|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
My juz po szczepieniu.... zdziwilam sie ze przy przeziebieniu nie ma przeciwskazan....ale pielegniarka zmierzyla malej temp i upewnila sie jeszcze raz [pytajac lekarza....Olivka bardzo plakala..... przy pierwszej byla spokojniejsza.....Teraz moja kochana spi.....Cytat:
Cytat:
wszystkiego naj z okazji imieninek....
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
hello...u mnie noc do dooopy nie z Marcelem, tylko z moim uchem
Z tym 3 dzieckiem ..może kiedyś jak się wybudujemy i zatęsknie za pieluchamiBordAna- mam nadzieje,że zła aura wokół Ciebie szybko zniknie szybko wracaj do zdrowia!!I zaglądaj do nas częściej.Ślicznie Wam synus rośnie Ancia- ładnie Franio wydoił butle wg opakowań z mm to w jego wieku dzieciaczki jedzą ok.150ml,widocznie nie pojadł sobie tymi wcześniejszymi 100ml i dojadł do 170 ![]() Thaya- dobrze, że to nic poważniejszego z Filipkiem. Lulka- całusy dla Mikego ![]() ![]() ![]() ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-12-06 o 10:39 |
|
|
|
#2703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no pewnie, że jest bliskość,ja tak go ustawiam, że ma buźkę do piersi przytuloną a butelkę kładę tak jakby smok wychodził z piersi i myślę że mały nie czuje różnicy kiedy daję butle a kiedy pierś ![]() filipek odsyła buziaczki ![]() u mnie dziś słoneczko więc niedługo się chyba na spacer wybierzemy ooo pierwsze poważne święto hehe całuski dla solenizanta i podwójny prezent się należy! ![]()
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2706 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ancia trzymam kciuki za Franka, napewno wszsytko dobrze będzie!
Cytat:
Cytat:
![]() też bym chciała być matką wariatką do sześcianu, ale od lutego do kieratu raczej wracam... ale szczerze to mi się nie chce, taką radość czepie z bycia z małym, daje mi to siły dużo a jak pomyśle że mam go zostawić na kilka godzin dziennie, to aż mi smutno cholernie bo wydaje mi się ze przegapie jak się rozwija z dnia na dzień ![]() Cytat:
![]() też jak nie odłoże to marudzi, a jak juz położe do łóżka, dam smoka to w dwie minuty i śpi ![]() wstaje różnie, raz 7 raz 8 i świergoli od rana ![]() a potem po jakieś 1,5-2 godzinach już śpi znowu też na początku nie spał też mu się pozmieniało dziś obudził się po 4 zrobił kopę i cudnie się uśmiechał zamiast spać, a ja go wziełam do nas do łóżka, dałam smoka , zgasiłam światło , rzucał się chwilke ale usnał Cytat:
Cytat:
Cytat:
)wydaje mi się że będzie mu ciepło, dodatkow biorę wózek to go opatule kocykiem ![]() a co do histori to masakra... aż ciarki przechodza... Thayaa faktycznie duży chłopak ![]() A co do szczepionki to współczuję. Cytat:
Natka mój też gorzej je.. nie je już co dwie godziny , tylko tak co 2,5-3 czasem 4! a ja panikuje.. woli doić smoka niż jeść... wogóle toczy ślinę tak że śliniak ma na codzień i jest cały przemoczony non stop... dziąsła ma twarde, jedną gulkę ma na dole , prawdopodobnie ząbek... oby jak najpóźniej!
|
|
|
#2707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lecimy na spacerek, do popołudnia mamuśki!!
|
|
#2709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przygody" ze szczepieniem strasznie współczuje. Domyślam się tylko ile Cię nerwów kosztowała. Lulka dla Twojego przystojniaka najlepsze życzenia!! Przede wszystkim duuużo zdrowia!! ![]() Cytat:
Z tym śniegiem to i u mnie podobnie ![]() Asiu dzięki za odp o okulistę. Pytałaś co kupujemy mężom - chyba sobie sprawimy szczoteczki do zębów elektryczne. Problem mam za to co kupić teściom
|
||
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Malgos to trzymam kciuki oby Stasiowi nic sie nie zmienilo w spaniu....
Moja jeszcze nigdy nie zrobila kupki w nocy az dziwne.... ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- [QUOTE=aa2;30904952 kochane co kupujecie swoim tz na gwiazdkę? a dzieciaczkom? bo ja musze znalesc prezenty a weny brak... jutro mikołaj i jedziemy do koleżanki bo zaprosiła nas na mikołajki wiec Marcela pierwsza powazna impreza-znajac moje dziecko to przspi całą hehe [/QUOTE]Ja mojemu kupilam swiateczny kosz z winem i slodyczami a do tego zegarek ...a moja kruszynka pewnie jakas szalowa zabawke od rodzicow dostanie.... ![]() i gratki za pierwsza impreze Marcela....napiszesz nam potem jak sie Marcel bawil....
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
jestem załamana, nie wiem o co chodzi. Od paru dni u nas jest masakra z brzuszkiem Zuzi, płacze prze okropnie i do tego mega wysypka na buźce, która po odstawieniu nabiału i jaj w ogóle nie schodzi dziecko mi się męczy a debil lekarz gada jakieś bzdury o kozie, skąd mam sobie ją wziąć się pytam![]() Nie wiem jak pomóc mojej niuni, smaruję buzię oilatum soft ale też poprawy nie widać. Dzwonię zaraz do jakiegoś lekarza normalnego na prywatną wizytę bo tak dalej nie może być. I g**no prawda że po 3 miesiącu kolki mijają Wczoraj to w ogóle miałam problem żeby ją nakarmić piersią bo się strasznie prężyła, rzucała i od razu płacz jak tylko ją przystawiałam. Nawet w nocy się obudziła z wielkim płaczem, trzeba było ją nosić i dopiero po jakiejś godzinie usnęła mężowi na kolanach, no mówię Wam koszmar jakiś, a chwaliłam się w niedzielę albo wczoraj że skok za nami ehhh Się wyżaliłam chociaż Wam bo zadzwoniłam do męża żeby się wyżalić a on wkurzony bo mu się auto zepsuło w drodze do pracy i już nawet nie dzwonił do mnie żeby mnie nie martwić Plus jest tylko taki że mojej niuni wróciło spanie nocne i śpi od zaśnięcia po kąpieli do 6.30-7.00 |
|
|
|
#2712 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff i po sprawie, Szymon płakał krótko ale głośno. Waży już 7550g
aż się lekarz dwa razy dopytał czy tylko na samym cycu jedziemy![]() Odnośnie ulewania, jeśli dziecko przybiera na wadze jest to jak najbardziej normalna rzecz, trzeba czekać aż mięśnie przełyku się wzmocnią z wiekiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szymek też śpi teraz. U nas lekarz mówił, że jak płucka są czyste i nie ma temperatury to wolno zaszczepićCytat:
![]() Cytat:
U nas wczoraj dziąsełka na dole jakieś takie czerwonawe były ale dzisiaj już są normalne - na ząbki wolałabym poczekać bo biedne moje cycusie![]() Cytat:
I jeszcze pięknie proszę o kciuki na jutro ponieważ, w końcu po 3,5 roku męki ze studiami będę bronić pracę lic.
|
||||||||
|
|
|
#2713 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIKOŁAJEK ![]() A SZCZEGOLNE ŻYCZONKA DLA NASZEGO MALUTKIEGO SOLENIZANTA BUZIAKI OD CIOCI I BARTUSIA![]() Cytat:
może przeczuwał nadchodzące szczepienie, mój mały nockę przed szczepieniem też był marudnyCytat:
Cytat:
a teraz jestem spokojniejsza i szczęśliwa i mały spokojnie sobie butlę wypije![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#2714 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekowac
Cytat:
i Mikus dziekuje ![]() Cytat:
musialabys zapytac pediatry, bo my od poczatku jestesmy na BebilonieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natus, szczypiorku nasz jak Ty dzwigasz tego swojego skarba? no z tym ulewaniem to racja i trzymamy mocno kciuki
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaki on klocuszek jest piekna waga![]() I ogromniaste kciukasy o której się bronisz?
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do poloznej-zgadzam sie z indygo w 100%, polozne maja ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie karmienia cycem, przesada
|
|
|
#2717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka podwojne
za obrone pracy Martunia mam nadzieje ze lekarz powie cos konkretnego i pomoze Twojemu maluszkowi.....zycze Ci tego z calego serca kochana duze gratki za spanie...
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-12-06 o 11:52 |
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
A Ł wyjezdza 13 grudnia do wawy i nie bedzie go 3 dni
|
|
#2721 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam butelke TT i smoczek ciagle ten 0+, jak daję z szybszym przepływem to się krztusi. jak daję z aventowej butelki to jest tak samo ![]() wiesz butelka jak wyżej i sama nie wiem....... a bebilonu próbowałam, to jeszcze ujdzie nutramigen to ohydztwo. a najlepsze, że dal mnie nutra chipsami śmierdzi ![]() Dziewczynki dziękuje za rady ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
rekordzista forumowy?? ![]() za obronę Cytat:
w ogóle - oficjalnie piszę, jest mi w domku z Agacią cudownie, najcudowniej i to najlepsze, co mi się w życiu przytafiło aha, znalazłam sposób jak dopoić wodą moje dzieciątko - muszę ją zmęczyć. jak solidnie poleży na brzuchu ( w między czasie 3 bączki, kupka, dwa beknięcia i ulanie ) to pije jak po maratonie
|
|
#2722 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze wszystkiego najlepszego dla mojego kochanego Mikusia
Po drugie mam tak dość dziś małego, że aż muszę wybielić ten tekst Po prostu mam ochotę pieprznąć drzwiami i gdzieś pójść daleko... a najgorsze,że jestem u mamy, mam mega pomoc, a i tak jestem wywalona Teraz się im zajmuje bo znów pospał aż 30 min. Chyba widzi, ze ja nie jestem w stanie BordAna- jeny dziewczyno, ależ Cię z każdej strony dopadło! Strasznie współczuję Cytat:
Nie strasz!!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() Wózek działa tylko na dworze. W domu raz zasnął w wózku jak go woziłam jak wariatka w te i z powrotem. Pospał może 15 min. Cytat:
Cytat:
TZ dostanie saszetkę- biodrówkę o ile mój mały terrorysta da mi poszukać na alledrogo Cytat:
Teraz to karmienia trzyma mnie wygojenie piersi i sezon chorobowy przy którym nie chciałabym przechodzić na mm... ciekawe co by mi powiedziała ta Twoja położna ![]() Cytat:
Jaką mieliście wagę początkową??Przejść ze szczepieniami współczuję Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Archi kochana wspolczuje....az tak zle...ale maly placze caly czas ??
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Gdy moja karmie i sie do niej usmiecham to ona tez sie smieje.....i czasami zamiast pic mleczko to obie sie smiejemy....i to jest cudownie.... ja wlasnie zapominam dopajac moja krolewne..... mam mega skleroze....
|
|
#2724 |
|
KWC
|
Indygo - przyszło mi do głowy to samo co Moni - może to mleko jest niesmaczne? Spróbowałaś go? Eryk nie chciał jeść Comfortu, bo było gorzkie - objawy były podobne do tych, które opisujesz. I tak samo się wściekał jak go karmiłam butelką Nuk więc poszła w cholerę.
aa2 - ja dla TŻa mam jakiś komplet kluczy płasko-oczkowych czy jakoś tak, bo sobie zażyczył i rekawiczki skórzane. Archi - współczuję. Bardzo. Weź Małego na spacer, może świeże powietrze go powali ![]() MoniaZ82 - ja też zapominam. Wczoraj nic nie dostał Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-12-06 o 12:14 |
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzieki Spray zmienilam mleczko mojej ksiezniczce
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- No wlasnie ile mozna teraz dac herbatki maluszkom.....?? Dalej tylko 100 ml na dzien?? moja juz ma prawie 3 msce....
|
#2726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że chociaż noc Ci przesypia- wiele bym za to dała ![]() Cytat:
![]() i całuski dla klocuszka ![]() Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-12-06 o 12:18 |
|||
|
|
|
#2727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w ogole jak konczy jesc i wypija cala butle to sie zaczyna placz, chyba trzeba mu juz zwiekszyc dawke bo plakusia jak wszystko wypije i ssie piastke![]() Cytat:
|
|
|
#2728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Szaleństwo, pospał całe 45 minut a tu się uczyć trzeba
Dobrze, że jest prababciaCytat:
![]() Cytat:
A ręce mam tak jak kiedyś napisałaś :jak orangutan, zamiatam już nimi po podłodze Chociaż staram się go jak najmniej nosić Cytat:
![]() Nie dziękuję ![]() ![]() Chyba tak Nie dziękujęCytat:
|
||||
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja Olivka spi.... a ja nic nie robie.... lenistwo mnie ogarnelo...
a tu jeszcze trzeba smignac po prezenty.... i jeszcze zimno na dworze ![]() Zapomnialam napisac ze sesja fot uratowana....
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

przy pierwszej byla spokojniejsza.....Teraz moja kochana spi.....

i powiem a co tam-dzisiaj nasze pierwsze imieninki
wszystkiego naj z okazji imieninek.... 
szybko wracaj do zdrowia!!I zaglądaj do nas częściej.
wg opakowań z mm to w jego wieku dzieciaczki jedzą ok.150ml,widocznie nie pojadł sobie tymi wcześniejszymi 100ml i dojadł do 170 
nie chcę znowu lecieć do pediatry bez sensu. krople sab simpelx ogólnie pomogły, ale tego nie rozwiązują. ja nie wiem co zrobić.....

aż się lekarz dwa razy dopytał czy tylko na samym cycu jedziemy
klask i:
no z tym ulewaniem to racja
Po prostu mam ochotę pieprznąć drzwiami i gdzieś pójść daleko... a najgorsze,że jestem u mamy, mam mega pomoc, a i tak jestem wywalona