Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-06, 09:52   #3631
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Natko w domu nie mogę pofchować,to tu pofochuje
bo mnie się te kolor nie podoba i już!
Zdjecia jak Maksiu wróci ze szkoły.

Dziękuje Wam,równiez mam nadzieję,ze przynajmniej ten wielki się wchłonie.W niebezpiecznym miejscu jest
żeby naczyniaki sie wchłonęły
Jestem ciekawa jaki kolorek sobie zafundowałaś
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Podpisuję się "ręcami i nogami". Dosyć mam, ledwo żyję, chora jestem, permanentnie niewyspana. No ile można. Dałaby tydzień się wyspać .

W nocy byłam już tak zmęczona, że po ścianach chodziłam. Ja zombi, tż zombi. Do tego coraz gorzej się czuję i pewnie z soboty nic nie wyjdzie.

Jacieeeee zamiast skakać możemy się zawsze powiesić...
No to trzymam kciuki, żeby leki podziałały.

Co Cię skłoniło do farbowania włosów po takiej przerwie?

Dzień zły, bry <- to było przywitanie. Czekam do 11.00 i spróbuję się z małą położyć. Głowa mnie boli, żołądek, brzuch, kości, stawy. Znowu Kuba przytargał jakieś paskudztwo. On wymiotował i miał biegunkę. Na razie mnie te wątpliwe przyjemności ominęły... Ale coś mnie kręci w brzuchu.

Oooo mała kupę robi. Wypadało by po 3 dniach...
Ojej zdrówka dla Was
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Informacja od Babonika:
Bardzo dziękuje za pamięć! U niej wszystko ok, tylko niestety brak czasu na wszystko.
I przekazuję pozdrowienia

Jacieee
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:54   #3632
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
gdzie Marina ??????
Z ust mi to wyjęłąś! Rano przy karmieniu właśnie myślałam, że trzeba spytać co z nią, bo jakoś długo się nie odzywa...
Stary 2011-12-06, 09:57   #3633
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nerola to Iza ma więcej naczyniaków? Myślała, że tylko ten koło skroni...
A czemu się kolor nie podoba? Jaki zrobiłaś?
więcej,więcej ale malutkie-na dłoni,klatca,przy pipuni.
Napisane-czerwona porzeczka,dooopa a nie porzeczka
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
żeby naczyniaki sie wchłonęły
Jestem ciekawa jaki kolorek sobie zafundowałaś

Ojej zdrówka dla Was

Jacieee
doopowata czerwień
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 09:59   #3634
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Vaniliowa sie smieje bo po 10 latach taka głupota
Gdzie tam głupota kobieta po prostu czasami potrzebuje zmiany wizerunku ja tylko w ciąży nie farbowałam włosów bo bałam sie że kolor nie wyjdzie
Stary 2011-12-06, 10:00   #3635
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mamusie i ja znowu po radę
Radek ma takie suche miejsca na nóżkach.
Na udach kropki, małe placki.
Za kolankami już większe i na stopie jednej, na zgięciu.
Co to może być?
Kurcze, kąpię go w oilatum i oilanie na zmianę,
generalnie niczym nie smaruję.
Dzisiaj to chyba z krochmalem spróbuję
u nas to minimalne poczatki azs były... smaruj czyms natłuszczajacym, krochmal...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:02   #3636
CookieMonsters
Rozeznanie

odkopalam swoje gg po chyba 5 latach nieużywania i z całej listy kojarze 4 osoby
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:03   #3637
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane-czerwona porzeczka,dooopa a nie porzeczka

doopowata czerwień
Czerwień jest bardzo fajna ja kiedyś miałam bardzo jasne włosy i zafarbowałam na ciemny blond a wyszedł brąz . No i 4 dni nie mogłam do lustra spojrzeć
Stary 2011-12-06, 10:15   #3638
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Czerwień jest bardzo fajna ja kiedyś miałam bardzo jasne włosy i zafarbowałam na ciemny blond a wyszedł brąz . No i 4 dni nie mogłam do lustra spojrzeć
No,fajna...na kims.Kiedys miałam taka perfidną czerwien a to,to nie wiadomo co.I źle sie czuje.
Mam nerwa dlatego,dziś pojade chyba po...fiolet
Stary 2011-12-06, 10:20   #3639
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Noc zła.
Dominik non stop płacze, a jak nie płacze to marudzi.
Matka ma dość i jakby nie fakt, że mieszka na parterze, to skoczyła by z balkonu.
Jestem niegodna tego forum bo nie odniosę się do Waszych postów.
Może lepiej, że się nie odniosę bo jakbym się odniosła to ktoś by mógł się obrazić.

