|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Nawojka tylko lokówki nie zapomnij gdybyś chciała sobie loczki zrobić :P
|
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
Podoba mi się jedynie ta czarna. Tż też widział i mówi, że czarna jest bardzo fajna - ciekawe czy chodzi o samą sukienkę
hihihihi---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Ma, ma tylko nie chciało mi się już do zdjęć zakładać go
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie chyba tą czarną sobie uszyje, tzn mama mi uszyję bo sie zaproponowała.
Właśnie puszczam dzidkowi Vivaldiego ![]() Agatek chciałam zrobić tak jak poradziłaś, chodzi o ten strój Mikołaja. Wzięłam kąpiel, wziełam się za golenie nóg i po pierwszej zrezygnowałam bo zmęczyłam się jak głupia. Więc teraz sapie i mam dwie różne nogi , coś czuje że M. będzie miał ze mnie ubaw. |
|
|
|
#1867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli po porodzie powinnam dostać zastrzyk ?
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Aha
bo już pomyślałam jak Ty będziesz zakupy robić i gdzie je wrzucisz. Wózeczek spoko, ładny. Przyjemny dla oka. Zgrabny. Nie skrzypi?? Koła ma proste??Chodzi mi o te tylnie czy się nie "rozkraczyły" na boki? Cena super. Prawie darmo.
|
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Was nadrobic to ja pierdziu!!!
Ananke wspolczuje dolegliwosci;/ Kamciurka zrowka dla tzta bedzue dobrze![]() my bylismy u dzieci z prezentami i wlasnie wrocilismy zjadlam kolacje i jak zwykle ide na seriale i spac.. a jutro znowy 10str do nadrobienia banoc
|
#1872 |
|
Rozeznanie
|
Wózek nie skrzypi, kółka nie rozlaźnięte, czysty. Stelaż jest deczko porysowany, ale to normalne kiedy używany. Tylko mam problem ciągle z tym złożeniem stelaża. Próbowałam znaleźć w sieci nawet instrukcję i nic. Jakaś chyba niepełnosprytna się zrobiłam :/
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie podoba ta pierwsza
|
|
#1874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dasz sobie rade Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaczynam się martwić
Moje dziecię stało się mniej aktywne, duuuużo śpi, rano to chyba nie było nawet 10 ruchów i się zamartwiam... zjadłam teraz i go szturcham to jaśnie pan/pani się poruszył/a i głaszczę brzuch to się rusza, ale sam od siebie niet... czy takie ruchy się liczą? Jak zmuszam do tego dziecko?? ![]() Naliczyłam około 9, ale przy mojej pomocy, bo go smyram po girach i szuram ręką po brzuchu co by nie zasnęło
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem. Dzidziol jest dziś mało aktywny
poczekam do 22 bo wtedy najbardziej się rusza a jeśli będzie cicho to zacznę panikować .
|
|
|
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeszkadzało mi to, bo każdy powinien o siebie dbać, wtedy lepiej się taka osoba czuje ![]() Zoska i będziesz marzyła, żeby się troszkę 'poruszać' a nie non stop z dzieckiem na cycu- takie moje spostrzeżenia, bo ostatnimi czasy byłam bardzo często odwiedzać znajome także widziałam jak to wygląda. Jeszcze będziesz marzyła o tym, żeby zostawić dzidzi pod opiekę mamy/tżta żeby spokojnie się wykąpać i się 'zrelaksować' Cytat:
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to chyba normalne
|
|
|
|
|
#1879 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko nie panikować czubasek , spokojnie, popukaj w brzuś, pewnie śpi
|
|
#1880 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Cytat:
|
|
#1881 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że to Ty pisałaś o tej Bawarii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatecznie kupiliśmy Coneco V4, który jest poprawioną wersją V3. Udało się trafić na wyprzedaż za 550 zł ![]() W sklepie pytaliśmy jak w praktyce było z tym V3, to ponoć masa reklamacji, bo odpadały kółka w czasie jazdy itp. no i generalnie niektóre wózki wracały po kilka razy ![]() _________________________ _____ Hi ![]() Właśnie wróciliśmy z Kościoła, mąż poleciał dalej na siatkę... Brrr... zimno i to było moje ostatnie wyjście w ładnym płaszczu, bo teraz jedynie fioletowy namiocik na mnie pasuje ![]() łóżeczko i przewijak już pomalowane kupiliśmy jakąś super lakiero-bejcę, co w ogóle nie śmierdzi, wyschło w 2 godziny i pięknie pokryło, a kolorek jest prawie identyczny jak nasza sypialniaJutro robimy przemeblowanie w sypialni, bo póki co łóżeczko stoi w kuchni, a przewijak na werandzie
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam... dziękuję Wam dziewczynki każdej z osobna za dobre słowa
przepraszam, ale nie będę cytować, zaraz ponadrabiam co tam naskrobałyście jest troszkę lepiej, dostał masę kroplówek, magnez, potas, rozkurczowe na ból brzucha, nawodnili go i nawet wstał z łóżka i poszliśmy do toalety, bo wczęśniej dziewczynki naprawdę ja bylam przerażona, jak zadzwoniłam do niego to on nawet nie kontaktował gdzie jest... nie miał siły mówić jak byłam u niego, normalnie stracha mi napędził... mam nadzieję, ze te badania wyjdą dobre, a te powiększone naczynie to może od uderzenia w głowę... raczej wszystko wskazuje, że te ogórki mu tak stanęły na żołądku, odwodnił się i stąd te omdlenia. Jak on mi to opowiadał, to aż miałam ciarki, teraz dopiero mógł mi wszystko w miarę powiedzieć, na IP odsyłali go oczywiście do rejonu, ale jak im tam zemdlał i spadł z wózka jeszcze to zaraz migiem go wzięli na tomograf, bo obawiali się, że to jakiś uraz głowy po tym wypadnięciu z auta... ech padnięta jestem strasznie poczytam i idę spać... jutro mam wizytę i gina i też się boję, czy wszystko ok, zwłaszcza z szyjką i czy dzidziol się dobrze rozwija...
|
|
|
|
#1883 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- wszystko napewno będzie dobrze ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- a co to suszarki to ja jak leżalam 5 dni w szpitalu cos koło 25 tygodnia to też myłam włosy i suszyłam - odrazu lepiej się czułam. ja robiłam czarną kreskę na dolnej powiece bo tak robię zawsze ale leżała zemną dziewczyna która pudrowała buzię bo pewnie jest tak lepiej było ![]() to już sprawa indywidualna- co kto lubi
|
||
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Co do prostownicy/suszarki itp. do szpitala, to ja rzadko używam takowych chociaż prostownicy powinnam po każdym myciu
, ale do porodu to już raczej będę miała takiej długości, żeby zrobić kitkę![]() Pewnie jedyne co wezmę, to szczotka i odżywka z jedwabiem Właśnie włączyłam pranie, miałam to zrobić godzinę temu, ale zapomniałam
|
#1885 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Nie nadążam za wami.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kamciurka z TŻ-em z pewnością będzie dobrze. W weekend byliśmy z mężem na imieninach jego siostry i co? I znów usłyszałam jaką to piękną, pulchną, okrąglutką i pełną mam twarz. Oczywiście do teściowej |
||||||||
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Kamciutka z tego co piszesz to sytuacja już się polepsza...uff....na pewno i tak sie martwisz....musi być dobrze
za jutrzejszą wizytę. Ewula dla Ciebie równiez ![]() Cytat:
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki położyłam się na boczku i dzieciak zaczął sam się ruszać z łaski swojej, jest narazie koło 5-6 ruchów, także chyba u niego szafa gra...
![]() Wiem też, że w tych tyg mało ma miejsca już na disco i mniej ruchliwy- ale on śpioch jest i czasami 10 h zero odzewu dziś o 9 poszłam siku i co? Nie ocknął się nawet, a zawsze sapał się, a teraz niet jak go teraz ruszałam to 5 ruchów i kima także leniwy chyba po matce... chyba się urodzi w niedzielę, po mamusi, będzie nas więcej w domu przynajmniej hihi ![]() oj to nie ja a były jeszcze jakieś inne smaki piwka?? malinowy?? za jabłkowym nie przepadam ![]() kamciurka to się na mdlał chłopak chyba za wszystkie czasy
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek mój miał taką leniwą niedzielę i poniedziałek, co się namartwiłam to moje, ale dziś jak mi sprzedał kopów pod rząd i ile się nagimnastykował to głowa mała. A potem pewnie znowu będzie leniuszek.
|
|
|
|
#1889 | ||||||||||
|
BAN stały
|
Czy wy w ogóle czytacie co ja piszę? Chyba moje posty są pomijane a potem pytanie np. o przeciwciała albo zasypkę + krem
. Napisałam wczoraj w żadnym wypadku nie stosować zasypki+kremu![]() Cytat:
Cytat:
![]() "W pielęgnacji i leczeniu brodawek sutkowych matek karmiących - nakładać Bepanthen maść na brodawki po każdym karmieniu piersią, przy czym nie jest wymagane mycie brodawek przed karmieniem. W przypadku otarć i pęknięć skóry - nakładać Bepanthen maść raz lub kilka razy dziennie w zależności od potrzeb" źródło: klik Cytat:
Cytat:
sama bym jej taką krzywdę chętnie zrobiła żeby jej z pipy krew się polała i powiedziała że to dla jej dobraCytat:
Cytat:
Cytat:
za kretyńkie i nieodpowiedzialne zachowanie. Jak mógl samochodem w takim stanie jechać . Kochana trzymam kciuki za wizytę u gina i żeby tż wyniki były ok i szybko wrócił do domu.Wszystkie super Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja suszarki do szpitala nie biorę bo wytrzymam 1 dobę bez mycia głowy . Wezmę gumkę do włosów i bedzie git
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-06 o 21:21 |
||||||||||
|
|
|
#1890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam lenia, mąż już jedzie. Najwyżej wezmie mnie taką niedokończona. Cytat:
Cytat:
Ja leżałam w 20 tygodniu i mylam normalnie głowę, suszyłam a jak miał ktos przyjechac i nie bolało mnie nic to nawet się podmalowałam delikatnie. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-12-06 o 21:23 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

hihihihi
buuuuuuuuuuu mam gbs dodatni (tzn w pochwie ujemny ale w odbycie dodatni cholera jasna... w czwartek wizyta to zobacze co gin powie bo od razu mi antybiogram zrobili....wrażliwy na sporo antybiotyków wiec moze sie pozbede

za wizyte!
Czyli po porodzie powinnam dostać zastrzyk ?

poczekam do 22 bo wtedy najbardziej się rusza a jeśli będzie cicho to zacznę panikować .
Gabrysia - 09.02.2012 

poczekam do jutra max i zgłaszam sprawę do allegro jak pisałam, bo ze sprzedawcą kontakt słaby a czekam ponad 3 tygodnie na przesyłkę z warszawy 

chyba się urodzi w niedzielę, po mamusi, będzie nas więcej w domu przynajmniej hihi
to się na mdlał chłopak chyba za wszystkie czasy