|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Mówisz, że na tym nie zarobię?
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
Fortuny na pewno nie, hm... no może wystarczy Ci na waciki, pół paczki wacików, takich najtańszych i to w promocji...
![]() No już nie płacz... ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Dziecię nakarmione i śpi dalej słodko (pomyliłam się pół godziny w obstawianiu o której upomni się o mleczko) to i pora na mnie, tym bardziej, że zostałam sama gaszę światło....pstryk |
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
To ja zapalam
pstryk..dzień dobry, idę po kawę i nadrobię nocną twórczość ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
pewnie coś ode mnie go dopadło jednak, mnie po tych wirusach kaszel dalej trzyma, chyba 3 tygodnie już... :/ Ale dobrze że jego tylko tyle, przeciwciała jednak działają słodycze? Jak to co, zjesz Cytat:
![]() kupiłaś? ![]() Adaś już wstał.... zanosi się kolejny dzień marudy...niestety będzie się z nim mama użerać bo ja jadę na uczelnię...
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Co u nas za noc pierwsza przespana Od 20 do 6 rano, Sarenka spała jak suseł. Tylko durna matka wstawała i zaglądała do córki co 2h Oby taki spanie weszło jej w krew Dobra ide sobie zrobić bułke z miodem. ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Scio jak Agatka? |
|
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
A u Nas noc do d..y. Dominik budził się co godzinę, jęczał, płakał, a o 5.30 postanowił całkiem wstać i marudzić dalej, ale już nie w łóżku. Nie wiem czy to nie brzuch? Dynie z ziemniakami dostawał przez 4 dni i wydawało mi się ok. Koopy w normie, bąki w normie wysypki brak. Wczoraj dałam mu sok jabłkowy (40ml soku i 80ml wody) i w ciągu dnia też było normalnie, a w nocy zaczęło się szaleństwo ![]() Dziś miałam dać ziemniaka z marchewką, ale nie wiem czy się nie wstrzymać. Dynia mi się skończyła, nie wiem czy całkiem dziś sobie nie odpuścić ![]() Sorki, że się nie odniosę do waszych postów, ale ledwo widzę na oczy
|
#3457 |
|
Rozeznanie
|
jacieee witaj w klubie, też ledwo na oczy widze. Dzisiaj będę wyrodna matka, nie mam siły sie z nią bawić, a ona mnie woła i woła....
zaraz robotnicy przyjdą... zabijcie mnie teraz |
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za wszystke słowa pocieszenia. Agata spała z nami, a ja co chwile sprawdzałam czy oddycha. Ładnie pospała do 7. Potem wstała zadowolona, cały czas się uśmiecha, gaworzy, gada. nie widze zadnych sladów, oby na strachu sie tylko skonczyło. Brumku za te komplementy ![]() Sprzedałam karuzelke Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-12-05 o 09:03 |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mialas na aukcji taka opcje? Ja tak nigdy nie wysyłam. |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
witam
U nas noc tez baaardzo udana od 20-4 rano i potem dopieroo 8 wiec bardzo przyzwoicie ![]() Na dworze zimno pada i ogolenie porazka....... Carmelko - gratulacje dla Sarenki Scio - a jaka karuzelke???
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-05 o 09:28 |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. Napisałam mu mejla, ze nie wysyłam za pobraniem (miałam opcje płatność przy odbiorze osobistym)
Agatkowego Rainforresta. |
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Ehh...szkoda bo moje Igor uwielbia karuzele ma jedna ale palnowalam zakup drugiej bo ta trzeba recznie nakrecac a to meczace. a chetnie bym kupila jakas fajna
![]() Moje dziecko ma uczulenie na RUMIANEK!!!! normalnie bym sie nie spodziewala
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-05 o 09:33 |
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
U Nas noc kiepska - od 22 pobudki co 2h... O 6 koniec spania. W dodatku coś mnie rozkłada - boli gardło, głowa, mam żółty katar... Na noc wzięłam rutinoscorbin i tantum verde pastylki na gardło. W ogóle mogę stosować tantum verde przy karmieniu piersią? Dziewczyny karmiące piersią co stosowałyście przy przeziębieniu?