Tyle.
Bez odbioru .
Ale czytam .

Jacieeee po tej wiadmości mam ochote Cię wyściskać

Dziewuchy zapomniałabym ! W DOZie jest Oilatum soft 500ml + oilatum soft 500 ml z dozownikiem gratis za niecałe 67 zł !!!! Nie ma tego w internecie. Mi przyszło pocztą. Do końca grudnia jest oferta. Trzeba iść do apteki i Panie muszą zamówić w hurtowni. Ja wczoraj zamawiałam i wczoraj było do odbioru. Cena super !!

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:28   #3640
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się nad wprowadzeniem MM raz dziennie.
Kurcze bo sama nie wiem co robić.
Radek ma 4 miesiące i waży 6,400 jakoś.
Po wyjściu ze szpitala ważył 3,400.
Lekarka mówiła, że 750 to minimum jeśli chodzi o przybieranie na miesiąc.
4x750=3kg.
To by wychodziło, że mieścimy się w tym minimum.
Zostawić tak jak jest, czy lepiej troszkę dokarmić?
W nocy karmię Radzia raz, czasem dwa i nad ranem.
W dzień to już inna historia,
Czasem co 2, 2,5, a nawet co godzinę. Czy to normalne?
Nam mówiono, że norma to 500-800g miesięcznie i to w ciągu pierwszych trzech miesięcy. Później trochę mniej.
Wprowadzając MM, wg mnie, zmniejszysz sobie laktację. Chyba, że nie zależy Ci na karmieniu UU.
My byliśmy ostatnio do szczepienia przy innej lekarce, bo naszej nie było. Mały troszkę mniej niż zwykle przybrał na wadze, to ona od razu, żeby go dokarmiać. Skonsultowałam to z innym pediatrą i wszystko jest ok, nie trzeba dokarmiać.
Moje dziecko też często je. Nie widzę w tym nic złego. W końcu ma być na żądanie. Poza tym dla niego to też forma picia i okazja do przytulenia się do mamy...

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Moja kiedyś też tak późno chodziła spać.. dopiero po zmianie czasu się jej jakoś poprzestawiało wszystko i teraz 19 kąpiel, jedzonko i przed 20 już śpi... i w końcu mamy wolne wieczory
Po zmianie czasu mojemu dziecku przestawiło się w drugą stronę. Teraz i tak jest już lepiej, bo był krótki okres, kiedy zasypiał koło północy.

Patik dużo zdrowia Wam życzę!
Przy infekcjach czasem pojawia się biegunka, może dlatego...

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
zmykam spać...padam na pyszczek. Jak się niedługo porządnie nie wyśpię to oszaleję...No nic to w końcu Karola zacznie przesypiać noce, choćby w wieku 10 lat
Ja też ciągle powtarzam, że kiedyś moje dziecko w końcu pójdzie do szkoły Dziś tylko 4 pobudki

Brumek ja też jestem miłośniczką sukienek i spódnic. W spodniach chodzę, bo praktyczniej, ale dla mnie mogłyby nie istnieć...

