Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 11:53   #2161
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Gonisz nas kochana
staram się, staram
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
I UWAGA...UWAGA Dostalam dzis maila z salonu w NL, tam gdzie przymierzalam pierwsza sukienke, i pani mi napisala ze w drodze wyjatku sprzeda mi te sukienke za 1000Euro JUUUUUUPI
świetna wiadomość
Stary 2011-12-07, 11:54   #2162
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
no chyba, że tak, ale wtedy gdybym chciała 2-3 próbki to mam wysyłkę liczoną razy 2-3
Najlepiej jakbys do nich napisala zapytanie... wklej pozniej fotki tych zaproszen co Ci poprzychodzily my sie jeszcze nie 100% nie zdecydowalismy na jakies...
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:54   #2163
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

My 14 Wolałabym później bo mój tż jest mało taneczny i chcielibyśmy jak najmniej czasu na to poświęcić, więc wiesz krótsze wesele mniej tańczenia, ale z drugiej strony wszyscy mówią, że własne wesele mija tak szybko, że nawet się nie obejrzymy a już będzie po. Ja właśnie bardzo chciałam mieć o 16 no ale cóż, może być ta 14.
Stary 2011-12-07, 11:55   #2164
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
aha
no bo ja zazwyczaj sie z takim systemem spotykałam dlatego sie zdziwiłam, bo to jednak taniej wychodzi jak dla próbek jest ustalona osobna, stała cena
zwykle dla 1-5szt, czasami 1-10szt była właśnie niższa cena wysyłki

"całkowity koszt 1 próbki to 5zł" jednak niewiele mi mówi, a nie podobały mi się aż tak bardzo, żeby dopytywać

Nakupiłam próbek za 60zł teraz pozostaje czekać, chociaż nic mnie jakoś szczególnie nie powaliło

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Najlepiej jakbys do nich napisala zapytanie... wklej pozniej fotki tych zaproszen co Ci poprzychodzily my sie jeszcze nie 100% nie zdecydowalismy na jakies...
pewnie
zamówiłam w sumie z 5 czy 6 różnych aukcji, zrobie zdjecia jak tylko przyjdą
Stary 2011-12-07, 11:55   #2165
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ty nam tu nie machaj tylko bizu pokazuj!!!
Mam jedno zdjęcie w telefonie.. w 10% nie oddaje piękności tego zestawu...

Musisz poczekac do wieczora jak będe w domku...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 11:55   #2166
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
I UWAGA...UWAGA Dostalam dzis maila z salonu w NL, tam gdzie przymierzalam pierwsza sukienke, i pani mi napisala ze w drodze wyjatku sprzeda mi te sukienke za 1000Euro JUUUUUUPI
Ale sie ciesze normalnie, nie macie pojecia. No i teraz widac jak oni kase z ludzi zdzieraja, wyjsciowa cene tej sukienki byla u nich 1400e, juz nie wspomne ze w drugim salnie pani powiedziala ze ta suknia u niej kosztuje 1600???? Powariowali wszyscy W piatek jade podpisac umowe i wpacic zaliczke
super
Stary 2011-12-07, 12:00   #2167
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
zwykle dla 1-5szt, czasami 1-10szt była właśnie niższa cena wysyłki

"całkowity koszt 1 próbki to 5zł" jednak niewiele mi mówi, a nie podobały mi się aż tak bardzo, żeby dopytywać
no fakt, ten komunikat nie był zbyt jasny nie wiadomo czy chodzi o jedną sztukę, czy o jedną kopertę z próbkami

Cytat:

Nakupiłam próbek za 60zł teraz pozostaje czekać, chociaż nic mnie jakoś szczególnie nie powaliło
wariatka
przypomniało mi się przy okazji o tym pomyśle żeby zrobić bazę zaproszeń z Allegro... myślę ze trzeba by to zrobić, bo tak naprawdę już większość z nas ma jakieś próbki i może się wypowiedzieć, wkleić zdjęcia bez sensu ciągle od tych samych sprzedawców próbki zamawiać
Jak się zbiorę w sobie to obfotografuję moje próbki