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a matka ze mnie zła bo zapasowych pampersów wczoraj do torby nie wziełam i u teściowej na imieninach Jasiowi tetre musiałam wsadzić ipo 5 minutach byliśmy mokrzy oboje ![]() mokre dziecko do domu wiozłam niby głupota ale darować sobie nie mogłam ale jako zadość uczynienie była dłuuuuga kąpiel w waniie w 3 ![]() dziś już humor mam w normie kurcze muszę w koncu prasowanie ogarnąć i chciałam upiec babeczki o takie http://mojewypieki.blox.pl/2011/12/B...e-Rudolfy.html bo jutro na mikołajki małych gości mam
|
|
#3465 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla dorosłej córeczki![]() Cytat:
Cytat:
Ty o to sposobem dzisiaj wybiorę sie do firmy, czekam tylko aż mama przyjedzie zając się Alą. Za sugestią przełożonej wypisałam najpierw o 2 dni opieki a nastepnie wypoczynkowy:/ Dlatego jadę wypisac jeszcze raz te wnioski juz bez tej opieki i jeśli prezes odmówi mi podpisania tych pierwszych wniosków to podsunę mu pod nos nowe wnioski. Eh siedem światów z ta pracą:/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w końcu bez przebierania nasze-Ali, tylko wszystko razem![]() Cytat:
![]() Dzień dobry!! Ala kończy dzisiaj 5 miesięcy W końcu udało się troszkę odespać, Ala też tryska energią od samego ranka, czekamy na moją mamę - jednym słowem miło zaczyna nam się ten tydzień ![]() I Wam mamusie życzę miłego poniedziałku A w temacie diet od poniedziałku... za chwilę święta, po co się katować niepotrzebnie, niech to będzie postanowienie noworoczne
|
||||||||
|
|
|
#3466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rózgi będą!
Cytat:
Czekam na podgrzewacz i ponownie wprowadzam MM. Nie wiem co zrobię jak Emilie nie będzie nadal chciała, chyba będę musiała odciągać i koniec... Cytat:
Ja nie mam polsatu,ale jak jestem u tatinka to on to ogląda ![]() Cytat:
Herbata z cytryną. W razie gorączki paracetamol. Jestem. U mnie pada. Męże nie ma - wróci na szczęście już w środę. Miałam iść do tatinka spacerkiem, ale będę musiała chyba po Niego zadzwonić, bo za mocno pada,choć ubrałabym moje piękne kalosze No i kupiłam Lamaze ![]() POTRZEBUJE PRZEPIS NA NIEBANALNY SERNIK?! ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Tylko moja praca ma głupie godziny pracy. Od 9-21, mogę mieć 9-15 12-21,15-21. Na pewno ją będę karmić przed wyjściem do pracy, natomiast nie wiem czy zdążę na karmienie wieczorne z nocnym nie wiem, bo nie wiem czy utrzyma się laktacja. Emilie jeszcze nie miała wprowadzanych kaszek, tylko jabłko. Jedyne wyjście odciągnąć mleko i dać do żłoba i w pracy odciagać, tylko jakoś mi się to nie widzi zupełnie ale jak Emi nie przejdzie na MM to nie będę miała wyjścia...
|
||||
|
|
|
#3467 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() U nas noc niezbyt.. Hania marudziła.. to pić.. to smoczek.. o 3 wzięłam ją do nas do łóżka to się trochę uspokoiła i jako tako pospałyśmy do 6... padam W ogóle pada od rana i jest taaak ciemno... nie będąc w ciąży uwielbiałam taką pogodę, gdy miałam wolne i nie musiałam nigdzie wychodzić.. wtedy tak dobrze się spało do 11 ![]() Cytat:
Cytat:
poszłam spać na głodniaka![]() Cytat:
no i straaaasznie zazdroszczę![]() Cytat:
I na pewno nie jesteś złą matką - uwierz nam ![]() Ale mam dzisiaj lenia potwornego... jedyne co od rana zrobiłam to umyłam Haniowe butelki i zrobiłam kawę i padam z nóg
|
||||
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulację dla Ali
żanetko ja polecam karmelowy u mnie na blogu wersja odchudzona a u Liski wersja full wypas
|
#3469 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak bylo jak piszesz! A co do wakacji, Turcji boje sie ze wzgledu na mozliwe problemy zoladkowe. Niby w kazdym kraju to sie moze zdarzyc, ale tam chyba czesciej (Tunezja i Egipt tez), dlatego poki dzieci sa male, wolalabym tam nie jechac. Majorka jest jednak drozsza. Cypr tez, no i w zasadzie mamy tez ograniczenia tego typu, ze z Krakowa tych kierunkow nie ma wiele. Cypru np. nie ma. To czekam Cytat:
A tych slodyczy to troche za duzo.. Cytat:
Cytat:
Ja stosowalam tantum verde, ale do psikania i to wiem, ze mozna, nie wiem, czy w pastylkach nie ma cos jeszcze? No i ponoc ten syrop Prenalen jest dobry. Cytat:
Zanetka a jakbys zaczela wprowadzac inne pokarmy? Tak zeby podczas Twojej nieobecnosci zjadla zupke, deserek, moze kaszke, a jak Ty jestes to UU? Moze to jest jakis sposob? U mnie noc fajna jak ostatnie. spimy do 8:30. Teraz tez juz ma drzemke, a potem moi rodzice zabieraja go na spacer, a ja sie dalej wygrzewam. |
|||||
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
pochwal się ![]() no i oczywiście witam się, chyba kupię tą piłeczkę oball, oj kusicie kusicie jak ta Ewa
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Aga też nad tym myślę...będę musiała jakiś krok zrobić i tak do przodu, bo cofać się nie ma co...
Wiecie co? Wczoraj kumpela mówiła mi, że jej syn jadł w wieku 6 miesięcy kluski z roladą nie wiem jak to zjadł, ale pewnie mamusia musiała my wymuldać,bo inaczej jak? miks ? ![]() PRZESTAŁO PADAĆ! ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Telik kochana, mój mąż już rzyga karmelem
|
|
|
|
#3472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo tam też macie przecież blisko Cytat:
musze tylko olie na wózek odnależć a z moich wypieków uwielbiam sernik migdałowy z amaretto mniam
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w domu króluje srenik "złota rosa":
http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID286294960,n ![]() U mnie po marudnej nocy mega marudny dzień W ogóle kocham grudzień... świąteczne piosenki w radiu.. pięknie oświetlone miasta... choinkaaa ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Moja Hanka odkryła nową funkcję przyrządu gimnastycznego z Playskool - trzyma się tych dwóch babeczek wiszących i się podciąga do siadania w ogóle nie da się jej już położyć praktycznie bo od razu głowę zadziera żeby usiąść...
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Ubieram moje cudowne, piękne kalosze i wyruszam do tatusia !
Nataszaaa z rosą już oklepany u mnie. Potrzebuję coś innego. Z rodzynkami odpada, z brzoskwiniami też, z rosą, w kropki,wiedeński za dużo razy robione. |
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
a tą się opłaca kupować?? czy kupić tą standardową?
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...NE_KOLORY.html |
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-12-05 o 11:15 |
|
|
|
#3478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://przystole.blox.pl/2011/09/Ser...ichalkami.html http://zeszytewy.blogspot.com/2011/0...k-chawowy.html |
|
|
|
|
#3479 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
u mnie nocka w standardzie tzn. jakieś 4 pobudki na jedzenie, przy czym po 2 mała wylądowała w naszym łóżku bo się tak wierciła w łóżeczku, że nie chciałam żeby się wybudziła i tym sposobem wstałyśmy o 8:30 teraz już Hanka po pierwszej 30-minutowej drzemce (dłużej nie śpi w domu próbowałam dać wczoraj dziecku jabłuszko, ale za późno się chyba za to zabrałam bo hanka była już marudna przed drzemką i nawet nie chciała buźki otwierać..ale dzisiaj kolejna próba nas czeka i mam pytanie - tak 30-40 minut po mleczku już można dać jej to jabłuszko??? i jeszcze jedno : czy oballa dostane tylko w sklepach internetowych?? czy w jakis dziecięcych też szukać?? u mnie w gw nie ma smyka... hanka własnie rzadziela narobiła - lecę przebierać smroda a za godzinkę na spacerek lecimy póki jeszcze nie pada...żanetko no mi się właśnie też wszystkie serniki już przejadły
|
|
|
|
#3480 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. dla Alicji ![]() Cytat:
Co do kabanosów -> Zmalowana, to taka kreseczka na dziąśle? To będzie tam ząbek i to niedługo Moja "księżniczka" poszła wczoraj na dobre spać o 2.00 . Wcześniej się wierciła, kręciła, chciała smoczek, nie chciała... Szkoda gadać. Koniec końców dospała do 10.00 (ale nie bez pobudek, o nieeee). Dziewczyny w szoku jestem jaka mała się mobilna zrobiła. Od rana ćwiczy obroty z plecków na brzuch. Pamiętacie jak pisałam, że śpi tylko na jednej stronie? Teraz już śpi na dwóch Aaaaa no i dzień dobry
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

zanosi się kolejny dzień marudy...niestety będzie się z nim mama użerać bo ja jadę na uczelnię...
zębole
Dynie z ziemniakami dostawał przez 4 dni i wydawało mi się ok. Koopy w normie, bąki w normie wysypki brak. Wczoraj dałam mu sok jabłkowy (40ml soku i 80ml wody) i w ciągu dnia też było normalnie, a w nocy zaczęło się szaleństwo 

ale jak Emi nie przejdzie na MM to nie będę miała wyjścia...

poszłam spać na głodniaka
w ogóle nie da się jej już położyć praktycznie bo od razu głowę zadziera żeby usiąść...