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
yyy dopiero zobaczyłam, że Villas umarła
A mnie dziś rano zastanowiło, gdy czytałam w zapowiedziach DDTVN, że ktoś tam ma ją wspominać. Nic nie wiem, co się w świecie dzieje...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Zjadł
Uwielbiam te nocne karmienia. To magia On jest taki spokojny, ufnie wtulony, pachnący, cieplutki, doskonały w każdym calu. Siedzę tak nad nim i wącham, głaszczę i prawie że ryczę ze wzruszenia I tak codziennie od 3 miesięcy
Ja też Szkoda, że często jestem bardzo śpiąca

Cytat:
Będę fochować,a co
To ja tu pierwszy raz od 10 lat włosy farbuję a tylko Agaduś zauwazyła moje poswięcenie

Dobra,mamy w piątek zadzwonić bezpośrednio do lekarza ,który bedize Izę prowadził .On ma zwłoać kardiologów.Dopiero poznamy termin ale prawdopodobnie na styczeń.
Będziemy tam tydzień bo musza najpierw zrobic echo,ekg,holtera i inne badania po czym wprowadza Propanolol(lek na serce),który także zamyka naczynka krwionośne.
Brałam to w ciazy z Krystkiem na uregulowanie pracy serca.
Leczenie ma potrwać kilka miesięcy,i powinny naczyniaki sie wchłonąć,jeśli nie,to zabieg nad tym jednym wielkim bo w niebezpiecznym miejscu.
Ja zauważyłam, ale sama mam dylemat, bo mąż chce, żebym sobie kolor jakiś zrobiła, a ja;
1. nigdy nie farbowałam włosów (nie czułam potrzeby)
2. czy to do reszty nie osłabi moich włosów? Jeszcze nigdy tak mi nie leciały- mam prześwity na głowie

za leczenie Izy.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 10:36   #3641
CookieMonsters
Rozeznanie

Lili jak dziewczyny piszą, przejście na MM to nie jest rozwiązanie.. ja nie bardzo rozumiem, dlaczego pokutuj opinia, że na MM dzieci szybciej przybieraja na wadze u mnie wręcz odwrotnie. Zuza na cycu przybierała jakieś 1,2-1,3 kg w 4 tygodnie, teraz tyle przybiera w 6 tygodni. Więc to tak nie działa, a przynajmniej nie zawsze.. ja często spotykam się z opiniami takimi.. jak ktoś mnie pyta ile Zuza waży, ja mówie, to na ogół słysze : 'no tak, na butli to jdnak faktycznie szybciej dziecko tyje' wtf?

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-12-06 o 10:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-06, 10:49   #3642
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Swoją drogą nie mogę sobie wyobrazić, jak to jest, kiedy dziecko ssie pierś, mając już ząbki Nie boli, nie kaleczy?
Moja mama mi mówiła, że jak mnie karmiła piersią to nie raz ją ugryzłam

Cytat:
Dziewczyny zastanawiam się nad wprowadzeniem MM raz dziennie.
Kurcze bo sama nie wiem co robić.
Radek ma 4 miesiące i waży 6,400 jakoś.
Po wyjściu ze szpitala ważył 3,400.
Lekarka mówiła, że 750 to minimum jeśli chodzi o przybieranie na miesiąc.
4x750=3kg.
To by wychodziło, że mieścimy się w tym minimum.
Zostawić tak jak jest, czy lepiej troszkę dokarmić?
W nocy karmię Radzia raz, czasem dwa i nad ranem.
W dzień to już inna historia,
Czasem co 2, 2,5, a nawet co godzinę. Czy to normalne?
Szymon też w 4 miesiące przybrał 3 kg i pediatra mówi, że wszystko w normie

Dzień dobry,

U mnie przeziębienia ciąg dalszy... Eh... Obym Szymona nie zaraziła...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:06   #3643
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry dobry
Co tu tak pusto ??
Noc całkiem całkiem, padła o 22, po 5 sie przebudzila, ale ją spacyfikowałam i dospała do 8

Nerolko Zuzia też ma sporego naczyniaka na lewym boku. Poprzedni lekarze mówili, że się wchłonie, a obecna lekarka mówi, że się nie wchłonie Jest spory i wypukły, a podobno wchłaniają się raczej tylko te płaskie
Mojego Tżta siostry synek miał wypukłego naczyniaka - truskawkę na karku i teraz po 5 latach tylko delikatne zabarwienie zostało, pięknie się wchłonął