Marylko gratuluję

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2011-12-07 o 12:01
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:04   #2168
kindziulindzia
Zakorzenienie

marylko gratuluję

zgadzam się odnośnie tej bazy zaproszeń bo wydaliśmy już na to ponad 50zł

evoonia za 1 z przodu
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:09   #2169
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
no fakt, ten komunikat nie był zbyt jasny nie wiadomo czy chodzi o jedną sztukę, czy o jedną kopertę z próbkami

wariatka
przypomniało mi się przy okazji o tym pomyśle żeby zrobić bazę zaproszeń z Allegro... myślę ze trzeba by to zrobić, bo tak naprawdę już większość z nas ma jakieś próbki i może się wypowiedzieć, wkleić zdjęcia bez sensu ciągle od tych samych sprzedawców próbki zamawiać

Marylko gratuluję
nawet nie wiem kiedy się tyle uzbierało
tu 10 zł, tam 15 i samo poszło... Żebyśmy tylko coś z tego wybrali
Stary 2011-12-07, 12:14   #2170
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiem kiedy się tyle uzbierało
tu 10 zł, tam 15 i samo poszło... Żebyśmy tylko coś z tego wybrali
żeby się tylko nie okazało, że na próbki wydacie więcej niż na zaproszenia
Stary 2011-12-07, 12:16   #2171
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
żeby się tylko nie okazało, że na próbki wydacie więcej niż na zaproszenia
może tak być, bo będziemy mieli ok 50 gości więc potrzebujemy +/- 25 zaproszeń
Stary 2011-12-07, 12:20   #2172
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
może tak być, bo będziemy mieli ok 50 gości więc potrzebujemy +/- 25 zaproszeń
Niutek to szalejesz kochana... może mi sie uda wybrać cos z Waszych zdjęć..bo teraz to musze ostro oszczędzać

Synuś
Stary 2011-12-07, 12:32   #2173
Chatka
Wtajemniczenie

goszaaaaaaaaaa, wariatko!! Naprawdę tak szast prast i to zrobiłaś??? Jak to się w ogóle stało i co Cię zaczarowało? Gratulejsy
Matko i córko niedługo tylko ja już zostanę bez kieeeeeeeeecyyyyyyyy
Widzę że Dayzel zwyciężyła w Twym sercu i dobrze, bo to najpiękniejsza koronkowa suknia, jaką widziałam do tej pory, a ja koronek w ogóle nie lubię A ta jest piękna. Co w niej chcesz pozmieniać, przyznaj się Kokardka pójdzie w odstawkę? Bo to jedyne, co bym w niej zmieniła, reszta jest idealna, chociaż i z kokardką źle nie wygląda

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Czytam sobie Was w środku nocy, bo spać nie mogę - jak się kładę to pół nocy myślę o tym, jak bardzo życie daje mi teraz w d**ę... Chociaż zdarzyła się jedna pozytywna rzecz - udało się naprawić mój samochód i wczoraj odebrałam go od mechanika i uwaga: naprawa kosztowała 50 zł

P.S.:przed sekundą zamówiłam wisiorek do ślubu, pasujący do kupionych kilka miesięcy temu kolczyków, tak na poprawę humoru - a co mi tam
Fajnie, że samochód naprawiony i to tak niedrogo A pokaż wisiorek

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
w podróż niepojedziemy teraz bo tż dostał sie do Bogdanki i nie dostanie teraz urlopu, może w wakacje uda sie na kilka dni pojechac.
wstałam i troszke śniegu leży
stres coraz bardziej mnie dogania, czasem mam takie myśli że siedze i myśle co nam jeszcze brakuje i czy zdażymy wszystko załatwić
uciekam do pracy, pa
To gratulacje dla TŻta Na górze czy na dole pracuje?
Spokojnie ze wszystkim zdążycie Niech moc będzie z Wami!

Cytat:
Off top -> Bylam wczoraj na "Przed Świtem" i powiem, ze w koncu podobal mi sie filmz Sagi Zmierch! Fajnie zrobiony Efekty z wilkami super, Belle "ladnie" pooszpecali w odpowiednich momentach Ale nie wiem czemu wydaje mi sie ze jak Bella jest coraz ladniejsza w kolejnych czesciach, to Edward coraz brzydszy...wlosy na slubie mial fatalne hehe
Bo Pattison w ogóle jest brzydki i dla mnie od początku się na Edzia nie nadawał. Jacoba, Bellę dobrali idealnie, ale Edward w tym wydaniu to porażka...

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wczoraj był prawdziwy mikołajkowy wieczór. Najpierw pyszny wieczorek w restauracji, gdzie zjadłam moje ukochane tortellini cztery sery (muszę zmolestować kucharza o przepis na serową pierzynkę, bo jest najlepsza na świecie), do tego po dwie lampki wina i byliśmy gotowi na "Listy do M." Częściowo z racji tego, że byłam %-happy a częściowo dlatego, że film był naprawdę niezły - z kina wyszłam w idealnym nastroju. Co więcej, wychodzimy na dwór, a tam leniwie i nieśmiale pada snieżek. Po takim filmie, to było super wrażenie. Tż odprowadził mnie do domku i przed samym domkiem dostałam pięknie przewiązane małe pudełeczko, a w środku ....cztery bony do h&m (te które na nie polują, wiedzą że ich zdobycie graniczy z cudem ). To najsłodszy prezent jaki od Tżta dostałam, wiem że może się wydawać mało romantyczny, ale dla mnie był gwiazdką z nieba
To się Mikołaj Twój postarał, brawo

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
A do mnie wczoraj mikołaj przyszedł w postaci koleżanki i mojej kochanej kuzyneczki(świadkowej). Od koleżanki z pracy dostałam świąteczną myszkę pluszaka z lizakiem a od kuzynki książkę " e-mail od Pana Boga do kobiet" (mój tż natomiast dostał od niej "e-mail od Pana Boga do mężczyzn) tej książki nie czyta się od deski do deski. Bierzesz ją w ręce wtedy kiedy masz jakiś problem nie wiesz co robić otwierasz na dowolnej stronie i tam znajdujesz odp. na swoje pytanie. Wygląd to tak że na górze jest 1 zdanie z Pisma Świętego a reszta to tak jak by mail pisany do Ciebie. Bardzo fajne. Wczoraj otworzyłam ją pierwszy raz gdzieś na środku a tam był mail powitalny i mówił o tym że będzie prowadził mnie przez różne zawiłości życia, że nie jestem sama itd. Nie wiem jak to możliwe otworzyć przypadkowo tą książkę i trafić akurat na ten fragment.
Nigdy nie wiesz, skąd pomoc przyjdzie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zapytałam szefa, czy nie dałby mi z 50 zł więcej bo potrzebuję obuwie do pracy, bo obecne jest już zupełnie rozwalone. "On nie ma pieniędzy" Nieważne, że dzień w dzień w spodniach ma pliki banknotów, i wydaje na to co nie trzeba... Ale czego po chamie można sie spodziewać?:/
Skoro to obuwie do pracy, to powinnaś dostać na to pieniądze. Powiedz szefowi, że jak Ci się te buty rozwalą, to będziesz po pracy chodzić boso albo w papuciach, bo z pensji, którą Ci płaci nie będziesz kupować ubrania roboczego.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
na grouponie jest kupon do -90% na 14dniowy pobyt z przelotem na Malediwach o od razu mam przed oczami piękny pobyt Chatków w czeskiej Pradze
uch, jak tak pomyśleć, to taka Praga przy Malediwach ro pikuś

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Jednak przyszedł do mnie Mikołaj zrekompensować mi tą rózgę z pracy i dostałam moją ukochaną kawę davidoff A do tego w końcu się zebrałam i upiekłam pierniczki ale taka byłam wykończona, że od razu zasnęłam. Nie wiem czemu ale mój tż zrobił dwa aniołki bez głowy
Cudne te pierniczki

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
wita was Madzia chorowitek mnie też dopadło, kaszlę jak cholera wzięłam leki i zaraz mykam do łóżka, byliśmy wczoraj na tych listach do M i powiem wam że bardzo przyjemny film uśmiałam się szczególnie z Karolaka ae i łezka mi popłynęła... naprawdę jak ktoś chce iśc na ten film to polecam i była pełna sala ludzi co nam się nigdy nie zdarzyło...
a tak w ogóle to pierwzy raz dzisiaj jeździłam po zaśnieżonych ulicach, nie było źle myślałam że będzie gorzej,a jutro mam egzamin wewnętrzny a potem zapisuję się na egzamin
Zdrowiej Kochana Już egzamin? Kurcze, a dopiero zaczynałaś jazdy... jak ten czas zapindala!

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
pewnie bedzie tak że Ona s wujkiem będą na ślubie i weselu u niej, a kuzyni u Nas.. a na poprawiny pewnie do Nas przyjdą...

no i robi się coraz większy problem z godziną w kościele.. Dziewczyny, czekać do stycznia jak ksiądz będzie po kolędzie, czy jechać do niego jak najszybciej?
Powiem ze mam STRASZNEGO STRESA tam jechać ustalać godzinę, ale wiem że muszę...
Oczywiście, że leć jak najszybciej! jak już wiesz o 4 ślubach, to się nawet nie ma co zastanawiać!
A rodzinka pewnie będzie musiała się podzielić - w końcu chrzestnej raczej wypada być na weselu chrześniaka. Ale Kuzyni pewnie przyjdą do Was, a Wujkowie na poprawinach dołączą. Dobrze będzie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:47   #2174
kasia_kuku
Zakorzenienie

Gosza, Marylka - gratulacje! Fajnie, że wszystko się układa w dobrą stronę!

Wygląda na to, że jeszcze uda mi się z Panią Chatką się spotkać na starym roku

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:48   #2175
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam na necie coś podbnego do tego co chce kupić..tylko, że na żywo to wygląda i mieni sie cudowanie na zdjęciach duzo gorzej..

Wstawiam zdjęcia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naszyjnik 2.jpg (102,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naszyjnik.jpg (13,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (6,1 KB, 32 załadowań)

Synuś
Stary 2011-12-07, 12:51   #2176
tusia_m
Zakorzenienie

czeeeść
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
goszaaaaaaaaaa, wariatko!! Naprawdę tak szast prast i to zrobiłaś??? Jak to się w ogóle stało i co Cię zaczarowało? Gratulejsy
dotrzymam Ci towarzystwa, bo ja też jeszcze kiecy na mam , ba, co więcej, nawet nie chodziłam jeszcze po salonach

Gosza - świetna wiadomość! gratuluję decyzji w sprawie sukni

U mnie Mikołajki też były udane. z TŻ daliśmy sobie po czekoladowym mikołaju, tak symbolicznie. większe prezenty robimy sobie na wigilię.
W ogóle to wczoraj w szkole bardzo się wzruszyłam. Dzieci oddawały mi swoje słodkości z paczki (których oczywiście nie chciałam przyjąć, ale mi na siłę wciskały), rysowały mi laurki , słodkie to było

Dziś jeszcze po południu musze jechać znów do pracy, bo mamy zebrania z rodzicami

W ogóle to mam takie zapierdziel w tym tygodniu, że szkoda gadać. w poniedziałek jak wyjechałam po 7 rano z domu to wróciłam przed 19. bo najpierw lekcje, potem konferencja, a potem organizowałam konkurs recytatorski.

Najlepsze, że do przyszłej środy muszę mojej promotorce wysłać cały rozdział pracy mgr. Świetnie.... tylko kiedy ja to zrobię??

Miłego dnia!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 12:55   #2177
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny znalazłam na necie coś podbnego do tego co chce kupić..tylko, że na żywo to wygląda i mieni sie cudowanie na zdjęciach duzo gorzej..

Wstawiam zdjęcia!
robi wrażenie!!!!!!!klaski :
Stary 2011-12-07, 13:01   #2178
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem czy ta rodzina wiedziała.. Ta ciotka i wujek wiedzieli wcześniej o Naszym ślubie, bo dopiero wczoraj dowiedzieli się o tamtym..( mam nadzieje że wspomnieli im że my również mamy wesele wtedy)
ale nie wiem czy "tamci" wiedzieli o Naszym bo to jednak już trochę dalsze rodziny, ale kurde to jest WIEŚ! Ludzie o wszystkim wiedzą więc nie wierze... Strasznie się wpindoliła ta laska...
to ja może coś opowiem
w poniedziałek pojechałam z babcią do kucharki która zajmuje się pieczeniem kołocza żeby zaklepać termin... i co ? dowiedziałam się że 2 moich sąsiadów (bracia) biorą ślub w przyszłym roku
obie zbierałyśmy szczęki z podłogi... nic nie wiedziałyśmy nawet nie wiedziałam że ten jeden ma dziewczyne mieszkają od nas 100m i mamy z nimi kontakt od czasu do czasu
także nie wszystko jest takie jasne jak się wydaje

i nie piszcie o tych godzinach ślubu bo się dobijam tylko

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:12   #2179
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

pewnie
zamówiłam w sumie z 5 czy 6 różnych aukcji, zrobie zdjecia jak tylko przyjdą
Super Dzieki!
Chatka - tez tak sadze jak Ty Edward opisywany w ksiazce jest Przepiekny, a w filmie...? Przecietny, nie powiem, ze brzydki, ale w porownaniu z opisem ksiazkowym sie ma nijak...
Stary 2011-12-07, 13:13   #2180
Chatka
Wtajemniczenie

marylko, fantastyczna wiadomość! Ale super, że Ci się tak udało

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Wygląda na to, że jeszcze uda mi się z Panią Chatką się spotkać na starym roku
No na to wygląda Miejmy nadzieję, że tym razem już nam nic planów nie pokrzyżuje

Cytat:

Wstawiam zdjęcia!
noooo, to czekamy z niecierpliwością na tę Twoją

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
czeeeść

dotrzymam Ci towarzystwa, bo ja też jeszcze kiecy na mam , ba, co więcej, nawet nie chodziłam jeszcze po salonach

Gosza - świetna wiadomość! gratuluję decyzji w sprawie sukni

U mnie Mikołajki też były udane. z TŻ daliśmy sobie po czekoladowym mikołaju, tak symbolicznie. większe prezenty robimy sobie na wigilię.
W ogóle to wczoraj w szkole bardzo się wzruszyłam. Dzieci oddawały mi swoje słodkości z paczki (których oczywiście nie chciałam przyjąć, ale mi na siłę wciskały), rysowały mi laurki , słodkie to było

Dziś jeszcze po południu musze jechać znów do pracy, bo mamy zebrania z rodzicami

W ogóle to mam takie zapierdziel w tym tygodniu, że szkoda gadać. w poniedziałek jak wyjechałam po 7 rano z domu to wróciłam przed 19. bo najpierw lekcje, potem konferencja, a potem organizowałam konkurs recytatorski.

Najlepsze, że do przyszłej środy muszę mojej promotorce wysłać cały rozdział pracy mgr. Świetnie.... tylko kiedy ja to zrobię??
To ruszaj na salony, na co czekasz?
Słodkie te Twoje dzieciaki
A coś już napisałaś tego rozdziału?

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to ja może coś opowiem
w poniedziałek pojechałam z babcią do kucharki która zajmuje się pieczeniem kołocza żeby zaklepać termin... i co ? dowiedziałam się że 2 moich sąsiadów (bracia) biorą ślub w przyszłym roku
obie zbierałyśmy szczęki z podłogi... nic nie wiedziałyśmy nawet nie wiedziałam że ten jeden ma dziewczyne mieszkają od nas 100m i mamy z nimi kontakt od czasu do czasu
także nie wszystko jest takie jasne jak się wydaje

i nie piszcie o tych godzinach ślubu bo się dobijam tylko
Uuuuhuhu, może któryś tam trochę nie uważał? Wiesz, w jakich miesiącach te śluby?

A ja dziś miałam posiedzieć w domu i poodpoczywać, ale zupełnie niespodziewanie wychodzę i lecę na salony z Kumpelą Także miłego dnia, może wrócę z jakimiś fotkami

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Super Dzieki!
Chatka - tez tak sadze jak Ty Edward opisywany w ksiazce jest Przepiekny, a w filmie...? Przecietny, nie powiem, ze brzydki, ale w porownaniu z opisem ksiazkowym sie ma nijak...
Ototo, dokładnie - przeciętny. W niczym nie przypomina naszego cudnego, pięknego Edwarda. A jest naprawdę tylu pięknych aktorów, że mogli się lepiej postarać...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:18   #2181
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam
wczoraj był prawdziwy mikołajkowy wieczór. Najpierw pyszny wieczorek w restauracji, gdzie zjadłam moje ukochane tortellini cztery sery (muszę zmolestować kucharza o przepis na serową pierzynkę, bo jest najlepsza na świecie), do tego po dwie lampki wina i byliśmy gotowi na "Listy do M." Częściowo z racji tego, że byłam %-happy a częściowo dlatego, że film był naprawdę niezły - z kina wyszłam w idealnym nastroju. Co więcej, wychodzimy na dwór, a tam leniwie i nieśmiale pada snieżek. Po takim filmie, to było super wrażenie. Tż odprowadził mnie do domku i przed samym domkiem dostałam pięknie przewiązane małe pudełeczko, a w środku ....cztery bony do h&m (te które na nie polują, wiedzą że ich zdobycie graniczy z cudem ). To najsłodszy prezent jaki od Tżta dostałam, wiem że może się wydawać mało romantyczny, ale dla mnie był gwiazdką z nieba
No to mikołajki się udały No zdobycie tych kart graniczy z cudem chociaż ja słyszałam że na all je już sprzedają

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
A do mnie wczoraj mikołaj przyszedł w postaci koleżanki i mojej kochanej kuzyneczki(świadkowej). Od koleżanki z pracy dostałam świąteczną myszkę pluszaka z lizakiem a od kuzynki książkę " e-mail od Pana Boga do kobiet" (mój tż natomiast dostał od niej "e-mail od Pana Boga do mężczyzn) tej książki nie czyta się od deski do deski. Bierzesz ją w ręce wtedy kiedy masz jakiś problem nie wiesz co robić otwierasz na dowolnej stronie i tam znajdujesz odp. na swoje pytanie. Wygląd to tak że na górze jest 1 zdanie z Pisma Świętego a reszta to tak jak by mail pisany do Ciebie. Bardzo fajne. Wczoraj otworzyłam ją pierwszy raz gdzieś na środku a tam był mail powitalny i mówił o tym że będzie prowadził mnie przez różne zawiłości życia, że nie jestem sama itd. Nie wiem jak to możliwe otworzyć przypadkowo tą książkę i trafić akurat na ten fragment.
Bardzo ciekawa książka się wydaje chyba sobie ją zakupię

Cytat:
Dzien dobrerek
No to świetna wiadomość gratulacje że Ci się uda ją zakupić

Cytat:
Bardzo dobry pomysł z ta bazą zaproszeń

Cytat:

Wstawiam zdjęcia!
Bardzo ładnie będzie wyglądać do twojej sukni

Cytat:
Widzę że Dayzel zwyciężyła w Twym sercu i dobrze, bo to najpiękniejsza koronkowa suknia, jaką widziałam do tej pory, a ja koronek w ogóle nie lubię A ta jest piękna. Co w niej chcesz pozmieniać, przyznaj się Kokardka pójdzie w odstawkę? Bo to jedyne, co bym w niej zmieniła, reszta jest idealna, chociaż i z kokardką źle nie wygląda
Nie tylko ty ja też jeszcze nie mam zakupionej i nie wiem kiedy to nastąpi
Szukam na necie tej swojej wymarzonej może żeby odkupić od kogoś i nie mogę znaleźć jej z bieli tylko w ecri więc chyba zostanie mi tylko kupić nową

Witam nową PMke
I dla dziewczyn co maja miej do ślubu

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
A ja dziś miałam posiedzieć w domu i poodpoczywać, ale zupełnie niespodziewanie wychodzę i lecę na salony z Kumpelą Także miłego dnia, może wrócę z jakimiś fotkami [COLOR="Silver"]
A może wrócisz z zamówioną Suknią
Stary 2011-12-07, 13:18   #2182
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość

moze dla kogoś kto własnie zklepał połówke będzie moja wypowiedź krzywdząca ale nie miałam nic złego na mysli -> chodzi mi tylko o tą konkretną sytuację
Spoko, rozumiem Cię. My mamy w prawdzie na 12.30, ale we wtorek i na dodatek w małej miejscowości, więc nawet gdyby ktoś się zdecydował na ślub tego samego dnia, to wtedy robi spokojnie na 11. Tak jak to u nas w parafii w zwyczaju jest. Poza tym moim skromnym zdaniem, to te śluby mogłyby się odbywać co 1,5 godz. Wtedy na spokojnie i ksiądz wszystko ogarnie i młodzi wyjdą z kościoła bez tłumu gości z następnego wesela cisnących się na gwałt do kościoła. Ale wiem, że w dużych miastach i bardzo "branych" parafiach takie coś nie przejdzie.

Cytat:
Dzien dobrerek
No kochana gratulacje Na pewno bedzie piekna, model ktory szyjesz jest cudowny i prosty do uszycia. Jedyne co to tylko dobrze przyjrzyj sie koronce, bo to ona bedzie tutaj odgrywac najwazniejsza role

Ale sie ciesze normalnie, nie macie pojecia. No i teraz widac jak oni kase z ludzi zdzieraja, wyjsciowa cene tej sukienki byla u nich 1400e, juz nie wspomne ze w drugim salnie pani powiedziala ze ta suknia u niej kosztuje 1600???? Powariowali wszyscy W piatek jade podpisac umowe i wpacic zaliczke
Właśnie o tą koronkę chodzi. Krawcowa pokazała mi to co miała (jedna była moim zdaniem idealna do tej sukni). Ale pojedzie do hurtowni, weźmie dla mnie próbki i wtedy zdecydujemy się ostatecznie z czego szyjemy. No i od tego uzależniona będzie cena. Ale akurat na koronce oszczędzać nie zamierzam, ma być pierwszej klasy, odpowiedniej gęstości i ma się w 100% nadawać na moją suknię

Ale masz szczęście z tym salonem z NL. Cena jak w Polsce, i jeszcze przymiarki na miejscu. Bajka!!!!! Cieszę się bardzo, że udało Ci się z tą suknią

Cytat:

A ja zamówiłam materiały na zaproszenia, winietki, zawieszki i inne duperele za 140zł. I jeszcze mi tego mam nadzieję zostanie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:23   #2183
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądam zaproszenia i chciałam kupić jakieś próbki, ale np na tej aukcji
http://allegro.pl/m-zaproszenia-slub...970533773.html

zaproszenie kosztuje 1,19zł, a próbka (o ile dobrze rozumiem) 5zł
czy oni pogłupieli
i jeszcze koszt przesyłki - 18zł list polecony priorytetowy
ja zrozumiałam że próbka plus przesyłka kosztuje 5 zł,
Cytat:
Zdrowiej Kochana Już egzamin? Kurcze, a dopiero zaczynałaś jazdy... jak ten czas zapindala!

co nie? dopiero co zaczynałam a jutro już na egzamin się zapisuję dzisiaj odwoziła mnie jakaś początkująca kursantka... jak ja tak na początku jeździłam jak ona to ło rany dobrze że ten okres mam już za sobą, dzisian mimo śniegu fajnie się jechało
oki odpisałam to teraz znowu mykam do łóżka

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:25   #2184
Brydzia_
Zakorzenienie

Chatka w sierpniu i we wrześniu chyba albo początek i koniec września
jakoś tak...

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:47   #2185
carmelova
Zakorzenienie

Marylko super Teraz tylko umowa, zaliczka i czekanie na ślub
Niuto ja tez zamówiłam ostatnio kilka próbek i czekam
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 13:54   #2186
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

Cudne te pierniczki

DziękujęJak przyjdą ozdoby z all to będę jeszcze je ozdabiać
Stary 2011-12-07, 14:50   #2187
E87
Wtajemniczenie

Kurcze prawie rpzez godzinke nie bylo nowego postu, co to sie dzieje Milego popoludnia Pm-ki
Stary 2011-12-07, 14:51   #2188
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:

Magdzia0108
ibyza

zostało nam 200 dni ddś

No właśnie dzisiaj mamy 199 dni

Cytat:
co do ostatniego - to potwierdzam, suknię wybrałam w trymiga, a biżu wybierałam ponad pół roku.
Koooocur - nie podoba mi się ta kolia (sama nie wiem, czy przez formę czy kolor) do Twojej sukni widziałabym raczej taką kolię jak ma alba - z jednej strony jest okazała, ale prosta w formie i rozłożysta. Przy upiętych włosach będzie się prezentowała zabójczo. Plus kilka inspiracji z etsy
http://www.etsy.com/listing/70784507...cat3_gallery_2
http://www.etsy.com/listing/83091797...at3_gallery_34
http://www.etsy.com/listing/78523540...at3_gallery_36
Własnie takie kolie mi się podobają, ale ja przez ta stronę nie umie zamawiać

Nie mam czasu pisać, ale was poczytałam co nie co
papa

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 14:51   #2189
E87
Wtajemniczenie

Lily - pierniczki super, ja bede wkrotce piec ciasteczka i ozdabiac je orzeszkami, migdalami, jakimis suszonymi owockami, a pozniej cala rodzinka bedzie sie zajadac
Stary 2011-12-07, 14:56   #2190
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A ja siedzę na necie i przeglądam buty taneczne. Tylko teraz jaki kolor wybrać???
Suknię będę miała w kolorze ecru, do kościoła kupię chyba buty w kolorze nude, a na salę chcę sobie zamówić taneczne. Tylko w jakim odcieniu, by i pasowały do sukni i do każdej innej tanecznej okazji???? HELP
A taki kolor ?? http://imageshack.us/photo/my-images...lubwbibli.jpg/

Cytat:
ehh dokładnie
dlatego wiedziałam co robię, wybierając już od początku Jacoba
Mi w przed świtem podobała się scena w której ...Bella staje w łazience przed lustrem i ma takie wystające kości - w porównaniu chociażby ze sceną ślubu, gdzie też ma odkryte ramiona - różnica jest nieziemska. To chyba jednak była dublerka. No i scena ostatnia - gdy Bella leży i Photoshop czyni magię - też bym kiedyś chciała obudzić się z gęstszymi rzęsami, włosami i bez cieni pod oczami. A w scenie, w której Edward słyszy myśli dziecka - aż oczy mi się zaszkliły (to już chyba niezbity dowód na instynkt macierzyński)
Moim zdaniem i mojej świadkowej to najlepiej odwzorowana część jaką widziałam i chciałam zaznaczyć, że czytałam książkę 2 razy mnie najbardziej zachwyciła wyspa i ten domek bo dokładnie tak sobie go wyobrażałam oraz te sceny co tobie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
własnie też tak uważam... ciekawe co teraz zrobi ciotka... do kogo pójdzie...

ale dziewczyny powiem wam że w kościele w którym biorę ślub to była akcja jak poszliśmy się zapisać... jednen ślub był już przypisany na 17.00 drugi na 18.30....... i szok ja chciałam na 17.00 lub 18.00 a tu lipa bo jakias PMKA która chciała późną godzinę nie pomyślała i zapisała sie na 18:30 zamiast już zrobić 19.00 lub 18.00 a nie tak w pół bo dzięki temu zablokowała dwie fajne godziny.... i mamy ślub strasznie wcześnie bo na 16.00 w sumię to się wkurzyłam bo w najbardziej obleganych godzinach ślubnych nie powinni zgadzac sie na takie połówki... ale jeden plus że krocej będziemy czekać na ceremonię i szybciej imprezujemy

moze dla kogoś kto własnie zklepał połówke będzie moja wypowiedź krzywdząca ale nie miałam nic złego na mysli -> chodzi mi tylko o tą konkretną sytuację
To dziwne my chcieliśmy ślub na 15 ale musieliśmy wybrać 14:30 bo 15 nie można.

Cytat:
dzień dobry

nena piękny wieczorek spędziliście

a u mnie w końcu pojawiła się tak długo wyczekiwana 1
Gratki

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
My 14 Wolałabym później bo mój tż jest mało taneczny i chcielibyśmy jak najmniej czasu na to poświęcić, więc wiesz krótsze wesele mniej tańczenia, ale z drugiej strony wszyscy mówią, że własne wesele mija tak szybko, że nawet się nie obejrzymy a już będzie po. Ja właśnie bardzo chciałam mieć o 16 no ale cóż, może być ta 14.
u nas też jest ten problem ;p

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości