|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Mówisz, że na tym nie zarobię?
![]()
#3453 |
Raczkowanie
|
Fortuny na pewno nie, hm... no może wystarczy Ci na waciki, pół paczki wacików, takich najtańszych i to w promocji...
![]() No już nie płacz... ![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Dziecię nakarmione i śpi dalej słodko (pomyliłam się pół godziny w obstawianiu o której upomni się o mleczko) to i pora na mnie, tym bardziej, że zostałam sama gaszę światło....pstryk |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | ||
Zakorzenienie
|
To ja zapalam
![]() dzień dobry, idę po kawę i nadrobię nocną twórczość ![]() ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
pewnie coś ode mnie go dopadło jednak, mnie po tych wirusach kaszel dalej trzyma, chyba 3 tygodnie już... :/ Ale dobrze że jego tylko tyle, przeciwciała jednak działają ![]() słodycze? Jak to co, zjesz ![]() Cytat:
![]() kupiłaś? ![]() Adaś już wstał.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Co u nas za noc ![]() ![]() Od 20 do 6 rano, Sarenka spała jak suseł. Tylko durna matka wstawała i zaglądała do córki co 2h ![]() Oby taki spanie weszło jej w krew ![]() Dobra ide sobie zrobić bułke z miodem. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Scio jak Agatka? |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
A u Nas noc do d..y. Dominik budził się co godzinę, jęczał, płakał, a o 5.30 postanowił całkiem wstać i marudzić dalej, ale już nie w łóżku. Nie wiem czy to nie brzuch? ![]() ![]() ![]() Dziś miałam dać ziemniaka z marchewką, ale nie wiem czy się nie wstrzymać. Dynia mi się skończyła, nie wiem czy całkiem dziś sobie nie odpuścić ![]() Sorki, że się nie odniosę do waszych postów, ale ledwo widzę na oczy ![]()
#3457 |
Rozeznanie
|
jacieee witaj w klubie, też ledwo na oczy widze. Dzisiaj będę wyrodna matka, nie mam siły sie z nią bawić, a ona mnie woła i woła....
zaraz robotnicy przyjdą... zabijcie mnie teraz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystke słowa pocieszenia. Agata spała z nami, a ja co chwile sprawdzałam czy oddycha. Ładnie pospała do 7. Potem wstała zadowolona, cały czas się uśmiecha, gaworzy, gada. nie widze zadnych sladów, oby na strachu sie tylko skonczyło. Brumku ![]() ![]() Sprzedałam karuzelke ![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-12-05 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mialas na aukcji taka opcje? Ja tak nigdy nie wysyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zadomowienie
|
witam
U nas noc tez baaardzo udana od 20-4 rano i potem dopieroo 8 wiec bardzo przyzwoicie ![]() Na dworze zimno pada i ogolenie porazka....... Carmelko - gratulacje dla Sarenki Scio - a jaka karuzelke???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-05 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
Nie. Napisałam mu mejla, ze nie wysyłam za pobraniem (miałam opcje płatność przy odbiorze osobistym)
Agatkowego Rainforresta. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 |
Zadomowienie
|
Ehh...szkoda bo moje Igor uwielbia karuzele ma jedna ale palnowalam zakup drugiej bo ta trzeba recznie nakrecac a to meczace. a chetnie bym kupila jakas fajna
![]() Moje dziecko ma uczulenie na RUMIANEK!!!! normalnie bym sie nie spodziewala
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-05 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
U Nas noc kiepska - od 22 pobudki co 2h... O 6 koniec spania. W dodatku coś mnie rozkłada - boli gardło, głowa, mam żółty katar... Na noc wzięłam rutinoscorbin i tantum verde pastylki na gardło. W ogóle mogę stosować tantum verde przy karmieniu piersią? Dziewczyny karmiące piersią co stosowałyście przy przeziębieniu? ![]()
#3464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a matka ze mnie zła bo zapasowych pampersów wczoraj do torby nie wziełam i u teściowej na imieninach Jasiowi tetre musiałam wsadzić ipo 5 minutach byliśmy mokrzy oboje ![]() mokre dziecko do domu wiozłam niby głupota ale darować sobie nie mogłam ale jako zadość uczynienie była dłuuuuga kąpiel w waniie w 3 ![]() dziś już humor mam w normie kurcze muszę w koncu prasowanie ogarnąć i chciałam upiec babeczki o takie http://mojewypieki.blox.pl/2011/12/B...e-Rudolfy.html bo jutro na mikołajki małych gości mam ![]()
![]() |
#3465 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ty o to sposobem dzisiaj wybiorę sie do firmy, czekam tylko aż mama przyjedzie zając się Alą. Za sugestią przełożonej wypisałam najpierw o 2 dni opieki a nastepnie wypoczynkowy:/ Dlatego jadę wypisac jeszcze raz te wnioski juz bez tej opieki i jeśli prezes odmówi mi podpisania tych pierwszych wniosków to podsunę mu pod nos nowe wnioski. Eh siedem światów z ta pracą:/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry!! Ala kończy dzisiaj 5 miesięcy ![]() ![]() W końcu udało się troszkę odespać, Ala też tryska energią od samego ranka, czekamy na moją mamę - jednym słowem miło zaczyna nam się ten tydzień ![]() I Wam mamusie życzę miłego poniedziałku ![]() A w temacie diet od poniedziałku... za chwilę święta, po co się katować niepotrzebnie, niech to będzie postanowienie noworoczne ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | ||||
Zakorzenienie
|
Rózgi będą!
![]() Cytat:
Czekam na podgrzewacz i ponownie wprowadzam MM. Nie wiem co zrobię jak Emilie nie będzie nadal chciała, chyba będę musiała odciągać i koniec... Cytat:
Ja nie mam polsatu,ale jak jestem u tatinka to on to ogląda ![]() Cytat:
Herbata z cytryną. W razie gorączki paracetamol. Jestem. U mnie pada. Męże nie ma - wróci na szczęście już w środę. Miałam iść do tatinka spacerkiem, ale będę musiała chyba po Niego zadzwonić, bo za mocno pada,choć ubrałabym moje piękne kalosze ![]() No i kupiłam Lamaze ![]() POTRZEBUJE PRZEPIS NA NIEBANALNY SERNIK?! ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Tylko moja praca ma głupie godziny pracy. Od 9-21, mogę mieć 9-15 12-21,15-21. Na pewno ją będę karmić przed wyjściem do pracy, natomiast nie wiem czy zdążę na karmienie wieczorne z nocnym nie wiem, bo nie wiem czy utrzyma się laktacja. Emilie jeszcze nie miała wprowadzanych kaszek, tylko jabłko. Jedyne wyjście odciągnąć mleko i dać do żłoba i w pracy odciagać, tylko jakoś mi się to nie widzi zupełnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | ||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() U nas noc niezbyt.. Hania marudziła.. to pić.. to smoczek.. o 3 wzięłam ją do nas do łóżka to się trochę uspokoiła i jako tako pospałyśmy do 6... padam W ogóle pada od rana i jest taaak ciemno... nie będąc w ciąży uwielbiałam taką pogodę, gdy miałam wolne i nie musiałam nigdzie wychodzić.. wtedy tak dobrze się spało do 11 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I na pewno nie jesteś złą matką - uwierz nam ![]() Ale mam dzisiaj lenia potwornego... jedyne co od rana zrobiłam to umyłam Haniowe butelki i zrobiłam kawę ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Wtajemniczenie
|
Gratulację dla Ali
![]() żanetko ja polecam karmelowy u mnie na blogu wersja odchudzona a u Liski wersja full wypas
#3469 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak bylo jak piszesz! A co do wakacji, Turcji boje sie ze wzgledu na mozliwe problemy zoladkowe. Niby w kazdym kraju to sie moze zdarzyc, ale tam chyba czesciej (Tunezja i Egipt tez), dlatego poki dzieci sa male, wolalabym tam nie jechac. Majorka jest jednak drozsza. Cypr tez, no i w zasadzie mamy tez ograniczenia tego typu, ze z Krakowa tych kierunkow nie ma wiele. Cypru np. nie ma. To czekam ![]() Cytat:
A tych slodyczy to troche za duzo.. Cytat:
Cytat:
Ja stosowalam tantum verde, ale do psikania i to wiem, ze mozna, nie wiem, czy w pastylkach nie ma cos jeszcze? No i ponoc ten syrop Prenalen jest dobry. Cytat:
Zanetka a jakbys zaczela wprowadzac inne pokarmy? Tak zeby podczas Twojej nieobecnosci zjadla zupke, deserek, moze kaszke, a jak Ty jestes to UU? Moze to jest jakis sposob? U mnie noc fajna jak ostatnie. spimy do 8:30. Teraz tez juz ma drzemke, a potem moi rodzice zabieraja go na spacer, a ja sie dalej wygrzewam. |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
pochwal się ![]() no i oczywiście witam się, chyba kupię tą piłeczkę oball, oj kusicie kusicie jak ta Ewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Aga też nad tym myślę...będę musiała jakiś krok zrobić i tak do przodu, bo cofać się nie ma co...
Wiecie co? Wczoraj kumpela mówiła mi, że jej syn jadł w wieku 6 miesięcy kluski z roladą ![]() ![]() PRZESTAŁO PADAĆ! ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Telik kochana, mój mąż już rzyga karmelem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo tam też macie przecież blisko Cytat:
musze tylko olie na wózek odnależć a z moich wypieków uwielbiam sernik migdałowy z amaretto mniam
![]() |
#3473 |
Raczkowanie
|
U mnie w domu króluje srenik "złota rosa":
http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID286294960,n ![]() U mnie po marudnej nocy mega marudny dzień ![]() ![]() W ogóle kocham grudzień... świąteczne piosenki w radiu.. pięknie oświetlone miasta... choinkaaa ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Moja Hanka odkryła nową funkcję przyrządu gimnastycznego z Playskool - trzyma się tych dwóch babeczek wiszących i się podciąga do siadania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
Ubieram moje cudowne, piękne kalosze i wyruszam do tatusia !
Nataszaaa z rosą już oklepany u mnie. Potrzebuję coś innego. Z rodzynkami odpada, z brzoskwiniami też, z rosą, w kropki,wiedeński za dużo razy robione. |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Wtajemniczenie
|
a tą się opłaca kupować?? czy kupić tą standardową?
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-05 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://przystole.blox.pl/2011/09/Ser...ichalkami.html http://zeszytewy.blogspot.com/2011/0...k-chawowy.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() u mnie nocka w standardzie tzn. jakieś 4 pobudki na jedzenie, przy czym po 2 mała wylądowała w naszym łóżku bo się tak wierciła w łóżeczku, że nie chciałam żeby się wybudziła i tym sposobem wstałyśmy o 8:30 ![]() ![]() ![]() próbowałam dać wczoraj dziecku jabłuszko, ale za późno się chyba za to zabrałam bo hanka była już marudna przed drzemką i nawet nie chciała buźki otwierać..ale dzisiaj kolejna próba nas czeka i mam pytanie - tak 30-40 minut po mleczku już można dać jej to jabłuszko??? i jeszcze jedno : czy oballa dostane tylko w sklepach internetowych?? czy w jakis dziecięcych też szukać?? u mnie w gw nie ma smyka... hanka własnie rzadziela narobiła - lecę przebierać smroda ![]() żanetko no mi się właśnie też wszystkie serniki już przejadły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do kabanosów -> ![]() Zmalowana, to taka kreseczka na dziąśle? To będzie tam ząbek i to niedługo ![]() Moja "księżniczka" poszła wczoraj na dobre spać o 2.00 ![]() Dziewczyny w szoku jestem jaka mała się mobilna zrobiła. Od rana ćwiczy obroty z plecków na brzuch. Pamiętacie jak pisałam, że śpi tylko na jednej stronie? Teraz już śpi na dwóch ![]() Aaaaa no i dzień dobry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.