Wiecie jaki mam syf w domu?! koszmar do tego cała klatka schodowa będzie do sprzątania no ale w końcu będziemy mieli porządne dzrzwi i nie będzie słychać hałasów z klatki. Poprzednie drzwi takie liche były ,że ostatnio była taka sytuacja - któś puka do drzwi, ide otworzyc a tam koleś stoi ale przy drzwiach sąsiada i do nich pukał no koszmar, wszystkie szepty nawet z klatki niosło
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:09   #3644
karolinee1983
Zadomowienie

Cześć dziewczynki W końcu jestem Ostatnio mieliśmy gorący czas i nie miałam nawet minuty, żeby wskoczyć na wizaż

Ostatnio przewinęło się u nas multum ludzi, wszystko przez chrzciny Mai, które odbyły się w niedzielę (w końcu wygoniliśmy z niej diabełka )
od czwartku już była chrzestna Mai z mężem i małą Anią, o której pisałam wcześniej. No i przez nich mieliśmy niezły sajgon, ale powiem szczerze, że często zastanawiałam się,
kto jest dzieckiem Ania czy jej tata (uwalił nam ścianę ketchupem jak jadł pizzę, wylał colę na książki Mai itp.)
a w niedzielę w domu było przez chwilę jakieś 15 osób, dla mnie to już tłum

Co do chrzcin to Maja była grzeczna w sumie
na początku trochę pomarudziła, bo na rękach było jej niewygodnie (czyt. trzeba było z nią chodzić a nie siedzieć )
ale szybko zasnęła, później budziła się za każdym razem, kiedy dzwonkami ministranci dawali czadu
a w czasie polewania jej głowy wodą zrobiła takiego kupsona,
że był słychać tylko "prut prut prut"
impreza w knajpie też się w sumie udała, nie było tak drętwo jak myślałam, że będzie... Bo nasze rodziny nie znają się za dobrze.

Po tych kilku dniach z tłumem ludzi
mamy jednak dosyć już towarzystwa na jakiś czas
a już najbardziej Maja, która totalnie nam się rozregulowała
słabo śpi, długo się ją usypia, często się budzi
no i nadal dziąsełka ją bolą więc i płaczu sporo

I jeszcze najważniejsza informacja tego dnia dla mnie. Maja dziś skończyła
4 miesiące

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:11   #3645
patik87
Zakorzenienie

Dobry.

Iustyna, jacieee mogę do Was dołączyć
Ja dzisiaj też matka zombiak.
Potrzebuję snu jak powietrza.

Ale humor za to lepsiejszy niż wczoraj.

Lilii za prawa autorskie do moich słów to wiesz...kasiorka leci z Ciebie. Podać nr konta?
Te zmiany za kolanami na moje oko własnie AZS, pewnie związane ze skazą.

Zmalowana ja w niedzielę kupiłąm ten estaw w zwykłej aptece w CH w Lbn, przypadkiem rzucił mi się w oczy i zapytałam ile kosztuje. Zapłaciłam 69zł.
Rzeczywiście cena super.

U Sary się wchłonął naczyniak, chociaż lekarze powiedzieli że się nie wchłonie. Miała na klacie, taki siny raczej a w środku czerwony. Został teraz taki malutki ślad, taka kropka czerwona.
Inny był ten naczyniak niż u Izy Nerolowej.

Dziewczyny konkursowe, dostałyście info? ja nie...coś przewalają...

Idę się uczyć.
Stary 2011-12-06, 11:24   #3646
zanka205
Zakorzenienie

Lena ma naczyniaka na ręce, raczej się nie powiększa a to dobrze, lekarka nam powiedziała, że raczej się wchłonie ale dużo na to czasu jest bo gdzieś do 2 lat

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:34   #3647
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki W końcu jestem Ostatnio mieliśmy gorący czas i nie miałam nawet minuty, żeby wskoczyć na wizaż

Ostatnio przewinęło się u nas multum ludzi, wszystko przez chrzciny Mai, które odbyły się w niedzielę (w końcu wygoniliśmy z niej diabełka )
od czwartku już była chrzestna Mai z mężem i małą Anią, o której pisałam wcześniej. No i przez nich mieliśmy niezły sajgon, ale powiem szczerze, że często zastanawiałam się,
kto jest dzieckiem Ania czy jej tata (uwalił nam ścianę ketchupem jak jadł pizzę, wylał colę na książki Mai itp.)

na początku trochę pomarudziła, bo na rękach było jej niewygodnie (czyt. trzeba było z nią chodzić a nie siedzieć )
ale szybko zasnęła, później budziła się za każdym razem, kiedy dzwonkami ministranci dawali czadu
że był słychać tylko "prut prut prut"
impreza w knajpie też się w sumie udała, nie było tak drętwo jak myślałam, że będzie... Bo nasze rodziny nie znają się za dobrze.

