|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
No i termin niezle sie przesunal Cytat:
![]() Ja tez chce taka podusie!
|
|
#1862 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
MoniaHan hm.. coś mi się wydaje, że mamy coś podobnego. Bo też mam wrażenie jakby mnie łapał skurcz czy twardniał brzuszek.. Ale jak dziewczyny piszą, że twardnienie to naprawdę brzuch się robi jak skała i jeszcze taki szpiczasty się robi, to może to nie jest te typowe twardnienie brzucha.. tylko po prostu dzidzia albo się przemieszcza, albo mięśnie się lekko napinają. Sama też nie wiem czy doświadczam tego typowego twardnienia
lekarz mi mówił, że brzuszek miękki jest, choć mi się wydawało, że jest twardy![]() Ale gucia ma rację, jeśli masz dalej się martwić to lepiej się umówić do polskiego gina i niech dokładnie zbada co i jak. A widzę, że wizyta umówiona - no to dobrze ![]() claudia co za typ z tego kolegi normalnie bym go rozszarpała. Dobrze, że Twój TŻ go wyprosił.o rrany no normalnie jakby ktoś mnie obudził po to żebym coś zjadła to normalnie w pysk by dostał na szczęście mama TŻ mi nie wchodzi do sypialni.88natka ja na pewno na święta kompot z suszu (z mieszanki owocowej) przygotuję. Dodaję jeszcze cytrynę, goździki, cynamonu i czasem trochę miodu :ślina: Marzy mi się barszcz czerwony z uszkami , ubłagam mamę, żeby zrobiła na zapas ![]() Oprócz tego w weekend albo w tygodniu za tydzień zrobię pierniczki. Robię je co roku i obdarowuję bliskich pod choinkę. aalegna ja kupiłam właśnie wczoraj łóżeczko sosnowe z szufladą i materacyk do tego łóżeczka. Do naszego domku wolę standardowe. Widziałam u koleżanki transportowe, nie powiem fajna rzecz i praktyczna, jednak drewniane łóżeczko to ma swój urok plus jeszcze śliczna pościel Wczoraj oprócz łóżeczka i materaca, kupiliśmy wanienkę ze stelażem i przewijak-nadstawkę. Jutro powinno dotrzeć, bo dostałam informację, że kurier ma dzisiaj paczki odebrać. Już nie mogę się doczekać. Cytat:
![]() Aguśka prześliczna pościel kumkura
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Poogladalam Wasze brzusie na mailu
![]() julliczka brzus rosnie a Ty dalej taka szczuplusia evcia jaki slonik? piekna mamusia a nie slonik ![]() anagat gdzie Ty tego bobasia ukrywasz?
|
#1864 |
|
Rozeznanie
|
Roksape ginekolog mnie przebadał dość gruntownie dwa tygodnie temu jak trafiłam do szpitala... i stąd wiem.
kumkura jaaa ale już duże to Twoje dzieciątko... I faktycznie niezłą rozbieżność w czasie masz jeśli o poród chodzi...c a Ty,anagat na drugi raz jak będziesz wstawiać fotki to nie odpinaj brzuszka ... jak ja Ci zazdroszczę,chciałabym wyglądać tak jak Ty... bo z moim bambarylcem to niedługo nie będę się w drzwi mieścić...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-12-05 o 17:10 |
|
|
|
#1865 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Gratuluje dobrych wieści z wizyt ![]() claudia brak mi słów na takiego typka, dobrze że TZ zareagował na jego zachowanie, ale i tak ile się na denerwowałaś Balbinka przy jakim badaniu wykryto tego paciorkowca? Zdaje się, że koniakonia przez to przechodziła w poprzedniej ciąży i jej córcia się zaraziła, więc ona na pewno sporo wie na ten temat. Ja mam w czwartek morfologie, druga i ostatnia w ciąży, a Ty miałas jakieś dodatkowe badania? Julliczka ja też się zdziwiłam że położna mnie nie zważyła, przecież ostatnią wizytę miałam 2 msc temu widocznie dla nich to nie jest ważne, ja tam wiem ile przytyłam ![]() Mój mąż ostatnio przyniósł paczkę na święta (słodycze) i wygrał w losowaniu weekend w hotelu Mąż średnio zadowolony, bo były wyższe nagrody w loterii... Oprócz tego duża premia na święta, więc jestem zadowolona. Mnie juz chyba dół nie złapie do świąt, bo za kilka dni do pl Anagat fajnie że wróciłaś ![]() Idę podziwiać was na mailu ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Ciekawe czy mi w razie czego by wykryli na zwykłym badaniu krwi.
