Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 15:04   #2281
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A mi zrobiło się niedobrze znowu , już teraz wiem ,że to z nerwów

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Mam to samo

Dzwoniła koleżanka, moga się modlić o cud, bo lekarze szans nie dają . Nie pozwalają Jej tam być ze względu na ciążę i nerwy.Koszmar , a ja nie wiem jak Ją pocieszyć ...czuję się okropnie.I jeszszcze właśnie to rozczulanie ciążowe ....jak patrzę na Ninę i wiem ile mam szczęścia to aż mnie zatyka....i ta świadomość ,ze to może byc takie ulotne...

To pomodlimy się wszystkie. Bolą takie informacje, bardzo bolą. Choć nie znam kobiety, ale takie informacje zawsze dołują

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:08   #2282
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:

Dzwoniła koleżanka, moga się modlić o cud, bo lekarze szans nie dają . Nie pozwalają Jej tam być ze względu na ciążę i nerwy.Koszmar , a ja nie wiem jak Ją pocieszyć ...czuję się okropnie.I jeszszcze właśnie to rozczulanie ciążowe ....jak patrzę na Ninę i wiem ile mam szczęścia to aż mnie zatyka....i ta świadomość ,ze to może byc takie ulotne...
Gdzie nie pozwalaja jej byc? Przy corce?
Nie no nie wyobrazam sobie, to jest cos strasznego. Jak ta dziewczyna daje rade?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:09   #2283
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
i jak oceniasz poki co ten wozek? tak z wygladu, jak sie prowadzi itp? bo mi sie ta mura 4 baaardzo podoba... a rozklada sie oparcie w spacerowce do spania tez?

my w styczniu lub lutym dopiero kupujemy bryke dla Juleczki, nie widzialam tej mury jeszcze w sklepie, mam nadzieje ze tam gdzie chcemy kupic wozek bedzie wtedy gotowa do sprawdzenia

My się zastanawialiśmy nad murą właśnie, ale nie było w okolicznych sklepach, za to był quinny buzz, który byl jednym z naszych faworytów. Myślałam nad bebetto aquarius, ale niestety, w sklepach go w Pl nie mają jeszcze a także nie mogłam zanleść żadnych opinii na jego temat, bo to nowość, a zresztą, przywiezc wózek z Pl-no szczęście, że jednak tego nie zrobiliśmy!!!
Nasz wózeczek jest w czerwonym kolorze, i jesteśmy zadowoleni-wózek stabilny, solidny, porządnie wykonany. W dodatku kilku znajomych miało i wersję 3 i 4 kołowe i chwalili sobie. Jedni już po raz kolejny zakupili quinny dla nowego potomka, bo oni właśnie kupowali uzywane, i dalej nic się z wózkiem nie działo! Sprzedawcy w sklepie polskim zachwalali polskie wózki, na quinny mówiąc, że spacerówka mała i 3 koła mało stabilne, tymczasem ona tylko się taka wydaje-znajomej dziecko jeżdzi w niej już szmat czasu, a do szczuplutkich nie należy, mały obżarciuszek. A wózke mieli zarówno 3 jak i 4 kołowy i powiedzieli, że oni nie widzieli żadnej róznicy

Dziś na obiadek wymodziłam chlebek pitta z marynowaną i usmażoną piersią kurczaka, warzywkami, liścmi szpianku(świerzego), oraz pysznym sosem czosnkowym. Place lizać

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2011-12-07 o 15:10
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:09   #2284
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
To pomodlimy się wszystkie. Bolą takie informacje, bardzo bolą. Choć nie znam kobiety, ale takie informacje zawsze dołują
Dziękuję , ja zawsze się modlę za wszystkie chore dzieci ,a teraz jest to tak blisko.Przestało to być dla mnie takie wirtualne.
Piszę to Wam i przepraszam, ale siedzę sama z Małą w domu i nie mam komu się pożalić .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:12   #2285
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję , ja zawsze się modlę za wszystkie chore dzieci ,a teraz jest to tak blisko.Przestało to być dla mnie takie wirtualne.
Piszę to Wam i przepraszam, ale siedzę sama z Małą w domu i nie mam komu się pożalić .
Rozumiem. Jak problem dotyczy zupełnie obcych osób przeżywa się wszystko inaczej. A boli tym bardziej im bliżej nieszczęście jest.