Po tych kilku dniach z tłumem ludzi
mamy jednak dosyć już towarzystwa na jakiś czas
a już najbardziej Maja, która totalnie nam się rozregulowała
słabo śpi, długo się ją usypia, często się budzi
no i nadal dziąsełka ją bolą więc i płaczu sporo

4 miesiące

za 4 miesiące.

A z tą koopką to miała wyczucie fajnie, że się wszystko udało

Zarejestrowałam nas do lekarza na 17. Może jestem przewrażliwiona ale wolę, żeby ją osłuchała pediatra. Ma taki mokry kaszelek i mega charczenie! Wole dmuchać na zimne!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:49   #3648
patik87
Zakorzenienie

Alibany dobrze zrobiłaś, u nas te same objawy zakończyły się antybiotykiem.

Cookie przypomniało mi sie: jak dostałaś umowę to zaostajeszw Kołobrzegu? jak to teraz będzie u Ciebie ?

jUż się nauczyłam, spała 15 minut.
Stary 2011-12-06, 11:50   #3649
piwnooka77
Raczkowanie

u Was tez tak ciemno? aż depresja sama człowieka dopada... chociaż nie moje dziecko bo ta się chichra na macie

a tak w ogóle to dzień dobry.

lecę nadrobić coście od rana popisały
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 11:58   #3650
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Cookie przypomniało mi sie: jak dostałaś umowę to zaostajeszw Kołobrzegu? jak to teraz będzie u Ciebie ?

jestem dzisiaj bardzo nieusatysfakcjonowana Waszą aktywnością na wątku pogoda do dupy, a tu puchy

Patik, ciągle myśle jak to rozwiązać, bo szczerze to nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.. ale nie chce tu zostać, więc jutro udam się poprosić o przeniesienie do Białegostoku, zobaczymy jak się na to zaopatrują.
Stary 2011-12-06, 11:59   #3651
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
gdzie Marina ??????
Pisała sms z nowego domu, jest zadowolona na maxa
Czekaja na podłaczenie do sieci.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:02   #3652
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że antybiotyk nie będzie jeszcze konieczny
Na domiar tego, zapisałam nas do przychodni u mnie na wsi, bo w Toruniu do której należymy, do naszej pani doktor nie ma juz na dzisiaj miejsc, jutro wyjątkowo nie przyjmuje a w czwartek dzieci zdrowe. Zaproponowali mi dzisiaj od 14.30 ustawić się w kolejkę po numerek do lekarza dyżurującego od 15. Dziekuje za takie coś!! Zadzwoniłam tu na wiosce do przychodni, bez problemu mnie zarejestrowała i nie muszę tłuc się 10km do Torunia później przez pół miasta i jeszcze koczować w kolejce! i co mi po super pani doktor, do której nie mogę się dostać!! Mam nadzieje, że ta lekarka okaże się w porządku! Prosimy o kciukasy
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:02   #3653
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Na pewno, to w czerwcu będę dobrze wyglądać. Na razie nie zamierzam się odchudzać, bo będą święta a ja uwielbiam jeść. To żadne kokietowanie. Aż żal pisać . Ale nie ma to, tamto, od stycznia się biorę za siebie
o to ja razem z Tobą zaczynma od stycznia, w kupie raźniej

nerola trzymam za Was kciuki, jesteście w dobrych rękach i lekarze chyba wiedzą co robią (choć dla mnei brzmi to złowrogo..)

karolinee gratuluję udanych chrzcin i mam tak samo, też miałabym dośc taakich tłumów, pokaż foteczki w Klubie
no i najważniejsze - gratuluję 4 miesięcy

Lila śpi, Filip spaceruje z tż-tem ,potem drzemka, a po drzemce będziemy piekli pierniczki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:07   #3654
wodaqua
Zadomowienie

Heloł, heloł!
Jak tam, Mikołaj u grzecznych dziewczynek i ich dzieciaczków był?

Wczoraj mnie nie było, bo mąż w chacie, więc puściłam się na miasto, potem mieliśmy wspólny czas

Nocka wczoraj była piękna - spała od 20 do 4, potem do 10 Wyspaliśmy się wszyscy za wszystkie czasy, dzisiaj już trochę gorzej bo od 20 do 24, potem do 3, do 6 i o 8 finito.
Pogoda u nas piękna, więc się juz wyspacerowałyśmy.
Segreguję ciuchy młodej bo obiecałam koleżance wypożyczyć

Cytat:
Cookie ja nie wydaję fortuny na zabawki, bo kupuję w większości używane. Do tego mało co Zuziak ma nowe (prawie nic). Wszystko albo kupione używane, albo dostała, albo po bracie . Nowego ma tylko oballa i gryzaczki. Wiesz, że te zabawki to tylko zapełniacz czasu i tak najważniejsza jest MAMA .

Na później też mam dla niej ciuchy, bo umówiłam się z kumpelą, która ma trzyletnią córkę, że zostawia dla mnie wszystkie ubrania. Nigdy nie chce kasy, ale zawsze jakoś jej wcisnę. Trochę mnie boli, że nie mam kasy żeby latać i kupować nowe ubrania w smyku, cocodrillo, 5-10-15, ale.... Ja jestem raczej praktyczna i żal by mi było wydać tyle kasy na coś, co dziecko ubierze kilka razy, bo zaraz wyrośnie.
U nas identyko, nawet w rozinie się z nas smieją, że zawsze coś skądś dostaniemy. Łóżeczko, pościele po chrzesniaku mamy, ciuchy notorycznie dostaję od kumpeli, szmateks też ratuje sytuację, Nowe ciuchy i zabawki Zosia ma prezentowe, a Oball jest pierwszą jaką kupiliśmy, az mi trochę wstyd. A, wózek i fotelim na nówki sztuki, się wysililiśmy
Od innej koleżanki non stop dostaje ciuchy po jej dzieciach (2l i 4 l), więc już na zaś będzie, dobrze jest być otoczonym dobrymi ludźmi, tzreba pamiętć tylko, żeby to dobro dalej przekazywać.
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a powiem wam dlaczego - maz mi juz prezent na gwiazdke dał - czytnik ebooków! matko, jakie to fajne! mam teraz prawie 1000 ksiazek (czesc byla juz w czytniku - jakies wiersze i lektury) do czytania w jednym miejscu! czytam nawet jak mala je bomoge sobie postawic i nic sie nie zwija, nei zamyka. cichutki a nie to co moj lapek-traktor... polecam!
Fajny prezent Zazdroszczę! Polecam Alex Kava - pisze thrillery, czyta się szybko i z zaciekawieniem, polecam całą jej serię od początku poczytać.
Cytat:
ooo ja też stawiam na wygodę. Może czasami nie jest wystrojona jak inne dziewczynki, ale zawsze wygodnie i czysto ubrana (no, do pierwszego ulania ).
U nas też strojne ubranka to święto, zazwyczaj jak dresiara wygląda, byle było wygodnie
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
mama mnie ochrzania,że może bym sobie cos kupiła, a nie chodzę jak dzadówa, powiedziała mi ''zainwestuj trochę w siebie"bo jak mam jakąś kasę to wszystko na dzieci wydaję
zebym ich tylko nie rozpuściła
Mnie mama też przypomina, że i ja powinnam mieć potrzeby... Ale my nauczeni wiecznie oszczędzać, liczyć pieniądze i wybierać co ważniejsze wydatki, te na mnie wydaja mi się najmniej potrzebne, ale chyb trzeba będzie to zmienić.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:08   #3655
nerola
BAN stały

