|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Heloł
![]() 100 lat dla Wojtusia Nie mam dziś weny. Czekam aż Ala się obudzi i musimy iść po mleko, bo nam się skończyło
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz że nago w zimie chodizć nie będziesz to i wyrzutów nie powinnas mieć - nie kolejna tylko jedna a to co innego ja się zastanawiałam i miałam wysłać ale po przeczytaniu obwarowań to odpadam - wiadomo dlaczego Cytat:
Cytat:
przyłączamy się z Grzesiem |
|||
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas lipaaaaaaaaaaa.........
Bylismy u lekarza i gardło anginowe wiec mamy antybiotyk..... W aptece juz karte platnicza wyciagnełam bo myslalam ze znowu kupe kasy tam zostawie za 2 opakowania leku a pani do mnie 6,40 prosze wiec ![]() ![]()
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
Sto Lat dla Wojtusia Zdrówka dla chorowitków Kachula super ze rachuneczek malusi ![]() Zeberko, stwierdzilam ze zamowie te befado, nie wielka strata jak beda nie dobre i tez od dluzszego czasu uzywam kosmetykow natyralnych Ktoras z dziewczyn kupowala kiedys odzywke joiko, chyba Konspiracja albo i nie warto kupic? a ja jestem zla, napisze w k. |
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że tu prawie każdemu coś dolega, więc zdrówka wszystkim.my się na razie trzymamy zdrowi ![]() Gucia - super, że wyniki wyszły dobrze. lubię dobre wieści a i z tym szpitaslem to masakra. Jak leżałąm z mają na sali pooperacyjnej po porodzie to na całe 5 dni leżenia tylko raz przyszły posprzątać salę i to jeszcze tak po łebkach. A ja wczoraj budowę naszą pojechałam obejrzeć bo już koniec w tym roku, a ja naiwna myślałam, że uda się nam zbudować dom w parę miesięcy. w sensie zbudowany jest ale gdzie reszta pamiętacie jak Wam mówiłąm, że w tym roku się przeprowadzam?
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale że tlko 6,40 , no w szoku jestem normalnie ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- a dziękować, dziękować ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
oj pamiętam, pamiętam :P Ja już trzy lata się buduję i nie wiem kiedy skończę :P Też dziś muszę jechać bo schody kamieniarz skończył i musze je obejrzeć zanim mu kaskę dam
|
|
#669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie!!!!!!!!!!! mury to w momencie idą w górę, ale formlaności wszelkiej maści i potem wykońćzenie - to dopiero masakra
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Piotrek je sporo, ja mu musze ograniczać pyszności, bo dąłby się za słodycze i chrupki pokroić. A taki szczupły. Myśle, że ma super przemiane materii plus jego wrodzona żywiołowość. Robi kupke raz lub dwa razy dziennie
![]() Mamrotka ciężko Ci będzie narzekać na Befado- dla mnie nie mają wad:P Kosmetyki zamówiłam jakiś czas temu na zsk- hydrolat z kwiatów słodkiej pomarańczy, olejek jojoba i kwas hialuronowy, maseczke z żółtej glinki. Z wszystkiego jestem tak zadowolona(moja cera też), że chce jeszcze olejek tamanu i puder bambusowy. Minerłaki mam z Everyday minerals- 2 próbki podkładów(tyle, że te próbki są mega wydajne, jedna za ok 8zł na jakieś 2-3 miesiące). Jak ich troche zużyje chce inne kolory- bo już wiem w jakie celować, i korektor pod oczy rozświetlający(również mineralny). Jak trafie na idelany kolor podkładu to zamówie wtedy wielkie opakowanie dopiero. |
|
|
|
#672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
haj, witam Was chmurnie, bo humor mam taki, że właściwie go nie mam...
taa ciepły i ciemny... ![]() Jak impreza w przedszkolu? Ja jestem taka zła, że nie mogliśmy dzisiaj wziąść udziału ![]() Cytat:
Cytat:
Jaki to tusz? I proszę o konkrety dot. fluidów i podkładów ![]() Jak taka rewolucja, to chyba wiem gdzie byłaś, jak Cię nie było ![]() Cytat:
A lek - fakt też bylabym zaskoczona ![]() Cytat:
Była bardzo dobra, więc firmę mogę polecić.Ale ogólnie moje doświadczenia teraz są takie, że nie warto wielkiej kasy na kosmetyki do włosów wydawać, bo naprawdę są fajne rzeczy i wcale niedrogie, że o olejowaniu nie wspomnę - jeśli zainteresowana jesteś odżywką. Ja też życzę Wszystkiego co Najlepsze pięknookiemu Wojtusiowi U nas kicha na maksa... Stasiowi zeszło to niżej i ma zapalenie oskrzeli, antybiotyk cd. ![]() Ogólnie to nie wiem kto kogo teraz zaraża... ![]() Maria, a jak Kinia? Przeszło Wam już? Z fajnych rzeczy to ogłaszam defintywne odpieluchowanie Stasia - od urodzin nie było ani jednej wpadki, ale do spania to jeszcze na pewno trochę pieluch poużywamy
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tego panaaaaaaaa.... wlasnie mnie oswiecilo... tak piszecie, ze wasze maluchy ciagle choruja itd... niedawno czytalam artykul o szkarlatynie (albo jakiejs innej chorobie), ktora jest sprawka jakichs tam szczepow gronkowca, czy paciorkowca. Generalnie problem pojawia sie wtedy, gdy dziecko co rusz cos lapie i nie mozna sie tego pozbyc... Ponoc najlepiej wtedy przebadac wszystkich domownikow (chyba zrobic wymazy blon sluzowych - gardla), zeby wyeliminowac ewentualnego nosiciela i rozsiewacza ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-12-06 o 14:31 |
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
no i jeszcze zrobili nam wczoraj bilans;
Staś ma 96 cm i waży 14,7 i wzrostowo jest w wyżym centylu niż wagowo, więc widzicie te siatki są tak zrobione że pewnie dlatego mówią że 12 kg to mało...
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi poniekąd napewno tez buszowanie w poszukiwaniu kosmetyków mnie wciągneło. Poczułam się lepiej poprostu...
Tusz dla mnie ideał to : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra.html&next=1 Podkłady takie: http://everydaycosmetics.pl/podklady.html Ja zamawiałam z seii matte, bo takie bardziej do cery mieszanej. Najlepiej kryją intensive, ale czytałam, że mogą niektórych wysuszać, że są lepsze do tłustej cery to nie zaryzykowałam. Zostaje przy matte, bo mi spasowało ![]() Aż sprawiłam sobie pędzel flat top specjalnie do podkładów mineralnych, bo moim zwykłym ciężko mi się nakładało, a tym idealnie. Szokujące jest napewno to, że nie trzeba dużo proszku wysypać do wykonania makijażu... Na zdjęciowym w K wkelej Ci fotki cery pomazianej minerałkami i rzęs. Pochwale się od razu fryzurką:F |
|
|
|
#676 | |||
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka - a leki faktyczni mało
Cytat:
Cytat:
ale muszę się pochwalić bo juz 4 dzień walczymy ze smoczkiem i jest tylko do spania - mały już ze spokojem jak na siebie przyjmuje fakt chodzenia w dzień bez smoczka - ciesze się bo może teraz zacznie mówić Cytat:
więc nie wiem jak to jest - ale faktem jest ze jak go się pozbyłam to i nie choruję prawie |
|||
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Konspi gratuluje odpieluchowania!!!!
Madzia Piotrek siada chętnie, wczoraj nawet zaczął siusiać na chodnik w wc i szybko sie powstrzymał i wtedy wsadziłam go na muszle to dokończył. Ale ogólnie daleka droga przed nami... Ale satram się. Motywują mnie znajomi, których syn już dawno w dzień lata bez pieluchy... Piotruś u nich zrobił duży postęp z ta kupcią co sam zdjął pampersa, usiadł na nocniku i zrobił... |
|
|
|
#678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: za prawie odsmoczkowanie,moj Mati tez do spania uzywa tylko w dzien juz nie chce
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula nie pamiętam
Fryzure niedawno zmieniłam- miałam odrośniętego boba i wisiały mi już takie strąki z przodu. Pod czapką to już żałośnie wyglądało ,to jadąc na zakupy zachaczyłam o fryzjera. Zazwyczak obcina mnie chrzestna Piotrusia, ale teraz nie ma czasu, a na urodzinach i świętach chce się dobrze czuć i ładnie wyglądać
|
|
|
|
#680 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak chcesz to mam nieuzywany olej konopny tyle ze wazny do konca grudnia chyba, mam tez tamanu uzywany ale na probe starczy i moge ci odsypke puderku bambusowego zrobic, mam go z biochemii urody i chyba mi do konca zycia starczy oczywiscie wszystko za free ![]() Cytat:
moze kupie na all miniatury joico Zdrowka dla Stasia i za odpieluchowanie Cytat:
moja ma 92 i w przychodni mowili ze za wysoka jest zawsze znajda powod zeby sie czepnac ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#681 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Popieram... ![]() ![]() Ale doszlam do pewnego wniosku...ogladalam te z limitowanki na zywo i kulki maja piekne kolory - roz, brzoskwinia, perlowe i srebrne...i mysle, ze je kupie i po prostu wyciagne te srebrne, ktore daja polysk i bedzie suuuuuper! Sama zobacz jakie ladne sa Cytat:
Wspaniale, ze wyniki ok Za chwilke mala Lily znow nas odwiedzi... ![]() No troche.... ![]() Cytat:
Samo zycie... ![]() Konspi, mam dla ciebie fotki ktore oddaja w pelni odcienie kulek...i sama zobacz na nr 2...ladny.... beige.jpg 02 Teint Beige A tu masz nr 1 teint rose.jpg Teint Rose Cytat:
Bardzo fajnie bylo Cytat:
Wspolczuje z calego serca... Cytat:
Graaaaaatki!! ![]() Cytat:
dla Stasia! Cytat:
Jak ja nie lubie nakladania podkladu pedzlem odkad mam moje jajko BB, nie wyobrazam sobie uzywac czegos innego...W ogole jestem tak "rozpieszczona" podkladem, ktorego od ostatniego czasu uzywam, ze zaden inny nie mu nie dorownuje...wszystkie inne wydaja mi sie byc widoczne na twarzy, tylko ten idealnie stapia sie ze skora i jeszcze dodatkowo ja pielegnuje...czego chciec wiecej...?
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wreszcie po pracy........ dzis był u nas Mikołaj w przedszkolu i dzieci były tak rozbrykane i rozwrzeszczane że ciężko było nad nimi zapanować ![]() Nawet mi Mikołaj przynióśł prezent Sto lat dla Wojtusia
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina, a czym nakładasz ten podkład? Nie czaje
. Ja zaś pokochałam nakładanie pędzlem, bo wcześniej miałam gąbki, albo palce:PMinerały mają to do siebie, że się również wtapiają w cere- poprawiają jej wygląd bez maski na twarzy. Nie zatykają porów. Nigdy nie lubiłam pudrów, fluidów. Używałam 2 razy w roku. Nie lubie czuć czegoś na twarzy, ani efektu maski. Przyznaje, że mnie te meteoryty ciekawią- chyba to działa na tej samej zasadzie- makijaż naturalny. |
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
to co tylko ja tu jestem uzywająca tylko kremu do twarzy?i targowego tuszu do rzęs?poważnie?
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Kachula no to tyle w aptece można zostawiać ![]() Pietrusia oj pewnie się działo a Ty pewnie padnięta ![]() asynastra uroki budowy ale ważne że się buduje ![]() konspi oj to was też dopadło choróbsko
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja w kosmetyczce mam kredke,tusz,jakis podklad(ktory kiedys mi kuzynka podarowała ale go nie uzywałam nigdy)i kilka innych malusich rzeczy bo ogolnie nie lubie sie malowac za bardzo i to o czym dziewczyny pisza to dla mnie czarna magia Tak jak Gucia pisala przydał by sie podstawowy kurs wizazu ![]()
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja z mojego poki co jestem niezadowolona... uczucie jest ok, ale wyglada jakby byl sztuczny na twarzy ![]() teraz zamowilam sobie jeden Avona i jeden AA (testowany na atopikach ) i zobaczymyi co to jest ot jajko BB? ![]() A te limitowane meteoryty faktycznie maja ladne kolorki ja poki co ostatnio troche zaczelam testowac i za rada Kareniny poszperam troche w necie, moze jakies fajne rady poznajduje
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-12-06 o 17:19 |
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś lenia ......................... a do pracy jak mi sie nie chce jutro iść
|
#690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pochwal sie, co dostalas? ![]() Cytat:
Makijaz nakladam Beauty Blenderem zwanym popularnie jajem, bo wyglada dokladnie jak rozowe jajko... jajko.jpg Mineraly sa rozne i roznie reaguje na nie skora... co do zatykania porow to super, ze u ciebie nie zatkaly, ale znam sporo innych przypadkow... ![]() Co do meteorytow to one tylko (i AZ ) rozswietlaja twarz, zmiekczaja rysy jednym slowem - daja efekt fotoszopu... Cytat:
A jaki to podklad?? ![]() Ja uzywam wlasciwie nie podkladu tylko azjatyckiego bb cream czyli podkladu polaczonego z kremem, posiadajacego wlasciwosci pielegnujace plus filter SPF +30... Krycie bb cream nie jest ekstremalne, ale dla mnie wystarcza w zupelnosci. Daje efekt pieknej wypoczetej (nawet jak taka nie jest) skory, zupelnie go nie widac, poprawia koloryt itp. Chroni, wygladza, rozjasnia skore... Wiecej mozna poczytac tutaj: http://www.squidoo.com/b-b-cream W tej chwili uzywam Skin 79 the Oriental Gold Plus BB Cream, ale czekam na zamowiony Missha Real Signature Wrinkle Filler... ![]() Po przemyciu twarzy micelkiem, nie uzywam juz kremu tylko nakladam najpierw serum ryzowe a na to bb cream... ![]() Prosze bardzo http://www.beautyblender.net/ Nooooo....Naprawde mysle, ze po wyciagnieciu srebrnych kulek bedzie piekny efekt... Cytat:
Polecam blogi o tematyce kosmetycznej...jak bedziesz miala ochote i czas to moge podrzucic kilka, ktore lubie i ktorych zawartosc jest naprawde ineteresujaca... ![]() Malz na lokacji sluzbowej a ja wcielam wlasnie goooore pesto i popijam winkiem... ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

i tez od dluzszego czasu uzywam kosmetykow natyralnych
warto kupic?
a i z tym szpitaslem to masakra. Jak leżałąm z mają na sali pooperacyjnej po porodzie to na całe 5 dni leżenia tylko raz przyszły posprzątać salę i to jeszcze tak po łebkach. 

dla tego pana
klask i: za prawie odsmoczkowanie,moj Mati tez do spania uzywa tylko w dzien juz nie chce