Zmieniając temat.
Wracałam ze sklepu i naszła mnie ochota na dziwną kompozycję kanapki. Mam pyszną kiełbasę suchą (ale nie krakowska czy żywiecka, jakaś inna), do tego trochę ketchupu, na to ogórek konserwowy z sałatki szwedzkiej (smakuje nieco inaczej niż typowy konserwowy) i do tego sałata Ależ to było pyszne

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-07, 15:20   #2286
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc!Kilka dni nie zagladalam,bo moj laptop byl u naprawy,a wy juz naskrobalyscie 40 stron!Wiec nie dam rady nadrobic,ale mam nadzieje,ze wszystko u was ok w ostatnich dniach.
U mnie to juz tydz 22.Na wadze + 7kg,w brzuszku + 20 cm.Synus rusza sie prawie caly czas,a w nocy to normalnie imprezy urzadza.Ale jest to wspaniale uczucie nawet gdy budzi mnie wiele razy w nocy.
Jutro ide do poloznej,mam nadzieje ze bedzie sluchac serduszka.
Na dworze wicher straszny i deszcz,a za godz musze wyjsc do pracy.Najchetniej zakopalabym sie w lozku z dobra ksiazka,zamiast wychodzic.

No niektore szkraby daja popalic,ciekawe jakie beda nasze?Moja corka byla grzeczna,nie mialam z nia problemow,nie wiedzialam co to nieprzespane noce juz od 2 miesiaca zycia.Nie miala atakow histerii,umiala dzielic sie z innymi.I do dzis jest taka-bezproblemowa,wszedzie jej dobrze,wszystko sie podoba(no minus to jedzenie).Ale drugie dziecko moze byc calkiem inne.A to takie ciekawe myslec,wyobrazac sobie jakie bedzie dziecko.
Co do prania,to ja mam zamiar w weekend(bo akurat mam wolny)moze uda mi sie tez cos poprasowac.

Super ubranka,te bodziaki z napisami swiete.

A ja wczoraj kupilam 3 body biale,pajaca niebieskiego w gwiazdki,3 okrycia kapielowe,zabawke na palak,dwie pary spodenek,koszule do karmienia i bluzke do karmienia.Juz pol komody maluszka mam zapelnione rzeczami.
Uciekam szykowac obiad,a potem do pracy.
Milego dnia!
Ja kazdego dnia modle sie zeby moja cora byla zdrowa i grzeczna wiecej do szczescia mi nie potrzeba
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Oj tam od razu odszedł. Ja się przekonałam, że faceci nie zwracają uwagi na te rozstępy - oni wręcz tego nie widzą najważniejsze, że i tak się kochacie i razem będziecie mieli bobaska aż się wzruszyłam, ach ta ciąża przed ciążą nie byłam taka wrażliwa

sama się nie mogę doczekać tych ciuszków, może paczka z ciuchami do końca tygodnia dotrze
hm.. a mi coś ten link nic nie pokazuje

ja juz mam przewijak właśnie taki jaki pokazywała karolca, tylko oczywiście w innych wzorach i kolorze. Będę wszędzie go używać - na łóżeczku, na komodzie, na pralce, na naszym łożu..