Mamad dawaj dzis robimy się na fiolet

You dlaczego złowrogo?
Na szczescie to nie byle jaki szpitalek a klinika i tam maja na co dizeń z tym do czynienia,wiedza co robią.;
Choc i moge sie wycofać jak któreś badanie mnie zaniepokoi.
Chyba wole leczenie Propanololem niz skalpelem.
Znam ten lek i ja w ciazy dobrze na niego reagowałam,wyniki holtera mi sie poprawiły,no zobaczymy jak u tak małego dziecka będzie
Stary 2011-12-06, 12:27   #3656
wodaqua
Zadomowienie

Dla Ali za skończone miesiące, dla Sary i Tymka za skonczone tygodnie
Stary 2011-12-06, 12:44   #3657
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wtamy się

Kolejna przespana noc za nami

Sarenka poszła spać ok.20 i wstała razem z tatusiem o 6 rano

W nocy dałam jej 100ml soku, ale przez sen, nawet nie wyciagałam z łóżeczka.

Byłyśmy już z rana w labolatorium oddać mocz na badanie, w piątek mamy wizyte u nefrologa- prosimy już dziś o kciuki
Jeszcze podejdziemy później do gina po tabletki anty, bo do tych pierścieni nie moge sie przekonać

Gotuje pomidorówke.
zazdroszczę nocki
za wizytę

a ja dzisiaj gotuje jarzynową

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A ja w weekend eksmitowałam Tżta do Wawy by się tam wykurował, bo mega przeziębiony był, a i tak nas dopadło diabelstwo!!
no to nieźle "narozrabiał', że aż do Warszawy

życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, ale sama mam dylemat, bo mąż chce, żebym sobie kolor jakiś zrobiła, a ja;
1. nigdy nie farbowałam włosów (nie czułam potrzeby)
2. czy to do reszty nie osłabi moich włosów? Jeszcze nigdy tak mi nie leciały- mam prześwity na głowie
Ja niestety "muszę" farbować włosy bo mi siwizna wychodzi, a że jestem brunetka to szczególnie widać...

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

że był słychać tylko "prut prut prut" :
D

4 miesiące
to zły duch opuścił jej ciało
za skończone miesiące

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że antybiotyk nie będzie jeszcze konieczny
Na domiar tego, zapisałam nas do przychodni u mnie na wsi, bo w Toruniu do której należymy, do naszej pani doktor nie ma juz na dzisiaj miejsc, jutro wyjątkowo nie przyjmuje a w czwartek dzieci zdrowe. Zaproponowali mi dzisiaj od 14.30 ustawić się w kolejkę po numerek do lekarza dyżurującego od 15. Dziekuje za takie coś!! Zadzwoniłam tu na wiosce do przychodni, bez problemu mnie zarejestrowała i nie muszę tłuc się 10km do Torunia później przez pół miasta i jeszcze koczować w kolejce! i co mi po super pani doktor, do której nie mogę się dostać!! Mam nadzieje, że ta lekarka okaże się w porządku! Prosimy o kciukasy
za wizytę

i wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:47   #3658
wodaqua
Zadomowienie

I dla Radzia za 4 miesiące
Stary 2011-12-06, 12:50   #3659
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Mamad dawaj dzis robimy się na fiolet

You dlaczego złowrogo?
Na szczescie to nie byle jaki szpitalek a klinika i tam maja na co dizeń z tym do czynienia,wiedza co robią.;
Choc i moge sie wycofać jak któreś badanie mnie zaniepokoi.
Chyba wole leczenie Propanololem niz skalpelem.
Znam ten lek i ja w ciazy dobrze na niego reagowałam,wyniki holtera mi sie poprawiły,no zobaczymy jak u tak małego dziecka będzie
nerolko złowrogo w sensie że ze mnie taki boidudek i panicznie boję się szpitali i cała ta terminologia fachowa brzmi dla mnie złowieszczo
Ale na pewno jesteście w dobrych rękach i kuracja zadziała skutecznie na naczyniaki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-06, 12:55   #3660
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
nerolko złowrogo w sensie że ze mnie taki boidudek i panicznie boję się szpitali i cała ta terminologia fachowa brzmi dla mnie złowieszczo
To dlatego na porodówkę pojechałaś w ostatniej chwili?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości