|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
. Ja tez mam grudki w lewej, tej po 2 zastojach. Co prawda dziś jest troche lepiej i widzę, że wszystko schodzi po karmieniu, ale przez weekend było kiepsko .Widzę, że chcesz przejść na mm? dla synka, pięknie pospałCytat:
Cytat:
Cytat:
za ortopedęCytat:
|
||||||
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo ![]()
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
brawo dla Ciebie i Caltei za wagi chłopczyków!!!!
Danika dzięki podjadę dziś po coś do apteki, bo jak tak jeszcze pokarmię z pół roku to nic ze mnie nie zostanie :/
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-12-07 o 11:35 |
|
|
|
#2825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może na wiosnę. Fajnie by było A skąd dokładniej jesteście? Zazdroszcze wagi ![]() Ładnie pospaliście Indygo to śmigaj dziołszka póki was nie zasypało ![]() za szczepienieend de łiner isssss ![]() Mój Kwilonek ma stany lękowe jakieś budzi się z płaczem, przes sen popłakuje, ciągnie butle i też poplakuje ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Celtea ![]()
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z pszczyny jest moja najlepsza kumpela ze studiów i czesto u niej bywałam jak jeszcze studiowałysmy i potem jeszcze na weselubiedny kwilonek - moze to skok mu sie zaczyna
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty mnie skokiem nie strasz - dopiero co z jednego się otrząsnełam W piątek będzie 10 tygodni, to teraz powinno słońce nad nim wisieć - wg tej tabelki ![]() Może baki go straszą Zbieram się na spacer - póki pogoda względna. Trzeba mleko zakupić bo jak się skończy, to mnie w całości zeżre ten łasuch ![]() Acha. Pytanie jeszcze do mamusiek karmiących mm: Załóżmy, że trzymam się tych przerw 3h. Ale w ciągu doby wychodzi mi więcej porcji niż powinien zjeść, czyli przekracza tą swoją dzienna dawkę, to bardzo źle? No bo nie chcę go utuczyć.
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Danika, grunt, że rodzinka wyspana
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, cotkowe mleko daje rade
![]() Cytat:
|
|
|
#2830 |
|
KWC
|
Caltea, Cotka, Indygo -
za przepiękny przyrost ciałka. Eryk waży 5600, ale przez ostatnie dwa dni (mamy wagę w domu) nie przybrał ani deko a jadł bardzo ładnie, do dna. Daję mu 120ml jednorazowo i w związku z tym mam pytanie do wrześniówek karmiących tylko mm - ile Wasze maluchy pożerają przy jednym posiedzeniu? Może ja dzieciaka głodzę??I jeszcze w związku z pochwaleniem się przez Cotynato grzechotką dla małego Filipa mam pytanie do innych mam - Wasze dzieci interesują się już grzechotkami? Eryk ma 3, ale wszystkie ma w nosie. Na macie edukacyjnej lezy chętnie, ale nie zauważylam żeby się jakoś specjalnie interesował tymi gadżetami na niej. |
|
|
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
wyszłam z wprawy i ciężko się wbić w odpisywanie
![]() lulla chyba Ty pisałaś o czyszczeniu siuśka... kurcze mi pediatra tutaj też kazał czyścić, tam nie kazali i sama nie wiem co robić. stwierdziłam, że raz na jakiś czas tylko będę. a czemu się robi, cytat mojego pediatry: bo zbiera się wydzielina a to siedlisko bakterii ![]() brawa za przyrost wagowy ![]() mój też już ma 5800 ![]() i z wczoraj, bo zapomniałam śliczne foteczki lulli i dzisiaj aa2 rosną nam przystojniaczki ![]() spray wychodzi na to, ze przy Tobie to ja głodzę mojego hehe bo on 120ml to tylko w nocy wypija. w ciągu dnia po 90, ale za to częściej, na pewno nie głodzisz - bez obaw
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do grzechotek Stasiek interesuje się grzechotkami, np zabawkami przypięttymi do pałąka w leżaczku, próbuje je chwytać, tak nie wpładnie jeszcze , jak przybiże buzie moją do niego to próbuje ręką dotkąć mnie ![]() spray ale zauważ że kilka dni różnicy a dziecko jest inne, między naszymi dziećmi jest prawie 3 tyg róznicy, a mój zaczął chwytać jakiś tydzień temu
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
hej sexi mamusie
Marceli dziekuje za komplementy co do pisiorka to padło pytanie po co odciaga sie skórke a wiec po to zeby dziurka nie zarosła bo jak zarośnie to potem jest problem, jak sie naciaga to musi wyjsc pisiorek
|
|
|
|
#2834 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może jakieś zdjecie dla cioć![]() Cytat:
a zakupCytat:
za wagę i za piękne spanie to dzisiaj spóźnienie było ![]() [QUOTE=Caltea;30928129 Wczoraj wreszcie ważyłam moje dziecko. Miesiąc temu Leoś ważył 5150 a teraz 5820. Przybrał prawie 700g i lekarka obliczyła, że właśnie tyle powinien przybierać miesięcznie. Z jakiegoś przelicznika wyszło jej, że biorąc pod uwagę najniższą wagę po porodzie, L. powinien teraz ważyć 5200. Chciała nam ograniczyć mm , ale jak się dowiedziała, że mały jest tylko na piersi, to zrezygnowała z ograniczeń . Acha i obwód główki na prawie 2,5 miesiąca to u nas 39cm (przyrost o 4 cm od porodu). A za 2 tyg. szczepienie, to znowu porównam wagę.[/QUOTE] za piękna wagę LeonkaA co do karmienia to ja już kochana prawie miesiąc karmię tylko mm, na poczatku było wszystko ok, ale pewnie nagromadziło się tego mleka i się zrobiła jedna wielka gruda. I to oczywiście ta sama pierś co wcześniej Cytat:
i ładnie rośnie[ pięknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może ja się w drugą strone powinnam martwić ale co zrobić jak dam mu mniej to ryczy bo głodny![]() A my o 13tej wróciliśmy ze spacerku a mały nadal śpi w wózku przy uchylonym oknie przespał już godzinę picia mleka a matka szybko obiad zdążyła zrobić i czeka az się synus obudzi Swoją droga to dobrze, że dziś wcześniej wyszliśmy bo było piękne słońce a teraz się chmurzy i zaraz pewnie będzie padać
|
|
|
#2835 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy bo zacząl padać śnieżyk a nie miałam folii
![]() Pierwszy raz wlożyłam go w kombinezonku do łóżeczka i otworzyłam okno. Teraz biegam co chwile sprawdzac czy mu nie zimno Spi od 5 minut. Nie jest źle ![]() P.S. Broń Boże nie chwalić! Cytat:
Taaa zobaczył..mamusię po przebudzeniu ![]() A tak serio, to może być...dzisiaj oglądał kaczora tasiora na polsacie ![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie Agnieszka konik ekstra. Stefek ma go zawsze koło siebie. Dzięki za pomysł ![]() Cytat:
No i tylko podczas kąpieli.Ochooo przebudził się, ale zaaplikowalam mu smoka i kima dalej
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niunia interesuje się zabaweczkami, grzechotkami, najbardziej grającymi. np nie spuszcza z oczu takich kluczyków kolorowych co w lidlu kupiłam. wczoraj od mikołaja dostała takiego świetlika grającego i tez zachwycona http://www.google.pl/imgres?q=anek+s...:0&tx=35&ty=80 próbuje łapać, ale na razie jest zachwycana bo jak kopie nóziami w leżaczku to zabawki fikają
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mleka je już z 5 miarek..schodzi nam to mleko, że chyba poszukam hurtowni...
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ja przecieram po wierzchu, ale boje się coś grzebać TAM.
|
|
|
|
#2839 |
|
KWC
|
ale uroczy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=iFwmUllLcR4
|
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Ja ze spiacym Adaskiem na reku wiec sorki za brak pl ![]() MalgosiaM<8 dzieki za odp dotyczace spania, sorki, ze tak cie tym mecze , bo juz kiedys pytalam A Małgosia u Ciebie tzn u Stasia już idą ząbki?![]() no nieźle![]() Dzięki Indygo i Agnieszko za odp dotycz terminu bioderek Lulla ale śliczny śmieszek z Mikiego Aa2 a Marcelek jaki spokojny u Mikołaja a druga fota superKapka ja pisałam,, ze moj nerwusek nie chce lezec na brzuszku, u mnie na klacie tez nie, ani u tz ![]() Archi współczuję problemow z piersią A chcialam sie pochwalic, ze wczoraj Adas dostał od babci biedronkę z Biedronki ![]() odłożyłam z rąk Adasia do wózka i już się wybudza, a u mnie spał jak kamień, ehhh , a chciałąm Wam w końcu porządnie poodpisywać, a tu lipa, może wpadnę wieczorkiem, bo pewnie już mój pieronek żadnych drzemek nie będzie przewidywał![]() A i jak pisałyście o noszeniu to mój też tylko w pionie toleruje i to przodem tzn pleckami do mojego brzucha, nie wiem czy zroumiale napisałąm i tez trzeba chodzić bo jak się siądzie do zaraz się zaczyna denerwowac i krzyczećA co do pisiorków, to mi już w szpitalu położna kazała delikatnie odciągać skórkę i przemywać, bo mówiła, że tam się szybko bakterie zbierają, więc tak robię przy kąpieli co dzień i przy przewijaniu, ale nie zawsze, jalk mi się przypomni ![]() No już nic nie popiszę bo już porządny zaczyna alarm włączać ten mój Adanio Miło było, walnęłam elaborat i znikam ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- A i miałam jeszcze do Spray pytanie. Kiedyś pisałaś,że masz nawilżacz powietrza, napisz mi jak często i na jak długo właczacie? Bo ja mam teraz zamiar kupić i się chcę zorientować jak to trzeba używać
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez si ebałam i dlatego ze od poczatku nie robiłam to teraz na pewno bedzie miał troche pekniete, juz wczoraj jak mu naciagła to pokazała sie krew, no ale wole teraz, kolezanka opowiadała mi jak poszła jak jej syn miał prawie 2 lata i chirurg mu ta skórę ściągnoł to ponoc masakra była, na drugoi dzien ponoc cały pisiorek mocno spuchł itd jak opowiadała tak od tej pory codziennie mu to robie i to nawet nie przy kapieli tylk ojak np sciagam pieluche i on jest w miare spokojny to mu tam pare razy to naciagam -dzis jeszcze jest toi przede mna
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ktoś jeszcze to robi? |
|
|
|
|
#2843 | |||
|
Zakorzenienie
|
właśnie....
Cytat:
Cytat:
Cytat:
także co lekarz to co innego..
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
moj zegareczek kochany. rowno 14.30 pobudka i butla
teraz na rekach odpoczywa
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez uciekałysmy ale przed deszczem. Fuj! Indygo moja tez odkryła ze jak kopie to lezaczek sie buja i hipki sie ruszają jeszcze jej tam zawiesiłam taką grającą myszkę i tak fajnie czasem nawija do tych zabawek i sie cieszy
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tutaj kazał robić, w irl nie dotykać do roku... każdy mówi coś innego, a ty bądź tu teraz mądra ja póki co zrobiłam raz, nawet nie wiecie jakiego stracha przed tym miałam...
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
aleeeeee piszecie
a mały taki dziś absorbujący że nie idzie nadrobić :Pbardzo się z Filipkiem "cieszymy" że babcia męża wygrała konkurs na najbardziej upierdliwą babcię jak jesteśmy oboje z mężem w domu i ona dzwoni to on mi obiecuje masaż albo kolację żebym odebrała :P ale ja mu tak samo hehe ![]() dziewczyny bierzecie tabletki anty CERAZETTE?? a jak tak to jak się po nich czujecie, jakieś dolegliwości czy coś??
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Aiszka widze cie
co tam u was? jak sobie radzicie? jak twój nastrój? |
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Że mi sąsiad pukał to jedno ale boję się żeby na policje ktoś nie zadzwonił ![]()
|
|
#2850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakbym nie daj Boże zaszła w ciąże? To ja się dowiem skoro okresu miałoby nie być? Może jak koleżanka Małgosi z sali w 30 tc ![]() No i pięknie przybiera ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to opijamy zwycięstwo ![]() Cerazette mają ten sam skład co Azalia. Acelinka i Caltea pisały, że czują się po nich ok. Ja wykupiłam Azalie, ale nadal się waham czy brać, bo niby piszą, żedo 0.05 mg na kg dziecka może czegoś tam przenikać ... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

porobiły mi się mega grudki, znowu mam gorączkę, boli mnie głowa i wogóle jestem jakaś do duupy
. Ja tez mam grudki w lewej, tej po 2 zastojach. Co prawda dziś jest troche lepiej i widzę, że wszystko schodzi po karmieniu, ale przez weekend było kiepsko
.Widzę, że chcesz przejść na mm?
dla synka, pięknie pospał
Cieszyłam się, bo spokojnie sobie śniadanie zrobiłam, za to potem to się oczywiście "zemściło". Bo cały dzień mi nie mogła usnąć, marudziła. Dopiero jakieś pół godz temu padła...
za ortopedę

twoja babcia pobiła upierdliwością moją 

to opijamy zwycięstwo