|
|
|
|
|
#1866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pisałam wyżej już,że ginekolog mnie w szpitalu 'przetrzepał' porządnie i widocznie w wymazie to było,bo pobierali mi go i wysyłać do lab mieli... i to tyle dodatkowych badań bo pewnie w środę będzie standardowo siku i krew... hmm skoro konia to miała to muszę ją upolować potem i się wywiedzieć wszystko... co do krwi to ją za każdym razem mi pobierali jak jechałam na emergency... To chyba standard jest..
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-12-05 o 17:14 |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam z siostrą na spacerze. Wywinęła taki piruet na ulicy, że prawie zesikałam się ze śmiechu. Dawno się tak nie ubawiłam Od śmiechu aż mi brzuch stwardniał i nieźle się postawił
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że to nie Ty byłaś na miejscu siostry...
|
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
ale śmiech to zdrowie.
Sama się śmiała. Jej synek też się chichrał ![]() Z resztą, jeszcze mnie trzyma. Wodzami wyobraźni widziałam jak "kłania" się w ten sposób kobiecie, która dosłownie dwa kroki wcześniej nas minęła
|
#1870 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w porównaniu z anagat to już w ogóle Aguśka super pościel Filipka jest, pasuje do pokoju! No i ja po wizycie. Ciężko było. Lekarz nie chciał mnie przyjąć, bo stwierdził, że już jest zaawansowana ciąża i on "roboty" po kimś nie chce przejmować, ale po wyjaśnieniu mojej sytuacji (że do tamtego lekarza mam daleko i mi ciężko jeździć) jakoś dał się uprosić - swoją drogą to świetny facet, fachowiec i widać, że profesjonalista. Przebadał mnie ginekologicznie - stwierdził, że nie ma żadnych upławów, brzuch nie napięty, szyjka macicy długa i twarda. Tętno dzidziusia prawidłowe, tylko u mnie za wysokie ciśnienie znów tzn. 155/88, ale stwierdziliśmy, że to z przejęcia, bo już się bałam, że mnie nie przyjmie. Przepisał mi jakieś nowe witaminy - inne kwasy omega i dwa razy dziennie a nie tak jak dotychczas jeden, kazał odstawić rutinoscorbin i magnez brać tylko przy odczuwaniu twardnienia, za to 3 razy dziennie doraźnie mam brać nospę. Jutro na 7.30 mam się stawić na glukozę (75gramów zakupiłam już) i będę kuta naczczo (od razu na morfologię), po godzinie i po dwóch, a no i mocz mam przynieść. Dał mi skierowanie na USG do innej przychodni, bo on w gabinecie nie ma, gdzie czas oczekiwania jest do 5 tygodni, ale ja wcisnęłam się już za tydzień - 12 grudnia na 8:20. Więc wszystko się udało
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
U mnie pacirokowca wykryli w zwykłym badaniu-tzn zrobili posiew z pochwy. Zrobił to GP na 1 wizycie jak zgłosiłam problem, ale nie dostałam żadnych leków ani nawet wyniku badania, tylko komentarz, że wykryto bakterie, ale że nic grożnego i podadzą mi antybiotyk do porodu! Poszłam zatem do polskiego gina, i wyszło, że to paciorkowce, zapisała mi antybiotyk w kremie, chyba dalacin c dopochwowy(miałam tam 7 aplikatorów). Nie wiem, czy pomogło, bo nie poszłam zrobić wymazu ponownie, jednak upłayw jeśli są, to bardzo skąpe, i tylko od czasu do czasu, chociaż wtedy też nie miałam objawów żadnych praktycznie, tyle, co czasem lekki dyskomfort. Już za 2 tyg będę w Pl i pójdę zrobić komplet badań i usg, bo własciwie od września nie pobierano mi krwii do badań, jedynie mocz, i to nawet nie ten poranny!!!! Więc jeśłi mam czegoś za mało, żelaza czy cos, to nawet nie wiem, i nic z tym nie mogę zrobić. Nie wspomnę o tym, ze nie mierzą mi brzucha, ani nie kontrolują przyrostu wagi Tak trochę po macoszemu...Dziewczynki, natrafiłam na taką stronkę wczoraj, i już obejżałam z tż kilka filmików z niej, całkiem calkiem. Podaję, jakby ktoś byl zainteresowany: http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/...ies/cat_id/176 Są tam także filmiki z gimnastyką dla kobiet w ciąży, jak dojdę do siebie, to wypróbuję Jeszcze jeden link do stronki angielskiej, na której można znaleść masę ciekawych pomysłów na jedzonko, dla małych dzieci oraz całej rodzinki. Wypróbowałam 2 przepisy, i z tż razem się zajadaliśmy-a robiłam zapiekankę z indyka oraz fish-pie. A trafiłam tak przez przypadek, jak kupiłam sobie ang gazetę dla ciężarnych.http://www.annabelkarmel.com/ A co do przepisów świątecznych, to jak któraś z Was ma przepis na pierniczki, to ja chętnie poproszę
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska swietna ta pościel, aż mi sie spać zachciało jak ją zobaczyłam
![]() Z tym lóżeczkiem to ja jestem za tradycyjnym a to turystyczne dokupić jakieś tańsze i problem z głowy, ale mąz mnie ochrzania że szkoda pieniędzy na dwa łóżeczka ehss jeszcze troche czasu może znajdziemy jakiś kompromis
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
zabieram się za nadrabianie Was
![]() muszę jeszcze powiedzieć, że wczoraj byliśmy w Mcdonaldzie zjadłam swojego ulubionego loda z Lionem McFulery oraz McChicken mniam ![]() a dzisiaj obiad na szybko pierogi z mięsem smażone
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia i anagat ślicznie wyglądacie
czytam was regularnie ale jakos nie mam weny na pisanie bylam dzis w kinie na "Listy do M." super polecam zjadłam dziś zupkę chińska nie krzyczcie ![]() |
|
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
kumkura super że wszystko ok
evvcia dobrze że cie w końcu ten lekarz przyjał no i usg ekspresowo udało ci się załatwić, super
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() moje dziecie sie wlasnie widocznie wypina hihi A zapomnialam Wam sie pochwalic ze wczoraj moj maz wlaczyl sam z siebie program o ciazy i rozwoju plodu i mnie zawolala zebym z nim obejrzala. Okazalo sie ze polowa tego programu to ... porod patrzylam ciagle na jego rekacje, balam sie ze sie wystraszy itp ale stwierdzil, ze jest do przezycia i chyba ze mna bedzie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
A wogóle muszę Wam powiedzieć, że siostra TŻta też jest w ciąży, ale ona to dopiero początek okolice 10tygodnia i przytyła już sporo ponoć ważyła 65kg a waży już 74kg
|
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
zdjecie choinki bedzie na pewno
zdarzyło mi sie dzis cos okropnego ![]() byłam pochodzic po sklepach, ale cos mi na żołądku siedziało albo ktoś nie wiem, i mnie tak uwierało po bokach i w talii, kupiłam w tesco komplet dwoch sliniaczków, niedrapki i chcialam jeszcze skarpetki ale przy kasie okazalo sie ze nie ma kodu a juz nie mialam sily sie wracac. My oboje mamy imiona na M i dla syna tez wybralismy na M, ale jesli bylaby córa to niestety nie byłoby na M ![]() Co do opuchlizny to ja w 8 tygodniu doświadczyłam czegos OKROPNEGO z dnia na dzien dostalam ostrej pokrzywki na calym ciele z nasileniem na oczy , skore glowy, palce, kilka godzin pozniej pojawiły sie podskórne obrzeki i opuchlizna , spuchła mi skóra na głowie ,szyja nie moglam ruszyc, usta od wewnatrztez mi spuchly ii oczów otworzyc nie moglam, musialam wziac leki pomogl mi zyrtec, ale wygladalam i czulam sie strasznie, mam zdjecia to moze kiedys sie odwaze i pokaze lekarz stwierdził ze moze to byc reakcja na hormony...mam nadzieje ze nigdy mnie to juz nie spotka..Claudia ten kolega to jakis cham ja bym powiedziała TZ ze albo wychodzi on albo ja...na pewno po takich uwagach bym sie poplakaała, a jezeli TZ nie stanąłby w mojej obronie to by popamietał, dobrze ze Twoj tz tak zareagował brat mojego TZ , mój szwagier czasem dziwne teksty , nie na miejscu do mnie i nie tylko mówi, ale ja juz powiedziałam ze nie ma odwiedzin bez poinformowania mnie i mojej akceptacji i jest spokoj, jezeli jestesmy u niego i mnie wkurza to ubieram sie i wychodze ![]() Ja nic na swieta nie gotuje ,bo spedzimy je u moich rodziców i ewentualnie pomoge mamie w przygotowaniach.
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż mnie wczoraj zaskoczył. Jechaliśmy sobie pociągiem a ten do mnie, że czym bliżej do porodu to tym bardziej się boi. Ja na to, żeby mnie nie straszył, że mnie zostawi i nie pójdzie ze mną. A ten, że nie boi się tam być tylko, że mnie tak strasznie będzie bolało.
A wczoraj i przed wczoraj myślałam, że skwitne. Chyba dzidzia uciskała mi na jakiś nerw, bo bolało mnie z 5-10 min w okolicy nerki. W jednym dniu jednej, a w drugim drugiej. Musiałam chwilę usiąść i samo przeszło. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Aguśka śliczna pościel Dziewczyny ślicznie rośniecie w brzuszkach ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Ja robiłam dziś na obiad łazanki z kapustą kiszoną, pieczarkami i kiełbasą
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że zawsze jak wychodzę z domu mam wkładkę ![]() Cytat:
a jeśli chodzi na obiad, to mam kotlety z fileta z indyka, do tego sałatka z pomidorów i ogórków w śmietanie. Ze świeżym koperkiem! Namiastka wiosny
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhmm też muszę zrobić, ale jakoś nie mam sprawdzonego przepisu. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Aguśkaa super pokoik ![]() lena_mi ślicznie wyglądasz w tej sukience chyba też zamówie jakąś z allegro![]() julliczka ślicznie super brzusio![]() anagat jak szczuplutka jesteś ![]() evvcia ślicznie i brzusio super
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia no to super że wszystko Ci się udało
miałaś dziś dobry dzień ewelajna ja mam podobnie z tymi badaniami, ważono mnie tylko na pierwszej wizycie, położnej nie widziałam 2msc, teraz mi zmierzyła macice, posłuchaliśmy serduszka dziecka, zmierzyła mi ciśnienie, zbadała mocz i pow.że wizyta co miesiąc. Acha i dała mi płyte dvd z karmieniem piersią, ależ wysiłek poczyniła |
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Karolca mnie tez uratowała wkładka
![]() wiecie co mój TZ ma dziwny zwyczaj, jak mówie mu boli mnie, to on zawsze pyta od czego , obojetne co mnie boli, mam nadzieje ze na porodówce jak bede krzyczec ze mnie boli, to nie bedzie mnie denerowoal i pytał a od czego taki mam z nim los
|
#1884 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Rozmawiałam z koleżanką z pracy, która rodziła pól roku temu, i zachęcała mnie, żeby podczas porodu dużo się ruszać, skakać na piłce, spacerować, ze to przyspiesza poród i ułatwia. Mówiła, że na sali rodziła z dziewczyną, której poród zaczął się prawie w tym samym czasie co u niej, ale tamta nie chciała nawet zejść z łózka, i w efekcie rodziła o 5 h dłużej!!! Juz niedługo muszę zacząć myśleć nad opanowaniem technik oddechowych, bo moja bratowa mówiła, że ona niestety nie wiedziała jak oddychać i była bardzo zmęczona i niedotleniona...
Idę poczytać książę, dostałam od koleżanki ciekawą powieść i teraz czytam w każdej wolnej chwili, do tego zrobię sobie gorącej herbatki z lipy i sru do łózka
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
nadrabiam!![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiece co ja to mysle tez czasami ze mój TZ minął sie z powolaniem i powienien byc ginekologiem on na wszelkie moje ciazowe dolegliwosci ma odpowiedz , jak mnie pobolewa brzuch to gdzie tam sie bedzie przejmowal stwierdza ze dzidzius sie zle ułozył i musze koniecznie pochodzic, pocwiczyc .Wmawia mi ze ja urodze rach ciach bo podobno mam warunki a i chyba powszechne stwierdzenie wsrod panów : kochanie ciąza to nie choroba )) ale jego ból glowy to juz koniec świata ))
|
|
#1889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się jak przyjdzie ))---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
gratulacje! ja już w środę do Ciebie dołączę!![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ety_35120.html (mowa o tym w pierwszym paragrafie) Emigra super że wizyta przyniosła dobre wieści ))
|
|||
|
|
|
#1890 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wymyslilam ozdobne kwiatuszki w kolorze mocnego fioletu obok pstryczka w pokoju Filipa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i swietnie ze takie dobre wiesci z wizyty. A ta nospe to wlasciwie dlaczego masz brac?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaz w sumie dalas mi pomysl co jutro zrobic na obiadek ![]() Cytat:
![]() Jesli chodzi o czas rodzenia, to nie do konca tak jest. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Ja jak przyjechalam na izbe przyjec to mialam juz 4 cm rozwarcia i jak doczolgalam sie po odejsciu wod na porodowke, to polozna nie pozwolila mi juz wstac ani chodzic, bo juz bylo za pozno na chodzenie. No i za 2 godz urodzilam. A skurcze jak mi sie zaczely w nocy, to jakos specjalnie nie chodzilam po domku zeby doszlo do szybszego rozwierania. Mysle, ze tu urok szyjki decyduje o tym w ile czasu sie urodzi. Chodzenie moze troszke pomaga ale wydaje mi sie ze minimalnie. ![]() Ale ruch na pewno pomaga w tym ze latwiej sie rodzi.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-05 o 19:04 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

Brzuch powiększył mi się znacznie, na wadze już prawie +7kg.... Dziś Tż pojedzie i najprawdopodoniej kupi wózek, bardzo się napalił, żeby już...Oglądaliśmy w zeszłym tyg i była super promocja, wózek także bardzo nam się spodobał, mowa o quinny buzz 3. Trochę zmartwiło mnie, że tylko 3-kołowa wersja, ale pojeżdziłam po sklepie, i jezdzi się super, dodatkowo znajomi mają już 2 raz quinny i mieli raz 3 a raz 4 koła i mówią, że oni nie czuli żadnej różnicy. Ja bym się chyba jeszcze wstrzymała z zakupem, ale tż jest bardzo nastawiony

lekarz mi mówił, że brzuszek miękki jest, choć mi się wydawało, że jest twardy
normalnie bym go rozszarpała. Dobrze, że Twój TŻ go wyprosił.
na szczęście mama TŻ mi nie wchodzi do sypialni.
, ubłagam mamę, żeby zrobiła na zapas 

widocznie dla nich to nie jest ważne, ja tam wiem ile przytyłam
Od śmiechu aż mi brzuch stwardniał i nieźle się postawił 

Dobrze, że to nie Ty byłaś na miejscu siostry...