|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXVI
Cytat:
2. ech, nie Ty pierwsza, moja mama też pokładała zbyt wielkie nadzieje we włoskiej, przeceniła tę wloską kapuchę ale pulpety dobre muszę to zalinczyć - http://praca.gratka.pl/pracownik/szu...a-1577624.html Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-12-07 o 17:26 |
|
|
|
|
#182 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Ciekawa propozycja pracy , nie ma co
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#185 | |||||||||||
|
BAN stały
|
O!
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30932321]1. [/quote] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mów jaśniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie... ![]() Cytat:
Ale jam natenczas popylał po mieście jakby nigdy nic ![]() Cytat:
![]() --- A to widzieliście? |
|||||||||||
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Rachell , dzięki
Jednak na rudo się zrobię znów...
|
|
|
|
#187 |
|
BAN stały
|
kurczę, nie wiem co robi
chyba wszystko aha, nie chce mi się szukać cytata, lecz... pamiętam, że jak byłam mała to serio myślałam, że 7up to Zup
|
|
|
|
#188 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. no właśnie jest niezręczna sytuacja bo postanowiła zasponsorować nam kino z okazji mikołajek a sama ma zamiar zająć się N. Siniaki siniakami, zejdą, gorzej się martwię o menu. W sumie nie wiem czy to ja nie przesadzam - np. jak N. nie miała jeszcze zębów chciała jej dać mięso, ogórka kwaszonego. Karmi/poi mocną herbatą, eklerką, zupą z chilli. Ostatnio zaproponowała naleśniki chociaż małe jeszcze nie umie gryźć. Można takie rzeczy dawać? Niby za "naszych czasów" dość szybko wprowadzało się normalne menu ale chyba przetarte a nie w postaci naleśniora albo kawałka mięsa? |
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie Ty jedna - skąt miałaś wiedzieć jak prawie wszyscy tak gadali ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
bo to już spory dzieciak - i o ile chilli to imo mocne nietrafienie z menu to pokarmy stałe do gryzienia to ja już widziałam jak takie malce o mało co roczne jadły - choć to różnie bywa ogórek kiszony ???? ekler? po co ekler? słodycze po co? a kwas niby zdrowy ale nie wiem no jak z trawieniem? juz sobie przypomniałam - synek przyajciółki miał 9 miechów jak mu wciskali różna rzeczy do gryzienia - rozdrobnione ale tak zeby się naumiał gryźć - na papkach sie nie naumie nikt Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-12-07 o 18:28 |
||
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30919713]
3. Znając moje szczęście to nawet nikt mnie nie bedzie chciał napaść i zasztyletować [/QUOTE]to może chociaż ktoś zdecyduje się zgwałcić... ![]() ja większość mojej powagi sytuacji zrzuciłam Planowo chciałam jeszcze schuść kilka kilo, ale doszłam do wniosku,że podoba mi się tak jak jest w związku z czym pierdle diete Cytat:
Jaka musi być przerwa między fervexem a polopirynąS? Bo fervex mi się skończył i muszę się przerzucić na polopirynę ![]() Gołąpóf zazdraszczam, uwielbiam, ale to co dostałam od mam dawno pochłonęliśmy Chciałam na obiad zrobić sobie ziemniaki z marchewką i popić rosołem.I co? Zupełnie bezwiednie ukręciłam ciasto na naleśniki Że coś jest jakby nie halo dotarło do mnie gdy pierwszy już siedział na patelni ![]() Przy okazji udało mi się wystrzelić keczupem z butli prosto na piżamę. Na szczęście czarną
|
|
#191 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Naleśniki nie wiem czy można bo smażone? ![]() A co do uczenia gryzienia - ofkors - ale ma dopiero zaczątki dwóch dolnych zębów to już czas na stałe pokarmy? Ostatnio zaczęła mi się dławić kawałkiem jabłka więc już nic nie wiem co się powinno a z czym zaczekać. Póki co jedzie na ciapkach o grudkowatej konsystencji i kaszach. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2011-12-07 o 18:42 |
|
|
|
|
#192 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#193 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O! |
||
|
|
|
#194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam donosi że mie podawali po pół roczku różne gotowane mięsiwa w grudkowych kawałeczkach ale widzisz jak to się skończyło - mam hobby jedzenie, zatem może jednak nie ma się co spieszyć ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
no właśnie mam obawy? piszą ze młoda a co jak się nie dostanę i przegram na rozmowie kwalifikacyjnej ? a jaki wstyd jak nawet mnie nie zaproszą? napisze chuopu ze albo da mi tyle netto albo koniec z nami
|
|||
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Auć!
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Rejcz a taka szczoteczka? nie biega mi o wibrowanie
tylko kształt (i brak włosków) http://allegro.pl/isadora-vibralash-...958248863.html
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
no wszystko wedle preferencji
Cytat:
choć Isa Dora dobra rzecz i stożek i może może ale nie - musze iść po taniości 30 dychy to moje ostatnie słowo
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-12-07 o 19:17 |
|
|
|
|
#198 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może ktoś odidowany się wypowie. |
|
|
|
|
#199 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 1.jeżeli ona wypuszcza dziecko z rąk , to absolutnie nie można jej z dzieckiem zostawić , bo diabli wiedzą , czym się upadek może skończyć. 2.przepraszam , ale pogięłło babę niemowlętom poniżej roku nie podaje się ogórków kiszonych , słodyczy , herbaty w ogóle , a juz chili to masakra 5-6 miesiąc - wprowadza się do diety przeciery jarzynowe , zmiksowane mięso i kaszki 7-8 miesiąc - wprowadza się kolejne jarzyny i owoce , rybę , żółtko , zaczyna się nauka gryzienia - miękka jarzyna/owoc pokrojona w bardzo drobniutką kosteczkę , żeby maluch sobie dziąsłami to zmiażdżył 10-11 miesiąc - wprowadza się jogurt , całe jajko , można wprowadzić pieczywo (gluten) i generalnie odchodzi się od przecierów na rzecz zróznicowanych konsystencji - rozwój funkcji żucia , nawet jeżeli zębów nie ma za wiele . Wtedy można próbować jakieś miękkie kluski , ale nalesnika zawierającego pełne mleko nie . Można zrobione w domu mięso drobno pokrojone , oczywiście bez ostrych przypraw i najlepiej bez soli , mogą być zioła typu majeranek czy tymianek .Absolutnie nie wolno podawać mocnej herbaty , ostrych przypraw , słodyczy cukierniczych i w ogóle najlepiej żadnych bo po co . Ani tego wszystkiego , co jedzą dorośli . Cytat:
2. 3.to musiało pięknie wyglądać ![]() Cytat:
już czas na naukę gryzienia , bo w wieku ok.8 miesięcy pojawia się odruch gryzienia i trzeba go kultywować , brak zębów specjalnie nie przeszkadza . Jabłko w kawałku jest za twarde i za kruche - najlepiej od gotowanej marchewki zaczynaj pokrojonej drobno , i dawać osobno rzecz do gryzienia , osobno papkę do połykania , nie mieszać konsystencji , bo na bank się zakrztusi i zniechęci . A mięcho i jarzynki trzeba wprowadzać , bo w piątym miesiącu wyczerpują się zapasy żelaza z okresu życia płodowego i będzie anemia i niedobór witamin , jak się nie wprowadzi .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2011-12-07 o 19:20 |
|||
|
|
|
#200 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
--- Mam nerwicę, serio Dźwięk telefonu i dzwonka do drzwi doprowadza mnie do szaaałuuu!!! |
||
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Ja to mam maluśli staż we barze, wienc fszystkie som za☠☠☠istsze od mnie
Cytat:
Wątpię żebyś piwo spożywał z talerza * - niepotrzebne skreślić. 2. W końcu kłamstwo powtarzane setki razy staje się prafdom ![]() 3. Bo co? ![]() 4. Jeszcze wrócisz i będziesz błagam żebym się odezwał do Cię, ale to będzie drogo kosztować Mogę dać małom podpowiedź- Aventus I uważaj cobym Ci w tę dupę pałom nie przylał Aż w takiej potrzebie nie jestem Wróciłem z biegania, nikt nie sztyletował, nie gwałcił i takie tam, czyli same nudy. Ziuty czy jak to tam szło, szybko się uczę |
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś służbowego maila zakończyłam
Ziuty! A. zorientowałam się już po wysłaniu ciekawe co sobie o mnie pomyślał adresat
|
#204 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#205 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#207 | ||||
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30937728]
1. Chyba do szklanki/kufla/puszki/butelki* Wątpię żebyś piwo spożywał z talerza * - niepotrzebne skreślić[/quote] Chodziło o śniadanie, a wspomniany talerz był tylko jego metaforą/alegorią/przenośnią, więc nie łap mnie za słówka, chuopoku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;30938012]
Będzie dopsze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Tak!!!
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaja se robisz? chociaż mi też było trudno konwersować majlowo (z producentem naszej str. internetowej) i pare barowych tekstów poleciało np. torba z ikea
|
|
|
#210 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

a jeszcze miał siłe łazić i do garów zaglądać , kiedy robiłam te pożal się Boże gouompki , które fogle nie wyszły gouompkami , bo nie chciało mi się kapusty sparzyć , jako ze uznałam , że włoska będzie na tyle elastyczna , że da się zawinąć bez parzenia
co oczywiście okazało się poważnym błędem taktycznym , więc ostatecznie powstało kilka kanciastych nieszczelnych i popękanych gouompkóf i dwa garnki pulpetów w posiekanej kapuście 

Ale jam natenczas popylał po mieście jakby nigdy nic 

Dźwięk telefonu i dzwonka do drzwi doprowadza mnie do szaaałuuu!!!