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Te białe spodnie ani razu nie założone z tego co widzę, ciekawe czy ja kiedyś je użyję, są takie białe . czerwone bolerko robi furorę w domu mama TŻ straaasznie tym bolerkiem się zachwycała. Ogarnęłam już te ciuszki i schowałam na razie do komody, po świętach będę prała i układała do naszej garderoby i komody.
Moj widzi ... moj maz wie co to cellulitis, co to rozstepy nawet na poczatku naszego zwiazku mi pokazal ze mam na biodrach takie jasne rozstepy po okresie dojrzewania i ciaglym chudnieciu / tyciu

ale masz racje, oni inaczej nas widza po prostu

dla mnie niesamowite jest to ze trafilam na faceta, ktorego z kazdym dniem kocham coraz mocniej ... po ponad 5 latach zwiazku my nadal wygladamy i zachowujemy sie jak para zakochanych nastolatkow za to dziekuje Bogu

Jesli chodzi o wzruszanie sie ... pamietam jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy, to wzruszalam sie na starych piosenkach, bylam taka sentymentalna, ciagle mialam szklanki w oczach, ale myslalam ze to po prostu z tesknoty za rodzina, mama - bo piosenki przypominaly mi dziecinstwo itp teraz ta placzliwosc wraca
np nigdy nie przywiazywalam wagi do prezentow dla rodziny, jakos wolalam dac jakas mala rzecz czy koperte i koniec a w tym roku staram sie kazdemu cos kupic, sama, dokladnie przemyslam co do tej osoby pasuje itp mam nadzieje ze beda im sie podobac prezenty, choc nie sa jakies wystrzalowe ze wzgledu na ograniczone fundusze
Cytat:

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Mam to samo

Jejku tak strasznie mi ich szkoda... majac swiadomosc tak strasznych scenariuszy czlowiek bardziej docenia to co ma, ze jest zdrowy, ma zdrowe dzieci, itp ... nawet nie wiem co napisac odnosnie tej kolezanki, po prostu serce sie sciska .. pomodle sie tez za nich

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
My się zastanawialiśmy nad murą właśnie, ale nie było w okolicznych sklepach, za to był quinny buzz, który byl jednym z naszych faworytów. Myślałam nad bebetto aquarius, ale niestety, w sklepach go w Pl nie mają jeszcze a także nie mogłam zanleść żadnych opinii na jego temat, bo to nowość, a zresztą, przywiezc wózek z Pl-no szczęście, że jednak tego nie zrobiliśmy!!!
Nasz wózeczek jest w czerwonym kolorze, i jesteśmy zadowoleni-wózek stabilny, solidny, porządnie wykonany. W dodatku kilku znajomych miało i wersję 3 i 4 kołowe i chwalili sobie. Jedni już po raz kolejny zakupili quinny dla nowego potomka, bo oni właśnie kupowali uzywane, i dalej nic się z wózkiem nie działo! Sprzedawcy w sklepie polskim zachwalali polskie wózki, na quinny mówiąc, że spacerówka mała i 3 koła mało stabilne, tymczasem ona tylko się taka wydaje-znajomej dziecko jeżdzi w niej już szmat czasu, a do szczuplutkich nie należy, mały obżarciuszek. A wózke mieli zarówno 3 jak i 4 kołowy i powiedzieli, że oni nie widzieli żadnej róznicy

Dziś na obiadek wymodziłam chlebek pitta z marynowaną i usmażoną piersią kurczaka, warzywkami, liścmi szpianku(świerzego), oraz pysznym sosem czosnkowym. Place lizać
quinny ez ogladalam w internecie i zastanawialam sie nad nim mi najpierw podobaly sie bardzo 3kolowe ale teraz juz sie nie podobaja i wozek kupimy 4kolowy napewno i tak decyzje co do wozka podejmiemy juz w sklepie, mam kilka typow ktore bym chciala sobie poogladac na zywo i tak dalej no i poprosze sprzedawce o konkretne porownanie

A ja od kilku dni mam mdlosci nie sa mocne, ale sa chyba niunia mi przy zoladku nozkami kombinuje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:23   #2287
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Gdzie nie pozwalaja jej byc? Przy corce?
Nie no nie wyobrazam sobie, to jest cos strasznego. Jak ta dziewczyna daje rade?
No dzisiaj jeszcze jest tam, ale lekarze mówią,żeby już raczej została w domu .
Nie wiem jak Ona to zniesie, bo będzie chciała być z Małym i z Córką.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:44   #2288
negila
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Nie było mnie trochę i nie wiem jak ja to wszystko nadrobię pewnie na raty jak zwykle za dużo się teraz dzieje my rośniemy coraz bardziej, tracimy oddech skurcze to już się chyba przyzwyczaiłam ale coraz bardziej czuć malucha i wyniki tarczycy są coraz lepsze

ktoś mi radził zamiast uroseptu suszoną żurawinę- przepraszam nie pamiętam kto to był. w jakiej postaci ja spożywać? dodawać do czegoś czy zalewać wrzątkiem i wypijać?

A tak wogóle to gratuluje kolejnych poznanych płci

wyobraźcie sobie że ostatnio dwa razy zostałam zaatakowana przez obcych ludzi za swoją ciążę- w laboratorium i u lekarza i żebym chociaż się odezwała albo chciała wykorzystać brzuch żeby szybciej coś załatwić...eh ludzie

aaagaa bardzo fajnie wyszło z twoją siostrą też bym chciała żeby moja się do mnie dołączyła ale to chyba jeszcze nie jej czas

Kulkaaga pochwal się które spodenki zakupiłaś ja tez się przymierzam do kupienia tyle że spodni to ja kupowac przez neta nei umiem

Cytat:
W mojej rodzinie do dziś wspominają moja pasję do zwierzątek...Etap ślimaków także miałam-hodowałam w słoiku ślimaki i ich jajka, raz wstawiłam cały słoik siostrze za łózko za zasłonkę. Biedaczka przeżyła szok, gdy w koncu to odkryła. Innym razem, ślimaki rozeszły się po domu, i mama znajdowała je przyklejone np do drzwii...obrzydliwe, jak teraz o tym pomyślę
dziękuję swoim rodzicom za to że z nami nie zwariowali i pozwalali nam na nasze głupie pomysły. ze zwierzaków dziwnych i nietypowych oprócz ślimaków tak jak ty miałyśmy np kurczaka- którego musiałyśmy oddać jak się przeistoczył w kurę i jeża który cały czas spał

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:47   #2289
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Mnie tak nad ranem ok 5 zaczął brzuch boleć, że masakra potem przestał, ale przed 7 znowu się zaczęło - ból był taki jak bym się czymś zatruła
no, ale na szczęście przeszło.

Byłam dzisiaj troszkę na mieście pozałatwiać sprawy i teraz nudy...

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja biorę pajace
a pod pajace daje się body?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:51   #2290
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

To ja wezmę to opcję body z długim rękawkiem i śpioszki.

Kurde 16 i tak ciemno na dworze

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 15:56   #2291
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość

Ale mi się humor poprawił z rana - właśnie chyba kupiłam na all komplet 30 sztuk ubranek za 200 zł z przesyłką
U mnie nie ma takich dziecięcych w lumpkach, więc posiłkuję się allegro

pochwal się

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 16:07   #2292
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Muszę wyjśc z psem na spacer

No właśnie zmuszę go, aby do lekarza poszedł. Bo ja zwariuję. Bezdechy też miewa ale na szczeście nie zgrzyta zębami. I po dzisiejszej nocy jestem pewna, że nie wysypia się nie dlatego, że późno poszedł spać, ale dlatego, że chrapie. Wtedy też zaczyna się pocić. Na szczęście na boku jak śpi to jest spokój. Ale każda inna pozycja to koszmar dla mnie.
A nie ma czegoś takiego, że mu bije równo serca, po chwili przerwa i znowu bije normalnie itd?? Mój mąż jak miał badanie w medycynie pracy to lekarz od razu do niego "rzucaj palenie bo dyszysz" no i miał kiedyś mówili, że to arytmia a teraz zwyczajnie ma bezdech i to niestety jest choroba wieńcowa

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
evvcia_*, iw32, aalegna, Zia_, Kulkaaga, lena_mi, anagat, mag_99, koniakonia, agabi, ewelajna25, Zariah, pempek, Mała!, Cytrynka_Wawa, cziqua, julliczka, Roksape, MoniaHan, alamig, desia888, tynka88 ale nas dużo dzisiaj, prawie cały skład Aguśka też była niedawno, widziałam
Ja dopiero teraz staram się podczytywać w wolnej chwili, zwłaszcza, że dziś takie tępo
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno będzie dobrze

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji poznania płci dzidziusia Wczoraj nawet nie miałam czasu odpisać, byłam w pracy zanieść L-4, wpadła do mnie koleżanka na pogaduchy, robiliśmy pomiary na szafę do zabudowy przedpokoju, majstrowaliśmy przy piecu gazowym, który nam się nie chciał włączyć i tak minął cały dzień.

Nadszedł wieczór i przeżyłam mały wstrząs, czytaj pierwsze dolegliwości ciążowe. Przez pół dnia miałam wzdęcia i niekontrolowane pierdzioszki. Kiedy dotarliśmy wieczorem do domu , chciałam zmusić trochę jelita do pracy, namęczyłam się na toalecie ale nic Za to myjąc się przed snem poczułam, że mi za przeproszeniem coś wylazło. I w ryk Myślałam, że to koniec, że coś się dzieje z dzieckiem, chciałam nawet jechać na pogotowie. Dziś okazało się, że to hemoroidy... No cóż, teraz chyba będę pisać na kompie stojąc bo siedzenie sprawia mi trochę bólu. Sorry za opis ale nadal jestem w strachu, idę za chwilę umówić się do chirurga

I taki właśnie fajny prezent zrobiłam sobie na urodziny. Ehh, samo życie
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Ja też dziś mam swoje święto
Co do hemoroidów to ja nie miałam problemów w ciąży z zaparciami- nabawiłam się ich przy porodzie sn. Teraz też zaparć nie mam ale hemoroid czasami dokucza. Jest jednak gorszy problem w tej ciąży od jakiegoś czasu czułam , że mnie coś boli jak robię siusiu czy w ogóle się lekko napnę. I tu przepraszam za szczerość ale chyba nabawiłam się żylaka na wardze sromowej boli, nie jest to przyjemne uczucie. Nawet stosunki mnie bolą, a już zwłaszcza po Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje Nie wiem jak urodzę sn, mam nadzieję, że dam radę
Cytat:
Dalam zdjecia na maila

Kulkaaga to Was to juz tak bedzie caly czas i to prawda, to "Was, Wam" bardzo rozczula

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Ja ostatnio mam momenty ze sie rozczulam, jak tule Filipa i wiem, ze w brzusiu mam drugiego skarba i jak np razem spimy, to Filip tuli mnie z zewnatrz a dzidzia od wewnatrz
Fajne uczucie

A nastepnym razem mam jakies obawy, jak to bedzie, ze bedzie drugie dziecko, czy bede kochala tak samo, nie potrafie sobie tego jeszcze wyobrazic
Mam podobne odczucia. Mojemu synowi powiedziałam, że mama ma dzidzię w brzuszku i nie wolno mame kopać w brzuszek, bo dzidziuś jak się urodzi to będzie ciągle płakał. Na to on, że będzie bawił się i tulił dzidziusia i też mówi, że ma dzidziusia w brzuszku :P

Cytat:
No dzisiaj jeszcze jest tam, ale lekarze mówią,żeby już raczej została w domu .
Nie wiem jak Ona to zniesie, bo będzie chciała być z Małym i z Córką.
To straszne. Czy jej pozwolą na córkę patrzeć czy nie ona i ta jest wszystkiego świadoma i to jest straszne. Nawet ciężko taką sytuację i to współczucie określić słowami.

U mnie dziś 24 tc!!
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:10   #2293
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
A dziś na wystawną galę idę. Myślałam, że nie pójdę, bo nie miałam w co się ubrać. Ale udało się znaleźć jakieś ciuchy i wyglądam elegancko, więc idę

W końcu wyjęłam dziś ciuszki po córce brata TŻta. Przyjechały razem z tym wózkiem z Holandii.
Jakie one słodziachne są Mamy potwierdzenie, że córci się spodziewamy, więc ciuszki baaardzo nam się przydadzą Wrzucam fotki niżej. Naj naj ta sukieneczka mi się podoba Rozmiary ciuchów 74-80 i ciut więcej, więc będę miała na później akurat na sezon wiosenno-letni-jesienny
super ciuszki i sukieneczka

Dzisiaj kupiłam sernika bo jutro koleżanka ma wpaść na kawke to trzeba było coś kupić bo piec mi się dzisiaj nie chce...

Poza tym od początku ciąży prawie codziennie na śniadanie jadłam bułkę słodką czy coś w tym stylu i w końcu chyba naszedł wstręt do nich bo dziś zjadłam ją z obrzydzeniem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 16:13   #2294
emigra
Zakorzenienie

Za nami pierwsza tura prania - wypralam czesc bodziakow i spioszkow, czapeczki i kombinezonik ... czyli jakas 1/3 tego co jeszcze mamy ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1285.jpg (75,6 KB, 49 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-07, 16:16   #2295
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Roksape moj tez mial etap, ze mowil ze ma dzidzie w brzuszku. Raz mu wlozylam pod bluzke pilke, cieszyl sie i chodzil jak ja i smalismy sie oboje z naszych brzuszkow
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:21   #2296
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karolca super ciuszki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 16:21   #2297
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Za nami pierwsza tura prania - wypralam czesc bodziakow i spioszkow, czapeczki i kombinezonik ... czyli jakas 1/3 tego co jeszcze mamy ...
Emigra, sliczne masz te ubranka, piekne kolorki, takie pogodne i słodkie

A co do wózków, my najpier optowaliśmy za 4 kołami tylko i wyłacznie, aż wypróbowaliśmy 3 kola i nam się spodobał, więc akurat na odwrót.

Xlandera miała moja bratowa, szybko się rozklekotał i zużył, ale być może zależy to od modelu, nie wiem. Na pewno są te wózki popularne.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:23   #2298
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

emigra super ubranka ja też wszystkie poprałam na kilka tur ale teraz doszły kolejne ciuszki więc już jedne się piorą jeszcze trzeba będzie wstawić kolejne i już będzie wsio na okres początkowy ale powiem, że mimo to dalej oglądam ciuszki i mnie kuszą choć mam już ich wystarczająco

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-12-07, 16:24   #2299
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
ktoś mi radził zamiast uroseptu suszoną żurawinę- przepraszam nie pamiętam kto to był. w jakiej postaci ja spożywać? dodawać do czegoś czy zalewać wrzątkiem i wypijać?
Suszona żurawina jest pyszna jako przekąska
ale musisz jej zjeść dość dużo w ciągu dnia - około jednej szklanki

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A nie ma czegoś takiego, że mu bije równo serca, po chwili przerwa i znowu bije normalnie itd?? Mój mąż jak miał badanie w medycynie pracy to lekarz od razu do niego "rzucaj palenie bo dyszysz" no i miał kiedyś mówili, że to arytmia a teraz zwyczajnie ma bezdech i to niestety jest choroba wieńcowa

U mnie dziś 24 tc!!
Mojemu serce bije równo podczas snu, sprawdzałam już

Gratulacje 24 tygodnia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-07, 16:24   #2300
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

A co do wózków, my najpier optowaliśmy za 4 kołami tylko i wyłacznie, aż wypróbowaliśmy 3 kola i nam się spodobał, więc akurat na odwrót.

Xlandera miała moja bratowa, szybko się rozklekotał i zużył, ale być może zależy to od modelu, nie wiem. Na pewno są te wózki popularne.
kolezanka meza od ktorej kupilismy miala wlasnie takie piekne kolorki i takie wzory co w sklepie nie widzialam a w sumie najwiecej w h&m kupowala bo widze po metkach ze 80 % to h&m, ale jak ja bylam to nie widzialam takich ladnych ... choc ja bylam dawno i wtedy rozgladalam sie za takimi unisex bo nie znalam jeszcze plci
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-07, 16:24   #2301
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam x-landera 3 kołowego
mi sie zawsze trójkołowce podobały, a pan w sklepie stacjonarnym strasznie ma odradzał i usiłował przekonać do innego modelu

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-07 o 16:26
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:27   #2302
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
emigra super ubranka ja też wszystkie poprałam na kilka tur ale teraz doszły kolejne ciuszki więc już jedne się piorą jeszcze trzeba będzie wstawić kolejne i już będzie wsio na okres początkowy ale powiem, że mimo to dalej oglądam ciuszki i mnie kuszą choć mam już ich wystarczająco
mnie tez kusza ... co poradzic jak jest tyle pieknych i slodkich ubranek

ostatnio w realu widzialam takie piekne kolorowe rajstopki i chyba je kupie z ubranek nie potrzebuje juz nic, no moze procz takiego lzejszego kombinezoniku na wiosne, bo mam taki grubasny zimowy, ale to kupie jak bedzie potrzebny, jak Jula juz bedzie na swiecie bo nie wiadomo czy w kwietniu juz nie bedzie upalow w tamtym roku tak bylo u nas.. koniec kwietnia a temp po 25 stopni
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-07, 16:33   #2303
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Roksape moj tez mial etap, ze mowil ze ma dzidzie w brzuszku. Raz mu wlozylam pod bluzke pilke, cieszyl sie i chodzil jak ja i smalismy sie oboje z naszych brzuszkow
Urocza jest ta wyobraźnia naszych dzieciaków

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:

Mojemu serce bije równo podczas snu, sprawdzałam już

Gratulacje 24 tygodnia

No to dobrze jak tak. Mój niestety ma te bezdechy za nic nie mogę mu przetłumaczyć,żeby palenie rzucił.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:36   #2304
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
to Ty jesteś z Wrocławia? a w profilu masz Wlkp :P:

no nie wiem wydaje mi się, że na klinikach zostały już tylko poradnie, a oddział położniczy jest na Borowskiej - no ale to może dopytaj gina

ja się osobiście wybieram przez całe miasto na Brochów - przynajmniej można sobie 1-osobową salę załatwić i mieć znieczulenie ogólne
Nie z Wrocławia nie jestem, ok 80 km od.. Ale tam mam ginekologa i tam będę rodzić bo w naszym szpitalu, to szkoda gadać.. Dlatego chcę ustalić z moim ginem żebym mogła przyjść do kliniki na tydzień przed.

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:41   #2305
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Nie z Wrocławia nie jestem, ok 80 km od.. Ale tam mam ginekologa i tam będę rodzić bo w naszym szpitalu, to szkoda gadać.. Dlatego chcę ustalić z moim ginem żebym mogła przyjść do kliniki na tydzień przed.
hmmm... a po co chcesz iść na tydzień przed? nie wystarczą Ci 2-3 dni?

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 16:53   #2306
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

emigra szalejesz z praniem ja muszę jeszcze kupić proszek dla dziecka i później czeka mnie prasowanie
tż w pracy jeszcze a ja zjadłam frytki na obiad a i dostałam misia z bebilon2
Stary 2011-12-07, 17:01   #2307
cziqua
Zadomowienie

a jednak zrobiłam grzybową z suszonych grzybów na śmietanie z ziemniaczkami a ja w dalszym ciagu nie mam nic dla dzidzi

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:06   #2308
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
hmmm... a po co chcesz iść na tydzień przed? nie wystarczą Ci 2-3 dni?
Boję się że nie zdążę albo zdarzy się wcześniej.. no ale jeśli termin się nie zmieni to pójdę na 2-3 dni przed

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:06   #2309
negila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Mójj na boku tez w miare spokojnie śpi ale co z tego że ja akurat zasypiam a on siup na plecy i koncert sie zaczyna to ja mu z łokcia i gadam żeby na boku sie położył i znowu juz po chwili fajnie zasypiam Seba nie chrapie nagle siup na plecy i charczy i tak całą noc do tego czasami zapoda głośnym purrrtt smierdzącym i mam ochote sie ewakuowac do drugiego pokoju a on potem ma do mnie retensje że go budze żeby się na boku polożył paranoja
to zupełnie tak jak mój, jak już widzę że przewraca sie na plecy to wiem co się święci. kiedyś zupełnie mi to nie przeszkadzało bo miałam twardy sen ale teraz to już nie jest zabawne jak potrafi mnie tym chrapaniem obudzić i jeszcze protestuje jak mówię że łóżeczko chcę mieć w drugim pokoju...

Cytat:
wczoraj w Licencji na wychowanie był motyw chrapania .... żeby mąż nie spał na plecach żona wszywała mu w piżamę piłeczki pingpongowe
moja mama miałą badany bezdech i jej lekarka poleciła na chrapanie wszyć małą poduszeczkę tak żeby się na plecach nie mogła położyć wygodnie- podobno to niebezpieczne może być. sama bym mężowi coś takiego zafundowała ale on śpi bez koszulki

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja bardzo przestrzegam godzin. Sama nie lubie sie nigdzie spóźniać i nie cierpię jak ktos to robi. Strasznie dezorganizuje to pracę. Skoro wyznaczam godzinę to można sobie wcześniej pewne rzeczy zaplanować typu korki itp. Wiadomo sa życiowe nieprzewidywalne sytuacje ale tak naprawdę najczęściej słyszę tłumaczenie: " bo nie zdążyliśmy się wybrać"
a ja sie nie potrafię spóźniać, wolę być pół godz wcześniej niż 5 minut za późno.i też uważam że można sobie tak zaplanowac żeby nie trzeba było z językiem na brodzie lecieć

Cytat:
Oj tam od razu odszedł. Ja się przekonałam, że faceci nie zwracają uwagi na te rozstępy - oni wręcz tego nie widzą najważniejsze, że i tak się kochacie i razem będziecie mieli bobaska
widzą widzą mój się zapytał co mi się w nogi stało stwierdził że trochę poćwiczę i zniknie a jak go uświadomiłam że nie zniknie to stwierdził że ok najważniejsze że nie boli mnie to a każdy ma jakieś rany wojenne.

Cytat:
dzięki Karolca za wskazówkę

jako że nie mam chęci na szukanie i wybieranie wózków w necie czy sklepach oglądam te co widzę u innych mam i tak wypatrzyłam na ulicy ost taki wózek http://www.madar.siedlce.pl/pl/p/Col...spacerowy/2625

ktokolwiek cokolwiek o nich słyszał??

wyglądał bardzo zgrabnie przynajmniej gondolka i z tego co znalazłam na jakiejś stronie waży coś koło 12-13 kg.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 17:14   #2310
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Boję się że nie zdążę albo zdarzy się wcześniej.. no ale jeśli termin się nie zmieni to pójdę na 2-3 dni przed
no ale tego to chyba do ostatniej chwili nie będziesz wiedzieć... nie wiesz czy urodzisz 2 tygodnie przed terminem czy przechodzisz tydzień czy 3

moim zdaniem umawianie się do szpitala na tydzień przed terminem nic Ci nie da niestety

po 1 nikt Cię nie będzie trzymał w tym szpitalu tylko Cię wygonią, a biorąc pod uwagę ilość miejsc i obłożenie łóżek we Wrocławiu to nawet Cię nie przyjmą bez wyraźnej akcji porodowej... nie wiem czy wiesz ale np. na Borowskiej jak dzieciaczki chorują zaraz po porodzie to mamy nawet nie mają zagwarantowanego noclegu tylko nocują na korytarzu lub krześle przy łóżku dzieciaczka bo po prostu fizycznie nie ma miejsc

więc na pewno nie będą Cię trzymać w szpitalu tydzień przed planowanym terminem bez jakichkolwiek objawów nadchodzącego punktu kulminacyjnego - ja nawet nie wiem czy na 2 dni przed Cię przyjmą jak nie będziesz mieć rozpoczętej akcji

lepiej sobie poszukaj kogoś kto będzie Twoją "karetką do szpitala" np. jak TŻ nie będzie mógł to zawsze tata czy teść będzie pod telefonem

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-12-07 o 17:18
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości