1353
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Jak robicie surówkę z kapusty pekińskiej? Z jabkiem, merchewką, cebulą, korniszonem czy kukurydzą i majonezem? Z których składników?
Ty nie wiem... dawno nie robiłam nic w kuchni moja teściowa dziś zrobiła chyba z wszystkim co miała: pekinka, marchew, rzodkiewka, jabłko, pomidor... i nie wiem co jeszcze - i tak mi nie smakowało takie połączenie...
Ja zawsze robię ze świeżych warzyw: pekinka, pomidor, ogórek, papryka, cebula/czosnek, rzodkiewka- jak jest sezon, oliwki daję do tego jakiś sos sałatkowy w proszku z biedrony i mieszam dodając sól i pieprz, bez majonezu- bo nie przepadam
Cytat:
Ehh nie mogę oddychać. Chyba dziś nie będę prasować, nie mam na nic siły.

Zoska moim zdaniem przesadzasz. U mnie ani mama ani teściowa nic nie kupują Marcelkowi. Kazdy ma swoje wydatki i problemy a skoro my się zdecydowaliśmy na dziecko to musimy je sami utrzymać. Ustaliłaś z mamą że planujesz dziecko i czy Ci pomoże skompletować wyprawkę? Nie. A Twoja mama z tego co wiem to Cie utrzymuje więc jakieś koszty na Ciebie ponosi. Mnie by było wstyd na Twoim miejscu tak pisać. Nie rozumiem ludzi ktorzy liczą na innych żeby im pomagali. Nawet jak mama kasę by wydawała na swoje przyjemności a nie Twoje dziecko to jest JEJ kasa i nie powinnaś ją z niej rozliczać. Twoja mama i tak Ci dużo pomaga, a że nie skacze z radości nad USG? Może nie jest do końca zachwycona Twoją nieplanowaną ciążą i tyle, ma do tego prawo. Przecież Cie nie wyzywa że jak sobie zrobiłaś dziecko to radź sobie sama. Na pewno pokocha wnuczkę jak się urodzi ale teraz to Ty jesteś w ciąży i masz kontakt z tym maluchem a nie ona więc nie oczekuj od niej skoków z radości na widok badań. Ona już Cie odchowała a teraz przyszedł czas żebyś Ty dorosła i wzieła się na życie bo ona na pewno inaczej sobie wyobrażała poczęcie czy narodziny wnuka. Pewnie marzyła o Twoim ślubie, dobrej pracy i wtedy dziecku a nie takiej sytuacji z którą i tak dobrze sobie radzi. Mam nadzieję ze nad tym pomyślisz i docenisz ile Twoja mama dla CIebie zrobiła.
dobrze gada, polać jej!

Miałaś napisać co kupiłaś młodej na mikołaja!!

Agawoo osz to debile I kasa pójdzie na zamówienie nowego wrr

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-04 o 15:34
Stary 2011-12-04, 15:37   #1354
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zapraszam - żurek się udał !!! Nie licząc około 15 telefonów do mojej mamy co mam robić, a potem ok 40 min przyprawiania bo wyszedł wściekle kwaśny. Ale efekt jest !

Co do Helicidu to wiem że to nie bardzo - ale to była siła wyższa. Zgaga budziła mnie co 2 godziny - musiałam zwymiotować i mogłam spać dalej następne 2 godziny na siedząco. Żadne leki nie pomagały wcale. W ostatnim miesiącu schudłam 1,5 kg. I zaczęłam prawdopodobnie wymiotować z lekką domieszką krwi z "przeżartego" zgagą przełyku. Więc to była konieczność konsultowana z kilkoma ginekologami i astrologiem. A Helicid jako jedyny omeprazol był badany na kobietach w ciąży i na ulotce piszą że: "Może być stosowany u kobiet w ciąży".
Oczywiście Pani w aptece poczuła się w obowiązku poinformować mnie że nie powinnam (miło że się przejmuje) - ale dopiero teraz jako tako mogę coś zjeść. Wcześniej o żurku to mogłam tylko pomarzyć..

Już na szczęście większość poprana, poprasowana i zapakowana do hermetycznych worków. Jedynie to obawiam się że po prostu po zapominam co mam i w jakim rozmiarze i nie zostanie użyta. A jaszcze na dodatek móż Tż wrócił z zakupów wczoraj z około 8 parami różnych jeansów na 3-12 miesięcy. A mamy już takich chyba ze dwadzieścia
I co?? Ja niedobra mam mu powiedzieć że źle robi??

A ranigast można absolutnie bez problemów, bez recepty - jest bezpieczny i bardziej skuteczny od renni - połykasz go w całości i działa ok 10-12 godzin.

Ja niestety przed ciążą miałam silne migreny - ale umiałam sobie radzić lekami. Ale niestety teraz nie można tych leków - najsilniejsza którą można to Pyralgina.

Zwykle też tak robię, ale nie zawsze działa niestety. Na migrenę to w sumie nic nie działa szczególnie.
a czym odkwasilas?? bo mi tez tak robi sie;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:40   #1355
AgaMili
BAN stały

Agatku kupiłam lalke barbie z garderobą na baterie - wkłada się do niej lalke, naciska przycisk i wylatuje brokat + 100 naklejek i ubranka na zmiane. Oprócz tego lalkę lekarkę weterynarii ze stolikiem i zestawem lekarza + kotek i piesek. Oj miałam sprzątania wczoraj po tej zabawie, myślałam że troche inaczej to działa.
A poza tym myślałam , że dłuzej się tym będzie bawić ale dziś jej nie mogę na górę wygonić, żeby szła się bawić tylko by bajki oglądała, muszę w końcu tv wyłączyć bo mnie nic nie słucha .

A Ty też żeś pospała to pewnie pół nocy nie uśniesz teraz

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-04 o 15:43
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:45   #1356
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a czym odkwasilas?? bo mi tez tak robi sie;/
Zakwas na żurek zrobiła kiedyś moja mama i tak sobie stał i kwaśniał. Ale dopiero jak już zrobiłam to się dowiedziałam że przeznaczony był na ok 2.5 l zupy a ja miałam tylko 1.5 l wywaru. Mam kazała dodać mi wody i trochę posłodzić. A ponieważ nadal był kwaśny to dodałam sporo śmietany (nie wiem ja wy, ale u nas normalnie do żuru nie dajemy śmietany) i wyszedł git.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:45   #1357
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku kupiłam lalke barbie z garderobą na baterie - wkłada się do niej lalke, naciska przycisk i wylatuje brokat + 100 naklejek i ubranka na zmiane. Oprócz tego lalkę lekarkę weterynarii ze stolikiem i zestawem lekarza + kotek i piesek. Oj miałam sprzątania wczoraj po tej zabawie, myślałam że troche inaczej to działa.
A poza tym myślałam , że dłuzej się tym będzie bawić ale dziś jej nie mogę na górę wygonić, żeby szła się bawić tylko by bajki oglądała, muszę w końcu tv wyłączyć bo mnie nic nie słucha .

A Ty też żeś pospała to pewnie pół nocy nie uśniesz teraz
ale czaaaaaaaad sama chciałabym taką lalkę na allegro jest dostępna?? poka poka

Żałujesz mi snu, tak?? ja odsypiam moją bezsenność z 2 i 3 trymestru!!

Stary 2011-12-04, 15:48   #1358
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Żałujesz mi snu, tak?? ja odsypiam moją bezsenność z 2 i 3 trymestru!!
I jeszcze lepiej zacznij spać na "zapas". Ja się tak TŻ tłumaczę.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:49   #1359
pearpearl
Wtajemniczenie

Przekonalyscie mnie, na basen nie ide...
Za dlugo sie z tym cholerstwem meczylam. Odczekam kilka dni , kupie moze jeszcze jakies globulki z kwasem mlekowym i wtedy pojde.

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Pierzecie już ciuchy dla maluchów? ja jeszcze nie zaczęłam Torba tak samo stoi w najdalszym kącie szafy
ja nawet nie mam jeszcze ubranek
po obronie zajme sie intensywnie wyprawka
tesciowa radzila nam nie kupowac na razie, bo mamy dostac duuuuuuuzo od siostrzenic tesciowej, wiec poczekam na te ubranka, zobacze,ile z tego sie nada i ewentualnie dokupie, a jak juz kupie, to od razu do pralki i pozniej pod zelazko
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

a i moja sąsiadka dzisiaj pojechała na porodówke (poza mną są 3 sąsiadki w ciąży bocian cos krążył nad okolicą owocnie - jedna miala termin na 2.12 - ta co pojechała do szpitala, ja styczeń i dwie na kwiecień )
niezle macie tam ciezarowkowo

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 15:57   #1360
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Przekonalyscie mnie, na basen nie ide...
Za dlugo sie z tym cholerstwem meczylam. Odczekam kilka dni , kupie moze jeszcze jakies globulki z kwasem mlekowym i wtedy pojde.

ja nawet nie mam jeszcze ubranek

po obronie zajme sie intensywnie wyprawka
tesciowa radzila nam nie kupowac na razie, bo mamy dostac duuuuuuuzo od siostrzenic tesciowej, wiec poczekam na te ubranka, zobacze,ile z tego sie nada i ewentualnie dokupie, a jak juz kupie, to od razu do pralki i pozniej pod zelazko
niezle macie tam ciezarowkowo
Lol Pearl później się zamęczysz z praniem i prasowaniem tego wszystkiego. Ja to na 4x podzieliłam w ciągu kilku tygodni i nadal mam górę prasowania i do prania pościel i ręczniki a później prasowania.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Agatek specialnie dla Ciebie :
http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Toys/Dolls/Fashion-Dolls-and-Accessories/Barbie-Fairytale-Glitterizer-Wardrobe(0047645)

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-04 o 16:01
Stary 2011-12-04, 15:59   #1361
*Agatek*
Zakorzenienie

"
We're sorry, but the page you requested http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/T...rdrobe(0047645 cannot be found
We've recently made significant changes to our web site. This means some of the pages you might have bookmarked are now in a different location. To find the page you're looking for, try these methods"

Stary 2011-12-04, 16:02   #1362
AgaMili
BAN stały

Cytat:
"
We're sorry, but the page you requested http://www.toysrus.co.uk/Toys-R-Us/Toys/Dolls/Fashion-Dolls-and-Accessories/Barbie-Fairytale-Glitterizer-Wardrobe(0047645 cannot be found
We've recently made significant changes to our web site. This means some of the pages you might have bookmarked are now in a different location. To find the page you're looking for, try these methods"
http://www.toysrus.co. uk/Toys-R-Us/Toys/Dolls/Fashion-Dolls-and-Accessories/Barbie-Fairytale-Glitterizer-Wardrobe(0047645)

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-04 o 16:03
Stary 2011-12-04, 16:02   #1363
*Agatek*
Zakorzenienie

Nie działa

Stary 2011-12-04, 16:04   #1364
AgaMili
BAN stały

miedzy co. a uk jest spacja. Skopiuj i otworz link w nowym oknie i skasuj spację

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-04 o 16:05
Stary 2011-12-04, 16:06   #1365
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
miedzy co. a uk jest spacja. Skopiuj i otworz link w nowym oknie i skasuj spację
po wielkich mękach i trudach działa

Stary 2011-12-04, 16:07   #1366
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Lol Pearl później się zamęczysz z praniem i prasowaniem tego wszystkiego. Ja to na 4x podzieliłam w ciągu kilku tygodni i nadal mam górę prasowania i do prania pościel i ręczniki a później prasowania.
no to tzcik poprasuje
i tak ma przestac pic na dwa miechy przed terminem, wiec akurat bedzie mial zajecie, skoro z kumplami nie bedzie sie spotykal
(nie dlatego, ze bym mu zabronila - nie stosuje takich trikow, tylko dlatego, ze oni nie potrafia sie spotkac bez chlania)

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:17   #1367
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
i z takiego samego założenia wyszłam - że maluszkowi najwygodniej będzie w miękkim pajacyku ( pod spód albo kaftanik albo body) a na wyjście to cieplejszy pajacyk ( i dlatego kupiłam welurkowe i polarkowe). Tylko zgłupiałam jak zobaczyłam w smyku pełno sweterków, bluz, spodenek, dzinsów itd i pomyślałam, że ja nic takiego nie mam a może powinnam zamierzałam sweterki, spodenki i sukieneczki kupowac od rozmiaru 68
no i nie wiem czy mi wystarczy to co mam czy szaleć jeszcze z zakupami
Ja właśnie takie fajniejsze bluzy czy spodnie mam od 68, pojedyńcze na 62 na 56 bardzo mało, ale obstawiam, że tych najmniejszych i tak nie założę mojemu wielkoludowi

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę, mój to pojechał na próbę, bo jest gitarzystą w zespole i mnie zostawił.
Hehe... mój też jest gitarzystą i prowadzi zespół lub czasem nawet kilka
Ale próby miewa po pracy albo w sobotę i niedzielę rano

Cytat:
a znalazło by się coś tam dla mnie??? czy już jesteś po????
a misek mogę chociaż wylizać??
Zostało jeszcze troszeczkę

Cytat:
Ale jaja A. wylicytował tą karuzelkę Ale za 117,50 zł, czyli 130,50 razem z przesyłką. 35,50 zł różnicy od nowej, mało bo mało - ale zawsze coś I tak na łóżeczku przyoszczędzimy, bo inne kupujemy, które jest tańsze, więc się wszystko kumuluje

Ale się cieszę kurka, nawet nie wiedziałam, że licytował dalej

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczyny czy prasujecie skarpetki dla swoich maluchów ? bo ja do tej pory prasowałam, i to jeszcze z 2 stron ale sie zastanawiam czy czasem nie przesadzam
Nie, nawet pozostałe ciuszki zamierzam przeprasować z grubsza, tylko te bliżej ciała dokładniej

Cytat:
PO ILE U NAS JEST TOFFIFI 48 SZTUK???? Bo w DE A. kupił za 2,95
U nas 15 sztuk kosztuje 6-7 zł, a ja mam taką chcicę na tofifiiiiiii uwielbiam!!!
Niam niam

Cytat:
A pamiętacie Kubę, brata tż? Otóż znowu mi podpadł. Teściowa wczoraj w rozmowie z tż pyta się go czy Kuba wszystko nam podał a on , że tak , że kocyk i Nimm 2 i apteczne rzeczy a ona powiedziała, ze dała mu jeszcze bombonierke dla mnie, elemenatrz i farby dla MIlenki i słodycze, a ten nic nam nie dał . Założę się że na lotnisku wywalił wszystko do kosza bo nie miał miejsca w plecaku i kupił sobie flaszkę na bezcłowym
Co za facet
_________________________ _
Dobra, nadrobiłam tyle i już nie mam więcej czasu
Paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:33   #1368
NataliaM1103
Rozeznanie

cześc mamuski
ja dzisiaj mam ogromniastego lenia,nawet uczesac mi się niechce!!

widzę ,że tylko ja mam spakowaną torbę do szpitala...,mam też już całą wyprawkę.

jakoś tak się dziwacznie dzisiaj czuję a i Maluszek inaczej się rusza - troszeczkę mniej niż do tej pory.ale myślę ,że to pewnie przez tą ponuracką pogodę!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 16:38   #1369
likas
Raczkowanie

Hej ,hej
juz nawet nie próbuje wszystkiego nadrabiać

Byliśmy dziś w kinie na tupot małych stóp 2, właśnie zjedliśmy obiadek. A teraz spadam pakować torbę na jutro do szpitala.
Nie wiem kiedy wrócę, ale mam nadzieję, że po 3 przymusowych dobach mnie wypuszczą
W każdym bądź razie reszta dnia dla rodziny

Jakby coś mam Neski numer to dam znać, ale fajerwerków nie przewiduję.

I nie rozpakowywać mi się tu za szybko, czekać grzecznie na swoja porę
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:02   #1370
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

Pierzecie już ciuchy dla maluchów? ja jeszcze nie zaczęłam Torba tak samo stoi w najdalszym kącie szafy
Mamy 33 tydzień

jedno pranie dopiero wstawiłam jakoś się nie mogę zabrać :P
Cytat:

Ja juz mam wszystko wyprane, dzis bede prasowac ostatnią turę (albo jutro), łącznie z rożkiem i kocykami. Do prania została tylko pościel(poszewki) i ręczniki. Wszystko bedzie czekalo w komodzie Marcelka, a wieksze rozm. poprane i poprasowane lezą w reklamówce zeby nie zajmowac miejsca w komodzie.
prasujesz też rożek i kocyki?
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Zapraszam - żurek się udał !!! Nie licząc około 15 telefonów do mojej mamy co mam robić, a potem ok 40 min przyprawiania bo wyszedł wściekle kwaśny. Ale efekt jest !

Co do Helicidu to wiem że to nie bardzo - ale to była siła wyższa. Zgaga budziła mnie co 2 godziny - musiałam zwymiotować i mogłam spać dalej następne 2 godziny na siedząco. Żadne leki nie pomagały wcale. W ostatnim miesiącu schudłam 1,5 kg. I zaczęłam prawdopodobnie wymiotować z lekką domieszką krwi z "przeżartego" zgagą przełyku. Więc to była konieczność konsultowana z kilkoma ginekologami i astrologiem. A Helicid jako jedyny omeprazol był badany na kobietach w ciąży i na ulotce piszą że: "Może być stosowany u kobiet w ciąży".
Oczywiście Pani w aptece poczuła się w obowiązku poinformować mnie że nie powinnam (miło że się przejmuje) - ale dopiero teraz jako tako mogę coś zjeść. Wcześniej o żurku to mogłam tylko pomarzyć..

A ranigast można absolutnie bez problemów, bez recepty - jest bezpieczny i bardziej skuteczny od renni - połykasz go w całości i działa ok 10-12 godzin.
.
a mi babki w aptece nie chciały sprzedać nic oprócz rennie jak pytałam mi pomaga na szczęscie mleko i gelatum alumni phosphorici
Cytat:

Spałam do 14stej daaaaawno tak nie zabalowałam Zawsze 11-12 a dziś
no jacha, jeszcze najlepiej sobie korka wsadź!
no do 14 to mi się nawet nie zdarza a śpiochem jestem strasznym
myślisz ze korek pomoże? zresztą ja w okolicach świat zamierzam zacząć wykurzanie małej
Cytat:

no to się zsynchronizowałyście
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Hej ,hej
juz nawet nie próbuje wszystkiego nadrabiać

Byliśmy dziś w kinie na tupot małych stóp 2, właśnie zjedliśmy obiadek. A teraz spadam pakować torbę na jutro do szpitala.
Nie wiem kiedy wrócę, ale mam nadzieję, że po 3 przymusowych dobach mnie wypuszczą
W każdym bądź razie reszta dnia dla rodziny

Jakby coś mam Neski numer to dam znać, ale fajerwerków nie przewiduję.

I nie rozpakowywać mi się tu za szybko, czekać grzecznie na swoja porę
za szybkie wyjście ze szpitala !

Agawoo masakra z tym samochodem.. ale chyba nic nie możecie poradzić
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:16   #1371
uska000
Zadomowienie

ale sie dziwnie czuje... i jeszcze tzt mnie wkurza...

Stary 2011-12-04, 17:24   #1372
*Agatek*
Zakorzenienie

uska
mi zaczął dzidek znów wchodzić ostro pod prawe żebro i sapię i sapię...

Cytat:
no do 14 to mi się nawet nie zdarza a śpiochem jestem strasznym
myślisz ze korek pomoże? zresztą ja w okolicach świat zamierzam zacząć wykurzanie małej

Pewnie, korek da radę na 100%, najwyżej wystrzeli jak z szampana i się poleje...
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Zostało jeszcze troszeczkę

taaaaaa... ciekawe kiedy mi przywiezie to tofifi już bym teraz pożarła pół paczki

Stary 2011-12-04, 17:27   #1373
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
uska
mi zaczął dzidek znów wchodzić ostro pod prawe żebro i sapię i sapię...

Pewnie, korek da radę na 100%, najwyżej wystrzeli jak z szampana i się poleje...

taaaaaa... ciekawe kiedy mi przywiezie to tofifi już bym teraz pożarła pół paczki
juz mam pessar wystarczy

ty czekasz na tofifi a ja na tort czekoladowy
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:54   #1374
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Spałam do 14stej daaaaawno tak nie zabalowałam Zawsze 11-12 a dziś ooo
o matko ale z ciebie śpioch
sukcesem dla mnie jest jak śpię do 9ej ostatnio, oczywiscie pewnie zasypiam koło 24-1 ale tak ostatnio mam problemy z zaśnięciem..
nie uda mi się naspac na zapas zatem
Cytat:
c
dzis imieniny mojej mum wiec na gości czekamy
też bym poszła na jakieś imieninki z dobrym żarełkiem

Cytat:
Agatku kupiłam lalke barbie z garderobą na baterie - wkłada się do niej lalke, naciska przycisk i wylatuje brokat + 100 naklejek i ubranka na zmiane. Oprócz tego lalkę lekarkę weterynarii ze stolikiem i zestawem lekarza + kotek i piesek.
o jaaaa ile prezentów zawsze tyle rzeczy dostaje

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
widzę ,że tylko ja mam spakowaną torbę do szpitala...,mam też już całą wyprawkę.

jakoś tak się dziwacznie dzisiaj czuję a i Maluszek inaczej się rusza - troszeczkę mniej niż do tej pory.ale myślę ,że to pewnie przez tą ponuracką pogodę!
czekaj czekaj zaraz cię dogonię
nie chcę cię straszyć ale czytalam też że jakoś tak na 2 tyg przed porodem maluszki mniej się ruszają

Cytat:
A teraz spadam pakować torbę na jutro do szpitala.
oby pobyt szybko minął
trzymaj się
Cytat:
ja też chcęęęęęęę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 17:59   #1375
uska000
Zadomowienie

tak sie dobrze ten dzien zapowiadal...

ide laski spac moze jutro bedzie lepiej

Stary 2011-12-04, 18:06   #1376
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

WÓZECZEK klik

Taki właśnie chciałam, ale (oczywista sprawa) jak zwykle się waham i przegapiłam zakończenie licytacji :/
Macie jakieś zdanie na temat tego wózka?
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:06   #1377
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

a co się stało :glasiu :

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:14   #1378
kamciurka
Zakorzenienie

jezu no szlag mnie trafi napisałam sie napisałam i wszystko walnęło
dzień dobry w ogóle
podczytywałam Was cały weekend ale jakoś tak sił brakowało by się odezwać.
Agatek dołączę do Ciebie chyba bo mój TZ po świętach jedzie do Niemiec do pracy na trzy miesiące termin mało komfortowy ale okazja jest mega więc głupio nie skorzystać, zajmować się mną będzie teściowka ale ja sie cieszę, bo wiem jak w takich chwilach ważna jest pomoc babci Zafarbowałam włosy bo już miałam taki sajgon na głowie, można to zobaczyć na fotach ze spotkania wybrałam miodowy blond, wyszlo yyyyy ciemno, Neska Ty też farbowałaś widziałam że przyciemniłas, jak się czujesz bo ja jakoś dziwnie, zaraz może wstawie zdjęcie brzusia do klubu to zobaczycie włoski...
Cytat:

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

[/COLOR]a i moja sąsiadka dzisiaj pojechała na porodówke (poza mną są 3 sąsiadki w ciąży bocian cos krążył nad okolicą owocnie - jedna miala termin na 2.12 - ta co pojechała do szpitala, ja styczeń i dwie na kwiecień )
to u mnie na 11 mieszkań na klatce schodowej dwie sąsiadki urodziły w lutym 2011 r. a w lutym 2012 r. urodza trzy, ja 14, jedna sąsiadka 12 i jeszcze jedna 14, cos płodne u nas te majówki są ciekawe kogo w przyszłym roku dopadnie... z tych co urodziły w lutym 2011 r. śmiałyśmy się bo w maju 2010 r. oddawali nam mieszkania i nie było prądu przez pierwsze dwa tygodnie, więc ubaw miałyśmy, że to przez to, no ale w tym roku powtórka, więc jakieś te maje szczęśliwe
Cytat:
trzymaj się w tym szpitalu, na pewno będzie dobrze i szybko wyjdziesz
Cytat:
ale sie dziwnie czuje... i jeszcze tzt mnie wkurza...
co tam się dzieje?

ja w środę idę do lekarza, po prawie 5 tygodniowej przerwie, jakoś tak wyszło i też się boję, czy mi się szyjka nie skróciła, czy dzidzia rośnie, ech schizy zbliża się 32 tydzień, który będę na pewno przeżywać, przez to co sie wydarzyło poprzednio...

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2011-12-04 o 18:22
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-04, 18:15   #1379
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
juz mam pessar wystarczy

ciekawa jestem jak wygląda ten pessar... zaraz se lookne w necie o już wiem i jestem mądrzejsza o jedno

Ej ej skąd masz mieć tort czekoladowy?? i z jakiej paki?? Ja marzę o torcie LODOWYM uwielbiam, od pokojskiego
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
o matko ale z ciebie śpioch
sukcesem dla mnie jest jak śpię do 9ej ostatnio, oczywiscie pewnie zasypiam koło 24-1 ale tak ostatnio mam problemy z zaśnięciem..
nie uda mi się naspac na zapas zatem
No jestem śpioch Ale ja zasypiam ostatnio o 1-2 w nocy muszę się przestawić, bo za długo sobie baluję

Współćzuję tego, że masz problem z zaśnięciem- wiem co to znaczy... potrafiłam całą noc nie spać, a przekręcać się, jak jeszcze byłam w Niemczech u męża... zasypiałam dopiero o 6-7 rano i spałam do 13,14..
Cytat:

znów tż nabroił?? czy mam wstać do niego i mu przywalić z wyskoku z pół obrotu piętką w twarz??

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-12-04 o 18:25
Stary 2011-12-04, 18:25   #1380
kamciurka
Zakorzenienie

aaaa i zapomniałam najważniejsze, byłam u mojej koleżanki w szpitalu odwiedzić ją i ten mały jest taki słodki, a jaki malusi przeraziłam się troszkę, bo moja córa ma 12 lat i ja już zapomniałam jak to jest, jeszcze weszłam do niej, a ona do mnie zostań z nim, bo muszę iść do toalety, a ja panika w oczach, zrobiłam zdjęcie jego i wysłałam TZ, a on mi odpisuje myślałem już, że to Alex wyskoczył

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości